Dodaj do ulubionych

z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka

03.01.09, 10:29
No moich slow jak najmniej, zeby nie bylo, ze post jest stronniczy wink

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=89125304&a=89128933
nie podskakuj, arabczku....

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=87792290&a=87804196
"Goldbaum najbardziej pragnie uczciwej i rzeczowej dyskusji.".....
szczegolnie jak pisze zydki

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=87137594&a=87370878
nu, ty znajdujesz wyjastkowa przyjemnosc
w obrazaniu mojego kraju i mojego narodu (zydki, nie?), wiec jak to
sie mowi, cierpliwosc do ciebie mi sie skonczyla....

x

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=87137594&a=87372949
nie, nigdy nie zaczynalam z polaczkami. zawsze to byla odpowiedz na
wasze zydki,

xx

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=76545991&a=76552305
dawidki i zydki to zaden
normalny czlowiek nie napisze nawet w zlosci....

xx

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=82808360&a=82812606
moje posty o zamknieciu rochellinowych forach wyklikujecie, ale
zostawiacie posty, gdzie piszecie "zydki"..... smile))) a potem
rochellina lka, ze ona nie antysemitka... smile))
Obserwuj wątek
    • hasz0 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 10:33
      www.wprost.pl/ar/80051/Wojna-umyslow/?O=80051&pg=2
    • hasz0 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 10:33
      www.wprost.pl/ar/80051/Wojna-umyslow/?O=80051&pg=2
      czytaliscie?
    • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 10:35
      A gdzie tu widzisz hipokryzje?
      • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 10:39
        Uwazam za hipokryte osobe, ktora oburza sie za "zydkow", a sama
        uzywa slowa "arabek" (arabczyk?) i to jak cos w rodzaju wyzwiska.
        • hasz0 Czy metody do powstania panstw 03.01.09, 10:42
          byly tam inne niz dzis
          • hasz0 Czy to nie jest hipo 03.01.09, 10:48
        • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 10:49
          A skad wiesz,czy wyzwiska? Moze wrecz przeciwnie? A moze przy okazji
          mi wyjasnisz,skad tu tylu obroncow arabow i skad przekonanie,ze
          palestynczycy siedza na prawdzie i maja racje?
          • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 10:58
            przepraszam, odnioslem wrazenie, ze slowo zydki traktowane jest jako
            wyzwisko.

to nie jest watek o arabach i prawdzie.
            • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:09
              Zydki jest wyzwiskiem. To nie jest o arabach i prawdzie,ale prawie
              wszystko,co dotyczy Zydow na tym forum dotyczy i arabow. Myslalem,ze
              sie orientujesz w temacie.wink
              • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:37
                No widzisz. Jednak rozumiesz. Teraz tylko jeszcze jeden kroczek:
                skoro ktos nie lubi slowa zydki, to nie powinien uzywac slowa arabki
                czy arabczki.
                • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:40
                  To pytanie powinienes kierowac nie do ogółu,a do "przestepcy". Ja ci
                  odpowiadam jak sobie mysle; w koncu nie siedze w mozgu Dany.wink))
                  • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:48
                    Oczywiscie, choc wolalbym aby twoje odpowiedzi blizsze byly tematowi
                    watku, niz ogolno-arabsko-zydowskim dywagacjom.

Presja srodowiska moze spowodowac zmiane zachowania jednostki. Jesli
                    goscie forum uznaja okreslenia "zydek" i "arabek" za nieodpowiednie,
                    to moze przestanie sie ich uzywac.
                    • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:52
                      Baaardzo w to watpie. Wiem,ze Dana w odpowiedzi na zydki pisze
                      polaczki(tez tak robie),ale nic nie wiem,zeby uzywala pejoratywnych
                      okreslen na arabow. Antysemityzm jest niestety cecha dominujaca
                      pisaniny wielu tutejszych polaczkow i ich nie konwertujesz na dobre
                      wychowanie.
                      • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:01
                        Jak to nie wiesz? Przeciez link jest. Ewentualnie pisz "nie
                        wiedzialem". Ale teraz juz wiesz.

Jak ktos jest na tyle prymitywny, zeby pisac zydki, to niech sie nie
                        dziwi, ze do niego sie zwracaja per polaczku.
                        • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:11
                          Ale przeciez ona sie zwraca do polaczkow per arabczyku,bo to polaczki
                          pisza tak,jakby bronili arabow,choc wszyscy wiedza o co im naprawde
                          chodzi. Ja mam wiekszosc z nich wygaszona i od jakiegos nie biore
                          udzialu w tych bezplodnych utarczkach. Bardzo doradzam to
                          lekarstwo.wink
                          • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:27
                            Nieprawda. Zwrocila sie tak do mnie, dlatego zalozylem ten watek.

Nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek nazwal jakiegos zyda
                            pogardliwie "zydku" i dlatego nie podoba mi sie, kiedy zyd nazywa
                            mnie polaczkiem lub arabczykiem.

I nie podoba mi sie argumentacja, ze "inni do mnie mowia zydku",
                            wiec mi wolno. Bo nie wolno.
                            • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:33
                              Na forum dzialaja inne reguly,niz na salonach. Gdyby ktos mi
                              powiedzial zydku na salonach,dalbym mu w morde; tu moge mu tylko
                              odplacic pieknym za nadobne.
                              • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:36
                                Swietnie, tylko ze ja, o ile pamietam, nie pisalem do dany "zydku".
                                Za co wiec dostalem w morde?
                                • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:38
                                  Jesli czujesz sie urazony - rozmawiaj z Dana. Nie chce mi sie sledzic
                                  tych watkow,bo,jak ci mowie,nie interesuja mnie tamte dyskusje.
                                  • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:44
                                    Z dana nie ma co rozmawiac. Mozna tylko liczyc na dobroczynny wplyw
                                    srodowiska, wiec wlasnie urabiam opinie publiczna hehehe
          • rycho7 wlasne zdanie i wiele uczenia sie 03.01.09, 11:04
            pozarski napisał:

> skad przekonanie,ze palestynczycy siedza na prawdzie i maja racje?

1. Wygasiles mnie, nazywasz nazista i antysemita. To jest widoczny dowod Twojej
            przegranej i braku innych argumentow.

2. Przez lata interesowalo mnie to zagadnienie. Wiele sam czytalem, staralem sie
            znalezc zrodla, krytycznie je weryfikowalem. Doszedlem do wlasnych wnioskow,
            dokladnie takich jake sie Wam nie podobaja, bo sa sprzeczne z Wasza mitomania.

3. Ostatnio ze zdziwieniem czytam o publikacjach naukowcow, ktorzy potwierdzaja
            i rozszerzaja moje wnioski.

4. Wasza mitomania zostala stworzona ok. 500 lat przed nasza era w trakcie walk
            odlamow religii hebrajskiej, miedzy hebrajskimi panstwami Judei i Izraela,
            pomiedzy Samarytanami a uzurparorami plemienia Leviego w Jerozolimie.

5. Wszyscy potomkowie plemion hebrajskich nie podporzadkowani Sanhedrynowi to
            dla Was smiertelni wrogowie. Mordujcie swych ziomkow, byle nie moim kosztem.
    • patience Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:09
      Z hipokryzji, a nawet duzo gorzej, mozna sie wyzwolic...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=89235379&a=89241970
      • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:19
        Ty jako znana tlumaczka i w dodatku jeszcze wytykajaca bledy jezykowe
        anglosasom, moglabys to przetlumaczyc na polski i tym samym
        zaangazowac niekumatych proarabskich polaczkow do proby zrozumienia
        tematu,ktory tak ich bezkrytycznie zajmuje. To w koncu powiesz jaki
        byl ten calusek profesora? Rany komunistycznych zbirow pokazalas,a
        smaku glupiego caluska nie chcesz? wink))

PS Raz wyslalem,ale sie nie pojawil w watku,wiec moze teraz?
      • rycho7 mozna sie wyzwolic 03.01.09, 11:20
        patience napisała:

> Z hipokryzji, a nawet duzo gorzej, mozna sie wyzwolic...
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=89235379&a=89241970
        """
        Yousef, 30, said he realized the true nature of Hamas and radical Islam during a
        stint in an Israeli prison.
        """

Wielu "przekonywalo" sie przy spotkaniach z esbekami. Nie potrzeba az Guantanamo
        dla "moralnego oswiecenia". Jak sie przystawi prad do uszu to delikwentowi mozg
        sie "oswieca" jak u zarowki.

Przyjemnie sie obserwuje Helgo jak skowyczysz za swoimi. Milosc do nazizmu
        wyssana z mlekiem matki w Festung Breslau.

Unicestwilabys jakiegos Hamasnika "temy rencamy". Miloby bylo zobaczyc krew
        sciekajaca po raczkach pieknoducha.
        • patience Re: mozna sie wyzwolic 03.01.09, 11:24
          Ja tam nie wiem, czy go indoktrynowali. Moze tak, moze nie. Na judaizm jednak
          nie przeszedl. Moze wystarczylo, ze to wiezienie go odizolowalo od codziennego
          prania mozgu i tatusia?
          • pozarski Re: mozna sie wyzwolic 03.01.09, 11:32
            To jest stara historia. Gdybys sie tym interesowala,dawno bys juz o
            tym wiedziala.wink
          • rycho7 Re: mozna sie wyzwolic 03.01.09, 11:37
            patience napisała:

> Ja tam nie wiem, czy go indoktrynowali.

Nie wiesz, czy nie chcesz wiedziec?

Ja nie mam watpliwosci, ze Ty w szambonecie usilujesz mnie indoktrynowac.
            Judkowi porywacze to "samo dobro"?

> Moze wystarczylo, ze to wiezienie go odizolowalo

Zyczylbym Tobie ale po co. Geny wypala sie w kominach krematoryjnych. Wiec po co
            szokowac brakiem realizmu?

Licze na Twoje samodoskonalenie. W dwa tygodnie po zakonczeniu wiecznosci.
      • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:32
        Nie sadze, aby wyjsciem dla dany byla konwersja.
        • patience Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:38
          A ja nie sadze, by wyjsciem dla dzieci hamasnikow byla wylacznie konwersja.
          Mysle tez, ze indoktrynowany od dziecka syn lidera Hamasu mogl w ogole nie miec
          okazji do zapoznania sie z islamem. On sie zapoznawal tylko z totalitarna
          ideologia, ktora islamu uzywa w dosyc szczegolny sposob.
          • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:41
            A jaki JEST islam,pejszns? Religia pokoju?wink))
          • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 11:42
            No to pomylil ci sie watek. Tu nie o dzieci hamasu chodzi, tylko o
            dane33. Myslalem, ze chcesz nawiazac do jej zachowania i
            zaproponowac rozwiazanie tego problemu.

Jesli nie, to pomylil ci sie watek.
            • patience Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:00
              mirmilek napisał:

> No to pomylil ci sie watek. Tu nie o dzieci hamasu chodzi, tylko o
              > dane33.

To w takim razie zle zatytulowales watek. Trzeba bylo napisac ze to o tym, co ty
              myslisz o Danie, a nie hipokryzji. Przykladow na hipokryzje jest wiecej niz
              jeden. Oczywiscie masz racje, ze uzywanie pewnej terminologii ma wymiar
              rasistowski. Tylko, patrzac z dystansu na te polsko zydowskie, nigdy sie nie
              konczace sie wojny (na dokladke wykonywane czesto przez wylacznie Polakow), mam
              (zdaje sie uzasadnione watpliwosci) jak widze ciebie zarzucajacego danie rasizm
              i hypokryzje. Ze tak powiem, wydaje mi sie, ze twoja strona barykady bynajmniej
              swieta nie jest.... A poza tym jest jedna roznica ktora jednak twoja strone
              barykady czyni bardziej podatna na krytyke, oczywiscie tylko moim zdaniem:
              mianowicie jesli jest jakis konflikt, to ludzie bezposrednio poddani wplywowi
              tego konfliktu z natury rzeczy maja prawo do wiecej. Problem sie zaczyna, kiedy
              ludzie nie zaangazowani bezposrednio, na przyklad Europejczycy, za bardzo sie
              wczuwaja w role i szeroko otwieraja paszcze, nie przynoszac chluby stronie,
              ktorej kibicuja, zreszta, po dowolnej stronie. Przy czym na wszelki wypadek
              nadmienie, ze Polskich Zydow tez uwazam za Polakow i Europejczykow, albo tez
              zony czy kolezanki europejskich Palestynczykow. Co innego kibicowac jednej ze
              stron, a co innego prezentowac emocje, jakie przystoja wylacznie tym ludziom,
              ktorym te raliety i bomby rzeczywiscie spadaja na glowy... tak mysle.

PS.
              • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:22
                > To w takim razie zle zatytulowales watek. Trzeba bylo napisac ze
                to o tym, co t
                > y
                > myslisz o Danie, a nie hipokryzji.

Watek zatytulowalem tak a nie inaczej, aby byla niespodzianka dla
                otwierajacych linki. Wydaje mi sie, ze po ich otwarciu latwo sie
                domyslec, o co chodzi. W kazdym razie, jesli mialas watpliwosci, to
                juz wyjasnilem, czego watek dotyczy.

jak widze ciebie zarzucajacego danie rasizm
                > i hypokryzje. Ze tak powiem, wydaje mi sie, ze twoja strona
                barykady bynajmniej
                > swieta nie jest....

Ja na forum nie wystepuje jako strona jakiejs barykady i prosze mnie
                tak nie postrzegac. Nie obchodzi mnie i nie jestem odpowiedzialny za
                to, co pisza inne osoby, nawet jesli ich poglady sa mi blizsze niz
                poglady dany33.

Moje zdanie na temat chamskich odzywek jest jasne, bez wzgledu na
                to, ktora barykada jest ich autorem.

Nie rozumiem, dlaczego ktos ma miec prawo sie do mnie niekulturalnie
                odzywac, bo ktos inny sie do niego wczesniej tak odezwal. Pokretna
                logika.

> mianowicie jesli jest jakis konflikt, to ludzie bezposrednio
                poddani wplywowi
                > tego konfliktu z natury rzeczy maja prawo do wiecej.

Nie. Sa zasady ktore obowiazuja wszystkich. Taka sama logike stosuja
                palestynczycy, argumentujac, ze maja prawo do zabijania zydow, bo sa
                pod okupacja. Taka sama logike stosuja zydzi, argumentujac, ze maja
                prawo zabijac palestynczykow z powodu rakiet. A nie maja.

Ale to, oczywiscie, nie nalezy do tematu tego watku.
                • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:31
                  Zydzi nigdy nigdzie nie mowia,ze maja PRAWO do zabijania. Mowia(i
                  maja racje),ze maja prawo do obrony. Muzulmanie zas mowia,ze maja
                  PRAWO do zabijania, bo to wynika z tytulu wlasnosci do terytorium
                  panstwa Izrael. Oni tak uwazaja i dopoki tak uwazaja,wojny beda
                  zawsze obecne na tamtym skrawku terytorium.
                  • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:38
                    Oni tez sie bronia. Przed okupacja. Ale to nie jest tematem tego
                    watku.
                    • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:40
                      Od sierpnia 2005 roku Gaza nie jest okupowana przez Izrael.
                      Zapomniales?
                      • goldbaum Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:47
                        To jeszcze wytlumacz, skad tam sie wziely "obozy uchodzcow".
                        • wolna444 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:51
                          goldbaum napisał:

> To jeszcze wytlumacz, skad tam sie wziely "obozy uchodzcow".
                          >
                          Tak jak sie wziely obozy KL, tylko tam mieli choc murowane,
                          ogrzewane baraki, nie namioty lopocace na wietrze.
                      • spitt Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 17:40

A settlements to co , nie okupacja ??? Zion'ce nigdy nie opuscili
                        Gazy, okupuja przestrzen powietrzna, wody nadbrzezne, kontroluja
                        przejscia graniczne ,...
                        ====================================================================
                        Od sierpnia 2005 roku Gaza nie jest okupowana przez Izrael ,...

• taziuta No to od wczoraj znowu jest, pozarski... n/t 04.01.09, 08:51
                        pozarski napisał:

> Od sierpnia 2005 roku Gaza nie jest okupowana przez Izrael.
                        > Zapomniales?
                • patience Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 12:48
                  Ok, przepraszam jesli cie nieslusznie przypisalam do jakies strony barykady, za
                  bardzo tego nie sledze. Co do zasad, to sie z Toba nie zgadzam, nie wszyscy i
                  nie w jednakowym stopniu, moim zdaniem. Na Bliskim Wschodzie jest realny
                  konflikt. Ostatnio czytam masse gazet. W Haaretz przeczytalam list zrozpaczonego
                  rodzica, ktoremu palestynska rakieta zabila corke. Ow rodzic napisal dramatyczny
                  list w ktorym sie domagal sprawiedliwosci, ale zwyczajnie byl przepelniony
                  zemsta, chcial zabic wszystkich Palestynczykow, ktorzy wleza pod lufe, wlasciwie
                  to napisal. Tego samego dnia przeczytalam list o identycznym przeslaniu w Al
                  Jazeera, o identycznym przeslaniu, sprowadzajacym sie do dokladnie tego samego,
                  zeby zabic wszystkich Zydow, napisany przez Palestynczyka (nie hamasnika czy
                  ideologa, tylko zwyczajnego czlowieka, ktorego dziecko zginelo od izraelskiej
                  bomby.) Oba listy zaczynaly sie od tego, ze przedtem byli zwyczajna rodzina i
                  chcieli tylko spokojnie zyc, i oba listy wzywaly do okropnych rzeczy. Oba,
                  mysle, byly autentyczne, i oba zamieszczone pod artykulami, ktore trescia
                  niewiele mialy wspolnego z tym, co napisali autorzy tych komentarzy. Tam to
                  idzie w pokolenia. Te europejskie dyskusje kto czemu winien siegajace lat 40tych
                  i te winy wytykajace wspolczesnemu pokoleniu uwazam za surrealistyczne,
                  obojetnie kto komu i co wytyka. Wnuk nie odpowiada za dziadka. Wspolczesne
                  pokolenie, obojetnie po ktorej stronie, urodzilo sie w sytuacji zastanej i ma na
                  nia zerowy wplyw, poza uciekaniem przed bombami i rakietami. Mysle ze
                  wspolczesne pokolenie Europejczykow powinno byc bardziej myslace, jedni
                  popieraja jedna strone, drudzy druga, i to jest perfekcyjnie w porzadku. Tylko
                  ze kiedy ci o dobrych intencjach za bardzo szeroko otwieraja paszcze, to
                  natychmiast zaczyna sie do nich kleic najgorszy sort Europejczyka. Wlasnie
                  rasisty. Jedni sie specjalizuja w atakach na Zydow, drudzy w atakach na Arabow,
                  ale im ani o Zydow, ani Arabow nie codzi, ani w ogole nie chodzi im o pokoj na
                  BW, tylko o szerzenie rasizmu na terenie Europy.

tak wiec, mysle, ze ze strony Europejczykow sie nalezy sie niektorym wieksza
                  tolerancja albo zwyczajne, ludzkie zrozumienie dla tego, co mowia. Dla wielu
                  Europejczykow konflikt na BW jest okazja do czegos w rodzaju gry komputerowej.
                  Ale, jak przyjdzie co do czego, to nie ty czy ja za to zaplaca zyciem, tylko
                  wlasnie Dana. Albo jakis Palestynczyk wyslany na smierc przez hooojow skrzetnie
                  unikajacych smierci wlasnej.
                  • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 13:01
                    patipati napisala:

Jedni sie specjalizuja w atakach na Zydow, drudzy w atakach na
                    Arabow,
                    ale im ani o Zydow, ani Arabow nie codzi, ani w ogole nie chodzi im o
                    pokoj na
                    BW, tylko o szerzenie rasizmu na terenie Europy.
                    >
                    Czy aby na pewno tylko o to chodzi,zeby sobie troche porasizowac w
                    Europie? Piszesz,jakby stosunek Europejczykow do Zydow nie mial nic
                    wspolnego z przeszloscia,a ich stosunek do Arabow(i generalnie
                    muzulmanow) z terazniejszoscia Europy. A tak nie jest. I wie to
                    kazdy,kto sie interesuje historia nie tylko wczoraj i przedwczoraj.
                    • patience Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 13:35
                      Pisze o tym, ze calym zlem na tu i teraz jest Hamas.
                      • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 13:40
                        Czyli twoje slowa,ktore cytowalem wyzej pisal ktos inny? Rownowazenie
                        "win" obu obozow(Zydzi na Arabow, Arabowie na Zydow)nie jest sluszna
                        ocena sytuacji. Rzecz ma sie zupelnie inaczej i wie o tym kazdy,kto
                        obserwuje nie tylko europejskie ulice.
                      • goldbaum Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 13:40
                        patience napisała:

> Pisze o tym, ze calym zlem na tu i teraz jest Hamas.

"Cale zlo" smile
                        • patience Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 13:52
                          Bez przymruzania powiek, prosze, bo napisalam serio. Proces pokojowy sie jakos
                          toczyl. Kulawo, ale sie toczyl. Izrael wycofal osadnikow, co wcale nie bylo
                          proste. Przypominasz sobie pewne zabojstwo polityczne? Hamas, na tu i teraz,
                          jaki dzis jest, nie jest zdolny do zadnych rozmow pokojowych, bo nawet rozejm to
                          dla nich za duzo. Zerwali rozejm i jeszcze sa z tego dumni. Syn lidera Hamasu
                          daje Hamasowi takie swiadectwo, ze nie ma w ogole o czyms mowic.

I cos jeszcze powiem, z wlasnego doswiadczenia, choc to oczywiscie jest
                          nieporownywalne z BW. Ale na poczatku stanu wojennego w Polsce w ogole nie bylo
                          nic wiadomo, czy ci internowani wyladowali na Syberii i czy w ogole zyja, i
                          jakie kary beda dla nieposlusznych. Chodzilam na te demonstracje i
                          uczestniczylam w strajkach, m.in. dlatego, ze jak jakis czlonek kierownictwa "S"
                          wezwal do strajku czy demonstracji, to tam szedl i dzielil los ludzi, ktorych do
                          czegos namawial. A tu widze bande, nawet nie wiem jak ich nazwac, co apeluja do
                          ludzi by szli na smierc, a sami jej unikaja jak sie tylko da. hamas jest winien
                          w 100 proc calemu rozlewowi krwi, i sie jeszcze tym przechwala. Ostatnie gnoje.
                          • rycho7 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 14:11
                            patience napisała:

> hamas jest winien w 100 proc calemu rozlewowi krwi

en.wikipedia.org/wiki/Israel
                            """
                            On May 14, 1948 the state of Israel declared independence and this was followed
                            by a war with the surrounding Arab states, which refused to accept the plan.
                            """

en.wikipedia.org/wiki/Hamas
                            """
                            Hamas was created in 1987
                            """

Wobec przytlaczajacych faktow trudno sie z Toba nie zgodzic.
                            • patience Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 14:20
                              > Wobec przytlaczajacych faktow trudno sie z Toba nie zgodzic.

Na tu i teraz, Rycho, i na miare wspolczesnego pokolenia. Jak to zwykle jest we
                              wszystkich wojnach, walcza glownie ludzie ponizej 30 roku zycia. Walcza i
                              umieraja. Dyskusje o latach 40tych sobie odloz na rozmowy akademickie. Ja swoje
                              wiem. Kierownictwo "S" bylo skazane na wygrana, acz w dluzszej perspektywie, bo
                              jego czlonkowie byli w podstawowy sposob odpowiedzialni. Jak apelowali o cos, to
                              sami to robili. Dlatego zreszta nigdy nie bylo klopotow z zastepstwem, jednych
                              komuna lapala, pojawiali sie nastepni co robili to samo. Ogromne zaufanie
                              spoleczne wynikalo wlasnie z tego. Jak uwazasz, ze twoje wlasne zycie nie jest
                              warte poswiecania, to nie namawiaj do tego innych i szukaj sposobow, ktore
                              ofiary z zycia nie wymagaja. Hamas wysyla ludzi na smierc, a cale ich
                              kierownictwo sie ukrywa, wzywajac innych, by umierali.

Mam tez pytanie czy ktos zwyczajnych palestynczykow pytal o zdanie, czy to, co
                              teraz przezywaja, to jest to, co sobie zycza. Czy bylo jakies referendum w
                              sprawie przerwania rozejmu i prowokacji.
                              • goldbaum "Cale zlo" 03.01.09, 14:26
                                patience napisała:

> Na tu i teraz,

Tak, "na tu i teraz" temu, ze izraelski tzw. "pilot" celuje, naciska guzik i
                                odpala rakiete w dom zabijac cywili w tym dzieci winy jest Hamas.
                                • goldbaum Re: "Cale zlo" 03.01.09, 14:33
                                  Temu zlu byl winny - jak przez analogie sie domyslam - "zydowski bolszewizm"?

https://lazerbrody.typepad.com/photos/uncategorized/2008/04/30/holocaust.jpg
                                  • dana33 Re: "Cale zlo" 03.01.09, 16:20
                                    ach ach goldbaum...... znasz ta piosenke anything you can do, I can
                                    do better?
                                    a tu mamy hamasnikow z calym ich zlem..... oooops.... z ich
                                    bohaterska walka o wolnosc kraju, ktory nigdy nie istnial...
                                    natychmiast po mordzie, dumny pokazuje zakrwawione rece:

https://www.zionism-israel.com/Palestinian_lynch.jpg

https://www.masada2000.org/ramallah.JPG
                                    • goldbaum Re: "Cale zlo" 03.01.09, 16:22
                                      No i co?
                                      • dana33 Re: "Cale zlo" 03.01.09, 19:24
                                        aaaaa, to bylo pytanko ktore skopiowales tez na ten inny watek...
                                        nu tak.....
                                        i co? znow nie zalapales..... ale nicha... to nie pierwszy raz....
                                • patience Re: "Cale zlo" 03.01.09, 15:45
                                  goldbaum napisał:

> patience napisała:
                                  >
                                  > > Na tu i teraz,
                                  >
                                  > Tak, "na tu i teraz" temu, ze izraelski tzw. "pilot" celuje, naciska guzik i
                                  > odpala rakiete w dom zabijac cywili w tym dzieci winy jest Hamas.

No mas ab solutna racje, tu i teraz bomby na palestynczykow spuszcza idf. Tylko
                                  kto temu jest winien? Kto zerwal rozejm i kto sie teraz ukrywa, podczas gdy
                                  ludzie umieraja?
                                  • goldbaum Re: "Cale zlo" 03.01.09, 15:53
                                    patience napisała:

> No mas ab solutna racje, tu i teraz bomby na palestynczykow spuszcza idf. Tylko
                                    > kto temu jest winien?

Oczywiscie Hamas, identycznie jak zagladzie zydow winy byl "zydowski bolszewizm"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=89240844&a=89249048

>
                                    • patience Re: "Cale zlo" 03.01.09, 16:06
                                      goldbaum napisał:

> patience napisała:
                                      >
                                      > > No mas ab solutna racje, tu i teraz bomby na palestynczykow spuszcza idf.
                                      > Tylko
                                      > > kto temu jest winien?
                                      >
                                      > Oczywiscie Hamas, identycznie jak zagladzie zydow winy byl "zydowski bolszewizm
                                      > "

Ty mnie przeceniasz. ja jestem prostak i pacyfista. Nie lubie wojen, zadnych,
                                      obojetnie kto je zaczyna. Tu zaczal hamas i jest z tego dumny, chwali sie glosno
                                      i wyraznie. Ci co to zainicjowali, kryja sie w mysich dziurach lub emigruja,
                                      korzystajac z szwajcarskich kont, wyglaszaja apele i ciesza sie z zycia. Zero
                                      wspolczucia dla ludzi zyjacych w Gazie. W gazie jest disaster. Za to odpowiada
                                      Hamas, w 100 procentach.

>
                                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=89240844&a=89249048
                                      >
                                      >
                                      > >
                                      >
                                      >
                                      • goldbaum Re: "Cale zlo" 03.01.09, 16:28
                                        patience napisała:

> Tu zaczal hamas

I po co te klamstwa?
                                        Pisanie w tym konflikcie polegajacym na wzajemnym rozwalaniu glow od
                                        dziesiecioleci to po pierwsze absurd.
                                        Po drugie Izrael nigdy nie respektowal rozejmu bo zabijal Palestynczykow rowniez
                                        w czasie jego trwania.
                                        Po trzecie Izrael blokujac granice i nie przepuszczajac transportow rowniez
                                        naruszyl warunki zawieszenia broni.

Kogio chcesz tu nabrac na taki kit?

> W gazie jest disaster. Za to odpowiada Hamas, w 100 procentach.

Jasne a - zgodnie z ta logika - za Holocaust "zydowski bolszewizm".
                                  • pozarski Re: "Cale zlo" 03.01.09, 15:54
                                    Bomby spuszcza IAF,a caluski rozdaje drf.wink))
                              • rycho7 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 19:27
                                patience napisała:

> Dyskusje o latach 40tych sobie odloz na rozmowy akademickie.

Tak myslalem. W latach 40tych Polska ukradla mojej rodzinie mienie zabuzanskie i
                                Dekretem Bieruta w Warszawie.

Obecnie Polska (taka swolocz jak Ty) oddaje Kosciolowi Katolickiemu 20 razy
                                wiecej niz stracil. Ja sie mam zadowolic "rozmowami akademickimi". Ja nie
                                odpuszcze, bedzie kesim kesim.

> kierownictwo sie ukrywa, wzywajac innych, by umierali.

Wladyslaw Jagiello nie byl az tak naiwny jak Ty. Wyslij prezia Lesiutka na
                                harcownika.
                                • patience Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 21:39
                                  rycho7 napisał:

> patience napisała:
                                  >
                                  > > Dyskusje o latach 40tych sobie odloz na rozmowy akademickie.
                                  >
                                  > Tak myslalem. W latach 40tych Polska ukradla mojej rodzinie mienie zabuzanskie
                                  > i
                                  > Dekretem Bieruta w Warszawie.
                                  >
                                  > Obecnie Polska (taka swolocz jak Ty) oddaje Kosciolowi Katolickiemu 20 razy
                                  > wiecej niz stracil. Ja sie mam zadowolic "rozmowami akademickimi". Ja nie
                                  > odpuszcze, bedzie kesim kesim.
                                  >
                                  > > kierownictwo sie ukrywa, wzywajac innych, by umierali.
                                  >
                                  > Wladyslaw Jagiello nie byl az tak naiwny jak Ty. Wyslij prezia Lesiutka na
                                  > harcownika.

Co ty chrzanisz? Komuna odebrala mojej rodzinie mienie na Litwie. Nie do
                                  odzyskania. W tym palac. To jeszcze nie znaczy, ze nalezy popierac odpalanie
                                  rakiet na litwinow.
                                  • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 21:46
                                    patipati napisala:

Co ty chrzanisz? Komuna odebrala mojej rodzinie mienie na Litwie. Nie do
                                    > odzyskania. W tym palac. To jeszcze nie znaczy, ze nalezy popierac odpalanie
                                    > rakiet na litwinow.

Palac kultury i nauki?wink)) Ale wlasciwie co ci broni poprosic Mamrotka,zeby
                                    pomogl odzyskac? Stawil czola Rosji w Gruzji,to Litwa chyba bedzie mala pestka.
                                    Nie zapomnij,ze to ja ci podpowiedzialem.wink))
                                  • rycho7 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 13:31
                                    patience napisała:

> Co ty chrzanisz? ... To jeszcze nie znaczy, ze nalezy popierac
                                    > odpalanie rakiet na litwinow.

Dekrety gwarantowaly i gwarantuja mi odszkodowanie od Polski. "Rakiety" musza
                                    byc na oszustow. A to Ty jestes dla mnie oszustem lub poplecznikiem oszusta
                                    (panstwowych terrorystow polactwa).

Palestynczykow tez okradziono w tych czasach. Uniewaznilas wlasnosc?

Ja jestem obywatelem RP, a gdzie obywatelami sa Palestynczycy?
                          • goldbaum "Cale zlo" :-) 03.01.09, 14:23
                            Akurat jesli broni sie pozycji zydow, powino sie uwazac z takimi okresleniami
                            jak "cale zlo".

Polecam ciekawy wyiwad z Butrosem Ghali na temat obecnego konflktu:
                            www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,599240-2,00.html
                            "Juz teraz wiadomo, ze atak Izraela na Strefe Gazy jest katastrofa. Ta operacja
                            wojskowa nada rozpedu fundamentalistom nie tylko w Palestynie ale we wszystkich
                            krajach arabskich. Dziwi mnie, ze Izraek tego nie widzi. Powini przeciez
                            wyciagnac lekcje z ataku na Liban w 2006 roku, ze takie akcje wzmacniaja tylko
                            pozycje integrystow. Wtedy Hisbollah zyskala tylko poparcie i stala sie
                            najsilniejsza sila polityczna w Libanie"

"Wojna w Gazie sluzy Islamistom w calym swiecie arabskim tak samo jak posluzyla
                            im wojna w Libanie i oslabia dodatkowo pozycje Abu Masina i umiarkowanych partii
                            w swiecie arabskim i w Izraelu, ktore daza do rokowan i domagaja sie prawdziwego
                            pokoju"

"Syjonistyczny pomysl czysto zydowskiego kraju nie funkcjonuje juz dzisiaj. I
                            tej tendencji nie da sie zatrzymac. Lont juz sie pali. Emigracja z Izraela
                            przybiera na sile nie tylko w sytuacjach kryzysowaych. Coraz wieksza liczba
                            ojcow w Izraela nie ma zaufania do przyszlosci i chce oszczedzic swoim dzieciom
                            zycia w ciaglym strachu. Ale obecny rzad Izraela sprawia wrazenia, ze jest
                            zainteresowany tylko taktyka wyborcza. W obliczu spowodownia tak poteznych szkod
                            jest to nieodpowiedzialne"

"To co teraz robi wojsko izraelskie spowoduje stukrotnie wieksze szkody z
                            nieobliczalnymi skutkami dla regionu i oczywiscie dla Izraelczykow"

O stanowisku Arabow:
                            "Swiat arabski przedlozyl wspolnie dobry plan pokojowy ktory rzewidywal uznanie
                            Izraela w granicach z 1967 roku w zamian za niezalezne panstwo palestynskie.
                            Izrael popelnil blad ignorujac ten plan"
                            • patience Re: "Cale zlo" :-) 03.01.09, 22:51
                              Ale to o islamistach to po prostu prawda...
                              • taziuta Re: "Cale zlo" :-) 04.01.09, 09:04
                                patience napisała:

> Ale to o islamistach to po prostu prawda...

Twoja prawda...
                  • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 01:25
                    Te europejskie dyskusje kto czemu winien siegajace lat 40tyc
                    > h
                    > i te winy wytykajace wspolczesnemu pokoleniu uwazam za
                    surrealistyczne,
                    > obojetnie kto komu i co wytyka. Wnuk nie odpowiada za dziadka.
                    Wspolczesne
                    > pokolenie, obojetnie po ktorej stronie, urodzilo sie w sytuacji
                    zastanej i ma n
                    > a
                    > nia zerowy wplyw, poza uciekaniem przed bombami i rakietami.

Oczywiscie troche racji masz. W kazdym razie niemozliwym juz jest
                    wrocenie do sytuacji sprzed 60 lat.

Ale tez istnieje cos takiego jak sprawiedliwosc historyczna. W
                    ukladach z palestynczykami izrael powinien miec swiadomosc, ze
                    konflikt na bliskim wschodzie nie powstal z winy arabow.

> Ale, jak przyjdzie co do czego, to nie ty czy ja za to zaplaca
                    zyciem, tylko
                    > wlasnie Dana.

Dana jest w izraelu na wlasne zyczenie. W kazdej chwili moze
                    wyjechac. Nie chce, to dobrze. Ale niech nie robi z siebie ofiary.
                    • vicky17 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 01:36
                      mirmilek napisał:

>
                      >
                      > Dana jest w izraelu na wlasne zyczenie. W kazdej chwili moze
                      > wyjechac. Nie chce, to dobrze. Ale niech nie robi z siebie ofiary.
                      >

ale jesli by wyjechala to nie mogla by zyc jako ofiara wlasnie. trudno sie
                      utrzymac gotujac czulent,plus sprzedajac kity propagandowe. tylko w izraelu jest
                      to mozliwe,niestety.
                      • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 01:49
                        Sure smile Latwiej sie zyje w poczuciu krzywdy. Trudniej wziac wlasne
                        zycie we wlasne rece.
                        • vicky17 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 01:52
                          mirmilek napisał:

> Sure smile Latwiej sie zyje w poczuciu krzywdy. Trudniej wziac wlasne
                          > zycie we wlasne rece.
                          >
                          >
                          wyssane z mlekiem matki to bicie szmalu na swoich "nieszczesciach". znamy to jak
                          zly sze zlaklsmile
                        • pozarski Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 08:27
                          mirmilek napisał:

> Sure smile Latwiej sie zyje w poczuciu krzywdy. Trudniej wziac wlasne
                          > zycie we wlasne rece.

No wlasnie o to chodzi! Dobrze,ze w koncu przyznajesz,ze poczucie
                          winy,ktore arabstwo proboje wcisnac zachodowi,a zwlaszcza Izraelowi,
                          to tylko manewr,ktory ma na celu wywalenie Zydow z BW. Kto siedzi od
                          60 lat w obozach? Nie Zydzi; Arabowie. Dlaczego? Odpowiedz sobie na
                          to pytanie,a bedziesz mial odpowiedz na swoja teze o poczuciu
                          krzywdy. Co do konfliktu, ten nie trwa od 60 lat,a od dawna, w kazdym
                          razie od en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration_of_1917.
                          • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 10:00
                            Poczucie winy u izraelskich zydow jest (albo powinno byc) realne.

Oczywiscie powinno miec jakies konsekwencje, np. zmiane podejscia w
                            negocjacjach pokojowych. To chyba normalne, ze kiedy nabroisz, to
                            starasz sie potem naprawic szkody.
                      • ariadna-enta Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 01:49
                        generalnie wsyscy Zydzi powinni wyjechać z Izraela i nie drażnić
                        tych pokojowo nastawionych Arabów
                        wszystkich mądrali,którym obecnośc Zydów tam sie nie podoba bo to
                        przecież przez nich to wszystko się dzieje uprasza się o pisanie
                        petycji do rzadów różnych krajów o możliwość zasiedlenia w nich Zydów
                        też nie w smak?
                        no to co? macie jakieś pomysły?
                        • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 01:54
                          Oczywiscie, gdyby zydzi z izraela podjeli decyzje o dobrowolnej
                          ewakuacji, to bylo by to rozwiazanie idealne.

Jesli chodzi o zydow z europejskimi paszportami (a takich jest
                          calkiem sporo) to nie musza nikogo pytac o pozwolenie. Jako
                          obywatele Polski, Niemiec czy Hiszpanii maja prawo mieszkac, gdzie
                          im sie podoba i innym obywatelom tych krajow nic do tego.
                          • ariadna-enta Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 02:14
                            zakładny,że ,ze Zydzi nie chcą wyjachać
                            co wtedy?Mają być ciagłymi tułaczami?Już widzę ten lament polskich
                            partiotów jakby faktycznie troche Zydów chciało tu zamieszkać
                            szaty by rozrywali nad biedna Polską.
                            uznajesz tylko prawa Arabów ,których jest 20 razy wiecej,a garstka
                            Zydów ma się wynieśc bo fanatykom się nie podoba?

• taziuta Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 09:35
                              ariadna-enta napisała:

> zakładny,że ,ze Zydzi nie chcą wyjachać
                              > co wtedy?Mają być ciagłymi tułaczami?...

Dlaczego mają być wiecznymi tułaczami?!
                              Dlaczego nie mogą być Polakami w Polsce, czy Hiszpanami w Hiszpanii?
                              • ariadna-enta Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 15:38
                                dlaczego nie mogą być Polakami w Polsce?
                                wg mnie mogą jak najbardziej ,ale zapytajcie tzw prawdziwych Polaków
                                chyba wczoraj sie nie urodziliście.
                                • cyniol Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 15:58
                                  ariadna-enta napisała:

> dlaczego nie mogą być Polakami w Polsce?
                                  ano dlategosmile

22. Jedna z najgorszych zniewag dla Zyda jest, gdy inny Zyd zarzuci mu
                                  asymilacje w jakiejs spolecznosci gojow. Rozpiera ich duma bycia "narodem
                                  wybranym" - bycia ludzmi, gdy cala reszta, wg. Talmudu, to tylko zwierzeta z
                                  ludzka twarza.
                                • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 19:23
                                  A dlaczego uwazasz, ze zyd nie moze byc "prawdziwym polakiem"? Kim
                                  wlasciwie jest ten "prawdziwy polak"???
                                  • ariadna-enta Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 20:05
                                    mnie pytasz kto to jest ten "prawdziwy Polak"?
                                    zapytaj ekspertów,dla mnie taka zbitka słowna to czysty idiotyzm
                                    • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 20:11
                                      No teraz sie nie wycofuj. Sama zaczelas pisac o prawdziwych polakach
                                      i ich awersji do obecnosci zydow w polsce. No to, prosze,
                                      doprecyzuj, co oznacza "prawdziwy polak".

Albo (jeszcze lepiej) tez nie uzywaj argumentow bez sensu.
                                      • ariadna-enta Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 21:13
                                        ja sie nie wycofuje,
                                        jeśli uważasz,że nie ma w Polsce ludzi wrogo nastawionych do
                                        Zydów,którzy podniesliby wrzask,gdyby hipotetycznie chciei się tu
                                        osiedlić to trudno żebyśmy się zrozumieli

prawo to jedno,a społeczne przyzwolenie to drugie
                                        ale wiem,ze znowu nie zrozumiesz
                                        prawedziwy Polak to wg np zwolenników Ryzdzyka to Polak etniczny do
                                        10 pokolenia koniecznie katolik.
                                        • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 05.01.09, 16:38
                                          Oczywiscie, ze tacy ludzie sa, ale nie stanowia wiekszosci. Wsrod
                                          zydow rozpowszechniona jest opinia, ze wszyscy ich nienawidza. A to
                                          nie jest prawda.

> prawo to jedno,a społeczne przyzwolenie to drugie
                                          > ale wiem,ze znowu nie zrozumiesz

oczywiscie ze nie rozumiem. jak masz do czegos prawo, to albo je
                                          wykorzystujesz albo nie. To twoj problem a nie spolecznego
                                          przyzwolenia. Nie ma co zrzucac winy na innych.

> prawedziwy Polak to wg np zwolenników Ryzdzyka to Polak etniczny
                                          do
                                          > 10 pokolenia koniecznie katolik.

Kogo obchodzi zdanie rydzyka? Jest dla ciebie az takie wazne? Dla
                                          mnie prawdziwy polak to taki, ktory

a) nalezy do narodu polskiego

lub

b) ma polskie obywatelstwo

i kropka. zadne rydzyki tego nie zmienia.
                            • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 10:16
                              > zakładny,że ,ze Zydzi nie chcą wyjachać

Nie zakladamy, tylko wiemy. Po tylu latach nie ma sensu ich do tego
                              przymuszac. W koncu mieszkaja tam mlodzi ludzie, ktorzy urodzili sie
                              w izraelu i zostali w te sytuacje wrobieni. Natomiast ma sens
                              przymuszenie izraela do zawarcia sprawiedliwego/korzystnego dla
                              palestynczykow pokoju.

> co wtedy?Mają być ciagłymi tułaczami? Już widzę ten lament
                              polskich
                              > partiotów jakby faktycznie troche Zydów chciało tu zamieszkać
                              > szaty by rozrywali nad biedna Polską.

To juz zalezy, jak postrzegasz siebie i rzeczywistosc. Moim zdaniem
                              polska nie jest krajem polakow tylko wszystkich swoich obywateli,
                              tak jak np. hiszpania nie jest krajem hiszpanow tylko wszystkich
                              swoich obywateli. Polak mieszkajacy w hiszpanii nie jest zadnym
                              tulaczem, zyd mieszkajacy w polsce nie jest zadnym tulaczem. Chyba
                              ze sam tak siebie postrzega, ale to juz jego problem. Na kompleksy
                              nic nie poradze.

A "polscy patrioci" czy "hiszpanscy patrioci" moga sobie mowic co
                              chca, jest wolnosc slowa i nikogo to nie obchodzi. Ich zdanie jest
                              tyle samo warte co moje, a moim zdaniem zyd w polsce nie jest zadnym
                              tulaczem tylko takim samym obywatelem jak ja, z takimi samymi
                              prawami i z takimi samymi obowiazkami.

> uznajesz tylko prawa Arabów ,których jest 20 razy wiecej,a garstka
                              > Zydów ma się wynieśc bo fanatykom się nie podoba?

W kwestii palestyny, w pierwszym rzedzie uznaje prawa tych, ktorzy
                              zostali wyrzuceni czyli palestynczykow. Proporcje nie graja tu roli.
                              Wydaje mi sie, ze moje zdanie podzieli znakomita wiekszosc
                              mieszkancow naszej planety (a nie fanatykow), tak przynajmniej
                              wynika z sondazy.

Zauwaz przy tym, ze nikt nie mowi o tym, ze zydzi maja sie wyniesc,
                              wiec nie przypisuj mi pogladow, ktorych nie wyrazilem.
                        • vicky17 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 01:55
                          ariadna-enta napisała:

> generalnie wsyscy Zydzi powinni wyjechać z Izraela i nie drażnić
                          > tych pokojowo nastawionych Arabów
                          >
                          >generalnie powinnas juz dawno zarobic na darmowa wycieczke do kurnika. too
                          bad,ze jeszcze ci troche pozostalo do poopowiadania na nasz temat,ale kotus jak
                          to mowia "beggars can't be choosers".
                          • ariadna-enta Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 02:08
                            coś chciałaś powiedzieć rachelka ,ale nie bardzo wiesz co
                            no nic wolnośc słowa w końcu mamy.
                            • vicky17 Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 02:13
                              ariadna-enta napisała:

> coś chciałaś powiedzieć rachelka ,ale nie bardzo wiesz co
                              > no nic wolnośc słowa w końcu mamy.

to co chcialam to wlasnie powiedzialam,tyle,ze ty lidka jak zwykle zamiast spac
                              to pitolisz od rzeczy majaczac polprzytomnie.
                              zarabiaj dalej na chleb,w koncu zycie z propagandy latwe nie jest,zwazywszy,ze
                              masz samych szpeniow profesjonalistow naokolo. ty najwyzej mozesz jakis okruch
                              dostac,co taka jak ty osobe, na pewno bardzo cieszy tak czy tak.
                              • ariadna-enta Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 02:19
                                znowu bełkot
                                ja przynajmniej piszę coś w temacie wątku,ty zaś o jakiś
                                kurnikach,chlebie,propagandzie,mojej osobie,którą coś cieszy podobne
                                bzdety
                                masz jeszcze jakąś mondrosć z zanadrzu
                                to dawaj
                              • absztyfikant Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 04.01.09, 02:25
                                Wracaj juz do siebie i racice koloruj na niebiesko smile)))))
                        • mirmilek dodam jeszcze 04.01.09, 02:06
                          Ze rzad Zapatero rozwaza mozliwosc przyjecia wiezniow z guantanamo.

Czemu wiec, w slusznej sprawie, nie mialby przyjac zydow? hiszpania
                          ma dluga tradycje spoleczenstwa wielonarodowosciowego i
                          wielokulturowego.

Tacy nowi obywatele byliby swietnym kulturowym i ekonomicznym
                          nabytkiem.
              • goldbaum patience - gdzie ten link? 03.01.09, 12:30
                Gdzie ten link do newsa, ktorego sobie wymyslilas?
          • rycho7 islam obozow koncentracyjnych 03.01.09, 11:44
            patience napisała:

> On sie zapoznawal tylko z totalitarna
            > ideologia, ktora islamu uzywa w dosyc szczegolny sposob.

Zydzi w Konzlagrach przestrzegali szabasu i koszernosci? Palestynczycy po
            zwrocie ich wlasnosci sprzed 1947 tez wroca do normalnego islamu.
    • goldbaum To co pisza pasuje do tego co robia 03.01.09, 12:20
      Najpierw w najbardziej wulgarny sposob obrazaja innych i gdy wreszcie oberwa
      analogicznie w nos rodzieraja szaty o robia aj-waje, jakie to z nich biedne
      ofiary...

Pod tym wzgledem bardzo przypominaja cyganow.
      • mirmilek Re: To co pisza pasuje do tego co robia 03.01.09, 12:34
        Musze ci, goldbaum, powiedziec, ze w przyjechanej z ukrainy czesci
        mojej rodziny sa takie czarne wlosy i takie czarne oczy, ze
        cyganskich korzeni tez wykluczyc nie mozna smile
        • goldbaum Re: To co pisza pasuje do tego co robia 03.01.09, 12:40
          Mi tez bardziej chodzi o mentalnosc a nie wyglad.
          Pamietam obraz pewnej grubej cyganki przylapanej na kradziezy. Choc nie bylo
          najmniejszej watpliwosci bo zostala zlapana wprost za reke to wrzeszczala jakby
          to ja napadnieto nu i oczywiscie byla zupelnie niewinna i w ogole ofiara.
          • dana33 na allaha..... mirmil....... 03.01.09, 16:12
            i ty otwierasz watki o mnie?????? sluchaj... ja chyba dostane jakies
            poczucie wyjatkowej wielkosci i waznosci, jesli i ty myslisz o mnie
            dzien i noc, a raczej jak mi dokopac..... you made my szabes,
            habibi.... smile

jako ze ja leniwa z natury, to moze odpowiem tutaj na wszystko w tym
            wateczku o mnie, ktory oczywiscie pozostanie w mojej pamieci na
            wieki....
            arabczku to nie moje mirmil, tylko fredzia szeli.... szalenie mi sie
            podoba to slowko i do ciebie jak ulal.... w dodatku pieszczotliwie,
            coby cie nie zrazic, farsztejst? i po tym jak oskarzales nas o to,
            ze nie dajemy wam praw czlowieka w gazie, to tez jak ulal, nie?
            przeciez powinienes znac zyda: oko za oko, zab za zab.... zadnej
            hipokryzji tak nie widze.... sprobuj podliczyc ile razy ja napisalam
            slowo "arabczek", a twoja strona "zydki" i zobaczymy, jak wyglada
            koncowy rachuneczek, git?

ze ty jestes klamca i kretacz, to wiadomo mi najpozniej od "afery"
            na arabia pl. ale dlaczego lzesz jeszcze i tutaj, piszac "Zwrocila
            sie tak do mnie, dlatego zalozylem ten watek."??????
            na tym watku, mirmil, wogole nie napisalam ani jednego postu, to
            jest pierwszy.... a arabczku napisalam do ciebie na innym watku, do
            ktorego podales link, i tamten watek zalozyl maniek, a nie ty. bez
            klamstwa u was arabow nie idzie, co?

u ciebie napisac "arabczku" to dac ci w morde?????? git... bede
            pisac to do ciebie czesciej.... nalezy ci sie.....

co prosze????? "wlasnie urabiam opinie publiczna hehehe" ?????
            opinie publiczna tego forum? nie wysilaj sie.... juz dawno "urobiona"
            i chyba nie myslisz, ze ty, goldbaum, splitowski, rochellina czy cep,
            to jakakolwiek publika, nie? ot, marinesik spoleczenstwa polskiego...
            to wszystko....

jeszcze cos napisales warte odpowiedzi? zdaje sie ze nic....
            a giten tog noch, mirmilek.... i dzieki za propagowanie mojej
            popularnosci.... nigdy takiej nie za malo... smile
    • marouder.eu Allahu Rachciachciachu!! 03.01.09, 19:15
      Mirmilku, ty sie nudzisz, co nie?
      Idz na wino i drobne przekaski stary!
      • dana33 Re: Allahu Rachciachciachu!! 03.01.09, 20:27
        marudzinski..... oplulam ekranik czytajac ten tytul... smile
        juz ci dawno powiedzialam, ze cie kocham, nie? smile smile smile
        • marouder.eu Do uslug:)/nt 03.01.09, 20:34

• cyniol Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 20:22
      Faktycznie, hipokryzjasmile Mirmilka interesuje tylko arabczek-zydek. Polaczek nie
      mierzi go zupelnie i nie wspomina w ogole tego czesto uzywanego okreslenia przez
      niektorych forumowiczow. Czy Mirmilek jest Arabem?
      • marouder.eu Odsie od Mirmilka Cyniolu.. 03.01.09, 20:24
        Jakies bzdury sie Cyniolowi przysnily i na dodatek czyta po lebkachuncertain
        • cyniol Re: Odsie od Mirmilka Cyniolu.. 03.01.09, 20:27
          marouder.eu napisał:

> Jakies bzdury sie Cyniolowi przysnily i na dodatek czyta po lebkachuncertain

A co, Mirmilek zatrudnil Maroudera na swego adwokata, swiat sie konczy, hehehe
          • marouder.eu Re: Odsie od Mirmilka Cyniolu.. 03.01.09, 20:32
            Wyobraz sobie, ze nie, ze po prostu lubie Mirmila. Ma co prawda zajoba na
            punkcie tzw. Palestynczykow, ale ktorz nie ma zajoba?
      • mirmilek Re: z forumowej HiPoKrYzJi cytatow kilka 03.01.09, 21:41
        Dana zwrocila sie do mnie "arabczek". Jak by napisala "polaczek", to
        o polaczku bym napisal. Proste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka