Dodaj do ulubionych

żwirek - przezroczyste kuleczki?!

IP: *.crowley.pl / *.waw.cdp.pl 19.11.03, 15:59
Właśnie zakupiłam kotom do kuwety dziwny żwirek... Trochę się obawiam że
będzie im się wszędzie przyklejał. Strasznie chłonie wilgoć. A jak będą go
jeść?!!
Podpowiedzcie, czy mam iść od razu po inny? i jaki najlepiej??!

Pozdrawiam
aga
Obserwuj wątek
    • Gość: kluba1 Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: *.we.client2.attbi.com 19.11.03, 16:14
      Jesli chlonie wilgoc to znaczy ,ze jest dobry . A dlaczego mialy by go jesc?
      Poczekaj, jesli tobie i kotom bedzie odpowiadal to moze ten wlasnie bedzie
      najlepszy.
      • Gość: aga Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: *.crowley.pl / *.crowley.pl 19.11.03, 17:30
        Tak.. tyle że moje koty mają dopiero 6-7 tygodni i zaczeły bawić się tymi
        kulkami a te zaczęły przyklejać sie im do pyszczków tak bardzo że musiłam im
        je "odrywać" tak mocno się trzymały...
    • Gość: mysikluliczek Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: 212.244.32.* 19.11.03, 18:23
      Muszę przyznać,że nie widziałam jeszcze takiego żwirku:)) Ja mojej daje żwirek
      Cat's Best. Jest ekologiczny, chłonny, wydajny i można go wyrzucać do muszli.
      Bardzo sobie chwalę, kotek też chyba jest zadowolony. Jeśli chodzi o
      przyklejanie się, to każdy na pewno trochę się przykleja, szczególnie do łapek,
      ale nie tak, żeby go trzeba było odrywać! Jeśli Twoje kotki bawią się tym
      kulkowym żwirkiem (apropos: jak on się nazywa?), to radzę jednak go zmienić,
      przynajmniej dopóki nie podrosną, i nie wykapują, że to raczej nie służy do
      zabawy. Mój kotek bierze różne rzeczy do mordki (paprochy, papierki, itp),ale
      żwirku nigdy. Ja w każdym razie polecam Cat's Best (cena ok. 24zł)
      Pozdrawiam
    • Gość: kaska Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 23:22
      to jest taki specjalny zwirek, ktory wystarcza na miesiac - dla jednego kota -
      bez zmieniania. Wyrzuca sie tylko lopatka kupki. Tak robiony by wchlanial
      wilgoc. Ale na miesiac starcza tylko dla jednego kota!
    • Gość: m.pw Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 23:33
      Mój Ryzol tez go na początku chciał jeść, szczególnie granatowe kuleczki, ale
      na szczęsie sie opamiętał moze dlatego ze ma 7 miesiecy. Jeśli Twoje maluchy
      jedza to narazie odstaw, bo to jakies chemikalia. Dobry to on jest. Ja mam 3
      koty i wystarczył na miesiąc. może dlatego dłużej , ze kibel składa się z dwóch
      kuwet jedna w drugiej, a ta górna ma nawiercone dziurki. siki splywaja i od
      czasu do czasu myje tę dolną.
      • Gość: anonimowy Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 23:37
        A co to za żwirek?
      • astrit Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! 20.11.03, 00:53
        Nowłaśnie - jak się ten zwirek nazywa? I czy dobrze chłonie zapach?
        • Gość: aga Re: nazwa żwirku... IP: *.crowley.pl / *.waw.cdp.pl 20.11.03, 06:28
          Żwirek nazywa się "Fresh'n'Easy".
        • Gość: era Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: *.aster.pl / 10.64.7.* 20.11.03, 10:02
          astrit napisała:

> No właśnie - jak się ten zwirek nazywa? I czy dobrze chłonie zapach? Bardzo
          dobrze chłonie, zaczyna pachnieć naprawdę dopiero wtedy, gdy trzeba go
          zmienić, czyli pod sam koniec 4. tygodnia (gdy gościem w kuwecie jest jeden
          kotek).
    • Gość: Sara Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 20.11.03, 12:53
      Ten żwirek jest beznadziejny. Ja mam 2 kotki (półroczne). Po 10 dniach zrobiło
      się ze żwirku śmierdzące błoto- chociaż nawet nie błoto - łajno i wyglądał
      paskudnie żółto. Polecam po wielu wielu testach Cat's dream (mam nadzieję że
      nie pomyliłam nazwy- może być Cat's best) taki w 10l opakowaniu, coś w stylu
      trocinowego. Nie pachnie i dla 2 kotów starcza na 3 tygodnie spokojnie. Bez
      błota. Nie zamienię na żaden inny
      • Gość: kaska Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 15:15
        bo to jest zwirek dla jednego kotka.
        Ja mam trzy i lubie Sanicat lub Unicat papierowy. Oba moge wrzucac do ubikacji
        no i NIC nie czuc w domu!
    • szekla Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! 21.11.03, 19:42
      aga, kupilas bardzo dobry zwirek.Jest tez w formie malych kamyczkow, polecam bo
      kulki tocza sie po poldodze, kot bawi sie rozsypujac je dookola i
      niebezpieczenstwo poslizgu gotowe:-)zwirek dobrze pochlania kocie siuski,
      zapach, kupale trzeba codziennie wyrzucac, sam zwirek raz dziennie
      przemieszac.To, ze wystarcza na miesiac...hmmmm mojemu kotu nie wystarcza, a
      moze by mu wystarczylo lecz zmieniamy mu ten zwirek gdy talko zaczyna zolknac.
      Nie czekamy az sie blotko zrobi;-)Wystarcza wiec na jakies dobre dwa
      tygodnie.No i jak jest swiezy to fajnie wyglada, jak snieg w kuwecie.Wybralam
      ten zwirek bo jest latwiejszy " w obsludze"
      • pikaczkot Re: żwirek - przezroczyste kuleczki?! 21.11.03, 21:52
        Ranking żwirków znajdziesz na stronie kocur.piwko.pl Myślę, że pomoże
        Ci dokonać właściwego wyboru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka