02.02.06, 13:03
Ponieważ ten temat cieszył się zainteresowaniem - dla chętnych informacja o kursach w lutym.
Wszystko jest na stronie www.carta.com.pl

ZAPRASZAM NA KURSY DECOUPAGE'U
WARSZAWA,UL.WILCZA 29A LOK 1

LUTY 11.02.2006
godz.11.00 DECOUPAGE KLASYCZNY

18.02.2006
godz.11.00 DECOUPAGE CRAKLE godz.16.00 DECOUPAGE NA SZKLE 

25.02.2006
godz.11.00 DECOUPAGE PRINT-ROOM godz.16.00 DECOUPAGE IKONY

Rezerwacja kursów pod adresem mailowym carta@carta.com.pl lub telefonicznie 0 693 891 214
Obserwuj wątek
    • doomi Re: Decoupage 02.02.06, 13:26
      Czytasz w moich myślach majka smile
      Ja bym chciała od razu na tego kraka się zapisać, ale nie wiem, czy nie powinno
      się zacząć od tego klasycznego??
      A może by tak w parę osób się zapisać?? Będzie raźniej razem jeździć smile Ja
      reflektuję nawet na ten najbliższy termin...
      • 111majka Re: Decoupage 02.02.06, 18:18
        Ja bardzo chętnie jako jedna z "paru osób".
        Ale raczej poczekam do wiosny. Może Ty też? Tak w marcu mogłybyśmy zacząć dekupażową
        przygodęsmile
        • doomi Re: Decoupage 02.02.06, 19:50
          Majka, do marca mogę poczekać smile
          • 111majka Re: Decoupage 02.02.06, 20:01
            Ok, to czekamy razemsmile
            • nesca1 Re: Decoupage 02.02.06, 20:02
              ja też chętnie się podłączę
              • 111majka Re: Decoupage 02.02.06, 20:05
                To już są trzy czekające przyszłe dekupażystkismile))
                A może jakiś dekupażysta by poczekał z nami? Mizzzarek, co Ty na to?
                • doomi Re: Decoupage 02.02.06, 20:11
                  A ja nadal nie wiem na który chcecie się zapisać?? na podstawowy, kraka, czy
                  też ktoś zamierza robić sobie decoupage na oknie?? smile
                  • 111majka Re: Decoupage 02.02.06, 20:18
                    Może jednak ambitnie na kraka?
                    Do wiosny daleko, może nam się chęć jeszcze odmienić (oczywiście chęć tylko na RODZAJ kursu).

Cały czas mam ochotę zacząć coś malutkiego w domu....
                    • doomi Re: Decoupage 02.02.06, 20:19
                      hi hi, to tak jak ja, ale ostatnio wyjątkowo czasu nie mam smile
                      Ja bym też była za tym krakiem. Jak się tego nauczymy, to bez chyba też
                      będziemy potrafiły smile
                      Już się cieszę dziewczyny !!
                      • doomi Re: Decoupage 17.02.06, 11:03
                        no dziewczyny, ja tylko przypominam, że za chwilkę luty się kończy, a w marcu
                        mamy ruszyć na kursik. Kto w końcu jest chętny, no i kiedy się hurtowo
                        zapisujemy?
                        • 111majka Re: Decoupage 17.02.06, 17:57
                          Ja cały czas jestem chętnasmile

A dzisiaj już sobie tak troszkę "zamatawiam" papierem ściernym buteleczkę. Ostatnio kupiłam większą
                          ilość lakieru. W poniedziałek nie będzie u nas prądu, czyli zero pracy, więc może spróbuję sie pobawić.
                          Tylko gdzieś mi się zapodziały wszystkie moje materiały do dekupażowania sad
    • bajka111 wiklina 17.02.06, 21:47
      Widziałyście wątki z papierową wikliną? Dla mnie - rewelacja.
      Ach, żeby tak doba miała 30 godzin....
      • doomi Re: wiklina 17.02.06, 22:22
        Widziałyście, ale u mnie zdolności manualnych brak (tak się pocieszam, żeby się
        znowu na coś nie napalać). No i po kolei, najpierw ten decoupage mi po głowie
        chodzi smile

Majka, dlaczego jesteś znowu bajka??
        • 111majka Re: wiklina 17.02.06, 22:27
          Bajka... Oj, bo się na chwilę zapomniałam....
    • 111majka Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 18:54
      Naprawdę! Prawdopodobnie w marcu będzie zorganizowany kurs w Józefowie. Nie wiem jeszcze nic
      konkretnego. Tylko tyle, że nauczyć się będzie można metody DDMC, czyli Decoupage Dla Mniej
      Cierpliwych. I to za darmo!
      Wydłubałam jedną pracę osoby, która będzie prowadziła ten kurs.
      img339.imageshack.us/img339/156/190jm.jpg
      • doomi Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 19:20
        Super, monitoruj sprawę majka smile
        A skąd masz takie info, jeśli to nie tajemnica??
        • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 19:31
          Z najlepszych źródeł smile
          Będę trzymać rękę na pulsie.
      • nesca1 Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 22:13
        111majka napisała:

> Naprawdę! Prawdopodobnie w marcu będzie zorganizowany kurs w Józefowie. Nie
        wie
        > m jeszcze nic
        > konkretnego. Tylko tyle, że nauczyć się będzie można metody DDMC, czyli
        Decoupa
        > ge Dla Mniej
        > Cierpliwych. I to za darmo!
        > Wydłubałam jedną pracę osoby, która będzie prowadziła ten kurs.
        > img339.imageshack.us/img339/156/190jm.jpg

Jestem pod wrażeniem. Majka daj znać jak tylko się czegoś dowiesz.
        • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 22:58
          No, ja już się sporo dowiedziałamsmile
          • nesca1 Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 23:02
            Więcej niż napisałaś??
            • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 23:06
              Ja nawet napisałam dużo więcej niż Wy przeczytałyściesmile

Kurcze, ale tajemnicza jestem.....
              • mefistto Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 23:21
                Coś czuję że domyślam kto jest autorem tej buteleczki...
                Tylko nie mam pewności czy to Bajka111 czy 111majka?
                • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 23:24
                  Tak nie można!!!! To była zgadywanka dla dziewczyn a nie dla mefisttów!!!!!
                  • monia420 Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 23:36
                    piękna sprawa, taka "odkurzona" buteleczka.

A ja myślałam, że majka odkurza jakieś winko, które przeleżało w piwniczcesmile
                    • doomi Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 21.02.06, 23:38
                      Majka, Ty przezdolna bestyjo !!!!!!!!!!!!!
                      Jak nie czołgi to butelki. No to kiedy organizujesz ten kursik?? Ja bym nawet
                      chętnie zapłaciła jeśli będę tak samo potem potrafiła big_grin
                      • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 22.02.06, 00:08
                        smile)))))
                        Już parę dni temu pisałam:

11majka napisała:

> A dzisiaj już sobie tak troszkę "zamatawiam" papierem ściernym buteleczkę. Osta
                        > tnio kupiłam większą
                        > ilość lakieru. W poniedziałek nie będzie u nas prądu, czyli zero pracy, więc mo
                        > że spróbuję sie pobawić.

Więc nie liczyłam, że dowcip sie uda. Jeszcze ta metoda - DDMCsmile))) Byłam pewna, że tego nie kupiciesmile

Dobra, szukajcie jakichś fajnych serwetek. Zresztą nie muszą być fajne. Moje serwetki z listkami
                        wyglądały tak sobie.

• doomi Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 22.02.06, 00:22
                          Majka, ale robisz mi psikusy, odpisałam na poprzedni post, ale nie poszedł i
                          muszę od nowa...

Więc: coś mi z tą butelką właśnie chodziło po głowie, ale przyznaję, nie
                          uwierzyłam w Twoje niesamowite zdolności. Tak więc kłaniem się nisko przed
                          monitorem, podziwiam i o wybaczenie proszę big_grin

Kurde, jesteś dobra przyznać muszę, to poważnie pierwsza praca?? I co oprócz
                          tych serwetek potrzeba??
                          A tak poważnie, to może by tak z panią Danusią pogadać i taki prawdziwy kursik
                          w MOK-u zorganizować?? Taki odpłatny, żeby było z czego materiały kupić...
                          • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 22.02.06, 00:35
                            Też mi się zdarza bezskutecznie odpisywać na Twoje posty. Ostatnio dzisiajsmile

A niedługo sie okaże, że Ty też masz takie zdolności. Wtedy dopiero będziesz kłaniac sie przed
                            lustrem.
                            Do pierwszego dekupażowania nie potrzeba nic oprócz serwetki i przedmiotu do ozdabiania. Ja mam
                            wszyskie potrzebne rzeczy, a tego się zużywa w tak niedużych ilościach, że wszystkiego nie
                            wypaćkacie. No, chyba żeby któraś przyszła z jakimś stołem czy inną szafą... Ale proponuję zacząć od
                            czegoś małego. Niedługo Wielkanoc, może też pisanki?
                            Doomi, a Ty myślisz że kto by taki kurs w MOKu prowadził? Bo mam nadzieję że nie myślisz o kimś, kto
                            sam chce pójść popatrzeć jak to robią fachowcysmile
                            • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 22.02.06, 22:10
                              Ja już zamowiłam serwetki na nasz wiosenny kurs. Są różne, na pewno coś wybierzecie dla siebie.
                              O jednej rzeczy zapomniałam - do dekupażu DDMC niezbędna jest suszarka. Ja nie miałam prądu, więc
                              wszystko mi się przyklejało do paluchów. Bo powinno dosyć długo schnąć.
                              • doomi Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 22.02.06, 22:24
                                Majka, a gdzie zamawialaś te serwetki?? I gdzie kupiłaś farby i kraka?? Ja też
                                bym chętnie kupiła, bo po pierwsze nie będziemy wszystkie przecież "sępić" u
                                Ciebie, a po drugie, przecież przyda mi się "na potem" smile
                                • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 22.02.06, 23:34
                                  Tu zamawiałam serwetki. Ale jeszcze dzisiaj mają być nowe fajne, więc się do jutra wstrzymuję.
                                  serwetnik.abc24.pl/
                                  Moxesz tu kupić wszystko. Ale na pierwszy raz proponuję trochę posępić. A potem może kupisz coś
                                  czego ja nie mam (krak dwuskładnikowy na przykład) i ja też sobie posępięsmile
                                  O serwetkach pogadamy jutro.
                                  • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 22.02.06, 23:46
                                    Doomi, na tej stronie w "nowościach" są fajne wielkanocne serwetki. Oczywiście pod katem pisaneksmile
                                    jutro trzeba bedzie domówić.
                                    • doomi Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 23.02.06, 00:06
                                      To ja się już tym zajmę smile
                                      Jutro tylko dasz mi wytyczne co i jak.
                                      A przypomniało mi się jeszcze, że w Centrum Handlowym Targówek na Głębockiej
                                      jest taki nowy sklepik, gdzie też sprzedają jakieś pojedyńcze rzeczy do
                                      decoupagu. I masę innych fajnych rzeczy też: do robienia kartek świątecznych,
                                      świeczek itd.
                                      • monka_25 Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 23.02.06, 07:37
                                        nieśmialo chcialm sie dowiedieć (wczesniej obserwując forum Rękodzieło i
                                        ozdobywink) jaki jest orientacyjny koszt takiego kursu ? Czy kolezanki
                                        forumowiczki orientują sie???????? Z miłą checia przylaczylabym sie wink
                                        pozdrawiam ,
                                        Kasia
                                        • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 23.02.06, 08:36
                                          Nieśmiało mogę odpowiedzieć, że się orientują.
                                          Znalazłam przed chwilą tą stronkę:
                                          www.artizana.pl/code/glowna.php?wersja=pol&ID=510
                                          Tu znajdziesz wszystko z cennikiem (czyli 115zł za 3 godziny). Od piątku są różne kursy przez 4 dni.
                                          Tu jeszcze są inne kursy w innym miejscu. Cena podobna. Jeżeli śledziłaś forum Rękodzieło, to może
                                          widziałaś prace Greglis i czytałaś o jej piątkowych spotkaniach. To jej galeria i ona te kursy prowadzi.
                                          To są kursy profesjonalne.
                                          Natomiast my chcemy sobie na początek zorganizować takie domowe dekupażowanie w gronie kilku
                                          osób. Są chętne trzy osoby i Ty. Ja już raz bawiłam się w oklejanie butelki i jajek (te z linku wyżej) i
                                          można sobie z tym poradzić bez fachowca. Nie będzie to takie cacuszko jak na tamtym forum, ale na
                                          pewno każda z nas będzie dumna ze swojej pracy. I to oczywiście jest bezpłatne.
                                          Ale kiedyś na pewno pomyślimy o kursie u Greglis smile
                                          • monka_25 Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 23.02.06, 10:06
                                            Dzieki za wyczerpujace info. Osobiscie najpierw chcialbym spróbowac
                                            nieprofesjonalnie z dwoch pododwo : 1. kasa, 2. nie wiem czy mam ukryte
                                            zdrolosci maualne aczkowliek bardzo mi sie podobaja te zdobienia.
                                            smile
                                            Szkoda ze u nas w MOKU nie ma podobnych warsztatow wink
                                            • nesca1 Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 23.02.06, 10:20
                                              Troszkę się pogubiłam w tych waszych nocnych dyskusjach. Bardzo mi się podobał
                                              pomysł kursu w MOK-u. Trzeba by było pogadać z Panią Dyrektor, może udostępni
                                              salę i spodoba się jej pomysł.

Tak na marginesie to odnoszę wrażenie, że tworzy się kółko gospodyń wiejskich w
                                              wersji decupage smile
                                              • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 23.02.06, 10:27
                                                Nesca, o matko, tylko nie kółko gospodyń wiejskich !!!
                                                • 111majka Re: Kurs decupage w Józefowie !!! 23.02.06, 10:32
                                                  Ja myślę, że taki kurs fajniejszy jest w odpowiednim miejscu. Taka galeria Greglis (www.carta.com)
                                                  wprowadza w odpowiedni nastrój. Wtedy się na pewno lepiej "tworzy".
    • 111majka Strusie jaja 23.02.06, 15:17
      Kto ma ochotę na duuuuużą zdekupażowaną pisankę ze strusiej wydmuszki?
      Czysta wydmuszka kosztuje 20 zł. Ja bioręsmile
      • doomi Re: Strusie jaja 23.02.06, 15:50
        Ja też bym chciała. Ale będą jaja big_grin
        • doomi Re: Strusie jaja 23.02.06, 16:37
          Majka, czy ja jestem ślepa, czy w tym sklepiku do którego link podałaś nie ma
          nic nowego?? żadnych lakierów itd. sad
          Ale obejrzałam serwetki: niektóre są cudne po prostu. Już się nie mogę doczekać
          na nasze spotkanie dekupażowe big_grin
          • 111majka Re: Strusie jaja 23.02.06, 16:40
            Kobitka mi rano napisała, że "będą jutro, a może nawet dziś".
            Nowe serwetki wstawiła wczoraj bardzo późnym wieczorem.

Doomi, decoupege to też sztuka cierpliwości smile
            • 111majka zakupy 23.02.06, 22:46
              Doomi, są już kraki na tej stronie. Najlepszy będzie mały medium. Ja mam jednoskładnikowy jak ten na
              dole, ale innej firmy.
              O serwetkach pogadamy jutro. Przez telefonsmile
              • doomi Re: zakupy 23.02.06, 23:30
                A co z giga wydmuszkami?? Gdzie je można zamówić??
                • 111majka Re: zakupy 23.02.06, 23:43
                  Też znalazłam w internecie, ale tak bardziej prywatnie. Trzeba będzie samemu odebrać w Warszawie.
                  Na razie nie wiem gdzie, bo mi nie odpisała. Ja jeszcze nie zamawiałam konkretnej ilości. Wiem tylko,
                  że powyżej 5 sztuk mogłyby być nieco tańsze. Ale jakoś nikt tu się na nie nie rzucił smile
                  • doomi Re: zakupy 23.02.06, 23:49
                    No to poczekamy, może jeszcze nie wszyscy zainteresowani czytali o tych mega
                    jajkach smile
                    Jak będziesz wiedziała co i jak, to daj znać, ja mogę je odebrać.
                    • 111majka Re: zakupy 23.02.06, 23:55
                      Prawdę mowiąc to troszkę na to liczyłamsmile (Że odbierzesz)
                      • doomi Re: zakupy 24.02.06, 12:31
                        Na allegro jest trochę towaru do decoupage'u.
                        Na przykład farby
                        www.allegro.pl/item87491381_farby_dekoracryl_250ml_nerchau_super_do_decoupage.html
                        • 111majka jaja 24.02.06, 15:21
                          Wydmuszki są do odebrania na pl. Bankowym, albo Wilsona.
                          • doomi Re: jaja 24.02.06, 15:58
                            Fajnie, odbiorę je smile
                            Tylko może poczekajmy aż się dziewczyny dopiszą czy są wydmuszkami
                            zainteresowane czy nie. Majka jak myślisz, w tym wątku czekamy, czy lepiej nowy
                            i widoczny powiesić??
                            • 111majka Re: jaja 24.02.06, 16:03
                              Myślę, że można zostac z wydmuszkami tutaj.
                              • monia420 Re: jaja 24.02.06, 18:18
                                czy wy już kupiłyście te jaja? Rano jakoś nie mogłam wysłać posta, bo coś się
                                stało z komputerem, ale być może, będę mogła je zamówić u teścia, który je
                                wytoczy jak go ładnie poproszę. Ale dajcie mi czas na ustalenie tego. Zresztą
                                nawet jak kupiłyście to dodatkowe jaja też się przydadzą.

Ja już myślę o takiej dekupażowej doniczce i konewcesmile

Spływ, spływ, spływ... majowy spływ...
                                • 111majka Re: jaja 24.02.06, 18:41
                                  Moniu, czy Twój teść wytacza siłą jajka ze strusia???
                                  Bo my się napaliłyśmy na takie strusie jajosmile

Ale ja o drewnianych też myślałam. W sprzedaży są wielkości normalnych kurzych jajek. Ale jak się chce
                                  mieć takie, to można zrobić ze zwykłego. Może więc trochę większe?

• mefistto Re: coś dla dekupażystek 24.02.06, 18:53
                                    Może jeszcze na to nie trafiłyście
                                    www.webwweb.pl/?t=katalog&m=podkat&id_p=13436
                                    • 111majka Re: coś dla dekupażystek 24.02.06, 19:19
                                      Mefistto, i Ty się obruszasz jak wśród tylu kobitek zapominam o Tobie?
                                      A sam chodzisz po tych babskich serwetkowych stronachsmile

Strasznie dużo tego jest. Jutro przestaję oglądać, bo już będzie zamówione.
                                      • doomi Re: coś dla dekupażystek 24.02.06, 20:55
                                        Dziewczyny, jutro składam zamówienie, więc do jutra jest czas jeszcze coś
                                        wybrać z tej stronki serwetnik.abc24.pl/
                                        Generalnie sprawa wygląda tak, że z majką naradziłyśmy się co nam będzie
                                        potrzebne, czyli jutro zamawiam dla wszystkich zbiorczo: serwetki, klej, kraki
                                        do pęknięć, gąbeczki do rozprowadzania kleju i farb. Jeśli jednak któraś z Was
                                        chce coś jeszcze konkretnego z tej stronki, to proszę o szybkie info. W jednej
                                        paczce będzie taniej to zamówić. Tak zrobiłyśmy z majką, potem podzielimy się
                                        kosztami. Jajka zamawiamy u majki (strusie)- przypominam że koszt jednego to 20
                                        zł, też jak sądzę pewnie do jutra majka by chciała wiedzieć co i jak.

Dobrze by było, aby zapadły też deklaracje kto będzie na naszym kursiku. To
                                        kieruję głównie do moni (chociaż widzę że monia jest na tak), do monki_25 i do
                                        neski.
                                        Dziewczyny, oprócz zamówionych towarów każda musi mieć już we własnym zakresie:
                                        suszarkę, przedmiot który chce dekupażować i dwa pędzelki.
                                        Na razie to chyba tyle. Piszcie jeśli coś jeszcze chcecie.
                                        • 111majka Re: coś dla dekupażystek 24.02.06, 21:21
                                          Jeszcze przydałyby się nożyczki.
                                          I proponuję, żeby oprócz głownego dekupażowanego przedmiotu zrobić sobie jeszcze coś małego w
                                          tzw międzyczasie. Ja bawiłam się z jajkami, ale są dosyć niewdzięczne bo okrągłe.
                                          Z małych przedmiotow może być podełeczko po kremie, nawet widziałam śliczne płaskie po paście do
                                          butów. Może być wszystko właściwie - łyżka, buteleczka po lekarstwach, zapalmiczka, pudełko na
                                          płytę CD (to już raczej większe). Ktoś zdekupażował nawet drewniaki smile
                                          • 111majka jaja cd 24.02.06, 22:51
                                            Znalazlam tansze wydmuszki - po 16 zl. Ale to w Siedlcach chyba. Zadzwonie tam jutro.

Jeszcze jedno - przedmioty gładkie (np szklane) muszą być przedtem zmatowione, chociaż
                                            drobniutkim papierem ściernym.
                                            • doomi Re: jaja cd 25.02.06, 20:43
                                              A ja dzisiaj zaszalałam. Nakupiłam serwetek, farby, lakier, z dziesięć rodzajów
                                              pędzli, kraka - niestety zwykłego tylko mieli i zaraz się biorę do roboty smile
                                              No nie mogłam się doczekać hi hi.
                                              Zamówienie złożone, tylko coś jak widzę na razie chętnych brak.
                                              • 111majka Re: jaja cd 25.02.06, 21:42
                                                Doomi, czyśbyś w tej chwili była już świeżo upieczoną dekupażystką? Napisz jak tam postępy, najlepiej
                                                w czasie schnięcia kraka, to trochę trwa.
                                                A jeżeli to jeszcze odwlekasz - możemy się umówić na wspólne małe dekupażowanie w poniedziałek.
                                                Brakiem chętnych się nie martw, nie trzeba tego robić gromadnie smile

Ja właśnie zamówiłam na allegro gniazdka do jajek albo ptaszków.
                                                • doomi Re: jaja cd 25.02.06, 22:14
                                                  Majka właśnie maluję wszystko co się daaaaa smile albo i nie daaaa smile
                                                  Umówimy się jak paka przyjdzie ok??

A ten koszyczek z allegro to taki hiper mega na jajo strusie?? ;P
                                                  • 111majka Re: jaja cd 25.02.06, 22:17
                                                    Właśnie szukałam czegoś na strusie. te są takie:
                                                    www.allegro.pl/item88269193_gniazdo_dla_ptaszkow_lub_do_jajeczek.html
                                                  • 111majka Re: jaja cd 26.02.06, 00:46
                                                    Doomi, jak leci? Czekać na zdjęcie?
                                                    Ja właśnie wykorzystałam trochę Wyborczej smile
                                                  • 111majka Re: jaja cd 26.02.06, 01:45
                                                    DOOOOOOOMIIIIIIIIII !!!!
                                                    POOOOOOKAAAAAAAŻ !!!!!
                                                  • doomi paaaadaaam 26.02.06, 02:31
                                                    Zrobiłam po dwie doniczki dla synka i córci (morska i księżniczki), obudowę
                                                    zegara i doniczkę do sypialni, a ktoś kto mi pozazdrościł zrobił butelkę w
                                                    kolorze blue... a wcześniej ją ze dwie godziny szlifował smile

Te moje prace raczej średnio przypominają decoupage, ale radochy miałam jak
                                                    małe dziecko smile nawet językiem pracowałam ;P

A fotki jutro (jak wyschnie i jak się będzie nadawało do pokazania hi hi)
                                                  • 111majka Re: paaaadaaam 26.02.06, 10:16
                                                    Doomi, to Ty jesteś hurtownik dekupażowysmile))
                                                    Moja buteleczka i dwa jajeczka to pryszczyk w porównaniu z Twoją hiperprodukcją.
                                                    Ja też mam w zanadrzu coś nowego smile
                                                  • 111majka Re: paaaadaaam 26.02.06, 13:42
                                                    Doomi, padłaś tak skutecznie? Czy w samotności nasładzasz się swoimi cudeńkami? Czekamy tu na
                                                    niesmile

Dla zachęty pokażę moją dłubaninkę. Jedna Wyborcza jeszcze nie polakierowana.
                                                    A lakier fujski, ale tylko taki miałam.
                                                    img127.imageshack.us/img127/8260/shrek4gj.jpg
                                                    A, i już nie martw się o podstawki pod strusie pisanki smile
                                                  • monia420 Re: paaaadaaam 26.02.06, 15:09
                                                    hej, hej, czy ja dobrze zrozumiałam. to była Wyborcza a jst koszyk :o ?
                                                    To ja też tak chcę...

W kwestii jaj: od ręki mam 10 drewnianych kurzych jaj, z lekko ściętym dołem,
                                                    żeby ładnie stały. liczę, ze zrobi więcej, różnych, to będzie na czym
                                                    popracowaćsmile
                                                  • monia420 to teraz z innej beczki 26.02.06, 15:22
                                                    czym się różnią serwetki do dekupażowania od zwykłych serwetek?
                                                  • 111majka Re: to teraz z innej beczki 26.02.06, 15:32
                                                    Serwetki do dekupażowania to są te, które sobie wybierzemy ze zwykłych serwetek. Czyli niczymsmile

A do "wiklinowego" koszyczka rzeczywiście posłużyła Wyborcza. Można z niej robić całkiem spore
                                                    kosze:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=37340986&v=2&s=0
                                                    i śliczne cacuszka:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=37144923&v=2&s=0
    • 111majka jajka drewniane 26.02.06, 16:17
      Moniu - drewniane jajka - rewelacja!
      Tak mi przyszedł jeszcze do głowy pomysł na podstawki drewniane do jajek. Takie zwykłe walce z
      wgłębieniem na górze. Do normalnych jajek średnica ok 3 cm, wysokość 2 cm. Jakby takie
      podstaweczki potem ozdobićz motywem jajka - byłoby super. A chyba bardzo proste do zrobienia.
      Pouśmiechasz się do przemiłego Teścia? Na pewno z Teściową potem będą się chwalić wspaniałymi
      pisankami całej rodzinie smile
      • monia420 Re: jajka drewniane 26.02.06, 19:11
        będę drążyć tematsmile Teść lubi się bawić narzędziami, więc liczę na więcej jaj,
        na jaja różnej wielkość (strusie!), na podstawki również, jednak nie dał mi
        zdecydowanej odpowiedzi, czy będzie się bawił,czy też nie, i to jest cały
        szkopułsad (dotyczy on zresztą cłokształtu kontaktów, ale to temat na inny
        wąteksmile
        • doomi Dziewczyny jesteście boskieeee 27.02.06, 11:30
          Majka, Twoje koszyczki to rewelacja smile moniu, super że masz jajeczka hi hi, a
          ja Was zmartwię, tylko nie krzyczcie na mnie. To moje dekupażownie to mi się
          podobało w środku nocy, a rano już nie tak bardzo, więc zdjęć nie będzie. Muszę
          jednak poćwiczyć pod okiem majki-specjalistki big_grin Niech no tylko zamówienie
          dojdzie...
          • 111majka Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 27.02.06, 11:40
            Doomi, chociaż na maila przyślij.
            Bo ja przestanę pokazywać swoje. też w końcu nie ma się czym chwalić...
            • doomi Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 27.02.06, 13:06
              No już dobra, dobra smile z dekupażowniem to nie ma za wiele wspólnego ale i tak
              świetnie się bawiłam.
              Doniczki z fotki pierwszej były wcześniej zgniłozielone, kupiłam je w ikei ale
              do niczego nie pasowały i przeleżały w piwnicy.
              Te z fotki drugiej były takie zwykłe ocynkowane z wypukłymi wzorami,
              a to z trzeciej to już nie moja robota big_grin
              www.xlnet.pl/fotki/deco/1.jpg
              www.xlnet.pl/fotki/deco/2.jpg
              www.xlnet.pl/fotki/deco/xx.jpg
              • 111majka Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 27.02.06, 13:26
                Super są!!!!!
                U Ciebie nawet Księżniczki wyglądają fajnie. ("nawet", bo ja już patrzeć na nie nie mogę)
                Pozostałe marynistyczne też niezłesmile Troszkę mało pęknięć na nich wyszło.
              • monia420 Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 27.02.06, 14:04
                doomi, super... Ja też takie sobie zrobię, marzę o tych morynistycznych do
                pokoju chłopakówsmile)))
                • 111majka Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 27.02.06, 14:14
                  Moniu, Ty to chyba jakieś kajaczkowe smile))
                  • monia420 Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 28.02.06, 00:18
                    jeśli znajdę odpowiednie serwetkiwink)))
                    • doomi Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 28.02.06, 00:19
                      Monia, może nie kajakowe, ale w drodze już są big_grin
                      Wzorów to chyba ze sto...
                      • monia420 Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 28.02.06, 21:07
                        to ja oprócz jajek jakieś winko przyniosę, żeby nie było, że na krzywy r.j
                        dekupażujęsmile
                        • nesca1 Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 28.02.06, 21:26
                          Cześć dziewczyny z "kółka ..." .
                          Nie pisałam i nie czytałam przez ostatnie kilka dni bo straszne choróbsko mnie
                          zmogło. Powoli wracam do sił. Zaraz przeczytam wszystkie wątki, bo chyba coś
                          ciekawego się szykuje.
                          • 111majka Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 28.02.06, 22:13
                            Na razie złożyłyśmy z doomi wieeeeelkie zamówienie, czekamy na olbrzymią pakę i zastanawiamy się
                            nad organizacją tego wszystkiego.
                            Będziemy informować na bardzo bieżąco smile
                            • doomi Re: Dziewczyny jesteście boskieeee 28.02.06, 22:17
                              Monia, jak Ty winko, to ja jakieś ciasto przyniosę smile
                              Uważam, że do dekupażowania jest niezbędne po prostu smile. A jakie lubicie??
                              • doomi A co z jajami?? 01.03.06, 12:51
                                Majka, mam je gdzieś odbebrać w końcu, czy jeszcze szukasz??
                                • 111majka Re: A co z jajami?? 01.03.06, 13:00
                                  jaja odebrać!
                                  pisałam, że znalazłam tańsze (16 zł), ale nikt nie odpowiada na maile, komórkę ani stacjonarny.
                                  Tu jest stronka, możesz spróbować
                                  www.kupsprzedaj.pl/ks-item,752935.asp
                                  Na maila wyślę Ci telefon tamtych jaj.
                                  • doomi Monia! 01.03.06, 16:00
                                    Chcesz jaja strusie po 20 zł za sztukę, czy poprzestaniesz na jajkach teścia??
                                    • 111majka Re: Monia! 01.03.06, 16:29
                                      Moniu, nie okaleczaj Teścia.....
                                    • monia420 Re: Monia! 01.03.06, 18:04
                                      niech wszystko zostanie w rodziniewink wystarczą mi jaja teściawink
                                      • iguloo Re: Monia! 01.03.06, 18:29
                                        Ja również jestem zainteresowana waszym kursikiem. Czy mogę jeszcze zgłosić
                                        się smile ? Kiedy chcesz majko-bajko zorganizować to spotkanie?

...Narazie jestem zielona, ale i zafascynowana tym co robicie.
                                        • 111majka Re: Monia! 01.03.06, 20:46
                                          Iguloo, tak sobie pomyślałam, żeby na początek jakoś przygotowac się do tej zabawy. To znaczy żeby
                                          zrobić takie minispotkanie, aby w ogóle poznać tę metodę. Bo warto wiedzieć coś więcej, jak się chce
                                          osiągnąąć fajny efekt, a nie wypróbowywać wszystko od początku większą ilością osob.
                                          Jeszcze się nie umawiałam z doomi, ale myślałam żeby to pierwsze spotkanie zrobić jakoś niebawem. A
                                          zaraz potem drugie już w gronie wszystkich chętnych osób i trzech niezwykle zaawansowanych w
                                          dekupażowaniu (ha ha!) inastruktorek. Z doomi i monią miałybyśmy przetarte pierwsze (a nawet
                                          troszkę drugie) szlaki i to wszystko by było już sprawniejsze.
                                          Natomiast jeżeli by się okazało, że w najbliższym czasie jakoś się nie udaje nam się spotkać - wtedy
                                          trzeba będzie pominąć etap wstępny i wspólnie kleić te serwetki, maziać farbą. Może nawet komuś
                                          jakiś decoupage z tego wyjdzie smile
                                          Na pewno wszystkie będziemy sobie dekupażować w drugiej połowie marca smile

• iguloo Re: Monia! 01.03.06, 21:22
                                            ...to Ze jestem zielona oznacza to, że sama jeszcze nic nie zrobiłam, ale
                                            prześledziłam kilka instruktaży i coś już wiem. Poza tym mam doomi za ścianą wink
                                            ....i baaardzo chcę działać.
                                            • 111majka Re: Monia! 01.03.06, 22:40
                                              Będziemy pisały na bieżąco co się dzieje. Na razie przestępując z nogi na nogę czekamy na paczkęsmile
                                          • monia420 Re: Majka 02.03.06, 00:21
                                            to trzeba się umówic i porobić... żebyś się nie zdiwiłasmile)) już widzę twoją
                                            minęsmile))
                                            moje gg:5771442
    • 111majka Ale jaja.... 01.03.06, 21:11
      Nie mogłam się powstrzymać smile))
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=37051502
      • iguloo Re: Ale jaja.... 01.03.06, 21:39
        smile))
        • doomi Re: Ale jaja.... 01.03.06, 21:48
          Superoskie majka, uśmiałam się...

Ale qrcze, to wyższa szkoła jazdy. Mi się głupia serwetka marszczy, nie śmiem
          marzyć o zdjęciach na jajach wink
          • doomi Re: Ale jaja.... 02.03.06, 16:58
            Paczka została wysłana dopiero dzisiaj po południu (po piętnastej) i to dopiero
            po mojej interwencji. Są niewielkie szanse że dojdzie jutro, mimo że prosiłam i
            opłaciłam wysyłkę priorytetem uncertain
            Do jaj nie mogę się dodzwonić...
            • doomi Re: Ale jaja.... 03.03.06, 15:18
              A tu jeszcze większy wybór niż w serwetniku
              www.kreateria.pl/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka