Dodaj do ulubionych

Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski

06.06.05, 11:42
Czy ktoś wie skąd ten człowiek wziął się u nas w pruszkowie????? Chciałem się
czegos dowiedzieć na jego temat na stronie powiatu pruszkowskiego ale niestety
pan Kowalski nie umieścił tam swojego życiorysu. Chyba się wstydzi... Albo
zamieści go jak skończy studia,które podobno zaczął po objęciu stanowiska
wicestraosty.
Obserwuj wątek
    • magister11 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 11:49
      Ha, a to nieładnie ukrywać się przed swoimi chlebodawcami (czyli Nami ) ;-)
      • kazio13 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 12:03
        Bardzo nie ładnie. Wystarczy wejść sobie na tą stronke:
        sppruszkow.bip.ornak.pl/pl/bip/organy_powiatu/zarzad
        I zobaczyć sobie życiorysy wszystkich z wyjątkiem pana Kowalskiego
        • kazio13 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 15:04
          Czy nikt nic nie wie na temat tego człowieka?????
          • stary.prochazka Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 17:30
            o panu Kowalskim wiem tyle że jest z PO i że chyba kandyduje z Nadarzyna, bo
            startował w powtórce wyborów samorządowych kilka miesięcy temu.
    • zanowski Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 15:47
      Proponuję zadać to pytanie na stronach powiatowych. Pani starosta odpowiada na
      różne pytania mieszkańców. Może więc i na to uzyskasz odpowiedź, która zostanie
      opublikowana i wyjaśni sprawę.
      • kazio13 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 16:24
        Chyba bede musial spróbować. Ale wątpie w to że uzyskam jakąś odpowiedz....
    • zanowski Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 16:43
      Możesz też zajrzeć do jego oświadczenia majatkowego oraz rejestru korzyści na
      stronie Państwowej Komisji Wyborczej. Coś tam też mozna sie dowiedzieć.
      • kazio13 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 16:57
        Z oświadczenia dużo sie nie dowiem. Z reszta już je przeglądałem.
    • zanowski Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 17:01
      oj widzę, ze Ci zalazł za skóre nasz wicestarosta.
      • kazio13 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 17:09
        Czy ja wiem czy zalazł??? Poprostu usłyszałem ostatnio pare rzeczy o nim i
        wydaje mi sie że jest to strasznie podejrzana osoba.
    • vglodz Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 19:23
      kazio13 napisał:

> Czy ktoś wie skąd ten człowiek wziął się u nas w pruszkowie?????

Z Warszawy, był tam, krótko (został odwołany), z puli przyznanej w ramach AWS
      Ruchowi Stu (była taka kanapowa partia), zastępcą dyrektora dzielnicy Ochota.
      Równolegle prowadził, wraz z rodziną, sklep z garniturami "w swojej dzielnicy"
      w W-wie. Znajomy zwrócił mi uwagę, że mało budujące efekty tej działalności
      widać szczególnie w jego pierwszym oświadczeniu majątkowym z 2002 r. (ostatnia
      strona) na stronie starostwa (następne świadczy o tym, jak łatwo można w Polsce
      spłacić w ciągu roku duży dług).

> Chciałem się czegoś dowiedzieć na jego temat na stronie powiatu
      pruszkowskiego, ale niestety pan Kowalski nie umieścił tam swojego życiorysu.

A co, ma pisać, że zanim został aparatczykiem kolejnych partii, dochodzących do
      władzy w Warszawie, był podobno kierowcą?

> Chyba się wstydzi...
      • kazio13 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 19:28
        Ciekawe co pan starosta zrobi ciekawego w naszym powiecie. Z tego co napisałeś
        dokładnie widać że jest to facet z dosyc ciemnymi układami. Ja tez słyszałem że
        miał kiedys dobre kontakty z wojewodom mazowieckim. Ale nie pamietam w tym
        momencie jego nazwiska.
        • vglodz Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 06.06.05, 19:51
          kazio13 napisał:

> > dokładnie widać że jest to facet z dosyc ciemnymi układami. Ja tez
          słyszałem że
          > miał kiedys dobre kontakty z wojewodom mazowieckim. Ale nie pamietam w tym
          > momencie jego nazwiska.

Antoni Pietkiewicz, późniejszy wicemarszałek Sejmiku Mazowieckiego z PiS. Nie
          rozumiem jednak do końca Twoich sugestii o związku ciemnych układów z b.
          wojewodą.
          Z informacji ludzi, którzy wtedy doradzali wojewodzie Pietkiewiczowi wynika
          (podkreślam, że nie widziałem tego osobiście, może to być plotka), wynika, że
          obecny pan wicestarosta był nominalnie doradcą ds. samorządu, a faktycznie -
          dostawcą garniturów ze sklepu prowadzonego wspólnie z teściową. Z doradztwa
          (również otrzymanego z puli AWS) zrezygnował w przededniu zwolnienia i
          przeszedł, z kolegami z "układu warszawskiego" do PO.
    • agnes404 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 07.06.05, 18:21
      Pan wicestarosta Kowalski przypył do Pruszkowa z Warszawy. Tam robił jakies
      swoje interesiki. A jezeli chodzi Ci o życiorys naszego Wicestarosty to wydaje
      mi się, że jeszcze długo, ale to długo go nie zobaczysz.
    • vglodz Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 09.06.05, 12:57
      Z dzisiejszej "Rzeczpospolitej":

Wola bez burmistrza
      Wolscy radni odwołali burmistrza Andrzeja Borkowskiego (PO).
      Wniosek o odwołanie szefa dzielnicy złożyli radni PiS. Nie chcieli, by Wolą
      rządził ktoś, na kim ciążą prokuratorskie zarzuty. W styczniu Borkowskiemu
      postawiono zarzut niedopełnienia obowiązków służbowych w czasie, gdy zasiadał
      we władzach Ochoty. Borkowski nie wystąpił wtedy do sądu o egzekucję
      wielomilionowych długów od klubu sportowego Skra.

Chciałęm tylko dodać, że pan Borkowski dał znakomitą opinię o wspólnej
      działalności Dariusza Kowalskiego na Ochocie. Ten ostatni zamieścił ją na
      swojej ulotce wyborczej 2,5 roku temu.
      • magister11 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 09.06.05, 16:05
        Wiadomo, ze urzędnicy i politycy tylko szukają jak sobie dobrze zrobić.
        Potencjalnie wszyscy. Dopóki nie będą oni kontrolowani w sposób z prawdziwego
        zdarzenia, to to się nie zmieni. A że sami raczej sobie krzywdy zrobić nie
        dadzą, to - w mojej skromnej opinii - jakiekolwiek chodzenie na wybory i inne
        głosowania jest pozbawione większego sensu i nie ma tez sensu się tym w ogóle
        przejmować (co najwyżej można sobie z Leppera, czy innego buraka jaja porobić ;-
        )

No, ale póki co, to jakieś 35% spoleczeństwa jeszcze cały czas tą prawdę
        odkrywa, że oni się prawie wcale od siebie wszyscy nie różnią.
        • vglodz Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 09.06.05, 16:44
          Myślę, że jednak chodzenie na wybory ma sens.
          I być może niewielu, ale jednak, obywateli przekonuje się o tym na własnej
          skórze.
          Kilka miesięcy temu w powtórzonych wyborach do powiatu w Nadarzynie przeszło
          dwóch kandydatów z PSL. A przeszedłby i trzeci , co wyczytałem na stronie
          internetowej pruszkowskiego LPR, gdyby lista arbuzów uzyskała jeszcze 2-4 głosy
          więcej.
          Wyobrażacie sobie ten układ w Sejmie - 75 proc. PSL, reszta partii 25 proc.?
          Wtedy Kowalski nie zostałby radnym.
          Absencję w wyborach ogłosiła gmina Michałowice, gdzie głosowało zaledwie tylko
          6 procent uprawnionych, na wyniku zaważyła 60 procentowa frekwencja w
          Nadarzynie. Można powiedzieć, że wpływ na wynik mieli: wójt Nadarzyna Grzyb
          oraz Elżbieta Paziewska, która uciułała głosy dla dr Czaplickiej (która zdobyła
          tylko o 2 więcej niż była burmistrz Włoch)mtylkogdyby lista PSL otrzmała jescz
          (by
          • vglodz Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 09.06.05, 16:55
            "Myślę, że jednak chodzenie na wybory ma sens.
            I być może niewielu, ale jednak, obywateli przekonuje się o tym na własnej
            skórze.
            Kilka miesięcy temu w powtórzonych wyborach do powiatu w Nadarzynie przeszło
            dwóch kandydatów z PSL.
            A przeszedłby i trzeci , co wyczytałem na stronie internetowej pruszkowskiego
            LPR, gdyby lista arbuzów uzyskała jeszcze 2-4 głosy więcej.
            Wyobrażacie sobie ten układ w Sejmie - 75 proc. PSL, reszta partii 25 proc.?
            Gdyby PSL uzyskał te 2-4 głosy, to wtedy Kowalski nie zostałby radnym.
            Co spowodowało ten rekordowy dla PSL wynik?
            Absencję w wyborach ogłosiła gmina Michałowice, gdzie głosowało zaledwie tylko
            6 procent uprawnionych.
            Na wyniku zaważyła natomiast 60 procentowa frekwencja w Nadarzynie.
            Można powiedzieć, że największy wpływ na wynik mieli: wójt Nadarzyna oraz
            Elżbieta Paziewska, która co prawda przepadła, ale uciułała głosy dla dr
            Czaplickiej (która zdobyła tylko o 2 więcej niż była burmistrz Włoch). Głosuje
            się tak naprawdę w ostatecznym efekcie nie na osobę, ale na listę.

Kochani, nie chodżcie do wyborów, a będziecie mieli właśnie takie
            niespodzianki."

Taki tekst miał pójść na forum. Ale kliknąłem za wcześnie.
            • magister11 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 09.06.05, 17:28
              Bez obrazy, ale.... i co z tego ? (konkretnie wynika)
    • kazio13 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 10.06.05, 14:01
      I oto co znowu znalazłem na temat pana Kowalskiego:
      Dariusz Kowalski - Wicestarosta Powiatu Pruszkowskiego
      e-mail: wicestarosta@powiat.pruszkow.pl

adres: 05-800 Pruszków,ul. Drzymały 30, pok. 12
      tel. do sekretariatu: 738 14 00, fax: 728 92 47
      I co z tego wyniki???? Zadałem ostatnio Pani Staroście na stronie powiatu
      zapytanie w sprawie braku jakichkolwiek informacji na temat jej zastępcy. Ale
      niestety jak dotad nie dostałem żednej odpowiedzi. Mam wielka nadzieje że wkońcu
      czegos się dowiem.
      • to_ja11 Re: Wicestarosta powiatu Dariusz Kowalski 11.07.05, 17:07
        > Zadałem ostatnio Pani Staroście na stronie powiatu
        > zapytanie w sprawie braku jakichkolwiek informacji na temat jej zastępcy.

Dziś minął miesięczny termin przewidziany w kodeksie postępowania administracyjnego na załatwienie spraw szczególnie skomplikowanych.
        Dostałeś jakąś odpowiedź?
        A może pani starosta poinformowała cię, że udzieli odpowiedzi, gdy jej zastępca uzyska w końcu jakiś papierek?
        Co moze mieć miejsce w tej kadencji, kolejnej, a może już w następnym wcieleniu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka