fortek1 30.09.06, 17:49 czy znacie krem, który rzeczywiście powoduje ubycie tłuszczyka z ud i brzucha. Czy wszystkie te reklamowane kremy to kit na wodę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baenshee Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 30.09.06, 17:59 mi pasował z Avonu, tylko trzeba było stosować systematycznie 2 razy dziennie , cała ta seria jest dobra ,pomijając te rajstpy w kremie :D Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 30.09.06, 18:00 Ja osobiście w cuda nie wierzę :) W dietę, ruch, i wreszcie masaże lub poważniejsze zabiegi w gabinetach kosmetycznych - owszem. Jakim cudem krem może spalić tłuszcz, albo rozbić cellulitis? Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_poludnia Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 14:39 Wszystkie tego typu kremy to ściema. Niemiecki magazyn konsumencki zrobił kiedyś test i wyszlo, że nie ma żadnej różnicy czy się używa takiego kremu czy nie. Chociąż już odpowiedni sposób wmasowywania kremu ma znaczenie. Bo to ten masaż w polączeniu z odp. składnikami powoduje poprawienie wyglądu skóry. Szerzej opisują to panie Bosacka i Noszczyk w książce Cena Urody. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 14:55 Ja stosowałam z avonu. Nie było efektu. Potem zaczęłam jeszcze dodatkowo ćwiczyć i faktycznie była poprawa a gdy odstawiłam i krem i ćwiczenia wszystko wróciło do norny. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 15:25 mnie tez koleżanka powiedziała o tych badaniach:)i od tego czasu"wyleczyłam"się z kupowania tych "cudowych"balsamów:)....lepiej zwykłą oliwke i masowac ile wlezie! Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 15:59 A czy jest może wyjaśnione jak te badania były przeprowadzone? Obserwacji zostały poddane stosujące te specyfiki kobiety? Jak długo było poddane obserwacji - tydzień, miesiąc, rok, dwa lata? Z jaką częstotliwością były kremy aplikowane? No i coś wiecej na temat tego masażu - jaka metoda jest najlepsza. Ja też mogę powiedzieć że z tego co zauważylam to np. balsamy po depilacji opóźniające odrost włosów nie działają - ale stosuje może raz na dwa tygodnie, jak sobie przypomnę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 16:21 nie wiem nic dokładnie o tych badaniach bo to ona czytała nie ja a poza tym to było jakiś czas temu.ja masuje tak jakbym ciasto ugniatala nie wiem czy to najlepsza metoda bo nie jestem masażystką i robie tak jak umiem i narazie działa (najważniejsze tu jest robienie tego codziennie!). Odpowiedz Link Zgłoś
sonikal Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 19:30 nalepsze sa masaże -ja chodziłam na ujędrniające na jakieś specjalne oliwy plus masazystka używała bańki-polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_poludnia Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 20:40 W książce jest opisane jak masować itd. Testowi poddano 140 kobiet w wieku 30 - 50 lat z celulitem I i II stopnia. Test trawał dwa miesiące. Każda z pań dostała 2 tubki. W jednej był krem w drugiej plcebo (Kremy ze średniej i wyższej półki). Nie zauważone większej różnicy między działaniem 1 a 2 specyfiku. Podobny test przeprowadzili Austryjacy i to samo. W polsce takie testy przeprowadza "świat konsumenta" ale nie wiem czy ten tekst publikowano. Na pewno był test kremów do rąk i za darmo jest do pobrania ze strony Federacji Konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 01.10.06, 21:22 Jak test trwał tylko 2 miesiące to wiele wyjaśnia. Ja efekty zauważyłam po kilku miesiącach (około roku) regularnego stosowania 2 razy na dobę. Przy kontynuacji stosowania cellulit nie powrócił. Al nigdy nie miałam jakoś specialnie dużego - bez chwycenia skóry nie był widoczny. Wcześniej stosowałam tylko zwykłe balsamy, wsmarowywałam je w skóre w ten sam sposób jak później te antycellitowe - no i efektu nie było tylko się cellulit powiększał. Cokolwiek się nie wybierze (kremy, specjalne zabiegi, ćwiczenia czy wszystko łącznie) na pewno nie można przestać. Jak się przestanie cellulit powróci.. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 02.10.06, 13:37 ale nie jest napisane, że te kobiety po 2 miesiącach nie widziały żadnej POPRAWY, tylko, że nie widziały żadnej RÓŻNICY między działaniem preparatu antycellulitowego a placebo. właśnie w ten spósób sprawdza się, czy preparat naprawdę działa - aby wykluczyć działanie efektu placebo. Odpowiedz Link Zgłoś
onlynana Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 02.10.06, 14:26 cwiczenia + diety. :) Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 02.10.06, 19:36 Jak dla mnie super jest Clarins Total Body Lift - Cellulite Defense. Nie tylko wyszczupla uda, ale znacznie poprawia wyglad. Problem jest taki, ze musisz go uzywac przez 2-3 miesiace, na pewno zobaczysz efekt. Dobrze jest przy tym ograniczyc kawe i tlusze, pic wiecej wody, no i tabletki antykoncepcyjne powoduja zatrzymywanie wody w organizmie. Jesli jestes w stanie dostosowac sie do tego wyszystkiego to na pewno zauwazysz roznice. Ja mialam ladna pupe cale lato, teraz troche sie zaniedbalam, ta cholerna kawa i zablety... Odpowiedz Link Zgłoś
daisy3x Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 11:01 ja też stosowałąm Clarinsa. Zużyłam 2 opakowania. Nie ćwiczyłam ale stosowałam odpowiednią dietę. Ubyło mi 2cm z obwodu nogi - efekt świetny! Wcześniej stosowałam inne kremy - bez efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 02.10.06, 20:18 Poprawa była spowodowana masażem. Poważne badania i tylko dwa miesiące?? To raczej krótko żeby zobaczyć jakiekolwiek efekty dodatkowe działania kosmetyku który ten masaź wspomagają. Jakby robili badania rok to pewnie różnica byłaby widoczna.. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 13:00 wątpię, aby była różnica. przecież kosmetyki działają tylko na naskórek, zaś tłuszcz znajduje się pod skórą - dlatego masaż na niego działa, a kosmetyki nie. dlatego 2 miesiące badań to sporo, bo naskórek odnawia się już po miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
baenshee Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 12:24 dobra jest jeszcze jedna metoda - masaż fusami od kawy , najlepiej pod prysznicem. kawa zawiera kofeine a ta pobudza jakieś tam kanaliki :) i faktycznie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 15:48 seria z eveline Odpowiedz Link Zgłoś
basiaplewik Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 16:20 takie kremy usuwają tylko wodę z tkanek, ujędrniają tez naskórek a nie spalają tłuszcz- żeby pozbyć się 1 kg tłuszczu trzeba spalić około 7 tysięcy kalorii :)), mam wrażenie że dziewczyny bardzo chcą wierzyć w takie cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 18:55 Nigdy sie nie dowiesz, dopoki nie sprobujesz. Dlaczego laski tu to takie ekspertki, jak nawet nie sprobowaly kosmetyku? Zanim skrytykujesz, to sprobuj, nie statc Cie na 250-300zl, to inna sprawa. Jak dla mnie Clarins jest super i wyobraz sobie ze dziala, bez nakrecania. Ja probowalam wielu drozszych kosmetykow i Clarins bezapelacyjnie wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
sandia Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 21:42 Monnap, a uzywalas moze Plasticity Diora? Jesli tak, to jak go oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 22:11 Nie nie uzywalam. Uzywalam Lancome, Clinique, Vichy. Takie sobie. Lancome jest OK, skora jest przyjemna w dotyku, ale niezbyt pomaga. Jesli masz wiecej pieniedzy sprobuj Diora, mozesz rowniez wrzucic to w wyszukiwarke google - jak znasz nazwe produktu i tam z reguly dostaniesz jakies opinie od uzytkownikow, to tak aby w ciemno go nie kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
milena72 Re: najlepszy krem antycellutisowy i wyszczuplają 03.10.06, 23:14 ja uzywalam tego oslawionego Clarinsa i nie widzialam zadnej roznicy..juz chyba Biotherm byl lepszy...Jesli ktos chce sprobowac taniego i niezlego kosmetyku to polecam zel wyszczuplajaco-modelujacy -seria "talia fitness" firmy Barwa...Sama jestem zaskoczona.... Odpowiedz Link Zgłoś