Dodaj do ulubionych

Kanalizacja na Muchoborze Wielkim

IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 14.01.04, 19:10
Zacząłem nowy wątek, ponieważ dostałem odpowiedż z urzędu miasta a propos
budowy kanalizacji na muchoborze wielkim i chciałem to uczcić ;) hehe

A oto treść maila:
Szanowny Panie.
"Uprzejmie informuję, że kontrakt z Wykonawcą robót na budowę
kanalizacji na Osiedlu Muchobor Wielki został podpisany dnia
21.11.2003 r. Obecnie trwają prace przygotowawcze, m.in. opracowywany
jest projekt organizacji ruchu zastępczego. Prace na osiedlu powiny
rozpocząć sie na początku II kwartału bieżącego roku.
Planowane jest spotkanie z mieszkańcami na przełonie lutego/marca
br., na którym poinformujemy o planowanych rozkopach, ruchu
zastępczym, miejscu kontaktowym: mieszkańcy - wykonawca robót."

Wiem, że jestem może trochę upierdliwy z tymi swoimi wpisami na forum, ale
tak trzeba bo inaczej niczego sie nie można dowiedzieć ani nic nie mozna
załatwić:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba15 Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 15.01.04, 18:11
      A tak konkretnie to w którym miejscu na MW będzie budowa ta kanalizacja.

Pzdr.
      • Gość: Igi Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 15.01.04, 21:44
        Na całym osiedlu (nie tylko kanalizacja, ale też nowa nawierzhnia).
        Cały plan rozbudowy kanalizacji jest przedstawiony na tablicy informacyjnej na
        skrzyzowaniu Minskiej, rakietowej i stanisławowskiej na przeciwko kościoła.
        Pozdro :)
    • Gość: Igi Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 21.01.04, 19:14
      Hej, czy nie zagląda tutaj nikt z Muchoboru?
      • Gość: Igi Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 04.02.04, 21:28
        update, poniewaz inforamcja wciąż aktualna :)
    • Gość: iwona Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 21:58
      Hej ja zaglądam.
    • Gość: Fish Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.04, 22:39
      Kanalizacje zrobią, nawierzchnie też a może coś wiesz na temat
      elektrociepłowni? Mamy jakieś szanse na internet z EMPECu? Slyszalem ze
      niewielkie :/
      • igi.wr Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim 07.02.04, 23:21
        O elektrociepłowni nic na razie nie wiem, a na net raczej nie mamy co liczyc w
        najbliższym czasie.

Pzdr. dla Móchoborczaków:)
        • igi.wr Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim 08.02.04, 21:20
          www.um.wroc.pl/p/2468

Pod tym adresem jest podanych dużo szczegółów dotyczących budowy rzeczonej
          kanalizacji. Proszę miec na uwadze, że rok jest nieaktualny oraz jest pomyłka w
          opisie mapki Muchoboru, mianowicie mapka ta jest opisana jako plan stabłowic.
          Poniżej w podanym linku sa wyszczególnione wszystkie ulice objete planem robót
          wraz z zakresem prac na nich prowadzonych.
          • dudiw Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim 18.02.04, 11:08
            Sprawę znam dosyć dobrze. Sam także kontaktowałem się również z UM w tej
            sprawie. Jak wynika ze wszystkich opisów miasto planuje jednak mieszkańcom
            Muchoboru Wielkiego zafundowanie swoistego skansenu (a może parku rozrywki
            księżycowej). Lokalizacja tego skansenu to ul. Trawowa na odcinku Zagony-
            Tyrmanda. Na odcinku tym kolektor ściekowy wybudowano na przełomie 1999/2000.
            Nie jest on zatem objęty programem współfinansowanym z ISP'y. Zarządca drogi,
            czyli ZDiK jest zachwycony tym, że średnio 2-3 na rok wydaje publiczne
            pieniądze na równanie tego odcinka (efekt na max. na 3 tyg.). Na pytanie do P.
            Kiniorskiego o wykonanie nawierzchni w tym miejscu uzyskałem odpowiedź, że
            takich ulic jest we Wrocławiu prawie 500 km, a wcześniej insynuacje o tym, że
            tylko naiwni mogli kupić mieszkania na osiedlu, do którego nie ma sensownego
            dojazdu. W chwili obecnej Trawową mogą jeździć tylko ciężarówki i samochody
            służbowe i tak chyba zostanie do czasu, aż ktoś nie weźmie wielkiej pały i nie
            przejdzie się do kilku wrocławskich urzędów. Po co wysyłać misje na Marsa,
            lepiej przyjechać na Trawową.
            • igi.wr Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim 18.02.04, 16:53
              Kurde, byłem pewien, ze ten odcinek zrobia także, sprawa w tym momencie wygląda
              dla mnie trochę groteskowo,dla mnie działania z(diku) czy um podchodzą trochę
              pod sytuacje z latającego cyrku monthy pytona. Jesli tego odcinka trawowej nie
              zrobią teraz to nawierzcnia nie powstanie jeszcze przez długie lata. Ręce
              opadają, a swoją drogą deweloperzy powstających i juz powstałych tam budynków
              tez powinni mocno lobbowac za remontem trawowej, ale to jest właśnie polska
              mentalność, byle by sprzedac mieszkanie obiecując wcześniej wszystko, póżniej
              mają wszystkich w dupie...
              • dudiw Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim 19.02.04, 09:50
                Wykonywanie na tym odcinku porządnej nawierzchni w tej chwili nie miałoby
                sensu, ponieważ jest to podstawowa droga transportowa dla pojazdów
                obsługujących budowy na nowym osiedlu. Można było jednak wykonać jakąś wersję
                tymczasową, np. ułożyć płyty betonowe (tak zrobił "Intakus" wzdłuż swoich
                budynków). Najbardziej szkoda dzieci brnących codziennie do i ze szkoły w
                błocie. Pewnie jednak nie są to dzieci urzędników z UM i ZDiK. I jeszcze jedna
                ciekawostka Muchoboru Wielkiego. Przed rokiem SM "Cichy Kącik" próbowała
                przekazać w zarząd ZDiK'owi ulicę Tyrmanda. Specjaliści z tej instytucji
                stwierdzili jednak, że ulica nadaje się do kapitalnego remontu i jej nie
                przejęli. Mieszkańcy kilkutysięcznego osiedla mają więc do wyboru
                przejazd "księżycową" Trawową albo slalom między dziurami i wystającymi
                studzienkami przez Tyrmanda. Fajnie, prawda? A tak poza tym, to wydajmy
                kilkanaście milionów na deptak na Oławskiej (ostatni pomysł P. Dutkiewicza).
                • igi.wr Re: Kanalizacja na Muchoborze Wielkim 20.02.04, 00:07
                  No niestety pokutuje chyba jeszcze w um przeświadczenie, że Muchobór Wielki to
                  zapadła dziura, a tym czasem jest to już całkiem spore osiedle mieszkalne.
                  Muchobór jest traktowany przez um po macoszemu. Taki przykład - ostatnie wybory
                  do zarazadu osiedla, w zarządzie osiedla zasiada siedem osób, a jest to liczba
                  przewidzana dla osiedli z liczba mieszkańców nie przekraczającą 4 tys,
                  tymczasem na muchoborze jest ich sporo więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka