Dodaj do ulubionych

Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na płytach!

29.04.03, 10:45
Kupiłem nowego Crimsona. Na pudełku - Trójka poleca. Chcę odkleić, nie da
się. No szlag mnie trafia! Albo ceny, które trzeba zdzierać z pudełek! Albo
kasety Marka Grechuty z hologramem bezpośrednio na okładce, który zajmuje
gdzieś jedną czwartą tejże okładki. Pytam się, po co? Nie można tego
wszystkiego ponaklejać na tym celofaniku, którym oklejona jest płyta/kaseta?
Obserwuj wątek
    • ilhan Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 10:53
      Mnie też to wkurza, niejedno pudełko sobie zniszczyłem próbując odkleić jakąś
      durną naklejkę, no i potem płyta w takim czymś oszpeconym leży.

Ale pod tym względem trzeba pochwalić MediaMarkt, którego naklejki z cenami
      schodzą idealnie i nie ma po nich żadnego śladu. I tak powinno być.
    • aric666 Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 10:54
      To rzeczywiscie wkurzajace, o ile wykrzykniki czy nice price się łatwo odkleja
      to hologram na pudełku to bagno. Paprze się toto cholernie. Ale cóż, co do
      hologramu to taki wymóg, ale naklejki róznego rodzaju mogliby se darować.
      Połamałem w zyciu kilka pudełek prubując zetrzeć ten cholerny klej.
      A najbardziej to mnie kiedys zabiła pani w sklepie o dzwiecznej nazwie Lady
      Peron. Kupiłem sobie tam Zappę a ona mi na wkłdke nalepke firmową władowała,
      zanim się obejrzałem. Niestety był to ostatni egzemplaż a cena była atrakcyjna.
      Więc wziąlem, ale na pytanie dlaczego?? Pani odpowiedziała, bo szef kazał.smile
    • mesmeredia Dokładnie 29.04.03, 10:54
      Wczoraj miałam okazję zakupić płytę przecenioną (tak ze cztery razy) no więc
      tych nalepek z ceną były 4 (każda w innym miejscu), plus jeszcze jakies nalepki
      z numerami (z czesów kiedy w Empiku nie było jeszcze zapinek i wystawiane były
      same pudełka). Po próbach odklejania został mi bonus w postaci rozrywki, że
      chyba zmienię pudełko do wszystko do tego mi sie lepi.
      A na celofaniku hologramy chyba są tylko rzeczy importowanych, ale zastrzegam,
      że ja sie na ty nie znam, więc nie wiem.
      I.
      PS.Relax.
    • munky Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:02
      ja mam to samo, proponuje na waciku troche zmywacza do paznokci (oczywiście nie
      własny, należy pożyczyć od będącej w pobliżu kobiety) i naklejki ładnie
      schodzą, i pudełek nie trzeba niszczyć....
      • ilhan Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:06
        munky napisał:

> proponuje na waciku troche zmywacza do paznokci (oczywiście
        > nie własny, należy pożyczyć od będącej w pobliżu kobiety)

A co, Munky, szkoda własnego? wink)))
        • munky Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:12
          ja mam za mocny, bo do czarnego lakieru, jeszcze by dziure w pudełku
          wypaliło.....
          • mesmeredia Dobrze, że nie spróbowałam 29.04.03, 11:14
            bo ja mam właśnie do czarnego wink Sam lakier zresztą też...
            I.
            • ilhan Re: Dobrze, że nie spróbowałam 29.04.03, 11:16
              mesmeredia napisała:

> bo ja mam właśnie do czarnego wink Sam lakier zresztą też...

I to jest dowód na to że warto czytać forum.
      • aric666 Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:17
        Ja acetonem nie proponuje, rozpuszcza plastik. Juz lepiej benzyna
        ekstrakcyjna.smile

Powinnismy założyc kącik: Muzyczne Zrób To Sam.smile
        Fajnie że jesteś Munkysmile
        • ilhan Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:20
          aric666 napisał:

> Ja acetonem nie proponuje, rozpuszcza plastik. Juz lepiej benzyna
          > ekstrakcyjna.smile

Teraz mi się przypomniało jak kiedyś jakimś rozpuszczalnikiem próbowałem, i
          sobie spieprzyłem całe pudełko od 'Definitely Maybe', okropne to było.
          • munky Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:24
            ilhan napisał:

>
            > Teraz mi się przypomniało jak kiedyś jakimś rozpuszczalnikiem próbowałem, i
            > sobie spieprzyłem całe pudełko od 'Definitely Maybe', okropne to było.
            >

to pewno nie był rozpuszczalnik tylko czysty spirytus, mi to samo kiedys z
            gardłem zrobił i do teraz nie moge wymawawiać litery "ź".....
            • ilhan Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:26
              munky napisał:

> ilhan napisał:
              >
              > >
              > > Teraz mi się przypomniało jak kiedyś jakimś rozpuszczalnikiem próbowałem,
              > > i sobie spieprzyłem całe pudełko od 'Definitely Maybe', okropne to było.

> to pewno nie był rozpuszczalnik tylko czysty spirytus, mi to samo kiedys z
              > gardłem zrobił i do teraz nie moge wymawawiać litery "ź".....

Wiesz, myślę, że to jednak w obu przypadkach mógł być rozpuszczalnik...
        • munky Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:23
          aric666 napisał:

> Powinnismy założyc kącik: Muzyczne Zrób To Sam.smile

a kto będzie naszym Adamem Słodowym????
          • ilhan Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:26
            munky napisał:

> aric666 napisał:
            >
            >
            > > Powinnismy założyc kącik: Muzyczne Zrób To Sam.smile
            >
            > a kto będzie naszym Adamem Słodowym????

Miecio mi wygląda na takiego majstra... smile
            • munky Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:29
              ilhan napisał:

> Miecio mi wygląda na takiego majstra... smile

myślisz że dobrze by wyglądał w kitlu i z narzędziem wystającym ze spodni -
              cokolwiek to znaczy????
              • ilhan Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:43
                munky napisał:

> ilhan napisał:
                >
                > > Miecio mi wygląda na takiego majstra... smile
                >
                > myślisz że dobrze by wyglądał w kitlu i z narzędziem wystającym ze spodni -
                > cokolwiek to znaczy????

Ooooo, na pewno... smile
              • greg6kor6 Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 12:35
                munky napisał:

> ilhan napisał:
                >
                >
                > > Miecio mi wygląda na takiego majstra... smile
                >
                >
                > myślisz że dobrze by wyglądał w kitlu i z narzędziem wystającym ze spodni -
                > cokolwiek to znaczy????

Z przecieków wiem, że miecio od małego był modelarzem....a szczególnie upodobał
                sobie modele starodawnych ciuchć i nowoczesnych lokomotyw....

pozdr
            • aric666 Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:30
              Nie wiem kto, ale wszyscy możemy byc po trochu.smile
              Np Mukny Słodowy
              Ilhan Słodowy
              ale najfajniej brzmi Piżmak Słodowy.smile
              • ilhan Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:45
                aric666 napisał:

> Nie wiem kto, ale wszyscy możemy byc po trochu.smile
                > Np Mukny Słodowy
                > Ilhan Słodowy
                > ale najfajniej brzmi Piżmak Słodowy.smile

Tak, faktycznie, brzmi nieźle smile
                A Jasiek666 Słodowy?

Albo Ihopeyouwilllikeme Słodowy? wink
                • Gość: soso znam pewien sposob IP: 195.41.66.* 29.04.03, 11:54
                  Mnie takze nalepki oslabiaja i usuwam wszystko co sie da. Sposob od lat
                  wyprobowany i chyba lepszy niz zmywsz do paznokci bo ten powoduje matowienie
                  plastiku. Uzywam tego czegos co sie wlewa do lampek olejowych. Nie wiem jak to
                  sie nazywa dokladnie ale jest to to cos do lamp naftowych (olej? nafta?).
                  Dziala swietnie i nie niszczy niczego. No a potem przez chwile plytka ladnie
                  pachnie smile

pzdr

soso
                • aric666 Jak zmajstrowac rogi:) 29.04.03, 11:57
                  Prezentuje Jasiek666 Słodowy.

Pizmaku, jaknajbardziej dumnie.smile
                  W końcu Pizmaki raczej słodkie wody lubią.
              • pizmak31 Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 11:52
                Mozna powiedziec, ze Pizmak Slodowy brzmi nader dumnie....
                • pride26 Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 12:21
                  skrasznie mnie to wkur....ło jak dorwałem nową Madonnę w media markcie cała
                  okładka zalepiona różnymi badziewiarstwami od razu do wymiany.
                  • Gość: martinez Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły IP: *.kprm.gov.pl 29.04.03, 12:43
                    Jest to problem, który od dawna przyprawia mnie o ból głowy. Zawsze kupuję
                    puste pudełka, mam ich trochę w zapasie i nie bawię się w zdzieranie tych
                    wszystkich gówien. Co jednak zrobić gdy naklejki hologramowe naklejane są
                    bezpośrednio na kartonowych pudełkach, digi-packach, itp? Kupiłem ostatniego
                    Barrego Adamsona i co, przypieprzony holo w górnym rogu tekturowej, twardej
                    okładki. Szlag mnie trafił. Nie będę tego przecież traktował różnymi
                    specyfikami, bo zniszczę okładkę. Zgroza!
    • vulture Sk....syny z BMG lub ZPAV 29.04.03, 21:53
      Zalepiły twarz Maire Brennan hologramem ZPAV na okładce składanki Clannad.
      Niech zalepią ryje tych wszystkich Makowieckich i innych gniotów-kmiotów. Na
      kasecie ukazała się też Orkiestra Sierżanta Pieprza (tu: Sk...syny z EMI) z
      zalepionym częściowo zestawem gości na okładce. K---stwo!!!
    • Gość: As Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 29.04.03, 21:58
      A ja akurat lubię te wszystkie kolorowe naklejki promocyjne. Zawsze się wkurzam
      jak mi się pudełko z taką nalepką połamie i muszę je zastąpić
      pudełkiem "czystym". Płyta wygląda wtedy jakoś ubogo ...
      • sr66t66t66 Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 29.04.03, 23:23
        A szczególnie działa magia folii, w którą to te płyty są opakowane...
        A ja, kochani pracowałem kiedyś w empiku i płyty były foliowane po kilka razy.
        Bo klient uważał, że jak w folii, to nowiutka i nie przesłuchiwana...
        smile))))))))))))))))))))))
        • Gość: As Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 29.04.03, 23:28
          sr66t66t66 napisał:

> A szczególnie działa magia folii, w którą to te płyty są opakowane...
          > A ja, kochani pracowałem kiedyś w empiku i płyty były foliowane po kilka razy.
          > Bo klient uważał, że jak w folii, to nowiutka i nie przesłuchiwana...
          > smile))))))))))))))))))))))

O kurczę, ale byłem naiwny ...
    • Gość: mallina Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.03, 23:35
      ja tylko cenowki odklejam (jak kupuje w Polsce), tu cenowki sa na folii
      zazwyczaj
      jakos plastikowe pudelko cd ma dla mnie mniejsza wartosc niz np okladka plyty
      analogowej wiec nie przywiazuje wagi czym jest obklejone...
      • foxy21 Re: Jak mnie wk....ją te wszystkie nalepki na pły 02.05.03, 09:19
        Zdradze Wam patent na odklejanie.
        Naklejke trzeba troche podgrzac pod zarowka(tylko nie za mocno)
        i leciutko odchodzismile
        Zawsze tak robie i pudeleczko czysciutkiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka