Dodaj do ulubionych

A wystarczyłoby po prostu

28.12.06, 23:27
powiedZieć jednemu czy drugiemu entuzjaście faszyzmu, żeby zamknął paszczę, że go tutaj nie trzeba, bo tylko psuje opinię Izraela ---

To sie nazywa bodajże legitymizacją ofensywy propagandowej.

Ale nie. Będzie sie bronić do końca najgorszych szubrawców. Nawet takich, którzy drwią ze śmierci dzieci. Będzie sie bronic postaw, ktore izraelski Sąd Najwyższy odrzucił.

Przecież to wszystko jest wbrew żywotnym interesom Izraela. O co tutaj chodzi? To na tym ma polegać ten sławetny program "Megaphone"?

W Polsce na pewno się nie sprawdza. Robony przez ludzi nie mających pojecia o propagandowej robocie, a, mimo to, biorących za to pieniądze.

Dziwne.
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: A wystarczyłoby po prostu 29.12.06, 09:09
      powiedziec jednemu czy drugiemu entuzjascie terrory arabskiego, zeby zamknal
      paszcze, ze go tutaj, ani nigdzie, nie trzeba, bo psuje opinie polsce---
      to sie nazywa bodajze legitymizacja zabijania niewinnych ludzi.
      ale nie. bedzie bronic do konca najgorszych szubrawcow, mordercow i zlodziej.
      nawet takich, ktorzy celuja z premedytacja w glowe niemowlecia, podkladaja
      bomby pod dyskoteki mlodziezowe, strzelaja do przejezdzajacych samochodow,
      wysadzaja w powietrze autobusy, kawiarnie i restauracje. bedzie bronic postaw,
      ktore caly swiat odrzuca.
      przeciez to wszystko wbrew zywotnym interesom wszystkich ludzi na swiecie. o co
      tutaj chodzi? na tym ma polegac moralnosc cepa? na przekrecaniu faktow
      historycznych? na odmawianiu prawa do egzystencji jakiego narodu? na popieraniu
      roznych konferencji negujacych holocaust?
      w polsce to sie nie sprawdza. nigdzie na swiecie to sie nie sprawdza. tacy
      ludzie powinni byc bojkotowani, postawieniu poza nawiasem spoleczenstwa.
      dziwne, ze tak malo ludzi reaguje na takie szuje.....
      • josifek dziekuja ce dana, oszczedzilas mi temu szujowi, 29.12.06, 09:42
        odpowiedz dac.
      • cepekkolodziej Re: A wystarczyłoby po prostu 29.12.06, 10:57
        dana33 napisała:

> bedzie bronic do konca najgorszych szubrawcow, mordercow i zlodziej.
        > nawet takich, ktorzy celuja z premedytacja w glowe niemowlecia, podkladaja
        > bomby pod dyskoteki mlodziezowe, strzelaja do przejezdzajacych samochodow,
        > wysadzaja w powietrze autobusy, kawiarnie i restauracje.

Gdzie broniłem takich? Udowodnij. Put up or shut up.

> na odmawianiu prawa do egzystencji jakiego narodu?

Gdzie odmawiałem? Udowodnij. Put up or shut up.

> na popieraniu roznych konferencji negujacych holocaust?

Gdzie popierałem? Udowodnij. Put up or shut up.

> tacy ludzie powinni byc bojkotowani, postawieniu poza nawiasem spoleczenstwa.
        > dziwne, ze tak malo ludzi reaguje na takie szuje.....

To o mnie? Kreujesz mnie na wroga publicznego nr 1? :)))))))

Niszczysz tu systematycznie dobre imię Izraela, własnie przez żałosny styl uprawianej tu od lat propagandy.

Nie masz nic do powiedzenia na temat historii własnego kraju, poza stekiem wytartych komunałów, których nikt na świecie juz nawet nie chce czytać, nie mówiac o słuchaniu. Nie masz nic do powiedzenia na temat waszych relacji z najbliższym, palestyńskim sąsiadem, poza nieustajacym nawoływaniem do stosowania wobec palestyńskiej ludności najostrzejszych mozliwie form zbiorowej odpowiedzialności - wbrew wykładni izraelskiego Sądu Najwyższego. Bronisz nieustannie ludzi chorych z nienawiści do wszystkiego, co muzułmańskie, bronisz ludzi, którzy osmielają sie drwić ze smierci dzieci, bronisz członków zawiazanych w Izraelu organizacji terrorystycznych. Ośmielasz się twierdzić, że zabójstwa dzieci są usprawiedliwone, bo nawet palestyńskie pięciolatki są masowymi mordercami.

I to ma być w interesie Izraela?

Sądziłem, naiwnie, że to Forum ma byc miejscem wymiany opinii i obserwacji, miejscem dyskusji a moze nawet poważniejszej debaty.

Naiwnie.

A własnie izraelski uczony Prof. Ilan Pappe wydał niezwykle interesującą książkę. "The Ethnic Cleansing of Palestine". Nie czytałem jej jeszcze. Ale wiem juz jedno: jej wydanie dokumentuje istnienie wewnątrz-izraelskiej debaty o historii Izraela. Z cała pewnością rozpęta burzę. I o to w końcu chodzi. Z tej burzy wyłoni się prawda. Nie istnieje żaden powód, żeby nie dochodzić do prawdy. Nie istnieje żaden powód, żeby musieć żyć w świecie historycznych mitów, półprawd i bylejakich komunałów.

www.amazon.com/Ethnic-Cleansing-Palestine-Ilan-Pappe/dp/1851684670/sr=1-1/qid=1167386045/ref=pd_bbs_sr_1/104-7016602-8252703?ie=UTF8&s=books

<<Editorial Reviews

Book Description

Since the Holocaust, it has been almost impossible to hide large-scale crimes against humanity. In our communicative world, few modern catastrophes are concealed from the public eye. And yet, Ilan Pappe unveils, one such crime has been erased from the global public memory: the ethnic cleansing of the Palestinians in 1948. But why is it denied, and by whom? The Ethnic Cleansing of Palestine offers an investigation of this mystery.>>

Nie istnieje żaden powód, żeby uznać, że przyglądanie się polityce wewnętrznej Państwa Izrael jest czymś niestosownym - a nawet zasługującym na publiczne potępienie.

Państwo Izrael nie znajduje się pod ochroną. To nie jest żadna święta krowa. To jest najzwyczajniejszy w świecie byt polityczny, zajmujący określone terytorium. W erze informacji wszystko, co się w jego granicach dzieje, jest widoczne i podlega bacznej obserwacji.
        • dana33 hahahaha...... 29.12.06, 11:25
          to ze bronisz terroru, odmawiasz prawa do egzystencji israela i popierales
          konferencje teheranska udowodnilam tu juz pare razy. napewno nie bede robic
          tego jeszcze raz na twoje zyczenie. moje posty nie zostaly wyciete, mozesz je
          znalezc w wyszukiwarce.

"Sądziłem, naiwnie, że to Forum ma byc miejscem wymiany opinii i obserwacji,
          miejscem dyskusji a moze nawet poważniejszej debaty."
          znow cepowska hipokryzja...... myslales.... taaak, wg ciebie wymiana opinii i
          obserwacji to oskarzanie israela o cale zlo jakie tu sie dzieje, wymaganie
          odpowiedzi nie dajac odpowiedzi samemu i absolutne lekcewaznie zdania innego
          niz twoje.

calej reszty nawet nie skomentuje, bo to wlasnie typowa reakcja cepowatego:
          jeszcze nie przeczytal ksiazki ale wie. bedzie burza w israelu. i dobrze.
          nic natomiast o jakiejs ksiazce krytyka autonomii. nie ma takiej, co? wiec
          cepowaty nie wie co sie dzieje w autonomii. tam najprawdopodobniej wszystko ok,
          bo innych dowodow cep nie ma, wiec znow wszystko u cepa kreci sie wokol israela.
          to ze achmadcustam, konferencja teheranska, rzad hamasowcow w autonomii
          nawoluja glosno i otwarcie do zlikwidowania israela, to nie jest ethnic
          cleansing of jews...... cepowata szuja nie krytykuje tego, nie odpowiada na
          pytania w tej sprawie, robi regularnie uniki i w ten sposob oczywiscie po cichu
          popiera to wszystko.
          jestes za maly, za nic nie znaczacy, zeby byc wrogiem publicznym.
          ale jestes wrogiem zydow i israela, i tym samym moim. wroga sie zwalcza. i to
          wlasnie bede robic tutaj na forum.
          • cepekkolodziej Re: hahahaha...... 29.12.06, 11:39
            Udowodniłaś? Gdzie?

Robisz z siebie juz kompletną idiotkę? Jeszcze tego ci brakowało?

Jak sie to mówi: prove it. Put up or shut up.

Kończąc: a ty jesteś za mała na mojego wroga. Za mało masz w kiepełe. Wzbudzasz co najwyżej żałość.
            • z_daleka Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 11:44
              cepie, ze dobre imie Izraela lezy ci na sercu...
              • dana33 Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 11:47
                a gdzie tam...... on zada tylko dowodow ode mnie..... sam nie musi nic
                udawadniac.
                no i zgadza sie, nie musi udawadniac, ze szuja antysemicka. nawet slepy by to
                juz zobaczyl....
                • z_daleka Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 11:54
                  daj mu szanse...on pisze:"Sądziłem, naiwnie, że to Forum ma byc miejscem wymiany
                  opinii i obserwacji, miejscem dyskusji a moze nawet poważniejszej debaty."
                  Moze on rzeczywiscie ma dobre intencje...
                  • z_daleka Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 11:59
                    on pisze(cytuje):
                    A własnie izraelski uczony Prof. Ilan Pappe wydał niezwykle interesującą
                    książkę. "The Ethnic Cleansing of Palestine". Nie
                    czytałem jej jeszcze. Ale wiem juz jedno: jej wydanie dokumentuje istnienie
                    wewnątrz-izraelskiej debaty o historii Izraela. Z cała
                    pewnością rozpęta burzę. I o to w końcu chodzi. Z tej burzy wyłoni się prawda.
                    Nie istnieje żaden powód, żeby nie dochodzić do
                    prawdy. Nie istnieje żaden powód, żeby musieć żyć w świecie historycznych mitów,
                    półprawd i bylejakich komunałów.
                    ------
                    wynika z tego, ze ON juz WIE o historycznych mitach, polprawdach i bylejakich
                    komunalach.... Teraz on tylko chce o nich wymienic opinie i obserwacje w ramach
                    powazniejszej debaty...
                    • cepekkolodziej Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 12:09
                      A pewnie, że juz wiem. Trudno byłoby nie wiedzieć. Takiego jak ja nazywają "avid reader".
              • cepekkolodziej Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 12:08
                Mogę ci tylko, Żołędny, powiedzieć tak:

Do niedawna łykałem wszystko co o was pisano, calkiem bezkrytycznie. Choć rózni mowili rózne rzeczy, po prostu nie brałem pod uwagę. Widziałem Majdanek, przeczytałem dzienniki Anny Frank, potem Exodus, potem Kosinskiego. Z Exodusu zapamietałem duńskiego króla i pogrom w Kielcach. Pamietam wojnę domową w Libanie, wywołaną przez Palestyńczyków, pamiętam czarny wrzesień w Jordanii, pamiętam Monachium. To by wystarczyło, własciwie na całe zycie. Ale, niestety, jestem człowiekiem ciekawym, może ponad miarę. Chciałem sie dowiedzieć, co własciwie stało się 8 maja 1943 roku w Nalibokach. Zaczałem szukać w necie, i natrafiłem, rzecz jasna na witryny poświęcone realcjom ocalonych z Holokaustu, a potem na witryny juz bardziej wyspecjalizowane, poświęcone Holocaust Education, amerykańskie. To, z czym się tam zetknąłem, przechodzi pojęcie. W sensie manipulacji prostymi, w końcu łatwo sprawdzalnymi faktami. Równocześnie, z racji zawodowych zainteresowań - kwestia uchodźców i czystek etnicznych. Relacji grup wiekszościowych z mniejszościami. Marginalizacji, i technik używanych do jej przyśpieszenia. Kwestii kultury nędzy, slumsowisk i patologii. Na tym tle kwestia relacji izraelsko-palestyńskich. Próba zrozumienia całego procesu, w powiązaniu z moralno-historycznymi uzasadnieniami przemocy, wysuwanymi przez ludzi osiedlających się w Izraelu. To są wręcz modelowe sprawy.

Widziałem w życiu dość brudów i dość przemocy, moze w skali niewyobrażalnej dla ciebie. A chciałbym, żeby to, co stało sie u was już standardowym aspektem codzienności, nie miało miejsca.

Moze dlatego, ze pamietam to, co widziałem na Majdanku.

To takie dziwne?
                • z_daleka Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 12:18
                  zupelnie nie na temat...
                  Cepie, ty probujesz wmowic wszem i wobec, ze powoduje toba humanizm, obiektywna
                  prawda i czysta chec poznania... To banialuki i kamuflaz. Powoduje taba
                  wylacznie niechec do zydow i Izraela zamaskowana na najrozniejsze sposoby...
                  Nie sadz cepie , ze ci co ciebie czytaja sa glupsi od ciebie....
                  • cepekkolodziej Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 12:31
                    > kamuflaz

> niechec do zydow i Izraela zamaskowana

A - no to dobrze. Już wiem, że mam do czynienia z paranoikiem.

--

Z myśli skrzydlatych izraelskiego bohatyra:
                    <Dobre arabczki sa martwe>
                    <ja wole z arabami plaska ziemie zrobic>
                    • aaki Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 12:34
                      własciwie to ci sie dziwię cepie....
                    • z_daleka Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 12:35
                      cepekkolodziej napisał:
                      kamuflaz
                      niechec do zydow i Izraela zamaskowana
                      A - no to dobrze. Już wiem, że mam do czynienia z paranoikiem.
                      --------------
                      przewidywalna ta twoja odpowiedz...
                      • cepekkolodziej Re: udowodnij, udowodnij, udowodnij.... 29.12.06, 12:37
                        Twoja też przewidywalna. Smutne to.
                        • dana33 w ramach dyskusji tak przez ciebie pozadanej.... 29.12.06, 17:29
                          ciagle jeszcze czekam na linki do twojego zarzutu, ze podobno napisalam
                          "bede tanczyc na grobie" i "klamiesz morderco z jedwabnego".
                          chce sobie przypomniec, na jakim grobie to bede tanczyc i kogo nazwalam
                          morderca z jedwabnego i przy jakiej okazji. wiec podrzuc prosze linki do tych
                          moich wypowiedzi.
                          • dana33 Re: w ramach dyskusji tak przez ciebie pozadanej. 29.12.06, 22:56
                            nu, cepie zadny uczciwej dyskusji..... gdzie te linki do mojego tanca na grobie
                            i do nazwania kogos morderca z jedwabnego??????

jak zwykle, lajza rzucila pare slow, ale juz odpowiedzi nie ma.
                            to sie nazywa uczciwa dyskusja.
        • cygan37 Re: A wystarczyłoby po prostu 29.12.06, 23:05
          Tu akurat masz rację.
          Izrael jako państwo inspirujące do cywilizowanych narodów świata wymaga naszego
          wsparcia. Tego wsparcia mu już in blanco udzielam.
          Udzielam bo wiem że Izrael jest bogaty mądrością swych obywateli zatroskanych
          pokojowym współistnieniem z innymi narodami.
    • z_daleka Re: nie rob sobie jaj cepie... 29.12.06, 09:42
      "Przecież to wszystko jest wbrew żywotnym interesom Izraela." Jeszcze sobie ktos
      pomysli ze zywotny interes Izraela, to twoj interes...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka