Dodaj do ulubionych

Jak najlepiej przygotowac suczke na pojawienie sie

16.10.06, 10:01
nowego czlonka rodziny. Boje sie ze moze byc strasznie zazdrosna, bo jest
moim pupilkiem. Z najblizszych toleruje najbardziej moja mame i brata,
chociaz nie mieszkamy razem. Musi byc jakis sposob by polubila dzidziusia tak
jak ich.
Prosze o pomoc!!!!
Obserwuj wątek
    • magsku Re: Jak najlepiej przygotowac suczke na pojawieni 19.10.06, 10:48

• w-ella Re: Jak najlepiej przygotowac suczke na pojawieni 19.10.06, 12:09
        wydaje mi się że jeśli z suczką jest wszystko w porządku pod względem zdrowia i
        jej charakteru to nie ma co się obawiać, nie potrzeba szczególnych przygotowań.
        ja też mam suczkę (golgenkę), nowy członek rodziny pojawił się nam gdy Lara
        miała 2 lata. po przyjeżdzie ze szpitala obawiałam się tylko gwałtownej radości
        po paru dniach niewidzenia. ale mąż przejął maleństwo, ja mogłam przywitać się
        z sunią, po czym położyłam synka do łóżeczka, Lara obwąchała go z pewnej
        odległości i nowy członek rodziny został przyjęty do stada :)
        teraz synek ma dwa lata, suczka pozwala mu na wiele, choć niestety od jakiegoś
        czasu ma objawy depresji ale to juz z innego powodu - mój powrót do pracy,
        dziecko przebywa w domu u niani a pies sam długie godziny w domu. po powrocie z
        pracy staram się wynagrodzić Larze te samotne chwile.
        Życzę wszystkiego dobrego dla Maluszka i Ciebie.
        • magsku Re: Jak najlepiej przygotowac suczke na pojawieni 19.10.06, 17:29
          dziekuje serdecznie za cieple slowa i pozdrawiam...
    • tymulek Re: Jak najlepiej przygotowac suczke na pojawieni 20.10.06, 13:21
      proponuje troche mniej poswiecac uwagi suni, niech sie oswaja juz teraz ze nie
      jest pepkiem swiata, zeby pozniej nie spadlo na nia jak grom z jasnego nieba ze
      nie masz dla niej czasu i nie chciala obwiniac dziecka wlasnie... A w obecnosci
      dziecka trzeba z kolei ciumkac, mlaskac, smakolyki wciskac zeby jak najlepiej
      kojarzyl psiur obecnosc dziecka.
      Moja sunia jak weszlam do domku z dzieckiem i polozylam na stole w foteliku
      sam. weszla pod ow stol i obwarczala najpiekniej jak umiala - bala sie - potem
      byli najlepszymi kumplami
    • turbomini Re: Jak najlepiej przygotowac suczke na pojawieni 26.10.06, 21:26
      Proponuję poszukać tu:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36584
      Postaraj się też poszperać trochę wstecz na Forum Zwierzęta, było już kilka
      wątków na ten temat.
      Są też zdaje się jakieś książki dotyczące interesującej Cię sprawy. Radzę się
      przygotować rzetelnie, jak zaniedbasz to będzie płacz :(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka