katka761 15.03.07, 20:03 możecie polecić jakieś ośrodki, które rehabilitują również metądą bobatha?????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbasia7 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 26.03.07, 09:23 www.zabajka.home.pl/zabajka2.html Odpowiedz Link
helutek1 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 26.03.07, 22:24 zdecydowanie polecam zabajkę...mamy za sobą 5 turnusów i mają wg mnie naprawdę dobrą bazę rehabilitacyjną Odpowiedz Link
iza_luiza Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 26.03.07, 22:58 A ja polecam Stobno, jeżdże tam z synkiem od ponad roku i jestem bardzo zadowolona. Świetni terapeuci, bardzo dużo zajęć: rehabilitacja NDT, logopeda, terapia zajęciowa, hipoterapia, terapia ręki, ugul, i inne. Plus fajne elastyczne podejście do dzieci, możliwość zamiany zajęć nie tylko godzinowo (przełożenia np. jak dziecko śpi), ale także zamiany na inne, które uważamy za bardziej dla naszego dziecka przydatne. I nie trzeba czekać tyle co na miejsce w Zabajce :) stecrom.webpark.pl/ Odpowiedz Link
katka761 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 31.03.07, 22:59 dzięki za odpowiedzi. a Storbno to gdzie???? a przyjmują refundacje z moposów?? dla nas najopowiedniejszy byłby turnus z intensywnym bobatem. na typową hipo synek jest za mały. chyba e polegałoby to tylko na kontakcie ze zwierzęciem. w tym celu zaczęłiśy dogoterapię. Odpowiedz Link
katka761 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 31.03.07, 23:02 teraz mi do głowy przyszło - czy oni przyjmują roczne dzieci????????? Odpowiedz Link
iza_luiza Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 01.04.07, 17:11 Przyjmują nawet mniejsze, roczne dziecko jak najbardziej nadaje się na hipoterapię, przecież nikt go nie wsadza samego na konia i nie puszcza w las :))) Hipoterapeuci trzymają każde dziecko, pilnują postawy, ćwiczą z nim w trakcie jazdy. W Stobnie hipoterapeuta zajmuje się dzieckiem, podczas gdy rodzic, albo druga inna osoba prowadzi konia. Stobno jest koło Piły. Odpowiedz Link
iza_luiza Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 01.04.07, 17:11 Aha, refundację przyjmują. Odpowiedz Link
olik128 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 01.04.07, 21:44 A jaki jest koszt takiego turnusu? Odpowiedz Link
iza_luiza Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 02.04.07, 11:29 Zależy od miesiąca, taniej zimą drożej latem, ale średnio od 2800 do 3400 zł. Odpowiedz Link
katka761 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 03.04.07, 14:36 dzięki za informacje. zdecydowaliśmy się na Stobno, bo mamy pewny termin na październik, a w zabajce nie ma na ten rok miejsca. jest lista rezerwowa, ale miejsce odległe na liście. a koszt - Stobno w październiku jest tańsze dość dużo od zabajki. Odpowiedz Link
michaleksylwi1 Re: turnus rehabilitacyjny - gdzie BOBATH ???? 03.04.07, 16:05 hej. ja tez jade z synkiem w październiku do Stobna, więc chyba sie spotkamy. pozdrawiamy Sylwia z Michałkiem Odpowiedz Link