Dodaj do ulubionych

Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskiego.

29.10.06, 18:27
I czy możecie polecić pediatrów na Ruczaju i gdzie?
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • radek9918 Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 29.10.06, 20:04
      I. Ratajczak z Miłkowskiego
      • bartekwl Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 03.11.06, 15:38
        I co Ten lub Ta Ratajczak? dobra,-y jest, na każdą chorobę proponuje
        antybiotyk? możesz coś więcej napisać?

Ludzie podzielcie się Waszymi doświadczeniami na tym polu manewrów życiowych.
        Dzięki.
        • tasza.n Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 05.11.06, 16:01
          podciągam, też jestem zainteresowana.
        • b055man Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 07.11.06, 10:43
          Czesc,

PANI Ratajczak (Irena zdaje sie). Kilka osob ja chwalilo, jeszcze wiecej pania z nazwiskiem na P.. (zapomnialem w tym momencie) ale z tego co wiem, to do niej zapisac sie juz w tym roku moze nie udac (nam miesiac temu sie nie udalo)..

pzdr,
          A.
          • emem74 Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 07.11.06, 11:21
            Pani na P to Pelc (nie wiem czy tak się pisze)
            Chodziło tam moje dziecko jakieś dwa lata temu.
            Zeby wejść na "zdrowe dziecko" trzeba przejść przez "chore", ponieważ drzwi na
            zdrowym są zamknięte - porażka.
            • wtv Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 07.11.06, 15:18
              moje dziecko jest u p.Ratajczak. Bardzo miła Pani, nie tylko zbada ale częto
              coś zasugeruje czy doradzi. Najważniejsze jest jej pozytywne podejście do
              swojej pracy, widać że chce pomagać a nie tylko odbębnić kolejnego pacjenta..
              My po ponad roku spokojnie możemy ją polecić i nie zamierzamy zmieniać pediatry.
            • oliwka1233 Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 10.11.06, 17:22
              zamkniętymi drzwiami na dzieci zdrowe też byłam niejednokrotnie zbulwersowana, ale
              to może chyba zmienić jedynie dr Ratajczak jako dyrektor przychodni. Jako lekarza
              poznałam Ją na jednej z wizyt i bardzo pozytywne maiłam wrażenia. sympatyczna w
              stosunku do dziecka, delikatnie bada, pogodna.
    • frogi5 Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 11.11.06, 16:47
      Spokojnie mogę polecić Panią Dr Ratajczak. Jest lekarzem mojego synka od
      urodzenia (1,5 roku) - jeszcze nie zdarzyło się by nam nie pomgła w razie
      potrzeby.
      Pani Dr Pelc też jest godna polecenia. Jest bardzo dokładna i delikatna.
      Wg mnie obie Panie są dobrymi pediatrami.
      Co do antybiotyków to wiem tylko o Pani Dr Ratajczak. Ma dość rozsądne podejście
      :) Nie aplikuje mocnych leków przy byle zapaleniu gardła. Chyba że to konieczne
      bo np angina ropna... i wtedy każdy lekarz zaplikuje antybiotyk.
      Nie ma też żadych problemów jak chodzi o skierowania do specjalistów - jeśli
      tylko jest taka potrzeba sama proponuje.
      Polecam.

Ps. Odradzam Pana Dr Wójcika z Miłkowskiego. (Podobno ten z Raciborskiej to kto
      inny) Nie będę się uzewnętrzniać dlaczego ale ja już do niego nie pójde z dzieckiem.

Pozdrawiam
      • bartekwl Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 11.11.06, 22:09
        Ślicznie Wam dziękuję za opinie.
        Chciałem tylko jeszcze spytać, czy do popularnej Pani Ratajczak lub Pelc można
        się zapisać ot tak, czy trzeba niestety mieć szczęście i liczyć, że akurat
        będzie jakieś miejscse wolne?
        • frogi5 Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 12.11.06, 13:54
          Ale jak zapisać się? Do przychodni? TO nie wiem ale wątpie by był z tym problem.
          A na wizytę? Nie, nie ma problemu :) Słyszałam, że czasem można trafić na
          kolejke ale nam się to szczerze jeszcze nie zdarzyło. 1-2 osoby max. Warto
          zadzwonić rano i się zapisać. Ale jeśli przyjdziesz z chorym dzieckiem bez
          zapisania to też Cie przyjmą.
          Tylko taka jedna moja dobra rada. Przestrzegać godzin przyjmowania danego lekarza.
          Pozdrawiam
          • calkiemnowykrakus Poprosze o adres tej Przychodni 20.01.07, 14:14
            czy te wizyty sa w ramach NFZ?
            Czy stamtad równiez mozna spodziewac sie wizyty patronazowej po porodzie?
      • makitheman Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 20.01.07, 20:37
        Czepacie się Dr Wójcika... To dobry fachowiec, prowadzi naszą córkę od roku i nie narzekamy, zawsze
        uśmiechnięty i nie faszeruje bez powodu antybiotykami!!! Polecam...
    • olka_krakow Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 21.01.07, 18:28
      Podajcie prosze jakis telefon do pani ratajczak.
      • olganna Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 21.01.07, 21:40
        tel do przychodni: 269-41-24
      • blackolive Re: Proszę o opinię dot. pediatrii na Miłkowskieg 30.01.07, 20:38
        no wiedze,ze wszyscy chwala pania ratajczak ( na imie ma iwona). Ja od poltora
        roku chodze do niej z synkiem i nie jestem z niej zadowolona! sama
        zasugerowalam ze dziecko ma skaze bialkowa bo pani dr jakos na to nie wpadla
        mimo oczywistych wrecz ksiazkowych objawow a potem :a faktycznie, moze to i
        skaza... Potem synek mial kaszelek. Diagnoza:pluca czyste, oskrzela czyste,
        gardelko lekko zaczerwienione ale poniewaz teraz duzo dzieci choruje to
        przepisala ( o zgrozo!) PROFILAKTYCZNIE ANTYBIOTYKI I STERYDY!!! nie wierzylam
        wlasnym uszom, na lekko czerwone gardelko takie lekarstwa?! skonsultowalam
        diagnoze z lekarzem pediatra-neonatologiem,ordynatorem oddz.dzieciecego jedmego
        ze szpitali ( jednym slowem FACHOWCA) i powiedzial wprost -zadnych
        antybiotykow o sterydach nie wspominajac! skonczylo sie na syropie i kroplach
        do nosa :). Podsumowujac-pani mila ale nie polecam!- decyzja nalezy do was

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka