Dodaj do ulubionych

Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . o.o

30.08.06, 21:32
Już wiemy, kto zabuduje teren Porcelitu. Jest to w/w firma, numer telefonu:
22 532 08 00
Obserwuj wątek
    • iipw Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 21:49
      Eurocentral Asset sp. z o.o - chyba? - czy to nie oni mieli coś wspólnego z
      wiaduktem nad WKD?
      • magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 21:53
        asset - dokładnie! Tak, to ci. Wiesz coś o nich? Strony www chyba nie mają...

Ps. Prezydent podał na stronie wraz z wieloma innymi odpowiedziami na pytania
        mieszkańców. Polecam lekturę.
        • iipw Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 22:03
          na pewno nie znam żadnej inwestycji mieszkaniowej tej firmy
          • magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 22:11
            iipw napisała:

> na pewno nie znam żadnej inwestycji mieszkaniowej tej firmy

Z moich szybkich poszukiwań wynika, że mogą być jakoś tam związani z firmą
            Ronson Development (spółka-córka?). To by była b. dobra inforamcja dla
            Pruszkowa, bo firma ta buduje apartamentowce wysokiej jakości, cechujące się
            świetną architekturą (np. piękny słoneczny skwer na Ochocie). To tłumaczyłoby
            także plotki o izraelskim pochodzeniu firmy (ronsona tworzy konsorcjum 2
            izraelskich firm).
            • magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 22:15
              Nie mówiąc już o Meridianie, który po prostu jest kwintesencją wypasu:

tu jest wizualizacja: www.ronson.pl/

...NO, ale to spekulacje tylko, pomarzyć zawsze przyjemnie.... :-(
              • jaqbek2 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 21:31
                Jeśli to Ci, co postawili takie białe wieżowce na rogu Korotyńskiego i bodajże
                Pruszkowskiej lub Mołdawskiej, to zapowiada się nieźle :)
                • magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 21:57
                  Byłoby bardzo kul, ale oparłem się tylko na poszlakach...
                • ona-25 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:14
                  Bloczki sa na Korotynskiego-Pruszkowskiej-Pawinskiego.
                  Ta firma Eurocentral Asset, chyba bedzie szukala inwestora.
                  • jaqbek2 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:20
                    Tak się składa, ze pracuję rzut beretem stamtąd i domy te widzę niemal
                    codziennie. Przyznam - robią wrażenie. Ciekawe, czy mieszkania będą kosztować
                    tyle, ile głosza plotki, tzn. nie więcej niż 4500 za m2
                    • ona-25 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:25
                      Ja mieszkam w poblizu Korotynskiego.A skad masz takie wiesci,ze m2 bedzie
                      kosztowal 4500 zl ?
                      • jaqbek2 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:38
                        A nie pamiętam :P Ale wolałbym, żeby było to prawdą :)
                        • ona-25 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 09.09.06, 22:45
                          4500 zl za m2 to chyba sporo jak na Pruszkow moim zdaniem.Ja wolalabym,zeby nie
                          byla to prawda.
                  • cat_s offtopicowo 09.09.06, 22:27
                    Witam,
                    A ja sie tak z zupełnie innej beczki zapytam i wybaczcie zmianę na chwilkę ważnego tematu...
                    Owóż, teren Porcelitu fascynuje mnie od dawna i oblazłem go wielekroć ze wszystkich możliwych stron. Jako żywo - krajobraz jak z 'Pikniku na skraju drogi'... czy ktoś z forumowiczów był kiedyś w środku? Czy macie może jakieś fotki 'od wewnątrz'? Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwe jego zwiedzenie na zasadzie jakowejś grupowej wycieczki historycznej albo czegoś podobnego?

Pozdrawiam
                    cat_s
                    • ona-25 Re: offtopicowo 09.09.06, 22:30
                      znalazlam w necie kiedys jakies zdjecia.Nie pamietam juz strony.Wiem,ze bylo w
                      nazwie miejsca opuszczone czy cos takiego.
                      • zwierz.alpuhary Voila 09.09.06, 22:39
                        priv.twoje-sudety.pl/~opuszczonemiej/zdj/porcelit/index.html
                        tylko uwaga, bo nie wiedzieć czemu w Firefoksie strona się wywala (zamyka się
                        przeglądarka), najlepiej ją otwierać w IE
                        kilka zdjęć Porcelitu jest też na stronie bwc www.fotopruszkow.hg.pl
                    • jaqbek2 Re: offtopicowo 09.09.06, 22:42
                      A ja się zapytam - czemu ta działka, waszym zdaniem, jest aż tak atrakcyjna ?
                      Obszedłem sobie kawałek Pruszkowa, tak od WKD do PKP i jakoś nie zauważyłem, by
                      ta lokalizacj jakoś wyraźnie odróżniała się na plus od innych. Z jednej strony
                      dość ruchliwa al. Armii Krajowej, z drugiej TBS - y.
                      • ona-25 Re: offtopicowo 09.09.06, 22:48
                        Na Twoje pytanie musza chyba odpowiedziec osoby, ktore mieszkaja w
                        Pruszkowie.Ja tez chcialabym wrescie kupic mieszkanie w Pruszkowie.
                      • zwierz.alpuhary Re: offtopicowo 10.09.06, 15:09
                        przeszedłeś przez centrum Pruszkowa; ta działka leży blisko najważniejszych ulic
                        w Pruszkowie (Kraszewskiego, Bol, Prusa, Wojska Polskiego) a jednocześnie trochę
                        na uboczu i dlatego jest tak atrakcyjna.
                        PS: mam nadzieję, że porcelitowskiemu pałacykowi Teichfelda nic złego się nie
                        stanie, bo jeśli nie, to zemsta będzie straszliwa
                        • magister11 Re: offtopicowo 10.09.06, 15:17
                          Mam nadzieję, że skoro już starówka tam raczej nie powstanie, to może chociaż
                          otwarte osiedle z usługami, gastronomią, licznymi alejkami do spacerów,
                          zielenią i może jakimiś małymi fontanami lub oczkiem wodnym. Jak Żoliborz
                          oficerski. To miejsce w ścisłym centrum P. i powinno być stworzone z myślą o
                          jego mieszkańcach.
                  • basiak63 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 19.10.06, 15:38
                    Bloczki na rogu Korotyńskiego i Pawińskiego całkiem nieźle wyglądają ale mam na
                    dzieję,zę nie postawią takich samych na terenie Porcelitu. Szklano-betonowe
                    kloce pośród dosyć niskiej zabudowy wyglądałyby koszmarnie.
      • magister11 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 21:56
        Wiosną tego roku zarjestrowano nową firmę:

LONGBRIDGE EVOLUTION sp. z o.o.
        KRS 0000255395, wpis do rejestru: 2006-04-20
        01-248 Warszawa, ul. Jana Kazimierza 1
        Wspólnicy: EUROCENTRAL ASSET Sp. z o.o. - 99 udziałów/49,5 tys. zł

Może to oni będą budować.....
        • iipw Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 30.08.06, 22:05
          tak samo znana firma jak i eurocentral :(
      • pro.popis Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 31.08.06, 12:05
        Tak, to główny fundator odbudowy wiaduktu. Wyłozyli podobno 1 mln zł, "główny
        inwestor" czyli powiat - 250 tys. zł i tyleż miasto Pruszków.
        • iipw Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 31.08.06, 12:56
          no właśnie - tak też mi się zdawało, że to ci sami - a jeszcze mówiło się przy
          okazji, że mieli jakąś darowiznę gruntu - od gminy czy powiatu? - nie znam
          szczegółów
    • maja209 Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 31.08.06, 11:04
      To co z Edbudem ?
      • pro.popis Re: Zagadka rozwiązana: Eurocentral, Ased sp.z . 31.08.06, 12:08
        Nic, nadal będzie budować Pruszków-Zdrój.
        • ona-25 Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 05.09.06, 10:31
          Tam jest caly czas zajete.Moze ktos wie gdzie oni maja siedzibe ?
          • magister11 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 05.09.06, 10:38
            dzwonisz na centralę i dlatego

01-248 Warszawa, ul. Jana Kazimierza 1

Mam nadzieję, że w zamian za te informacje odwiedzisz nas ponownie i opowiesz
            cóztotam sie będzie wyrabiało.....
            • ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 05.09.06, 10:57
              Dzieki za informacje.Pewnie,ze sie podziele informacjami.Zamierzam kupic
              mieszkanie w Pruszkowie.
              • ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 05.09.06, 14:20
                Dzwonilam na informacje w sprawie bezposredniego numeru do tej firmy, pani w
                telekomunikacji niestety nie znalazla takiej firmy w swojej bazie.A ten numer,
                ktory podal Prezydent jest caly czas zajety.

Macie pomysl jak sie z nimi skontaktowac ?
                • doska01 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 13:29
                  A moze po prostu poczekac. To ze kupili teren nie znaczy ze maja plany i jutro
                  zaczna budowac. Wiec moze jak juz znajda spolke ktora bedzie to robila (bo ta
                  podana nie jest przeciez developerem) to na pewno zaczna oglaszac info
                  • iipw Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 16:11
                    to że są właścicielem gruntu nie znaczy że oni będą na nim budować, mogą
                    dopiero szukać inwestora z którym będą dzielić zyski wnosząc jako udział do
                    inwestycji właśnie grunt - i na to chyba wygląda - to jakaś firma "krzak"
                    (przepraszam ale na rynku nieruchomości dla mnie nie znana), ani do niej trafić
                    (nikt pod podanym adresem o niej nie słyszał) ani sie do niej dodzwonić (podany
                    numer nie odpowiada), firma, która w JAKIŚ sposób pozyskała grunt od naszych
                    szacowny władz i będzie go oferować ewentualnym inwestorom - coś mam przeczucie
                    że tak to będzie się działo
                    • magister11 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 16:21
                      Nie wiem, co wy opowiadacie. Ja sie do nich dodzwoniłem i normalnie
                      rozmawiałem. Trzeba po prostu na recepcji powiedzieć, ze chodzi o firmą, która
                      ma budować w Pruszkowie.

Wyburzanie zacznie się za ok. 2-3 miesiące. Na razie nie ma jeszcze żadnych
                      wizualizacji i innych konkretów.
                      • ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 16:57
                        To chyba jakies wyjatkowe szczescie miales lub masz inny numer telefonu ?
                        Probuje caly czas i jest ciagle zajete.Mam numer 532 08 00.
                        • ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 17:00
                          Jak moge powiedziec na centrali,ze chce rozmawiac z kims z firmy, ktora ma
                          budowac w Pruszkowie, jak juz wlasnie numer centrali jest caly czas zajety.
                          Piszesz,ze maja wyburzac za 2-3 miesiace, to chyba budowe zaczna na wiosne ?
                          • magister11 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 06.09.06, 17:04
                            ona-25 napisała:

> Jak moge powiedziec na centrali,ze chce rozmawiac z kims z firmy, ktora ma
                            > budowac w Pruszkowie, jak juz wlasnie numer centrali jest caly czas zajety.

Może to już klienci zablokowali linię.. ;-))

> Piszesz,ze maja wyburzac za 2-3 miesiace, to chyba budowe zaczna na wiosne ?
                            Nie wiem
                            • magister11 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 08.09.06, 16:36
                              Tu są plany porównywalnej inwestycji w Ozarowie. Mam nadzieję, ze nasza nie
                              bedzie gorsza:

www.grupoandian.com/inmuebles/activos/16_35.pdf
                              • ona-25 Re: Dodzwonił sie ktoś do Eurocentral Asset ? 08.09.06, 16:50
                                Miejmy taka nadzieje,ze na temat porcelitu w najblizszym czasie bedzie wiecej
                                informacji.
                                • magister11 Kiedy "wielkie bum"? 19.10.06, 10:15
                                  I co , wyburzają ten porcelit, czy nie? Mięli wejść na teren 10.10 zdaje się...
                                  • radoslavvv Re: Kiedy "wielkie bum"? 20.10.06, 22:37
                                    wiadomo cos odnosnie inwestora i osiedla ktore tam ma powstac?
                                    • ona-25 Re: Kiedy "wielkie bum"? 02.11.06, 11:56
                                      No wlasnie, czy cos wiadomo na temat Porcelitu ? Cisza ostatnio na ten teamt.
                                      Mieli przeciez zaczynac, a tam sie nic nie dzieje.
    • magister11 Mam newsy :-) 03.11.06, 16:48
      A więc tak:

1/Pozwolenia jeszcze nie ma

2/ Projekt jest już podobno zaakceptowany

3/ Prace ruszają za 3 tygodnie

4/ Sprzedaż nie wcześniej niż za 1 miesiąc

Jeśli skorzystałeś/-łaś z tej informacji - pamiętaj , podziel się z
      formułowiczami swoimi informacjami :-)

• ona-25 Re: Mam newsy :-) 04.11.06, 19:54
        Dzieki za informacje magistrze.
        Masz na mysli pozwolenie na budowe czy na wyburzenie ?
        • magister11 Kolejny <a href="news:" target="_blank">news:</a> 20.11.06, 12:46
          OSO - 7624 /440/2006

Z A W I A D O M I E N I E

Zawiadamiam, że zgodnie z art.61 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r.
          Kodeks Postępowania Administracyjnego (tekst jedn. z 2000 r. Dz. U. Nr. 98
          poz. 1071 z pózn. zm. ) w związku z art. 32, art. 46 a ust. 7
          pkt 4 oraz art. 53 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. – Prawo ochrony
          środowiska (tekst jednolity – Dz. U. Nr 129 z dnia 19 lipca 2006r. poz. 902)
          Prezydent Miasta Pruszkowa wszczął na wniosek firmy “Mierzejewski Kasprzycki –
          MK” Sp. z o.o. ul. Tarnowiecka 13, 04-174
          Warszawa, pismem OSO-7624/346/2006 z dnia 07.09.2006 r. postępowanie
          administracyjne w sprawie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach
          zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie zespołu budynków
          mieszkalnych z usługami, garażem podziemnym zlokalizowanych na terenie działek
          ewidencyjnych nr 155, 156 w obrębie 23 przy ul. B. Prusa, Ceramicznej i
          Komorowskiej w Pruszkowie. Po zasięgnięciu opinii Państwowego Powiatowego
          Inspektora Sanitarnego oraz Starostwa Powiatowego w Pruszkowie w sprawie
          konieczności sporządzenia raportu , Prezydent Miasta Pruszkowa wydał
          postanowienie OSO-7624/392/2006 z dnia 09.10.2006 r. zobowiązujące inwestora do
          wykonania raportu oddziaływania na środowisko projektowanej inwestycji.

W związku z powyższym informuję , że w terminie 21 dni od daty
          ogłoszenia niniejszego zawiadomienia w Wydziale Ochrony Środowiska Urzędu
          Miejskiego w Pruszkowie przy ul. Kraszewskiego 14/16 w godzinach pracy urzędu
          tj. poniedziałek 10.00 – 18.00, wtorek – piątek 8.00 – 16.00 , pok. 105 można
          zapoznać się z wnioskiem inwestora oraz z przedstawionym przez niego raportem
          oddziaływania na środowisko w/w inwestycji oraz można składać uwagi i wnioski.

Zastępca Prezydenta
          Miasta Pruszkowa

Andrzej Królikowski

Do wiadomości:

1.”Mierzejewski Kasprzycki – MK” Sp. o.o.

ul. Tarnowiecka 13, 04-174 Warszawa

2. “EUROCENTRAL ASSET” Sp. z o.o.

ul. Jana Kazimierza 1/29, 01-248 Warszawa

3. a/a
          • magister11 Re: Kolejny <a href="<a href="news:"" target="_blank">news 20.11.06, 12:48
            No to już wiemy , kto będzie architektem projektu.

Moje przeczucia częściowo sie sprawdziły: biuro to współpracuje blisko z
            Ronsonem...tfu, tfu... :-)
            • niecala4 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href="news:""" target="_b 21.11.06, 10:13
              A co z tym Ronsonem? Cos zle?
              A kiedy rusza sprzedaz mieszkan? Ktos cos wie?
              • magister11 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 21.11.06, 10:34
                Wręcz przeciwnie, to świetny developer.

www.ronson.pl/ proponuję zobaczyć "słoneczny skwer" - galera zdjęć.

Generalnie świetna architektura, jakiej jeszcze chyba w Pruszkowie nie było...a
                to własnie jest domeną tego biura architektonicznego, które zaprojektowało
                (najprawdopodobniej) nasz "porcelit".
                • ona-25 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 10:06
                  Wiadomo juz moze co z tym porcelitem ? Kiedy ruszy sprzedaz, jakas stronka www ?
                  • zerozeroseven Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 10:33
                    > Wiadomo juz moze co z tym porcelitem ? Kiedy ruszy sprzedaz, jakas stronka
                    > www ?

Oczywiście. Informacje znajdziesz tutaj:

Nowy Pruszków!
                    • ona-25 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 11:18
                      Dziekuje bardzo, to wszystko juz przeczytalam.Sprzedaz ma byc od stycznia, a
                      nadal nie ma zadnej wizualizacji itp.
                      • zerozeroseven Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 11:36
                        > nadal nie ma zadnej wizualizacji itp.

Może wizualizuje przez telefon pan Żukowski? :-D
                        • ona-25 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 12:49
                          Niestety pan Zukowski malo wie i malo mowi.
                          • zerozeroseven Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 13:22
                            > Niestety pan Zukowski malo wie i malo mowi.

Hmm. Szkoda bo wszystkich intryguje ta inwestycja.
                            A czy mogłabyś może napisać czego udało się od niego dowiedzieć, poza tym co
                            napisał @magister11?
                            • ona-25 Re: Kolejny <a href="<a href="<a href 29.12.06, 13:57
                              Czego sie dowiedzialam ?
                              Sprzedaz ma sie rozpoczac w styczniu, w pierwszym etapie beda budowac okolo 200
                              mieszkan.
                              Pytalam o strone www, to powiedzial,ze jeszcze nie ma.
                              Probuje sie w dodzwonic do Pana Ż, ale niestety nikt tam nie odbiera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka