Gość: Wkurzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:07 Szostkiewicz przyznaje rację lewakom z UE oskarżających Polaków o budowanie obozu zagłady w Oświęcimiu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lech Re: Skandal! Szostkiewicz po stronie lewaków z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:17 jak prawde historyczna można mieszać z polityka UE i glosowaniami. trudno o wieksze brednie i kto to mowi , kwiat dziennikarstwa polskiego, oczywiście wg jego mniemania.już wiem dlaczego red. szostkiewicz boi się lustracji, napewno ma teczke ale z zielonymi papierami ktore do tego czasu skrzetnie ukrywal.dla mnie to debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziu_49@interia.p Re: Skandal! Szostkiewicz po stronie lewaków z UE IP: 62.111.139.* 27.01.05, 09:37 Dla Szostkiewicza przydałaby się kuracja 3 dniowa w celi śmierci.Skoda więcej się rospisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Skandal! Szostkiewicz po stronie lewaków z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:59 No dla mnie to też był szok. Nigdy nie twierdziłem że Polska jest czy była krajem wolnym od antysemityzmu, ale do głowy by nie przyszło żeby Auschwitz wywodzić z polskiego antysemityzmu. Szostkiewicz był po prostu żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Skandal! Szostkiewicz po stronie lewaków z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:06 kogo reprezentuje p. Szostkiewicz. Nie chcemy takich redaktorów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żydożerca Re: Skandal! Szostkiewicz po stronie lewaków z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:26 Nie chcę być złośliwy i nie chcę utrwalać stereotypów, ale wypowiedź redaktora potwierdza, że starozakonni mają tendencję do skrajnego hucpiarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Skandal! Szostkiewicz po stronie lewaków z UE 27.01.05, 10:33 Zgadzam się z Wami, dzisiejszy występ Szostkiewicza był skandaliczny. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manus Re: Skandal! Szostkiewicz po stronie lewaków z UE IP: *.aster.pl 27.01.05, 11:05 SZ. był tak samo żenujący jak cala ta kompromitująca przepychanka nad milionami bestialsko zamordowanych. Panowie parlamentarzyści dyskutują kto zorganizowal obozy: Niemcy, hitlerowcy, naziści, a może niemieccy hitlerowcy lub naziści niemieccy, kolejność narodów które ginęły w obozie (jak ranking popularności), wśród narodów wymienia się homoseksualistów !? Kompromitacja części europejczy- ków. Czy to brak wiedzy czy t.zw. gra polityczna. Pewnie i to i to. Do dziś grają rolę - nie wiedzieliśmy o ludobójstwie itd. P.Sz. całkowicie się zdyskwalifikował swoimi dywagacjami nt. dlaczego obozy pow- stały na terytorium Polski. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falanga1 On jest po prostu szczery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:09 Jesteście bardzo niesprawiedliwi , p.Szostkiewicz powiedział na głos prawdę o naszych towarzyszach z UE. Wreszcie ktoś otwarcie powiedział ,że buduje się nowy totalitaryzm, i każdy kto ośmieli mu się sprzeciwić będzie tak traktowany jak my teraz. Pan Szostkiewicz jest pierwszą ofiarą nowego systemu ( a może nie pierwszą), w każdym razie na tym przykładzie świetnie widać co chcą z nami zrobić. On już się pogodził z kłamstwem i pluciem w twarz, w imię „nowych” „szczytnych” idei. On już jest ich, dlatego doceńcie jego szczerość i wyciągnijcie wnioski póki nie jest za późno!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: On jest po prostu szczery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:10 A ja słyszałem całkiem co innego; Szostkiewicz usprawiedliwiał a jednocześnie dawał rację tym którzy pisza o polskich obozach. Wywodził to z tego że polacy nie chcą konstytucji, są "hamulcowym" Europy i mamy taki obraz, wizerunek jaki mamy. Tylko czy erodeputowani są aż tak moralnie zgnili że za takie małe sprawy gotowi są zafałszowywać prawdę? Nie sadze. A pan Szostkiewicz najwyraźniej tak. No i jeszce zabawy semantyczne że "polisch" oznacza i "w Polsce" i "polski". Ja nie wiem jak on tłumaczy te książki, ale ja zawsze czytam w zachodniej prasie "in Poland" dla określenia przedmiotów znajdujących się w Polsce , ewentualnie "of Poland" dla określenia przynależnościnarodowej danej osoby czy przedmiotu. Tego rodzaju zbitki są jasne jak słońce, a Szostkiewicz zachowuje się jak piąta kolumna. Nigdy nikt nie udowodni że Auschwitz miało cokolwiek wspólnego z Polska poza połozeniem. Owszem, Polska była krajem antysemickim przed wojną, szmalcowników była cała masa, ale były też organizacje ratujace Żydów, sąsiedzi ukrywali Żydów, a byli tacy co ich wydawali. Byli po prostu i dobrzy i źli ludzie. Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Dlaczego np. nikt nie ma pretensji do Austriaków z Mauthausen i Gusen? Dlaczego nikt nie nazwie tego kraju antysemickim, skoro tam również nikt nic nie robił by Żydom pomóc. Ba, tam zgładzono wiecej Polaków niż w Auschwitz wiec dlaczego nikt tym Polakom nie pomagał/ Czy to nie jest kraj antypolski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aren Re: On jest po prostu szczery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 27.01.05, 16:17 Na określenie tego co mówił dziś Szostkiewicz słów brak. Ten dziennikarz pisze w "Polityce" i pewnie dalej będzie pisał. Co więcej w tej redakcji uchdzi za autorytet. Jaka redakcja takie autorytety. Sadzę, że K.Kolenda-Zalewska mogłaby już nie zapraszac go do poranka w TOK-u ( o ile jest to możliwe ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble ble Re: On jest po prostu szczery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:24 Trochę się mylisz. Szostkiewicz (tak jak Pilch) w Polityce służy do "czyszczenia butów" ale ich import do Polityki nie był całkiem przypadkowy. Kolenda spełnia funkcje usługowe wobec Tygodnika Powszechnego, z którego jeden i drugi pochodzą. Przy okazji: dziś w Toku był jeszcze jeden geniusz z ul. Wiślnej - znawca Niemiec - Pięciak. TP pełni zaś swoistą i określoną rolę wobec Agory. Tutaj nie dzieje się nic przypadkiem. Nawet Ziemkiewicz lekko podszczypujący Gazetę jest jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: On jest po prostu szczery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 28.01.05, 16:23 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek "pierwszy" Re: On jest po prostu szczery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:06 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aren Re:drugi IP: *.aster.pl 29.01.05, 13:53 Ale i tak jestem na " pudle ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy Re: Skandal! Szostkiewicz po stronie lewaków z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:49 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś