Dodaj do ulubionych

turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ????

15.03.07, 20:03
możecie polecić jakieś ośrodki, które rehabilitują również metądą
bobatha??????
Obserwuj wątek
    • bbasia7 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 26.03.07, 09:23
      www.zabajka.home.pl/zabajka2.html
    • helutek1 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 26.03.07, 22:24
      zdecydowanie polecam zabajkę...mamy za sobą 5 turnusów i mają wg mnie naprawdę dobrą bazę rehabilitacyjną
      • iza_luiza Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 26.03.07, 22:58
        A ja polecam Stobno, jeżdże tam z synkiem od ponad roku i jestem bardzo
        zadowolona. Świetni terapeuci, bardzo dużo zajęć: rehabilitacja NDT, logopeda,
        terapia zajęciowa, hipoterapia, terapia ręki, ugul, i inne. Plus fajne
        elastyczne podejście do dzieci, możliwość zamiany zajęć nie tylko godzinowo
        (przełożenia np. jak dziecko śpi), ale także zamiany na inne, które uważamy za
        bardziej dla naszego dziecka przydatne. I nie trzeba czekać tyle co na miejsce
        w Zabajce :)

stecrom.webpark.pl/
    • katka761 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 31.03.07, 22:59
      dzięki za odpowiedzi.
      a Storbno to gdzie????
      a przyjmują refundacje z moposów??

dla nas najopowiedniejszy byłby turnus z intensywnym bobatem. na typową hipo
      synek jest za mały. chyba e polegałoby to tylko na kontakcie ze zwierzęciem. w
      tym celu zaczęłiśy dogoterapię.
    • katka761 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 31.03.07, 23:02
      teraz mi do głowy przyszło - czy oni przyjmują roczne dzieci?????????
      • iza_luiza Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 01.04.07, 17:11
        Przyjmują nawet mniejsze, roczne dziecko jak najbardziej nadaje się na
        hipoterapię, przecież nikt go nie wsadza samego na konia i nie puszcza w
        las :))) Hipoterapeuci trzymają każde dziecko, pilnują postawy, ćwiczą z nim w
        trakcie jazdy. W Stobnie hipoterapeuta zajmuje się dzieckiem, podczas gdy
        rodzic, albo druga inna osoba prowadzi konia.
        Stobno jest koło Piły.
        • iza_luiza Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 01.04.07, 17:11
          Aha, refundację przyjmują.
          • olik128 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 01.04.07, 21:44
            A jaki jest koszt takiego turnusu?
            • iza_luiza Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 02.04.07, 11:29
              Zależy od miesiąca, taniej zimą drożej latem, ale średnio od 2800 do 3400 zł.
    • katka761 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 03.04.07, 14:36
      dzięki za informacje.

zdecydowaliśmy się na Stobno, bo mamy pewny termin na październik, a w zabajce
      nie ma na ten rok miejsca. jest lista rezerwowa, ale miejsce odległe na liście.
      a koszt - Stobno w październiku jest tańsze dość dużo od zabajki.
    • michaleksylwi1 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 03.04.07, 16:05
      hej. ja tez jade z synkiem w październiku do Stobna, więc chyba sie spotkamy.
      pozdrawiamy
      Sylwia z Michałkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka