Dodaj do ulubionych

Dla koneserów włoskiej kuchni

18.06.06, 23:31
Mamy w Gdańsku, nową, naprawdę dobrą restaurację z kuchnią włoską. Urocze
wnetrze, pięknie podane, pyszne potrawy. Przejeżdżając przez Przymorze
odwiedźcie "Lazio" (na rogu Piastowskiej i Chłopskiej).
www.laziorestaurant.pl/
Obserwuj wątek
    • artcaffe Re: Dla koneserów włoskiej kuchni 24.06.06, 22:05
      Miły wystrój, przyjemna obsługa, jednak jedzenie koszmarne! Byliśmy we trójkę i
      nikt nie był zadowolony ze swojej potrawy, nie miały one wiele wspólnego z
      kuchnią włoską (poza składnikami) i przez kilka godzin zastanawialiśmy się wraz
      z przyjaciółmi, jak można tak koncertowo zepsuć proste dania. Łosoś spieczony,
      smakował jak podeszwa, roladka wieprzowa w sosie z kurek, zupełnie bez smaku
      (kurek??), talerz ze spagetti przyozdobiony kawałkami grejpfruta (?!), zresztą
      tak jak pozostałe, wszystkie dania wyglądały nieapetycznie. Makaron
      zapowiedziany w menu jako papardelle (inaczej wstążki) okazał się dużymi
      muszlami (conchiglioni), których używa się najczęściej jako makaronu do
      nadziewania - co pozwala wnioskować, iż ktoś odpowiedzialny za kuchnię i menu
      we \"włoskiej\" restauracji nie ma nawet pojęcia o tym, co podaje. Stracony
      czas, stracone pieniądze, nie polecamy! Szkoda, ze artykuł sponsorowany nie
      przekłada się na rzeczywistość i prawdziwi wielbiciele włoskiej kuchni mogą
      poczuć się nabici w butelkę. Ale na zdjęciach w artykule wygląda wszystko jak
      najlepiej...gratulujemy, wyłącznie reklamowego sprytu...
      Ta opinia miała się ukazać między innymi w portalu "trójmiasto", w którym
      ocenia się i opisuje poszczególne lokale, niestety - nie została
      zamieszczona...Ciekawe dlaczego? W zamian za nią pojawiły się dwa
      peany "zwyczajnych, baaardzo zadowolonych" klientów... Bez
      komentarza...Zachowanie poniżej pasa!
      • invicta1 Re: Dla koneserów włoskiej kuchni 25.06.06, 07:00
        no to tam nie pójdziemy
      • tgwiazda korekta 28.06.06, 16:49
        OK. Nie wszystko było takie pyszne ja pisałem :-)
        Podobnie jak 'artcaffe' zamówiłem roladę wieprzową w sosie z kurek - roladka
        nadziana została jakimś strasznie gorzkim serem pleśniowym co totalnie zepsuło
        smak całości. Kurek w sosie było bardzo dużo, ale były równiez sttasznie
        gorzkie.
        Podobnie jak roladka wieprzowa, również roladka z kurczaka była nadziana tym
        przeraźliwie gorzkim serem.
        Zamiast zamówionych warzyw blanszowanych zaserwowano mi sałatę.
        Ale poza tym lokal naprawdę mi sie podoba.
        • ba_nita Re:To wżeń się w córkę właściciela.n/t 28.06.06, 16:51

• artcaffe Re: korekta 29.06.06, 20:44
          Tgwiazda, w takim razie dziwi mnie Twoja opinia o omawianym lokalu na portalu
          Trójmiasto. Klęczysz tam prawie na kolanach i wychwalasz każdy element
          restauracji :-D - poczynając od szyldu (tak, tak, Panowie i Panie) a na
          rewelacyjnym jedzeniu kończąc :-D. Podpisałeś się Tomstar ale połączenie Twoich
          dwóch nicków w całość dla średnio zaawansowanego użytkownika sieci, umiejącego
          korzystać z google nie stanowi najmniejszego problemu :-D. Nawet się
          zastanawialiśmy z przyjaciółmi czy i ile Ci za to płacą :-D. Kto wie, może przy
          wysokiej sumce i nam zasmakowałoby to obrzydliwe jedzenie, brrrr... To tak pół
          żartem, pół serio :-D ;-).
    • Gość: bobo Re: Dla koneserów włoskiej kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 11:43
      Przestudiowałem to menu, na włoskie mi nie wyglada. Pare włoskich słów
      wtrąconych między "schaby" itp. nie robi jeszcze włoskiej restauracji.
      • artcaffe Re: Dla koneserów włoskiej kuchni 28.06.06, 14:30
        bobo, masz całkowitą rację...
        • plepla Re: Dla koneserów włoskiej kuchni 28.06.06, 17:01
          PORAŻKA!!! Byliśmy wczoraj, pisze dopiero dziś bo dopadły mnie sensacje natury żołądkowej na tyle poważne, że spędziłam wile godzin w WC. A mąz mówił, że ta zupa cebulowa jakąc dziwna w smaku (że o kolorze nie wspomnę ...) Ale to "drobnostka". Większą ciekawostką było to, że kelnerko-barmanka nas obsługującą rozpłakała się gdy mój mąż zapytał ją czy jest jakaś wydzielona część sali dla niepalących ... swoje zachowanie tłumaczyła zdenerowaniem.
          • caterinapl Re: Dla koneserów włoskiej kuchni 05.07.06, 22:51
            Tgwiazda, jak się już przyznałeś, że twoja wypowiedź była nie do końca zgodna z
            prawdą, to zmień też swoją opinię na www.trojmiasto.pl, bo ludzie przez ciebie
            się "żarciem" trują, po twoich zachwalaniach :-D. Będziesz kasę oddawał, oj
            będziesz :-D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka