Dodaj do ulubionych

Wiaferrolaptotopopatia -nowa dziedzina psychiatrii

15.01.07, 15:37
Czyli zjawiska psychiatryczne zwaizane z korzystaniem z laptopa w pociagu.

Laptotriofobia rzedowa - obsesyjna niechec do wlaczania laptopa w przedziale
jezeli obie osoby siedzace po naszej stronie juz to zrobily.

Laptotopotopia - podswiadome ladowanie sie z laptopem do prezdzialu w ktorym
siedzi najwiecej ludzi z lapotpami.

Voyeurolaptolaptria abstynencka - wpatrywanie sie w zawartosc ekranu laptopow
wspolpasazerow po wyczerpaniu sie baterii we wlasnym laptopie.
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: Wiaferrolaptotopopatia -nowa dziedzina psychi 19.01.07, 09:01
      Yhyhyyy:))
      Można też w samolocie...
      • cordatatilia Re: Wiaferrolaptotopopatia -nowa dziedzina psychi 19.01.07, 11:06
        Przypominiała mi się pewna sytuacja:
        Jechałam kiedyś pociągiem, w przedziale siedział pewien facet -ubrany w gajerku,
        z pozoru- jadący w interesach czy coś. W pewnym momencie wyciągnął laptopa i
        zaczął na nim pracować. Tak mi sie przynajmniej wydawało, do czasu, gdy mijając
        go w drodze do WC (po jakichś trzech godz. jazdy) i zajrzałam mu przez ramię
        -oczom mym ukazał sie pasjans...;)
        • brezly Re: Wiaferrolaptotopopatia -nowa dziedzina psychi 19.01.07, 11:40
          Aha, oczekiwalem ze gral w jaka Cywilizacje II albo cos podobnego.
          Typowe:-)

Gajerkowcy...:-)

Mysmy kiedys z Matka_Zalozycielka wymieniali wrazenia z ogladania takich roznych
          Analitykow na rozynch BBC i CNN. Obojesmy mieli hobby ogladac takich kwakan
          gieldowych, ze wzgledu na Tlo. Zwykle to wygladalo tak: elegancko ubrany
          mlodzian infrontofdikamera na tle Logo Banku albo Innego Finansowego Potwora a w
          Tle "openspace" z kolezenstwem z firmy. Tu mlodzian jednym mignieniem powieki
          oznacza miliard euro, a tam w tle: kolysanie sie na krzesle, drapanie sie po
          karku, podjadanie pizzy z kartonu. M_Z udalo sie nawet kiedys zobaczyc zabawe w
          minikoszykowke: probne wrzucanie zmietego w kulki papieru do kosza. Jak nie
          trafil to bral nastepna kartke (pewnie z jakas wstepna wersja proponowanego
          stopnia entuzjazmu na okolicznosc planow zwolnienia 5000 ludzi przez firme, co
          wlasnie podala rekordowe wyniki) i znowu.
          • around_the_sun Re: Wiaferrolaptotopopatia -nowa dziedzina psychi 19.01.07, 11:49
            ciekawe czy wymyslą kiedyś, żeby się dało na ten przykład na rowerze.. ;)
            taka bicyklolaptopomania?
            • brezly Re: Wiaferrolaptotopopatia -nowa dziedzina psychi 19.01.07, 11:53
              Czesc, Around:-) No, na rowerze sie da duzo. Ze przez komorke to banal. Ze dwa
              rowery dla kochajacej sie pary duze mozliwosci daja to dopiero trzeba zobaczyc:
              za raczke mozna jezdzic, obejmowac sie da, w porywach nawet calowac, tak z moich
              obserwacji w krajach wysokiej kultury rowerowej, wynika. Na pewno nie da sie
              czytac gazety, ale cholera wie. Ostatnio miejscowa telewizja pokazala goscia co
              jechal tirem po autobahnie, mial w kabinie TV i mecz ogladal, wiec granice
              naszej wyobrazni to umowne bardziej, one sa.
              • around_the_sun Re: Wiaferrolaptotopopatia -nowa dziedzina psychi 23.01.07, 17:23
                najbardziej podobające mi się jest to w porywach :)
                sam mniód :-D )))
                z gazetom trzeba by wypróbować, bo jakby tak cały czas z górki?...
    • brezly Spinatoforodiskuroreceptoforia 23.01.07, 17:21
      - wlasciwosc wywolywania volens nolens dyskusji na temat przepisow ze szpinaku
      na forach.
      • around_the_sun Re: Spinatoforodiskuroreceptoforia 23.01.07, 17:29
        musze to sobie na karteczce przeliterować i sie nauczyć na pamięć,
        jutro se to w swojej kartotece dopisze jako nowopowstałom jednostke chorobowom
        • immanuela Re: Spinatoforodiskuroreceptoforia 23.01.07, 17:32
          Brezly, doznałam przez Cię oczopląsu i zapętlenia języka. Rachunek od
          otolaryngologookulistoantyoczopląsacza prześlę Ci mailem.
          • brezly Re: Spinatoforodiskuroreceptoforia 23.01.07, 17:42
            TO jest pikus. Kiedys to bylo lamanie jezykow:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12233&w=43708351

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka