madziaaaa 17.09.08, 09:31 Czy ktoś z Was zna ta placówkę? Może macie jakieś znajome dziecko, które tam się uczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sam_diabel Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 13.03.09, 09:42 teraz ja podbijam, chociaż w zasadzie juz po emocjach bo moje dziecko juz jest zapisane, ciekaw jestem natomiast wszystkich uwag i komentarzy na temat tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 24.05.09, 21:28 to ja znów zrobię up Diable, masz syna, czy córkę? Odpowiedz Link Zgłoś
askusm Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 24.05.09, 22:52 Ja mam inne pytanie - jakie jest czesne w tej szkole ? Byłam na ich stronie - bardzo obiecująca ale też wolałabym dowiedzieć się z pierwszej ręki opinii o niej Odpowiedz Link Zgłoś
isia35 Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 27.05.09, 13:16 500/mies. płatne przez 12 mies. dodatkowo 900 wpisowego Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 10.06.09, 08:50 isia35 napisała: > 500/mies. płatne przez 12 mies. dodatkowo 900 wpisowego już 550 Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 11.06.09, 18:46 może jakiś rodzic wrześniowego pierwszaka się odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś
agabim Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 11.06.09, 22:13 też się zastanawiamy nad posłaniem tam synka ale to za 3 lata dokładnie, strona internetowa jest b. obiecująca a od nas to rzut beretem , dziecko nawet nie przechodzi przez konkretną ulicę. Kurcze, 550 to dość sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 12.06.09, 07:36 sporo, ale tak naprawdę, to, przynajmniej w moim przypadku, tylko 200 zł więcej niż płacę za państwowe przedszkole... Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 16.08.09, 08:08 Jak Wasi pierwszoklasiści przed początkiem roku szkolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
cameleon2018 Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 26.01.18, 13:09 Nie polecam szkoły przy ul. Zbarskiej 19. Moje zdanie, opinia o tej szkole poniżej. Deklaracje dyrekcji podczas rekrutacji nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Od kilku lat szkoła miała problemy z nauczaniem jeżyka angielskiego w klasach 1-3, nie było nauczycilei, ciągle się zmieniali albo w ogóle nie było zajęć. Budynek bardzo stary, nie remontowany od lat. Okna nieszczelne, wieje. Dizeci niejednokrotnie siedziały w kurtkach na lekcjach. Klasy wyposażone tylko w kredę i tablice, brak jakiich kolwiek pomody dydaktycznych. Na zajęcia pratyczne z chemii i fizyki uczniowe muszą jeździć do innych szkół. Wiele lat temu szkoła słynęła z baardzo dobrego ucznia. Niestety dawna renoma idzie w zapomnienie. Zmiana dyrekcji nie przyniosła nic dobrego. Pani dyrektor nie reaguje ani na prośby ani sugestie i uwagi rodziców. Szkoda, bo jest kilku bardzo dobrych nauczycieli, jezyk niemiecki i historia - doskonale przekazywana wiedza, plastyka - wspaniały nauczyciel. O tym, że szkoła straciła swój dawny prestiż, świadczy ilość uczniów, którzy rezygnują z tej szkoły. Po klasach 1-3 połowa odchodzi, w trakcie nauki odchodzą kolejni uczniowe. NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
bezpodawanianazwiska Re: Nasza Szkoła na Zbaraskiej 19. 09.01.26, 22:02 NIE POLECAMY. Zrezygnowaliśmy po trzech latach edukacji. Nasze zastrzeżenia: 1. Stan techniczny i wizualny budynku pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy to się zmieniło, ale podobno w jednej z klas uczniowi zimą musieli siedzieć w kurtkach ze względu na nieszczelne okna. Klasy bardzo słabo wyposażone w pomoce dydaktyczne. 2. Przy zapisywaniu dziecka otrzymaliśmy zapewnienie od Pani Dyrektor i Prezesa (inni rodzice również), że podwyżki czesnego są symboliczne (na poziomie max 100 zł rocznie). Tymczasem w ciągu trzech lat (od momentu przyjęcia dziecka) czesne wzrosło o prawie 80%. Poczuliśmy się oszukani - naszym zdaniem poziom ewentualnych podwyżek powinien być jasno określony w umowie. Niestety nie ma takiego zapisu w umowie - całkowity brak przewidywalności w tym zakresie. 3. Angielski - pomimo dużego zakresu godzin, wielu rodziców z naszej klasy zapisywało dzieci na dodatkowe lekcje angielskiego poza szkołą, ze względu na słabe postępy w edukacji - sytuacja niedopuszczalna. 4. Uczniowie z klasy naszego dziecka często narzekali na zimne obiady (szkoła ma własną stołówkę). 5. Poza czesnym - pozostałe rozliczenia (za obiady, wycieczki, zimowiska, itp) tylko w gotówce, budzi to uzasadnione podejrzenia o brak transparentności. Wielokrotnie pytaliśmy o możliwość rozliczenia przelewem - odpowiedź zawsze była odmowna, bez uzasadnienia. 6. Niektóre zajęcia dodatkowe pozostawiają wiele do życzenia, np. Informatyka - dzieci wyłącznie grały na komputerze, bez poszerzania praktycznej wiedzy. Judo - brak egzaminów w ciągu kilku lat uczęszczania dziecka. 7. Pomimo małej ilości uczniów w klasie, nasze dziecko często było zbywane stwierdzeniem: „nie rozumiesz tego? przecież to takie proste” - w sytuacjach, kiedy prosiło nauczyciela o dodatkowe wyjaśnienia, ponieważ nie rozumiało danego zagadnienia. W naszej opinii inne szkoły niepubliczne w Łodzi (przy zbliżonej wysokości czesnego) zapewniają lepsze warunki edukacyjne i lokalowe. Odpowiedz Link Zgłoś