Dodaj do ulubionych

jeeaaahhh!!!!!!

26.02.14, 16:17
przyznali mi dofinansowanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!

tzn nie całe...bo nie dadza na radyjko i czajnik...ale jestem taka heppiiii ze ja pierdziuuuu!!!!

teraz tylko szkolenie w urzędzie skarbowym, i po 7 marca moge umowę podpisać smile)

taa zapomniałam tylko o tym ze drug poręczyciel jest na wypowiedzeniu....ale jutro się dopytam, bo mam odebrać jakies papierki z urzedusmile)

bożeee co za rok smile))
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 16:20
      Super!!
    • mme_marsupilami Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 16:56
      Ekstra !
    • grave_digger Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 17:29
      Super!
      • ella_nl Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 18:16
        Super, gratuluję!
    • moonshana Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 19:08
      pooooowoli z tym super. a rabacik dla magielek będzie???? jakby taka potrzeba zaistniała??? ha???
      supersmile gratulujęsmile
      • kowalowa Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 19:12
        no ba smile pewnie ze tak, na hasło wolny magiel smile tylko litosci, ja mam sę na tym dorobić...zatem bez przesady wink ale będzie smile) tylko to w Dobrym Mieście...zatem? wink
        • zales239 Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 19:44
          Gratki!!!!
          Też miałam ,dali 20 tysi.
          najfajniejszy to był ZUS - taki tyci, ale skończyło się dobre.
          Niski ZUS obowiązuje dla wszystkich,którzy zakładają działalność-2lata.

Na jaką działalność dostałaś ?
          • kowalowa Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 19:53
            na salon sukien ślubnych big_grin
            • prigi Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 19:59
              super wiadomość! jaką w końcu nazwę wymyśliłaś?
            • jk3377 Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 20:00
              no, no, gratkismile
              • kowalowa Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 20:02
                nie wiem czy bylo w waszych podpowiedziach.. ale będzie "jedyna" lub "ta jedyna" smile
            • zales239 Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 20:02
              TJAsuspicious
              na agroturystykę?
              • totorotot Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 20:51
                zales239 napisała:

> TJAsuspicious
                > na agroturystykę?

??????
                Na salon ślubny dostała.
                • zales239 Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 18:16
                  Myślałam, że sobie jaja robitongue_out

• motylka34 Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 20:41
      Gratulacje! Tylko co Ty zrobisz bez czajnika i radyjka?smile jak mnie zaprosisz na otwarcie to dostaniesz jedno i drugiesmile
      • kowalowa Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 22:03
        przekonalas mnie smile) ale to daleko nooo...no chyba że blisko mieszkaszwink
        • motylka34 Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 22:26
          Kochana, z Wawy to ja mam wszędzie blisko wink
    • andziulec Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 21:10
      gratulacje!!!!
    • iziula1 Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 21:39
      GRATULUJĘ I TRZYMAM KCIUKI smile
    • annabetka Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 22:44
      SUPER!!!! Kowalowa,mam nadzieję że moje kciuki coś pomogłysmile Teraz tylko zdawaj systematycznie relacje jak tam "interesy" się organizują i no mam nadzieję że rozkręcają !big_grin Ja czekam ,przyznawania dotacji jeszcze u mnie niet...ale może to i dobrze bo nadal nie zdecydowałam się co robić...sad
    • beata132 Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 23:25
      OGROMNE GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!! smile smile smile smile smile
    • whiteczeremcha Re: jeeaaahhh!!!!!! 26.02.14, 23:57
      to super ,mam nadzieję , że reszta też pójdzie gładko , a w tej okolicy nie będzie zwolenników związków nieformalnych tongue_out
    • annabetka Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 01:31
      Zajrzałam właśnie na stronę UP w moim mieście i???....SĄ SĄ już przyznają !!!!! Więc trzymajcie teraz za mnie kciuki! Kowalowa podwójnie!big_grin Jutro idę do Urzędu dopytać o szczegóły bo z ogłoszenia wynika że mam małe szanse...niepełnosprawna nie jestem,przed 25tym rokiem życia też nie,no i po 50tym roku życia też niesmile Ale dzisiaj mnie oświeciło na co te pieniądze mam wziąć .Szczegóły będę zdradzać powoleńku tak jak Kowalowasmile Trzymajcie kciuki za jutrzejszą rozmowę.
      • kiecha3 Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 09:14
        Kowalowa!!! Super wieści!! Mam nadzieję, że uda się załatwić poręczyciela i rozkręcić biznes.

czy jesteś zainteresowana kupnem sukni ślubnej (La Sposa- model Berlin,rozmiar 36, biała po czyszczeniu w pralni chemicznej), używanej raz (tylko ślub, bez wesela), za śmieszne pieniądze?

annabetka - a zatem trzymam kciuki!
        Zdradzisz rąbek tajemnicy?
    • st_karolka Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 09:27
      No kochana, to jest COŚ ! Gratulacje !

A to oglądałaś ? Fajna seria wink)))))))))))
      www.youtube.com/watch?v=rjz22xcA99Y
      • kiecha3 Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 09:30
        Tak mnie link st_karolka natchnął jeszcze z nazwą salonu "suknia na TAK"
    • margotka28 Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 09:51
      super, gratuluję.
    • stillgrey Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 11:28
      kowalowa, zainspirowalas mnie i takze bede sie starac o dofinansowanie z UP.
      Chcialabym zaczac prowadzic wreszcie na legaluwink pensjonat dla koni i dzieki dofinansowaniu podwyzszyc standard w stajni smile
      Chcialabym tez stworzyc miejsce pracy dla taty mojego nm., ktory ma II grupe inwalidzka, na poczatku na stazu, a pozniej na pol etatu, szkoda, ze wpadlam na ten pomysl juz po dzisiejszej wizycie w urzedzie i nawet nie wiem czy to realne wink

• wysylamw24h Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 12:45
      Gartulacje i i kciuki. Pomysł nazwy ("suknia na Tak") bardzo mi się podoba. ( tak, wiem że musi się spodobać właścicielce biznesu)
    • robbea1 Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 14:02
      Gratulacje wielkie!!!!!!

Trzymam kciuki za szybkie rozkręcenie interesu!!!!!!!!
      • kowalowa Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 19:17
        dzięki za gratulacjesmile) cos czuje,ze teraz zacznie sie papierologia tongue_out ale mam czego chciałam wink

co do odkupienia sukni pomysł jest super..bo tez mam taki zamiar...ale musze dowiedziec się na szkoleniu, jak ja mogę taką suknie odsprzedać w salonie...żeby legalnie byłouncertain

a co do zlinkowanego programu..kiedyś go oglądałam i sobie marzyłam, ze fajnie byłoby prowadzic taką "fabrykę"...ale ja zaczynam małymi kroczkami wink
        • kiecha3 Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 19:32
          > co do odkupienia sukni pomysł jest super..bo tez mam taki zamiar...ale musze do
          > wiedziec się na szkoleniu, jak ja mogę taką suknie odsprzedać w salonie...żeby
          > legalnie byłouncertain

Normalnie - spisujemy umowę kupna-sprzedaży i masz ją "na stanie" jako towar.. Sprzedajesz po swojej cenie.. Wszystko z papierami i legalnie smile
          Poszukaj księgowej, bo zaczynając w ciągu roku musisz pamiętać o limitach do kasy fiskalnej i do VAT'u - one się dziwnie liczą... Gdyby co - służę pomocą wink
          • kowalowa Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 19:42
            w sumie tak, logiczne to nawet z ta umową smile a co do rozliczeń, będe miała szkolenie z tego zakresu..tak więc dowiem się wszystkiego smile

zatem niebawem wątek założę "odkupie suknie ślubną" smile

kiecha jeśli możesz, wyślij mi jej zdjęcia i cene jaką byś chciała; na adres martkako@wp.pl
            • kiecha3 Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 20:08
              wysłałam wink

Jedno,na co zwrócę uwagę - Urzędnik nigdy nie będzie twoim doradcą - można zapytać, ale konsekwencje ponosisz zawsze Ty sad
              Jeśli szkolenie prowadzić będzie pracownika US - proponowałabym jednak znaleźć biuro.
            • cura_domestica Re: jeeaaahhh!!!!!! 27.02.14, 20:50
              gratulacje big_grin
        • st_karolka Re: jeeaaahhh!!!!!! 28.02.14, 10:28
          Oni też od czegoś zaczynali wink

Wszystko po kolei !

Mogę upiec ciastka i podesłać na otwarcie wink
        • totorotot Re: jeeaaahhh!!!!!! 06.03.14, 10:38
          Suknie bierz w komis. Wywalisz kasę na sukienki, które będą Ci zalegać miesiącami, a kasa będzie zamrożona.
          Podpisuj umowę komisu itp.

Szukaj biura rachunkowego, które obsługuje już firmy podobne do Twojej a nie takie, które będą się na Tobie uczyć.
    • next_exit Re: jeeaaahhh!!!!!! 28.02.14, 12:53
      KOwalowa, gratuluje!! Rzadko tu piszę, ale czytam regularnie. I jako , że natchnęła mnie kiecha, zapytam, czy nie chciałabyś spojrzec rowniez na moją suknięsmile Marka Mori Lee, model 2145, wyczyszczona, juz ponad rok wisi w szafie sad A jest absolutnie piękna. Wygląda tak:

https://bride-azzled.com/images/2145%20a.jpg
      • kowalowa Re: jeeaaahhh!!!!!! 28.02.14, 23:43
        kochanesmile ja w miarę możliwości odkupię każdą sukniesmile dowiem się tylko, czy umowa taka cywilana wystarczy, zeby móc to potem legalnie sprzedawać; każda zainteresowana, niech wysyła mi "ofertę" na mój adres martkako@wp.pl ;
        jak ja już bym chciała ruszyć...ale jak pisałam...papierologia się zaczyna uncertain ale damyy radę smile)
        • arwena_11 Re: jeeaaahhh!!!!!! 28.02.14, 23:54
          Kowalowa gratulacjesmile
          Mam nadzieję że wytrzymasz dłuuugo w biznesiesmile
          Ja już co prawda nie potrzebuję,ale przecież mam córkę, którą za pewnie ok 15 lat mam zamiar "wydać za mąż"wink
          No i będę wiedziała gdzie szukać kieckismile

Życzę duużo powodzenia może jakaś filia w Warszawie?
      • arwena_11 Re: jeeaaahhh!!!!!! 28.02.14, 23:55
        Pięknasmile
    • olakociak Re: jeeaaahhh!!!!!! 03.03.14, 12:54
      Oż Kowalowa.... Ja we wrześniu się hajtamsmile Sukni jeszcze nie mam!big_grin Dobre M iasto mówisz... to koło Olsztyna? Nononono....kto wiesmile
      • kowalowa Re: jeeaaahhh!!!!!! 04.03.14, 20:42
        tak jest, Dobre Miasto koło Olsztyna smile) będe miała stronę inter ze wszystkimi dostępnymi modelami...zatem jak cos Ci sie spodoba to będe czekać smile)
        • olakociak Re: jeeaaahhh!!!!!! 05.03.14, 10:19
          No to czekam na ta stronęsmile Ja z Trójmiasta to możebym sobie wycieczkę zrobiłabig_grin
          • olakociak Re: jeeaaahhh!!!!!! 06.03.14, 09:06
            może bym...bleh dopiero zauważyłam
    • one-smutasek Re: jeeaaahhh!!!!!! 03.03.14, 19:24
      Gratuluję i mocno trzymam kciuki żeby bizmes przynosił jak największe zyski, a tak po cichutku sama marzę o tym że się kiedyś odważę porzucić bezpieczny etat i zainwestuję swoją energię w coś swojego wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka