Gość: ja IP: 212.244.106.* 24.09.02, 19:06 Kto sławny, lubiany, znany pochodzi z Augustowa? Lub jest zwiazany. J. Laskowski - bo śpiewał o tym mieście...kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jolka Re: Znani z Augustowa... IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 16:21 Ja jestem z Augustowa i sławy mi nie brakuje. A po co ci wogóle potrzebni są slawni z tego miasteczka? Chcesz to ci wymienię kilku gen.Huszcza, gen. Milewski Trojanka,a Laskowski to śledzik. Odpowiedz Link Zgłoś
bakalarus Re: Znani z Augustowa... 02.02.03, 23:04 Gość portalu: Jolka napisał(a): > Ja jestem z Augustowa i sławy mi nie brakuje. A po co ci wogóle potrzebni są > slawni z tego miasteczka? Chcesz to ci wymienię kilku gen.Huszcza, gen. Milewsk > i > Trojanka,a Laskowski to śledzik. "MAFIOZO" -Alek, ZNANY TEŻ BYŁ MI OSOBIŚCIE, PIŁEM Z NIM DENATURAT NA OPONACH W WARSZTACIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela2003 Re: Znani z Augustowa... 28.12.02, 12:16 Też między innymi znanym jest starej gwardii AUGUSTOWIAKOM,- Andrzej Kondracki pseudonim "KARUZELA". Inicjator i założyciel Stowarzyszenia "TRZEŹWYMI BĄDŹMY" Więcej na stronie internetowej: otwarteserca.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk Re: Znani z Augustowa... IP: proxy / *.vc.shawcable.net 06.01.03, 04:29 Co tak cicho tam w Augustwie? Jacys nierozmowni ludzie?. Bylem w Augustowie w tym roku, takie fajne miasto, i latem sporo atrakcji, nie wiem jak w zimie, ale latem jest fajnie. Zyczenia Noworoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Znani z Augustowa... 10.01.03, 11:12 No i znany jest Paweł Kudela... Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela2003 Re: Znani z Augustowa... 18.01.03, 01:18 Też tam byłem w lato i wybieram się na przyszłe też. Co więcej, to organizuję turnusy dla młodzieży ze środowisk niewydolnych wychowawczo. Potrzebuję wolontariuszy- pilne! Zainteresowanych proszę o kontakt. Mieszkam i prowadę Stowarzyszenie w Słupsku. Odpowiedz Link Zgłoś
saxxx Re: Znani z Augustowa... 28.01.05, 21:05 Witam. Prosze o kontakt karuzele. Chodzi mi o wspolprace, a nie moglem znalezc adresu mailowego. Moj adres saxxx@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
otello_1 general z Augustowa 13.01.03, 04:10 jestem co prawda z Lubina (Dolny Slask), ale wiem, ze z Augustowa (dokladnie ul.Przemyslowa) pochodzil komunistyczny, betonowy general Szacillo. Odpowiedz Link Zgłoś
otello_1 Re: general z Augustowa 13.01.03, 04:15 i jeszcze jedno nazwisko: Łukawski(imienia nie pamietam)-prezenter i dziennikarz telewizyjnej Panoramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lLK Re: general z Augustowa IP: proxy / 195.245.213.* 04.02.03, 15:07 Dariusz Łukawski - prezenter z Panoramy. A wogóle do dziennikarze z telewizji często bywają w grodzie nad jeziorami Necko, Sajno i Białym. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: general z Augustowa 21.04.07, 13:58 Owszem, byl komunistyczny i betonowy. Ale na starosc dzieciom i wnukom udalo sie go wyprowadzic na bardzo ciekawego, milego i otwartego czlowieka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifi Re: Znani z Augustowa... IP: 195.245.213.* 21.02.03, 13:31 Daleko nie szukać wśród dziennikarzy. Grzegorz Sawicki z TVP Białystok ma żonę z Augustowa i ciągle tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokol Re: Znani z Augustowa... IP: *.vc.shawcable.net 01.06.03, 02:02 Mieszkam za granica na koncu swiata, ale i tam Augustowian 'przynioslo", znam kilku Augustowian. Czasami sie zastanawiam, jak mozna bylo wyjechac z takiej ladnej miesciny takiej jak Augustow?. Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: Znani z Augustowa... 15.07.03, 16:44 Karuzela ten stary złodziej i pijak chyba jest najbardziej znany Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela2003 Re: Znani z Augustowa... 06.09.03, 12:18 ny4 napisał: > Karuzela ten stary złodziej i pijak chyba jest najbardziej znany Dzięki za pamięć. KARUZELA Odpowiedz Link Zgłoś
kig7276 Re: Znani z Augustowa... 13.08.07, 11:26 Bardzo znanym obywatelem Augustowa byl swego czasu Marian Siembab- dyr Zakladu PTTK "Foto-Pam".Zaklad ten produkowal rozne lodzie i lodki w tym najwiecej lodzi zaglowych jak np.znanae w calej Polsce "Maki"Czy moze ktos podac co produkuje sie obecnie w tym zakladzie i czy nadal zarzadza nim inz.M.S.Pracowalem w latach 70- tych w tym zakladzie,ale od kilkunastu lat mieszkam na Wybrzezu i bardzo mile wspominam ten zaklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedar-portal Re: Znani z Augustowa... IP: *.146.64.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.12.20, 14:31 Mój Tata, inżynier Marian Siembab, dyrektor Foto-Pam Augustów Stocznia Jachtowa zmarł w 2016 roku i jest ochowany na cmentarzu w Augustowie. To dzięki niemu tyle jachtów, w tym Bezy, łodzi, windsurfingów, rowerów wodnych było sprzedawanych w Polsce i za granicą np. we Francji. Wielu obecnych producentów łodzi uczyło się u mojego Taty i wiele mu zawdzięcza; niektórzy zapomnieli choć nie wszyscy. Dariusz Jacek Siembab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga z południa Po Re: Znani z Augustowa... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 20:25 Nieraz bywałem w Augustowie.Augustów jest znany przede wszystkim z mistrzów świata w kajakarstwie: -Piotr Markiewicz, -Adam Twardowski, -Marek Wysocki. Tu skaczą na nartach wodnych. Do najwiekszych działaczy należał zmarły niedawno Pan Zygmunt Kowalik . Jeszcze działa Pan Karboński. Wcześniej trenował pilkarzy Żubr Szerszenowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Znani z Augustowa... 04.03.04, 03:50 Kiedys byl taki rzezbiarz, mial na nazwisko Szostak... Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: Znani z Augustowa... 06.03.04, 12:32 Szostak to stary UBek neofita który rzeźbił świątki i krzyże w także dla Papieża. W ramach dzikczynienia miejscowi katolicy smrodzili mu systematycznie na grobie. Tak po chrześcijańsku i bez ceremonii . Pisała o tym swego czasu Gazeta Uwspółcześniona. Odpowiedz Link Zgłoś
ny4 Re: Znani z Augustowa... 06.03.04, 12:33 oooooooooooooooprzypomniałem słynnego Burkieta z lodami i ciastkami. Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Znani z Augustowa... 24.01.05, 19:10 oraz Jarosław Kłoczko, który sprzedaje tani piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
nypel_kumpel_tuski Re: Znani z Augustowa... 25.07.05, 10:51 Słaboiutko z wiedzą o pijących augustowiankę. Wymnieniam: Janusz Michałowski-aktor- słynny baron Munchausen Andrzej Kopiczyński-aktor-słynny Czterdziestolatek Marek Cichucki-aktor-brat słynnego Pucka kanał Augustowski na Wypustach - tyle wspomień przy coli Gość portalu: ja napisał(a): > Kto sławny, lubiany, znany pochodzi z Augustowa? Lub jest zwiazany. J. > Laskowski - bo śpiewał o tym mieście...kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
j.lisowska Re: Znani z Augustowa... 15.09.05, 16:04 Marek Sznejder - może przyszły poseł... :) Odpowiedz Link Zgłoś
242429tw Re: Znani z Augustowa... 23.02.06, 22:12 Andrzej Siemion-przedsiębiorca,trener kajakarstwa,wychowawca olimpijczyków,równy gość. TW Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
taeva Re: Znani z Augustowa... 21.08.06, 23:23 Twardowski ,nie ten z księżyca ale z Augustowa.Mistrz nad mistrze w kajakarstwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
prumbla Re:Rospuda znad Augustowa... 24.04.07, 20:38 jest na tyle znana, że warto dopisać ją dla potomnych, do niniejszej listy. Z powodu medialnego szumu także zarówno ja zapoznałem się z tą Panią> - Warto było... Odpowiedz Link Zgłoś
kig7276 Re: Znani z Augustowa... 26.09.07, 16:54 Czy ktos moze uprzejmie podac co dzieje sie ze znana postacia Augustowa z lat 70-ych ub.wieku.Chodzi o inz.Mariana Siembaba- dyr.Zakladu Szkutniczego "Foto-Pam" produkujacego wspanialy sprzet plywajacy,w tym znane w calej Polsce "Maki".Zaklad miescil sie przy ul.Slowackiego.Za dyrektorowania M.Siembaba pracowalem w tym zakladzie,ale dla mnie to juz historia poniewaz od wielu lat mieszkam w Gdansku.Licze na odpowiedz i z gory juz dziekuje.Byly Foto-Pamowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
cichy_32 Re: Znani z Augustowa... 28.09.07, 08:04 ja go nie znam Ciebie też nie ale za dawnych czasów chodziłem z kumplami do foto pamu po listewki:) Odpowiedz Link Zgłoś