magister11 30.08.06, 21:32 Już wiemy, kto zabuduje teren Porcelitu. Jest to w/w firma, numer telefonu: 22 532 08 00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iipw Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 21:49 Eurocentral Asset sp. z o.o - chyba? - czy to nie oni mieli coś wspólnego z wiaduktem nad WKD? Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 21:53 asset - dokładnie! Tak, to ci. Wiesz coś o nich? Strony www chyba nie mają... Ps. Prezydent podał na stronie wraz z wieloma innymi odpowiedziami na pytania mieszkańców. Polecam lekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
iipw Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 22:03 na pewno nie znam żadnej inwestycji mieszkaniowej tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 22:11 iipw napisała: > na pewno nie znam żadnej inwestycji mieszkaniowej tej firmy Z moich szybkich poszukiwań wynika, że mogą być jakoś tam związani z firmą Ronson Development (spółka-córka?). To by była b. dobra inforamcja dla Pruszkowa, bo firma ta buduje apartamentowce wysokiej jakości, cechujące się świetną architekturą (np. piękny słoneczny skwer na Ochocie). To tłumaczyłoby także plotki o izraelskim pochodzeniu firmy (ronsona tworzy konsorcjum 2 izraelskich firm). Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 22:15 Nie mówiąc już o Meridianie, który po prostu jest kwintesencją wypasu: tu jest wizualizacja: www.ronson.pl/ ...NO, ale to spekulacje tylko, pomarzyć zawsze przyjemnie.... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 21:31 Jeśli to Ci, co postawili takie białe wieżowce na rogu Korotyńskiego i bodajże Pruszkowskiej lub Mołdawskiej, to zapowiada się nieźle :) Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 21:57 Byłoby bardzo kul, ale oparłem się tylko na poszlakach... Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:14 Bloczki sa na Korotynskiego-Pruszkowskiej-Pawinskiego. Ta firma Eurocentral Asset, chyba bedzie szukala inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:20 Tak się składa, ze pracuję rzut beretem stamtąd i domy te widzę niemal codziennie. Przyznam - robią wrażenie. Ciekawe, czy mieszkania będą kosztować tyle, ile głosza plotki, tzn. nie więcej niż 4500 za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:25 Ja mieszkam w poblizu Korotynskiego.A skad masz takie wiesci,ze m2 bedzie kosztowal 4500 zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:38 A nie pamiętam :P Ale wolałbym, żeby było to prawdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:45 4500 zl za m2 to chyba sporo jak na Pruszkow moim zdaniem.Ja wolalabym,zeby nie byla to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s offtopicowo 09.09.06, 22:27 Witam, A ja sie tak z zupełnie innej beczki zapytam i wybaczcie zmianę na chwilkę ważnego tematu... Owóż, teren Porcelitu fascynuje mnie od dawna i oblazłem go wielekroć ze wszystkich możliwych stron. Jako żywo - krajobraz jak z 'Pikniku na skraju drogi'... czy ktoś z forumowiczów był kiedyś w środku? Czy macie może jakieś fotki 'od wewnątrz'? Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwe jego zwiedzenie na zasadzie jakowejś grupowej wycieczki historycznej albo czegoś podobnego? Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: offtopicowo 09.09.06, 22:30 znalazlam w necie kiedys jakies zdjecia.Nie pamietam juz strony.Wiem,ze bylo w nazwie miejsca opuszczone czy cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Voila 09.09.06, 22:39 priv.twoje-sudety.pl/~opuszczonemiej/zdj/porcelit/index.html tylko uwaga, bo nie wiedzieć czemu w Firefoksie strona się wywala (zamyka się przeglądarka), najlepiej ją otwierać w IE kilka zdjęć Porcelitu jest też na stronie bwc www.fotopruszkow.hg.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: offtopicowo 09.09.06, 22:42 A ja się zapytam - czemu ta działka, waszym zdaniem, jest aż tak atrakcyjna ? Obszedłem sobie kawałek Pruszkowa, tak od WKD do PKP i jakoś nie zauważyłem, by ta lokalizacj jakoś wyraźnie odróżniała się na plus od innych. Z jednej strony dość ruchliwa al. Armii Krajowej, z drugiej TBS - y. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: offtopicowo 09.09.06, 22:48 Na Twoje pytanie musza chyba odpowiedziec osoby, ktore mieszkaja w Pruszkowie.Ja tez chcialabym wrescie kupic mieszkanie w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: offtopicowo 10.09.06, 15:09 przeszedłeś przez centrum Pruszkowa; ta działka leży blisko najważniejszych ulic w Pruszkowie (Kraszewskiego, Bol, Prusa, Wojska Polskiego) a jednocześnie trochę na uboczu i dlatego jest tak atrakcyjna. PS: mam nadzieję, że porcelitowskiemu pałacykowi Teichfelda nic złego się nie stanie, bo jeśli nie, to zemsta będzie straszliwa Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: offtopicowo 10.09.06, 15:17 Mam nadzieję, że skoro już starówka tam raczej nie powstanie, to może chociaż otwarte osiedle z usługami, gastronomią, licznymi alejkami do spacerów, zielenią i może jakimiś małymi fontanami lub oczkiem wodnym. Jak Żoliborz oficerski. To miejsce w ścisłym centrum P. i powinno być stworzone z myślą o jego mieszkańcach. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak63 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 19.10.06, 15:38 Bloczki na rogu Korotyńskiego i Pawińskiego całkiem nieźle wyglądają ale mam na dzieję,zę nie postawią takich samych na terenie Porcelitu. Szklano-betonowe kloce pośród dosyć niskiej zabudowy wyglądałyby koszmarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 21:56 Wiosną tego roku zarjestrowano nową firmę: LONGBRIDGE EVOLUTION sp. z o.o. KRS 0000255395, wpis do rejestru: 2006-04-20 01-248 Warszawa, ul. Jana Kazimierza 1 Wspólnicy: EUROCENTRAL ASSET Sp. z o.o. - 99 udziałów/49,5 tys. zł Może to oni będą budować..... Odpowiedz Link Zgłoś
iipw Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 22:05 tak samo znana firma jak i eurocentral :( Odpowiedz Link Zgłoś
pro.popis Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 31.08.06, 12:05 Tak, to główny fundator odbudowy wiaduktu. Wyłozyli podobno 1 mln zł, "główny inwestor" czyli powiat - 250 tys. zł i tyleż miasto Pruszków. Odpowiedz Link Zgłoś
iipw Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 31.08.06, 12:56 no właśnie - tak też mi się zdawało, że to ci sami - a jeszcze mówiło się przy okazji, że mieli jakąś darowiznę gruntu - od gminy czy powiatu? - nie znam szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 31.08.06, 11:04 To co z Edbudem ? Odpowiedz Link Zgłoś
pro.popis Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 31.08.06, 12:08 Nic, nadal będzie budować Pruszków-Zdrój. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 05.09.06, 10:31 Tam jest caly czas zajete.Moze ktos wie gdzie oni maja siedzibe ? Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 05.09.06, 10:38 dzwonisz na centralę i dlatego 01-248 Warszawa, ul. Jana Kazimierza 1 Mam nadzieję, że w zamian za te informacje odwiedzisz nas ponownie i opowiesz cóztotam sie będzie wyrabiało..... Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 05.09.06, 10:57 Dzieki za informacje.Pewnie,ze sie podziele informacjami.Zamierzam kupic mieszkanie w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 05.09.06, 14:20 Dzwonilam na informacje w sprawie bezposredniego numeru do tej firmy, pani w telekomunikacji niestety nie znalazla takiej firmy w swojej bazie.A ten numer, ktory podal Prezydent jest caly czas zajety. Macie pomysl jak sie z nimi skontaktowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
doska01 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 13:29 A moze po prostu poczekac. To ze kupili teren nie znaczy ze maja plany i jutro zaczna budowac. Wiec moze jak juz znajda spolke ktora bedzie to robila (bo ta podana nie jest przeciez developerem) to na pewno zaczna oglaszac info Odpowiedz Link Zgłoś
iipw Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 16:11 to że są właścicielem gruntu nie znaczy że oni będą na nim budować, mogą dopiero szukać inwestora z którym będą dzielić zyski wnosząc jako udział do inwestycji właśnie grunt - i na to chyba wygląda - to jakaś firma "krzak" (przepraszam ale na rynku nieruchomości dla mnie nie znana), ani do niej trafić (nikt pod podanym adresem o niej nie słyszał) ani sie do niej dodzwonić (podany numer nie odpowiada), firma, która w JAKIŚ sposób pozyskała grunt od naszych szacowny władz i będzie go oferować ewentualnym inwestorom - coś mam przeczucie że tak to będzie się działo Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 16:21 Nie wiem, co wy opowiadacie. Ja sie do nich dodzwoniłem i normalnie rozmawiałem. Trzeba po prostu na recepcji powiedzieć, ze chodzi o firmą, która ma budować w Pruszkowie. Wyburzanie zacznie się za ok. 2-3 miesiące. Na razie nie ma jeszcze żadnych wizualizacji i innych konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 16:57 To chyba jakies wyjatkowe szczescie miales lub masz inny numer telefonu ? Probuje caly czas i jest ciagle zajete.Mam numer 532 08 00. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 17:00 Jak moge powiedziec na centrali,ze chce rozmawiac z kims z firmy, ktora ma budowac w Pruszkowie, jak juz wlasnie numer centrali jest caly czas zajety. Piszesz,ze maja wyburzac za 2-3 miesiace, to chyba budowe zaczna na wiosne ? Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 17:04 ona-25 napisała: > Jak moge powiedziec na centrali,ze chce rozmawiac z kims z firmy, ktora ma > budowac w Pruszkowie, jak juz wlasnie numer centrali jest caly czas zajety. Może to już klienci zablokowali linię.. ;-)) > Piszesz,ze maja wyburzac za 2-3 miesiace, to chyba budowe zaczna na wiosne ? Nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 08.09.06, 16:36 Tu są plany porównywalnej inwestycji w Ozarowie. Mam nadzieję, ze nasza nie bedzie gorsza: www.grupoandian.com/inmuebles/activos/16_35.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 08.09.06, 16:50 Miejmy taka nadzieje,ze na temat porcelitu w najblizszym czasie bedzie wiecej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Kiedy "wielkie bum"? 19.10.06, 10:15 I co , wyburzają ten porcelit, czy nie? Mięli wejść na teren 10.10 zdaje się... Odpowiedz Link Zgłoś
radoslavvv Re: Kiedy "wielkie bum"? 20.10.06, 22:37 wiadomo cos odnosnie inwestora i osiedla ktore tam ma powstac? Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Kiedy "wielkie bum"? 02.11.06, 11:56 No wlasnie, czy cos wiadomo na temat Porcelitu ? Cisza ostatnio na ten teamt. Mieli przeciez zaczynac, a tam sie nic nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Mam newsy :-) 03.11.06, 16:48 A więc tak: 1/Pozwolenia jeszcze nie ma 2/ Projekt jest już podobno zaakceptowany 3/ Prace ruszają za 3 tygodnie 4/ Sprzedaż nie wcześniej niż za 1 miesiąc Jeśli skorzystałeś/-łaś z tej informacji - pamiętaj , podziel się z formułowiczami swoimi informacjami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Mam newsy :-) 04.11.06, 19:54 Dzieki za informacje magistrze. Masz na mysli pozwolenie na budowe czy na wyburzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Kolejny <a href="news:" target="_blank">news:</a> 20.11.06, 12:46 OSO - 7624 /440/2006 Z A W I A D O M I E N I E Zawiadamiam, że zgodnie z art.61 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks Postępowania Administracyjnego (tekst jedn. z 2000 r. Dz. U. Nr. 98 poz. 1071 z pózn. zm. ) w związku z art. 32, art. 46 a ust. 7 pkt 4 oraz art. 53 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. – Prawo ochrony środowiska (tekst jednolity – Dz. U. Nr 129 z dnia 19 lipca 2006r. poz. 902) Prezydent Miasta Pruszkowa wszczął na wniosek firmy “Mierzejewski Kasprzycki – MK” Sp. z o.o. ul. Tarnowiecka 13, 04-174 Warszawa, pismem OSO-7624/346/2006 z dnia 07.09.2006 r. postępowanie administracyjne w sprawie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie zespołu budynków mieszkalnych z usługami, garażem podziemnym zlokalizowanych na terenie działek ewidencyjnych nr 155, 156 w obrębie 23 przy ul. B. Prusa, Ceramicznej i Komorowskiej w Pruszkowie. Po zasięgnięciu opinii Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego oraz Starostwa Powiatowego w Pruszkowie w sprawie konieczności sporządzenia raportu , Prezydent Miasta Pruszkowa wydał postanowienie OSO-7624/392/2006 z dnia 09.10.2006 r. zobowiązujące inwestora do wykonania raportu oddziaływania na środowisko projektowanej inwestycji. W związku z powyższym informuję , że w terminie 21 dni od daty ogłoszenia niniejszego zawiadomienia w Wydziale Ochrony Środowiska Urzędu Miejskiego w Pruszkowie przy ul. Kraszewskiego 14/16 w godzinach pracy urzędu tj. poniedziałek 10.00 – 18.00, wtorek – piątek 8.00 – 16.00 , pok. 105 można zapoznać się z wnioskiem inwestora oraz z przedstawionym przez niego raportem oddziaływania na środowisko w/w inwestycji oraz można składać uwagi i wnioski. Zastępca Prezydenta Miasta Pruszkowa Andrzej Królikowski Do wiadomości: 1.”Mierzejewski Kasprzycki – MK” Sp. o.o. ul. Tarnowiecka 13, 04-174 Warszawa 2. “EUROCENTRAL ASSET” Sp. z o.o. ul. Jana Kazimierza 1/29, 01-248 Warszawa 3. a/a Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Kolejny <a href="<a href="news:"" target="_blank">news 20.11.06, 12:48 No to już wiemy , kto będzie architektem projektu. Moje przeczucia częściowo sie sprawdziły: biuro to współpracuje blisko z Ronsonem...tfu, tfu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niecala4 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href="news:""" target="_b 21.11.06, 10:13 A co z tym Ronsonem? Cos zle? A kiedy rusza sprzedaz mieszkan? Ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 21.11.06, 10:34 Wręcz przeciwnie, to świetny developer. www.ronson.pl/ proponuję zobaczyć "słoneczny skwer" - galera zdjęć. Generalnie świetna architektura, jakiej jeszcze chyba w Pruszkowie nie było...a to własnie jest domeną tego biura architektonicznego, które zaprojektowało (najprawdopodobniej) nasz "porcelit". Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 10:06 Wiadomo juz moze co z tym porcelitem ? Kiedy ruszy sprzedaz, jakas stronka www ? Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 10:33 > Wiadomo juz moze co z tym porcelitem ? Kiedy ruszy sprzedaz, jakas stronka > www ? Oczywiście. Informacje znajdziesz tutaj: Nowy Pruszków! Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 11:18 Dziekuje bardzo, to wszystko juz przeczytalam.Sprzedaz ma byc od stycznia, a nadal nie ma zadnej wizualizacji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 11:36 > nadal nie ma zadnej wizualizacji itp. Może wizualizuje przez telefon pan Żukowski? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 12:49 Niestety pan Zukowski malo wie i malo mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 13:22 > Niestety pan Zukowski malo wie i malo mowi. Hmm. Szkoda bo wszystkich intryguje ta inwestycja. A czy mogłabyś może napisać czego udało się od niego dowiedzieć, poza tym co napisał @magister11? Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 13:57 Czego sie dowiedzialam ? Sprzedaz ma sie rozpoczac w styczniu, w pierwszym etapie beda budowac okolo 200 mieszkan. Pytalam o strone www, to powiedzial,ze jeszcze nie ma. Probuje sie w dodzwonic do Pana Ż, ale niestety nikt tam nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś