Dodaj do ulubionych

Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3

IP: *.um.kielce.pl / 172.17.5.* 12.11.03, 15:19
To co wyprawia dyrekcja ZSZ nr.3 mogło by być dobrym scenariuszem filmowym,
młodzierz od kilku lat płaci składki na Radę Rodziców która tak naprawdę nie
istnieje, a pieniądze pobierają. Jak to jest możliwe aby w szkole
funkcjonował prywatny zakład fryzjerski, a w warsztatach szkolnych robiło się
przywatne fuchy zlecane przez dyr. Chatysa? Internat został doprowadzony do
ruiny i rozkradziony.Gdzie są pieniądze za wynajem pokoji w dniach kiedy
uczniowie wyjeżdzali do domu? Czy w naszym Urzędzie nie ma nikogo kto by za
to wszystko rozliczył dyrekcję ??????? Oczekuję na wypowiedzi byłych i
aktualnuch uczni wielce nam panującego dyr. Chatysa
Obserwuj wątek
    • Gość: Benek Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.one.pl / 192.168.4.* 12.11.03, 22:04
      No nareszcie ktoś się zainteresował tym co wyrabia dyr.Chatys i jego banda.Już
      mineło kilka lat jak ukończyłem tą budę ale do dziś nie zapomnę przekrętów
      jakie tam się wyrabia, mieszkając w internacie ZSZ nr.3 w zamian za kasę jaką
      płaciliśmy nie mieliśmy nic prucz papu i psełdo zajęć dydaktycznych.Przez
      ostatni rok dyr.Chatys ani razu się nie pojawił na swoich zajęciach, tylko
      przysyłał zaspępstwo w więkrzości przypadków był to kierownik internatu.( ale
      kase za swoje zajęcia pobierał i wątpię żeby się z kimś dzielił)A co do cytatu
      powyżej to tam i tak delikatnie jest napisane bo sam widziałem jakie żarcie
      wynosił codziennie ze stołówki internatu i wątpię czy za nie płacił.Faktem jest
      że my jechałiśmy w piątki do domu,to w naszych pokojach kwaterowano przeważnie
      studentów zaocznych i w niedzielę po powrocie musieliśmy sprzątać swoje pokoje
      bo wyglądały jak chlew, jestem ciekaw co dyr. Chatys zakupiła za pieniądze
      które zbierał za noclegi (w większości do kieszeni bo nie wystawiano żadnych
      rachunków) A niedawno dowiedziałem się że dyr. Chatys otrzymał nagrodę I-go
      stopnia przyznaną przez Prezydęta Lubawskiego z okazji dnia nauczyciela - to
      chyba jakaś kpina czyżby czałe grono pedagogiczne tak bało się tego tyrana że
      nie zaprotestowało?
      • Gość: Kielczanin Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.one.pl / 192.168.4.* 13.11.03, 20:42
        Jeśli to co przeczytałem to prawda, to gdzie jest kontrola ???
        Panie CHOJNACKI czy pan lub pańscy ludzie czytają FORUM ? Po naprawdę ŚMIERDZI!
      • Gość: Benek Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.one.pl / 192.168.4.* 19.11.03, 09:34
        I to się dzieje nadal bez zmian, no może tylko z jedną twarzy się szybko
        zaległą dokumętację.OSZUST !!!!!!!!!
        • Gość: autor Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 18:11
          tak dalej trzymaj!!!!!!tylko co to zmieni????????
          • Gość: Benek Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.one.pl / 192.168.4.* 20.11.03, 12:07
            Gość portalu: autor napisał(a):

> tak dalej trzymaj!!!!!!tylko co to zmieni????????
            Miejmy nadzieję że dyrektora i jego zauszników !!!!!!
            Bo ile można kraść bezkarnie ???
    • Gość: ciekawska Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr 3 IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 22:09
      A gdzie to ZSZ nr 3?? Co to za szkółka??
      • Gość: Uczeń Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr 3 IP: *.one.pl / 192.168.4.* 13.11.03, 08:07
        Gość portalu: ciekawska napisał(a):

> A gdzie to ZSZ nr 3?? Co to za szkółka??
        Dla wszystkich niezorientowanych podaję adres.żśż nr.3 ul.Jagiellońska 26
    • jerzy444 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 22.11.03, 11:54
      Cytat ze strony www.um.kielce.pl< Nagrody Prezydenta Miasta Kielce otrzymają
      jutro kieleccy nauczyciele. Na uroczystościach z okazji Dnia Edukacji Narodowej
      prezydent Wojciech Lubawski wręczy nagrody dla 72 pedagogów. Wśród wyróżnionych
      znaleźli się dyrektorzy, nauczyciele a także pracownicy kieleckich szkół
      podstawowych, gimnazjów, liceów oraz innych placówek pedagogicznych. Laureaci
      nagród I stopnia otrzymają po 4000 zł, II stopnia- 3000 zł, a III - 2000 zł

1.Pan Marian Chatys - dyrektor Zespołu Szkół Zawodowych Nr 3

A KTO TO OPINIOWAŁ ??????
    • Gość: Piter Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.one.pl / 192.168.4.* 22.11.03, 12:22
      Na Jagiellonskiej ale nie pamietam ile jest najgorszy syf jaki
      widzialem.To bylo 2 lata temu kiedy nocowalem tam podczas
      studiow.Za "nocke"zadano 25 zl co przy takich warunkach jakie
      tam ponowalo bylo z deka zawyzone.Nie wiem czy ten syf istnieje
      tam nadal czy moze warunki ulegly poprawie,ale w pamiec wejdzie
      napewno ta pani ktora pilnowala tam "porzadku".Byl to internat
      bodajze jakiegos Technikum.Jesli sie cos zmienilo to ok. , a
      jesli nic...to nie polecam.Pozdrawiam
      • Gość: Piter Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.one.pl / *.ns.net.pl 25.11.03, 13:41
        W zeszłym tygodniu na łamach Echa Dnia Dyr.Chatys opowiada jak to on trzyma
        rygor w szkole i że te wszystkie posty tu napisane to kłamstwo, a internat już
        nie istnieje i został przekazany Izbie Celnej.
        Więc jeszcze raz pytam: gdzie był pan jak internat działał i jak to się stało
        że popadł w ruimę mimo zysków jakie pan miał z wynajmu noclegów ???
        • awa160 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 25.11.03, 13:59
          widać iż uczeń jest pojętny gdyż pracuje w UM a kazdy inny sygnał pod innym
          autorstwem z tego samego IP./nagonka ?/
          • Gość: Piter Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.one.pl / *.ns.net.pl 26.11.03, 20:37
            Oj poczułem że musisz być blisko związana z szanownym panem dyrektoerm i chyba
            wiem jak blisko.A tak przy okazji podczas następnej narady w szkole nie musicie
            tak wazelinowac dyrektorowi on i tak ma was wszystkich w głebokim poszanowaniu.
            Pozdrawiam
            • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 28.11.03, 14:28
              W ubiegłym tygodniu dyr.Chatys w wypowiedzi dla Echa Dnia stwierdził - Rada
              Rodziców istnieje, a ostatnie zebranie odbyło się w tym roku szkolnym.Myślę że
              jak zajdzie potrzeba to zwołamy ją ponownie. Może jeszcze w Listopadzie.
              I co wy na to szanowne grono pedagogiczne wiem napewno że dokumentacja została
              stworzona dopiero tydzień temu, a fakt że nie ma Rady Rodziców nie dotyczy
              tylko tego ale conajmniej kilku lat. czy wy szanowne koleżanki i koledzy tak
              naprewdę nie potraficie powiedzieć całej prawdy, czy tak się boicie o pracę ?
              • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 28.11.03, 18:00
                Czy was tak strach sparaliżował ???
    • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 30.11.03, 10:51
      Gość portalu: Uczeń napisał(a):

> To co wyprawia dyrekcja ZSZ nr.3 mogło by być dobrym scenariuszem filmowym,
      > młodzierz od kilku lat płaci składki na Radę Rodziców która tak naprawdę nie
      > istnieje, a pieniądze pobierają. Jak to jest możliwe aby w szkole
      > funkcjonował prywatny zakład fryzjerski, a w warsztatach szkolnych robiło się
      > przywatne fuchy zlecane przez dyr. Chatysa? Internat został doprowadzony do
      > ruiny i rozkradziony.Gdzie są pieniądze za wynajem pokoji w dniach kiedy
      > uczniowie wyjeżdzali do domu? Czy w naszym Urzędzie nie ma nikogo kto by za
      > to wszystko rozliczył dyrekcję ??????? Oczekuję na wypowiedzi byłych i
      > aktualnuch uczni wielce nam panującego dyr. Chatysa
      ???????
      • Gość: Piter Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.one.pl / *.ns.net.pl 01.12.03, 09:32
        Słyszałem że na warsztatach montują mu już taczki !!!
        • Gość: x Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:08
          ooooooo!!!!!!
          • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 05.12.03, 14:40
            Banika w szkole trwa dyr. Chatys szaleje szlak go trafia że ktoś odważył się
            napisać trochę prawdy o tym co on wyrabia.
    • Gość: uczni Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: 66.98.130.* 05.12.03, 15:54
      To po cos szedl do zawodowki?
      Do zawodowki chodza przewaznie same tumany.
      • Gość: lis Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 15:42
        i po co to wszystko było????i tak nie zanteresował się nikt!!!!mocarstwo
        absolutne trwa!!!! do roboty robole!!!ja wam pokażę!!!!!
        • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 08.12.03, 19:19
          Z tego wniosek jest tylko jeden, Chatys ma tak mocne plecy w Urzędzie Miasta że
          niczego się nie boi,ale myślę że koleżanki nauczycielki wreszcie przestaną się
          bać. A tak na marginesie to wystarczy wstąpić do księgowości aby stwierdzić jak
          nie przestrzega się podstawowych warunków pracy (pokój w którym pracują trzy
          osoby jest mniejszy niż gabinet fryzjerski kochanki wielce panującego)
          • Gość: 997 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 19:42
            A Chatys i tak Was wyroluje!!!
          • groszek19 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 08.12.03, 21:12
            basia996 napisała:

> Z tego wniosek jest tylko jeden, Chatys ma tak mocne plecy w Urzędzie Miasta
            że
            >
            > niczego się nie boi,ale myślę że koleżanki nauczycielki wreszcie przestaną
            się
            > bać.

A ty jesteś jedną z tych nauczycielek?

A tak na marginesie to wystarczy wstąpić do księgowości aby stwierdzić jak
            >
            > nie przestrzega się podstawowych warunków pracy (pokój w którym pracują trzy
            > osoby jest mniejszy niż gabinet fryzjerski kochanki wielce panującego)
            • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 09.12.03, 09:32
              groszek19 napisała:
              > A ty jesteś jedną z tych nauczycielek?
              Na szczęście już nie, ale szlak mnie trafia że przez tyle lat można być
              potulnym i nie sprzeciwić się ,a wręcz pomagać w zacieraniu wszelkich
              nieprawidłowości jakie tam się wyprawia.
              • groszek19 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 09.12.03, 12:53
                Taka sytuacja panuje nie tylko w tej szkole. Jest to zjawisko tak nagminne, że
                możnaby o tym niejedną książkę napisać. Dlaczego więc nikt tego nie zmiania i
                nie odchodzi z pracy? Obawa przed bezrobociem, lęk przed nowymi wyzwaniami,
                konkurencja na rynku pracy itd. Ale nie tylko: różne układy i układziki z
                dyrekcją i inne ciekawe "perełki". Życzę sukcesów w obecnym miejscu pracy (o
                ile pracujesz) i pomyślności w Nowym Roku.
                • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 09.12.03, 13:21
                  Już niedługo studniówka jestem ciekawa kogo znowu dyrektor wymaca po pijanemu ?
                  A tak nawiasem mówiąc to chyba wzrosła przestępczość w szkole, bo Chatys
                  zatrudnił mgr.resocjalizacji!!!(niezła dupa i do tego "wolna z odzysku")
    • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 10.12.03, 16:51
      Co się stało że wasz ukochany dyrektor ostatno schudł,czyżby chodził na
      śiłownię,niemożliwe przecież już mineło ponad dwa lata jak ją zlikwidował.
      Już wiem !!!
      Odcioł sobie korytko likwidując internat z stołówką i skończyły się schabowe
      którymi się tak obżreał ,wciskając uczniom bigos i kotlety ziemniaczane.
      • groszek19 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 11.12.03, 13:10
        Co do studniówki, to pewnie znów będzie tango po kilku głębszych. Ciekawa
        jestem, czy nadal są te imprezki pod Kielcami organizowane za pieniądze z ..
        No właśnie z jakiego funduszu?
        • Gość: Uczeń Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.um.kielce.pl / 195.116.213.* 11.12.03, 14:18
          Imprezki napewno są, a fundusz już znamy pisałem o tym na samym początku
          • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 12.12.03, 09:45
            Teraz po nagłośnieniu całej sprawy to kasy ma imprezkę może nie być , no chyba
            że dyr. wciśnie kilka ton ziemniaków do bursy obok tok jak to robił we własnym
            internacie.
    • Gość: bob Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 12.12.03, 14:41
      CHatysie, traktowałeś i traktujesz ludzi jak szmaty. Kradniesz jak kradłeś.
      Brzusio zawsze miał smaczną strawę. Mam nadzieję, że ktoś ci sie w koncu do
      d... dobierze. No i powiedz ,dziadu, choć dwa słowa o tym jak to się węgiel do
      internatu kupowało, co? Mieszkałem w tym chlewie trochę czasu. I wierz mi, ze
      akademiki w porównaniu z twoim interkiem to sódme niebo!!
      Dyrektor wielce panujący? Hmm, pokaż resztke honoru i odejdź...
      • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 12.12.03, 15:09
        Dyr.Chatysa czekają teraz dwie powarzne operacji !!!
        - Odrywanie dupy do stołka i ryja od koryta !!!!
        Wspominałeś o zakupie węgla ,a co powiesz o ostatnim remoncie w internacie ???
    • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 05.01.04, 16:09
      Czy ktoś mi powie ile teraz bierze za załatwienie etatu pan dyr. Marian Chatys?
      Wcześniej jak mi mówiła koleżanka było to 1000zł. (No chyba jak jest się młodą
      i zgrabną jak pani mgr.resocjalizacji)
      • groszek19 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 07.01.04, 12:36
        Witam w Nowym Roku. Po uwzględnieniu inflacji, która w Kielcach jest bardzo
        duża, stawka wynosi do stawka2003x4 (dane z pierwszej ręki).
    • Gość: xxxx Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.pl / *.ns.net.pl 06.01.04, 19:12
      • Gość: xxx Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 IP: *.pl / *.ns.net.pl 08.01.04, 13:39
        I wszystko w normie. Jak brał tak bierze. Ciekawa jestem jak mają się sprawy
        opisane wcześniej w Echu, czy poprawiły się warunki pracy w księgowości, oraz
        co się dzieje z zakładem fryzjerskim kochanki pana dyrektora który się mieści w
        budynku szkoły???
        • basia996 Re: Czy nikt nie widzi co się dzieje w ZSZ nr.3 17.02.04, 13:35
          No i mamy pierwsze skutki naszych postów. Dyr.Chatys w obawie że jego skłonnoś
          do gorzały i macania może go narazić na szwank nie pojawił się na studniówce!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka