Dodaj do ulubionych

Ale jestem zła!!! :/

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:24
Stara i głupia- słowo daję!

Przekonałam się przez lata, że im mniej kosmetyków, tym lepiej. Jak siedzę w
domu, myję gębę i koniec. To samo przed snem. Ale oczywiście naczytałam się
różnych atków o cudownych kosmetykach i ich dobroczynnym działaniu na trądzik.

I co? Zero, zero pryszczy miałam! Dwa strupki malutkie. Chciałam, żeby się
szybko zagoiły. Kupiłam pastę cynkową i Acne derm. Po paście zrobiła mi się
mała krostka. Na noc nasmarowałam swój bezpryszczowy ryjek Acne szitem, a
rano... załamka! Cztery pryszcze (ropne s y f y) i to wszystkie na jednym
policzku. Na tym polega pewnie jego cudowne działanie...

Bozia pokarała... :/ A mogłam sobie za te 25 złotych chociaż jakiś krem
nawilżający kupić, cholera jasna, no! Wqrzyłam się.
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: Ale jestem zła!!! :/ IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 08.10.05, 21:39
      wiesz co ja mam tak samo zero pryszczy ale zawsze mi sie cos ubzura i nakkadam
      jakies masci to jest chore...
      • Gość: cvbcv Re: Ale jestem zła!!! :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:58
        a ja mam pryszcze i nic nie robie, ahahaha =D
        • Gość: Anias. Re: Ale jestem zła!!! :/ IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.10.05, 16:27
          Dwa Buciki, jak ja cie rozumiem!!! tez mialam sliczna cere, no cudenko, ale
          jedno male przebarwienie mi pozostalo i uzylam przebrzydlego Effaclar K, ktory
          gdzies mi sie zapałętał w szufladzie. No i wlasnie - grube grudki, pryszcze,
          wszystko dookola miejsca, ktore posmarowalam. Teraz zaleczam strupki i
          przebarwienia, ale juz wylacznie... sokiem z cytryny. Piecze jak diabli, ale
          znika. Zamiast jednego przebarwienia mam 8 i dwa strupki. Ot, efekty kuracji!!!
          tez jestem wsciekla. Przez trzy tygodnie balam sie ludziom na oczy pokazac,
          uzylam podkladu, w efekcie - mialam nowy wysyp. Ehhh, wyrzucialm raz na zawsze
          wszelkie dzidostwa, zostawilam krem nawilzajacy i na tym koniec!!
          • Gość: dwa_buciki Re: Ale jestem zła!!! :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:30
            Jeszcze najgorsze jest to, że właśnie tak przypuszczałam, że się to wszystko w
            taki sposób skończy. No ale kobieca naiwność w tej materii chyba nie zna
            granic... :/
            • Gość: zia Re: Ale jestem zła!!! :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:50
              dziewczyny , wszystko w nadmiarze szkodzi
              • heart_of_ice Re: Ale jestem zła!!! :/ 09.10.05, 20:45
                nic nierobienie tez nie jest skuteczne:))
                ja po odstaiwniu pigulek mialam problemy z cera...
                najpierw przeczekiwalam, bo wiadomo, ze organizm do normy wraca...
                ale przeczekiwanie nie odnioslo skutku:)
                staralam sie nie uzywac zadnych przeciwtradzikowych cudow, nie zamalowywac
                korektorami jesli nie wychodzilam w 'waznej' sprawie itd
                i nic, wcale sie nie poprawilo
                poszlam do dermatologa, dostalam dwa lekarstewka, minely dwa tygodnie - buzia
                prawie super:)
                trzeba sie wyposrodkowac:)

Pauli
                --
                Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy.
              • Gość: dwa_buciki Re: Ale jestem zła!!! :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:46
                Ale w jakim nadmiarze???

Nigdy nie używam na noc żadnych kosmetyków. W ciągu dnia tylko krem i lekki
                podkład. Żadnych toników, leków, maści, no n i c. Raz jeden jedyny posmarowałam
                sobie trochę pyszczek Acne dermem i porażka! W ogóle pierwszy raz w życiu to
                kupiłam i pierwszy raz użyłam, więc jak to w nadmiarze?:)

Po prostu większość maści i kosmetyków to straszny syf. Tak sądzę. A ja jestem
                głupia, bo nie dość, że już dawno nie mam trądziku i wcale bym go nie miała,
                gdyby nie przyzwyczajenie psychiczne do tego, że go mam, wcale bym już nie miała
                takich problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka