Dodaj do ulubionych

Takie pytanko-jak tam u Was z ubezpieczeniem?

03.11.03, 17:52
Ja już od dawna nie mam.W jaki sposób to można zrobić.Dostęp do lekarzy
jest dla mnie zamknięty.Wprawdzie prawo mówi jasno że do psychiatry nie
potrzeba ubezpieczenia ale ZOZ-y bronią się przed takimi jak mogą.
W rzeczywistości jest to fikcja.Jak Wy jesteście ubezpieczeni?Ilu z Was ma
pracę?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • starowinka40 Re: Takie pytanko-jak tam u Was z ubezpieczeniem? 03.11.03, 20:11
      Ja mam prace, place skladki na ZUS naprawde pokaznej wysokosci. A kiedy musze
      do lekarza, to naczesciej ide prywatnie, bo tak jest szybciej:-(
      Do psychiatry chodze prywatnie, bo probowalam kiedys w osordku i dali mi
      odlegly termin, mimo, ze ledwie moglam ustac na nogach, taka bylam zaryczana i
      przerazona.
      Jestes z Krakowa, sprobuj wiec na Slaskiej lub na Tokarskiego - jest tam dr.
      Cichonska - fajna kobieta, moze Cie "wkreci" . Bez podrowien z Krakowa :-)
      • sukubus Re: Takie pytanko-jak tam u Was z ubezpieczeniem? 03.11.03, 20:17
        starowinka40 napisała:

> Jestes z Krakowa, sprobuj wiec na Slaskiej lub na Tokarskiego - jest tam dr.
        > Cichonska - fajna kobieta, moze Cie "wkreci" . Bez podrowien z Krakowa :-)

A prywatnie gdzie chodzisz?Też bym mógł tylko nie wiem gdzie.Tylko błagam nie
        pisz że na Lenartowicza.
        • starowinka40 Re: Takie pytanko-jak tam u Was z ubezpieczeniem? 04.11.03, 09:24
          Prywatnie chodze do dr Cichonskiej, jak chcesz, to mailem podam Ci namiary.
          A Lenartowicza omijam wielkim lukiem, podobnie jak i przychodnie na pl.
          Sikorskiego. Ale to przeciez kwestia gustu;-)
    • looserka Re: Takie pytanko-jak tam u Was z ubezpieczeniem? 03.11.03, 20:36
      Sukubus, a zarejestruj się jako bezrobotny - i będziesz miał ubezpieczenie.
      Chyba,że masz jakąś zupełnie zagmatwaną sytuację... Bo wydawanie forsy na
      psychiatrów akurat mija się z celem, sam to już wiesz.
      • sukubus Re: Takie pytanko-jak tam u Was z ubezpieczeniem? 03.11.03, 21:08
        looserka napisała:

> Sukubus, a zarejestruj się jako bezrobotny - i będziesz miał ubezpieczenie.
        > Chyba,że masz jakąś zupełnie zagmatwaną sytuację... Bo wydawanie forsy na
        > psychiatrów akurat mija się z celem, sam to już wiesz.

Nie mogę,byłem zarejestrowany ale po miesiacu musiałem stawić się i podjąć
        pracę,którą mi zaoferują.Nie byłem niestety w stanie.Z resztą odmówić można
        tylko raz więc tak czy inaczej straciłbym status bezrobotnego i ubezpieczenie.
        O ponowną rejestrację mogę się ubiegać dopiero za 4 miesiace i wiadomo,ze
        sytuacja się powtórzy i całego ubezp. będę miał miesiac.
        • looserka Re: Takie pytanko-jak tam u Was z ubezpieczeniem? 03.11.03, 22:07
          sukubus napisała:

> Nie mogę,byłem zarejestrowany ale po miesiacu musiałem stawić się i podjąć
          > pracę,którą mi zaoferują.Nie byłem niestety w stanie.Z resztą odmówić można
          > tylko raz więc tak czy inaczej straciłbym status bezrobotnego i ubezpieczenie.
          > O ponowną rejestrację mogę się ubiegać dopiero za 4 miesiace i wiadomo,ze
          > sytuacja się powtórzy i całego ubezp. będę miał miesiac.

No,to rzeczywiście sytuacja patowa... Na Śląskiej przyjmują co prawda bez
          rejestracji, z ulicy,ale wiem,że wymagają aktualnego ubezpieczenia. ja bym
          powydzwaniała po kolei do wszystkich ośrodków,może gdzieś przyjmą, wkońcu prawo
          to prawo,do cholery!
          • izzabell Re: Takie pytanko-jak tam u Was z ubezpieczeniem? 04.11.03, 23:22

> > Nie mogę,byłem zarejestrowany ale po miesiacu musiałem stawić się i podjąć
            > > pracę,którą mi zaoferują.Nie byłem niestety w stanie.Z resztą odmówić możn
            > a
            > > tylko raz więc tak czy inaczej straciłbym status bezrobotnego i ubezpiecze
            > nie.
            > > O ponowną rejestrację mogę się ubiegać dopiero za 4 miesiace i wiadomo,ze
            > > sytuacja się powtórzy i całego ubezp. będę miał miesiac.

beznadziejnie!!! jak to daja prace?
            ajak ktos nie jest w stanie pracowac akurat to co?juz niema ubezpieczenia?
            bezsensu, ja niemam ubezpiecznenia, nawet nieiwem jak z moimi fobiami
            bym miala pujsc i sie zarejestrowac jako bezrobotna...
            ale nawet jak, to potem mi kaza pracowac albo wyrzuca mnie?
            wogole mi sie to niepodoba..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka