cesarus 26.03.08, 09:00 czy ktoś był i może coś na ten temat powiedzieć? Jak w ogóle jest w Łebie w trakcie wakacji? Są tłumy, czy raczej jest spokojnie? No i jak jest na plaży? Tak jak we Władysławowie - czyt. kocyk przy kocyku, czy jakoś lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anusia_kra Re: arena słońca Łeba 26.03.08, 10:52 Byłam tylko na długi weekend majowy i dość duzo osób ale w miare spokojnie (może dlatego ze w ubiegłym roku było dosc zimno jak na maj). Kilka spotkanych na miejscu Łebo-fanatyków opowiadało o konieczności rezerwacji w lipcu miejsca na plaży, a nawet o plażowaniu na stojąco :0! Potwierdzali to też tubylcy Odpowiedz Link Zgłoś
mamahanki1 Re: arena słońca Łeba 26.03.08, 14:00 W Łebie latem zawsze dużo ludzi, ale jak się plażą przejdzie tak ze 200-300 m od ratowników (na końcu Nadmorskiej), to luźniej i czyściej. W samym mieście tłumy, ale też i wszystko jest na miejscu. Uwielbiamy całą rodziną to miasteczko. Zatrzymujemy się zawsze pod koniec Nadmorskiej. Może to i nie są tanie wakacje, ale wypoczywamy naprawdę. Polecam mimo tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.ola Re: arena słońca Łeba 27.03.08, 21:46 no wlasnie my tez sie wybieramy do areny słońca i tez jestem ciekawa czy ktos tam byl i jakie wrazenia??? bo w necie osrodek wygląda bardzo zachęcająco.ale jak to na zdjeciach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylka99 Re: arena słońca Łeba 14.04.08, 23:57 byłam w arenie słońca w ubiegłym roku /z 2latkiem/ Najpierw "+": właściciele /sami posiadający dwójkę dzieci/ zadbali o FANTASTYCZNY plac zabaw i zabawki na nim...jeśli ktoś więc jedzie z dzieckiem i będzie potrzebował poobiedniej drzemki, to ma urwisa z głowy, TV SAT/mini mini jest!/, lodówka + czajnik + podstawowe sztućce w każdym pokoju. My prosiliśmy także o łóżeczko turystyczne dla dziecka /co prawda nie czekało na nas, ale zostało zorganizowane w ciągu przysłowiowych 5minut/REWELACYJNE jedzenie!!! Takiego wyboru na śniadaniach na próżno szukać w hotelach kilkugwiazdkowych /a wiem, co mówię!/ Obiadokolacje równie wyśmienite - krotko mówiac: chce im się! Nie chciało się im natomiat chyba posprzątać gruntownie pokoju - miałam wrażenie, że od wiosny nikt go porządnie nie posprzątał...łazienkę myłam sama ) Można co prawda poprosić o odpłatne /chyba 10zł/ posprzątanie pokoju,ale uznałam, że to przesada...co jeszcze może razić?Na stronie piszą górnolotnie o kolektorach słonecznych, ale nie piszą o okresowych przerwach w dostawie ciepłej wody...jak wszyscy wracają z plaży, ciepłej nie starcza )) i nic na to nie poradzicie... Jeśli macie jeszcze jakieś pytania-chętnie odpowiem sylka99 Odpowiedz Link Zgłoś
sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 00:19 Oj, z nieba mi spadłaś! )) Jutro muszę podjąć decyzję czy zarezerwować właśnie Arenę czy inny ośrodek ( Alcest w Rewalu ). Miałabym jeszcze kilka pytań : - czy w razie niepogody dziecko ( niespełna 2 lata ) faktycznie może się fajnie pobawić w tych " kącikach zabaw "? - czy miałaś zarezerwowany standardowy pokój 2-osobowy czy studio 2pokojowe? Jeżeli 2-osobowy, to mniej więcej jaka jest powierzchnia takiego pokoju? Zastanawiamy się też nad studiem, bo to zawsze więcej miejsca pod kątem dziecka, ale może nie trzeba - piszesz, że jedzonko rewelacja... czy na śniadanie jest coś gorącego do wyboru? A obiadokolacja to szwedzki stół czy wybór z karty? - jakie jest otoczenie ośrodka? Dzielnica willowa-same domy, czy może też odrobina zieleni? Z góry wielkie dzięki za informacje!! Jak jeszcze coś Ci się przypomni dodatkowego to będę bardzo wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 08:40 witam ) moje miało 2latka w ubiegłym roku. "KKcik"to dosłownie stolik z ikea /ten kolorowy, plastikowy/+krzesełka i masa zabawek - ale gdyby chętnych dzieci bylo kilkoro...kiepsko to widzę )A ich placu zabaw nie pobije nic )My mieliśmy pokój standardowy /studia nawet nie widziałam/jakieś 25m kw. miał-na 2osoby z dzieckiem bardzo DUŻO miejsca..a mieliśmy duży wózek, rowerek i inne takie )i szczerze mówię, że pokój był wystarczająco duży, a często wyjeżdżamy i wiem co to "klitka" ) Na śniadanie zawsze klika sałatek do wyboru, parówki, kiełbaski, jajecznica, jajka+cała masa wędlin, pasztetów, a wszystko pięknie podane /tak,jak pisałam niektóre hotele kilkugwiazdkowe odpadają!/jednym słowem:szwedzki stół z prawdziwego zdarzenia!Obiadokolacja to też szwedzki stół - równie doskonała! Otoczenie - faktycznie dzielnica willowa, prawie centrum ale na lekkim uboczu /cisza/ jest gdzie pospacerować...Co jeszcze...no sama nie wiem co może być ważne/nie wiem na przykład czy można u nich coś wyprać-pralka,jeśli to ważne dla Ciebie warto zapytać/ Warto zabrać jakiś sznurek i klamerki-do suszenia ręczników chociażby. W pokoju były leżaki i parawan, ogroooomna szfa/spokojnie pomieszczą się rzeczy kilkuosobowej rodziny/i tak, jak pisałam: czajnik, lodowka, tvsat-pamiętam, że można było wypożyczyć kuchenkę mikr. Nie wiem do której godziny musisz zarezerwować /dziś tak?/, ale mogę zerknąć po południu na zdjęcia-już nie pamiętam jakie mam...mogę podesłać pzdr. i cieszę się, że pomogłam sylka99 p.s. o tym drugim w rewalu nawet nie słyszałam /alcest/ Odpowiedz Link Zgłoś
sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 08:55 Wielkie dzięki za odpowiedź! Bardzo mi pomogłaś ) A w jakim terminie byłaś? My wybieramy się na początku czerwca i obawiam się nieco, że jeszcze wiele sklepów, restauracji, barów itp. będzie pozamykanych... Jeszcze tylko jedno pytanko : jaki jest widok z balkonów na pierwszym piętrze? Czy na sąsiedni budynek czy może na jakąś przestrzeń? I z góry dzięki za fotki!!! Jakby coś jeszcze Ci się przypomniało, to napisz, ok? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 09:10 )) z tego, o pamiętam, to na sąsiednie dudynki /chyba, że te skarajne mają na okolice-trudno mi powiedzieć, bo byliśmy na parterze/Generalnie te budynki są położone bardzo blisko siebie, ale balkony są tylko z jedej strony-czyli niikt nie zagląda Ci przez okno-z balkonu masz widok na wejscie /drzwi i schody/ tych z sąsiedniego budynku /w oknach-to okna takie na całą ścianę prawie-są zasłony-szczelne, że prawdziwy półmrok może być/My byliśmy w pierwszych dniach września/zaraz po zakończeniu wakacji/ i teoretycznie było po sezonie, a jedank miasteczko miało swoje "życie", a tłumów uniknęliśmy ) Jeszcze jedno-nawet jeśli zdarzał się chłodniejszy dzień, kaloryfery były przyjemnie cieplutkie... p.s. podaj mail'a-będzie mi łatwiej wysłać /ale dopiero po południu )/ Odpowiedz Link Zgłoś
sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 14:23 W między czasie zadzwoniłam do Areny i podpytałam o wielkość pokoi 2- os. Miły Pan powiedział mi, że mają od 16 do 20 m2, z tym że największe są pokoje środkowe, a narożne ( ze skosami ) są mniejsze. A Ty jaki miałaś typ pokoju, skoro piszesz, że był całkiem duży? Znając moje szczęście to pewnie trafię na ten najmniejszy, więc chyba jeszcze pomyślę nad tym dwupokojowym studio... Odpowiedz Link Zgłoś
sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 14:32 miałam środkowy )) i faktycznie są większe... kurcze nawet do męża zadzwoniłam z pytaniem o ten metraż - podal tyle co ja ) ale fakt - NIE MIERZYLIŚMY! kiedy przyjechaliśmy, pokazano nam wlasnie środkowy i jeden skrajny-sami wybraliśmy ten większy... Sprawdzę na zdjęciach - może będą jakieś numery pokoi... Co do apartamentów - wiem, ze znajdowaly się w budynku głównym /choć nie widzialam/ Budynek glówny jest usytowany jakby prostopadle do "domków" i aby z niego wyjść np. na plac zabaw, musisz przeparadowac przez "restaurację" obok recepcji... i dopiero wyjść na plac zabaw - a z domków-otwiersza okno/drzwi i już jesteś na dworze ) Mój 2latek by mnie zamęczył - biegałabym po schodach non stop )) ale oczywiście decyzję pozostawiam Tobie - można przeciez poprosić o zarezerwowanie konkretnego pokoju /środkowego/ )))) Odpowiedz Link Zgłoś
sun_queen Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 14:43 No to chyba zaklepię ten środkowy, dzięki Ale wolę pierwsze pierto niż parter, bo będziemy z psem, więc sama rozumiesz... uchylony balkon, sekunda nieuwagi i pies może czmychnąć, dlatego wybierzemy piętro. O studiach pan rzeczywiście wspomniał, że są w budynku głównym i tylko jedno studio z trzech ma balkon... wieczorem zadzwonię jeszcze raz bo pan ma sprawdzić dokładnie które pokoje/studia są wolne. A czy do plaży jest rzeczywiście te 300 metrów czy troszkę dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
sylka99 Re: arena słońca Łeba 15.04.08, 15:21 co do psa... drzwi/okno bo to jedno i to samo ) otwierają się tak jak /kurcze jak to opisać )))/ no tak że można zrobić je w wersji uchylnej /szpara od góry/ a pies, ani dziecko nie wyjdą... a schody na górę są strome... mam nadzieję, że będę miala jakieś zdjęcie, gdzie to nieźle będzie widać... jakoś tak bardziej bym polecala ten parter mimo wszystko... poza tym przed wejściem na parterze są takie mini balkony-werandy... jakoś wlaśnie tam bardziej bym sobie siebie wyobrażala, dgybym z psiakiem jechała )) nie ryzykuję z określaniem odleglości od plaży )) wiem, ze daleko nie bylo, ale jakby nie patrzeć kawałeczek się idzie... ale jak pisala-okolica fajna, tylko przez ulicę /główną/ trzeba przejść... no ale w końcu nie pokonuje się tej trasy 100 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_queen Re: arena słońca Łeba 16.04.08, 09:52 Dzięki ma maila i fotki. Odpisałam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.ola Re: arena słońca Łeba 16.04.08, 21:27 czy ja tez moge poprosic o te fotki.wybieramy sie z 2-latka na początku sierpnia.ale troche mnie wystraszyłas tą wodą.czy rzeczywiscie jest jej tak mało?? Odpowiedz Link Zgłoś
sylka99 Re: arena słońca Łeba 16.04.08, 22:32 nie ma problemu - dawaj mail'a )) Jak zapewne przeczytałaś na stronie areny - do ogrzewania wody, używane są kolektory słoneczne... Fakt, że każdy z budynków posiada własne kolektory... ja braku ciepłej wody nie doświadczyłam, ale po wejściu do pokoju wręcz rzuca się w oczy informacja umieszczona na drzwiach łazienki, iż z uwagi na te kolektory może występować okresowy brak w dostępie do ciepłej wody i w związku z tym, iż żyją w zgodzi z naturą, proszą o wyrozumiałość... ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sun_queen Re: arena słońca Łeba 17.04.08, 09:04 Hej, Zapomniałam jeszcze zapytać, czy podczas Twojego pobytu było dużo osób z psami? Ośrodek niby jest przyjaźnie nastawiony do zwierząt, ale jestem ciekawa jak to wyglada w praktyce ) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.ola Re: arena słońca Łeba 17.04.08, 20:48 morczynski@wp.pl. z gory bardzo dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_p Re: arena słońca Łeba 30.05.08, 00:32 Cześć ja tez poproszę zdjęcia na maila ela_p@gazeta.pl pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
olina09 Re: arena słońca Łeba 23.05.08, 21:47 witam ja dziś zarezerwowałam pokój w arenie w pierwszym budynku na parterze za głównym recepcyjnym, czy jest ono spokojne ? jakie jest tam wyzywienie Odpowiedz Link Zgłoś
domi-no1 Re: arena słońca Łeba 05.08.08, 21:28 Witam! Czy wrócił już ktoś z wczasów w Arenie Słońca, czy może podzielić sie wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: arena słońca Łeba 05.08.08, 23:10 Ja wróciłam w sobotę,mieszkaliśmy w pokoju dwuosobowym(2 dorosłych+2 dzieci,w tym niemowlę).Jesteśmy zadowoleni z pobytu,bo: -w pokoju znajdowało się wszystko, co niezbędne -jedzenie było niezłe(może nie jakieś rewelacyjne, ale urozmaicone i przygotowane z myślą o dzieciach) -do głównej plazy nie było daleko,a jednocześnie było raczej spokojnie -plac zabaw był naprawdę fajny i kilkuletnie dziecko miało się czym zająć Jednym słowem polecam dla rodzin z dziećmi.Miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś