pulawiak204 14.01.07, 21:02 zaproszenie do Centrum Handlowego Galeria Zielona www.galeriazielona.pl/ dla Wszystkich Radomiaków:) i oczywiście do całego trójkąta turystycznego:Puławy -Kazimierz -Nałęczów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
politpolit Re: Galeria Zielona w Puławach 14.01.07, 21:19 byłem tam i robi na prawdę wrażenie:) Puławy mają bardzo dobrego prezydenta, który potrafi b. dobrze rządzić Puławami Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Galeria Zielona w Puławach 14.01.07, 23:10 my mamy Skwarek Trade Center na placu Małgorzatki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archiiii Re: Galeria Zielona w Puławach IP: 85.112.196.* 14.01.07, 23:17 A u nas będzie dwupoziomowy baraczek na Chrobrego! ROSA miała mieć cztery lewele, ale jakiemuś pajacowi się nie podobało i będzie mnieć dwa! /podobno/ pięknie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Galeria Zielona w Puławach 14.01.07, 23:46 Drodzy Radomianie, Zawsze możecie przyjechać do Puław. W końcu jest to tylko 55 minut samochodem z Radomia. Wielkie pozdrowienia dla Wszystkich Radomian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gier.. ty... ch... Re: Galeria Zielona w Puławach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:09 Walczcie z nami o ekspresową S12 to będziemy się szybciej odwiedzać. Całe szczęście w Puławach będzie widać pierwsze kroki ku ulepszeniu S12. A market ok. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Galeria Zielona w Puławach 15.01.07, 00:24 Gość portalu: gier.. ty... ch... napisał(a): > Walczcie z nami o ekspresową S12 to będziemy się szybciej odwiedzać. Całe > szczęście w Puławach będzie widać pierwsze kroki ku ulepszeniu S12. A market ok > . Prezydent Puław walczy jak lew o S12 :) Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Galeria Zielona w Puławach 15.01.07, 07:55 nietety w Radomiu prezydent-generał i wicerezydent-tancerz działali wielotorowo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUP Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado IP: *.mofnet.gov.pl 15.01.07, 10:35 W Radomiu 18% bezrobocie i to zancznie spadło bo młodzi wyjeachali do Irlandi i Angli Odpowiedz Link Zgłoś
bloooe Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado 15.01.07, 11:01 Czuje wielką sympatie do Puław :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado IP: *.tkdami.net 15.01.07, 13:07 ja sie urodziłem w Puławach i za każdym razem tam pojade jestem pod coraż większym wrażeniem tempa w jakim to miasto się rozwija, po prostu cuda się tam dzieją w porównaniu do Radomia. Uwielbiam Puławy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miras Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado IP: 82.197.39.* 15.01.07, 14:46 Istotnie bywam w Puławach kilka razy w roku i muszę przyznać że miasteczko robi coraz lepsze wrażenie.Najwazniejsze że kiedyś pozbyli się tej tragicznej małomiasteczkowej a nawet wiejskiej zabudowy z pocz.XX wieku ( z wyjątkiem kilku zadbanych uliczek) .Jeśli chodzi o nasz kochany Radom to przez ostatnie kilkadziesiąt lat nikt nie potrafił zrobić porządku z tymi koszmarnymi slumsami szpecącymi praktycznie całe miasto i nadającymi mu ten beznadziejny prowincjonalny charakter .Ciekawe może nowe władze miasta zapiszą chlubną kartę w dziejach i zrobią porządek z tymi zatęchłymi ruderami .Jestem jednak pesymistą bo widzę że w zasadzie w centrum (np.Kelles Krauza)powstają nowe parterowe i jednopiętrowe koszmarki dobre ( nie ubliżając nikomu) w Skaryszewie. Odpowiedz Link Zgłoś
politpolit Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado 15.01.07, 16:01 Urodzilem sie w Radomiu , nastepnie w wieku 6 lat przeniosłem się ( a własciwie przeniesiony zostalem ;) wraz z rodzicami do Pulaw a teraz mieszkam w aglomeracji warszawskiej. Czuje sie zwiazany i z Radomiem i z Pulawami.Oba miejsca sa dla mnie bardzo drogie. Pulawy sa zadbane , chce sie po nich spacerowac , duzo inwestycji. Ostatnio czytalem ze ma jeszcze powstac park technologiczny przy nowo budowanym moscie i dac prace 2 do 3 tys. ludziom. Przylaczona ma byc Gora Pulawska do Pulaw. Ma powstac lotnisko miedzynarodowe w Deblinie kolo Pulaw, itd,itd... Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado 15.01.07, 16:37 Z całym szacunkiem do Puław, ale nie widzę podstaw porównywania Radomia i Puław. Co chcecie porównywać? 70 tys mieszkańców do 230 tys? Bezrobocie? 8% i 18%? Spróbujcie znaleźć pracę w Puławach, jeżeli jest tak fajnie? Puławy opierają się na "azotach", które na szczęście oparły się zmianom rynkowym, dzieki czemu degradacja społeczna była o wiele mniejsza niż w Radomiu. Życzę wszystkim Puławianom, aby "azoty" cieszyły się zawasze dobrą kondycją, ponieważ jeśli zaczną one mieć kłopoty to Puławy znajdą się w miejscu gdzie Radom był w pierwszej połowie lat 90. Jesteście uzaleznieni od "azotów" jak kiedyś Radom od Łucznika, Telefonów i Radoskóru. Taki monopol jest niezwykle niebezpieczny dla miasta. Co do rozwoju to nie wierzcie w to co piszą, twierdzę to na podstwie wieloletnich radomskich doświadczeń np. dotyczących lotniska. W Dęblinie nie powstanie lotnisko cywilne, a raczej powinniście się skupić na tym aby pozostała tam szkoła lotnicza, bo ostatnie wieści nie są dla niej dobre. Bardziej bym się nastawiał na to że będziecie latać z Radomia lub z Lublina. Co do Zielonej galerii to okey, tyle tylko że przez pryzmat jej tez nie można porównywać Naszych miast, jeszcze niedawno dla wszystkich okolicznych miast szczytem nowocześności jak i smaych Radomian było M1. Dziś juz nie. Tych miast nie można porównywać bo inne skala i inne problemy. Znając bardzo dobrze Puławy wcale nie uważam, aby tak wiśmienicie się rowijały, zgadzam się że drgnęło w nim pozytywnie dopiero w ostatnich 4 latach. Jednak wizerunek Puław w Polsce jest taki, że Puławy leża pod Kazimierzem a nie na odwrót. Zreszta uważam to za bardzo krzywdzące dla Puławian. Być może ten post wywoła falę krytyki pod adresem mojej osoby ale takie jest moje jak sądzę wyważone zdanie. P.s. O jakich inwestycjach w kontekście nowych przedsiębiorstw piszesz? Jakie nowe rozwiązania komunikacyjne zostały wybudowane lub stare zmodernizowane? Pomijam fakt rozpoczęcia budowy obwodnicy i mostu, które są w gestii GDDKiA, ale generalnie szacunek dla Prezydenta Puław za skuteczny lobbing, Naszym wielotorowcom w ostatnich latach ewidentnie był obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddc Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:42 ale ilości drzew i zieleni tylko pozazdrościć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
iuslex Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado 15.01.07, 16:45 Tak, zresztą Puławy mają wiele innych atutów np. cały krajobraz związany z Wisłą. Szkoda tylko że Park został parę lat temu tak mocno doświadczony przez wichurę. Odpowiedz Link Zgłoś
politpolit Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado 15.01.07, 20:00 Dla scislosci: -nie podwazam wyzszosci Radomia nad Pulawami -Pulawy nie opieraja sie tylko na tzw. Azotach, ktore w rzeczywistosci obejmuja szereg zakladow od siebie niezaleznych w tym 3 nowe wytwornie melaminy, -Azoty to dzielnica przemyslowa Pulaw , w ktorej jest m.in. Mostostal -okolo 1,5 tys. pracuje w roznych instytutach naukowo - badawczych -Pulawy sa czescia trojkata turystycznego: Pulawy -Kaziemierz -Naleczow, w ktorym prym wiedzie Kazimierz -na lotnisko nie liczy juz nikt w Świdniku czy Niedzwiadzie - bardziej jest realny Deblin czy Radom -nie lobbuje na rzecz prezydenta Pulaw bo mam dowod osobisty wydany przez burmistrza Ursusa miasta stolecznego Warszawy -a jezeli chodzi o Radom to jak pisalem wczesniej jest moim rodzinnym miastem a pozniej mieszkalem w Pulawch , itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudi Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado IP: 82.139.38.* 06.05.07, 19:41 Z całym szacunkiem dla Dęblina, ale gdzie Wy tam widzicie lotnisko cywilne? Drogi dojazdowe do Dęblina wąskie, uliczki w samym Dęblinie podobnie, lotnisko wielkością takie sobie trzeba było by je rozbudować, oprócz tego na samym lotnisku jest osiedle mieszkaniowe kino i basen całe miasto żeby obejrzeć film czy się wykapać musi wejść na jednostkę wojskową. Miasteczko nie leży na przecince jakichkolwiek ważniejszych tras krajowych, międzynarodowych. Brak jakichkolwiek hoteli komunikacji miejskiej lokali gastronomicznych całe 2 / 3?.... Jakoś sobie nie wyobrażam tam lotniska cywilnego w dodatku międzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: w Puławach bezrobocie to ok. 8%, a ile w Rado 15.01.07, 20:15 Pewnie chodzi ci o to coś na rogu Kelles Krauza i Niedziałkowskiego? Ja też się zastanawiam kto na to pozwolił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echhh Re: Galeria Zielona w Puławach IP: 82.139.38.* 15.01.07, 16:53 aż z wrażenia popuściłem w gatki... Łomatko Kocham Puławy jak się szybko rozwijaja łolaboga Łokurde łomatko łojejku.... ITD. ITP. wyprowadzam się tam !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
politpolit Re: Galeria Zielona w Puławach 05.05.07, 23:47 Gość portalu: echhh napisał(a): > aż z wrażenia popuściłem w gatki... Łomatko > Kocham Puławy jak się szybko rozwijaja łolaboga Łokurde łomatko łojejku.... ITD > . ITP. wyprowadzam się tam !!!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyRadomianin Re: Galeria Zielona w Puławach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 11:02 Sport w Puławach leży.Zazdroszczę im tylko 8% bezrobocia w Radomiu jest 24% bezrobocie!!!!A galeria zielona jest okay;-) nawet empik jest w Puławach a w Radomiu od 2 lat empiku nie ma niestety.Bardzo żle to wpływa na wizerunek miasta!!!! MlodyRadomianin dawny KR! Odpowiedz Link Zgłoś
raul124 Tajemnica sukcesu Puław 06.05.07, 16:07 Leży w tym, że mając na terenie swojej gminy należące do największych w kraju zakłady chemiczne - Zakłady Azotowe Puławy - mają bardzo duże jeśli nie ogromne wpływy do budżetu z tytułu podatków od nieruchomości oraz opłat środowiskowych. Zakłady w puławach zatrudniają kilka tysięcy osób co ma ogromne znaczenie dla poziomu bezrobocia w tak niedużym mieście jakim są Puławy. Poziom inwestycji gminnych jest zależny od gospodarki prowadzonej na terenie tej gminy, ale poziom inwestycji komercyjnych prowadzonych przez inwestorów zewnętrznych zależy tylko i wyłącznie od tego na ile pozwolą lub na co się zgodzą władze miasta i gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Re: Galeria Zielona w Puławach IP: *.tkdami.net 09.05.07, 15:18 ktoś dzisiaj pisał o reklamie niech sobie ja wykupią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Galeria Zielona w Puławach IP: *.tkdami.net 09.05.07, 17:49 dlaczego zielona Odpowiedz Link Zgłoś