Dodaj do ulubionych

najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplający

30.09.06, 17:49
czy znacie krem, który rzeczywiście powoduje ubycie tłuszczyka z ud i brzucha.
Czy wszystkie te reklamowane kremy to kit na wodę ?
Obserwuj wątek
    • baenshee Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 30.09.06, 17:59
      mi pasował z Avonu, tylko trzeba było stosować systematycznie 2 razy dziennie ,
      cała ta seria jest dobra ,pomijając te rajstpy w kremie :D
    • qw994 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 30.09.06, 18:00
      Ja osobiście w cuda nie wierzę :) W dietę, ruch, i wreszcie masaże lub
      poważniejsze zabiegi w gabinetach kosmetycznych - owszem. Jakim cudem krem może
      spalić tłuszcz, albo rozbić cellulitis?
    • krolowa_poludnia Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 14:39
      Wszystkie tego typu kremy to ściema. Niemiecki magazyn konsumencki zrobił kiedyś
      test i wyszlo, że nie ma żadnej różnicy czy się używa takiego kremu czy nie.
      Chociąż już odpowiedni sposób wmasowywania kremu ma znaczenie. Bo to ten masaż w
      polączeniu z odp. składnikami powoduje poprawienie wyglądu skóry. Szerzej
      opisują to panie Bosacka i Noszczyk w książce Cena Urody.
      • eriga Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 14:55
        Ja stosowałam z avonu. Nie było efektu. Potem zaczęłam jeszcze dodatkowo ćwiczyć
        i faktycznie była poprawa a gdy odstawiłam i krem i ćwiczenia wszystko wróciło
        do norny.
      • tonieja77 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 15:25
        mnie tez koleżanka powiedziała o tych badaniach:)i od tego czasu"wyleczyłam"się
        z kupowania tych "cudowych"balsamów:)....lepiej zwykłą oliwke i masowac ile
        wlezie!
        • j0anna1 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 15:59
          A czy jest może wyjaśnione jak te badania były przeprowadzone? Obserwacji
          zostały poddane stosujące te specyfiki kobiety? Jak długo było poddane
          obserwacji - tydzień, miesiąc, rok, dwa lata? Z jaką częstotliwością były kremy
          aplikowane?
          No i coś wiecej na temat tego masażu - jaka metoda jest najlepsza.

Ja też mogę powiedzieć że z tego co zauważylam to np. balsamy po depilacji
          opóźniające odrost włosów nie działają - ale stosuje może raz na dwa tygodnie,
          jak sobie przypomnę :-)
          • tonieja77 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 16:21
            nie wiem nic dokładnie o tych badaniach bo to ona czytała nie ja a poza tym to
            było jakiś czas temu.ja masuje tak jakbym ciasto ugniatala nie wiem czy to
            najlepsza metoda bo nie jestem masażystką i robie tak jak umiem i narazie działa
            (najważniejsze tu jest robienie tego codziennie!).
            • sonikal Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 19:30
              nalepsze sa masaże -ja chodziłam na ujędrniające na jakieś specjalne oliwy plus
              masazystka używała bańki-polecam.
          • krolowa_poludnia Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 20:40
            W książce jest opisane jak masować itd.

Testowi poddano 140 kobiet w wieku 30 - 50 lat z celulitem I i II stopnia. Test
            trawał dwa miesiące. Każda z pań dostała 2 tubki. W jednej był krem w drugiej
            plcebo (Kremy ze średniej i wyższej półki). Nie zauważone większej różnicy
            między działaniem 1 a 2 specyfiku.

Podobny test przeprowadzili Austryjacy i to samo.
            W polsce takie testy przeprowadza "świat konsumenta" ale nie wiem czy ten tekst
            publikowano.
            Na pewno był test kremów do rąk i za darmo jest do pobrania ze strony Federacji
            Konsumentów.
            • j0anna1 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 21:22
              Jak test trwał tylko 2 miesiące to wiele wyjaśnia. Ja efekty zauważyłam po kilku
              miesiącach (około roku) regularnego stosowania 2 razy na dobę. Przy kontynuacji
              stosowania cellulit nie powrócił. Al nigdy nie miałam jakoś specialnie dużego -
              bez chwycenia skóry nie był widoczny.
              Wcześniej stosowałam tylko zwykłe balsamy, wsmarowywałam je w skóre w ten sam
              sposób jak później te antycellitowe - no i efektu nie było tylko się cellulit
              powiększał.
              Cokolwiek się nie wybierze (kremy, specjalne zabiegi, ćwiczenia czy wszystko
              łącznie) na pewno nie można przestać. Jak się przestanie cellulit powróci..
              • justa_79 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 02.10.06, 13:37
                ale nie jest napisane, że te kobiety po 2 miesiącach nie widziały żadnej
                POPRAWY, tylko, że nie widziały żadnej RÓŻNICY między działaniem preparatu
                antycellulitowego a placebo. właśnie w ten spósób sprawdza się, czy preparat
                naprawdę działa - aby wykluczyć działanie efektu placebo.
                • onlynana Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 02.10.06, 14:26
                  cwiczenia + diety.
                  :)
                • monnap Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 02.10.06, 19:36
                  Jak dla mnie super jest Clarins Total Body Lift - Cellulite Defense. Nie tylko
                  wyszczupla uda, ale znacznie poprawia wyglad. Problem jest taki, ze musisz go
                  uzywac przez 2-3 miesiace, na pewno zobaczysz efekt. Dobrze jest przy tym
                  ograniczyc kawe i tlusze, pic wiecej wody, no i tabletki antykoncepcyjne
                  powoduja zatrzymywanie wody w organizmie. Jesli jestes w stanie dostosowac sie
                  do tego wyszystkiego to na pewno zauwazysz roznice. Ja mialam ladna pupe cale
                  lato, teraz troche sie zaniedbalam, ta cholerna kawa i zablety...
                  • daisy3x Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 11:01
                    ja też stosowałąm Clarinsa. Zużyłam 2 opakowania. Nie ćwiczyłam ale stosowałam
                    odpowiednią dietę. Ubyło mi 2cm z obwodu nogi - efekt świetny! Wcześniej
                    stosowałam inne kremy - bez efektów.
                • j0anna1 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 02.10.06, 20:18
                  Poprawa była spowodowana masażem. Poważne badania i tylko dwa miesiące?? To
                  raczej krótko żeby zobaczyć jakiekolwiek efekty dodatkowe działania kosmetyku
                  który ten masaź wspomagają. Jakby robili badania rok to pewnie różnica byłaby
                  widoczna..

• justa_79 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 13:00
                    wątpię, aby była różnica. przecież kosmetyki działają tylko na naskórek, zaś
                    tłuszcz znajduje się pod skórą - dlatego masaż na niego działa, a kosmetyki
                    nie. dlatego 2 miesiące badań to sporo, bo naskórek odnawia się już po miesiącu.
    • baenshee Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 12:24
      dobra jest jeszcze jedna metoda - masaż fusami od kawy , najlepiej pod
      prysznicem. kawa zawiera kofeine a ta pobudza jakieś tam kanaliki :) i
      faktycznie działa.
    • rzesa20 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 15:48
      seria z eveline
    • basiaplewik Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 16:20
      takie kremy usuwają tylko wodę z tkanek, ujędrniają tez naskórek a nie spalają
      tłuszcz- żeby pozbyć się 1 kg tłuszczu trzeba spalić około 7 tysięcy
      kalorii :)), mam wrażenie że dziewczyny bardzo chcą wierzyć w takie cuda...
      • monnap Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 18:55
        Nigdy sie nie dowiesz, dopoki nie sprobujesz. Dlaczego laski tu to takie
        ekspertki, jak nawet nie sprobowaly kosmetyku? Zanim skrytykujesz, to sprobuj,
        nie statc Cie na 250-300zl, to inna sprawa.
        Jak dla mnie Clarins jest super i wyobraz sobie ze dziala, bez nakrecania. Ja
        probowalam wielu drozszych kosmetykow i Clarins bezapelacyjnie wygrywa.
        • sandia Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 21:42
          Monnap, a uzywalas moze Plasticity Diora? Jesli tak, to jak go oceniasz?
          • monnap Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 22:11
            Nie nie uzywalam. Uzywalam Lancome, Clinique, Vichy. Takie sobie. Lancome jest
            OK, skora jest przyjemna w dotyku, ale niezbyt pomaga. Jesli masz wiecej
            pieniedzy sprobuj Diora, mozesz rowniez wrzucic to w wyszukiwarke google - jak
            znasz nazwe produktu i tam z reguly dostaniesz jakies opinie od uzytkownikow,
            to tak aby w ciemno go nie kupowac.

• milena72 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 23:14
              ja uzywalam tego oslawionego Clarinsa i nie widzialam zadnej roznicy..juz chyba
              Biotherm byl lepszy...Jesli ktos chce sprobowac taniego i niezlego kosmetyku to
              polecam zel wyszczuplajaco-modelujacy -seria "talia fitness" firmy Barwa...Sama
              jestem zaskoczona....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka