Dodaj do ulubionych

Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki

09.02.07, 13:01
Witam wszystkich mieszkańców ekoparku z etapu 1,2,3 - ludzi którzy już
mieszkają bądź mają zamiar mieszkać w najbliższym czasie i z etapów
późniejszych (4,5,7 8 itd.) których oddanie będzie w ciągu kolejnych miesięcy.

Celem tego wątku jest zebranie wszystkich opinii i wymiana praktycznych
informacji, zarówno mieszkańców jak i osób trzecich. (chciałabym prosić
mieszkańców o umieszczanie imienia bądź niku i oznaczenia konkretnego
mieszkania w sprawie którego piszą zeby uniknąć posądzania się o bycie bądź
nie bycie klientem)

Tuja444 Etap 4-budynek środkowy od ulicy

ps. do dyskusji szczególne zapraszam KASKE, Julie, Martyne, Grace i Konrada
Kiedyś dużo pisaliście o tej inwestycji i fajnie było by sobie zweryfikować
stare oczekiwania z rzeczywistością:)

Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:44
      Hej!
      Dobry pomysł, ale myslę, że nie w tym miejscu, gdyz pelno jest tu ludzi którzy
      piszą głupoty nie znając realiów i specjalnie podszywających sie pod innych.
      lepiej pogadać na forum prywatnym.
    • Gość: mokate Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: 203.69.72.* 09.02.07, 15:47
      Witam.
      Mój budynek wyrósł wcześniej niż oczekiwałem.
      Jestem zadowolony z prac i cieszę się na myśl o odbiorze.
      Zrezygnowałem tylko ze stolarki drzwiowej - zrobię ją we własnym zakresie bo ta
      mi się nie podobała.
      pozdro serdeczne

Tomek A1 etap 7 4 pietro
      • Gość: lucek Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.icm.edu.pl 09.02.07, 16:20
        Ja zostawiłem wszystko tak jak jest. Mają dość dobre te projekty a i tak na
        wynajem to biorę. Zresztą mam małe mieszkanie i prawie tam drzwi nie ma:)
        lucek co kupił na 2 pietrze w 1 etapie w ostatnim bloku:)
        • Gość: marcin Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:36
          Mnie projektan zrobił super projekt. Jak już się wydaje kase na dłużej to warto
          żeby to zrobił fachowiec.
          Pozdrawiam sąsiadów - etap 2 parter
          • Gość: a Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.unregistered.net.exatel.pl 12.07.07, 16:53
            daj namiar
    • Gość: m ile zarobiliście? IP: *.icm.edu.pl 09.02.07, 17:39
      Ja kupiłem mieszkanie przed marcem 06 i na dzien dzisiejszy - liczac cene
      sprzedaży 7000 na wtornym - jestem do przodu o 120% !!!
      Marek pierwszy etap od siewnej i 2 pietro
      • Gość: konduktor Re: ile zarobiliście? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 09.02.07, 17:43
        Zysk na tym poziomie to bardzo dużo.
        Ale to dlatego że przez długi czas salwator sprzedawał naprawdę tanio te
        mieszkania a rynek się rozwijał. Teraz też się opłaca ale o inwestycje o
        podobnej stopie zwrotu bardzo trudno.
        • Gość: ex mieszkaniec 1et Re: ile zarobiliście? IP: *.eranet.pl 09.02.07, 23:40
          https://www.domiporta.pl/search-form-post.asp?categoryId=191&Operacja=&Miasto=&Dzielnica=&Dzielnica2=&Region=1&Powiat=&Powiat2=&Wartosc_from=&Wartosc_to=&Powierzchnia_from=&Powierzchnia_to=&Ile_pokoi_from=&Ile_pokoi_to=&Ulica=siewna&Kategoria=&Material=&rok_from=&rok_to=&pietro_from=&pietro_to=&Liczba_pieter_from=&Liczba_pieter_to=&Kuchnia=&Nr_oferty=&Opis=&Developer=1&SearchRange=all&SortColumn=SumaWag

wystarczy pooglądać

ja też zarobiłem ok. 200tyś na 55metrowym mieszkaniu
          • Gość: gerard Re: ile zarobiliście? IP: *.eranet.pl 11.02.07, 19:23
            PS. znajomy sprzedał na Mozarcie ostatnio jedno ze swoich 4 mieszkań za
            rekordową myśle sumke - 9600 za metr (55 metrów). To jest sztuka:)
            • tuja444 Re: ile zarobiliście? 10.07.07, 15:36
              Ja zarobiłabym -na dzien dzisiejszy- około 150000
    • Gość: karko Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 22:22
      Jak planujecie zagospodarować ogrodki? Macie jakieś pomysły? Ja będe miał takie
      specjalne mini tuje w wielkich doniczkach i ławki ogrodowe. Jak ktoś ma jakieś
      pomysły to piszcie! Mam ogród od strony wschodniej - etap pierwszy
      • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 13.02.07, 10:18
        W grę wchodzą 2 wyjścia. Rośliny o małym ukorzenieniu (grubość ziemi ma wynieść
        30cm) albo donice z roślinami. Ja planuje tą pierwszą opcje. Jest prawdopodobnie
        tańsza i przy odpowiedniej aranżacji bardziej efektowna.

Pozdrawiam :)
        • Gość: gerard Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 14.02.07, 22:28
          polecam szkółkę w Piekarach. Mają wszystko łącznie z projektowaniem. B. często
          robią to właśnie na potrzeby ogródków osiedlowych. Pozdrawiam
          • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 17.02.07, 13:23
            dziękuje wam serdecznie:)
          • Gość: klm Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: 213.134.191.* 17.02.07, 18:16
            Po co tak daleko jechać ja kupuję na ul. jesionowej i nie miałem nigdy problemu
            polecam szkółkę.
    • Gość: konduktor Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.unregistered.net.exatel.pl 19.02.07, 10:37
      Jak sądzicie do ilu dojdzie cena metra kwadratowego na ekoparku?
    • Gość: Rafał etap 4 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:27
      Opomiarowanie już za mną:)

Oby tak dalej bo jak na razie bez opóźnień!!!

Rafał Etap 4
      • Gość: konduktor Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.unregistered.net.exatel.pl 27.02.07, 15:50
        no co jest?
        nie macie żadnych prognoz?

jak dla mnie to 9000 za metr a potem mała korekta..góra roczna.. i powrót do 9000..
    • Gość: karlo Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:04
      Czy ktoś orientujecie się może co będzie w naszych osiedlowych sklepach?

Etap 2 - piętro 4
      • Gość: znawca33 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:37
        na dole napewno jakaś mordownia-, sklepy z wódką i kiełbasą
        • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 04.03.07, 22:26
          w etapie pierwszym będzie spożywczy - tyle udało mi się ustalić.
          Pozdrawiam sąsiadów.Tuja.
          • Gość: halina Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 04.03.07, 22:38
            To chyba nikogo nie zaskoczyło. Po za tym pewnie będzie kiosk i warzywniak...hehe
            • Gość: Julia76 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.range86-129.btcentralplus.com 08.03.07, 11:23
              Czy ktos moze mi powiedziec na jakim etapie rozwoju jest Mozart? Ktory etap
              bedzie oddawany i kiedy??? Jestem ciekawa, czy moj VII zmiesci sie w
              terminie:)) mam nadzieje, ze tak:).Pozdrawiam sasiadow!!!
              • Gość: Piotrek Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:14
                na dzien dzisiejszy wiem tyle, ze II etap czeka na uzyskanie pozwolenia na
                uzytkowanie z nadzoru budowlanego, ale nie wiem czy są juz po kontroli, czy
                jeszcze przed.
              • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 09.03.07, 21:32
                zimę mamy lekką, a właściwie jej nie mamy więc wszystko powinno być o czasie...
                bądźmy dobrej myśli:)
      • Gość: mieszkaniec Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.icm.edu.pl 12.03.07, 12:40
        Czy macie informacje o zagospodarowaniu zielonych enklaw po miedzy etapami 2 i 4?
        • Gość: Marcin Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.unregistered.net.exatel.pl 16.03.07, 12:36
          Prawdopodobnie będzie jakaś zielona alejka rozdzielająca ogródki. Wszystko
          zamknięte i monitorowane.

Marcin Etap 3
          • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 19.03.07, 17:38
            Fajnie by było zgadać się i zakupić podobne roślinki w hurcie. Raz że taniej a
            dwa że wygląd lepszy. Wszystko by do siebie ładnie pasowało.
    • Gość: est Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:16
      cóż.. ja słyszałam, że Salwator kazał klientom dopłacić do ceny mieszkań
      różnice pomiędzy 2,5 tyś. za m2 z 2005 r. a ceną obecną..
      ale widzę, że na tym forum to chyba nikt nie dopłacał.. bo wszyscy tacy
      szczęśliwi..
      ba!.. słyszałam też o pismach i opóźnieniach w związku z brakami w
      uzgodnieniach projektowych.. ale chyba nic to klientów nie dociera..
      dziwne..
      • Gość: MAX Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:42
        bzdury gadasz, jak nie wiesz to nie pisz, w umowie cena była stała i
        gwarantowana, i z tego się wywiazali, jestem juz po ostatecznym rozliczeniu. a
        jak chcesz siac ferment to spieprzaj stąd.
        • Gość: Endriu Forum zamkniete IP: *.autocom.pl 23.03.07, 14:50
          Zrobcie sobie forum zamkniete,z modereratorem :)
      • Gość: klient Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:15
        Żałosny kłamca z konkurencji! Ceny to podniósł obok Super Krak na Bociana,
        Leopard na wzgórzy św. bronisławy i geo na cystersów. W Eko ceny nie drgnęły
        nawet o 1 zł! Mam dość oszołomów na forum!
    • Gość: Piotrek Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:18
      Do TUI!
      i niestety moje obawy sie sprawdziły, że w kaciku sąsiedzkim pojawia sie
      oszołomy i opluwacze, cóż trzeba sie przenieśc na fora prywatne;
      • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 24.03.07, 01:24
        Wiesz... idioci sie wszędzie znajdą. Ja bym sie na twoim miejscu nie zrażała.
        Zresztą juz niedługo odbieramy mieszkania więc żadne forum nie bedzie potrzebne.
        Pozdrawiam
        • Gość: Marcin Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 26.03.07, 23:02
          Jest naprawdę super. W zeszłym tygodniu przeniesli dźwig na mój etap. Wszystko
          idzie pełną parą. Wiosna na Mozarcie Panowie i Panie i to ostatnia wiosna bez
          mojego udziału.
          • Gość: jola Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.range86-129.btcentralplus.com 27.03.07, 10:11
            MArcin, a ktory etap jestes???Ciekawa jestem jakk wszystko posuwa sie do
            przodu, bo mnie obecnie nie ma w kraju:((
            • Gość: Marcin Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 28.03.07, 23:38
              Nie wiem który to etap:)
              Ale widziałem mój blok - tam bliżej biurowca anko. Chłopcy jadą pełną parą. Aż
              się zdziwiłem bo to nie podobne do naszych polskich budowniczych.
    • Gość: Patryk Czy ma ktos mieszkanie na wynajem na Mozarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 17:39
      Witam
      Jestem z Kielc i potrzebuje znaleść mieszkanie na najbliższy rok. Może macie
      coś, mieszkańcy Mozarta, na wynajem? Potrzebuje coś na północy kraka na nowym
      osiedlu. Pozdrawiam!
      Patryk
      • Gość: do Patryka Re: Czy ma ktos mieszkanie na wynajem na Mozarcie IP: *.range86-129.btcentralplus.com 10.04.07, 14:34
        Ja na 99% bede chciala wynajac , mysle, ze gdzies od lutego-marca 2008,
        mieszkanie 56 m2 ale na parterze z ogrodem ( mam VII etap)
        • Gość: Marcin Re: Czy ma ktos mieszkanie na wynajem na Mozarcie IP: *.unregistered.net.exatel.pl 27.04.07, 11:39
          Kumpel ma na 1 takie samo - bierze za to 1200zł

Pozdrawiam
          • tuja444 Re: Czy ma ktos mieszkanie na wynajem na Mozarcie 03.05.07, 11:40
            Ja na swoje mam chetnych po 1000zl za miesiac.
            • tuja444 uwaga uwaga 4 etap - budują drogę 15.05.07, 10:46
              Czy wszyscy widzieli? Mamy drogę na etapie 4! Wszystko wreszcie nabrało rozpędu
              i jak zapewniają mają zdążyć do końca czerwca - tak jak planowali.
              Ciekawe co na to wszyscy malkontenci forumowi:)
              • Gość: Dm Re: uwaga uwaga 4 etap - budują drogę IP: 217.153.104.* 25.06.07, 13:44
                Tylko tyle, że klucze dostaniemy po 10 lipca - ciekawe co wtedy jak ktoś ma
                zamówionych fachówców. Pan w dziale obsługi klienta zapewniał mnie, że klucze
                dostanę 26 lipca, a potem się tego wyparł. Ta firma to wielka lipa - aż boję
                sie co jeszcze spartolą, przedłużą, albo za co bedą znów chcieli wyciagnąć
                dodatkową kasę.
                Tuja ile Ci płacą za te bzdury które piszesz?
                • Gość: ! Re: uwaga uwaga 4 etap - budują drogę IP: *.eranet.pl 25.06.07, 23:08
                  Ja wiem że dla Cibie to wszystko jedno, ale są tacy którym się podoba wymiana
                  myśli na forum i lubią pisać o swoich doświadczeniach.
                  Wszyscy się ciesza a ty piszesz bzdury. Widać że nie masz tam mieszkania.
                  Klucze będą z poczatkiem lipca.
                  Oszust!
                  • Gość: C Re: uwaga uwaga 4 etap - budują drogę IP: 217.153.104.* 05.07.07, 10:41
                    No właśnie "wszyscy sie cieszą" - czy to nie dziwne?
                    • Gość: ! Re: uwaga uwaga 4 etap - budują drogę IP: *.eranet.pl 22.07.07, 10:24
                      nie to nie dziwne. Każdy by sie cieszyl z nowego mieszkania!
    • Gość: ???? Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 16.05.07, 20:57
      Co w końcu z tym szybkim tramwajem wiadomo już coś?
    • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 31.05.07, 09:45
      w tym tygodniu powinni zamontować oświetlenie na 4 etapie:)
      • Gość: jaromir Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 01.06.07, 10:51
        Wiem, widziałem! Fajnie to wszystko zaczyna wyglądać. Już niedługo oddają klucze.

To kolejny dowód obalający tych którzy źle mówią o Salwatorze. Nie warto sobie
        na nich strzępić języków bo i tak jedynym i najlepszym dowodem jest odebrane
        dobrej jakości mieszkanie.

Pozdrawiam sąsiadów z mozarta (zwłaszcza bloczek 7b2:)
        • Gość: ituteższaleją Salwator - kameleony szaleją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:09
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=46705468&a=46705468
    • Gość: der Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:42
      witam garazowych marketingowcow. salwator pokazal co potrafi i pozostanmy przy
      tym. gratuluje "blondynek" w biurze i "terenowek" pod biurem...
      • Gość: po Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:47
        zawistny mały pisior się odezwał, weź sie do roboty to też se kupisz terenówkę
    • Gość: ffffffffffffffffff Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 09.06.07, 17:19
      Czy ktoś już kupił sobie na Mozarcie Amadeuszu jakieś miejsce parkingowe?:)
      • Gość: x Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: 195.136.196.* 13.06.07, 23:25
        Chyba tylko jakis idiota moze kupic miejsce postojowe, to w ogole skandal na
        tym Mozarcie ze nie ma normalnych prakingow pod blokami. ale u nich nic nie
        jest tak jak powinno byc wiec szkoda slow,
        • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 14.06.07, 07:55
          Nie łam się drogi kolego.
          Jest dla Ciebie szansa.
          Po przeciwnej str ulicy, w stosunku do naszego osiedla, są fantastyczne bloki z
          wielkiej płyty i z nieuregulowanymi prawnie parkingami pod blokiem!
          Mówię ci,... są super... i raptem średnio 1000 zł droższe na jednym metrze!
        • Gość: burbon Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:24
          Bo pod każdym blokiem są miejsca parkingowe dla wszystkich mieszkanców,
          wszystkie mohery parkują czy jest mróz czy upał swoje maluchy i wszystkie nowe
          inwestycje mają to w pakiecie tylko nie w mozarcie. To rzeczywiście jest
          skandal, zgadzam się z inteligentnym przedmówcą!
          • Gość: vi sa vi Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.unregistered.net.exatel.pl 15.06.07, 10:10
            Ja tego nie rozumiem... Jak was stać na mieszkanie i auto to se garaż kupcie a
            jak nie to autobus i problem z głowy.
            Mieszkańcy tego osiedla to wyjątkowi malkontenci.

Pozdrawiam normalnych sąsiadów.
            • grace76 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 18.06.07, 13:07
              Faktem jest, że z miejscami parkingowymi pod blokami u nas jest katastrofa. Po
              pierwsze jest ich mało, a te podziemne są strasznie drogie. Chociaż gdybym
              wiedziała o możliwości ich kupna w trakcie kupowania mieszkania, niewykluczone,
              że wzięłabym większy kredyt. Teraz jest już za późno, by nagle wyczarować prawie
              30tys, przynajmniej dla mnie.
              Po drugie, załamuje mnie ludzka bezmyślność. Sami stwarzamy sobie problemy, bo
              ludzie parkują w taki sposób, że można się załamać. Zamiast w miarę możliwości
              docisnąć się do samochodu obok, to wjeżdżają tak, że nie zostawiają miejsca dla
              innych. Nie wspomnę już o ukośnym parkowaniu i zajmowaniu dwóch miejsc na raz.
              Patrzę na to czasem i mam ochotę wydrukować stos karteczek i wkładać je za
              wycieraczki tym wszystkim egoistom
              Po trzecie, jeśli znajdą się chętni do wykupienia miejsc pod blokami,
              szczególnie przy pierwszym i trzecim etapie, to dopiero będą się tu dziać
              dantejskie sceny. Najlepiej by było, gdyby nikt tego nie zrobił. Wszystko w
              naszych rękach:)
              Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i forumowiczów.
              • Gość: misiek Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.unregistered.net.exatel.pl 19.06.07, 16:50
                Napisz w 2 zdaniach jak Ci się mieszka. Ja nie moge sie doczekać, a etap mam
                dopiero 7
                • grace76 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 20.06.07, 23:55
                  Podaj mi adres na priv, to Ci wszystko opowiem:)
    • Gość: .Jacek Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 01.07.07, 14:42
      No i co? W ubiegłym roku jak pisałm że chce kupić na Mozarcie to forum aż
      huczało żebym uważał. A teraz? W przyszłym tygodniu odbieram moje pierwsze
      cudowne mieszkanko!
      Pozdrawiam niedowiarków - moich wymażonych najemców dzięki którym spłace kredyt!

Jacek - 4 etap - 1 piętro
    • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 04.07.07, 14:50
      Witam witam!!!!!!!!

Odebrałam moje mieszkanko. Bardzo się cieszę i obiecuje zdawać na bieżąco
      relację jak mi tu jest:)
      Bardzo sie cieszę. Mam nadzieje że i wy będziecie równie zadowoleni.

PS. oglądnijcie dokładnie wszystko zy nie ma jakichś niedoróbek. Mi mają
      poprawić tynk w jednym z pokoi. Po za tym wszystko jak z bajki!
      • Gość: klich Tuja odebrała to może skończy z tą namiętnością IP: *.icm.edu.pl 04.07.07, 14:53
        Tuja, jak już odebrałaś to może skończysz z tą forumo-namiętnością? Mi by tak
        szkoda czasu było.
        Pozdrawiam i życzę miłego mieszkania i dobrych sąsiadów.
        • Gość: xxx Re: Tuja odebrała to może skończy z tą namiętnośc IP: 195.136.196.* 04.07.07, 22:21
          No wlasnie teraz zacznie placic czynsz tym zlodziejom....ciekawe czy bedzie tak
          pieknie jak w bajce....hehehe.
          • Gość: yyy Re: Tuja odebrała to może skończy z tą namiętnośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:04
            Do xxx! Jakim złodziejom kolego, kupuje u nich mieszkanie bo to jedyna firma
            która sama ponosi ryzyko i której zapłace po wybudowaniu mieszkania,
            sprawdzeniu standardu, dokumentacji prawniczej i wszystkiego co będę
            potrzebował. Złodziejami mogą być co najwyżej ci, którzy buduja za pieniądze
            klientów i to tylko wtedy jak ich okradną!
            • Gość: ! ! ! ! ! ! ! ! ! Re: Tuja odebrała to może skończy z tą namiętnośc IP: *.eranet.pl 05.07.07, 22:43
              Dokładnie tak! Inni zbierają kasę na lata przed oddaniem. Obracają nią a potem
              rozwiązują z klientami umowy by sprzedać drożej.
              Tu natomiast pewność daje ci umowa nie tylko z salwim ale również z bankiem.
              Na szczęście po latach Salwator zaczął się wyrabiać i dbać w pierwszej
              kolejności o klientów a potem o swoje interesy. Oby się im to nie znudziło i oby
              inni deweloperzy poszli w ich ślady.
      • Gość: DM Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: 217.153.104.* 05.07.07, 10:45
        Nawet mnie nie denerwuj - jak możesz sie cieszyć - na poprawke tej usterki mają
        2 tygodnie - widze tuja że ci się nie spieszy z wprowadzeniem sąsiadko.
        • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 05.07.07, 11:19
          Jestem umówiona z nimi na jutro więc się nie boje o opóźnienia. To taka
          drobnostka niby ale ja chce mieć wszystko super.
          Pozdrawiam
          • Gość: DM Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: 217.153.104.* 05.07.07, 12:39
            OKI daj znać jakie efekty.
            • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 07.07.07, 14:42
              trochę na mnie dziwnie patrzyli, bo ponoć takich rzeczy się nie poprawia, ale ja
              nalegałam i mam równiutko. Pozdrawiam.
              • Gość: vv v Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: 195.136.196.* 10.07.07, 16:44
                O boze ! to cudownie!!! teraz bedziesz miec jak w bajce ;) ;) ;)
      • bgoralska1972 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 23.07.07, 23:39
        A gdzie na tym osiedlu planuje sie drzewa, bo na razie to wygladaja jak slamsy
        dla ubogich - dom na domu - szkaradztwo.
        • Gość: os w a m Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: 195.136.196.* 24.07.07, 00:37
          drzewa planuje się wyciąc
          • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 24.07.07, 10:02
            Aż się niedobrze robi jak się was słucha!!!
            Tam naprawdę jest ślicznie. Ludzie (zwłaszcza miedzy etapem 2 i 4) pięknie
            zagospodarowali ogródki. Mają oświetlenie, tuje, huśtawki, kwiatki i wszystko to
            co w ogródku być powinno.
            Dodatkowo mają posadzić kilkuletnie drzewa na siewnej przy ogrodzeniu. Maja też
            zasadzić mniejsze drzewka pod blokami.

Żal wam? to kupcie albo wynajmijcie.
            • madek26 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 24.07.07, 20:51
              hej,nie mam tam mieszkania,ale się zastanawiam, czy nie kupić. mam pytanie do
              tych, którzy są takimi pesymistamii najlepiej się znają na wszystkim. Gdzie w
              Krakowie są łądne osiedla i gdzie nie oszukują?
              • grace76 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 25.07.07, 09:25
                Słuszna uwaga! Gdzie jest tak, że wszystko jest bez zarzutu?? Zawsze i wszędzie
                są jakieś problemy, kłopoty i niedociągnięcia. Zgadzam się z Tują - tutaj jest
                naprawdę ładnie! Osiedle jest zadbane i czyściutkie. A jeśli ktoś uważa, że jest
                inaczej i twierdzi, że to szkaradztwo, to niech sobie popatrzy na inne nowe
                blokowiska, że o starszych już nie wspomnę. Owszem, zieleni od strony
                wewnętrznej osiedla, przy drogach dojazdowych, jest niewiele, ale chyba nikt nie
                oczekuje posadzenia drzew na środku drogi lub chodnika. Za to pomiędzy kolejnymi
                etapami jest ładnie i zielono i to dzięki mieszkańcom.
                Ja myślę, że to malkontenctwo to zwyczajna zazdrość i tyle!
            • Gość: kira Z kim thuja leci w .uja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 16:30
              na pewno nie z klientami którzy mieli do czynienia z tymi kretaczami z salw
              próbuje tylko omotać nowych klientów
              zamiast pisac otym co rzeczywiście sie tam dzieje bezczelnie koloruje i
              fałszuje fakty

a tfu!
              • grace76 Re: Z kim thuja leci w .uja ? 27.07.07, 17:24
                Hmmmmm... A co takiego się tu dzieje? Czyżbym była niedoinformowaną mieszkanką?
                Nie przypuszczam. Kira, oświecisz mnie?
                • tuja444 jak tam ogródki? 12.08.07, 11:42
                  wiecie może kiedy będzie ogrodzenie w ogródkach na pozostałych etapach?
                  • Gość: fii Re: jak tam ogródki? IP: *.telnet.krakow.pl 13.08.07, 13:01
                    Moze na przyszly rok na lato ci zrobia, ja czekalam ponad pol
                    roku.PORAZKA!!!!!!!!!!!!!
                    • tuja444 Re: jak tam ogródki? 13.08.07, 22:40
                      na szczęście zadzwoniłam i sprawdziłam zanim przeczytałam Twoją bzdurną
                      wypowiedź. Do końca września. Pozdrawiam
                      • Gość: Fii Re: jak tam ogródki? IP: *.telnet.krakow.pl 14.08.07, 09:25
                        Boze ...ty chyba serio jestes z Salwatora, mowie jak bylo po
                        proszeniach ,blaganiach,obietnicach ogrodzili dopiero po ponad pol
                        roku.Opanuj sie bo widze ze twoja milosc do tej firmy jest jakas
                        maniakalna!!!We wrzesniu juz to widze hehehee,Nam tez obiecywali
                        gruszki na wierzbie.
                        • tuja444 Re: jak tam ogródki? 14.08.07, 09:55
                          Oj, ale ty jesteś dziwny. Ja tylko ciesze się ze swojego mieszkania bo uważam że
                          jest więcej plusów niż minusów.
                          Zapytałam o głupi płotek a ty od razu się denerwujesz.
                          Powiedz lepiej co sądzisz o sklepie nowym? Jak dla mnie dobrze że jest wszystko
                          (od wędlin po ciastka) ale ceny są wysokie.
                          Pozdrawiam mimo wszystko:)
    • Gość: Fii Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.telnet.krakow.pl 17.08.07, 10:29
      Tuja BREDNIE to ty wypisujesz na tym forum! mamy swoje forum
      mieszkancow na www.siewna.fora.pl/, dlaczego tam nie piszesz?
      Moze zobacz ile mamy problemow na os.Mozarta,zobacz co Salwator robi?
      Jakie czynsze przywalil, jak wycial prawie wszystkie drzewa,jak niby
      zielone mialo byc osiedle a nie jest.I wiele innych problemow,
      Salwator obiecywal wiele...niestety niewiele obietnic spelnil.
      • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 23.08.07, 21:16
        drogi sąsiedzie którego mam nadzieje nigdy nie spotkać:
        1 administrator forum nie odezwał się do mnie od kilku miesięcy i nie aktywował
        mi konta
        2 lubię forum gazety.pl bo wszyscy mogą sie na nim wypowiedzieć i będę na nim pisać
        3 PO TO żEBY ZOBACZYć JAK MIESZKA SIę NA MOZARCIE NIE MUSZE WCHODZIC NA FORUM
        lada chwila bede mieszkanką osiedla.
        4 Jak wybrałeś osiedle gdzie za pomocą domofonu możesz połączyć się z całodobową
        ochroną to się nie dziw że jest drogo
        5 Jak Ci nie pasuje to się przenieś na drugą stronę siewnej do wielkiej płyty
        droższej w zakupie i utrzymaniu bo mieszkania spółdzielcze
        6 Naucz się szanować kobiety bo chamstwa nie zamierzam tolerować

PS. wciąż liczę na wypowiedzi Grace bo to chyba jedyna rozsądna sąsiadka

Pozdrawiam
        • Gość: f Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.telnet.krakow.pl 24.08.07, 13:53
          1.jestes niedouczona:sama sie rejestrujesz na forum, nikogo ci do
          tego nie potrzeba.
          2.skoro uwazasz za domofon i ochrona to luxus to ty chyba ze wsi
          pochodzisz ;)
          3.jakie chamstwo??hehe to forum dla kazdego a jakis bredni jak to
          cudowny jest salwator nie mam zamiaru tolerowac.
    • Gość: gienek Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.unregistered.net.exatel.pl 11.09.07, 10:37
      Do tygodnia mamy mieć bramę na 4 etapie a do końca października będzie się dało
      przejechać na wylot przez osiedle... Byle tak dalej nam się osiedle rozwijało
      • Gość: sąsiad Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.kvh.com 11.09.07, 23:51
        Do Tuji! Nie przejmuj się tymi wypowiedziami i atakami, ja też
        odebrałem mieszkanko w Mozarcie i poza 2 szt porysowanych okien,
        które juz wyminili nie mam nic do zarzucenia deweloperowi. Problem w
        tym, że 90% negatywnych wypowiedzi to robota konkurencji, która nie
        może znieść sukcesu salwatora i krew ich zalewa że nie stać ich na
        budowanie za własną kasę tak jak to robi salwator. Skończyły im sie
        argumenty do opluwania że są złodziejską firmą etc, a na dodatek
        zastanów się do kogo idą klienci? Czy będa ryzykować u malutkich i
        niepewnych czy wybiorą bezpieczną ofertę i zapłaca po wybudowaniu?
        Pozdrawiam i głowa do góry, miłego mieszkania na własnym!
        • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 12.09.07, 12:00
          Gdybym się przejmowała już dawno bym się mieszkania pozbyła. To co mozna tu na
          forum przeczytać o firmie Salwator to jedna wielka paranoja. Na szczęście
          rzeczywistość dla mnie okazała sie znacznie bardziej łaskawa. Odebrałam
          mieszkanie bez praktycznie żadnych problemów i jestem szczęśliwa
          • Gość: j Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 23.09.07, 02:22
            biznes.onet.pl/0,1610326,wiadomosci.html
    • tuja444 Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki 17.10.07, 21:07
      Witam wszystkich mieszkańców mojego etapu. Zwłaszcza sąsiadów z 2 i 3 pietra
      którzy jak zdążyłam zauważyć już mieszkają:)
      Jak wam się podobają nasze nowe doniczki? Odebraliście już piloty od bramy?
      • Gość: tymon Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.eranet.pl 17.10.07, 21:14
        www.salwator.com.pl/offer,m-1,o-2,disp-db_178,from-12.html
        Ja kupuje w tym bloku. Daj znać czy to fajne miejsce.
        Na osiedlu byłem dawno (teraz Londyn) i nie wiem jak on wygląda w kontekście
        innych budynków.
        Pozdrawiam!
        • Gość: ona.uk Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.range81-159.btcentralplus.com 13.12.07, 10:10
          hej Tymon...ja tez kupilam mieszkanie na os.Mozarta i tez obecnie
          jestem w Londynie...ty juz kupiles??Jak sobie radzisz z dalszymi
          sprawami wynikajacymi z zakupu???Mnie juz urlopu brakuje na wyjazdy
          zwiazane z mieszkaniem, tyle tylko, ze moj kuzyn ma moje
          pelnomocnictwo i mi pomaga..ale juz mam dosc, haha
          • Gość: mad Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.ists.pl 16.01.08, 20:27
            Ludzie,ale macie problemy. Jakby wam przez 4 lata nie zrobili drogi
            koło bloui musielibyście chodzić po błocie, nie mówiąc o zieleni,to
            ciekawe co powiedzielibyście. I nie ma możliwości wyegzekwowania
            czegokolwiek. Uważam, że os. Mozarta nie jest złe, mimo,że tańsz niz
            moje:). Aha, może mi ktoś napisać ile wynosi czynsz za m2. Dzięki.
            • Gość: dawid Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.unregistered.net.exatel.pl 21.01.08, 10:24
              Ja też tak sądzę. To jedno z najładniejszych nowopowstałych osiedli.
              Zróżnicowana zabudowa, bloki jednoklatkowe, fajnie zagospodarowana
              infrastruktura i ochrona pod domofonem.
              Jako pośrednik widziałem dużo mieszkań i te naprawdę dobrze wypadają gdy wziąć
              pod uwagę jakość do ceny.
              • Gość: banu co w nowych budynkach ? IP: *.telnet.krakow.pl 14.02.08, 19:05
                Wiecie może co będzie w lokalach użytkowych na parterze 2 najwyższych budynków?
                Ten sklepik osiedlowy jest bardzo drogi i przydało by się coś nowego.
                • Gość: yeti Re: co w nowych budynkach ? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 21.02.08, 10:39
                  Ja słyszałem że alma lub albert. Fajnie bo Elea może i tania ale sklep
                  odstraszający. Pozdrawiam po sąsiedzku.
            • Gość: kkkk Re: Salwator - Oś Mozarta - kącik sąsiedzki IP: *.chello.pl 13.07.08, 18:17
              Czynsz wbrew niektórym opinią nie jest wysoki w porównaniu z innymi osiedlami w krakoie, kształtuje sie na poziomie około 3 zł z hakiem za 1 m2 pomieszczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka