Dodaj do ulubionych

Kogo porąbało z tymi znaczkami ????????

15.08.05, 19:11
Nooo luuudzie przecież to już nawet nie jest paranoja a coś gorszego, jak
można wpierniczyć na ekran różne znaczki które tkwią w rogu ekranu i nie
zamierzają znikać, one mi zwyczajnie PRZESZKADZAJĄ ! W jednym rogu
monstrualne logo stacji (jakby nie można było zrobić mniejszego)w drugim rogu
kolorowe znaczki. Do jasnej cholery jest jeszcze środek ekranu i dwa dolne
rogi więc jest jeszcze miejsce na kolejne znaczki.Odważnie, idźcie na
całość. To nie można cholera takiego znaczka pokazać przez 1-2 minuty tylko
trzeba go trzymać już na amen? czy jakakolwiek TV z cywilizowanego kraju
pozwoliłaby sobie na TAAKIE JAJA wobec odbiorcy ? przecież zaraz organizacje
konsumenckie zarzuciłyby pozwami takich kretynów od kolorowych znaczków na
ekranach.
No po prostu telewizja dla myślących inaczej.......
Obserwuj wątek
    • zbrojwskas to niby z troski o dzieci 15.08.05, 19:13
    • aga302 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 15.08.05, 19:32
      No to jest nas już dwoje ;). Od rana bez przerwy sie na ten temat wydzieram !
      • bdx65 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 15.08.05, 19:34
        I mnie też wkurza.
        • brca Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 15.08.05, 23:57
          Podziękujcie Danusi Waniek!!! Ta kobieta w dalszym ciągu tłamsi rynek medialny w Polsce, a dodatkowo raczy nas irracjonalnymi pomysłami (teraz jakieś znaczki).
          Przykład:
          Jednym z pomysłów KRRiT było rozpisanie przetargu na wolną częstotliwośc radiową w okolicach Siedlec (prawdopodobnie z nadajnika w Chotyczach). I co zrobiła "Rada"??? Ano, dopuściła do przetargu RMF, Radio ZET i jeszcze jedną znaną stację (nie pamiętam jaką).
          Cóż w tym dziwnego??? A to, że w Siedlcach wszystkie te stacje są b.dobrze słyszalne, RMF nawet z dwóch częstotliwości. Więc gdzie tu logika.
          Dodatkowo nadmienię, że TVP3 w Siedlcach nie jest odbierane z nadajników naziemnych, pomimo, iż Siedlce (90tys. mieszkańców) leżą raptem 90 km na wschód od Warszawy, a kanał ten w całej Polsce odbiera "z ziemii" 70% mieszkańców Polski.
          Świadczy to tylko o tym, iż pracujący w KRRiT ludzie są niekompetentni i mają w nosie co tak naprawdę dzieje się w Polsce B.
          • arbaal Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 13:38
            Nie ma czego żałować. TVP3 jest denny
        • majshaq Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 18.08.05, 23:52
          koszmar, na prawde nie da sie czegos z tym zrobic? najbardziej mnie denerwuje,
          ze to sie pojawia rowniez w TVN24, w trakcie dokumentu 'bez komentarza', boże,
          po co to?! na co? psuje wszystko! ble! tfu!
      • p.wiejaczka Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 12:39
        Matoły. Jestem za tym zeby to gowno zgarnac z ekranu, nawiase mowiacx ciekawe
        faktycznie kiedy wkleja na dol i na srodek ekranu jeszcze coś? Pozdro 4 all.
        • ifp4 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 12:51
          O przepraszam Szanownych Dyskutujacych, albowiem na dole ekranu tez- na
          szczescie nie zawsze- zasuwa kolorowy paseczek z najnowszymi newsami. Łacze sie
          z wami w bolu.Pozdr
    • aga302 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 15.08.05, 19:45
      Napisz maila do Krajowej Rady z żądaniem wycofania się z tego idiotycznego
      pomysłu. Ja napisałam. Oczywiście jeden mail nic nie da - ale parę tysięcy
      może ich zmusi do myślenia. Jeśli oczywiście ktoś z nich ...myśli ;)
    • umfana Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 15.08.05, 20:09
      Brakuje tylko paska z newsami na dole ekranu.
      Debilzm do kwadratu!
    • aankaa Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 15.08.05, 21:23
      proponuję czarny (do wyboru poziomy/pionowy) pas (na stałe, po 20.00),
      szerokości 2/3 ekranu, z ostrzegawczymi napisami typu "... szkodzi" / "może
      powodować ..." / "nie zaczynaj ..."

---
      aankaamałpagazetakropkapeel
    • methinks Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 15.08.05, 21:39
      Ja musialem wlasnorecznie te znaczki ustawiac do jednego z kanalow. To jest
      dopiero makabra.
      • emceg Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 15.08.05, 23:34
        A co mają oznaczać, wogóle te cyferki, bo mnie nikt nie uprzedził? To mają być
        ograniczenia wiekowe? To szykuje się niezła zabawa pt. "Co jest dla
        kogo". "Tylko dla orłów" w Polsacie, w którym trup ściele się gęsto, był od 12,
        a program o Stoczni Gdańskiej w TVP2 od 16. Będą jaja:)
    • e_katt Ej tam, Rada musiała swoje odsiedzieć 15.08.05, 23:39
      przedebatować, odbębnić, zaklepać ustawy i tak dalej...
      No w końcu za cos im płacą?
    • p.wiejaczka Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 12:40
      A co onedokladnie oznaczaja?
      • e_katt Niżej 16.08.05, 12:56
        cały wątek o tym

Najgorsze, że one nikomu niepotrzebne.
    • alienos Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 13:25
      Zakladajac, ze bedzie znaczek '16' to juz osoba majaca lat 16 i 1 moze to
      ogladac? a dziecko, ktore ma 15 lat i 364 dni juz nie?!? Gdzie tu logika?

Gdybym mial opisac w jednym slowie glupote to powiedzialbym: "Waniek", a brak
      logiki "Danuta" ;-)
    • kotka.szrotka Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 15:42
      Dlaczego "Klan" ma zielone kółeczko i jest dozwolony a "Przystanek Alaska" jest
      od 12 lat? Przecież w Klanie mamy albo młodą studentkę, która poszła do łóżka
      bez ślubu, niewydarzoną modelkę, która przespała się z fotografem bez rozwodu,
      jej męża, który zrobił dziewczynie dziecko i nie bardzo się poczuwa do jakieś
      decyzji, koleżankę z pracy, która odbiła Monice faceta, jakieś trefne operacje
      finansowe, porwania. Sam brud podszyty miłością rodzinną. To jest tendencyjne
      to przyznawanie znaczków i ja się absolutnie nie zgadzam, żeby ktoś mi narzucał
      swoją ocenę wg swojego chorego morale.
      • shatmach Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 15:58
        A "M jak miłośc" jest od 12!! He he ciekawe, co na to wielka rzesza 10 i 11-
        latek zakochanych w Kamilu czy Pawełku?

PARANOJA!

I musze powiedziec, ze mnie tez strasznie wkur.., że przez cały film czy serial
        te durne znaczki są.

PRECZ ZE ZNACZKAMI!!
    • malgosia1983 Oczywiście Wańkę-Stańkę... 16.08.05, 16:11
      Zlikwodowac KRRiT. tym razem konkretnie pogięło Danusie z jej koleżkami.
      Tragedia po prostu, tragedia a my nic nie mozemy zrobić... Bo grzeje siedlisko
      jak ośmiornica
      • andrz_ej Re: Oczywiście Wańkę-Stańkę... 16.08.05, 17:36
        Rzeczywiście są jaja-jakie tu kryteria w ogóle?Aktualnie w TVP 1 leci powtórka
        odcinka serialu "Lokatorzy"-u góry kółeczko z cyfrą 7 a więc dozwolone od lat 7-
        mimo że dialogi w tym odcinku m.in.kręcą się wokół spraw seksu a np.wczoraj w
        TVN reportaż o festiwalu w Sopocie -u góry kółeczko z cyfrą 12 a więc o Sopocie
        dozwolone aż od lat 12-tu- może ktoś logiczny to wytłumaczy??
        • chocolate.coffee Re: Oczywiście Wańkę-Stańkę... 16.08.05, 21:18
          Tak sie sklada, ze obowiazek okreslania kategorii wiekowej czyli przyznanie
          znaczka z taka a nie inna cyferka nalezy do konkretnej stacji, nie jest to ani
          okreslone ani narzucone odgornie. Moze sie zdarzyc, ze ten sam film na dwoch
          roznych kanalach dostanie dwa rozne znaczki. Urok polskich ustaw i zarzadzen :D

cc.
    • aga302 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 17:44
      Zgłaszam pomysł "ze znaczkami" do największej bzdury roku. Nagrodą jest zdaje
      się złoty klozet !!!
    • kotka.szrotka Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 17:51
      Popieram bzdurę roku, na nagrodę proponowałabym jednak złoty sznur, niechby się
      pomysłodawca powiesił.
    • greg1978 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 18:38
      Proponuje jeszcze lepszy pomysl. Niech puszczaja znaczki podczas reklam. Np.
      Reklamy piwa od 18, jogurtow od 5, proszkow do prania od 15 itd itd:-)Ja juz nie
      moge co to sie w naszym "madrym" kraju dzieje.Tu chyba trzeba rewolucji zeby to
      wszystko poukladac.
    • f4u Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 18:38
      jestem ciekaw jak kwestia znaczków wygląda w innych krajach.na jednym z
      francuskich kanałów informacja o dopuszczalnym wieku pojawia się na początku
      filmu lub programu.
      • vomek Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 20:56
        to jest kompletny idiotyzm, zgadzam sie, że trzeba napisac maile do KRRiT, moze im sie odwidzi, jednak najlepszym rozwiązaniem byłaby likwidacja krrit :D
    • losiowa Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 16.08.05, 22:24
      to jest bzdura do kwadratu z tymi znaczkami one tylko wkurzają a gdybym miała
      oglądac wszystkie programy tak jak sobie życzy krrit to nie mogłabym oglądac
      połowy tego,co leci w tv! faktycznie,może niech jeszcze zaczną oznaczac
      reklamy - te najlepsze mialabym z glowy,bo od 16 lat! ciekawe co dalej?
      teledyski na vivie? kreskówki na zigzapie czy cartoon network? ten głupek,co to
      wstawił,niech sobie posiedzi przez godzinkę przed telewizorem i ciekawe czy te
      znaczki będą go denerwowac.a ci,dla których te oznaczenia powstały i tak nie
      odejdą od odbiornika,bo pisze że od lat 16.ja wtedy zostaję mimo że jestem
      młodsza.
      • rozowykot Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 17.08.05, 03:49
        Ktoś musiał dostać dodatkowe pieniądze, więc żeby nie było,że za darmo to za
        ten RACJONALIZATORSKI pomysł.Przeciż w programach TV były takie oznaczenia,że
        np film brutalny Ale ludzie to na pewno z powodu kasy . Jest racjnalizacja
        trzeba za nią zabulić. Jeszcze chwila i TV zafunduje nam wyścig pracy i
        stachanowców, jeśli ktoś jeszcze pamięta co to jest.
    • adam81w zdjac te debilne znaczki ! co za wariat mial tak g 17.08.05, 01:04
      lupi pomysl , wciaz zachodze w glowe po jaka h...re je umieszczano . kiedy one
      wreszcie znikna ?
    • adam81w Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 17.08.05, 01:06
      to moze jak pisze villac nasze federacje konsumenckie takze zarzuca tych
      kretynow pozwami ?
    • aga302 PRECZ ZE ZNACZKAMI ! 17.08.05, 07:36
      Proponuję powołać spontaniczny ruch przeciwników znaczków typu TZZ -
      Towarzystwo Zwalczania Znaczków. Wygramy !!!!!!!!!!!!!!! :)
    • m_122 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 17.08.05, 09:53
      Chyba nie jestem wtajemniczona- a nie wiecie co oznaczają te nowe trójkąciki
      z "12" lub "7" na wszystkich programach TVN? I do tego jeszcze pojawiła się
      jakaś nowa zielona kulka w Jedynce.
      Rzeczywiście to strasznie wkurza.
      • del.wa.57 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 17.08.05, 21:12
        m_122 napisała:

> Chyba nie jestem wtajemniczona- a nie wiecie co oznaczają te nowe trójkąciki
        > z "12" lub "7" na wszystkich programach TVN? I do tego jeszcze pojawiła się
        > jakaś nowa zielona kulka w Jedynce.
        > Rzeczywiście to strasznie wkurza.No to juz mi lepiej,bo myslalam,ze cos nie
        tak kliknełam pilota i dlatego mam te 'chore' cyferki,tez nie wiem po co i komu
        to słuzy? to działa mi na /układ nerwowy/
        • gregoryt Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 18.08.05, 13:45
          > > Rzeczywiście to strasznie wkurza.No to juz mi lepiej,bo myslalam,ze cos n
          > ie
          > tak kliknełam pilota i dlatego mam te 'chore' cyferki

Mnie się zepsuł kilka dni temu telewizor i w dniu kiedy wprowadzono te znaczki,
          kupiłem nowy telewizor. Zdziwienie było dużo po włączeniu w domu ;) pół dnia
          szukałem funkcji gdzie się wyłącza te dziwne znaczniki, bo nie przyszło mi fdo
          głowy, że ktoś mógł taki durny pomysł wprowadzić w życie.

A za kilka miesięcy potoczą się masowo sprawy odszkodowawcze za wypalony
          luminofor na kineskopie TV w miejscu gdzie wyświtlane sa te znaczki.
          • voiceofamu Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 19.08.05, 08:55
            gregoryt napisał:

> A za kilka miesięcy potoczą się masowo sprawy odszkodowawcze za wypalony
            > luminofor na kineskopie TV w miejscu gdzie wyświtlane sa te znaczki.

W przypadku normalnych kineskopów to mo że nie jest takie realne, ale gdy mówimy o ekranach plazmowych, taki zamrożony na kilka godzin element obrazu to już jest pewien problem. I w związku z tym powstaje pytanie: czy w KRRiT pracują elektronicy, czy tylko polityczni spadochroniarze? - odpowiedź jest prosta.

Głos z UAM
    • zlotoslanos Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 17.08.05, 19:57
      Podobasz mi sie .Twoj watek :-) Od kilku dni zastanawiam sie co to jest? Nawet
      mialam mysli,ze licza mi miesiace nieplaconych abonamentow <lol2>
    • gzzz najpierw czerwony kapturek,a teraz 17.08.05, 22:06
      wańkowa czepiła się znaczków. porąbało?? no jasne, wszystko w trosce o
      milusińskich. w końcu rodzice nie potrafią ich właściwie wychować, to zajmie
      się tym osobiście danuta;) ja się zaczynam bać.
      a poza tym jak już muszą byc te znaczki, to mogliby zostawić stare. ładniejsze
      były i znikały dyskretnie;)
    • gemin9 Re: Czy ludzi trzeba traktować jak idiotów??? 17.08.05, 22:24
      Dochodzę do wniosku, że zarządzając niekórymi mediami traktują ludzi jak
      idiotów. Może to pozwala im lepiej się poczuć?...
      • nothing.special Re: Czy ludzi trzeba traktować jak idiotów??? 18.08.05, 23:41
        Nie mam w domu telewizora, ale łączę się z Wami w bólu.

Wyszperałem w newsach:

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zacieśnia współpracę z Departamentem
        Transportu Drogowego Ministerstwa Infrastruktury. Zachęcona spektakularnym
        sukcesem nowych samochodowych oznaczeń rejestracyjnych, KRRiT zamierza
        wprowadzić znaczące ułatwienie dla służb kontrolujących opłacanie przez
        telewidzów abonamentu. Po 1 stycznia 2006 r. nie będą one już potrzebowały
        skomplikowanej aparatury, aby ustalić właścicieli nielegalnych odbiorników,
        natomiast abonentom przybędzie nowy obowiązek. Otóż po uiszczeniu na poczcie
        opłaty abonamentowej otrzymają oni oprócz potwierdzenia samoprzylepny hologram,
        podobny do tych, które spotyka się dziś na szybach samochodów. Hologram ów
        należało będzie przykleić w lewym dolnym rogu ekranu telewizora. Po wejściu w
        życie nowego przepisu inspektorowi wystarczy jedno spojrzenie, aby ustalić, czy
        użytkownik telewizora nie uchyla się od opłaty abonamentowej.

To oczywiście żart. Chociaż...?
    • aga302 Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 19.08.05, 07:34
      Proponuję aby urzędnicy KRRiT nosili w lewym górnym roku swoich okularów
      znaczki z wpisaną liczbą oznaczającą IQ właściciela. Znaczek nie musi być za
      szeroki - wyników 3-cyfrowych się nie przewiduje ;)
      • emceg Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 20.08.05, 11:33
        Kurde, dlaczego te znaczki nie znikają, stare miały przynajmniej tyle godności
        żeby po czasie się schować, a te? Co za KRRiTyni je wymyślili. Nasłać na nich
        Kropka!
        • fromagreatheight Re: Kogo porąbało z tymi znaczkami ???????? 20.08.05, 12:27
          Ktoś za to musiał wziąć pieniądze. Potem ktoś, kto to zdejmie, też weźmie. Nawet
          na TV Polonii te znaczki dali. Już w ogóle telewizję przyjdzie przestać oglądać.
          Może to i lepiej ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka