Dodaj do ulubionych

Przedszkole Retkinia - prośba o opinie

23.02.16, 15:47
Moi Drodzy,
Czy polecacie (lub odradzacie) jakieś przedszkole w zachodniej części Retkini? Jeśli tak to dlaczego. Proszę pomóżcie, bo rekrutacja tuż tuż, a ja naprawdę nie wiem jak zmieniły się placówki przez ostatnie kilka lat.
Pozdrawiam serdecznie
Matka Magda
Obserwuj wątek
    • mamababelka Re: Przedszkole Retkinia - prośba o opinie 25.02.16, 10:49
      Polecam przedszkole nr 55! Jest to przedszkole pracujące metodą daltońską, jako jedyne w Łodzi ma certyfikat przedszkola daltońskiego i jako jedno z nielicznych w Polsce. Bardzo dobra organizacja, moje dziecko je uwielbia i nie wyobrażam sobie aby drugie poszło gdzieś indziej...
      • maggda Re: Przedszkole Retkinia - prośba o opinie 25.02.16, 12:54
        Dziękuję serdecznie,
        gdybyś mogła powiedzieć mi 3 słowa więcej na temat metody daltonowskiej - w sensie jak jest realizowana w tej konkretnej placówce byłabym bardzo wdzięczna smile
        Dziś odwiedzałam przedszkole nr 170 i zrobiło na mnie całkiem dobre wrażenie smile ale Pani właśnie polecała 55 jako to, które potencjalnie przyjmie najwięcej trzylatków. Czy miała rację?
        Pozdrawiam serdecznie
        Magda
    • pastuszka00 Re: Przedszkole Retkinia - prośba o opinie 28.08.16, 22:39
      A co myslicie o przedszkolu Albercik na Chmielowskiego? Podobno bardzo dobre, znajoma bardzo chwali i mowi ze super podejscie do dzieci mają i ze jej coreczka chetnie chodzi w przeciwienstwie do poprzedniego w ktorym robiła bunty. Na www.przedszkolealbercik.com.pl/ mają galerie i tez ladnie wyglada
      • argentea Re: Przedszkole Retkinia - prośba o opinie 29.08.16, 11:19
        Myślimy, że głupio spamujesz wszędzie z tym Albercikiem.
    • kinia-mar Re: Przedszkole Retkinia - prośba o opinie 17.11.16, 18:43
      Polecić mogę nie tyle przedszkole co szkołę języką dla malucha na naprawdę niezłym poziomie- mają też podobno oddział na retkini więc jak znalazł wink Przesyłam link do strony, chyba trzeba się najpierw umówić przed przyjściem wink babyenglishcenter.pl/
    • mamazawiedziona Re: Przedszkole Retkinia - prośba o opinie 12.05.17, 14:09
      NIE POLECAM PRZEDSZKOLA AKUKU! Niestety przedszkole AKUKU zdecydowanie zawiodło moje oczekiwania. Z ulgą przeniosłam dziecko do innego przedszkola. Niestety wiedza i profesjonalizm kadry oraz dyrektora przedszkola AKUKU pozostawiają wiele do życzenia. Trudno uwierzyć, że te osoby łącznie z p. dyrektor mają wykształcenie pedagogiczne. Dzieci są dyscyplinowane poprzez straszenie ich p. dyrektor. Jedzenie jest wmuszane, bo inaczej dzieci nie mogą odejść od stołu, a potem są wyśmiewane, że są ostatnie… Pierwsze sygnały zignorowałam, ale kiedy moje dziecko zaczęło zwracać w przedszkolu w czasie jedzenia, a potem w drodze do przedszkola zaczęłam baczniej przyglądać się sytuacji. Niestety próby rozmów ani z wychowawcą, dyrektorem ani nawet z właścicielkami przedszkola nie spotkały się ze zrozumieniem i próbą rozwiązania trudnej sytuacji. Wręcz przeciwnie, od momentu naszych rozmów dziecko zaczęło być szykanowane. Pierwsza wychowawczyni tej grupy, świetna, przesymapatyczna, dobrze wykształcona i bardzo empatyczna pani sama zrezygnowała i wtedy naszą grupą zajęła się nowa pani – najlepsza przyjaciółka p. dyrektor. W tym przedszkolu przekroczone są wszelkie granice, liczą się kontakty personalne, a nie dobro dzieci. Niestety muszę powiedzieć, że jedyne co naprawdę dobrze wychodzi zarządowi przedszkola to PR. To nie jest przedszkole z misją, to firma w której budżet musi się zgadzać. Inne mankamenty jak mały plac zabaw tuż przy ulicy, czy niebezpieczna ścieżka rowerowa tuż przed wejściem, nie mają większego znaczenia w obliczu tego co przeżyliśmy. NIE POLECAM, a jeśli ktoś się zdecyduje to radzę zachować uważność na wszelkie sygnały płynące od dziecka. Wbrew temu co robią w przedszkolu AKUKU dzieci nie powinny się bać, aby się uczyć i rozwijać.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka