Dodaj do ulubionych

Rostowski: przez NBP wzrosną podatki

14.07.09, 12:21
Znów to samo tłumaczenie, że to nie wina rządu, że mamy deficyt.
Oczywiście problemy są winą prezydenta. Można nie lubić
Kaczyńskiego, ale nie przesadajmy z jego pozycją.

konto.blox.pl
Obserwuj wątek
    • adam_l27 Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 12:22
      Byłoby lepiej gdyby to ten minister osiągnął koniec, a nie my.

Za obecne rządy PO przyjdzie nam płacić wiele lat.
      • funia81 Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 12:47
        Prawda jest taka, ze na razie placimy za nierobstwo rzadu PiS-LPR-SO. I za nia
        naprawde bedziemy placic wiele lat.
        • ambl Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 13:53
          funia81 napisał:

> Prawda jest taka, ze na razie placimy za nierobstwo rzadu PiS-LPR-SO. I za nia
          > naprawde bedziemy placic wiele lat.<Ty fiunia trochę nie ten-teges z
          głowizną,prawda?
          • nocny-duch starzy odaja forse dla rydzola, mozna oszczędzić 14.07.09, 14:05
            wielodzietni niech zaczną myśleć głowami a nie łbami i pochwami,można
            zaoszczędzić, fundusz alimentacyjny? a co ja im dzieci narobiłem? można
            zaoszczędzić, amen.
            • adela_30 ____________Znów winny ten strazny PiS____________ 14.07.09, 17:01
              Mało kreatywne są te lenie z PO. Argumentacja podpierana PiSem jest już
              oklepana. Panie Rostowski, panie Tusk...czas wziąć się do uczciwej pracy! Jak
              tak dalej pójdzie to Tuska nie wybierzemy nawet na ciecia :)
              • tvv_maleszka ____________Znów winny ten strazny PiS____________ 14.07.09, 17:59
                # adela_30 napisało:
                #
                # Mało kreatywne są te lenie z PO. Argumentacja podpierana PiSem jest już
                # oklepana. Panie Rostowski, panie Tusk...czas wziąć się do uczciwej pracy! Jak
                # tak dalej pójdzie to Tuska nie wybierzemy nawet na ciecia :)

Ja dzisiaj jestem w tym miejscu i mówię do Państwa dlatego, bo ponad
                16 milionów Polaków 21 października zdecydowało się zagłosować i dało
                Polsce, dało naszej Ojczyźnie szansę na dobrą zmianę.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97829234
                • wolnorynkowy a może z KRUSU, z lewych rent, z dopłat do żuli .. 15.07.09, 00:54
                  Gdyby rząd zdecydował się na podwyżkę KRUS-u, weryfikację lewych rent, którą ma każdy rolnik, także tych wyłudzonych z ZUS-u. Gdyby rolnicy zapłacili podatek dochodowy i składkę zdrowotną, gdyby górnicy, policjanci, nauczyciele nie szli na wcześniejsze emerytury. Gdyby nie wywalano pieniędzy na ratowanie bankrutów (np. stocznie), gdyby nie pomoc społeczna, która trafia do zdrowych nierobów i cwaniaczków to mielibyśmy sporą nadwyżkę w budżecie ale tego nikt nie widzi Bo wszyscy mają jeden głos w wyborach i tak są przeliczane decyzje polityków!
                  =====================================================================

Tanie frank szwajcarskie (CHF)
                  kliknij i płać tańszą ratę kredytu
                  • slon2002 PeŁo osiągnęło dno, ale ma 105,5 % poparcia 15.07.09, 07:35
                    wśród ubeków Gromosława Czempińskiego itp.
            • gruss.aus.peru starzy odaja forse dla rydzola, mozna oszczędzić 14.07.09, 17:58
              => nocny-duch napisało:
              =>
              => wielodzietni niech zaczną myśleć głowami a nie łbami i pochwami,można
              => zaoszczędzić, fundusz alimentacyjny? a co ja im dzieci narobiłem? można
              => zaoszczędzić, amen.

Przed piątkowym spotkaniem na Uniwersytecie Opolskim z udziałem
              prezydentowej Jolanty Kwaśniewskiej doszło do nieprzyjemnego
              incydentu. Tuż przy wejściu do Collegium Civitas, w którym spotykała
              się ze słuchaczami, młody mężczyzna siedzący na ławce ostentacyjnie
              splunął pod nogi przechodzącej prezydentowej Kwaśniewskiej. Ta nie
              kryła oburzenia.
              • business3 Kocham PO. A wy nie ??? 14.07.09, 19:41
                Kocham PO. A wy nie ???
          • funia81 Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 14:55
            Oj, cos mi sie widzi ze ja znacznie bardziej teges z glowizna niz ty. na drugi
            raz pomysl, ZANIM napiszesz. Nie pozniej.
            • cyce_jak_donice_oo Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 18:02
              => funia81 napisało:
              =>
              => Oj, cos mi sie widzi ze ja znacznie bardziej teges z glowizna niz ty. na drugi
              => raz pomysl, ZANIM napiszesz. Nie pozniej.
              =>
            • el.presidente.tusk Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 18:04
              = funia81 napisało:
              =
              = Oj, cos mi sie widzi ze ja znacznie bardziej teges z glowizna niz ty. na drugi
              = raz pomysl, ZANIM napiszesz. Nie pozniej.
              =
        • arabski_tomasz Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 17:48
          > funia81 napisało:
          >
          > Prawda jest taka, ze na razie placimy za nierobstwo rzadu PiS-LPR-SO. I za nia
          > naprawde bedziemy placic wiele lat.
          >
        • nowak_slawomir Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 18:03
          = funia81 napisało:
          =
          = Prawda jest taka, ze na razie placimy za nierobstwo rzadu PiS-LPR-SO. I za nia
          = naprawde bedziemy placic wiele lat.
          =
      • residua Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 13:37
        Właśnie płacimy za przerośnięte wydatki budżetowe PiS!
        • zbychu56 Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 13:57
          Należy zawiesić emerytury wszystkim,którzy nie ukonczyli 65
          lat.Zlikwidować wszystkie ulgi i zredukować do niezbednego minimum
          biurokrakcje.Jakie to proste...
    • zg13 Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 12:22
      Czy wyborcy PO kupia dowolny belkot mgr Rostowskiego?
      • 1410_tenrok przestancie wreszcie truc i nudzic konia 14.07.09, 13:16
        w Niemczech jest dużo wiekszy deficyt niś w Polsce, albowiem wynosi w
        przeliczeniu ok 0,5 bln PLN (95 mld Euro), ale brak jest takich kretynów, którzy
        jedynie plują na ministra finsansów. Każdy rozumie tam, że sytuacja jest
        poważna. wię, weźcie przykład z niemciec wy choleryczni poatryjoci pissowscy i
        zabierzcie sie do roboty.
        • men190 Widac po powyzszym poscie 14.07.09, 14:08
          ze faktycznie lykna kazda bzdure Rostowskiego. Budzet od poczatku byl do dupy i
          to wiedzial kazdy kto zapoznal sie z jego zalozeniami. Budzet Rostowskiego de
          facto wymagal wzrostu PKB rzedu 7-8%, zeby te wplywy udalo sie zrealizowac.

Facet totalnie wszystko sknocil a jeszcze go bronia.
          • agni1 Re: Widac po powyzszym poscie 14.07.09, 14:20
            Większość popierających PO to lemingi, które nie myślą samodzielnie.
            • wuetend na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow? 14.07.09, 14:23
              ja osobiscie glosowalem na PO bo bylo to najmniejsze zlo. i jest
              nadal.

agni1 napisała:

> Większość popierających PO to lemingi, które nie myślą
              samodzielnie.
              • men190 Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 14:51
                > ja osobiscie glosowalem na PO bo bylo to najmniejsze zlo. i jest
                > nadal.

A skad wiesz, ze tak jest??? Bo przeczytales to w usluznej prasie? Tak naprawde
                jestes ofiara manipulacji i socjotechniki. Licza sie tylko fakty. Dla mnie jako
                dla przedsiebiorcy rzad PiS byl lepszy: obnizyl PIT, skladke rentowa, akcyze na
                kosmetyki, zrezygnowal z podatku od spadku. Gilowska w planach miala obnizke
                VAT. Na plus Platformie moge zapisac anulowanie od 1 stycznia 2009 wielu oplat
                cywilno-prawnych np. od pozyczania do spolki prawa handlowego pieniedzy od
                wspolnika i inne. Cala reszta lacznie z zapowiedziami podwyzszania podatkow,
                kompletnym fiaskiem komisji Palikota i Szejnfelda jest nie do przyjecia.

Mnie nie interesuje co pierdzieli w TV pociagana za sznureczki dziennikareczka
                Olejnik. Mnie interesuja fakty. A fakty dla tego rzadu sa nieublagane. Zle
                decyzje gospodarcze + dalsze oslabianie panstwa (redukcja wydatkow na policje,
                wojsko i wymiar sprawiedliwosci). Jedno wielkie gowno ten rzad.
                • funia81 Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 14:58
                  > Dla mnie jako dla przedsiebiorcy rzad PiS byl lepszy: obnizyl
                  > (...) akcyze na kosmetyki
                  Mistrzowski tekst. Od razu widac, jaki z ciebie "przedsiebiorca". Dla mnie jako
                  niepalacej PO jest lepsze, bo podwyzsza akcyze na papierosy.

> Gilowska w planach miala obnizke VAT
                  PO tez ma wielkie plany, a jakos ich za to nie chwalisz...
                  • men190 Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 15:08
                    Przeciez ja z toba dziecko nie bede rozmawial na powazne biznesowe tematy. To po
                    prostu nie na twoja glowe. Jestes tutaj od klepania prymitywnych postow a nie od
                    myslenia.

Co jest zlego w obnizce akcyzy na kosmetyki? Bo nie zrozumialem lekko twojej
                    burackiej odpowiedzi.

A co do akcyzy na papierosy. Rzad podwyzsza ja po to, zeby zgarnac z niej kase a
                    nie zeby glupiutka bylo ci lzej. Niestety wplywy zamiast rosnac spadaja, zatem
                    rzad strzela sobie w stopke. Choc nie zdzwilbym sie, gdyby aferalom wpadala
                    jakas kaska za to z przemytu.

Sluchaj, zbyt tepa jestes, zeby wdawac sie z toba w polemike. Sorry, mala. Z
                    mojej strony EOT.
                    • inny.obserwator Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 15:13
                      Tak, miałeś za rządów PIS, Baranie jeden, kontrole ABW w
                      paraliżujące uczcie firmy, wypowiedzi premiera, że jeśli ktoś ma
                      pieniądze, to znaczy, że skądś je ma i do tego totalne rozdawnictwo,
                      brak reform (KRUS, pomostówki, policja).
                      • men190 A o jakie to kontroli ABW w firmie opowiadasz? 14.07.09, 15:25
                        Podaj ten przyklad.
                  • min_nowak Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 18:01
                    ~ funia81 napisało:
                    ~
                    ~ > Dla mnie jako dla przedsiebiorcy rzad PiS byl lepszy: obnizyl
                    ~ > (...) akcyze na kosmetyki
                    ~ Mistrzowski tekst. Od razu widac, jaki z ciebie "przedsiebiorca". Dla mnie jako
                    ~ niepalacej PO jest lepsze, bo podwyzsza akcyze na papierosy.
                    ~
                    ~ > Gilowska w planach miala obnizke VAT
                    ~ PO tez ma wielkie plany, a jakos ich za to nie chwalisz...
                    ~
                  • premier.z_sopotu Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 18:04
                    ## funia81 napisało:
                    ##
                    ## > Dla mnie jako dla przedsiebiorcy rzad PiS byl lepszy: obnizyl
                    ## > (...) akcyze na kosmetyki
                    ## Mistrzowski tekst. Od razu widac, jaki z ciebie "przedsiebiorca". Dla mnie jako
                    ## niepalacej PO jest lepsze, bo podwyzsza akcyze na papierosy.
                    ##
                    ## > Gilowska w planach miala obnizke VAT
                    ## PO tez ma wielkie plany, a jakos ich za to nie chwalisz...
                    ##
                • jk1962 Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 15:31
                  men190 napisał:
                  Dla mnie jako
                  > dla przedsiebiorcy rzad PiS byl lepszy: obnizyl PIT, skladke
                  rentowa, akcyze na
                  > kosmetyki, zrezygnowal z podatku od spadku. Gilowska w planach
                  miala obnizke VAT.
                  ...dalsze oslabianie panstwa (redukcja wydatkow na policje,
                  > wojsko i wymiar sprawiedliwosci)
                  ......................................
                  Z Twego wywodu wnioskuję że PO, aby zyskać Twoją przychylność,
                  powinna dalej obniżać podatki i zwiększać wydatki. Gdyby Gilowska
                  nadal odpowiadała za finanse i realizowała Twoje rady, a jest to
                  możliwe ponieważ PISdent takich rad udzielał dla rządu, to burdel
                  jaki mamy w TVP jest niczym w porównaniu do tego jaki mielibyśmy z
                  PISem i Gilowską.
                  • men190 Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 15:46
                    Podano dane o wplywach z akcyzy za alkohol i papierosy. Podatki na te towary
                    wzrosly a wplywy spadly. Im bardziej podwyzszy Rostowski podatki tym bardziej
                    urosnie szara strefa, produkcja wlasna i przemyt.

Ale nie wymagam od niego kompetencji, zwykly magister ekonomii wyciagniety z
                    kapelusza i dostosowany poziomem do calej reszty tego rzadu.
                    • jk1962 Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 16:37
                      men190 napisał:
                      Podano dane o wplywach z akcyzy za alkohol i papierosy. Podatki na
                      te towary wzrosly a wplywy spadly.
                      .......................................
                      Wpływy z akcyzy to mały pikuś przy wielkiej dziurze budżetowej.
                      Zapewne rząd przedstawi propozycje cięć wydatków i związany z tym
                      pakiet ustaw. I wtedy piłka będzie po stronie PIS i PISdenta. Jestem
                      pesymistą i uważam że PIS razem z PISdentem zablokują te ustawy i
                      wpędzą nas wszystkich w bardzo poważne kłopoty.
                • wuetend Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 15:39
                  1. > A skad wiesz, ze tak jest??? Bo przeczytales to w usluznej
                  prasie?
                  -> macie manię prześladowczą albo pleciecie to, co wam dyktuje
                  jedyny w swoim rodzaju Wasz Dziennik :)) ale jesli bedzie ci lzej,
                  wymien te prase, ktora my, liberalny motloszek czytac winnismy.

2. Dla mnie jako
                  > dla przedsiebiorcy rzad PiS byl lepszy: obnizyl PIT, skladke
                  rentowa, akcyze na
                  > kosmetyki, zrezygnowal z podatku od spadku.
                  -> a gdzie tu dzialania progospodarcze? to jest lepsze dla
                  etatowcow, ew. szarego obywatela

3. Cala reszta lacznie z zapowiedziami podwyzszania podatkow,
                  > kompletnym fiaskiem komisji Palikota i Szejnfelda jest nie do
                  przyjecia.
                  -> tu sie zgadzam

4. > Mnie nie interesuje co pierdzieli w TV pociagana za sznureczki
                  dziennikareczka
                  > Olejnik
                  -> mnie osobiscie tez malo interesuje malo kompetentna Olejnik, wiec
                  prosze bez uogolnien
                  • trasat Re: na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow 14.07.09, 16:57
                    W Polsce przyjeła się taka norma moralna:
                    - jeśli biedny oszukuje na płaceniu podatku, to przestępca,
                    - jeśli robi to bogaty, to tylko tylko korzystanie z możliwości
                    (optymalizacja podatkowa).

• dw_beata na jakiej podstawie to wnosisz? lektury forow? 14.07.09, 17:53
                # wuetend napisało:
                #
                # ja osobiscie glosowalem na PO bo bylo to najmniejsze zlo. i jest
                # nadal.
                #
                #
                # agni1 napisała:
                #
                # > Większość popierających PO to lemingi, które nie myślą
                # samodzielnie.
                #
                # ...

To lista hańby - mówił Stefan Niesiołowski, gdy dowiedział się, że nie
                figuruje na liście pokrzywdzonych, sporządzonej przez IPN. Okazało się
                jednak, że poseł figuruje na liście, ale pod drugim nazwiskiem
                (Myszkiewicz) - informuje dziennik.pl.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97834036
        • greg-7 Re: przestancie wreszcie truc i nudzic konia 15.07.09, 11:37
          > w Niemczech jest dużo wiekszy deficyt niś w Polsce, albowiem
          wynosi w
          > przeliczeniu ok 0,5 bln PLN (95 mld Euro),

Manipulujesz danymi dzieciaczku. W Niemczech deficyt wyniesie ok. 6%
          PKB mimo dotacji do samochodów i poważnego kryzysu, a w Polsce
          deficyt wyniesie 6,6% PKB mimo wzrostu gospodarczego.
          Takie porównania to robili w PRL-u towarzysze od propagandy.
    • wlodzimierz.ilicz Panie Vincenty! Czekamy na przywrócenie progu 14.07.09, 12:29
      podatkowego dla najbogatszych.
      W przeciwnym razie proszę odchrzanić się od podatków ludzi biednych
      i średnio zarabiajacych.
      • nieprawomyslny Re: Panie Vincenty! Czekamy na przywrócenie progu 14.07.09, 12:40
        "Najbogatszych" - czyli kogo masz na myśli?
        Myślisz, że ew. 40-50% PIT zapłacą najbogatsi?
      • man_sapiens Re: Panie Vincenty! Czekamy na przywrócenie progu 14.07.09, 13:11
        wlodzimierz.ilicz napisał:

> podatkowego dla najbogatszych.
        > W przeciwnym razie proszę odchrzanić się od podatków ludzi biednych
        > i średnio zarabiajacych.

Towarzyszu, wiem, że dla was propaganda jest ważniejsza od szukania prawdziwych
        rozwiązań, ale weźcie pod uwagę, że "podatki ludzi biednych i średnio
        zarabiających" (czyli 18% i 32%) dotyczą także ludzi dobrze zarabiających
        (bogactwo jest bez znaczenia, PIT płaci się od dochodów a nie od już posiadanego
        majątku). Oni płacą według tych samych stawek. Ktoś, kto zarabia pół miliona
        rocznie zapłaci podatek prawie 50 razy większy, niż osoba, która zarabia rocznie
        20tys. (czyli 25 razy mniej). Na dodatek, osoby z naprawdę wysokimi dochodami
        nie mają problemów, żeby uniknąć płacenia podatków, gdy te są dla nich zbyt
        dotkliwe. Mogą się np. przenieść do Monte Carlo, gdzie pogoda milsza niż Polsce,
        ulice czystsze, restauracje lepsze a powietrze pachnie lawendą. Albo do
        Bratysławy, gdzie wprawdzie pogoda podobna do naszej, na ulicach brud jak u nas,
        restauracje takie sobie i powietrze pachnie spalinami - ale bliżej, taniej i
        podatek liniowy 19%.
        • wlodzimierz.ilicz To wszystko jest liberalna demagogia. 14.07.09, 13:21
          Jak podatki dla najbogatszych są dla nich ważne widać choćby po
          powyższych wpisach dziko broniących braku stawki 40% czy 50%.
          Co wam przeszkadza taka stawka skoro twierdzicie, że tak łatwo jej
          unikniecie?
          To wszystko kłamstwa.
          • nieprawomyslny Re: To wszystko jest liberalna demagogia. 14.07.09, 13:31
            Mi przeszkadza, bo wpadnę w 40%, mimo iż wcale nie jestem bogaty,
            podczas gdy:
            -rolnicy nie zapłacą złamanego grosza
            -"biedni" zapłacą 19% PIT
            -bogaci zapłacą... 19% od zysków kapitałowych, ew. 19% CIT plus 800
            pln ZUS.
            Poczytaj trochę o systemie podatkowym i zacznij mysleć, tu nie
            chodzi o żadną "demagogię", to są fakty.
            • wlodzimierz.ilicz Nie jesteś bogaty? No to ja też się 14.07.09, 13:47
              nie będę przyznawał.
          • nieprawomyslny Re: To wszystko jest liberalna demagogia. 14.07.09, 13:35
            wlodzimierz.ilicz napisał:
            > Co wam przeszkadza taka stawka skoro twierdzicie, że tak łatwo jej
            > unikniecie?

o to chodzi że jej nie uniknę bo nie jestem bogaty tylko jestem
            zwykłym etatowcem (czyt. wolnym najmitą) i to mi przeszkadza.
            Podnieś podatek od zysków kapitałowych, a zobaczysz jak bogaci
            wyprowadzą swoje kapitały gdzie indziej. Etatwcy są na patelni i
            dlatego się ich skubie, a ciemnemu ludowi wmawia się, że to "bogaci".
    • fields1 Rostowski spadaj (i zabierz ze sobą Tuska) 14.07.09, 12:32
      nie umiesz nawet budżetu policzyć. jesteś cienki.
    • greg-7 przez Rostowskiego wzrosną podatki 14.07.09, 12:39
      Na pomostówki są pieniądze, na emerytury mundurowe i KRUS też są.
      Dziesiątki miliardów rocznie są świadomie marnotrawione żeby Tusk
      nie stracił kilku procent przed wyborami prezydenckimi a ten wciąż
      bredzi swoje. Powiaty też miał likwidować.
      • cyce_jak_donice_oo przez Rostowskiego wzrosną podatki 14.07.09, 17:48
        > greg-7 napisało:
        >
        > Na pomostówki są pieniądze, na emerytury mundurowe i KRUS też są.
        > Dziesiątki miliardów rocznie są świadomie marnotrawione żeby Tusk
        > nie stracił kilku procent przed wyborami prezydenckimi a ten wciąż
        > bredzi swoje. Powiaty też miał likwidować.

...w ciągu ostatniego miesiąca serwis internetowy "Gazety" wywiesił ponad 300 tekstów o IPN.
        A np. o bezrobociu 180, wliczając w to teksty o zagranicy.
        O korupcji, łącznie z artykułami o łapownictwie na świecie, 280 tekstów.
        Świat naprawdę stanie się łatwiejszy do pojęcia, gdy zrozumiemy, że za całe na nim zło
        odpowiada demoniczny Janusz Kurtyka.
        Z demonami pomniejszego znaczenia, alfabetycznie poczynając
        od Sławomira Cenckiewicza, a kończąc na Janie Żarynie.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=000000
      • mucho.picu przez Rostowskiego wzrosną podatki 14.07.09, 17:56
        => greg-7 napisało:
        =>
        => Na pomostówki są pieniądze, na emerytury mundurowe i KRUS też są.
        => Dziesiątki miliardów rocznie są świadomie marnotrawione żeby Tusk
        => nie stracił kilku procent przed wyborami prezydenckimi a ten wciąż
        => bredzi swoje. Powiaty też miał likwidować.

Czy to nie z tego przypadkiem powodu na artykuł w niezależnym
        niemieckim tygodniku tak życzliwie i skwapliwie zareagowały żydowskie
        pudła rezonansowe w Polsce?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97833357
      • black_halo Re: przez Rostowskiego wzrosną podatki 15.07.09, 08:27
        Ja mysle, ze problem z KRUS lezy gdzie indziej. W zadnym parlamencie
        nie da sie stworzyc koalicji bez PSL. Poprzednim razem byla
        Samoobrona. Kalinowski nigdy sie nie zgodzi na reforme KRUS bo z tego
        ma co 4 lata 8-10% popracia i wygodne stolki dla krewnych i znajomych
        w roznych agencjach. Nikt tez nie zdecyduje sie na radykalna reforme
        emerytur, chociaz pochwalam PO za to co juz zrobila i uciela troche
        te przywileje ale znowuz tylko dla etatowcow zwyklych. Sluzby
        mundurowe to inna sprawa - czesc najciezej pracujacych policjantow
        powinna miec mozliwosc przejscia na wczesniejsza emeryture ale po 25
        latach i z zalozeniem, ze po przepracowaniu 15 lat w trudnych
        warunkach - taki policjant przechodzi za biurko albo szkoli mlodszych
        kolegow. Policjanci, ktorych jedynym zajeciem jest picie kawy za
        biurkiem i stanie na poboczu z szuszarka moga spokojnie robic do 65.
        Powinni opodatkowac kosciol ale prezeydent nigdy sie na to nie zgodzi
        tak samo jak sie nie zgodzi na reforme KRUS, ZUS, emerytur i dodatcji
        dla stoczni. Nie bo nie, nie zeby zbic polityczny kapital (na
        zasadzie PO wam chce zabrac ale my jako PiS na to nie pozwolimy).

Dlatego potrzebny jest prezeydent z PO zeby przeszly odpowiednie
        ustawy. Inaczej przez kolejne 20 lat az wszystkie PiSuary beda wachac
        kwiatki od dolu, nie wyjdziemy z tego kryzysu, w ktorym siedzimy juz
        20 lat, od poczatku wolnej Polski. Musi odejsc wychowane w komunie
        pokolenie, zeby sie cos zmienilo.
        • greg-7 Re: przez Rostowskiego wzrosną podatki 15.07.09, 11:48
          prezeydent nigdy sie na to nie zgodzi
          > tak samo jak sie nie zgodzi na reforme KRUS, ZUS, emerytur i
          dodatcji
          > dla stoczni.

Z Kaczyńskim mogli by się dogadać jakby chcieli. PO wolało jednak
          zrobić cyrk z krzesłami w Brukseli, szczuć paligłupem i ciągle
          atakować. To są zwykłe gnojki i menele polityczne.

> Dlatego potrzebny jest prezeydent z PO zeby przeszly odpowiednie
          > ustawy.

Nawet jak Lepper zostanie prezydentem to nie można mówić że nic się
          nie da zrobić. Z każdym trzeba rozmawiać a polityka to trudna
          sprawa. Do pewnych decyzji trzeba dorosnąć, a przede wszystkim mieć
          dobrze poukładane w głowie. Ciągłe kłótnie to domena maluczkich,
          człowiek na poziomie nie pogrywa w ten sposób.
    • kap0 Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 12:40
      taaaak i teraz cale swoje nieudacznictwo POsrana partia zwali na
      Prezydenta bo on zawetuje
      • funia81 Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 12:49
        > taaaak i teraz cale swoje nieudacznictwo POsrana partia zwali na
        > Prezydenta bo on zawetuje

Chcac nie chcac, prezio wychodzi na woka, ktory blokuje wszystko, co mu brat
        kaze, zeby PiS - partia bez programu, pomyslu i sensu - utrzymal sie na
        powierzchni. Taka prawda. A ze w Polsce zle sie dzieje? Coz, od kiedy to
        Kaczynskich obchodzi?
        • fields1 Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 13:14
          To chyba PO bez programu ? Który to niby punkt swojego programu zrealizowali
          przez ostatnie dwa lata rządzenia ? Nawet nowe stawki podatków "pożyczyli" od
          PiSu bo się wstydzili własny projekt wprowadzać w życie :) Pobudka ! ;)
          • men190 PO jest partia bez programu poniewaz nie powstala 14.07.09, 14:15
            po to, by przeprowadzic w Polsce reformy. Platforma powstala po to, by
            postSBecja miala jeszcze kilka lat dobrego fartu. Nalezalo zatem obiecac
            wszystko wszystkim (czyli budzetowce podwyzki, przedsiebiorcom obnizki
            podatkow), by ludzie gremialnie poparli Platforme.

Teraz to wszystko sie rozwala, ale nalezy zrobic wszystko by utrzymac wladze.
            • jk1962 Re: PO jest partia bez programu poniewaz nie pows 14.07.09, 15:34
              men190 napisał:
              Nalezalo zatem obiecac
              > wszystko wszystkim (czyli budzetowce podwyzki, przedsiebiorcom
              obnizki
              > podatkow), by ludzie gremialnie poparli Platforme.
              .......................
              Ludzie głosowali na PO bo mieli powyżej dziurek w nosie PISowskiego
              gówna, i nadal mają.
            • puch4cz Re: PO jest partia bez programu poniewaz nie pows 14.07.09, 19:29
              I ty, buraku twierdzisz ze jestes obiektywnym przedsiebiorca? Won, chamie.
          • funia81 Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 15:03
            Typowa PiSia reakcja: ja napisze, ze PiS nie ma programu (bo nie ma, na razie
            drugi rok leci na krytykowaniu wszystkich posuniec rzadu i desperackiej obronie
            stanu posiadania w mediach), ale nie doczekam sie reakcji "Alez ma, prosze
            bardzo" - i tu w punktach program PiS. Nie, PiSie pieski odszczekna w odruchu
            Pawlowa "A bo to PO nie ma programu". I taka z wami dyskusja. Na szczescie
            Polacy sie na tym juz poznali i dlatego PiS do wladzy dlugo jeszcze nie wroci.
            Zajmijcie sie sprzedaza komorek. I nie piszcie "Ja wcale nie popieram PiS", bo
            po waszej "argumentacji" jest to tekst uragajacy nie tylko mojej inteligencji,
            ale takze zwyklej przyzwoitosci.
            • buj_w_chucie Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 17:08
              Zostawmy program PiS.

Czy potrafisz w 10 punktach strescic program PO? Albo jeszcze
              lepiej - podac odnosnik do jakiegos zrodla, w ktorym sami autorzy
              tego programu go w ten sposob podsumowuja?

Bo ja do tej pory znalazlem tylko 60 stronicowego pdfa, ktorego nie
              da sie czytac.
            • min_nowak Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 18:00
              ~ funia81 napisało:
              ~
              ~ Typowa PiSia reakcja: ja napisze, ze PiS nie ma programu (bo nie ma, na razie
              ~ drugi rok leci na krytykowaniu wszystkich posuniec rzadu i desperackiej obronie
              ~ stanu posiadania w mediach), ale nie doczekam sie reakcji "Alez ma, prosze
              ~ bardzo" - i tu w punktach program PiS. Nie, PiSie pieski odszczekna w odruchu
              ~ Pawlowa "A bo to PO nie ma programu". I taka z wami dyskusja. Na szczescie
              ~ Polacy sie na tym juz poznali i dlatego PiS do wladzy dlugo jeszcze nie wroci.
              ~ Zajmijcie sie sprzedaza komorek. I nie piszcie "Ja wcale nie popieram PiS", bo
              ~ po waszej "argumentacji" jest to tekst uragajacy nie tylko mojej inteligencji,
              ~ ale takze zwyklej przyzwoitosci.
              ~ ...

Koalicja Platformy Obywatelskiej i Polskiego Stronnictwa Ludowego i mój rząd będziemy gwarantami wzrostu wynagrodzeń w ochronie zdrowia. Przekształcimy publiczne placówki ochrony zdrowia, które w przeważającej większości dzisiaj należą do samorządów, w spółki prawa handlowego.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97831617
          • pe11 Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 16:59
            Np. wybudował 500 boisk w programie "Orlik", podczas gdy rząd kłamczyńskiego nie
            kiwnął małym palcem dla rozwoju sportu.
        • arabski_tomasz Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 18:01
          # funia81 napisało:
          #
          # > taaaak i teraz cale swoje nieudacznictwo POsrana partia zwali na
          # > Prezydenta bo on zawetuje
          #
          # Chcac nie chcac, prezio wychodzi na woka, ktory blokuje wszystko, co mu brat
          # kaze, zeby PiS - partia bez programu, pomyslu i sensu - utrzymal sie na
          # powierzchni. Taka prawda. A ze w Polsce zle sie dzieje? Coz, od kiedy to
          # Kaczynskich obchodzi?
          #
      • ssbn643 Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 17:49
        : kap0 napisało:
        :
        : taaaak i teraz cale swoje nieudacznictwo POsrana partia zwali na
        : Prezydenta bo on zawetuje

Nawet pan nie pomyśl kiedykolwiek,
        że Wałęsa mógł być po tamtej stronie, ze Walsa mógł być agentem.
        Pomyślenie jest zbrodnią wobec mnie [L.Wałęsa]
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97824810
    • pzablo Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 12:44
      Płacimy i będziemy płacić za lata bez reform!
      U nas w kraju nie obowiązuje zasada aby żyło sie lepiej, tylko aby
      drugiemu żyło się gorzej niż mnie - bo to polska właśnie!

Tacy jak najlepszeblogi, adam_l27, zg13, wlodzimierz.ilicz, fields1
      i wielu innych to szczekacze sami nic nie potrafią zrobić tylko
      szczekać jak psy, bo najprościej - obrażać innych!
      • zg13 Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 12:49
        jak widac dowolny idiotyzm Tuska i jego niedouczonej bandy znajdzie zrozumienie
        u michnikoidow
        • jk1962 Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 15:38
          zg13 napisał:
          jak widac dowolny idiotyzm Tuska i jego niedouczonej bandy znajdzie
          zrozumienie u michnikoidow
          ................................
          Możesz wymienić choć jeden idiotyzm Tuska?
          • nacap Re: Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 21:53
            > zg13 napisał:
            > jak widac dowolny idiotyzm Tuska i jego niedouczonej bandy
            znajdzie
            > zrozumienie u michnikoidow
            > ................................
            > Możesz wymienić choć jeden idiotyzm Tuska?

tak moge, jeden z wielu:

"Gielda jest odzwierciedleniem skutecznosci wladzy" Donald Tusk,
            trzeba byc idiota zeby cos takiego powiedziec...

wot i wsi kak gawariat francuzy
    • pitland.pl cyrk będzie z ulgami podatkowymi 14.07.09, 12:56
      Jeżeli nie będzie podwyżki podatków PIT, CIT, VAT, PCC to jedyny sposób na
      dziurę w budżecie to odebranie ulg. Sama ulga prorodzinna to rocznie 8 mld,
      ulga rehabilitacyjna - 4-5 mld. Prezydent pewnie tego nie podpisze
      • agni1 Re: cyrk będzie z ulgami podatkowymi 14.07.09, 14:23
        Podwyżki podatków oznaczają zmniejszenie wpływów z podatków - wystarczy poczytać
        trochę ekonomię. Już obecnie szara strefa w Polsce jest szacowana na ok. 20% PKB.
        • funia81 Re: cyrk będzie z ulgami podatkowymi 14.07.09, 15:04
          > Podwyżki podatków oznaczają zmniejszenie wpływów z podatków -
          > wystarczy poczytać trochę ekonomię.
          Alez oczywiscie. Dlatego najwyzsze wplywy do budzetu zapewnia podatek w
          wysokosci 0%.
          Ty w ogole czasem myslisz?
          • stf Re: cyrk będzie z ulgami podatkowymi 14.07.09, 15:48
            funia81, masz rację, myślenie ma kolosalną przyszłość. czy podatki w
            wysokości 100% zapewnią większe wpływy? chyba też nie bo nie
            znajdzie się żaden głupi by pracować tylko na państwo. można
            przyjąć, że rozkład wpływów z podatków to funkcja ciągła pomiędzy 0%
            a 100%, która w tych granicznych punktach wynosi 0. jest gdzieś w
            tym przedziale wartość maksymalna i myślę, że w naszym obecnym
            przypadku jest ona raczej po lewej stronie. czyli zmniejszamy
            podatki - idziemy do góry, zwiększamy - idziemy w dół. przykład
            akcyzy na spirit potwierdza to, że jest to możliwe. rządowe
            symulacje są na razie na poziomie excela a tam oczywiście wszystko
            się zgadza. mam wrażenie, że polacy po prostu się nie uczą.
          • nowak_slawomir Re: cyrk będzie z ulgami podatkowymi 14.07.09, 18:01
            # funia81 napisało:
            #
            # > Podwyżki podatków oznaczają zmniejszenie wpływów z podatków -
            # > wystarczy poczytać trochę ekonomię.
            # Alez oczywiscie. Dlatego najwyzsze wplywy do budzetu zapewnia podatek w
            # wysokosci 0%.
            # Ty w ogole czasem myslisz?
            #
          • gminny.inseminator Re: cyrk będzie z ulgami podatkowymi 14.07.09, 18:02
            -> funia81 napisało:
            ->
            -> > Podwyżki podatków oznaczają zmniejszenie wpływów z podatków -
            -> > wystarczy poczytać trochę ekonomię.
            -> Alez oczywiscie. Dlatego najwyzsze wplywy do budzetu zapewnia podatek w
            -> wysokosci 0%.
            -> Ty w ogole czasem myslisz?
            ->
        • uul Re: cyrk będzie z ulgami podatkowymi 14.07.09, 17:52
          ~ agni1 napisało:
          ~
          ~ Podwyżki podatków oznaczają zmniejszenie wpływów z podatków - wystarczy poczytać
          ~ trochę ekonomię. Już obecnie szara strefa w Polsce jest szacowana na ok. 20% PKB.

Tusk zwrócił się do dowódców z prośbą o sporządzenie
          służbowej notatki na temat oczekiwanej pomocy i uproszczenia
          przepisów. - To umożliwi mi natychmiast po powrocie do kraju na
          przystąpienie do wprowadzenia nadzwyczajnych
          przepisów dla misji [w Afganistanie]
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97826986
      • rece_ktore_lecza cyrk będzie z ulgami podatkowymi 14.07.09, 17:54
        = pitland.pl napisało:
        =
        = Jeżeli nie będzie podwyżki podatków PIT, CIT, VAT, PCC to jedyny sposób na
        = dziurę w budżecie to odebranie ulg. Sama ulga prorodzinna to rocznie 8 mld,
        = ulga rehabilitacyjna - 4-5 mld. Prezydent pewnie tego nie podpisze
        =
    • carramba7 Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 13:10
      LK powinien podpisać wszystkie rządowe ustawy nawet te najbardziej
      idiotyczne...
      Nie będzie wtedy na kogo zwalać winy i zrobi się kociokwik...ha ha ha ha.
      • artur74 Jak LK podpisze, stanie się współodpowiedzialnym! 14.07.09, 13:27
        carramba7 napisał:

LK powinien podpisać wszystkie rządowe ustawy nawet te najbardziej idiotyczne...
        Nie będzie wtedy na kogo zwalać winy i zrobi się kociokwik...ha ha ha ha.

Nic z tych rzeczy! Podpis Kaczyńskiego pod ustawami rządu będzie
        współodpowiedzialnością LK! W razie powodzenia, cały splendor dla rządu, w razie
        klapy, cała wina po stronie LK (TVN i GW się już postarają...).
        • funia81 Re: Jak LK podpisze, stanie się współodpowiedzial 14.07.09, 15:06
          > Podpis Kaczyńskiego pod ustawami rządu będzie
          > współodpowiedzialnością LK!
          Bardzo celna uwaga. Do wszelkiej odpowiedzialnosci ten pajac jest absolutnie
          niezdolny. Dlatego brat mu musi mowic, co i kiedy ma robic. Teraz zacznie
          dilowac telefonami.

> cała wina po stronie LK (TVN i GW się już postarają...).
          :-))) Bawi mnie to przeswiadczenie o wszechmocy zlych mediow. Od razu widac, ze
          tak pisza tylko ludzie niezdolni do samodzielnego myslenia.
          • tuks_nie_jest_dozorca Re: Jak LK podpisze, stanie się współodpowiedzial 14.07.09, 18:01
            > funia81 napisało:
            >
            > > Podpis Kaczyńskiego pod ustawami rządu będzie
            > > współodpowiedzialnością LK!
            > Bardzo celna uwaga. Do wszelkiej odpowiedzialnosci ten pajac jest absolutnie
            > niezdolny. Dlatego brat mu musi mowic, co i kiedy ma robic. Teraz zacznie
            > dilowac telefonami.
            >
            > > cała wina po stronie LK (TVN i GW się już postarają...).
            > :-))) Bawi mnie to przeswiadczenie o wszechmocy zlych mediow. Od razu widac, ze
            > tak pisza tylko ludzie niezdolni do samodzielnego myslenia.
            > ...

Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program pod wszystko
            mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia".
            Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku,
            tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97825611
          • kelner_sikajacy_do_zupy Re: Jak LK podpisze, stanie się współodpowiedzial 14.07.09, 18:02
            # funia81 napisało:
            #
            # > Podpis Kaczyńskiego pod ustawami rządu będzie
            # > współodpowiedzialnością LK!
            # Bardzo celna uwaga. Do wszelkiej odpowiedzialnosci ten pajac jest absolutnie
            # niezdolny. Dlatego brat mu musi mowic, co i kiedy ma robic. Teraz zacznie
            # dilowac telefonami.
            #
            # > cała wina po stronie LK (TVN i GW się już postarają...).
            # :-))) Bawi mnie to przeswiadczenie o wszechmocy zlych mediow. Od razu widac, ze
            # tak pisza tylko ludzie niezdolni do samodzielnego myslenia.
            # ...

Zastał Polskę murowaną a zostawi jedno wielkie boisko
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97831743
    • nowak11 Wszystko przez PiS 14.07.09, 13:15
      Podatki wzrosną przez Kaczyńskich, Rydzyka, NBP, Radio Maryja, Telewizję
      Trwam, Gosiewskiego... nowaka11;))) Ale nie prze nieudolność rządu!
      • jk1962 Re: Wszystko przez PiS 14.07.09, 15:44
        nowak11 napisał:

> Podatki wzrosną przez Kaczyńskich, Rydzyka, NBP, Radio Maryja,
        Telewizję
        > Trwam, Gosiewskiego... nowaka11;))) Ale nie prze nieudolność rządu!
        .................................
        W końcu mogę zgodzić się w 100%.
        • ssbn643 Re: Wszystko przez PiS 14.07.09, 17:57
          > jk1962 napisało:
          >
          > nowak11 napisał:
          >
          > > Podatki wzrosną przez Kaczyńskich, Rydzyka, NBP, Radio Maryja,
          > Telewizję
          > > Trwam, Gosiewskiego... nowaka11;))) Ale nie prze nieudolność rządu!
          > .................................
          > W końcu mogę zgodzić się w 100%.

Udało się panom skompromitować Gdańsk i Polskę.
          [...] mówił Adamowicz na konferencji prasowej pod pomnikiem Neptuna
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97832815
    • prawdziwy-moher ...Doprowadzili do krachu budzet........ 14.07.09, 13:19
      a teraz winien Prezydent.To wy niedorajdy rzadzicie razem z mediami.Klamaliscie to macie za swoje.
      • prawdziwy-moher Re: ...Doprowadzili do krachu budzet........ 14.07.09, 13:29
        10 pazdziernik 2008 rok.
        Kryzysu gospodarczego w Polsce nie obawia się także resort finansów. Minister finansów Jacek Rostkowski zapewnił, że nasza gospodarka jest w dobrej formie, a Polska jest jednym z najlepiej przygotowanych na trudne czasy krajów.

• wuetend Re: ...nie bylo klamstwa 14.07.09, 14:19
          PL jest w o wiele lepszej sytuacji niz 24 kraje EU z uwagi na
          strukture konsumpcyjnego (wiekszosc sa to dobra nizszego rzedu, na
          ktore jest wzglednie staly popyt) oraz ze wzgledu na zapotrzebowanie
          na inwestycje - glownie w budownictwie drogowym. To jest powazny
          atut i to SA FAKTY. jak rowniez to, ze jak dotąd PL jest jednym z 3
          krajów UE, ktore odnotowaly wzrost PKB po Q1 2009.

ale oczywiscie prawdziwego mohera interesuje co sie stanie z jego
          wyłudzoną rentą.

prawdziwy-moher napisał:

> 10 pazdziernik 2008 rok.
          > Kryzysu gospodarczego w Polsce nie obawia się także resort
          finansów. Minister f
          > inansów Jacek Rostkowski zapewnił, że nasza gospodarka jest w
          dobrej formie, a
          > Polska jest jednym z najlepiej przygotowanych na trudne czasy
          krajów.
          >
          >
          • prawdziwy-moher Re: ...nie bylo klamstwa 14.07.09, 14:30
            Dziwne ze tam az tak nie tna, nie likwiduja armii, policji itd.
            • mucho.picu Re: ...nie bylo klamstwa 14.07.09, 17:51
              > prawdziwy-moher napisało:
              >
              > Dziwne ze tam az tak nie tna, nie likwiduja armii, policji itd.

Palikot cały czas konsekwentnie ucieka też od odpowiedzi, kto jest
              źródłem pieniędzy.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97833530
          • frusto Re: ...nie bylo klamstwa 14.07.09, 14:57
            wuetend napisał:
            > jak rowniez to, ze jak dotąd PL jest jednym z 3
            > krajów UE, ktore odnotowaly wzrost PKB po Q1 2009.

Faktem jest takze to, że ów wzrost PKB wynikł tylko i wyłącznie z doboru
            metodyki liczenia. W zależności od doboru metodyki można było wykazać, że Polska
            ma spadek PKB albo wzrost. Rządowi statystycy wybrali metodę liczenia PKB, która
            pokazała maksymalny możliwy wzrost PKB.

Faktem jest także, że wszyscy niemal analitycy wskazują na pozytywną rolę
            płynnego kursu waluty oraz osłabienia złotówki. Faktem jest także, że Tusk i
            jego ekipa bardzo ostro zabiegali o wejście do usztywnienie kursu waluty
            względem euro.

Ja nie twierdzę, że inna partia rządziłaby lepiej (z jednym może wyjątkiem). Co
            więcej, zapewne wzburzę zwolenników PiS stwierdzeniem, że PiS rządziłby gorzej.
            Ale tylko niedużo gorzej. PiS ma kiepski "pjar", a PO dobry, i to jest główna
            różnica między nimi. Jak się przyjrzeć owym "twardym faktom", to bardzo mało
            zostaje.

• deluc Re: ...nie bylo klamstwa 14.07.09, 19:55
              Dużo prawdy w tej wypowiedzi. Prawdopodobnie PiS w działaniu byłby co najmniej
              tak samo nieporadny jak PO. Za PO bije na głowę PiS w "tumanieniu" wyborców -
              ba, w robieniu z nich idiotów.
          • kelner_sikajacy_do_zupy Re: ...nie bylo klamstwa 14.07.09, 17:46
            > wuetend napisało:
            >
            > PL jest w o wiele lepszej sytuacji niz 24 kraje EU z uwagi na
            > strukture konsumpcyjnego (wiekszosc sa to dobra nizszego rzedu, na
            > ktore jest wzglednie staly popyt) oraz ze wzgledu na zapotrzebowanie
            > na inwestycje - glownie w budownictwie drogowym. To jest powazny
            > atut i to SA FAKTY. jak rowniez to, ze jak dotąd PL jest jednym z 3
            > krajów UE, ktore odnotowaly wzrost PKB po Q1 2009.
            >
            > ale oczywiscie prawdziwego mohera interesuje co sie stanie z jego
            > wyłudzoną rentą.
            > ...

To chyba jest jakaś rydzykofilia - nerwica natręctw, polegająca na nadmiernym emocjonalnym, niezdrowym wręcz zaiteresowaniu,
            obsesyjym, powiedziałbym ,ze strony Gazety Wyborczej o. Rydzykiem i jego działalnością medialną.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85591043&a=85594826
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97830854
      • prawdziwy-moher ..Kiedy zwolennicy PO zrozumieja?..... 14.07.09, 13:38
        Zrozumieja , jak kiedys zwolennicy czy czlonkowie PZPR.Powiedza juz nie da rady zyc.I dobrze powiedza.Taka ich przyszlosc
      • nowak_slawomir ...Doprowadzili do krachu budzet........ 14.07.09, 17:54
        = prawdziwy-moher napisało:
        =
        = a teraz winien Prezydent.To wy niedorajdy rzadzicie razem z mediami.Klamaliscie to macie za swoje.

PO chce zafundować opinii publicznej dwutygodniowy
        festiwal cynizmu i populizmu, przebierając się w szaty obrońcy
        kieszeni Polaków.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97836350
    • lasken Osiągneliśmy koniec?? 14.07.09, 13:19
      Rostowski.. Mów za siebie! Ja robię ciągle co do mnie należy...
      • artur74 Już niedługo będziemy się cieszyć z rezerw NBP... 14.07.09, 13:43
        Podwyżka podatków nadejdzie bez względu na fakt wypłacenia rezerw NBP.
        Rząd Platformy będzie się jeszcze cieszył, że NBP ma w skarbcu trochę grosza, by
        interweniować w razie nagłego spadku kursu złotego.
        Zachodnie banki są wspomagane publicznymi pieniędzmi a w Polsce za wszelką cenę
        chcemy osłabić NBP.
        Zreformujmy KRUS!
        • wuetend Re: Już niedługo będziemy się cieszyć z rezerw NB 14.07.09, 14:20
          ZLIKWIDUJMY !!

> Zreformujmy KRUS!
    • masuma Zleciały się PISowskiie gęgacze i lamentują:-)) 14.07.09, 13:31
      A paszły mi, hipokryci!
      Udajecie troskę, a życzycie Polsce jak najgorzej,
      żeby tylko dopiec przeciwnikom politycznym?
      To jest wasz "patriotyzm" - gęby pełne frazesów,
      a w sercach nienawiść i plucie
      • artur74 Re: Zleciały się PISowskiie gęgacze i lamentują:- 14.07.09, 13:44
        masuma napisał:

> A paszły mi, hipokryci!
        > Udajecie troskę, a życzycie Polsce jak najgorzej,
        > żeby tylko dopiec przeciwnikom politycznym?
        > To jest wasz "patriotyzm" - gęby pełne frazesów,
        > a w sercach nienawiść i plucie

A teraz sobie odpowiedz na pytanie, u kogo jest w sercach nienawiść i plucie?
        • funia81 Re: Zleciały się PISowskiie gęgacze i lamentują:- 14.07.09, 15:08
          Jakby ci to powiedziec, artur74...
          Po tym cytacie ja nie mam watpliwosci, jak to jest z ta nienawiscia...
          • kelner_sikajacy_do_zupy Re: Zleciały się PISowskiie gęgacze i lamentują:- 14.07.09, 18:03
            ## funia81 napisało:
            ##
            ## Jakby ci to powiedziec, artur74...
            ## Po tym cytacie ja nie mam watpliwosci, jak to jest z ta nienawiscia...
            ##
          • el.presidente.tusk Re: Zleciały się PISowskiie gęgacze i lamentują:- 14.07.09, 18:03
            -> funia81 napisało:
            ->
            -> Jakby ci to powiedziec, artur74...
            -> Po tym cytacie ja nie mam watpliwosci, jak to jest z ta nienawiscia...
            ->
      • frusto Re: Zleciały się PISowskiie gęgacze i lamentują:- 14.07.09, 15:04
        masuma napisał:

> Udajecie troskę, a życzycie Polsce jak najgorzej,
        > żeby tylko dopiec przeciwnikom politycznym?
        > To jest wasz "patriotyzm" - gęby pełne frazesów,
        > a w sercach nienawiść i plucie

Zwracam uwagę, że jest dużym nadużyciem przypinanie maski zwolennika PiS
        każdemu, komu się nie podoba PO. Ja w wyborach na PO głosowałem (do sejmu), i
        jest to największe rozczarowanie w moim życiu. Spodziewałem się partii
        liberałów, fachowców, potrafiących coś więcej niż się uśmiechać. Spodziewałem
        się ludzi potrafiących w mądry sposób bronić interesów Polski, znających się na
        ekonomii, nie umoczonych w różnego rodzaju podejrzane interesy. Zawiodłem się
        pod każdym względem. Bo dostałem zamiast tego ludzi, którzy w mistrzowski sposób
        opracowali techniki marketingu. I naprawdę niewiele więcej.
    • osiol10 emerytury wcześniejsze 14.07.09, 13:43
      ci co często nie mogą odebrać nawet pierwszej emerytury bo zaraz schodzą płacą
      na innym na ich wcześniejsze emerytury, że o krusach, i bezfiskalnych
      kasiarzach nie wspomnę...
      • viptocat I to już koniec i nie ma już nic. 14.07.09, 13:53
        Jesteście wolni możecie sobie iść :).

Problem polega na tym ,że potencjalni następcy PO (PIS ,
        lewactwo ,ludzie Piskorskiego ) to taka sama banda debili i
        nieudaczników. A przy tym nie mają tego wdzięku co PO :D. Tylko dla
        tego jescze będę na nich głosował.

Ps. Zawsze mi się wydawało ,że ludzie zostają ministrami bo mają
        jakiś pomysł na rządzenie ;p.

Pozdrawiam
        V
        • wuetend Re: I to już koniec i nie ma już nic. 14.07.09, 14:21
          Moim zdaniem najlepszym ministrem finansów ostatnich czasów był M.
          Gronicki: rzeczowy, technokrata, apolityczny.
          Kogos takiego teraz tu trzeba a nie upolitycznionej marionetki
          sterowanej z tylniego fotela.

viptocat napisał:

> Jesteście wolni możecie sobie iść :).
          >
          > Problem polega na tym ,że potencjalni następcy PO (PIS ,
          > lewactwo ,ludzie Piskorskiego ) to taka sama banda debili i
          > nieudaczników. A przy tym nie mają tego wdzięku co PO :D. Tylko
          dla
          > tego jescze będę na nich głosował.
          >
          > Ps. Zawsze mi się wydawało ,że ludzie zostają ministrami bo mają
          > jakiś pomysł na rządzenie ;p.
          >
          > Pozdrawiam
          > V
        • nowak_slawomir I to już koniec i nie ma już nic. 14.07.09, 17:52
          = viptocat napisało:
          =
          = Jesteście wolni możecie sobie iść :).
          =
          = Problem polega na tym ,że potencjalni następcy PO (PIS ,
          = lewactwo ,ludzie Piskorskiego ) to taka sama banda debili i
          = nieudaczników. A przy tym nie mają tego wdzięku co PO :D. Tylko dla
          = tego jescze będę na nich głosował.
          =
          = Ps. Zawsze mi się wydawało ,że ludzie zostają ministrami bo mają
          = jakiś pomysł na rządzenie ;p.
          = ...

Słaby tekst. Nie ma co komentować
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97825749
    • men190 Kiepszczak Rostowski jest po prostu slaby 14.07.09, 13:51
      Zalozyl ksiezycowe wplywy z PIT i z akcyzy. Zerknijcie do ustawy. Na ten rok
      wplywy mialy wzrosnac o minimum kilkanascie procent w stosunku do tego co
      zalozyla Gilowska na 2008.

Kiepszczak podniosl akcyze na papierosy i wodke i juz jest spadek wplywow
      (przemyt i produkcja wlasna kwitna).

Niech sie odwali od prezydenta, spieprzyl sprawe i jest cienki. Jego mocodawcy
      koniecznie chcieli nam wcisnac EURO, wiec zalozyl kompletnie nierealny poziom
      deficytu.

Zaloze sie, ze zaden budzet po 1989 nie rozjechal sie tak z zalozeniami jak
      budzet Rostowskiego. Jaki rzad taki Minister Finansow. Zawsze byla to zbieranina
      nic nie umiejacych karierowiczow. Z drugiej strony myslalem juz, ze nikt na tych
      palantow nie bedzie glosowal a tu prosze, w 2007 poparla ich sama inteligencja i
      postepowi. Poparli to niech teraz żrą tynk.
      • agni1 Re: Kiepszczak Rostowski jest po prostu slaby 14.07.09, 14:26
        Min. Rostkowski na pytanie przedstawiciela UE o wskaźniki ekonomiczne nic nie
        potrafił powiedzieć. Tamten więcej wiedział o polskiej gospodarce niż nasz
        minister. To pokazuje poziom naszego rządu.
        • babaqba Re: Kiepszczak Rostowski jest po prostu slaby 14.07.09, 15:50
          Od razu mi przychodzi na myśl nieznający angielskiego, PISowski szef
          NBP, który ponoć skończył jakiś kurs w USA. Kwalifikacje jak zwykle w
          Polsce: mierny ale wierny. Jak z takimi elitami mamy cokolwiek
          osiągnąć? Jak można brać na poważnie człowieka, który nie zna
          podstawowych pojęć z zakresu bankowości, nie zna języków, nie ma
          wykształcenia i mianować go szefem NBP? Kaczyński jest szkodnikiem i
          wrogiem naszego kraju. Agent Rydzyka i tyle.
      • jk1962 Re: Kiepszczak Rostowski jest po prostu slaby 14.07.09, 15:55
        men190 napisał:
        Zalozyl ksiezycowe wplywy...Kiepszczak podniosl akcyze na papierosy
        i wodke ...Niech sie odwali od prezydenta...Jego mocodawcy
        koniecznie chcieli nam wcisnac EURO...Zaloze sie, ze zaden budzet po
        1989 nie rozjechal sie...to zbieranina nic nie umiejacych
        karierowiczow...
        a tu prosze, w 2007 poparla ich sama inteligencja
        .....................................................
        Takie nieudaczniki a inteligencja popiera! Niewiarygodne! Jedyne
        wytłumaczenie tego skandalicznego faktu jest takie że inteligencja
        jest nieuswiadomiona bo nie słucha Rydzyka.
        • men190 Re: Kiepszczak Rostowski jest po prostu slaby 14.07.09, 16:46
          Mnie sie przypomina Unia Wolnosci. To tez byla partia dla elity a GW pisala
          wprost, ze jak na nich zaglosujesz to zostaniesz pasowany na inteligenta a nawet
          intelektualiste.

Jak to sie skonczylo to wiemy. Ujemne poparcie. Tu bedzie podobnie.
      • kuter.noga.pl Kiepszczak Rostowski jest po prostu slaby 14.07.09, 17:50
        -> men190 napisało:
        ->
        -> Zalozyl ksiezycowe wplywy z PIT i z akcyzy. Zerknijcie do ustawy. Na ten rok
        -> wplywy mialy wzrosnac o minimum kilkanascie procent w stosunku do tego co
        -> zalozyla Gilowska na 2008.
        ->
        -> Kiepszczak podniosl akcyze na papierosy i wodke i juz jest spadek wplywow
        -> (przemyt i produkcja wlasna kwitna).
        ->
        -> Niech sie odwali od prezydenta, spieprzyl sprawe i jest cienki. Jego mocodawcy
        -> koniecznie chcieli nam wcisnac EURO, wiec zalozyl kompletnie nierealny poziom
        -> ...

Musztardowy Donald nie jest wymiękający...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=000000
    • wuetend boszszsz 14.07.09, 14:02
      co za styl.
      Oto co mamy:
      1. glowna partia rzadzaca energie pozytkuje w szukanie alibi i
      winnych ewentualnych niepowodzen prowadzonej "polityki gospodarczej";
      2. glowna partia opozycyjna modli sie o przedluzenie kryzysu i szuka
      kwitow na rzadzacych. dotychczas najwazniejszy argument: "mowiliscie
      ze nie ma kryzysu"
      3. glowna partia koalicyjna ..obsadzila stanowiska i je mocno trzyma;
      4. glowna partia lewicowa .. .. .. chyba istnieje jeszcze.

To ja juz wole chyba anarchie.
    • pawelpawlewicz Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 14:37
      a może by się w końcu wzięli za KRUS????????????/ TAM JEST KASA
      • arabski_tomasz Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 17:58
        => pawelpawlewicz napisało:
        =>
        => a może by się w końcu wzięli za KRUS????????????/ TAM JEST KASA

Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje
        pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych
        Walterowie
    • fields1 Powołać rząd ocalenia narodowego - Tusk out ! 14.07.09, 14:47
      Większość członków tego rządu to tępe nieuki. Nic dobrego nas już z ich strony
      nie spotka a może jeszcze sporo złego.

Uważam, że należy rozwiązać ten parlament i powołać rząd ocalenia narodowego z
      udziałem ludzi bezpartyjnych i przede wszystkim bezpartyjnym premierem.
      • lava71 Re: Powołać rząd ocalenia narodowego - Tusk out ! 14.07.09, 15:20
        ja do tego bym jeszcze rozliczył tych cieniasów z tego co zrobili. Zlicytować
        dziadów do gaci ... niech się poznają jak spora część społeczeństwa żyje.
      • wuetend Re: i ocalic fora od glupich wypowiedzi 14.07.09, 15:42
        podaj przyklady bezpartyjnych fachowcow

fields1 napisał:

> Większość członków tego rządu to tępe nieuki. Nic dobrego nas już
        z ich strony
        > nie spotka a może jeszcze sporo złego.
        >
        > Uważam, że należy rozwiązać ten parlament i powołać rząd ocalenia
        narodowego z
        > udziałem ludzi bezpartyjnych i przede wszystkim bezpartyjnym
        premierem.
        • eclectric Re: i ocalic fora od glupich wypowiedzi 14.07.09, 16:49
          płacą im kupe kasy w prywatnych firmach!
          • uul Re: i ocalic fora od glupich wypowiedzi 14.07.09, 17:47
            : eclectric napisało:
            :
            : płacą im kupe kasy w prywatnych firmach!

Miało się odbyć wielkie, radosne święto. Nie odbędzie się. Tym samym
            udało się panom skompromitować Gdańsk i Polskę. Co odpowiemy naszym
            dzieciom i wnukom, gdy zapytają dlaczego nie potrafimy być dumni z
            naszej wielkiej Europy? [...]
            mówił Adamowicz na konferencji prasowej pod pomnikiem Neptuna
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97830506
        • nowak_slawomir Re: i ocalic fora od glupich wypowiedzi 14.07.09, 17:50
          : wuetend napisało:
          :
          : podaj przyklady bezpartyjnych fachowcow
          :
          :
          : fields1 napisał:
          :
          : > Większość członków tego rządu to tępe nieuki. Nic dobrego nas już
          : z ich strony
          : > nie spotka a może jeszcze sporo złego.
          : >
          : ...

Rozmawiałem z premierem kilka dni temu po tym całym incydencie
          z prezydentem. Pan premier wyraził uznanie, powiedział, że to dobra
          robota" - mówi "Dziennikowi" palikot. Dopytywany, czy premier jest
          zadowolony z nazwania prezydenta "chamem", palikot deklaruje, że
          premier z tego nie był zadowolony. palikot mówi, że czuje się pewnie
          dzięki wsparciu premiera i dodaje, że pozbawianie go funkcji szefa
          komisji teraz byłoby absurdalne.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97825611
    • cromio sepleniąca Natalli, Kaczyńscy po 1,52 m, Gosiewski 14.07.09, 15:03
      - krótki i gruby ... Czy musimy oglądać tę paradę ludzi skrzywdzonych przez
      los, którzy szukają sobie kompensaty w świecie polityki ? Cokolwiek myślą lub
      robią jest naznaczone piętnem ich niedowładów, wyimaginowanej krzywdy i
      okrutnego świata wokół.
      Na psychoterapię to całe towarzystwo !
      • men190 Jak juz brakuje argumentow to siega sie 14.07.09, 15:12
        po wlasnie takie idiotyzmy. Tusk ma wade wymowy, Schetyna problemy z
        wyslawianiem sie i sklecaniem zdan. Ale jakos nie przychodzi mi uzywac takich
        argumentow w dyskusji nad rozwalajacym sie budzetem Rostowskiego.

Dramatyczny jest twoj poziom argumentacji. W szkole to musiales byc prawdziwym
        orlem. Myslisz, ze zaglosujesz na PO to skompensuja sie twoje braki w intelekcie?
        • cree-is-me Akurat w przypadku N-Ś argumentów nie brakuje 14.07.09, 15:36
          Wystarczy popatrzeć czym zajmowała się w przeszłości i jakie ma
          kwalifikacje oraz wiedzę ekonomiczną, żeby z łatwością podważyć jej
          kompetencje. Czy w pisuarze naprawdę nie sposób znaleźć kogoś, kto
          dysponowałby odpowiednią wiedzą na tematy gospodarcze? Ośmieszacie
          się po prostu, i tyle.
          • men190 Re: Akurat w przypadku N-Ś argumentów nie brakuje 14.07.09, 15:54
            No to podwaz jej kompetencje, podaj konkrety, liczby etc. A argument, ze sepleni
            to jest zaden argument.

Na razie wlasne kompetencje znakomicie podwazyl minister Rostowski. Pokazal, ze
            sie nie zna na robocie i powinien byc z niej wywalony. Trzymanie go na sile
            dowodzi, ze premier sam jest nie lepszy.
            • jk1962 Re: Akurat w przypadku N-Ś argumentów nie brakuje 14.07.09, 16:26
              men190 napisał:
              > No to podwaz jej kompetencje, podaj konkrety, liczby etc.
              ...........................................
              Ma swietne kompetencje w obszczekiwaniu rządu. Bez żenady klepie
              partyjne frazesy. Zawsze lojalna wobec prezia (niechby sróbowała nie
              być). Zastanawiam się jakim trzeba być zakłamanym bezwstydnikiem
              żeby tak jak Natalli-Świat (ponoć fachowiec od gospodarki)
              powtarzać bezsensowne partyjne slogany i zupełnie ignorować
              rzeczywistość. Tłumaczą, ale nie usprawiedliwiają, reguły PISowskiej
              lojalności wykluczające własne poglądy, jeśli są niezgodne z
              aktualnę linią propagandową. Nic dziwnego że WSZYSCY w PIS klepią
              wyuczone slogany, a przychylność prezia zyskują ci co propagandę
              opanowali najlepiej, a nie ci co mają jakieś poglądy lub wiedzę.
        • cyce_jak_donice_oo Jak juz brakuje argumentow to siega sie 14.07.09, 17:55
          > men190 napisało:
          >
          > po wlasnie takie idiotyzmy. Tusk ma wade wymowy, Schetyna problemy z
          > wyslawianiem sie i sklecaniem zdan. Ale jakos nie przychodzi mi uzywac takich
          > argumentow w dyskusji nad rozwalajacym sie budzetem Rostowskiego.
          >
          > Dramatyczny jest twoj poziom argumentacji. W szkole to musiales byc prawdziwym
          > orlem. Myslisz, ze zaglosujesz na PO to skompensuja sie twoje braki w intelekcie?

to atak spamerów... to trzeba ignorować - taki atak trwa 20 - 30 minut najlepiej nie
          zwracać uwagi na posty pisane w odpowiedzi ....
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85229436&a=85232697
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97827228
        • tvv_maleszka Jak juz brakuje argumentow to siega sie 14.07.09, 18:00
          = men190 napisało:
          =
          = po wlasnie takie idiotyzmy. Tusk ma wade wymowy, Schetyna problemy z
          = wyslawianiem sie i sklecaniem zdan. Ale jakos nie przychodzi mi uzywac takich
          = argumentow w dyskusji nad rozwalajacym sie budzetem Rostowskiego.
          =
          = Dramatyczny jest twoj poziom argumentacji. W szkole to musiales byc prawdziwym
          = orlem. Myslisz, ze zaglosujesz na PO to skompensuja sie twoje braki w intelekcie?

Tusk zwrócił się do dowódców z prośbą o sporządzenie
          służbowej notatki na temat oczekiwanej pomocy i uproszczenia
          przepisów. - To umożliwi mi natychmiast po powrocie do kraju na
          przystąpienie do wprowadzenia nadzwyczajnych
          przepisów dla misji [w Afganistanie]
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=97824412&a=97829014
      • canisparvus Re: sepleniąca Natalli, Kaczyńscy po 1,52 m, Gosi 15.07.09, 11:26
        cromio napisał:

> - krótki i gruby ... Czy musimy oglądać tę paradę ludzi
        skrzywdzonych przez
        > los, którzy szukają sobie kompensaty w świecie polityki ?
        Cokolwiek myślą lub
        > robią jest naznaczone piętnem ich niedowładów, wyimaginowanej
        krzywdy i
        > okrutnego świata wokół.
        > Na psychoterapię to całe towarzystwo !

Oczywiście ghasejowanie pana premiera dodaje mu tylko uroku, a
        obietnice bez pokrycia to jest to, co wyborcy kochają najbardziej.
    • yesname Boże!!! Prosimy Cię Panie... 14.07.09, 19:20
      Daj Polsce ministra finansów chociaż takiego jak był Belka. Inaczej
      zginiemy. Zabierz Panie Rostowskiego jak najdalej od publicznej
      forsy. To nieudacznik.
      • deluc Re: Belka to człowiek Kotta 14.07.09, 20:07
        - majstrował przy prywatyzacji PZU.
    • ichmordy Donaldyzm atakuje NBP i prezydenta 14.07.09, 20:24
      To nie jest nasz kryzys , to jest kryzys rządu PO !
      Nie zwalajcie winy na innych za swoje nieudacznictwo.
    • micmarci Trzeba ruszyć KRUS. Najwyższa pora 14.07.09, 21:29
      Pełno jest pseudo rolników pracujących na zagranicznych statkach
      mających prace biurową w miastach, którzy żadnych plonów nie
      odstawiają, nic nie hodują i nie uprawiają ziemi.
    • pan_glosny Rostowski: przez NBP wzrosną podatki 14.07.09, 22:11

Dlaczego jakoś temu panu nie wierzę...
      Przez ostatni rok udawali, że nic się nie dzieje a teraz obudzili się z ręką w nocniku.
    • andru_lub Społeczeństwo jest bezwzględne dla władz 14.07.09, 22:40
      Ciekaw jestem, ile z osób tutaj wypowiadających się pod artykułem ma
      chociaż nikłe pojęcie o finansach państwa, ekonomii i polityce
      gospodarczej. Myślę, że nie więcej niż 15%. Przychodzi kryzys, więc
      na tym, na co nas nie stać trzeba oszczędzać. Nie stać nas na socjal,
      dlatego jest obcinany. Dla każdego ciężko pracującego obywatela
      polskiego jest to oczywiste, że rozdawnictwo to luksus i zbytek.
      Oczywiści, pewne fundusze są konieczne, ale zbyt obfite utrzymywanie
      świadczeń może doprowadzić do ogromnego zadłużenia państwa. Wynikiem
      tego jest zubożenie pracujących obywateli kosztem tych, którzy żyją
      ze świadczeń - oni różnicy przed i po kryzysie nie odczują. Solidarne
      państwo to właśnie obcinanie również najuboższym. Skoro mi szef mniej
      płaci, nie widzę powodów, dla których pijak z ósemką dzieci ma
      dostawać te same pieniądze co wcześniej, a ja płacić wyższe na niego
      podatki. 40% procent społeczeństwa, jak się szacuje, jest żywotnie
      zainteresowana stanem świadczeń socjalnych. Są to ludzie, na których
      musi pracować 60% pozostałych. I proszę nie bronić nierobów,
      nieudaczników i pijaków, matek alkoholiczek ze stadem dzieci. Każdy
      jest kowalem swego losu, każdy otrzymuje to, na co pracował.
      Społeczeństwo jest bezwzględne, zawsze będzie wymagać opieki i
      pieniędzy od innych. Pewne minimum socjalne musi być utrzymane, ale
      niech to będzie minimum. Zdrowe społeczeństwo to społeczeństwo ciężko
      pracujące i potrafiące oszczędzać.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka