aagas 11.01.08, 15:06 tam bedzie mozna sobie zazyczyc cc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tsikorka Re: prywatny szpital połozniczo -gin w Łodzi 13.01.08, 14:10 a jest już takowy? czy to tylko życzenie na przyszłość? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amwoj1 Re: prywatny szpital połozniczo -gin w Łodzi 13.01.08, 18:35 tzn. gdzie będzie ten szpital i od kiedy zacznie przyjmować pacjentki? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko12345 Re: prywatny szpital połozniczo -gin w Łodzi 13.01.08, 18:44 Ja wiem tyle, że takie przedsięwzięcie mają na celu właściciele Salve (na Struga). Szpital ma się mieścić chyba gdzieś w okolicach Aleksandrowskiej, podobno już niedługo ma być ukończony, ale wiadomo, że z takimi inwestycjami różnie bywa. Ja już się pewnie nie załapię, bo mam termin na początek maja, a poza tym cena też pewnie będzie odpowiednio wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
aagas Re: mam byc juz w tym roku , 13.01.08, 19:21 dokładnej daty nie wiem ale wiem ze wlasciciele salwe otwieraja szpital, ja na drugie dziecko sie tam załapie pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_a77 Re: mam byc juz w tym roku , 13.01.08, 23:52 Szpital mieści się na ul. Szparagowej, na przeciwko Carrefour'a, koło Aleksandrowskiej. Chyba powoli go kończą, tzn., z zewnątrz już wykończony, ostatnio kładli kostkę i nasadzenia roslinne. No, ale nie wiadomo, jak z wnętrzem. Wygląda fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka28 Re: prywatny szpital połozniczo -gin w Łodzi 14.01.08, 03:28 "Gazeta Wyborcza: Pierwsza prywatna porodówka w Łodzi Poród u wybranego lekarza, z własną pielęgniarką i anestezjologiem. Już niedługo będzie to możliwe, bo na Teofilowie powstaje pierwsza niepubliczna klinika położnicza. Łódź to jeden z najprężniejszych w kraju ośrodków położniczych. Do Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki przyjeżdżają rodzić kobiety z całej Polski. Do tego w szpitalu Madurowicza są uniwersyteckie kliniki, w których nie brakuje lekarskich sław. I jeszcze mamy popularne porodówki w szpitalach Rydygiera i Kopernika. W tych wszystkich placówkach rodzą się tysiące dzieci wszystkimi możliwymi sposobami: oprócz porodów naturalnych, robi się cesarskie cięcia, można też rodzić w wodzie. Kobieta ma do wyboru wieloosobowe sale, albo poród rodzinny. Ale w publicznych jednostkach nie można oficjalnie wybrać lekarza, który poprowadzi ciążę i za dodatkową opłatą przyjedzie odebrać dziecko nawet w środku nocy. Już niedługo się to zmieni, bo w mieście powstaje pierwsza prywatna porodówka. - Coraz częściej pacjentki dopytują o możliwość prywatnego porodu - mówi doktor Sławomir Sobkiewicz z prywatnej klinki Salve. - W innych miastach od lat, z powodzeniem działają prywatne szpitale położnicze, dlatego my też postanowiliśmy urządzić porodówkę. Salve buduje ją na Teofilowie. Dwupiętrowy budynek o powierzchni 4,5 tys. metrów jest już zadaszony. Przez najbliższe miesiące będą tam jeszcze pracować ekipy budowlane, które urządzą trzy sale porodowe, kilka operacyjnych i pomieszczenia dla pacjentów i pracowników. Pacjentki będą leżały w jedno-, dwuosobowych pokoikach, bardziej przypominających hotel, niż szpital. Dr Sobkiewicz: - Chcemy żeby nasze podopieczne czuły się bezpieczne. Będą miały non stop zapewnioną opiekę lekarską i pielęgniarską. Zatrudnimy specjalistów na etaty, będziemy chcieli dodatkowo podpisać kontrakty z lekarzami pracującymi w łódzkich szpitalach. Na miejscu będzie dyżurował również anestezjolog. Kobiety będą mogły rodzić wszystkimi znanymi sposobami. - Oczywiście lekarz będzie miał decydujący głos przy wyborze metody - zastrzega dr Sobkiewicz. - Ale z doświadczenia wiem, że jeśli kobieta boi się porodu naturalnego i domaga się cesarskiego cięcia, to i tak trzeba je robić. Ile będzie kosztował prywatny poród? - Nie będziemy zabiegać o kontrakty z NFZ, więc za wszystko zapłacą pacjentki - mówi dr Sobkiewicz. - Koszt porodu skalkulowaliśmy na około 3 tys. zł. Do tego każda pacjentka będzie musiała ze swoim lekarzem ustalić honorarium za opiekę. Wszystkie koszty nie powinny przekraczać 5 tys. zł. Lekarze z Salve wyliczają, że będą mogli odebrać nawet 800 porodów rocznie. Pierwsze pacjentki przyjmą wiosną przyszłego roku. Adam Czerwiński" Odpowiedz Link Zgłoś
joannach Re: prywatny szpital połozniczo -gin w Łodzi 13.07.08, 20:47 czy ta klinika juz jest otwarta? Odpowiedz Link Zgłoś
amwoj1 Re: prywatny szpital połozniczo -gin w Łodzi 13.07.08, 21:10 Z tego co się dowiedziałam, to klinika jeszcze nie jest otwarta. Podobno ma ruszyć w połowie sierpnia. Ale najlepiej będzie jak zadzwonisz do przychodni Salve na ul. Struga. Tam powinni udzielić Ci więcej informacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciuszek Jeszcze nie odbierają porodów 18.07.08, 11:14 Dzwoniłam przed chwilką zapytać. Jeszcze porodów nie odbierają. Być może w sierpniu. Miła pani prosiła co jakiś czas dzwonić i się dowiadywać. Podała mi także wstępną cenę: - sn 4500 zł - cc - od 45oo zł do 6ooo zł. Odpowiedz Link Zgłoś