Dodaj do ulubionych

Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s...

09.05.09, 17:09
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • cep_0 Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s... 09.05.09, 17:11
      Panie KARPINIUK

Gdy myśmy strajkowali w 1980 i 81 roku pan z Nitrasem może nawet nie
      wiedzieliście co to jest "SOLIDARNOŚĆ". Gdy trzeba nadstawiać głowy to tam
      inteligencji nie ma. Ale gdy można spijać piankę lub śmietankę to Wy jesteście
      na czele. WASZA POGARDA dla ludzi pracy przechodzi najśmielsze przewidywania.
      Gdybym wówczas wiedział iż tacy jak pan dojdą do władzy to nigdy przenigdy bym
      się do tego związku nie zapisał.
      • ja_biedronka_pstra ******Brawo Stoczniowcy****** 09.05.09, 17:17
        Ktoś musi wreszcie powiedzieć nie bandzie z PO za eksterminację materialną
        bezrobocie i nieudolność.
        Oszustwo wyborcze związane z obietnicami zawartymi w programie wyborczym Po nie
        może być tolerowane.
        • mela_1 Re: ******Brawo Stoczniowcy****** 09.05.09, 17:22
          ja_biedronka_pstra napisała:

> Ktoś musi wreszcie powiedzieć nie bandzie z PO za eksterminację
          materialną
          > bezrobocie i nieudolność.
          > Oszustwo wyborcze związane z obietnicami zawartymi w programie
          wyborczym Po nie
          > może być tolerowane.
          Tak jest, towarzyszko! Bandom, oszustom i pałkarzom mówimy stanowcze
          NIE! Tylko jakoś tak dziwnie są oni w PiSie, a nie gdzie indziej.
          • ja_biedronka_pstra Re: ******Brawo Stoczniowcy****** 09.05.09, 17:28
            Tak jest, towarzyszko! Bandom, oszustom i pałkarzom mówimy stanowcze
            > NIE! Tylko jakoś tak dziwnie są oni w PiSie, a nie gdzie indziej.

Na towarzyszy to miałem butelki z benzyną w grudniu 1981 roku.
            I czaiłem się na ruskie czołgi.
            Po ścieżkach zdrowia byłem jak zebra w paski.
            Takie śmierdziele jak ty osrane z strachu siedziały po domach.
            Na pis nigdy nie głosowałem i nie zagłosuje.
            • ko_menta_tors Re: ******Brawo Stoczniowcy****** 09.05.09, 21:22

> Tak jest, towarzyszko! Bandom, oszustom i pałkarzom mówimy
              stanowcze
              > > NIE! Tylko jakoś tak dziwnie są oni w PiSie, a nie gdzie indziej.
              >
              > Na towarzyszy to miałem butelki z benzyną w grudniu 1981 roku.
              > I czaiłem się na ruskie czołgi.
              > Po ścieżkach zdrowia byłem jak zebra w paski.
              > Takie śmierdziele jak ty osrane z strachu siedziały po domach.
              > Na pis nigdy nie głosowałem i nie zagłosuje.

Ale już wyszedłeś z podziemia? "Benzynę" wypiłeś?
              • indeed4 ____Związkowcy i PiS zatopili stocznie :-D __ 09.05.09, 22:32
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5656189,Poprzedni_rzad_trzymal_oferte_kupna_stoczni_w_tajemnicy.html
                • mirmat1 Cenzor GWna zatopil dyskusje 09.05.09, 23:57
                  indeed4 zabelkotał: Związkowcy i PiS zatopili stocznie :-D __
                  M: jak wy kanalie sie czujecie kiedy cenzor GWna cholubi wasze plugastwa a
                  wycina kazda merytoryczna wypowiedz krytykujaca Tuska. Tfu!
                  • ja_biedronka_pstra Re: Cenzor GWna zatopil dyskusje 10.05.09, 00:52
                    > indeed4 zabelkotał: Związkowcy i PiS zatopili stocznie :-D __
                    > M: jak wy kanalie sie czujecie kiedy cenzor GWna cholubi wasze plugastwa a
                    > wycina kazda merytoryczna wypowiedz krytykujaca Tuska. Tfu!
                    Dobrze ujęte!
                    • esbecka_qurrrrwa_z_tvn Re: Cenzor GWna zatopil dyskusje 10.05.09, 00:59
                      Autor: mirmat1 09.05.09, 23:57

> indeed4 zabelkotał: Związkowcy i PiS zatopili stocznie :-D __
                      > M: jak wy kanalie sie czujecie kiedy cenzor GWna cholubi wasze plugastwa a
                      > wycina kazda merytoryczna wypowiedz krytykujaca Tuska. Tfu!

Słusznie zauważone !!

Niestety, te PO-lszewickie i bolszewickie kanalie

czują się jak ryby w wodzie w tym zydowskim GWnie :)

My Polscy Patrioci musimy dla ratowania Ojczyzny

zacisnąć zęby i nozdrza :) i dalej walczyć o Prawdę !

• ja_biedronka_pstra Re: Cenzor GWna zatopil dyskusje 10.05.09, 01:07
                        Niestety, te PO-lszewickie i bolszewickie kanalie
                        >
                        > czują się jak ryby w wodzie w tym zydowskim GWnie :)
                        >
                        > My Polscy Patrioci musimy dla ratowania Ojczyzny
                        >
                        > zacisnąć zęby i nozdrza :) i dalej walczyć o Prawdę !
                        >
                        >
                        Nick extra.
                        • slon2002 robotnicy biją PO srańców 10.05.09, 08:28
                          • urinal_of_gold robotnicy biją PO srańców 10.05.09, 08:33
                            > slon2002 napisało:
                            >
                            >

Ministrowi Ziobro i jego podwładnym może grozić nawet do kilkunastu
                            lat więzienia. Powodem jest przechowywanie i przenoszenie informacji
                            niejawnych w komputerach bez specjalnych zabezpieczeń i bez zachowania
                            zasad ujętych w ustawie.
                            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4905150.html
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95085238&a=95096758

• slon2002 i co z tego??? 10.05.09, 08:43
                          • el.presidente.tusk robotnicy biją PO srańców 10.05.09, 08:41
                            > slon2002 napisało:
                            >
                            >

Chlebowski przypomniał, że Kancelaria Premiera w ciągu kilku dni ma
                            przygotować wniosek do Trybunału Konstytucyjnego w sprawie zbadania
                            kompetencji najważniejszych organów państwa.
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95085238&a=95096432

• wacek233 Re: Cenzor GWna zatopil dyskusje 10.05.09, 08:37
                        ~ esbecka_qu..._z_tvn napisało:
                        ~
                        ~ Autor: mirmat1 09.05.09, 23:57
                        ~
                        ~ > indeed4 zabelkotał: Związkowcy i PiS zatopili stocznie :-D __
                        ~ > M: jak wy kanalie sie czujecie kiedy cenzor GWna cholubi wasze plugastwa a
                        ~ > wycina kazda merytoryczna wypowiedz krytykujaca Tuska. Tfu!
                        ~
                        ~
                        ~ Słusznie zauważone !!
                        ~
                        ~ ...

Lidia Staroń oświadczyła, że artykuł w "Rzeczpospolitej" jest
                        pomówieniem i zapowiedziała, że wobec olsztyńskiego korespondenta "Rz"
                        i gazety wystąpi na drogę sądową o naruszenie dóbr osobistych.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95085238&a=95091096

• a.k.traper Tu była jakaś dyskusja? 10.05.09, 07:18
                    Dyskusja jest wtedy kiedy sa wymieniane poglady i podawane
                    rozwiązania, tu przewaznie jedni sraja na drugich a inni wymiotują.
                    Poglady wymienia jakieś 15-20% forumowiczów reszta to gó...ażeria
                    szukająca ujscia emocji oraz w sporej części grupa osób niedojrzała
                    emocjonalnie odreagowująca swe niepowodzenia życiowe, tylko dlatego
                    że inni potrafili.
                    Mam jedno pytanie, mnie osobiście interesujące: co proponuje ta
                    grupa stoczniowców nam wszystkim, bo to że chca utrzymać miejsca
                    pracy to rozumiem (niekoniecznie chca roboty). W 1989 r załamała się
                    zależnośc polskiej gospodarki od ZSRR, nasze zakłady odciążały
                    przemysł ZSRR i wcale "Solidarność" nie rozwaliła komuny, ani tym
                    bardziej JPII tylko ekonomia a głównym sprawcą były raczej "wojny
                    gwiezdne" narzucone przez ekipę Regana. Nie jest mozliwa reaktywacja
                    tamtych zależności ani takiej produkcji, nie słyszałem by
                    stoczniowcy objęli braterska pomocą załogi PGR-ów które
                    pierwsze "poległy" mimo że na rynku żywności braki były dość
                    znaczne, niejaki Rydzyk też się pożywił na nieszczęściu stoczniowców
                    a nie na bogatych. Jeżeli ZZ uważają że inne ugrupowanie potrafi
                    lepiej rządzić Polska to niech przekona innych, bo to ugrupowanie
                    niestety samo nie potrafi tego udowodnić. ZZ zapominają jaka gróźna
                    bronia sa podatki i protest społeczny tej grupy, głównie sektora
                    prywatnego, wystarczy w imie protestu przeciwko rozdawaniu naszej
                    kasy nie wpłacić jednej składki. Prywatnie stocznia mnie przestała
                    interesowac odkąd mozemy konkurować, inna gospodarka, inne
                    zalezności inne rozliczenia. Jest proste rozwiązanie: zróbmy
                    referendum czy mamy sztucznie utrzymywac stocznie, czy mamy dopłacac
                    do górników. Jest tysiące firm w których ludzie traca pracę i płaca
                    podatki wyzsze a ich wkład w gospodarkę jest wyższy niz nierentownej
                    stoczni, sa przeciez także takie co działają, pomniki się stawia raz
                    i jezeli nie trafi się wiatr historii stoja długo.
                    Czekam zatem na propozycje rozwiązań bo stocznie to tylko pretekst,
                    pytam co dalej?
                    • mucho_picu Tu była jakaś dyskusja? 10.05.09, 08:38
                      ~ a.k.traper napisało:
                      ~
                      ~ Dyskusja jest wtedy kiedy sa wymieniane poglady i podawane
                      ~ rozwiązania, tu przewaznie jedni sraja na drugich a inni wymiotują.
                      ~ Poglady wymienia jakieś 15-20% forumowiczów reszta to gó...ażeria
                      ~ szukająca ujscia emocji oraz w sporej części grupa osób niedojrzała
                      ~ emocjonalnie odreagowująca swe niepowodzenia życiowe, tylko dlatego
                      ~ że inni potrafili.
                      ~ Mam jedno pytanie, mnie osobiście interesujące: co proponuje ta
                      ~ grupa stoczniowców nam wszystkim, bo to że chca utrzymać miejsca
                      ~ pracy to rozumiem (niekoniecznie chca roboty). W 1989 r załamała się
                      ~ ...

Polsce się nie stawia ultimatum!
                      • a.k.traper To prawda, Polska nam stawia ultimatum 10.05.09, 11:59
                        albo będziemy szanowani albo po dupie lani.
                    • mirmat1 Tu była jakaś dyskusja? Nie nozyczki Cenzora 10.05.09, 14:54
                      a.k.traper napisał:

> Dyskusja jest wtedy kiedy sa wymieniane poglady i podawane
                      > rozwiązania, tu przewaznie jedni sraja na drugich a inni wymiotują.
                      M: ale tak wlasnie chce Michnik. Tu ma byc (jak w Szkle Kloakowym TVN-WSI)
                      miejsce na opluwanie opozycji.
                      > Poglady wymienia jakieś 15-20% forumowiczów reszta to gó...ażeria
                      > szukająca ujscia emocji oraz w sporej części grupa osóbniedojrzała
                      > emocjonalnie odreagowująca swe niepowodzenia życiowe, tylko dlatego że inni
                      potrafili.
                      M: WLASNIE. Odreagowali sobie w 2007 na brak mozliwosci w IV RP odpowiedniej
                      kariery zawodowej.....
                      Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc. 2007-10-23 14:32
                      www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/
                      76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało
                      na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem
                      wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa.

> Mam jedno pytanie, mnie osobiście interesujące: co proponuje ta
                      > grupa stoczniowców nam wszystkim, bo to że chca utrzymać miejsca
                      > pracy to rozumiem (niekoniecznie chca roboty).
                      M: zadajesz pytanie ale czy tak NA PRAWDE INTERESUJE CIE ODPOWIEDZ CZY MOZE JAK
                      MONISIA OLEJNIK W "KROPCE NAD I" CHCESZ SLYCHAC WALSNEGO BELKOTU ?
                      > W 1989 r załamała się zależnośc polskiej gospodarki od ZSRR, nasze zakłady
                      odciążały przemysł ZSRR i wcale "Solidarność" nie rozwaliła komuny, ani tym
                      > bardziej JPII tylko ekonomia a głównym sprawcą były raczej "wojny
                      > gwiezdne" narzucone przez ekipę Regana.
                      M: Hmmmmm! druga czesc Twoich argumentow znajduje sie w moich wycietych przez
                      cenzora postow.
                      > Nie jest mozliwa reaktywacja tamtych zależności ani takiej produkcji, nie
                      słyszałem by stoczniowcy objęli braterska pomocą załogi PGR-ów które pierwsze
                      "poległy" mimo że na rynku żywności braki były dość znaczne, niejaki Rydzyk też
                      się pożywił na nieszczęściu stoczniowców a nie na bogatych.
                      M: no i masz tu sobie. Teraz odpowiem na to opluwanie i cenzor mi to wytnie.
                      > Jeżeli ZZ uważają że inne ugrupowanie potrafi
                      > lepiej rządzić Polska to niech przekona innych, bo to ugrupowanie
                      > niestety samo nie potrafi tego udowodnić.
                      M: TO STATYSTYKI GUS UDOWADNIAJA........ZA RZADU PiS Polska miala 7% rocznego
                      wzrostu PKB, 1.5mln miejsc pracy, WIG20 dochodzacy do 3800 punktow, mimo,
                      bezrobocie spadlo z 18% do 11% i dramatycznie obniżono deficyt budżetowy
                      !!!!!!!!...

RESZTA TWOJEGO BELKOTU TO PLAGIAT Z PROPAGANDY URBANA Z OKRESU STANU WOJENNEGO.
                • kartel_miedziowy ____Związkowcy i PiS zatopili stocznie :-D __ 10.05.09, 08:38
                  => indeed4 napisało:
                  =>
                  => wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5656189,Poprzedni_rzad_trzymal_oferte_kupna_stoczni_w_tajemnicy.html

W spalonym aucie Julii Pitery były dokumenty, które ukazują, jak
                  o. Rydzyk przejmuje port na Wiśle. Papiery ocalały i trafiły do
                  "Gazety Wyborczej".
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95085238&a=95100968

• wan20_3 Re: ******Brawo Stoczniowcy****** 09.05.09, 21:25
              biedronko! I bardzo dobrze, że czaiłeś się na ruskie czołgi. Ja z
              procą czaiłem się na samoloty i też chcę być kombatantem. Nie
              opowiadaj młodym ludziom bzdur, dość że IPN przerabia historię na
              kaczą. Za parę lat przeczyta się w podręczniku do historii, że dwa
              małę niewinne lecz bohaterskie kaczątka przeskakiwały przez płot
              stoczni,a kapral SB Wałęsa strzelał do nich z kałacha. A w stanie
              wojennym plutonowy SB (awansował) Wałęsa dręczył ww kaczątka w
              ciemnych katowniach reżimu. I tym podobne bzdury. Gdybym miał wtedy
              benzynę (rozrzutnie wlewałem ją do malucha) to też bym się czaił na
              ruskie czołgi, było by nas bohaterskich dwóch czajników. Kwaczor
              Irasiad ma jeszcze po Kwaśniewskim z 50 kg medali, trzeba jechać do
              stoczni, palić opony i ryczeć to się jakiś krzyż dostanie. Prosił
              bym na niebieskiej wstędze (tak pod kolor do oczu).
              • ja_biedronka_pstra Najpierw ZOMObije robotników a posty znikają 09.05.09, 23:25
                Wracają stare sprawdzone wzorce siwaki gazetowe piętnują ograbionych i
                zrozpaczonych stoczniowców.Posty odzwierciedlające ponurą a także cenzurowaną
                rzeczywistość znikają z reżimowej GW.
                Wataha tchórzliwych śmierdzieli wie lepiej co czyniłem w latach młodości.Wiedzą
                ile pał dostałem.Z ilu szkół mnie wyrzucono.
                Jak SB mnie przesłuchiwało.Jak musiałem pisać prawą i lewą ręką że kocham PZPR.Z
                światłem w oczach musiałem odpowiadać gdzie ojciec należał.
                Gdy wasz guru balcer niejaki konsumował amerykańskie granty.

Kombatanctwo?
                Głęboko mam.
                Bo ci sejmowi kombatanci zdradzili idee solidarności.
                I w żadnej mierze nie identyfikuję się z tą formacją która zdradziła Naród.

• mela_1 Re: Najpierw ZOMObije robotników a posty znikają 10.05.09, 00:40
                  1. Kolejny przypadek zaburzeń płciowych. Niech się zdecyduje, czy
                  jest chłopem, czy babą.
                  2. Jak sie nie uczyło, to ze szkół wywalali. Za tępotę, nie
                  konspirację.
                  3. To lojalkę podpisało prawą czy lewą ręką? Bo wyznanie miłości do
                  PZPR było właśnie lojalką. Gratuluję przyznania się.
                  4. Okresy historyczne się pomyliły...Skoro SB interesowało się
                  tatusiem a nie dziecieciem i jego kombatanctwem, to mamy do
                  czynienia z inną epoką.
                  5. Nadaje się idealnie na pis-kombatanta. Niech się zastanowi i nie
                  chowa zbyt głeboko. Z taka waleczną kartą!!!
            • mela_1 Re: ******Brawo Stoczniowcy****** 10.05.09, 00:31

> Tak jest, towarzyszko! Bandom, oszustom i pałkarzom mówimy
              stanowcze
              > > NIE! Tylko jakoś tak dziwnie są oni w PiSie, a nie gdzie indziej.
              >
              > Na towarzyszy to miałem butelki z benzyną w grudniu 1981 roku.

Toś prawdziwy kombatant, towarzyszu!!!
              > I czaiłem się na ruskie czołgi.
              Tak, tak...naoglądałes się "Czterech pancernych i psa", stąd te
              ruskie czołgi.
              > Po ścieżkach zdrowia byłem jak zebra w paski.
              Ścieżki zdrowia? No, może...Plecków towarzysza nie widziałam.
              > Takie śmierdziele jak ty osrane z strachu siedziały po domach.
              Doprawdy? Trzymaliście mnie, towarzyszu, za rekę, że wiecie, co
              robiłam?
              Teraz jakoś tak wielu kombatantów się zrobiło.
              > Na pis nigdy nie głosowałem i nie zagłosuje.
              Urban też nie należał do PZPR.
            • a.k.traper Fantastyczne dokonania i pamięć:) 10.05.09, 08:04
              Mam kilka pytań bo co nieco pamiętam i tez na własnej skórze
              doświadczyłem:
              Kiedy i gdzie te butelki z benzyna towarzyszu rzucaliście?
              Te ruskie człogi to przed wypiciem czy po?
              Ściezki zdrowia to te między krzaczkami na melinę?
              Akurat głosowanie to nie jest juz kombatanctwo, dzisiaj mozna bez
              obawy na kogo się chce, mozna i na PiS, kwestia chęci i intelektu.
              z tymi smierdzielami to nie przesadzaj, to że tow. Jarosław wzrostu
              jest niewielkiego i nie dośc że zza firanki to jeszcze doniczka
              zasłaniała i widział ze stałem na jednej ulicy z zomo nie znaczy że
              sie tam zfajdał, zwyczajnie mama nie kazali wychodzić się bawić w
              piaskownicy bo brat byłm w internacie a te "siniaki" na ulicach nie
              umieli się bawić.
              Natomiast jezeli mówisz o związkowcach jako bandach, to chyba się
              mylisz, sam kiedys brałem udział w tej walce o wolość wypowiadania
              się, zgromadzeń i protestów, to że część chce występować jako
              milicja partyjna to juz inna opowieść, mozemy zrobic ustawkę i
              będzie po milicji.Najlepszą droga jest zostawienie firm i podatników
              w spokoju, kto się rozwija ten istnieje, kto chce życ kosztem innych
              kopa.
      • kozkaj Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 17:19
        prawdziwy z Ciebie cep. Raz, że czsy o ktorych usiłujesz mówic,
        Ciebie cepie nie dotyczą, a tatuś chyba Ci zapomniał o nich
        opowiadziec prawdę. Ci co teraz tak bardzo się pod te sztandary
        pchaja, wtedy ukrywali sie pod "sukienką" mamusi.
      • zgrozazgroza Re: cep_0 09.05.09, 17:33
        O ile jest Pan uprawniony do takiego komentarza, to proszę przyjąć do
        wiadomości, że podział na bohaterską klasę robotniczą i próżniaczą inteligencją
        zawsze służył bolszewickim darmozjadom. Tamte wydarzenia przyniosły sukces tylko
        dlatego, że zanikły podziały i działaliśmy solidarnie. Jestem pewien, że w
        obecnej chwili dużo szkody nam wszystkim przynoszą manipulatorzy z partii tzw.
        opozycyjnych i etatowi działacze związkowi, którzy cynicznie, na plecach ludzi
        pracujących chcą zaistnieć w spodziewanych układach, aby jak to Pan nazwał
        "spijać śmietankę". A zachowanie młodego pokolenia, no cóż, jest nie zawsze na
        poziomie.
      • bogda35 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 20:45
        piszesz pan,że tam gdzie trzeba nadstawiac głowy - nie ma inteligencji.A kto
        byl mózgiem i kierowal strajkami jak nie inteligenci
        Borusewicz,Gwiazdowie,Lis,Mazowiecki ,ksiadz Jankowski(tez
        inteligent)-.Inteligentom zwalnianym z pracy nikt nie dawał wielotysięcznych
        odpraw,a i oni ponieśli koszty reform.Czy po to żeby banda chuliganów
        zawłaszczała państwo ?
        • el.presidente.tusk Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 10.05.09, 08:31
          ~ bogda35 napisało:
          ~
          ~ piszesz pan,że tam gdzie trzeba nadstawiac głowy - nie ma inteligencji.A kto
          ~ byl mózgiem i kierowal strajkami jak nie inteligenci
          ~ Borusewicz,Gwiazdowie,Lis,Mazowiecki ,ksiadz Jankowski(tez
          ~ inteligent)-.Inteligentom zwalnianym z pracy nikt nie dawał wielotysięcznych
          ~ odpraw,a i oni ponieśli koszty reform.Czy po to żeby banda chuliganów
          ~ zawłaszczała państwo ?

Pasażerowie mają prawo do czystych dworców, punktualnych szybkich
          pociągów, a kolejowy transport towarowy musi mieć warunki do
          konkurowania z innymi formami przewozu.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95085238&a=95093738

• ned_pap Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 10.05.09, 01:02
        > Gdy myśmy strajkowali w 1980 i 81 roku pan z Nitrasem może nawet nie
        > wiedzieliście co to jest "SOLIDARNOŚĆ"

Chwała ci za to, że strajkowałeś w latach 80 i walczyłeś w ten sposób o wolność. I rozumiem, że możesz czuć się zawiedziony i oszukany, że stocznia, z którą pewnie czujesz się emocjonalnie związany, pada. Moim zdaniem, ten upadek to nie efekt rządów PO - to efekt lat polityki chowania głowy w piasek. Problemem były zapewne przerosty zatrudnienia bądź zła organizacja zakładu, ale kolejne rządy nie robiły nic, by tą sytuację naprawić. Dlaczego, możesz spytać? Każdy rząd z kolei bał się palonych opon, rzucanych kamieni, zdemolowanych sklepów i spalonych samochodów na ulicach Warszawy. Cieszyli się tylko właściciele hurtowni z alkoholem, zaprzyjaźnieni ze związkowymi kacykami. Rządy więc po prostu pompowały w stocznię pieniądze, aby tylko mieć spokój, i teraz ktoś musi to bagno posprzątać. Możesz powiedzieć - co mnie i innych zwalnianych może obchodzić? Cóż - musi cię to wszystko obchodzić, takie życie. I tak rząd zapewnia wam miękkie lądowanie. Kiedy firma , gdzie ja pracuję, padnie, na co się powoli zanosi, będę musiał radzić sobie sam. Takie życie.
    • berbam Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s... 09.05.09, 17:11
      przydałaby się w Polsce Margaret Tacher, spałowałaby to związkowe bydło raz i
      drugi i byłby spokój. to są zwykłe gnoje i najgorsza chołota żerujące na
      ludzkiej biedzie.
      • marek99az1 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 17:28
        A ty pisowski piesku, ryży głupie, jak sam się nazwałeś, potrafisz
        tylko bez sensu pluć na lewo i prawo. Zakłócał obrady czy nie?
        Jeżeli tak - został wyprowadzony przez ochronę. Ten bełkot w twoim
        tekście o zomo i tarczach, o twoich przodkach ryzo-komunistach jest
        nawet zabawny.

Masz rację. I co najciekawsze, po latach gdy W. Brytania pozbawiona
        zadymiarzy związkowych stanęła na nogi, wielu z tych zadymiarzy
        przyznało jej rację. Po śmierci czeka ją pomnik.
      • wrojoz Precz z PiSem i pseudo-związkowcami! Precz! 09.05.09, 17:28
        berbam napisał:

> przydałaby się w Polsce Margaret Tacher, spałowałaby to związkowe
        bydło raz i
        > drugi i byłby spokój. to są zwykłe gnoje i najgorsza chołota
        żerujące na
        > ludzkiej biedzie.
      • darkraj Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 17:52
        berbam napisał:

> przydałaby się w Polsce Margaret Tacher, spałowałaby to związkowe bydło raz i
        > drugi i byłby spokój. to są zwykłe gnoje i najgorsza chołota żerujące na
        > ludzkiej biedzie.
        ================================== To czego ludzie plują na władze PRL i ZOMO,
        skoro tak właśnie postępowali, jak Tacher?
        Dziwne i nielogiczne.
        • kralik111 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 20:09
          darkraj napisał:

> berbam napisał:
          >
          > > przydałaby się w Polsce Margaret Tacher, spałowałaby to związkowe bydło r
          > az i
          > > drugi i byłby spokój. to są zwykłe gnoje i najgorsza chołota żerujące na
          > > ludzkiej biedzie.
          > ================================== To czego ludzie plują na władze PRL i ZOMO,
          > skoro tak właśnie postępowali, jak Tacher?
          > Dziwne i nielogiczne.

Ty naprawde jestses az tak glupi czerwony pajaku, czy takiego glupka zgrywasz,
          naprawde nie widzisz roznicy idioto pomiedzy PRL, ZOMO, a wolna Polska ?
      • antyliberal22 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 17:55
        berbam napisał:

> przydałaby się w Polsce Margaret Tacher,

Thatcher (tak to się pisze) to wyłożyła taką kasę na szkolenia i
        zasiłki o jakiej nikomu w Polsce się nie śniło.

spałowałaby to związkowe bydło raz i
        > drugi i byłby spokój.

Chłopie - jeszcze żyje twój idol - Czesław Kiszczak - on nie tylko
        pałował, ale nawet strzelał i zabijał. To jego wezwij do działania.
        • berbam Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 17:58
          czytaj ze zrozumieniem pisowski patałachu
          • antyliberal22 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:08
            co mam czytać>? Już za komuny Dziennik TV opisywał Thatcher jako
            wzór do naśladowania, a strajkujących nazywał "żerującymi" na
            innych. Zacytowałeś Dziennik TV z drugiej poł. lat 80. i jeszcze
            domagasz się oklasków. Bałwan.
            • freeelance Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 19:50
              No i teraz nasza młodzież wyjeżdża do tego właśnie kraju, bo tam
              warto pracować. Odwrotnie się jakoś nie zdarza...
            • berbam Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 22:11
              a co widzisz złego durniu w spałowaniu palącej opony hołoty? no w sumie to twoi
              kumple z pisdu wiec ich bronisz...
        • alfa_beta1 tatuś kaczuszek szkolił towarzyszy PZPR 09.05.09, 18:17
      • zbigstar Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 10.05.09, 00:29
        Pora skończyć z bandytyzmem związkowców, którzy swego czasu popierali AWS, a
        obecnie PiS. Co oni mają do konwencji PO? Ale rozkazy dla
        brunatno-nacjonalistycznych bojówek idą z centrali partyjnej. Mamy już dość tych
        zadym! Jestem 6 lat bez pracy, bez zasiłku i bez dochodów. Nikt nigdy nie
        walczył o takich jak ja. Wypasieni związkowcy walczą o swoje posady i apanaże.
        • zygmunt_kotek Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 10.05.09, 08:36
          # zbigstar napisało:
          #
          # Pora skończyć z bandytyzmem związkowców, którzy swego czasu popierali AWS, a
          # obecnie PiS. Co oni mają do konwencji PO? Ale rozkazy dla
          # brunatno-nacjonalistycznych bojówek idą z centrali partyjnej. Mamy już dość tych
          # zadym! Jestem 6 lat bez pracy, bez zasiłku i bez dochodów. Nikt nigdy nie
          # walczył o takich jak ja. Wypasieni związkowcy walczą o swoje posady i apanaże.

Według autorów publikacji, Lech Wałęsa w początkach lat 70. był
          agentem SB o kryptonimie "Bolek"; akta świadczące o tym b. prezydent
          zabrał w latach 90.; a w 2000 r. Sąd Lustracyjny wadliwie ocenił
          dowody nt. Wałęsy i pominął ich część. Lech Wałęsa zaprzecza
          współpracy z SB.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95085238&a=95102307

• oneflesh Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s.. 09.05.09, 17:12
      Skoro związkowcy tacy są dobrzy to niech się zbiorą z załogą i
      wykupią stocznę i mogą produkować statków ile chcą.
      Chętnie im pokibicuje, jeżeli jednak chcą choć złotówki z naszych
      wspólnych pieniędzy to przygonić ich pałami
    • loppe Hm," Tusk to Kononowicz Platrofmy" 09.05.09, 17:17
      to była głosna i jak się wkrótce okazało prorocza wypowiedź lidera
      SLD Olejniczaka zdumionego jak wielu Polaków rozmachem programu
      wyborczego Platformy - wszystkim lepiej, cud gospodarczy i reszta
      tych bzdet populistycznych
      • loppe By żyło się lepiej. Wszystkim. Wszystkim?! 09.05.09, 17:29
        Współczesny świat rzadko wybacza takie nieodpowiedzialne
        populistyczne prowokacje. Stoczniowcy w biurach posłów PO to
        logiczna odpowiedź na kampanię By żyło się lepiej WSZYSTKIM.
    • greg-7 Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s... 09.05.09, 17:19
      PO to cyniczni oszuści. Ich rządzenie sprowadza się do kłótni z
      prezydentem i propagandy sukcesu. Rośnie deficyt, bezrobocie,
      podatki a oni bezczelnie kłamią że jest dobrze - PRL-bis.
      • bogda35 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 20:55
        teraz to ty łżesz.Kiedy słyszałes propagande sukcesu ? Na światowy kryzys i PiS
        nie ma recepty,poza rozwalaniem paśntwa i checia ponownego dorwania sie do
        władzy i kasy.Masz jakies pomysły co zrobic ze stoczniami ktorych produkcja jest
        przestarzała i żyja na koszt reszty zwykłych polakow,czy tylko postulaty
        Solidarności 8o -żeby dac wszystkim wszystko co sobie kto życzy ?
      • w.s3 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 10.05.09, 08:06
        greg-7 napisała:

> PO to cyniczni oszuści. Ich rządzenie sprowadza się do kłótni z
        > prezydentem i propagandy sukcesu. Rośnie deficyt, bezrobocie,
        > podatki a oni bezczelnie kłamią że jest dobrze - PRL-bis.

< Nie jest dobrze ale w dobie kryzysu lepiej niż w gdzie indziej.
        < A PO ma pecha ,że trafiło na kryzys.
        < PiS oddał władzę bo nie wiedział co robić w dobie prosperity,a
        < teraz poucza rząd w dobie kryzysu.
        • ks_profesor Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 10.05.09, 08:38
          => w.s3 napisało:
          =>
          => greg-7 napisała:
          =>
          => > PO to cyniczni oszuści. Ich rządzenie sprowadza się do kłótni z
          => > prezydentem i propagandy sukcesu. Rośnie deficyt, bezrobocie,
          => > podatki a oni bezczelnie kłamią że jest dobrze - PRL-bis.
          =>
          => < Nie jest dobrze ale w dobie kryzysu lepiej niż w gdzie indziej.
          => < A PO ma pecha ,że trafiło na kryzys.
          => < PiS oddał władzę bo nie wiedział co robić w dobie prosperity,a
          => ...

Lidia Staroń oświadczyła, że artykuł w "Rzeczpospolitej" jest
          pomówieniem i zapowiedziała, że wobec olsztyńskiego korespondenta "Rz"
          i gazety wystąpi na drogę sądową o naruszenie dóbr osobistych.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95085238&a=95091409

• komentator18 !!<a href="http://www.youtube.com/watch?v=6LjqE632lMg!!" target="_ 09.05.09, 17:21
      www.youtube.com/watch?v=6LjqE632lMg
      • ja_biedronka_pstra Re: !!<a href="<a href="http://www.youtube.com/watch?v" target 09.05.09, 17:29
        warto zobaczyć i pomyśleć.
      • wrojoz Dranie z PiS-związków! Precz! 09.05.09, 17:30
        Nieroby PiS i związkowe!
        • komentator18 Re: Dranie z PiS-związków! Precz! 09.05.09, 18:14
          jsli uwazasz ze ten filmik jest propisowski, to albo nie obejrzałeś
          w całości albo masz problemy z rozumieniem tego co widzisz.
          • mela_1 Re: Dranie z PiS-związków! Precz! 10.05.09, 00:48
            komentator18 napisał:

> jsli uwazasz ze ten filmik jest propisowski, to albo nie
            obejrzałeś
            > w całości albo masz problemy z rozumieniem tego co widzisz.
            To nie filmik. To zbiór luźno powiązanych fotografii(nawiasem mówiąc
            kiepski montaż) pod muzyczkę, do której zapewne autor nie ma praw,
            ale to już jego problem.
            Jak mają ochotę strajkować, to niech sobie strajkują.
            Bo nie spodziewam się z ich strony żadnej kreatywności.
            • slandal Re: Dranie z PiS-związków! Precz! 10.05.09, 01:24
              do mnie ten film naprawdę p[rzemowil, fotografie nie są powiązane luźno...

Co amsz na mysli mowiąc kiepski montaż? Zresztą tu liczy się treść a nie forma.
    • marek99az1 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 17:23
      ryzejglup napisał:

> karpiniuk pokazal klase, klase wiejskiego burka, klase prostaka i
      > chama. majac w reku mikrofon obrazal innego polaka. nitras
      > wytlumaczy wam relacje miedzy jego rodzinna forma i skarbem
      panstwa,
      > na tej samej konwencji, otwatej dla wszystkich. Aparatczycy pzpr
      > chowali sie za ekranami tv, tarczami zomo i plachtamio trybunu
      ludu,
      > czym roznia sie dzisiejsi ryzo-komunisci? schowani za gazeta
      > wyborcza, tvn i ochroniarzami.

A ty pisowski piesku, ryży głupie, jak sam się nazwałeś, potrafisz
      tylko bez sensu pluć na lewo i prawo. Zakłócał obrady czy nie?
      Jeżeli tak - został wyprowadzony przez ochronę. Ten bełkot w twoim
      tekście o zomo i tarczach, o twoich przodkach ryzo-komunistach jest
      nawet zabawny.
    • anzelm_z_wronek Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s.. 09.05.09, 17:25
      skoro stoczniowcy tak dzielnie walczyli z socjalizmem to czemu maja pretensje do
      panstwa ze ich zaklad jest nierentowy? chyba ze dzielnie sie walczylo z
      socjalizmem na rzecz kapitalizmu dla innych, i inni maja im byc wdzieczni tej
      kolebce wolnosci stoczni tej, a sami jednak wola socjalizm. z ostrej amunicji do
      tej choloty sie powinno strzelac. ja jak uderze policjanta to kilka lat dostane
      a ich jeszcze trzeba przepraszac. ja jak wylece z roboty, to mi tylko kopa
      dadza, a ci odprawy i strajki za 100 zlotych dniowki.
      • wrojoz Kopa takim PiS-związkowcom! 09.05.09, 17:30
        Precz z PiS!
      • darkraj Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 17:45
        anzelm_z_wronek napisał:

> skoro stoczniowcy tak dzielnie walczyli z socjalizmem to czemu maja pretensje d
        > o
        > panstwa ze ich zaklad jest nierentowy? chyba ze dzielnie sie walczylo z
        > socjalizmem na rzecz kapitalizmu dla innych, i inni maja im byc wdzieczni tej
        > kolebce wolnosci stoczni tej, a sami jednak wola socjalizm. z ostrej amunicji d
        > o
        > tej choloty sie powinno strzelac. ja jak uderze policjanta to kilka lat dostane
        > a ich jeszcze trzeba przepraszac. ja jak wylece z roboty, to mi tylko kopa
        > dadza, a ci odprawy i strajki za 100 zlotych dniowki.
        ============================= Ta walka z socjalizmem polskich robotników, to
        jedno z większych kłamstw powojennej Polski.
        Ich wykorzystano do przejęcia Kraju.

Potem wmówiono, że to oni walczyli o "wolną i niepodległą", a zatem, to co się w
        Polsce wyprawia , służy jako parawan dla poetosowych elit.

Są tacy, ktorzy w te bzdety tak uwierzyli, że opowiadają jako historyczne fakty,
        chcąc zrobić z siebie bohaterów i zasłużyć na jakąś blaszkę.
        ------------------------------------------------------------
        • kralik111 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 20:10
          darkraj napisał:

> anzelm_z_wronek napisał:
          >
          > > skoro stoczniowcy tak dzielnie walczyli z socjalizmem to czemu maja prete
          > nsje d
          > > o
          > > panstwa ze ich zaklad jest nierentowy? chyba ze dzielnie sie walczylo z
          > > socjalizmem na rzecz kapitalizmu dla innych, i inni maja im byc wdzieczni
          > tej
          > > kolebce wolnosci stoczni tej, a sami jednak wola socjalizm. z ostrej amun
          > icji d
          > o
          > > tej choloty sie powinno strzelac. ja jak uderze policjanta to kilka lat d
          > ostane
          > a ich jeszcze trzeba przepraszac. ja jak wylece z roboty, to mi tylko kop
          > a
          > > dadza, a ci odprawy i strajki za 100 zlotych dniowki.
          > ============================= Ta walka z socjalizmem polskich robotników, to
          > jedno z większych kłamstw powojennej Polski.
          > Ich wykorzystano do przejęcia Kraju.
          >
          > Potem wmówiono, że to oni walczyli o "wolną i niepodległą", a zatem, to co się
          > w
          > Polsce wyprawia , służy jako parawan dla poetosowych elit.
          >
          > Są tacy, ktorzy w te bzdety tak uwierzyli, że opowiadają jako historyczne fakty
          ,
          > chcąc zrobić z siebie bohaterów i zasłużyć na jakąś blaszkę.
          -------------------------------------
      • 10svb Stoczniowcy nigdy nie walczyli z socjalizmem 09.05.09, 19:36
        To zawsze była grupa roszczeniowa, tylko tak się szczęśliwie złożyło,
        że kiedyś mieli te roszczenia wobec komunistycznych władz.
    • wrojoz Zadymiacze z PiSu! 09.05.09, 17:27
      Precz z PiSem! To zadymiarze!
    • fiolek_alpejski Nuda! 09.05.09, 17:28
      Masakra - ile ciagle mozna powolywac sie na PRL, ZOMO i te inne?
      Ludzie, te czasy juz minely! Ja urodzilam sie juz po calej tej
      aferze z Solidarnoscia i chce zyc w kraju, ktory jest skupiony na
      terazniejszosci i przyszlosci, a nie na wiecznym p...u o PRL i
      komunistach. Jakiekolwiek argumenty slychac ze strony tych
      zwiazkowcow, odwoluja sie one do ZOMO, 'komuchow', obroncow
      stoczni... Czy ci ludzie nie widza granicy pomiedzy tym co BYLO a
      tym co JEST? Ile mozna gledzic o nieszczesciach w komunie i stac w
      miejscu?
      • wrojoz Kaczyńscy to wichrzyciele! 09.05.09, 17:31
        Precz z Kaczyńskimi i PiS-związkami!
      • perfect4u Re: Nuda! 09.05.09, 23:38
        Zludnym jest przypuszczanie ze te czasy juz minely.Nadal ci sami
        ludzie pociagaja za sznurki.Tylko nazwa panstwa sie zmienila ale
        osoby z poprzewdniego ustroju Nadal maja powazny wplyw na polityke i
        gospodarke w kraju.Postepuja w/g doktryny Jerzego Urbana :"Rzad sie
        wyzywi .Liczy sie tylko wladza i pieniadze"
        Ta sytuacja jest wynikiem braku dekomunizacji w Polsce.Ludzie Ci
        nadal dzialaja na swoja korzysc i swoich zagranicznych mocodawcow o
        czym swiadczy chociazby uzaleznienie energetyczne Polski od Rosji i
        przeciwstawienie sie probie uniezaleznienia sie zrywajac kontrakt na
        dostawe gazu z Norwegii jednoczesnie placac wysokie kary umowne.Nie
        wiem czy wiesz ale od poczatku roku polska otrzymuje od Rosji o 25%
        mniej gazu chociaz Rosja oficjalnie odkrecila kurek z
        gazem.Jednoczesnie inicjatywa Leppera w sprawie ustawy o biopaliwach
        ktora umozliwilaby chocby czesciowe uniezaleznienie sie od rosyjskiej
        ropy i jednoczesnie spowodowalaby konunkture w rolnictwie byla
        prawdopodobnie glownym powodem afery z lepperem i upadku rzadu PiS.
      • mela_1 Re: Nuda! 10.05.09, 00:50
        fiolek_alpejski napisała:

> Masakra - ile ciagle mozna powolywac sie na PRL, ZOMO i te inne?
        > Ludzie, te czasy juz minely! Ja urodzilam sie juz po calej tej
        > aferze z Solidarnoscia i chce zyc w kraju, ktory jest skupiony na
        > terazniejszosci i przyszlosci, a nie na wiecznym p...u o PRL i
        > komunistach. Jakiekolwiek argumenty slychac ze strony tych
        > zwiazkowcow, odwoluja sie one do ZOMO, 'komuchow', obroncow
        > stoczni... Czy ci ludzie nie widza granicy pomiedzy tym co BYLO a
        > tym co JEST? Ile mozna gledzic o nieszczesciach w komunie i stac w
        > miejscu?
        Nareszcie mądry głos pokolenia mojej córki! Szacun, młoda damo!
    • aurumaga Udawany stoczniowiec,rydzykowy KaOwiec! 09.05.09, 17:35

www.youtube.com/watch?v=iVy2pvL1HtU

My chcemy!
      Nawtykać ściemy!
      Trzy autobusy.
      Same świrusy.

My chcemy!
      Nawtykać ściemy.
      Dzieci i starcy.
      Wodzom nie starczy.

My chcemy!
      Nawtykać ściemy!
      Prawko i Sprawki.
      My z oślej ławki.

My chcemy!
      Nawtykać ściemy!
      My solidarność.
      Sekta Sutanność.

My chcemy!
      Nawtykać ściemy!
      My heilowanie.
      A wy klaskanie.

www.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8&feature=related
    • guru133 Głupi wywód. Nazwał gdańskiego Konowicza po 09.05.09, 17:38
      imieniu i nie widzę w tym nic zdrożnego. Skoro zachciało się
      ciołkowi grać jedną z głównych ról w spocie PiS-u, gdzie wyszedł na
      głupa, no to niech teraz sie nie obraża.
    • zakompleksiony_prowincjusz J. Kaczyński: Moje życie i twórczość. 09.05.09, 17:41
      - Jeśli poprzecie Platformę Obywatelską, pomożecie sobie, pomożecie Polsce -
      Jarosław Kaczyński
    • czarna.pati Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s... 09.05.09, 17:48
      Zwykli szarzy ludzie nie czytają forum ani nie piszą tu ale mimo
      tego muszę powiedzieć że to nie jest odosobniony przypadek kiedy PO
      identyfikuje się ale z bogaczami z których może mieć jakieś
      korzyści.Zwykły szary obywatel jest dla nich śmieciem co potwierdził
      swoim zachowanie poseł PO Karpiniuk.
      • darkraj Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:16
        czarna.pati napisała:

> Zwykli szarzy ludzie nie czytają forum ani nie piszą tu ale mimo
        > tego muszę powiedzieć że to nie jest odosobniony przypadek kiedy PO
        > identyfikuje się ale z bogaczami z których może mieć jakieś
        > korzyści.Zwykły szary obywatel jest dla nich śmieciem co potwierdził
        > swoim zachowanie poseł PO Karpiniuk.
        ================================== Bo zwykłych, szarych ludzi po prostu nie stać
        na komputery z osprzętem i opłaty internetowo / zabezpieczające.
        W Polsce panuje BIEDA, a nierzadko przerażająca nędza.

Szczeniackie i wyraźnie "ukierunkowane" pyskówki na forach rzeczywiście, nie
        mają nic wspólnego z odczuciami społecznymi, i takowe bardzo rzadko mogą ujrzeć
        "światło dzienne".
        Właśnie z przyczyn wymienionych na wstępie.

Nie omieszkam wspomnieć o tych, którzy po prostu się boją publikowania
        "niesłusznych opinii" z najróżniejszych przyczyn.
        ---------------------------------------------------------
        • funia81 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:57
          > W Polsce panuje BIEDA, a nierzadko przerażająca nędza.

Nastepny fantasta.
          Najlepiej te biede i "przerazajaca nedze" widac po samochodach i domach. I to w
          CALYM kraju.
          • rewers10 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 19:08
            ciekawe,że nikt nie napisał,że był to festyn miejski
            znów PO finansuje kampanię z miejskiej kasy ?
          • darkraj Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 19:58
            funia81 napisał:

> > W Polsce panuje BIEDA, a nierzadko przerażająca nędza.
            >
            > Nastepny fantasta.
            > Najlepiej te biede i "przerazajaca nedze" widac po samochodach i domach. I to w
            > CALYM kraju.
            ================================= Funia, idź do okulisty.
            I nie spogląj wyłącznie z okna swojego apartamentowca.
            Wyjedź też czasami bocznymi drogami na wycieczkę.
            Zwróć uwagę na roczniki aut.
            Unikaj nowobogackich wilii, nieczęsto zadłużonych "po uszy". Popatrz, oceń a
            potem komentuj.
            • kralik111 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 20:06
              darkraj napisał:

> funia81 napisał:
              >

> > Nastepny fantasta.
              > > Najlepiej te biede i "przerazajaca nedze" widac po samochodach i domach.
              > I to w
              > > CALYM kraju.
              > ================================= Funia, idź do okulisty.
              > I nie spogląj wyłącznie z okna swojego apartamentowca.
              > Wyjedź też czasami bocznymi drogami na wycieczkę.
              > Zwróć uwagę na roczniki aut.
              > Unikaj nowobogackich wilii, nieczęsto zadłużonych "po uszy". Popatrz, oceń a
              > potem komentuj.
              > ------------------------------------------------------------
            • funia81 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 21:05
              > Unikaj nowobogackich wilii, nieczęsto zadłużonych

Chyba "nierzadko" :-)))

> Popatrz, oceń a potem komentuj.

No wlasnie w odroznieniu od ciebie patrze i oceniam (mam to
              szczescie/nieszczescie, ze sluzbowo troche jezdze po Polsce), a dopiero potem
              pisze w necie. A ty chyba ograniczasz sie do czytania for(ow), gdzie ujadajacych
              i biadolacych nie brakuje.
        • kralik111 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 19:28
          darkraj napisał:

> czarna.pati napisała:
          >
          > > Zwykli szarzy ludzie nie czytają forum ani nie piszą tu ale mimo
          > > tego muszę powiedzieć że to nie jest odosobniony przypadek kiedy PO
          > > identyfikuje się ale z bogaczami z których może mieć jakieś
          > > korzyści.Zwykły szary obywatel jest dla nich śmieciem co potwierdził
          > > swoim zachowanie poseł PO Karpiniuk.
          > ================================== Bo zwykłych, szarych ludzi po prostu nie sta
          > ć
          > na komputery z osprzętem i opłaty internetowo / zabezpieczające.

Ty myslisz matole, ze jestes kims wiecej niz szarym, nadznym anarchista-smieciem ?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
      • wan20_3 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 21:13
        droga czarna pati! Od pieprzenia głupot i pocisakania bzdur w Pisie
        jest Kwaczor I Strateg pisi, jemu dobra kobieto tymi idiotyzmami,
        które wypisujesz, konkurencji nie rób. Guru konkurencji nie lubi -
        kto jest trochę mądrzejszy od krasnala, wylatuje z PIS.
    • annas11 Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s... 09.05.09, 17:52
      Zwiazkowcy pragna powrotu komuny - zorientowali sie ze bez komuny
      trzeba na siebie pracowac - i to ich boli - dlatego wiecznie chca
      pieniedzy publicznych - czyli moich - a ja mowie " wara " od moich
      pieniedzy -
      • darkraj Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:28
        annas11 napisała:

> Zwiazkowcy pragna powrotu komuny - zorientowali sie ze bez komuny
        > trzeba na siebie pracowac - i to ich boli - dlatego wiecznie chca
        > pieniedzy publicznych - czyli moich - a ja mowie " wara " od moich
        > pieniedzy -
        =================================== He, he, he, typowy niedouk, a w dodatku ślepy.
        To tą Polskę, niechby i siermiężną, zbudowali dla nas Marsjanie, tak?
        A zgadnij, za CZYJE to pieniądze był wybudowany przemysł, układy
        komunikacyjno-urbanistyczne, szkoły i uczelnie?

Za pożyczkę Gierka, stanowiącą trzykrotność obecnego, jednorocznego deficytu
        budżetowego?
        Czy może "a'konto" obecnego długu narodowego, idącego w setki miliardów, za to
        bez ani jednej inwestycji rządowej?
        • kralik111 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 19:31
          darkraj napisał:

> annas11 napisała:
          >
          > > Zwiazkowcy pragna powrotu komuny - zorientowali sie ze bez komuny
          > > trzeba na siebie pracowac - i to ich boli - dlatego wiecznie chca
          > > pieniedzy publicznych - czyli moich - a ja mowie " wara " od moich
          > > pieniedzy -
          > =================================== He, he, he, typowy niedouk, a w dodatku śle
          > py.
          > To tą Polskę, niechby i siermiężną, zbudowali dla nas Marsjanie, tak?
          > A zgadnij, za CZYJE to pieniądze był wybudowany przemysł, układy
          > komunikacyjno-urbanistyczne, szkoły i uczelnie?
          >
          > Za pożyczkę Gierka, stanowiącą trzykrotność obecnego, jednorocznego deficytu
          > budżetowego?
          > Czy może "a'konto" obecnego długu narodowego, idącego w setki miliardów, za to
          > bez ani jednej inwestycji rządowej?
          > ------------------------------------------------------------
          • darkraj Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 20:20
            ====================================== kralik, to forumowy TROLL.
            ----------------------------------------------------------------
    • dzakarta Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s... 09.05.09, 17:52
      Platfusy z PO czy solidaruchy ze stoczni to:
      JEDNA, WIELKA ŚMIERDZĄCA KUPA NIEROBÓW, NIEUDACZNIKÓW I NIENAWISTNYCH
      OSZOŁOMÓW, których juz dawno należało zmieść z powierzchni ziemi.
      Raz sierpem, raz młotem solidaruchowata hołotę!
    • gtpress Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s.. 09.05.09, 17:55
      Parlamentarzysci roznej masci: Ludzmi nie mozna PO-miatac !!!!!!!
      • piccolo61501 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:15

wlasnie ludzmi nie wolno pomiatac:
        www.youtube.com/watch?v=pMl7QEgGgJg

gtpress napisał:

> Parlamentarzysci roznej masci: Ludzmi nie mozna PO-miatac !!!!!!!
    • turysta86 W sumie się nie dziwie 09.05.09, 18:02
      W Polsce jak nie zrobisz strajku, jakieś zadymy to wielmożni rządzący uważają
      że wszystko jest cacy.
    • wroxi A ten Wysocki z krzyzem na kasku 09.05.09, 18:03
      A ten Wysocki z krzyzem na kasku to jakis kapelan, czy tez jepiskop pomorski? Jak z niego taka ekscelencja, to czego w kufajce chodzi?
      Ten cyrk ze stoczniami i stoczniakami solidarnymi tylko w katolandzie moze sie wydarzyc. Mysle, ze nie ma kraju w Europie, gdzie robotnik walczacy o swoje prawa bedzie w kasku z krzyzem paradowal. I smieszno i durno.
      • alfa_beta1 powinien poj_eb sobie na czole wypalić 09.05.09, 18:20
        na szczęście naród ma już dość tych pasożytów związkowych, dość okradania i
        dotowania bandy związkowej która zamiast modernizować to przechleje i przebaluje
        forsę
    • incipit Pisowscy janczarzy wykonują kacze zlecenia nienawi 09.05.09, 18:07
      Pisowscy janczarzy wykonują kacze zlecenia nienawiści.
    • ak102 Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili s.. 09.05.09, 18:09
      Przed dojściem Hitlera do władzy też na parteitagach, bojówki nazistowskie
      usuwały niewygodnych z sali. Naziści też wyśmiewali niepełnosprawnych umysłowo.
      I jak to się skończyło to wie cały świat.
      • goodwater Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:12
        Święte słowa. Tyle niepełnosprawnych umysłowo w PIsie, co za
        tolerancyjna partia, chyba na nią zagłosuje.
      • piccolo61501 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:18
        wobec Boga wszyscy ludzie sa rowni,wiec pozwolnie innym tez zyc,nawet jesli sa
        to "Moslemowie":

teraz troche faktow dlaczego mamy wojny na swiecie i kto ich produkuje:
        wiekszosc dziennikarzy tu natym blogu jest na platnych uslugach rozmaitych
        wywiadow wojskowych ,tak dzieje sie w kazdym okupowanym kraju.Niezaleznych
        dziennikarzy jest tylko nieliczna garstka.Do nich nalezy m.i. Christoph Hörstel
        dziennikarz i korespondent ARD stale prawie przebywajacy w Afganistanie ,ktory
        przyczynil sie nawet do wycofania sie wojsk rosyjskich.
        przedmiotem bowiem konfliktu w tym kraju jestzaborcza polityka amerykanskiej
        finanjery wojennej ,ktora chciala przejac kontrole nad przesylem ropy naftowej z
        Turkmenistanu czyli Gruzji,Plany zakladaly budowe dwoch "Pipline" z obszarow
        morza Kaspijskiego poprzez Afganistan do portu na oceanie Indyjski(popatrzcie na
        mape swiata to zobaczycie ,ze jest to najkrotsza droga do Gruzji),i II nitki do
        Indii.wyobrazdzie sobie jaki to kokosowy interes zaopatrywac tak rowijajacy sie
        kraj jak Indie w rope naftowa i miec nad tym kontrole,,i to w dolarach byloby
        wszystko rozliczane.
        Dlatego Busch wyslal juz w sumie ok.10000 jankiesow do pakistanu pod pretekstem
        scigania Talibskich terorystow,ale poniewaz amerykanie sa za slabi dlatego
        szukaja teraz glupch wspolfinancjonistow tej wojny m.i. UNI Eurpoejskiej i
        naturalnie Postmatolow rowniez.
        Glowne motto amerykamow to jezeli nie jestescie znami ,to jestescie przeciwko nam.
        Cala inwazyjna wojna w tym regionie odbywa sie o przejecie wplywow w Azji,ijest
        finansowana rowniez z waszych pieniedzy.
        Wszystkie prawie pieniadze ktore rzekomo maja sluzyc na odbudowe istabilizacje
        Afganistanu wsiakaja w handel bronia i ochrone korupcyjnego rzadu w
        Afganistanie:Skad myslicie tak biedny kraj j(II najbiedniejszy kraj swiata )
        wzialby pieniadze na zakup broni.Juz przeciez po wojnie z rosja byl toalnie
        wykonczony .
      • pare.slow Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:21
        ak102 napisał:

> Przed dojściem Hitlera do władzy też na parteitagach, bojówki
        nazistowskie
        > usuwały niewygodnych z sali. Naziści też wyśmiewali
        niepełnosprawnych umysłowo.
        > I jak to się skończyło to wie cały świat. "

ALE TO NIE ZNACZY, ZE MOZNA WCHODZIC gdzi sie chce I WSZCZYNAC
        AWANTURY! Wszedzie na swiecie jesli nieproszeni goscie wchodza na
        konferencje i przeszkadzaja ZOSTAJA USUNIECI. To sie nazywa
        przestrzeganie porzadku.
    • co.ty.powiesz Zdolni uczniowie Jaruzela 09.05.09, 18:22
      Teraz nam trzeba spokoju i dyskusji, a nie zamieszek. Droga, którą
      wybraliście, prowadzi donikąd - mówił

Dokładnie, co do słowa, mówił Jaruzelski o "Solidarności" w 1981. Co potem się
      działo - wiemy.
      Jak widać, Platforma wzięła sobie do serca słowa "zbawcy narodu", bardziej niż
      czerwoni...
      • cree-is-me A może zacytuj Jarkacza? 09.05.09, 18:31
        On bardzo lubi używać retoryki i metod rodem z PRL-u. O czym
        mieliśmy okazję przekonać się przez ponaddwuletnie rządy tych
        neobolszewików. I chwatit!
      • darkraj Re: Zdolni uczniowie Jaruzela 09.05.09, 18:49
        co.ty.powiesz napisała:

> Teraz nam trzeba spokoju i dyskusji, a nie zamieszek. Droga, którą
        > wybraliście, prowadzi donikąd - mówił

>
        > Dokładnie, co do słowa, mówił Jaruzelski o "Solidarności" w 1981. Co potem się
        > działo - wiemy.
        > Jak widać, Platforma wzięła sobie do serca słowa "zbawcy narodu", bardziej niż
        > czerwoni...
        ===================================== Jacy "zbawcy"?
        Platfusy na równi z Pisuarią, to banda sprzedawczyków na jankeskiej smyczy.
        Nie pamiętasz początków 2008 roku, kiedy Kwaczyści "na wyścigi" z plastusiami
        zabiegali o przychylność Busha?
        ----------------------------------------------------------
        • kralik111 Re: Zdolni uczniowie Jaruzela 09.05.09, 19:25
          darkraj napisał:

> co.ty.powiesz napisała:
          >
          > > Teraz nam trzeba spokoju i dyskusji, a nie zamieszek. Droga, którą
          > > wybraliście, prowadzi donikąd - mówił

> >
          > > Dokładnie, co do słowa, mówił Jaruzelski o "Solidarności" w 1981. Co pote
          > m się
          > > działo - wiemy.
          > > Jak widać, Platforma wzięła sobie do serca słowa "zbawcy narodu", bardzie
          > j niż
          > > czerwoni...
          > ===================================== Jacy "zbawcy"?
          > Platfusy na równi z Pisuarią, to banda sprzedawczyków na jankeskiej smyczy.
          > Nie pamiętasz początków 2008 roku, kiedy Kwaczyści "na wyścigi" z plastusiami
          > zabiegali o przychylność Busha?
          > ----------------------------------------------------------
          • darkraj Re: Zdolni uczniowie Jaruzela 09.05.09, 20:25
            ================================ kralik, to TROLL.
    • profanum_vulgus Kompromitacja PO. Forumowe psy PO nie wiedzą co 09.05.09, 18:27
      pisać
      :DDDDDDDD
    • radon13 Re: Gorąco w Szczecinie: na konwencji PO pojawili 09.05.09, 18:30
      Niestety ale to że ktos sobie z czyms nie radzi to nie powód do ataku na rząd.
      Pan Wysocki wpisał sie do walki politycznej po jednej stronie i druga strona ma
      prawo go zwalczać. Stocznia Szczecińska była juz prywatna, ktoś wziął kasę a
      potem znowu wyciągnęli łapy po nasze pieniądze. To że robotnicy dali sie komuś
      kiedyś oszukać to wyłacznie ich wina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka