Dodaj do ulubionych

arena słońca Łeba

26.03.08, 09:00
czy ktoś był i może coś na ten temat powiedzieć? Jak w ogóle jest w Łebie w
trakcie wakacji? Są tłumy, czy raczej jest spokojnie? No i jak jest na plaży?
Tak jak we Władysławowie - czyt. kocyk przy kocyku, czy jakoś lepiej?
Obserwuj wątek
    • anusia_kra Re: arena słońca Łeba 26.03.08, 10:52
      Byłam tylko na długi weekend majowy i dość duzo osób ale w miare spokojnie (może
      dlatego ze w ubiegłym roku było dosc zimno jak na maj). Kilka spotkanych na
      miejscu Łebo-fanatyków opowiadało o konieczności rezerwacji w lipcu miejsca na
      plaży, a nawet o plażowaniu na stojąco :0! Potwierdzali to też tubylcy
    • mamahanki1 Re: arena słońca Łeba 26.03.08, 14:00
      W Łebie latem zawsze dużo ludzi, ale jak się plażą przejdzie tak ze 200-300 m od
      ratowników (na końcu Nadmorskiej), to luźniej i czyściej. W samym mieście tłumy,
      ale też i wszystko jest na miejscu. Uwielbiamy całą rodziną to miasteczko.
      Zatrzymujemy się zawsze pod koniec Nadmorskiej. Może to i nie są tanie wakacje,
      ale wypoczywamy naprawdę. Polecam mimo tłoku.
      • kasia.ola Re: arena słońca Łeba 27.03.08, 21:46
        no wlasnie my tez sie wybieramy do areny słońca i tez jestem ciekawa
        czy ktos tam byl i jakie wrazenia??? bo w necie osrodek wygląda
        bardzo zachęcająco.ale jak to na zdjeciach!!!
        • sylka99 Re: arena słońca Łeba 14.04.08, 23:57
          byłam w arenie słońca w ubiegłym roku /z 2latkiem/ Najpierw "+": właściciele /sami posiadający dwójkę dzieci/ zadbali o FANTASTYCZNY plac zabaw i zabawki na nim...jeśli ktoś więc jedzie z dzieckiem i będzie potrzebował poobiedniej drzemki, to ma urwisa z głowy, TV SAT/mini mini jest!/, lodówka + czajnik + podstawowe sztućce w każdym pokoju. My prosiliśmy także o łóżeczko turystyczne dla dziecka /co prawda nie czekało na nas, ale zostało zorganizowane w ciągu przysłowiowych 5minut/REWELACYJNE jedzenie!!! Takiego wyboru na śniadaniach na próżno szukać w hotelach kilkugwiazdkowych /a wiem, co mówię!/ Obiadokolacje równie wyśmienite - krotko mówiac: chce im się! Nie chciało się im natomiat chyba posprzątać gruntownie pokoju - miałam wrażenie, że od wiosny nikt go porządnie nie posprzątał...łazienkę myłam sama wink) Można co prawda poprosić o odpłatne /chyba 10zł/ posprzątanie pokoju,ale uznałam, że to przesada...co jeszcze może razić?Na stronie piszą górnolotnie o kolektorach słonecznych, ale nie piszą o okresowych przerwach w dostawie ciepłej wody...jak wszyscy wracają z plaży, ciepłej nie starcza smile)) i nic na to nie poradzicie...
          Jeśli macie jeszcze jakieś pytania-chętnie odpowiem
          sylka99
          • sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 00:19
            Oj, z nieba mi spadłaś! smile))
            Jutro muszę podjąć decyzję czy zarezerwować właśnie Arenę czy inny
            ośrodek ( Alcest w Rewalu ).
            Miałabym jeszcze kilka pytań :
            - czy w razie niepogody dziecko ( niespełna 2 lata ) faktycznie może
            się fajnie pobawić w tych " kącikach zabaw "?
            - czy miałaś zarezerwowany standardowy pokój 2-osobowy czy studio
            2pokojowe?
            Jeżeli 2-osobowy, to mniej więcej jaka jest powierzchnia takiego
            pokoju?
            Zastanawiamy się też nad studiem, bo to zawsze więcej miejsca pod
            kątem dziecka, ale może nie trzeba smile
            - piszesz, że jedzonko rewelacja... czy na śniadanie jest coś
            gorącego do wyboru? A obiadokolacja to szwedzki stół czy wybór z
            karty?
            - jakie jest otoczenie ośrodka? Dzielnica willowa-same domy, czy
            może też odrobina zieleni?
            Z góry wielkie dzięki za informacje!!
            Jak jeszcze coś Ci się przypomni dodatkowego to będę bardzo
            wdzięczna!
            • sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 08:40
              witam smile) moje miało 2latka w ubiegłym roku. "KKcik"to dosłownie
              stolik z ikea /ten kolorowy, plastikowy/+krzesełka i masa zabawek -
              ale gdyby chętnych dzieci bylo kilkoro...kiepsko to widzę smile)A ich
              placu zabaw nie pobije nic smile)My mieliśmy pokój standardowy /studia
              nawet nie widziałam/jakieś 25m kw. miał-na 2osoby z dzieckiem bardzo
              DUŻO miejsca..a mieliśmy duży wózek, rowerek i inne takie smile)i
              szczerze mówię, że pokój był wystarczająco duży, a często wyjeżdżamy
              i wiem co to "klitka" smile) Na śniadanie zawsze klika sałatek do
              wyboru, parówki, kiełbaski, jajecznica, jajka+cała masa wędlin,
              pasztetów, a wszystko pięknie podane /tak,jak pisałam niektóre
              hotele kilkugwiazdkowe odpadają!/jednym słowem:szwedzki stół z
              prawdziwego zdarzenia!Obiadokolacja to też szwedzki stół - równie
              doskonała! Otoczenie - faktycznie dzielnica willowa, prawie centrum
              ale na lekkim uboczu /cisza/ jest gdzie pospacerować...Co
              jeszcze...no sama nie wiem co może być ważne/nie wiem na przykład
              czy można u nich coś wyprać-pralka,jeśli to ważne dla Ciebie warto
              zapytać/ Warto zabrać jakiś sznurek i klamerki-do suszenia ręczników
              chociażby. W pokoju były leżaki i parawan, ogroooomna szfa/spokojnie
              pomieszczą się rzeczy kilkuosobowej rodziny/i tak, jak pisałam:
              czajnik, lodowka, tvsat-pamiętam, że można było wypożyczyć kuchenkę
              mikr. Nie wiem do której godziny musisz zarezerwować /dziś tak?/,
              ale mogę zerknąć po południu na zdjęcia-już nie pamiętam jakie
              mam...mogę podesłać
              pzdr. i cieszę się, że pomogłam
              sylka99
              p.s. o tym drugim w rewalu nawet nie słyszałam /alcest/
              • sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 08:55
                Wielkie dzięki za odpowiedź! Bardzo mi pomogłaś smile)
                A w jakim terminie byłaś?
                My wybieramy się na początku czerwca i obawiam się nieco, że jeszcze
                wiele sklepów, restauracji, barów itp. będzie pozamykanych...
                Jeszcze tylko jedno pytanko : jaki jest widok z balkonów na
                pierwszym piętrze? Czy na sąsiedni budynek czy może na jakąś
                przestrzeń?
                I z góry dzięki za fotki!!!
                Jakby coś jeszcze Ci się przypomniało, to napisz, ok?
                Dzięki!
                • sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 09:10
                  smile)) z tego, o pamiętam, to na sąsiednie dudynki /chyba, że te
                  skarajne mają na okolice-trudno mi powiedzieć, bo byliśmy na
                  parterze/Generalnie te budynki są położone bardzo blisko siebie, ale
                  balkony są tylko z jedej strony-czyli niikt nie zagląda Ci przez
                  okno-z balkonu masz widok na wejscie /drzwi i schody/ tych z
                  sąsiedniego budynku /w oknach-to okna takie na całą ścianę prawie-są
                  zasłony-szczelne, że prawdziwy półmrok może być/My byliśmy w
                  pierwszych dniach września/zaraz po zakończeniu wakacji/ i
                  teoretycznie było po sezonie, a jedank miasteczko miało
                  swoje "życie", a tłumów uniknęliśmy wink) Jeszcze jedno-nawet jeśli
                  zdarzał się chłodniejszy dzień, kaloryfery były przyjemnie
                  cieplutkie...
                  p.s. podaj mail'a-będzie mi łatwiej wysłać /ale dopiero po
                  południu smile)/
                  • sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 09:23
                    sun_queen@gazeta.pl
                    Dzięki!
                    • sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 14:23
                      W między czasie zadzwoniłam do Areny i podpytałam o wielkość pokoi 2-
                      os.
                      Miły Pan powiedział mi, że mają od 16 do 20 m2, z tym że największe
                      są pokoje środkowe, a narożne ( ze skosami ) są mniejsze.
                      A Ty jaki miałaś typ pokoju, skoro piszesz, że był całkiem duży?
                      Znając moje szczęście to pewnie trafię na ten najmniejszy, więc
                      chyba jeszcze pomyślę nad tym dwupokojowym studio...
                      • sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 14:32
                        miałam środkowy smile)) i faktycznie są większe... kurcze nawet do męża
                        zadzwoniłam z pytaniem o ten metraż - podal tyle co ja wink) ale fakt -
                        NIE MIERZYLIŚMY! kiedy przyjechaliśmy, pokazano nam wlasnie środkowy
                        i jeden skrajny-sami wybraliśmy ten większy...
                        Sprawdzę na zdjęciach - może będą jakieś numery pokoi...
                        Co do apartamentów - wiem, ze znajdowaly się w budynku głównym /choć
                        nie widzialam/
                        Budynek glówny jest usytowany jakby prostopadle do "domków" i aby z
                        niego wyjść np. na plac zabaw, musisz przeparadowac
                        przez "restaurację" obok recepcji... i dopiero wyjść na plac zabaw -
                        a z domków-otwiersza okno/drzwi i już jesteś na dworze wink) Mój
                        2latek by mnie zamęczył - biegałabym po schodach non stop wink))
                        ale oczywiście decyzję pozostawiam Tobie - można przeciez poprosić o
                        zarezerwowanie konkretnego pokoju /środkowego/ smile))))
                        • sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 14:43
                          No to chyba zaklepię ten środkowy, dzięki smile
                          Ale wolę pierwsze pierto niż parter, bo będziemy z psem, więc sama
                          rozumiesz... uchylony balkon, sekunda nieuwagi i pies może
                          czmychnąćwink, dlatego wybierzemy piętro.
                          O studiach pan rzeczywiście wspomniał, że są w budynku głównym i
                          tylko jedno studio z trzech ma balkon... wieczorem zadzwonię jeszcze
                          raz bo pan ma sprawdzić dokładnie które pokoje/studia są wolne.
                          A czy do plaży jest rzeczywiście te 300 metrów czy troszkę dalej?

• sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 15:21
                            co do psa... drzwi/okno bo to jedno i to samo wink) otwierają się tak
                            jak /kurcze jak to opisać wink)))/ no tak że można zrobić je w wersji
                            uchylnej /szpara od góry/ a pies, ani dziecko nie wyjdą... a schody
                            na górę są strome... mam nadzieję, że będę miala jakieś zdjęcie,
                            gdzie to nieźle będzie widać... jakoś tak bardziej bym polecala ten
                            parter mimo wszystko... poza tym przed wejściem na parterze są takie
                            mini balkony-werandy... jakoś wlaśnie tam bardziej bym sobie siebie
                            wyobrażala, dgybym z psiakiem jechała smile))
                            nie ryzykuję z określaniem odleglości od plaży wink)) wiem, ze daleko
                            nie bylo, ale jakby nie patrzeć kawałeczek się idzie... ale jak
                            pisala-okolica fajna, tylko przez ulicę /główną/ trzeba przejść...
                            no ale w końcu nie pokonuje się tej trasy 100 razy dziennie.
                          • sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 18:05
                            wysłałam zdjęcia
                            • sun_queen Re: arena słońca Łeba 16.04.08, 09:52
                              Dzięki ma maila i fotki. Odpisałam smile
                              • kasia.ola Re: arena słońca Łeba 16.04.08, 21:27
                                czy ja tez moge poprosic o te fotki.wybieramy sie z 2-latka na
                                początku sierpnia.ale troche mnie wystraszyłas tą wodą.czy
                                rzeczywiscie jest jej tak mało??
                                • sylka99 Re: arena słońca Łeba 16.04.08, 22:32
                                  nie ma problemu - dawaj mail'a smile))
                                  Jak zapewne przeczytałaś na stronie areny - do ogrzewania wody, używane są
                                  kolektory słoneczne... Fakt, że każdy z budynków posiada własne kolektory... ja
                                  braku ciepłej wody nie doświadczyłam, ale po wejściu do pokoju wręcz rzuca się w
                                  oczy informacja umieszczona na drzwiach łazienki, iż z uwagi na te kolektory
                                  może występować okresowy brak w dostępie do ciepłej wody i w związku z tym, iż
                                  żyją w zgodzi z naturą, proszą o wyrozumiałość... smile)))))))))
                                  • sun_queen Re: arena słońca Łeba 17.04.08, 09:04
                                    Hej,
                                    Zapomniałam jeszcze zapytać, czy podczas Twojego pobytu było dużo
                                    osób z psami?
                                    Ośrodek niby jest przyjaźnie nastawiony do zwierząt, ale jestem
                                    ciekawa jak to wyglada w praktyce wink)
                                    Dzięki
                                    • sylka99 Re: arena słońca Łeba 17.04.08, 09:31
                                      odpisałam na mail'a smile)
                                      • kasia.ola Re: arena słońca Łeba 17.04.08, 20:48
                                        morczynski@wp.pl. z gory bardzo dziekuje.
                                  • ela_p Re: arena słońca Łeba 30.05.08, 00:32
                                    Cześć

ja tez poproszę zdjęcia na mailasmile

ela_p@gazeta.pl

pozdrawiam
                                    Ela
          • olina09 Re: arena słońca Łeba 23.05.08, 21:47
            witam
            ja dziś zarezerwowałam pokój w arenie w pierwszym budynku na
            parterze za głównym recepcyjnym, czy jest ono spokojne ?
            jakie jest tam wyzywienie
            • domi-no1 Re: arena słońca Łeba 05.08.08, 21:28
              Witam!
              Czy wrócił już ktoś z wczasów w Arenie Słońca, czy może podzielić
              sie wrażeniami?
              • dolores12 Re: arena słońca Łeba 05.08.08, 23:10
                Ja wróciłam w sobotę,mieszkaliśmy w pokoju dwuosobowym(2 dorosłych+2
                dzieci,w tym niemowlę).Jesteśmy zadowoleni z pobytu,bo:
                -w pokoju znajdowało się wszystko, co niezbędne
                -jedzenie było niezłe(może nie jakieś rewelacyjne, ale urozmaicone i
                przygotowane z myślą o dzieciach)
                -do głównej plazy nie było daleko,a jednocześnie było raczej
                spokojnie
                -plac zabaw był naprawdę fajny i kilkuletnie dziecko miało się czym
                zająć
                Jednym słowem polecam dla rodzin z dziećmi.Miłego pobytusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka