Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie

16.11.10, 01:10
    Na oficjalnej stronie Trybunału Arbitrażowego w Lozannie pojawiła się informacja o dacie rozstrzygania sprawy pomiedzy PZC i ECF. Sądny dzień to 25 listopada.
    www.tas-cas.org/news
    Obserwuj wątek
      • iceman29 Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 26.11.10, 01:22
        Panowie milusińscy " dobrze życzący " Zarządowi PZC - rozprawa nierozstrzygnięta i przesunięta do zbadania sprawy .
        • ramb0 Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 26.11.10, 08:01
          No to teraz najbardziej prawdopodobny scenariusz jest taki, że sprawa zostanie rozstrzygnięta dopiero po mistrzostwach. PZC najprawdopodobniej wygra, a Prezes wykaże że plan i proces przygotowań żeńskiej reprezentacji był tak dobry, że nie było by innej możliwości niż awans do grupy A i mistrzostw świata. Wobec powyższych faktów Trybunał nie będzie miał innego wyjścia niż nakazać ECF żeby Polska grała w grupie A i najbliższych mistrzostwach świata.
        • lwilczek Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 26.11.10, 09:22
          Mam tylko nadzieje, że koszty postępowania i "wycieczki" do Lozanny Panowie J&W&J pokryją z własnej prywatnej kasy... bo ich wina jest ewidentna a przesuniecie rozstrzygnięcia działa tylko na niekorzyść polskiego curlingu.. bo daje złudną nadzieje reprezentacjom wybranym przez związek.

A przy okazji to ciekawe że są jeszcze osoby twierdzące, że działają oni na korzyść polskiego curlingu i mają czyste intencje... czy jest jeszcze ktokolwiek kto uważa że curling w Polsce się rozwija ? Czy nie wyciągnęliście żadnych wniosków z protokołu kontroli MSiT ?

• dj_pinball Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 26.11.10, 09:53
            > Mam tylko nadzieje, że koszty postępowania i "wycieczki" do Lozanny Panowie J&W
            > &J pokryją z własnej prywatnej kasy...

szczerze wątpię, raczej Dyrektor dostanie dodatkowe wynagrodzenie za "opracowanie strategii postępowania przed Trybunałem w Lozannie" czy coś podobnego...

> A przy okazji to ciekawe że są jeszcze osoby twierdzące, że działają oni na kor
            > zyść polskiego curlingu i mają czyste intencje... czy jest jeszcze ktokolwiek k
            > to uważa że curling w Polsce się rozwija ?

oj myślę, że jest ich całkiem wiele - choćby na tym forum milusiński iceman29, paru naszych kolegów - curlerów, którym ktoś coś obiecał, zastępy karateków itp...

A co do kontroli: odbyła się, były pewne zastrzeżenia, spisano wyjaśnienia, sprawa zamknięta. Najwyżej w przyszłym roku obcięta dotacja i tyle...
          • iceman29 Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 15.12.10, 03:57
            Mam tylko nadzieje, że koszty postępowania i "wycieczki" do Lozanny Panowie J&W
            > &J pokryją z własnej prywatnej kasy...

lwilczek , jestes przekonany kto tam był i za czyją kasę ? Za takie pomówienia powinienes odpowiedziec .
            Nie wprowadzajaj ludzi w błąd nie mając wystarczającej wiedzy .
            • cmac Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 15.12.10, 08:31
              iceman, to wyjasnij Ludziom skoro wiesz. A nie mędrkuj i groź. A moze nie mozesz? :)
              • iceman29 Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 16.12.10, 02:36
                Wyjasniam , i mam nadzieje ze wiecej informacje wyssane z palca nie beda sie tu pojawialy .
                W Lozannie był osobiscie tylko AJ za swoje prywatne pieniadze .
                Pozdrawiam .
                • hopp-schwiiz Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 16.12.10, 11:27
                  a czy w minionym tygodniu w Champery też był za swoje prywatne pieniądze?
                  • dunral Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 22.12.10, 22:59
                    hopp-schwiiz napisała:

> a czy w minionym tygodniu w Champery też był za swoje prywatne pieniądze?

To chyba ostatnia szansa by sobie coś zafundować, bo zanosi się na to, że na najbliższe trzy lata skończą się wojaże. Nie wiem jak (...) pan Doradztwo Zarządzanie wyżyje przy pustym korycie. Choć pewnie są jeszcze inne związki, gdzie można sobie przeksięgować pensje, kupić proporczyki za prawie 2000 zł (ktokolwiek je widział?) albo wystawić własnej firmie faktury na prawie 6000 zł za naprawę i eksploatację telefonów. Szkoda, że złodzieje (inaczej ich nazwać nie można) zniszczyli polski curling. Zostaje nadzieja, że skoro koryto jest puste, dadzą nam wreszcie spokój.
                • keinmehrbeton Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 16.12.10, 13:54
                  a niech to cóż za charytatywne podejście; że też jeszcze się tacy bezinteresowni ludzi trafiają na tym świecie...
                  a może jednak sumienie w końcu ruszyło?
                  ehhh nie to niemożliwe pewnie udało się coś zaoszczędzić przez ostatnie lata; w końcu pzc tak prężnie działało...
        • cmac Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 27.11.10, 13:35
          Skad biora sie takie trolle jak iceman?
          • t.kierzkowski Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 27.11.10, 18:54
            Ktoś wyjaśni o co chodzi ze zgrupowaniem juniorów w grudniu 2009, w którym brało udział 54 zawodników? O ile wiem, to jechał Krzyś Beck z dwiema drużynami, które były zakwalifikowane na EJCC. Jakieś 40 osób mniej niż w "papierach". Nie żebym był nieżyczliwy, ale jeśli stan faktyczny tak drastycznie odbiega od "papierowego", to to się odpowiednio nazywa, ma odpowiednią kwalifikację prawną i odpowiednie konsekwencje. Takich "kwiatków" jest więcej. Wyjaśnienia czasem bzdurne, czasem aż bezczelne. Ale jak ktoś nie zna naszych realiów to może je przyjąć. To na nas spoczywa obowiązek wykazania, że w konkretnych przypadkach było inaczej niż PZC poświadcza. Samo się nie wyjaśni, bo skąd kontrolerzy mają wiedzieć, ze zamiast 54 było wtedy tylko 14 osób?
            • dunral Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 28.11.10, 00:04
              W raporcie jest napisane, że potwierdzono jedynie 13 osób. Co prawda nie wynika z tego jakie są tego konsekwencje. I pewnie znając życie, nie wyniknie...
              • hit_and_roll Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 28.11.10, 14:36
                Ze swej strony mogę potwierdzić, że w zgrupowaniu w Pradze w grudniu 2009r brało udział 13 osób i każda z osób która widniała w dokumentach ponad ten stan jest osobą fikcyjną. Jeśli MSiT przyjeło sprawozdanie PZC z liczbą 54 to tylko "pogratulować"...

Pozdrawiam
                • barbarakarwat przed Trybunałem w Lozannie raz, dwa, trzy .... 28.01.11, 07:57
                  wygrywa /sz/
                  NIE Ty
      • janusz_ebe Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 14.02.11, 18:39
        W postanowieniu wydanym w niniejszej sprawie, orzekający arbitrzy nie znaleźli uzasadnienia dla uchylenia lub zmiany skarżonej decyzji ECF. Powyższe spowodowane jest faktem, iż całe postępowanie toczyło się w czasie bezpośrednio poprzedzającym Mistrzostwa Europy w Curlingu 2010 roku i ewentualna zmiana decyzji ECF nie znalazłaby odzwierciedlenia w praktyce, a tym samym stałaby się orzeczeniem martwym i niewykonalnym. Mając powyższe na uwadze Zespół Orzekający pozostawił skarżoną decyzję w mocy. Ważne jest jednak przy tym, że arbitrzy wskazali na nieprawidłowości w ogólnej praktyce ECF, jak i w ramach postępowania wobec PZC. Nieprawidłowości te opisane są bliżej w uzasadnieniu do orzeczenia CAS. Biorąc powyższe pod uwagę Zespół Orzekający nie uznał za uzasadniony wniosek ECF o uzyskanie w pełnej wysokości zwrotu kosztów postępowania przed CAS. Arbitrzy ograniczyli obowiązek PZC do poniesienia ciężaru minimalnej kwoty. W powyższym można dojrzeć dezaprobatę Zespołu Orzekającego dla działań ECF, które doprowadziły do sytuacji, w której nieporozumienie powstałe wewnątrz europejskiej federacji wygenerowało koszty zagrażające bytowi finansowemu obu uczestniczących w sporze organizacji. W wydanym w sprawie orzeczeniu CAS obarcza ECF konsekwencjami finansowymi takiego postępowania.

Pełna informacja w tej sprawie dostępna będzie na stronie internetowej CAS: www.tas-cas.org
        • lwilczek Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 21.02.11, 15:50
          Ciekawie wygląda ta "wersja wydarzeń Sekretarza Janowskiego" w porównaniu z informacją ze strony ECF i cześci uzasadnienia trybunału w Lozannie..

www.ecf-web.org/31.html

www.ecf-web.org/fileadmin/documents/CAS_Ruling.pdf

"Ktoś tu na nas leje i mówi że deszczyk pada.."
          • janusz_ebe Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 21.02.11, 20:52
            Tym bardziej, że to PZC musi zapłacić 4000 CHF (4000,0 CHF x 3,0 PLN = 12000,0 PLN), a ECF 500 CHF. Ehh... porażka...
            • ramb0 Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 23.02.11, 10:07
              ZWYCIĘSTWO!!! Zamaist się ciszyć, że Polska kolejny raz odnisła sukces na arenie międzynarodowej i nie dała ECF sobą pomiatać (czytałem newsa na stronie PZC, to wiem) to wy jak zwykle narzekacie.
              • barbarakarwat Re: PZC vs ECF przed Trybunałem w Lozannie 23.02.11, 10:17
                SUPER!!!! ciemny lud się cieszy jeee

Pasuje??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka