Dodaj do ulubionych

Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszkań

IP: 82.160.70.* 26.01.07, 11:03
Pytam tak z ciekawości i statystycznie. Kiedy mieliście planowy odbiór swoich
mieszkań (wskazany w umowie z deweloperem), a kiedy odebraliście, ewentualnie
kiedy odbierzecie? Ja na razie 3 miesiące, ale nic nie wskazuje na to, żeby
było szybciej niż przed półroczem. Pozdrawiam wszystkich oczekujących.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.nat.tvk.wroc.pl 26.01.07, 11:05
      a jaki deweloper? Bo sama informacja o opóznieniu niewiele mówi...
      • Gość: znawca rynku Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:46
        typuję w ciemno na AS-BAU
        • Gość: Oczekujący Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: 82.160.70.* 26.01.07, 11:55
          Nie, Rodis Development.
          • Gość: RYŚ Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.centertel.pl 04.03.07, 09:30
            W Rodisie opóźnienie ma juź 4 miesiące a końca nie widać.
          • Gość: RYŚ Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.centertel.pl 17.04.07, 07:40
            Teraz to Rodis bije naprawdę niezły rekord jest już 5 miesięcy po terminie a w
            firmie nikmu sie nie spieszy. Swoich klientów mają w du.....
            A tak świetnie zapowiadała się inwestycja na Braterskiej.
            Tak to jest jak zaczynaję nowe budowy za nasze pieniądze , a nas którzy
            wszystko zapłacili robi się w konia i udają głupiego że wszysto jest w pożądku
            tylko pytam z czym? Chyba z Rodziewicza portwelem , bo z naszymi mieszkaniami
            nie lie można kuuuuuuuu-wa czekać.
            Nie potrafią budować i nie radzą sobie to niech się wezmą za cyrk objazdowy
            przynajniej będzie śiesznie.
            • Gość: gość Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.tpnet.pl 17.04.07, 09:33
              Już kiedyś pisałem o Rodisie ale chętnie przypomnę historię kontaktów z Panem
              Rodziewiczem. Odradzam. Prezes Rodisu mnie oszukał. Prowadziliśmy rozmowy
              dotyczące inwestycji na zwycięskiej, uzgodniliśmy treść umowy, pozostało
              przygotowanie dokumentu i podpisanie umowy. Prezes miał się ze mną skontaktować
              i zaprosić na podpisanie umowy. Ponieważ nie odzywał się sam się z nim
              skontaktowałem i przeżyłem szok - prezes oznajmił mi, że mieszkanie zostało
              sprzedane.

Pewnie za chwilę na forum pojawią się głosy, że skoro nie podpisaliśmy umowy to
              miał prawo sprzedać lokal, ale ja uważam, ze zachował się nieuczciwie, jest to
              człowiek niesłowny. Przestrzegam!!!
    • Gość: gość Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.07, 16:22
      4 lata - aedificium
      • Gość: znawca rynku Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:20
        brawo , chyba ciężko bedzie pobić
      • Gość: borba Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:43
        a co to za developer i gdzie budowal....i czy w ogole zbudowal?
        • Gość: aaa Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:19
          sosnowa bielany? :)
          • Gość: gość Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:53
            tak. sosnowa, bielany. zbudował. deweloper z trójmiasta.
            • Gość: goguś Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.01.07, 23:28
              Z tego co czytałem na tym forum to MÓJ DOM grzebie się na "Dąbie" jak much w
              smole. Z postów wynika, że to już jakieś 2-3 miesiące po terminie.
              pozdr...
              • Gość: krop Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 17:38
                Spółdzielnia Agromet 9 miesięcy.
                • Gość: bullet Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.range86-145.btcentralplus.com 04.03.07, 20:43
                  rafin - 8 miesiecy

-------------------------
                  www.zlotapodkowa.wroclaw.pl
    • Gość: swer Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:00
      a jak sie nazywa ten developer co buduje na Biskupinie-Sępolnie (teraz chyba
      Vica Invest). Znajomi kupili mieszkanie za terminem odbioru TRZY lata temu.
      Jeszcze nie jest skończone
      • Gość: b Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.range86-133.btcentralplus.com 17.04.07, 11:26
        taak moi znajomi tez tam kupili mieszknaie na biskupinie. Ma juz od dawna
        wykonczone mieszkanie ale niestety budynek nie jest skonczony iwec poki co nie
        moze sie tam wprowadzic bo klatki schodowe nawet nie sa gotowe.
        O basenie to juz nie wspomne
    • jozi1978 Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka 17.04.07, 10:15
      hehehe :) jaki fajny temat :) Aż się wpisze ;)
      My czekamy na odbiór od grudnia 2006 r. Więc na razie 4 m-ce spóźnienia, ale
      pewnie będzie min. 5 m-cy - SBM Maślice.
      • Gość: Marian Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:35
        Ale macie jazdę z tymi odbiorami. 9 miesięcy a 26 to juz nie wspomnę.
        Czyli jak mam termin na luty 2008 r. to muszę liczyć się z przesunięciem o
        jakieś 3-5 miesięcy. czyli lipiec 2008 mnie załapie
        sbm Maślice nie jest taka złą spółdzielnią. Naprawdę bywają gorsze a o
        developerach złodziejach nie wspomnę.

MarianKa
    • Gość: filibrisy Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.07, 10:34
      SM Wrocławski Dom - 6 m-cy
    • Gość: mieszkanka Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: 195.177.83.* 21.04.07, 11:33
      aż się dziwię, że jeszcze GEO tu nie figuruje
      7 mcy
    • Gość: Aga Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.07, 07:16
      Jeszcze raz rafin - drugi budynek (oznaczony jako "B") w porywach od 5 do 9 m-
      cy w zależności od klatki.
      • Gość: Michał Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 14:47
        To Was zabiję. Spółdzielnia Maślice trzeci etap 3 miesiące WCZEŚNIEJ !!!!!
        Szukam teraz na gwałt ekipy do wykończenia ...
        • Gość: aaa Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.dialog.net.pl 17.03.08, 15:12
          Descont - 2 miesiące
          • Gość: bullet Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.08, 11:07
            mieszkanie oddane z 8 miesiecznym opoźnieniem, a na podpisanie aktow wlasnosci
            czekamy juz prawie 2 lata (22 miesiace)
            Zawdzieczamy to firmie RAFIN - nie polecam

---------------------------
            www.zlotapodkowa.wroclaw.pl
            • Gość: xyz Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.gprs.plus.pl 22.03.08, 10:44
              Rondo Verona...miał być pażdziernik ale dali nam podpisać że skoro
              robimy zmiany i przesówamy ścianki opóżnienie będzie 3 miesiące mamy
              koniec marca i jeszcze nikt nie dzwonił z jakimkolwiek terminem
              podobno czerwiec ale kto to wie....
              • Gość: lalala Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.08, 22:00
                pazdziernik, ale ktorego roku??? chyba 2006 :) ile oni to już budują? jak tak
                dalej pójdzie, to szybciej oddadzą Corte Verona :D

pozdr.
              • Gość: xper7 Re: Księga rekordów w opóźnieniu odbiorów mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 15:24
                Mam tą samą sytuację. Przesunięcie Rondo Verona wynika także z potężnych
                zaniedbań w trakcie inwestycji. Miałem nieprzyjemność zajrzeć na budowę w
                grudniu i to co zobaczyłem powaliło mnie z nóg.
                Na podłodze stoi kałuża, płyty rozpadają się, ściany nasiąknięte wilgocią na
                kilkadziesiąt centymetrów, okropny odór moczu w całym mieszkaniu. Mam do tego
                dokumentację zdjęciową.
                Deweloper pokazał gest Kozakiewicza. Unika kontaktu i raz odpowiedział tylko
                lakonicznie, że wszystko poprawi, a tak poza tym to zgodnie z umową nie mam
                obecnie prawa do żadnych żądań do momentu oddania mieszkania. Nie wpuszcza także
                więcej nikogo na teren budowy.
                Inną pewną informacją jest także to, że ta sama sytuacja dotyczy inwestycji na
                Chopina we Wrocławiu.

Jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się czegoś więcej janek@clubbing.wroc.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka