Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MP2009 - zgłoszenia

27.08.09, 17:24
    Dziewiętnaście drużyn (8 kobiecych i 11 męskich), czyli 81 zawodniczek i
    zawodników - tylu nas się zgłosiło do Mistrzostw Polski 2009 do tej pory. Mam
    nadzieję, że na tym się nie skończy :))) Przypominam - termin nadsyłania
    zgłoszeń upływa 31 sierpnia. Nie przegapcie :) Pozdrawiam,
    Krzysztof Kowalski
    Obserwuj wątek
      • kwak4 Re: MP2009 - zgłoszenia 31.08.09, 11:58
        No, dziś już lepiej - 11 drużyn kobiecych i 18 męskich (wg listy na PZC). Ale
        ciągle jeszcze brakuje mi paru drużyn... Zgłaszajcie się, zgłaszajcie! Dziś
        ostatni dzień!
        Pozdrawiam
        KK
        • skip_yeti Re: MP2009 - zgłoszenia 31.08.09, 15:53
          Po mojemu to Sopot przysnął...
          • krzychbe Re: MP2009 - zgłoszenia 31.08.09, 22:23
            Z informacji, które wciąż do mnie dochodzą, choć być może już nie powinny -
            dołączyły Sopot, sporo Łodzi, Gliwice Michała Bratusia i polsko-czeska Ruda Śl.

Ponieważ zapowiadałem, że będę wytykał nowym władzom robienie dziadostwa, zaczynam:

1. Dyskutowaliśmy kiedyś w różnych gronach nad najlepszym terminem upływu
            zgłoszeń i, po wzięciu pod uwagę wielu czynników, doszliśmy do wniosku, że
            najlepszy jest ok. 2 tyg. przed zawodami. Teraz zrobiono inaczej. Mam nadzieję
            (to tak kurtuazyjnie, bo nadziei w tej sprawie nie mam żadnej), że zmiana
            została przemyślana i zdecydowały o niej ważne czynniki, przeważające nad tymi,
            które decydowały kiedyś o terminie 2 tygodni, w odróżnieniu od zmiany
            spowodowanej tym, że ktoś tak sobie bez zastanowienia palnął, ignorując
            wcześniejsze dokonania.

2. Podobnie zgodzono się kiedyś, że ważne jest, by termin zgłoszeń był tożsamy z
            terminem wpłaty wpisowego. Reszta punktu jak wyżej.

Mechanizmy, które kiedyś stworzyliśmy, mogły się niektórym nie podobać, ale
            działały doskonale. Było dokładnie wiadomo co należy robić i co się stanie, gdy
            się czegoś nie zrobi. Obecnie mamy stan następujący:

- Nie są znane wszystkie warunki zawodów (choćby wysokość wpisowego), wiec jeśli
            po ich poznaniu nie będą one komuś odpowiadały, wycofa się i nie będzie można
            mieć do niego o to pretensji. A dotąd ktoś kto się zgłosił brał odpowiedzialność
            za swoje zgłoszenie.

- Do MPM głosiły się 4 ekipy bez składu, na razie nie są ujęte na liście. Nie
            dziwię się, że są kłopoty ze składami, jeśli termin zgłoszeń upływa tak
            wcześnie. Nie wiem jak będzie dalej, ale jeśli drużyny te zostaną dopuszczone do
            MP i nie przyjadą, to nawet nie będzie wiadomo, kto ma ponieść konsekwencje. A
            dotąd ktoś kto się zgłosił brał odpowiedzialność za swoje zgłoszenie.

Jedna z niewielu dobrze działających spraw w PZC została rozwalona. Serdecznie
            dziękując wszystkim, którzy poparli dotychczasowe władze, czekam na kolejne
            wspaniałe pomysły.

K.
            • takeouter Re: MP2009 - zgłoszenia 01.09.09, 08:43
              Zgadzam się w 100%!
              Serdecznie
              > dziękując wszystkim, którzy poparli dotychczasowe władze, czekam
              na kolejne
              > wspaniałe pomysły.

A więc może wypiszemy tych wybrańców, którzy zagłosowali na
              dotychczasowe władze? Ja byłem całkiem zaskoczony gdy sie
              dowiedziałem o kilku osobach... może więc też niech inni sie
              dowiedzą ??!!
              I gdzie te kilka drużyn, które podobno dołączyły ? oczywiście na
              czas...
              • krzychbe Re: MP2009 - zgłoszenia 01.09.09, 12:26
                Terminu akurat wszyscy dotrzymali, świadczy o tym choćby moment zamieszczenia
                mojego postu.

Ale:

Punkt III.4.a) Regulaminu MP (przyjętego przez zarząd PZC, więc będącego
                oficjalnym prawem) mówi wyraźnie:

„W składzie drużyny musi się znaleźć:
                a) 4-5 osób w rozgrywkach drużyn tej samej płci”

Tymczasem na stronie PZC widać, że wśród M przyjęto zgłoszenie jednej drużyny
                sześcioosobowej, 3 bez składu i jednej składającej się wyłącznie z Rafała Cz.
                Który to Rafał Cz. figuruje również w składzie innej drużyny. Ale jak widać
                nikomu z przyjmujących zgłoszenia to nie przeszkadza.

Gratuluję i dziękuję za dobrze wykonaną robotę.

K.

• hit_and_roll Re: MP2009 - zgłoszenia 01.09.09, 23:07
                  Drużyny widmo - to już przerabialiśmy, nieprzestrzeganie regulaminu tez nic
                  nowego, ale czego sie innego mozna bylo spodziewac...

9:8 wola większości...
                  • kwak4 Re: MP2009 - zgłoszenia 02.09.09, 13:50
                    Witam Szanownych Kolegów,
                    bardzo dobrze, że są tacy, którzy będą "wytykać dziadostwo" władzom PZC. Róbcie
                    to zawsze, jak tylko znajdziecie takie "kwiatki" jak przy zgłaszaniu drużyn!
                    Cieszę się, że się nie poddaliście po czerwcowych wyborach...
                    A teraz garść informacji gwoli wyjaśnienia sytuacji:
                    - odpowiedzialność za obecne działania PZC ponoszą: prezes, sekretarz (jako
                    "kontynuatorzy" dawnego zarządu, którzy zachowali stanowiska) oraz dyrektor
                    sportowy. To oni robią bałagan. "Nowy" zarząd ukonstytuuje się w sobotę, 5
                    września. Tego samego dnia ma zostać ustalona wysokość wpisowego - o ile taki
                    punkt będzie w porządku obrad, bo do tej pory ani sekretarz, ani prezes nie
                    zaproponowali porządku (co jest praktyką skandaliczną)
                    - w chwili obecnej nie ma już drużyny 6-osobowej - co świadczy o tym, że koledzy
                    z klubu, który popełnił ten błąd, śledzą forum ;)
                    - w sprawie podwójnego zgłoszenia zawodnika z Gliwic - czy ktoś ma kontakt do
                    Niego lub Michała Bratusia? To proszę o wysłanie pod adres:
                    krzysztof.kowalski2@eFakt.pl
                    chciałbym tę sprawę z Nimi wyjaśnić
                    - co do drużyn łódzkich - będę o tym rozmawiał w sobotę z Łukaszem Janczarem.
                    Wcześniej się nie wypowiem, chcę znać okoliczności...
                    - Krzychu, mam prośbę... Ponieważ nie uczestniczyłem w dyskusjach nad najlepszym
                    terminem zgłaszania drużyn - czy mógłbyś mi przesłać argumenty za terminem
                    "dwutygodniowym"? Na ww. adres. Chciałbym je sobie przemyśleć
                    A swoją drogą - tak a propos tego, kto jak głosował na walnym - to na ostatnim
                    turnieju mikstów zetknąłem się z tym, że krążą błędne opinie o tym, jak
                    zachowali się przedstawiciele poszczególnych klubów. W razie czego - służę
                    informacjami. Adres znany...
                    Pozdrawiam
                    Krzysztof Kowalski
                    • krzychbe Re: MP2009 - zgłoszenia 02.09.09, 21:16
                      Co do drużyny sześcioosobowej - super, że poprawiono, ale chodzi nie o to, by to
                      drużyna poprawiała sama swoje błędy, a o to, by takie zgłoszenie od razu było
                      odrzucane. Na stronie nazwa drużyny i treść "zgłoszenie nie spełnia warunków
                      regulaminowych", ew. dodatkowo mail zwrotny. I czas na poprawkę do upływu
                      terminu, nie później. A jak ktoś lubi hazard i zgłoszenie o 22.30 ostatniego
                      dnia, to jego sprawa.

Podobnie jak zgłoszenie bez składu, lub zgłoszenie zawodnika, który jest już
                      zgłoszony w innym zespole.

Namiary na Rafała i Michała ma biuro PZC (maile, z których się zgłaszali).

Reszta w mailu.

K.
                      • mbratus Re: MP2009 - zgłoszenia 04.09.09, 13:25
                        Witam

Jako że został poruszony temat mojej osoby postanowiłem zabrać głos....
                        Przed zgłoszeniem zespołu rozmawiałem z Rafałem Cz. który chętnie zagra w eliminacjach.
                        Rafał chce zestawić inny zespołu więc "asekuracyjnie" dołączył do mojego Team'u.
                        Sprawa dwuznaczna, ale to już jego sprawa.... podobno ma czas do końca tygodnia na zgłoszenie swojego zespołu, jeśli nie uda mu się, gra razem ze mną....

Pozdrawiam
                        Michał Bratuś
                        • hit_and_roll Re: MP2009 - zgłoszenia 04.09.09, 18:34
                          Hmmmm bardzo ciekawa informacja...
                          Wszystkich obowiązywał termin zgłoszeń drużyn do końca sierpnia, ale niektórzy
                          dostali o tydzień dłużej na ZESTAWIENIE drużyny...

Tak chyba wygląda według niektóych w PZC promowanie profesjonalnego podejście do
                          tematu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka