oleg3 27.01.07, 08:55 Pani komisarz Gronkiewicz-Waltz Można J. Kaczyńskiego nie lubić (sam nie lubię socjalistów), ale zdolności politycznych można mu pozazdrościć. P.S. To na razie "fakt prasowy" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haen1950 Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 08:57 Zastanów się, zanim takie głupoty napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 A konkretnie? 27.01.07, 09:02 O co Ci chodzi? haen1950 napisał: > Zastanów się, zanim takie głupoty napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: A konkretnie? 27.01.07, 09:09 Wlasnie Zybertowicz w tvn24 tlumaczyl ze to swietne posuniecie.Pozwoli (wedlug Zybertowicza)zdobyc wiecej glosow wszelkich tlumokow.Poniewaz u "wyksztalciuchow" i tak Kaczynski jest bez szans,to pochlebia prostakom. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: A konkretnie? 27.01.07, 09:18 a kogo masz na mysli, piszac o prostakach? tego typka? . wiadomosci.onet.pl/1386949,2677,1,1,kioskart.html x2468 napisał: > Wlasnie Zybertowicz w tvn24 tlumaczyl ze to swietne posuniecie.Pozwoli (wedlug > Zybertowicza)zdobyc wiecej glosow wszelkich tlumokow.Poniewaz u > "wyksztalciuchow" i tak Kaczynski jest bez szans,to pochlebia prostakom. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan [...] 27.01.07, 19:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A konkretnie? 27.01.07, 09:19 Gadajcie sobie co chcecie: że to pod publiczkę, że obejście prawa i takie tam. W polityce liczy się skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm O to, że wyborów i tak nie będzie. 27.01.07, 11:41 Więc wygłupami premiera i pijaczka wojewody nie ma się co podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 czego mu zazdroscisz ... wzrostu czy rozumu...? 28.01.07, 13:32 oba te parametry u kartofla sa na rownie wysokim poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 19:40 haen1950 napisał: > Zastanów się, zanim takie głupoty napiszesz. Mnie dziwi głupota giwi, która ten wątek przyszpiliła. Do kretynizmu pisiaków przywykłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 23:48 antykagan napisał: > Mnie dziwi głupota giwi, która ten wątek przyszpiliła. Do kretynizmu pisiaków > przywykłem. to dziwi cię czy przywykłeś, zdecyduj się! Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Świetne posunięcie premiera 28.01.07, 07:52 tymon99 napisał: > antykagan napisał: > > > > Mnie dziwi głupota giwi, która ten wątek przyszpiliła. Do kretynizmu pisi > aków > > przywykłem. > > to dziwi cię czy przywykłeś, zdecyduj się! > Przywykłem do głupoty pisiaków, więc stwierdzenie o "geniuszu" Jarka mnie nie dziwi. Nie mogę natomiast zrozumieć, po co giwi przyszpilła tego gniota. Przecież w poprzedniej wersji też chyba było to jasne? Chyba, że giwi jest też pisiakiem, a Ty coś o tym wiesz... :):). Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 09:10 To pułapka pod publiczkę. Chodzi o to, by nawet drobny pisowski pijaczyna mógł zakwestionować podstawy konstytucji. Dowolny absurd prawny można zawsze uchwalić, teraz chodzi o to, by mógł byc obowiązującym prawem. Konstytucją mozesz już sobie podetrzeć dupę, gdy do takiego mianowania dojdzie i wszyscy to zaakceptują. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kolejna ściema premiera dla ciemnego ludu n/ 27.01.07, 20:06 Jejciu, a co to ma za znaczenie że ściema? Ważna jest skuteczność i w polityce na ściemach większość się opiera. Tak samo grają wszystkie partie. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Kolejna ściema premiera dla ciemnego ludu n/ 27.01.07, 23:50 humbak napisał: > Jejciu, a co to ma za znaczenie że ściema? Ważna jest skuteczność mhmm.. bokassa był skuteczny.. pol pot był skuteczny.. mussolini.. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kolejna ściema premiera dla ciemnego ludu n/ 28.01.07, 00:10 Na czy niby polega skuteczność takiego Mussoliniego? Że zaszkodził i sobie i Włochom? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kolejna ściema premiera dla ciemnego ludu 28.01.07, 08:41 humbak napisał: > Na czy niby polega skuteczność takiego Mussoliniego? Że zaszkodził i sobie i > Włochom? No i zmusiłeś mnie po sięgnięcie do przykładu Pinocheta. :((( ... Stan prawny jest oczywisty, wszystko zależy od decyzji jednej osoby - powiedział premier ... ŁGA-premier... w sposób oczywisty. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8706092&rfbawp=1169969898.384&ticaid=131e9 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Re: Kolejna ściema premiera dla ciemnego ludu 28.01.07, 09:35 A Ty ciągle grasz w to samo ave.duce na każdy temat odpisuje - "pomidor" Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: C'est tout... 28.01.07, 09:53 dziad_na_baby napisał: > A Ty ciągle grasz w to samo > > ave.duce na każdy temat odpisuje - "pomidor" NaPiSałam ci w którymś poście: c'est tout. #maj się ciepło, ale nie licz na odpowiedzi. :P Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Re: C'est tout... 28.01.07, 12:37 Ach, jaka urocza niekonsekweencja kobieca. Odpowiedziałaś mi przeca. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Re: C'est tout... 28.01.07, 12:44 A co było za kropkami? Pewnie znak zapytania. W tym cała nadzieja, że to jednak jak EOT nie pobrzmiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Re: C'est tout... 28.01.07, 12:47 Już gdzieś pisałem. Rymuje mi moja dziewczyna. Ma na imię Karolina. Jest niestety zabanowana, do innych też mówię "kochana" Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kolejna ściema premiera dla ciemnego ludu 28.01.07, 13:30 Tak wiem, bo Kaczyński to faszysta (o osobie samej Pinocheta się nie wypowiadam- za mało wiem). Tyle że ja nie mówię o tym czy słuszna jest postawa premiera w sprawie utraty stanowiska przez HGW, tylko abstrahując od tego, o pomyśle zrobienia jej komisarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 09:15 Sad powinien orzekac o winie HGW. Rozwiazanie zaproponowane przez Kaczke jest obchodzeniem, nie wypelnianiem prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 09:19 oleg3 napisał: (prawdę napisał) Bo wcześniej słyszałem, że nie ma mowy, by komisarz mógł kandydować. Ale też się obawiam, że to tylko fakt prasowy. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Przekreci PO na pewno! 27.01.07, 09:55 I dobrze. Zamiast sie dogadac ciagle tylko pluja i traktuja jak kurdupla. A przy kaczynskim to Tusk jest politycznym kurduplem. Juz nawet moj premier sie nie spotyka z nim tylko JMR. Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: Przekreci PO na pewno! 27.01.07, 09:58 A moja Zyta uwaza Tuska za nieudacznika ktory nawet molestowac nie potrafi. Taki chlop nijaki z tego Tuska:) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przekreci PO na pewno! 27.01.07, 11:26 francuskilacznik napisała: > A moja Zyta uwaza Tuska za nieudacznika ktory nawet molestowac nie potrafi. Nie to co Łyżwiński... S. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Re: Przekreci PO na pewno! 27.01.07, 10:00 Droga Frau, proszę wybaczyć poufałość. Ja pokochałem słowo "kurdupel", dlatego nawet w ostateczności, nie użyję tego słówka do Donalda głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Kurdupel - to wielkie porównanie 27.01.07, 10:06 Kurdupel to fr. Coeur du peuple - przydomek nadany Napoleonowi. Wielka rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 10:10 oleg3 napisał: > Można J. Kaczyńskiego nie lubić (sam nie lubię socjalistów), ale zdolności > politycznych można mu pozazdrościć. Olegu, Ty mu jeszcze wierzysz ??? Nie będę premierem jeśli mój brat wygra wybory. Nie będzie koalicji z Samoobroną. Marcinkiewicz to premier na cztery lata. Z ludźmi o wątpliwej reputacji rozmawiać nie będziemy już nigdy. Itd, itp. S. Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 10:13 bo liczyl na koalicje z nieudacznikami z PO. A co mial zrobic, wladze oddac PO ? Polityka zmienna jest, jak kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 15:16 francuskilacznik napisała: > bo liczyl na koalicje z nieudacznikami z PO. A co mial zrobic, wladze oddac > PO ? > Polityka zmienna jest, jak kobieta. A Jarosław Kaczyński jak dwie baby. I dlatego nie wierzymy mu jak psu! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 18:02 to raczej idiotyczne błędy PO która sama daje broń w ręce KACZORA.Tylko idiota by takiej gratki nie wykorzystał,więc nie widzę tu szczególnej finezji PiS.To raczej świadczy o braku charakteru Tuska i PO,która PiS popycha jak mu wygodnie- ale żadna z tego korzyść dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 10:41 snajper55 napisał: > Olegu, Ty mu jeszcze wierzysz ??? Wierzyć, to ja mogę swojej żonie bo to znacznie ułatwia życie. Politykom nie wierzę - z zasady. Też bym wolał, by dużymi zdolnościami politycznymi popisywał się jakiś polityk, którego wizja roli państwa jest mi bliższa. Zachowując jednak minimum obiektywizmu trudno nie doceniać J. Kaczyńskiego. Plska scena polityczna wygląda teraz jakby (jeden!)zawodowiec grał z amatorami w dupka, zwanego też salonowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 10:50 oleg3 napisał: > Zachowując jednak minimum obiektywizmu trudno nie doceniać J. Kaczyńskiego. Ja też go doceniam. Dlatego za grosz mu nie wierzę. ;) > Plska scena polityczna wygląda teraz jakby (jeden!)zawodowiec grał z amatorami > w dupka, zwanego też salonowcem. Wiesz, to zależy od przyjętych reguł gry. W wolnej amerykanece na pewno Lepper wygrałby z Mazowieckim. A że to rządzący ustalają reguły... S. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 11:19 oleg3 napisał: > > Zachowując jednak minimum obiektywizmu trudno nie doceniać J. Kaczyńskiego. > Plska scena polityczna wygląda teraz jakby (jeden!)zawodowiec grał z amatorami w dupka, zwanego też salonowcem. W kasynach przyłapany na oszukiwaniu dostaje zakaz wstepu. A Kaczor J ciagle oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 11:28 Niby czym mam się pocieszać? Faktem, że Kaczor J jest hazardzistą? :PP Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: A co w tym świetnego ? 27.01.07, 11:04 Pokrętne przyznanie się do tego, że chodzi o to by HGW nie została prezydentem ? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A co w tym świetnego ? 27.01.07, 11:25 Sądzę, że łatwo Pani sama do tego dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 11:39 A jak doszłam to mi wyszło, że Jarek znowu kręci. Zrobi komisarzami tych co stracili mandaty, ale w Warszawie bezprawnie nie pozwoli komisarzom kandydować.Pani Hanka będzie kandydować czyli z własnej woli nie zostanie komisarzem. To tak jak ja bym powiedziała, że nie jestem rasistką i lubię wszystkich pod warunkiem, że nie są czarni. To ma być świetne ? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Ale komisarz może kandydować w wyborach 27.01.07, 11:42 Ten z Gorzowa zdaje się w stolicy kandydował :) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Ale komisarz może kandydować w wyborach 27.01.07, 12:02 Prostackie i prymitywne zagrywki. Komisarz jest urzędnikiem wojewody. Musi wykonywac jego polecenia. Jaruś to przewrotny kurdupel. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 A gdzie wyczytałeś takie bzdury? 27.01.07, 12:03 haen1950 napisał: > Komisarz jest urzędnikiem wojewody. Musi wykonywac jego polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: A gdzie wyczytałeś takie bzdury? 27.01.07, 12:04 oleg3 napisał: > haen1950 napisał: > > > Komisarz jest urzędnikiem wojewody. Musi wykonywac jego polecenia. A jest inaczej? Niech no elhelm powie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A gdzie wyczytałeś takie bzdury? 27.01.07, 12:10 Wojewoda powołuje komisarza i dalej może mu naskoczyć, ewentualnie - jeżeli znajdzie przesłanki - odwołać. Nie może mu niczego nakazać. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: A gdzie wyczytałeś takie bzdury? 27.01.07, 12:11 Komisarza powołuje premier. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A gdzie wyczytałeś takie bzdury? 27.01.07, 12:20 Dzięki za sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: A gdzie wyczytałeś takie bzdury? 27.01.07, 12:28 No i może go odwołać. Właściwie, kiedy chce. Czyli np. wtedy, gdy niezbyt gorliwie wykonuje polecenia politycznego zwierzchnika. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: A gdzie wyczytałeś takie bzdury? 27.01.07, 12:37 Nie sądzę, żeby HGW chciała być drugą Zytą :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: A gdzie wyczytałeś takie bzdury? 27.01.07, 12:55 Ja też nie. Zresztą HGW w przeciwieństwie do Zyty chyba nie jest kryptosocjalistką :P Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 11:42 a w jaki sposob Jarek moze nie pozwolic kandydowac? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 11:50 michal00 napisał: > a w jaki sposob Jarek moze nie pozwolic kandydowac? Zmienią szybko prawo. Tak jak już raz zrobili, żeby komisarza w Warszawie osadzić i przed wyboramni uciec. S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg och ta podejrzliwość 27.01.07, 11:51 a jakby tak choć raz zaufać 'czystemu dobru'? A. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: och ta podejrzliwość 27.01.07, 11:52 przecierż zaufaliście - w 2005 roku oświdczył, że jak brat zostanie prezydentem, to on nie bedzie premierem :P Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 11:56 snajper55 napisał: > Zmienią szybko prawo Bardzo nisko oceniasz polityczne kompetencje premiera. W interesie PIS jest oczywiście by HGW PONOWNIE reprezentowała PO. Jest najsłabszym kandydatem jakiego może wystawić Platforma. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 12:11 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > Zmienią szybko prawo > > Bardzo nisko oceniasz polityczne kompetencje premiera. W interesie PIS jest > oczywiście by HGW PONOWNIE reprezentowała PO. Jest najsłabszym kandydatem > jakiego może wystawić Platforma. A sam Donek znalazl sie w klinczu. Oto komunisci zapowiedzieli ze jesli HGW wystartuje ponownie to oni nawet zrezygnuja z wystawienia wlasnego kandydata. Hanka jest dla nich gwarantem owocnej i niczym nie zakloconej wspolpracy. Wymiana Hanki na kogos przytomniejszego i w pelni wladz umyslowych wiazalaby sie z kolejnymi zmudnymi ustaleniami z czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 19:48 nurni napisał: > > > > Bardzo nisko oceniasz polityczne kompetencje premiera. W interesie PIS je > st > > oczywiście by HGW PONOWNIE reprezentowała PO. Jest najsłabszym kandydatem > > > jakiego może wystawić Platforma. A nie pamiętasz, jaki był wynik wyborów, gdy PiS wystawił uśmiechniętego debila z Gorzowa, pewniaka? Teraz pewnie wystawia gosiewskiego albo zawisze i na pewno wygrają. Ale cóż wam kundlom pisowskim pozostało oprócz bezrozumnego szczekania. PS. Plasujesz sie w ścisłej czołówce nierozgarniętych na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni tak nieporadny ze az rozbrajajacy :))) 27.01.07, 19:59 antykagan napisał: > nurni napisał: > > > > > > > Bardzo nisko oceniasz polityczne kompetencje premiera. W interesie > PIS je > > st > > > oczywiście by HGW PONOWNIE reprezentowała PO. Jest najsłabszym kand > ydatem > > > > > jakiego może wystawić Platforma. > > > A nie pamiętasz, jaki był wynik wyborów, gdy PiS wystawił uśmiechniętego debila > > z Gorzowa, pewniaka? > Teraz pewnie wystawia gosiewskiego albo zawisze i na pewno wygrają. Ale cóż wam > > kundlom pisowskim pozostało oprócz bezrozumnego szczekania. > PS. Plasujesz sie w ścisłej czołówce nierozgarniętych na tym forum. Bez watpienia panie psorze. Czy rozgarniety do bolu psor zauwazyl ze cytuje i dyskutuje nie z moimi slowami ino ze slowami Olega, czy tez zajety byl tak bardzo tropieniem cudzego nierozgarniecia ze ten drobiazg przeoczyl? Wlasnie pobiles pustaku mocno wysrubowany rekord swiata na forum. Tak, tak - tymy recamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 11:56 Ach, tak? Zacznijmy od tego, ze taki zakaz bylby sprzeczny z konstytucja, ktora nie pozwala na takie ograniczenie biernego prawa wyborczego. Nawet gdyby zdecydowano sie na ograniczenie wbrew konstytucji, to nie potrzeba do tego powolywania Gronkowca na komisarza - wystarczy np. uchwalic, ze nie moga kandydowac osoby, ktore spoznily sie z oswiadczeniami albo cos w tym stylu. To bardzo zabawne, gdy osoby wysmiewajace rzekoma spiskomanie Kaczorow same doszukuja spiskow kaczych, do tego niedorzecznych. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 15:55 michal00 napisał: > Ach,tak? Zacznijmy od tego, ze taki zakaz bylby sprzeczny z konstytucja, ktora > nie pozwala na takie ograniczenie biernego prawa wyborczego. To do mnie ? Ja o zakazie nie pisałem, tylko o takiej zmianie prawa, aby wyborów w Warszawie nie przeprowadzać. Zrobili to rok temu, mogą i teraz zrobić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 19:32 > Ach,tak? Zacznijmy od tego, ze taki zakaz bylby sprzeczny z konstytucja, > ktora > > nie pozwala na takie ograniczenie biernego prawa wyborczego. > > To do mnie ? owszem Ja o zakazie nie pisałem, tylko o takiej zmianie prawa, aby wyboró > w > w Warszawie nie przeprowadzać. Zrobili to rok temu, mogą i teraz zrobić. > rozmawiamy w kontekscie powolania komisarza i uniemozliwienia mu startu w wyborach (rowniez wydluzenia terminu na ruski miesiac). taka zmiana bylaby sprzeczna z konstytucja. ustawe uniemozliwiajaca wybory mozna uchwalic bez wzgledu na to, czy Gronkowiec zostanie komisarzem. wynika z tego, ze dopatrywanie sie podstepu w propozycji powolania Gronkowca na komisarza jest czystym idiotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Doszłam Oleg :) 28.01.07, 16:18 michal00 napisał: > dopatrywanie sie podstepu w propozycji powolania Gronkowca na komisarza jest > czystym idiotyzmem. Dopatrywanie się takiej propozycji jest czystym idotyzmem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 11:52 michal00 napisał: > a w jaki sposob Jarek moze nie pozwolic kandydowac? Jarek wszysko może. Tak przynajmniej uważają fanatycy z "antykaczego" frontu. Fakty, stan prawny, elementarna logika nie mają dla nich znaczenia. I jeszcze uważają, że są lepsi i mądrzejsi od "radiomaryjców". Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Oto słowa Jarka 27.01.07, 11:55 gdyby tu( chodzi o Warszawę) musiał być powołany komisarz, to na pewno nie będzie to komisarz-kandydat" - dodał J.Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 15:54 oleg3 napisał: > Jarek wszysko może. Tak przynajmniej uważają fanatycy z "antykaczego" frontu. > Fakty, stan prawny, elementarna logika nie mają dla nich znaczenia. Wszak twierdzę tak na podstawie doświadczeń sprzed roku. Przepisy zostały na tempo zmieniane, terminy ustawowe przekraczane, byle tylko do wyborów w Warszawie nie dopuścić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Doszłam Oleg :) 27.01.07, 19:34 Wszak twierdzę tak na podstawie doświadczeń sprzed roku. Przepisy zostały na > tempo zmieniane, terminy ustawowe przekraczane, byle tylko do wyborów w > Warszawie nie dopuścić. > a co jest dzis? czy rada warszawy nie przekracza terminow ustawowych byle tylo do wyborow nie dopuscic? wyjatkowo gownianych argumentow uzywasz. szajba juz odbija. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Doszłam Oleg :) 28.01.07, 16:19 michal00 napisał: > a co jest dzis? czy rada warszawy nie przekracza terminow ustawowych byle tylo > do wyborow nie dopuscic? wyjatkowo gownianych argumentow uzywasz. szajba juz > odbija. Biorą przykład z poprzedniej rady. Wolno było takie metody stosować ekipie odnowy moralnej, to wolno i obecnej. Widocznie na tym polega odnowa moralna. S. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: A co w tym świetnego ? 27.01.07, 11:26 komisarz w wa- wie i trzystu komisarzy w terenie ? , pokurcze sa walniete Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Posunięcie trącące fałszem 27.01.07, 11:57 'jest gotów uczynic ja komisarzem...' toz to parodia z ludzi głosujacych na HGW i ona ma sie zgodzić na zalezność od premiera, aby posiedzieć dłużej na stolcu? Na jej miejscu nie zgadzałbym sie na takie rozwiązanie.Niech Jarek szuka komisarza w swoim środowisku, w pełni oddanego i poddanego A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Posunięcie trącące fałszem 27.01.07, 12:02 Takie posunięcie odpiera wszelkie zarzuty, że PIS-owi idzie o prywatę, a nie o przestrzeganie prawa. Sama HGW twierdzi,że chcą jej uniemożliwić szukanie PIS- wskich przekrętów. I teraz - niezależnie od decyzji HGW - takie zarzuty są bezsensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg to ona jeszcze nic nie znalazła??? 27.01.07, 12:08 nie o tym myślałem - rozumiem ,ze powołanie komisarza przez premiera skutkuje zaleznością słuzbową, czyli premier może tez takiego komisarza odwołać (naprostuj jezeli jest inaczej) a to oznacza osłabienie szans HGW w wyborach, no bo kto będzie głosował na człowieka siedzącego na stołku z łaski premiera... A. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Zapowiada się ciekawie 27.01.07, 12:15 Administracja warszawska jest już na granicy histerii. Spanikowana. Drugi raz takiej czystki, jaką zrobili kaczory moze nie wytrzymać. Zdaje się, że dojrzewa do włoskiego strajku. Chamskie traktowanie przez pisiorów urzędników zrobiło swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Posunięcie trącące fałszem 27.01.07, 13:31 andrzejg napisał: > 'jest gotów uczynic ja komisarzem...' toz to parodia z ludzi głosujacych na HGW > i ona ma sie zgodzić na zalezność od premiera, aby posiedzieć dłużej na stolcu? > Na jej miejscu nie zgadzałbym sie na takie rozwiązanie.Niech Jarek szuka komisa > rza > w swoim środowisku, w pełni oddanego i poddanego > > A. Tylko gdy Walcowa odmówi to Jarus powie że chciał ale PO znowu sie wypieło i chce żeby biedne państwo znowu miało wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Świetne posunięcie premiera 27.01.07, 14:34 Zgadzam się i mam nadzieję, że to zrobi. To polityczny szach i mat dla PO. Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re: ,A demokracja 27.01.07, 16:21 polityka to nie szachy.Kiedy kaczyński wreszcie zrozymie że cały czas rządzi trzymając rękę w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: ,A demokracja 27.01.07, 18:58 bubba49 napisał: > polityka to nie szachy. ---- A co? Histeryczne bredzenie HGW? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_prostaczka Co premier posunął? 27.01.07, 15:10 Bo chyba przeoczyłem. Niech ktoś mię oświeci. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co premier posunął? 27.01.07, 15:19 kaczka_prostaczka napisał: > Bo chyba przeoczyłem. Niech ktoś mię oświeci. W tej dziedzinie chyba nigdy nie odniósł żadnego sukcesu... :-) W każdym razie nie ma nic na ten temat w jego teczce. Co oczywiście o niczym jeszcze nie świadczy, bo jak nam minister Ziobro pokazał, są urządzenia które doskonale potrafią zadbać o zawartość teczki, jeśli znajdzie się ona w dobrych rękach... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Co premier posunął? 27.01.07, 15:24 Ciekawe swoją drogą, czy w teczce pozostały okruszki i ślady dżemu po błogosławionym pączku :P Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_prostaczka Teczka najwyższym autorytetem 27.01.07, 15:28 > W tej dziedzinie chyba nigdy nie odniósł żadnego sukcesu... :-) > W każdym razie nie ma nic na ten temat w jego teczce. A nie! Nie w pełni się zgadzam. Jak nie ma w teczce, to musi być czysty jak zła, łaz, łza!. O. Teczka, tuż przed badaniem kodu DNA, jest wszak najwyższym wyznacznikiem czystości moralnej wiernego funkcjonariusza czwartej erpe. Właśnie, w związku z powyższym mam pomysł! Oprócz IPN-u powinniśmy powołać instytut, który przed każdymi wyborami pobierałby od kandydatów stosowne próbki - to znacznie uprości pożniejsze procesy dowodowe. Nie mówiąc już o odnowie moralnej i duchowej. Jestem genialny. Może zostanę drugim wicestrategiem przewodniej siły narodu ds. czystości i niepokalania. Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: Co premier posunął? 27.01.07, 22:37 >Co premier posunął? Tytuł brzmi "Swietne posunięcie premiera" - ja zrozumiałem, że to swietny specjalista posunął premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_prostaczka Robi się niesmacznie 28.01.07, 01:27 jotkajot49 napisał: >> Co premier posunął? > Tytuł brzmi "Swietne posunięcie premiera" - ja zrozumiałem, że to swietny > specjalista posunął premiera. Fuj. To ja już nie będę wnikał. Wycofam się na z góry upatrzone pozycję i sę będę obserwował z daleka. Jak to kaczka prostaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Jaruś wpuścił naiwniaków w maliny :( 27.01.07, 16:31 He, he, he znowu Jaruś MATACZ MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCYM wpuścił naiwniaków w maliny. Możliwości zdobycia każdego skrawka realnej WAAADZY Jaruś MATACZ MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCYM nigdy nie odpuści. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re: Jaruś wpuścił naiwniaków w maliny :( 27.01.07, 16:35 ale jaja będą jak kaczory będą musieli odejśc,to trybunał stanu,czy sąd rejonowy. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 [...] 27.01.07, 18:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 19:33 nie widze w tym posunieciu nic ponad kiepsak socjotechnike. celem kaczynskiego jest uniewaznienie wynikow wyborow za pomoca _pretekstu_ i narobienie jaki najwiekszych szkod hgw i platformie. nie am w nim sladu troski o dobre zarzadzanie krajem dobro warszawiakow i autentycznego szacunku dla prawa. dal tego dowod rok temu gdy pis bez zadnej zenady kradl warszawiakom mozliwosc wyboru prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 19:40 ty sie najpierw zastanow czyja wina jest obecna sytuacja. Kaczor pudernicy za reke nie trzymal. szacunek do prawa nie oznacza lamania go w interesie gronkowca. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 19:58 michal00 napisał: > ty sie najpierw zastanow czyja wina jest obecna sytuacja. Kaczor pudernicy za > reke nie trzymal. szacunek do prawa nie oznacza lamania go w interesie > gronkowca. A czyją winą, Kali, było okradzenie społeczności Warszawy z jej lokalnej demokracji rok temu? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:08 Spolecznosc Warszawy wybrala na 4 lata Kaczora, wiec trudno mowic o "okradzeniu z denokracji" skoro jego nastepca zostal ktos z tego samego obozu. Pan premier, szanujac obecny wybor, proponuje Gronkowca na komisarza na czas przejsciowy aby stala sie zadosc "lokalnej demokracji". gdzie tu kradziez? gdzie to oszustwo? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:13 michal00 napisał: > Spolecznosc Warszawy wybrala na 4 lata Kaczora, wiec trudno mowic o "okradzeniu > > z denokracji" skoro jego nastepca zostal ktos z tego samego obozu. he he he. ale to bylo o szacunku dla prawa. warszawiacy nie wybrali przeciez zastepcy kaczkie na prezia tylko kaczke. i widac ze drugi raz tego bledu nie powtorzyli. > Pan premier,szanujac obecny wybor, proponuje Gronkowca na komisarza na czas > przejsciowy aby stala sie zadosc "lokalnej demokracji". gdzie tu kradziez? > gdzie to oszustwo? na razie to sa obiecanki cacanki. guzik warte w przypadku tego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:22 > he he he. ale to bylo o szacunku dla prawa. warszawiacy nie wybrali przeciez > zastepcy kaczkie na prezia tylko kaczke. i widac ze drugi raz tego bledu nie > powtorzyli zrobili znacznie wiekszy blad wybrali beznadziejna pudernice. A tak poza tym to wybierajac kaczke godzisz sie chcac nie chcac na ludzi kaczki. podobnie jest z pudernica. > > > na razie to sa obiecanki cacanki. guzik warte w przypadku tego czlowieka. > > na razie druzyna klamliwego donka nie chca przyjac hojnej propozycji premiera. wola sie pieniaczyc. typowe dla platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:41 argumenty spod budki z piwem. bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:50 szkoda, ze nie przygladasz sie swoim "argumentom" dosc wnikliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:05 michal00 napisał: > ty sie najpierw zastanow czyja wina jest obecna sytuacja. szczerze? przede wszystkim to wina parlamentu poprzedniej kadencji. nie znam przypadku by gdzies na swiecie ktos ustnowil rownie zle prawo. nie po raz pierwszy zreszta pytanie jak powinny sie zachowac dobre wladze panstwowe w takiej sytuacji. w moim przekonaniu powinny pozostawic interpretowanie prawa sadom. w szczegolnosci psim oboiwazkiem dobrego mswia powinno byc zapytanie trybunalu konstytucyjnego co nalezy poczac z tak idiotycznymi przepisami ewidentnie dzialajacymi na szkode wszytkich (oprocz moze garstki politykierow) wladze zas zachowuja sie p kaczemu - czyli usiluja wyolbrzymic sprawe do maksymalnych rozmiarow i opowiadaja absurdy o tym ze hgw nie jest rzekomo prezydentem warszawy. i za to moge i bede ich winil > Kaczor pudernicy za reke nie trzymal. szacunek do prawa nie oznacza > lamania go w interesie gronkowca. piszac w twojej manierze napisac powinienem ze konuski juz przebieraja lapkami zeby wstawic swojego ludowego komisarza a o szacunku kaczynskich do prawa swiadczy dobitnie zeszloroczna kradziez urzedu prezydenta warszawy - i teraz tak jak wtedy - cale ich dzialanie da sie wyjasnic ich lapczywoscia na wladze - a nie szacunkiem dla prawa Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:18 bush_w_wodzie napisał: > michal00 napisał: > > > ty sie najpierw zastanow czyja wina jest obecna sytuacja. > > > szczerze? przede wszystkim to wina parlamentu poprzedniej kadencji. nie znam > przypadku by gdzies na swiecie ktos ustnowil rownie zle prawo. nie po raz > pierwszy zreszta fakt, mozna bylo to zrobic lepiej. jednak "miliony Polakow" borykaja sie z rownie zlym prawem np. podatkowym i ubezpieczeniowym, gdzie roi sie od niekonsekwencji nie majac do tego sztabu doradcow. Jakos trudno mi w tej sytuacji zalowac bufetowej... > pytanie jak powinny sie zachowac dobre wladze panstwowe w takiej sytuacji. w > moim przekonaniu powinny pozostawic interpretowanie prawa sadom. w > szczegolnosci psim oboiwazkiem dobrego mswia powinno byc zapytanie trybunalu > konstytucyjnego co nalezy poczac z tak idiotycznymi przepisami ewidentnie > dzialajacymi na szkode wszytkich (oprocz moze garstki politykierow) > Mswia zdaje sie nie ma prawa wystepowac do TK, a na sadzie prawdopodobnie i tak sie skonczy. Procedura jest taka, ze jezeli rada nie odwola burmistrza/wojta, to wojewoda ma obowiazek wydac tzw. zarzadzenie zastepcze, ktore mozna zaskarzyc do sadu administracyjnego. > wladze zas zachowuja sie p kaczemu - czyli usiluja wyolbrzymic sprawe do > maksymalnych rozmiarow i opowiadaja absurdy o tym ze hgw nie jest rzekomo > prezydentem warszawy. i za to moge i bede ich winil > Bodaj przedwczoraj JK wyjasnial, z w TV puszczono tylko czesc jego wypowiedzi, a pominieto dalszy ciag, gdzie wyjasnial cala procedure lacznie z mozliwoscia wystapienia do sadu. Nie slyszalem, zeby ktos zazucil mu klamstwo. > > Kaczor pudernicy za reke nie trzymal. szacunek do prawa nie oznacza > > lamania go w interesie gronkowca. > > piszac w twojej manierze napisac powinienem ze konuski juz przebieraja lapkami > zeby wstawic swojego ludowego komisarza Gronkowiec ma byc tym komisarzem? > > a o szacunku kaczynskich do prawa swiadczy dobitnie zeszloroczna kradziez > urzedu prezydenta warszawy - i teraz tak jak wtedy - cale ich dzialanie da sie > wyjasnic ich lapczywoscia na wladze - a nie szacunkiem dla prawa > > ta ustawa byla zgodna z konstytucja i dosc racjonalna (choc przyznaje - motywacja byla polityczna), bo poprzednie przepisy prowadzily do permanentnej kampanii wyborczej przez prawie rok. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:31 michal00 napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > michal00 napisał: > > > > > ty sie najpierw zastanow czyja wina jest obecna sytuacja. > > > > > > szczerze? przede wszystkim to wina parlamentu poprzedniej kadencji. nie z > nam > > przypadku by gdzies na swiecie ktos ustnowil rownie zle prawo. nie po raz > > > pierwszy zreszta > > fakt, mozna bylo to zrobic lepiej. jednak "miliony Polakow" borykaja sie z > rownie zlym prawem np. podatkowym i ubezpieczeniowym, gdzie roi sie od > niekonsekwencji nie majac do tego sztabu doradcow. Jakos trudno mi w tej > sytuacji zalowac bufetowej... > czyli trzeba popierac zle prawo jesli dziala wobec innych a nie dazyc do tego zeby zle prawo bylo eliminowane w dzialaniach wobec nas. jak w tym kawale: zeby sasiadowi wszystkie kaczki powyzdychaly > > > pytanie jak powinny sie zachowac dobre wladze panstwowe w takiej sytuacji > . w > > moim przekonaniu powinny pozostawic interpretowanie prawa sadom. w > > szczegolnosci psim oboiwazkiem dobrego mswia powinno byc zapytanie trybun > alu > > konstytucyjnego co nalezy poczac z tak idiotycznymi przepisami ewidentnie > > > dzialajacymi na szkode wszytkich (oprocz moze garstki politykierow) > > > > Mswia zdaje sie nie ma prawa wystepowac do TK, a na sadzie prawdopodobnie i tak > > sie skonczy. Procedura jest taka, ze jezeli rada nie odwola burmistrza/wojta, > to wojewoda ma obowiazek wydac tzw. zarzadzenie zastepcze, ktore mozna > zaskarzyc do sadu administracyjnego. wlasnie. sprawa ma wiec charakter prawny a nie polityczny i dobre wladze panstwowe powinny dazyc do zminimalizowania z nie powieszenia zamieszania zwiazanego z ta sprawa czy naprawde rzad (klub pis prezydent) nie moga wystapic to tk z zapytaniem? cieeeeekawe > > > wladze zas zachowuja sie p kaczemu - czyli usiluja wyolbrzymic sprawe do > > maksymalnych rozmiarow i opowiadaja absurdy o tym ze hgw nie jest rzekomo > > > prezydentem warszawy. i za to moge i bede ich winil > > > > Bodaj przedwczoraj JK wyjasnial, z w TV puszczono tylko czesc jego wypowiedzi, > a pominieto dalszy ciag, gdzie wyjasnial cala procedure lacznie z mozliwoscia > wystapienia do sadu. Nie slyszalem, zeby ktos zazucil mu klamstwo. a ja slyszalem an wlasne uszy wypowiedz dorna; hgw nie jest prezydentem warszawy. i lekko belkotliwa wypowiedz kaczynskiego z ktorej wynikalo to samo > > > > > Kaczor pudernicy za reke nie trzymal. szacunek do prawa nie oznacza > > > > lamania go w interesie gronkowca. > > > > piszac w twojej manierze napisac powinienem ze konuski juz przebieraja > lapkami > > zeby wstawic swojego ludowego komisarza > > Gronkowiec ma byc tym komisarzem? > szczerze mowiac watpie. przeciez ludzie bez honoru i skrupulow wykorzystaja kazdy pretekst by utrwalac i poszerzac swoja wladze > > > > a o szacunku kaczynskich do prawa swiadczy dobitnie zeszloroczna kradziez > > > urzedu prezydenta warszawy - i teraz tak jak wtedy - cale ich dzialanie d > a > sie > > wyjasnic ich lapczywoscia na wladze - a nie szacunkiem dla prawa > > > > > > ta ustawa byla zgodna z konstytucja i dosc racjonalna (choc przyznaje - > motywacja byla polityczna), bo poprzednie przepisy prowadzily do permanentnej > kampanii wyborczej przez prawie rok. tja. dziwnym trafem tym razem te same argumenty jakos nie sa podnoszone. sytuacja zawieszenia prawnego 5% wojtow prezydentow i burmistrzow na wiele miesiecy - i kolejnej kampanii - to jest dopiero nieracjonalne i szkodliwe. ale wrocmy do tego jak kaczynscy szanuja prawo. pamietasz jeszcze jak to sie stalo ze lech kaczynski byl rok temu formalnie prezydentem kraju i prezydentem miasta? i czy pamietasz ze to bylo zrobione z pelna premedytacja? dlatego panowi kaczynscy mowiacy o szacunku dla prawa sa sztandarowym przykladem cynizmu i hipokryzji a jakbys mial jeszcze watpliwosci to sie przyjrzyj np sprawie nominacji pani kruk Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg co nie zmienia faktu,że to jest świetne posunięcie 27.01.07, 20:37 bush_w_wodzie napisał: > dlatego > panowi kaczynscy mowiacy o szacunku dla prawa sa sztandarowym przykladem > cynizmu i hipokryzji bo w Polsze jest więcej przyklaskujących hipokrytom , niz szanujących prawo A. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 20:48 > czyli trzeba popierac zle prawo jesli dziala wobec innych a nie dazyc do tego > zeby zle prawo bylo eliminowane w dzialaniach wobec nas. jak w tym kawale: zeby > > sasiadowi wszystkie kaczki powyzdychaly > Nie, nie nalezy popierac zlego prawa. Rzecz w tym, ze nie mozna lamac nawet zlego prawa. trzeba je poprawiac. wlasnie. sprawa ma wiec charakter prawny a nie polityczny i dobre wladze > panstwowe powinny dazyc do zminimalizowania z nie powieszenia zamieszania > zwiazanego z ta sprawa > > gdzie widzisz powiekszanie zamieszania ze strony wladz? ma jedna wypowiedz kogos z rzadu mamy 10 wypowiedzi bufetowej, czyz nie? czy naprawde rzad (klub pis prezydent) nie moga wystapic to tk z zapytaniem? > cieeeeekawe > a w jakim trybie? i dlaczego druga strona nie wystepuje z takim zapytaniem? > > a ja slyszalem an wlasne uszy wypowiedz dorna; hgw nie jest prezydentem > warszawy. i lekko belkotliwa wypowiedz kaczynskiego z ktorej wynikalo to samo > > > chodzi o to, ze mandat wygasa z mocy prawa. Pisalem juz o tym, ze wypowiedzi Kaczora nie puszczono w calosci. > > szczerze mowiac watpie. przeciez ludzie bez honoru i skrupulow wykorzystaja > kazdy pretekst by utrwalac i poszerzac swoja wladze > propozycja padla. odpowiedz sam widzisz. > > tja. dziwnym trafem tym razem te same argumenty jakos nie sa podnoszone. > sytuacja zawieszenia prawnego 5% wojtow prezydentow i burmistrzow na wiele > miesiecy - i kolejnej kampanii - to jest dopiero nieracjonalne i szkodliwe. > co jest lepsze? ale wrocmy do tego jak kaczynscy szanuja prawo. pamietasz jeszcze jak to sie > stalo ze lech kaczynski byl rok temu formalnie prezydentem kraju i prezydentem > miasta? nie byl prezydentem kraju i miasta. Uchwala rady miejskiej nie jest konstytutywna. Co do tego, ze z powodow poltycznych rada sie spoznila, zgadzam sie. dzisiaj mamy blizniacza sytuacje. i czy pamietasz ze to bylo zrobione z pelna premedytacja? dlatego > panowi kaczynscy mowiacy o szacunku dla prawa sa sztandarowym przykladem > cynizmu i hipokryzji w tej sytuacji nie ma dobrego wyjscia - abolicja jest daleko bardziej idacym naruszeniem prawa i przyzwoitosci. co zrobic z ludzmi, ktorzy niechcacy, kandydujac do samorzadu, pozbyli sie mandatow poselskich/senatorskich i pies z kulawa noga sie o nich nie upomnial? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 21:09 michal00 napisał: > > czyli trzeba popierac zle prawo jesli dziala wobec innych a nie dazyc do > tego > > zeby zle prawo bylo eliminowane w dzialaniach wobec nas. jak w tym kawale > : > zeby > > > > sasiadowi wszystkie kaczki powyzdychaly > > > > Nie, nie nalezy popierac zlego prawa. Rzecz w tym, ze nie mozna lamac nawet > zlego prawa. trzeba je poprawiac. > a kto tu mowi o lamaniu? trzeba najpierw sprawdzic czy to prawo w ogole jest konstytucyjne. bo to ze jest glupie i zle to widac jak na dloni > wlasnie. sprawa ma wiec charakter prawny a nie polityczny i dobre wladze > > panstwowe powinny dazyc do zminimalizowania z nie powieszenia zamieszania > > > zwiazanego z ta sprawa > > > > > > gdzie widzisz powiekszanie zamieszania ze strony wladz? ma jedna wypowiedz > kogos z rzadu mamy 10 wypowiedzi bufetowej, czyz nie? > nie. widze ze nie dasz rady pisac bez przezywanek spod budki z piwem > czy naprawde rzad (klub pis prezydent) nie moga wystapic to tk z zapytaniem? > > cieeeeekawe > > > > a w jakim trybie? i dlaczego druga strona nie wystepuje z takim zapytaniem? > juz wystapila jakbys nie wiedzial ekspercie > > > > > a ja slyszalem an wlasne uszy wypowiedz dorna; hgw nie jest prezydentem > > warszawy. i lekko belkotliwa wypowiedz kaczynskiego z ktorej wynikalo to > samo > > > > > > > chodzi o to, ze mandat wygasa z mocy prawa. Pisalem juz o tym, ze wypowiedzi > Kaczora nie puszczono w calosci. > to czy wygasa ustali sad a nie kaczynscy > > > > szczerze mowiac watpie. przeciez ludzie bez honoru i skrupulow wykorzysta > ja > > kazdy pretekst by utrwalac i poszerzac swoja wladze > > > > propozycja padla. odpowiedz sam widzisz. > propozycja od osoby kompletnie niewiarygodnej. hgw chce slusznie zdac sie w tej sprawie na sady a nie polegac na czym rownie efemerycznym jak obietnice kaczynskiego. nota bene - oczywiscie propozycja nie jest hojna - a przeciwnie hgw stalaby sie podwladna kaczynskiego ktora moglby w dowolnej chwili odwolac. tymczasem hgw jest niezaleznym i samorzadnym prezydentem warszawy. nikt przy zdrowych zmyslach by sie na taka zamiane nie zgodzil > > > > tja. dziwnym trafem tym razem te same argumenty jakos nie sa podnoszone. > > sytuacja zawieszenia prawnego 5% wojtow prezydentow i burmistrzow na wiel > e > > miesiecy - i kolejnej kampanii - to jest dopiero nieracjonalne i szkodliw > e. > > > > co jest lepsze? > mysle ze w tej sytuacji trzeba zaufac madrosci sedziow. na dobra wole kaczynskich liczyc nie mozna. > ale wrocmy do tego jak kaczynscy szanuja prawo. pamietasz jeszcze jak to sie > > stalo ze lech kaczynski byl rok temu formalnie prezydentem kraju i > prezydentem > > miasta? > > nie byl prezydentem kraju i miasta. Uchwala rady miejskiej nie jest > konstytutywna. Co do tego, ze z powodow poltycznych rada sie spoznila, zgadzam > sie. dzisiaj mamy blizniacza sytuacje. nie. dzisiaj nie mamy blizniaczej sytuacji. dzis mamy zle prawo ktore zapewne okaze sie niekonstytucyjne i ktore z blahych powoidow podwaza wynik wyborow i utrudnia prace legalnych wladz samorzadowych. rok temu bylo manipulowanie prawem dla partykularnych celow politycznych. nb rok temu ci sie to podobalo > > i czy pamietasz ze to bylo zrobione z pelna premedytacja? dlatego > > panowi kaczynscy mowiacy o szacunku dla prawa sa sztandarowym przykladem > > cynizmu i hipokryzji > > w tej sytuacji nie ma dobrego wyjscia - abolicja jest daleko bardziej idacym > naruszeniem prawa i przyzwoitosci. co zrobic z ludzmi, ktorzy niechcacy, > kandydujac do samorzadu, pozbyli sie mandatow poselskich/senatorskich i > pies z kulawa noga sie o nich nie upomnial? automatycznie sie wyzbyli tych praw? zupelnie bez swojej wiedzy? jesli tak - to bylby faktycznie kolejny dowod na kretynskie prawo ale na pewno nie powod zeby aprobowac kretynskie prawo w innych sytuacjach Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 21:24 > > a kto tu mowi o lamaniu? trzeba najpierw sprawdzic czy to prawo w ogole jest > konstytucyjne. bo to ze jest glupie i zle to widac jak na dloni > nie bardziej glupie i zle niz np. prawo podatkowe > > > wlasnie. sprawa ma wiec charakter prawny a nie polityczny i dobre wladze > > > > panstwowe powinny dazyc do zminimalizowania z nie powieszenia zamie > szania > > > > > zwiazanego z ta sprawa > > > > > > > > > > gdzie widzisz powiekszanie zamieszania ze strony wladz? ma jedna wypowie > dz > > kogos z rzadu mamy 10 wypowiedzi bufetowej, czyz nie? > > > > nie. widze ze nie dasz rady pisac bez przezywanek spod budki z piwem > w kazdym razie nie jestem gorszy niz 3/4 PO, ktore tak wlasnie obzywa pierwsza prezydent warszawy posiadajaca kontakt z silami nadprzyrodzonymi. > > czy naprawde rzad (klub pis prezydent) nie moga wystapic to tk z zapytan > iem? > > > cieeeeekawe > > > > > > > a w jakim trybie? i dlaczego druga strona nie wystepuje z takim zapytanie > m? > > > > juz wystapila jakbys nie wiedzial ekspercie > nie jestem ekspertem. kiedy wystapila? i pytanie pomocnicze - skoro wystapila, to skad pretensje, ze ktos inny nie wystapil? > > > > > > a ja slyszalem an wlasne uszy wypowiedz dorna; hgw nie jest prezyde > ntem > > > warszawy. i lekko belkotliwa wypowiedz kaczynskiego z ktorej wynika > lo to > > samo > > > > > > > > > > > chodzi o to, ze mandat wygasa z mocy prawa. Pisalem juz o tym, ze wypowie > dzi > > Kaczora nie puszczono w calosci. > > > > > to czy wygasa ustali sad a nie kaczynscy > tak wlasnie mowil kaczor > > > > > > > > szczerze mowiac watpie. przeciez ludzie bez honoru i skrupulow wyko > rzysta > > ja > > > kazdy pretekst by utrwalac i poszerzac swoja wladze > > > > > > > propozycja padla. odpowiedz sam widzisz. > > > > propozycja od osoby kompletnie niewiarygodnej. hgw chce slusznie zdac sie w tej > > sprawie na sady a nie polegac na czym rownie efemerycznym jak obietnice > kaczynskiego. nota bene - oczywiscie propozycja nie jest hojna - a przeciwnie > hgw stalaby sie podwladna kaczynskiego ktora moglby w dowolnej chwili odwolac. gdyby ja odwolal, to pogorszylby swoja sytuacje, to jasne. Ale w jednym masz racje - Jarek zlozyl ta propozycje taktycznie wiedzac, ze pani B. jej nie przyjmie liczac po cichu na przychylnosc lze-trybunalow. > tymczasem hgw jest niezaleznym i samorzadnym prezydentem warszawy. nikt przy > zdrowych zmyslach by sie na taka zamiane nie zgodzil > jw. > > > > > > tja. dziwnym trafem tym razem te same argumenty jakos nie sa podnos > zone. > > > sytuacja zawieszenia prawnego 5% wojtow prezydentow i burmistrzow n > a wiel > > e > > > miesiecy - i kolejnej kampanii - to jest dopiero nieracjonalne i sz > kodliw > > e. > > > > > > > co jest lepsze? > > > > > mysle ze w tej sytuacji trzeba zaufac madrosci sedziow. na dobra wole > kaczynskich liczyc nie mozna. > zaufac madrosci sedziow? w takim razie nie rozumiem, dlaczego masz za zle Kaczorom, ze swoimi decyzjami chca oddac sprawe w rece sedziow. > > > ale wrocmy do tego jak kaczynscy szanuja prawo. pamietasz jeszcze jak to > sie > > > stalo ze lech kaczynski byl rok temu formalnie prezydentem kraju i > > > prezydentem > > > miasta? > > > > nie byl prezydentem kraju i miasta. Uchwala rady miejskiej nie jest > > konstytutywna. Co do tego, ze z powodow poltycznych rada sie spoznila, > zgadzam > > sie. dzisiaj mamy blizniacza sytuacje. > > > > nie. dzisiaj nie mamy blizniaczej sytuacji. dzis mamy zle prawo ktore zapewne > okaze sie niekonstytucyjne i ktore z blahych powoidow podwaza wynik wyborow i > utrudnia prace legalnych wladz samorzadowych. rok temu bylo manipulowanie > prawem dla partykularnych celow politycznych. nb rok temu ci sie to podobalo Mamy blizniacza sytuacje w sensie postepowania rady miejskiej spozniajacej sie z ogloszeniem wygasniecia mandatu. Nowelizacja podobala mi sie dlatego, ze dzieki niej mozna bylo uniknac permanentnej kampanii wyborczej przez prawie rok. > > > > > i czy pamietasz ze to bylo zrobione z pelna premedytacja? dlatego > > > panowi kaczynscy mowiacy o szacunku dla prawa sa sztandarowym przyk > ladem > > > cynizmu i hipokryzji > > > > w tej sytuacji nie ma dobrego wyjscia - abolicja jest daleko bardziej ida > cym > > naruszeniem prawa i przyzwoitosci. co zrobic z ludzmi, ktorzy niechcacy, > > > kandydujac do samorzadu, pozbyli sie mandatow poselskich/senatorskich i > > pies z kulawa noga sie o nich nie upomnial? > > > automatycznie sie wyzbyli tych praw? zupelnie bez swojej wiedzy? jesli tak - to > > bylby faktycznie kolejny dowod na kretynskie prawo ale na pewno nie powod zeby > aprobowac kretynskie prawo w innych sytuacjach > > Tak samo automatycznie jak gronkowiec. cos przeoczyli. pomomo tego nikt ich nie bronil. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 21:43 michal00 napisał: > > > > > a kto tu mowi o lamaniu? trzeba najpierw sprawdzic czy to prawo w ogole > jest > > konstytucyjne. bo to ze jest glupie i zle to widac jak na dloni > > > > > nie bardziej glupie i zle niz np. prawo podatkowe > cale prawo pdoatkowe? czy masz na mysli jakis konkretny przepis? > > nie. widze ze nie dasz rady pisac bez przezywanek spod budki z piwem > > > w kazdym razie nie jestem gorszy niz 3/4 PO, ktore tak wlasnie obzywa pierwsza > prezydent warszawy posiadajaca kontakt z silami nadprzyrodzonymi. > cos ci sie chyba wydaje. > > > czy naprawde rzad (klub pis prezydent) nie moga wystapic to tk z z > apytan > > iem? > > > > cieeeeekawe > > > > > > > > > > a w jakim trybie? i dlaczego druga strona nie wystepuje z takim zap > ytanie > > m? > > > > > > > juz wystapila jakbys nie wiedzial ekspercie > > > > nie jestem ekspertem. kiedy wystapila? w zeszlym tygodniu > i pytanie pomocnicze - skoro wystapila, to skad pretensje, ze ktos > inny nie wystapil? bo `ktos inny' winien sam to zrobic w pierwszej kolejnosci. i poczekac z dzialaniami do uzyskania orzeczenia. naturalnie - gdyby chodzilo o szacunek dla prawa i dobro obywateli... > > > > to czy wygasa ustali sad a nie kaczynscy > > > > tak wlasnie mowil kaczor > przeciwnie. kaczynski juz ustalil jaki jest stan prawny > > propozycja od osoby kompletnie niewiarygodnej. hgw chce slusznie zdac sie > w > tej > > > > sprawie na sady a nie polegac na czym rownie efemerycznym jak obietnice > > kaczynskiego. nota bene - oczywiscie propozycja nie jest hojna - a przeci > wnie > > hgw stalaby sie podwladna kaczynskiego ktora moglby w dowolnej chwili > odwolac. > > gdyby ja odwolal, to pogorszylby swoja sytuacje, to jasne. niekoniecznie. moglby uzyc jakiego medialnie nosnego pretekstu jak to ma w zwyczaju > Ale w jednym masz > racje - Jarek zlozyl ta propozycje taktycznie wiedzac, ze pani B. jej nie > przyjmie liczac po cichu na przychylnosc lze-trybunalow. > ejze. szacunek dla prawa powinien chyba obejmowac takze szacunek dla niezawislych sadow niemniej punkt dla ciebie - kaczynski zlozyl te propozycje tylko dlatego ze jest nie do przyjecia. stad moja teza o zaklamaniu gierkach i intrygach > > > > mysle ze w tej sytuacji trzeba zaufac madrosci sedziow. na dobra wole > > kaczynskich liczyc nie mozna. > > > > zaufac madrosci sedziow? w takim razie nie rozumiem, dlaczego masz za zle > Kaczorom, ze swoimi decyzjami chca oddac sprawe w rece sedziow. > niezupelnie. kaczynscy juz sprawe rozstrzygneli a kwestie czekania na wyroki sadu traktuja jako przykra koniecznosc. nie postala im w glowie mysl ze nalezy najpierw zapytac tk o zdanie a dopiero potem dzialac > > > > nie. dzisiaj nie mamy blizniaczej sytuacji. dzis mamy zle prawo ktore zap > ewne > > okaze sie niekonstytucyjne i ktore z blahych powoidow podwaza wynik wybor > ow i > > utrudnia prace legalnych wladz samorzadowych. rok temu bylo manipulowanie > > > prawem dla partykularnych celow politycznych. nb rok temu ci sie to podob > alo > > Mamy blizniacza sytuacje w sensie postepowania rady miejskiej spozniajacej sie > z ogloszeniem wygasniecia mandatu. Nowelizacja podobala mi sie dlatego, ze > dzieki niej mozna bylo uniknac permanentnej kampanii wyborczej przez prawie > rok. > he he he. a teraz ci sie podoba ze status wladz warszawy bedzie nieustalony przez dlugi czas a potem moze dojsc do kampanii. jak to sie gusta zmieniaja. a sytuacja nie jest blizniacza poniewaz z jednej strony mielism dzialanie z premedytacja rok temu (wbrew zasadom demokracji) a z drugiej mamy walke o to zeby nie wydawac sporych pieniedzy i nie utrudniac zarzadzania wielkim miastem z powodu blahego pretekstu > > > > automatycznie sie wyzbyli tych praw? zupelnie bez swojej wiedzy? jesli ta > k - > to > > > > bylby faktycznie kolejny dowod na kretynskie prawo ale na pewno nie powod > > zeby > > aprobowac kretynskie prawo w innych sytuacjach > > > > > > Tak samo automatycznie jak gronkowiec. cos przeoczyli. a co przeoczyli? moze jakies zdanie w dokumencie ktory podpisali? > pomomo tego nikt ich nie bronil. ile bylo takich przypadkow? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 22:27 > > > > nie bardziej glupie i zle niz np. prawo podatkowe > > > > > cale prawo pdoatkowe? czy masz na mysli jakis konkretny przepis? mam na mysli wiele przepisow. wezmy toporny przyklad - deklaracje vat sklada sie 25 kazdego miesiaca a cit 20-go. sprobuj urzednikowi powiedziec, zeby przymknal oko na twoje spoznienie uzasadniajac to, ze "prawo jest zle". inny przyklad - wybor formy opodatkowania dla osob fizycznych- jezeli nie zmiescisz sie w terminie, to nie masz mozliwosci zmian. itd. itp. > > > cos ci sie chyba wydaje. > > nie wydaje mi sie. pani B. sama o tych kontaktach mowila. A w PO nazywaja ja "Bufetowa", "Dosia", albo "Gronkowiec" > > > w zeszlym tygodniu a moglbys podac szczegoly tego wystapienia i zrodlo informacji? > > przeciwnie. kaczynski juz ustalil jaki jest stan prawny > > mowiac jednoczesnie, ze mozna to zaskarzyc do sadu, czego tvn juz nie puscil. ejze. szacunek dla prawa powinien chyba obejmowac takze szacunek dla > niezawislych sadow dla niezawislych - tak. > > niemniej punkt dla ciebie - kaczynski zlozyl te propozycje tylko dlatego ze > jest nie do przyjecia. stad moja teza o zaklamaniu gierkach i intrygach > no coz, pani B. mogla "sprawdzic", jezeli tego nie zrobila, to niech ma do siebie pretensje i nie opowiada, ze jk chce jej odebrac zabawki. > niezupelnie. kaczynscy juz sprawe rozstrzygneli a kwestie czekania na wyroki > sadu traktuja jako przykra koniecznosc. nie postala im w glowie mysl ze nalezy > najpierw zapytac tk o zdanie a dopiero potem dzialac > > nie wydaje mi sie, ze taki tryb jest mozliwy. > he he he. a teraz ci sie podoba ze status wladz warszawy bedzie nieustalony > przez dlugi czas a potem moze dojsc do kampanii. jak to sie gusta zmieniaja. > > tak wypadlo przez niedolestwo bufetowej. osobiscie wolalbym jedna jakas forme abolicji w zamian za koncesje ze strony platformeriuszy. a sytuacja nie jest blizniacza poniewaz z jednej strony mielism dzialanie z > premedytacja rok temu (wbrew zasadom demokracji) a z drugiej mamy walke o to > zeby nie wydawac sporych pieniedzy i nie utrudniac zarzadzania wielkim miastem > z powodu blahego pretekstu > > > zasady demokracji nie zostaly zlamane - tk niczego takiego nie orzekl, wiec nie zmyslaj. A dzisiejsza historia to wylaczna wina pani B. i dobrze o tym wiesz. > > a co przeoczyli? moze jakies zdanie w dokumencie ktory podpisali? > przeoczyli, ze wybor do samorzadu pozbawia mandatu poselskiego/senatorskiego > ile bylo takich przypadkow? > a jakie to ma znaczenie? mowimy o zasadach, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 22:52 michal00 napisał: > > > > > > nie bardziej glupie i zle niz np. prawo podatkowe > > > > > > > > > cale prawo pdoatkowe? czy masz na mysli jakis konkretny przepis? > > mam na mysli wiele przepisow. wezmy toporny przyklad - deklaracje vat sklada > sie 25 kazdego miesiaca a cit 20-go. sprobuj urzednikowi powiedziec, zeby > przymknal oko na twoje spoznienie uzasadniajac to, ze "prawo jest zle". a jaka grozi sankcja za spoznienie? zamkniecie firmy? no i jeszcze drobiazg: w tym przypadku straty poniesie tazke miasto... > inny przyklad - wybor formy opodatkowania dla osob fizycznych- > jezeli nie zmiescisz sie w terminie, to nie masz mozliwosci zmian. to takze wiaze sie na ogol z drobnymi roznicami wysokosci podatkow > itd. itp. jakos zaden przyklad nie wydaje mi sie porownywalny > > > > > > > cos ci sie chyba wydaje. > > > nie wydaje mi sie. pani B. sama o tych kontaktach mowila. A w PO nazywaja > ja "Bufetowa", "Dosia", albo "Gronkowiec" prosze prosze. bardzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec > > > > > > > w zeszlym tygodniu > > a moglbys podac szczegoly tego wystapienia i zrodlo informacji? > strony zycia warszawy na przyklad: >> PO zaskarżyła do Trybunału Konstytucyjnego przepisy ordynacji samorządowej autor: IAR, mz, 2007-01-24, Ostatnia aktualizacja: 2007-01-24 <...> Platforma Obywatelska zaskarżyła też do Trybunału Konstytucyjnego niektóre przepisy trzech ustaw: o samorządzie terytorialnym, samorządową ordynację wyborczą oraz ustawę o bezpośrednim wyborze wójta, burmistrza i prezydenta miasta. Wiceszef klubu PO Zbigniew Chlebowski powiedział, że w tych trzech ustawach jest szereg niejasności, choćby odnośnie wspomnianego już terminu składania oświadczeń majątkowych. Zdaniem Chlebowskiego nie tylko istnieją różne terminy składnia tych dokumentów przez samorządowców, czy ich współmałżonków, ale też w różnych ustawach przewidziane są różne konsekwencje za nieprzestrzeganie tych samych przepisów. Zdaniem wiceszefa PO są to poważne zaniedbania ze strony ustawodawcy. Zdaniem Chlebowskiego, aby wyjaśnić wszelkie wątpliwości jednoznacznie powinien wypowiedzieć się w tej kwestii Trybunał Konstytucyjny. Wniosek trafił już do Trybunału Konstytucyjnego. << > > > > przeciwnie. kaczynski juz ustalil jaki jest stan prawny > > > > mowiac jednoczesnie, ze mozna to zaskarzyc do sadu, czego tvn juz nie puscil. > slyszalem w rzadowym radiu co powiedzial > > ejze. szacunek dla prawa powinien chyba obejmowac takze szacunek dla > > niezawislych sadow > > dla niezawislych - tak. > he he he. rozumiem ze to premier i jego zwolennicy maja tu zdanie rozstrzygajace? > > > > niemniej punkt dla ciebie - kaczynski zlozyl te propozycje tylko dlatego > ze > > jest nie do przyjecia. stad moja teza o zaklamaniu gierkach i intrygach > > > > no coz, pani B. mogla "sprawdzic", jezeli tego nie zrobila, to niech ma do > siebie pretensje i nie opowiada, ze jk chce jej odebrac zabawki. > niezaleznie od mandatu hgw - prawo jest zle i prawdopodnie niekonstytucyjne. w dodatku karze w istocie miasto i jego mieszkancow > > > niezupelnie. kaczynscy juz sprawe rozstrzygneli a kwestie czekania na wyr > oki > > sadu traktuja jako przykra koniecznosc. nie postala im w glowie mysl ze > nalezy > > najpierw zapytac tk o zdanie a dopiero potem dzialac > > > > nie wydaje mi sie, ze taki tryb jest mozliwy. > a mnie sie wydaje przeciwnie. > > > he he he. a teraz ci sie podoba ze status wladz warszawy bedzie nieustalo > ny > > przez dlugi czas a potem moze dojsc do kampanii. jak to sie gusta zmienia > ja. > > > > > > tak wypadlo przez niedolestwo bufetowej. osobiscie wolalbym jedna jakas forme > abolicji w zamian za koncesje ze strony platformeriuszy. > toz to bylby niemal stolik brydzowy. a nam przeciez chodzi o pryncypia - nieprawdaz? > a sytuacja nie jest blizniacza poniewaz z jednej strony mielism dzialanie z > > premedytacja rok temu (wbrew zasadom demokracji) a z drugiej mamy walke o > to > > zeby nie wydawac sporych pieniedzy i nie utrudniac zarzadzania wielkim > miastem > > z powodu blahego pretekstu > > > > > > zasady demokracji nie zostaly zlamane - tk niczego takiego nie orzekl, > wiec nie zmyslaj. dobrze dobrze. doskonale pamietam ta gorszaca obstrukcje w wykonaniu radnych pis-u i nerwowe handle w sejmie zeby zdazyc z ustawa zanim pana prawnika szanujacego prawo - lecha k. uda sie oderwac z urzedu prezydenta warszawy trudno wiec wierzyc w szczegolny szacunek dla prawa panow kaczynskich. conajwyzej w spryt w manipulacjach kruczkami prawnymi. a to spora roznica > A dzisiejsza historia to wylaczna wina pani B. i dobrze o tym wiesz. hgw jest winna drobnego zaniedbania ktore rozdmuchano w wielka awanture > > > > > a co przeoczyli? moze jakies zdanie w dokumencie ktory podpisali? > > > > przeoczyli, ze wybor do samorzadu pozbawia mandatu poselskiego/senatorskiego > i w zadnym momencie to nie zostalo im explicite wylozone ze musza wybrac? jesli tak to oczywiscie kolejny przyklad zlego prawa > > > ile bylo takich przypadkow? > > > > a jakie to ma znaczenie? mowimy o zasadach, prawda? > o zasadach? doprawdy? rok temu - przy okazji sprawy warszawy - nie byles taki pryncypialny - raczej sklaniales sie do pragmatyki. skad taka zmiana? oczywiscie - kwestia zawieszenia 6% prezydentow i burmistrzow jest znacznie powazniejsza niz kwestia zastapienia paru parlamentarzystow przez ich partyjnych kolegow i stad tez sila rzeczy sprawa ma wieksze reperkusje Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 23:32 > > > a jaka grozi sankcja za spoznienie? zamkniecie firmy? > no i jeszcze drobiazg: w tym przypadku straty poniesie tazke miasto... kara finansowa. i jeszcze drobiazg: w tym przypadku straty moga poniesc pracownicy > > > inny przyklad - wybor formy opodatkowania dla osob fizycznych- > > jezeli nie zmiescisz sie w terminie, to nie masz mozliwosci zmian. > > to takze wiaze sie na ogol z drobnymi roznicami wysokosci podatkow > > > itd. itp. to sie moze wiazac z wielkimi roznicami w wysokosci podatkow. > jakos zaden przyklad nie wydaje mi sie porownywalny > bo z gory zakladasz, ze krzywda p. B przekracza wszelkie ludzkie miary. > > > > > > > > > > > > cos ci sie chyba wydaje. > > > > > nie wydaje mi sie. pani B. sama o tych kontaktach mowila. A w PO nazywaja > > > ja "Bufetowa", "Dosia", albo "Gronkowiec" > > prosze prosze. bardzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec > > ciesze sie, ze moglem poglebic twa wiedze, choc ubolewam, ze tak nieznacznie. > > > > > > > > > w zeszlym tygodniu > > > > a moglbys podac szczegoly tego wystapienia i zrodlo informacji? > > > > strony zycia warszawy na przyklad: > > >> > PO zaskarżyła do Trybunału Konstytucyjnego przepisy ordynacji samorządowej > > autor: IAR, mz, 2007-01-24, Ostatnia aktualizacja: 2007-01-24 > > <...> > > Platforma Obywatelska zaskarżyła też do Trybunału Konstytucyjnego niektóre > przepisy trzech ustaw: o samorządzie terytorialnym, samorządową ordynację > wyborczą oraz ustawę o bezpośrednim wyborze wójta, burmistrza i prezydenta > miasta. Wiceszef klubu PO Zbigniew Chlebowski powiedział, że w tych trzech > ustawach jest szereg niejasności, choćby odnośnie wspomnianego już terminu > składania oświadczeń majątkowych. Zdaniem Chlebowskiego nie tylko istnieją > różne terminy składnia tych dokumentów przez samorządowców, czy ich > współmałżonków, ale też w różnych ustawach przewidziane są różne konsekwencje > za nieprzestrzeganie tych samych przepisów. Zdaniem wiceszefa PO są to poważne > zaniedbania ze strony ustawodawcy. Zdaniem Chlebowskiego, aby wyjaśnić wszelkie > > wątpliwości jednoznacznie powinien wypowiedzieć się w tej kwestii Trybunał > Konstytucyjny. > > > Wniosek trafił już do Trybunału Konstytucyjnego. No to swietnie, Dlaczego w takim razie domagasz sie od Kaczora, by dublowal wniosek? > > > > > > > przeciwnie. kaczynski juz ustalil jaki jest stan prawny > > > > > > > mowiac jednoczesnie, ze mozna to zaskarzyc do sadu, czego tvn juz nie pus > cil. > > > > > slyszalem w rzadowym radiu co powiedzial > nie slyszales calosci. puszczono tylko czesc jego wypowiedzi. > > > > ejze. szacunek dla prawa powinien chyba obejmowac takze szacunek dla > > > niezawislych sadow > > > > dla niezawislych - tak. > > > > he he he. rozumiem ze to premier i jego zwolennicy maja tu zdanie > rozstrzygajace? > zle rozumiesz > > > > > > niemniej punkt dla ciebie - kaczynski zlozyl te propozycje tylko dl > atego > > ze > > > jest nie do przyjecia. stad moja teza o zaklamaniu gierkach i intry > gach > > > jest do przyjecia, ale Jarek bedac dobrym psychologiem wie, ze pani B. je nie przyjmie. Jarek chce odeprzec zarzut, ze tylko swoich mianuje, co mu sie skutecznie udaje. > > no coz, pani B. mogla "sprawdzic", jezeli tego nie zrobila, to niech ma d > o > > siebie pretensje i nie opowiada, ze jk chce jej odebrac zabawki. > > > > > niezaleznie od mandatu hgw - prawo jest zle i prawdopodnie niekonstytucyjne. w > dodatku karze w istocie miasto i jego mieszkancow > karze? bez przesady. na mojego ulubionego JK moglbym glosowac nawet co tydzien :-) > > > > > he he he. a teraz ci sie podoba ze status wladz warszawy bedzie nie > ustalo > > ny > > > przez dlugi czas a potem moze dojsc do kampanii. jak to sie gusta z > mienia > > ja. wolalbym, zeby sie dogadali - np. PO popiera lustracje majatkowa, a PiS zgadza sie na "abolicje". > > > > > > > > > > tak wypadlo przez niedolestwo bufetowej. osobiscie wolalbym jedna jakas f > orme > > abolicji w zamian za koncesje ze strony platformeriuszy. > > > > toz to bylby niemal stolik brydzowy. a nam przeciez chodzi o pryncypia - > nieprawdaz? > jw. > > a sytuacja nie jest blizniacza poniewaz z jednej strony mielism dzialanie > z > > > premedytacja rok temu (wbrew zasadom demokracji) a z drugiej mamy w > alke o > > to > > > zeby nie wydawac sporych pieniedzy i nie utrudniac zarzadzania wiel > kim > > miastem > > > z powodu blahego pretekstu > > > > > > > > > zasady demokracji nie zostaly zlamane - tk niczego takiego nie orzekl, > > wiec nie zmyslaj. > > > dobrze dobrze. doskonale pamietam ta gorszaca obstrukcje w wykonaniu radnych > pis-u i nerwowe handle w sejmie zeby zdazyc z ustawa zanim pana prawnika > szanujacego prawo - lecha k. uda sie oderwac z urzedu prezydenta warszawy > > trudno wiec wierzyc w szczegolny szacunek dla prawa panow kaczynskich. > conajwyzej w spryt w manipulacjach kruczkami prawnymi. a to spora roznica > Powtarzam po raz kolejny - tk nie zakwestionowal tych zmian. Moze ci sie to nie podobac, ale takie sa fakty. > > A dzisiejsza historia to wylaczna wina pani B. i dobrze o tym wiesz. > > > hgw jest winna drobnego zaniedbania ktore rozdmuchano w wielka awanture > "rozdmuchano" - dobre sobie. a kto rozdmuchal? elfy? krasnoludki? babcie klozetowe? Do czasu gdy nie wyszlo, ze pani B. odznacza sie ospaloscia wywalono w kosmos sporo radnych i burmistrzow na co nikt specjalnie nie zwracal uwagi. > > > > > > a co przeoczyli? moze jakies zdanie w dokumencie ktory podpisali? > > > przeoczyli zapis w ustawie. > > przeoczyli, ze wybor do samorzadu pozbawia mandatu poselskiego/senatorski > ego > > > > > i w zadnym momencie to nie zostalo im explicite wylozone ze musza wybrac? jesli > > tak to oczywiscie kolejny przyklad zlego prawa > nie zostalo im wylozone. > > > > > > ile bylo takich przypadkow? > > > > > > > a jakie to ma znaczenie? mowimy o zasadach, prawda? > > > > o zasadach? doprawdy? rok temu - przy okazji sprawy warszawy - nie byles taki > pryncypialny - raczej sklaniales sie do pragmatyki. skad taka zmiana? caly czas sklaniam sie do pragmatyki, tyle ze rok temu nie bylo mowy o wygasnieciu mandatu prezydenta. przesledz watki. Pierwszy bym tego zazadal jakby co ;-) A tak w ogole to ty rok temu odgrazales sie TS Kaczorowi z racji rzekomego piastowania dwoch stanowisk. :-) > oczywiscie - kwestia zawieszenia 6% prezydentow i burmistrzow jest znacznie > Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: gierki intrygi hipokryzja... zalosne :( 27.01.07, 23:55 michal00 napisał: > > > > > > > a jaka grozi sankcja za spoznienie? zamkniecie firmy? > > no i jeszcze drobiazg: w tym przypadku straty poniesie tazke miasto... > > kara finansowa. i jeszcze drobiazg: w tym przypadku straty moga poniesc > pracownicy > jaka kare finansowa poniesie firma za 2 dni spoznienia? > > > > > inny przyklad - wybor formy opodatkowania dla osob fizycznych- > > > jezeli nie zmiescisz sie w terminie, to nie masz mozliwosci zmian. > > > > to takze wiaze sie na ogol z drobnymi roznicami wysokosci podatkow > > > > > itd. itp. > > to sie moze wiazac z wielkimi roznicami w wysokosci podatkow. > w kazdym wypadku ograniczonymi do roku. rozumie ze jest istotny techniczny powod takiej regulacji: mianowicie nie da sie laczyc dwu roznych form rozliczania dzialalnosci w roku podatkowym. > > jakos zaden przyklad nie wydaje mi sie porownywalny > > > > bo z gory zakladasz, ze krzywda p. B przekracza wszelkie ludzkie miary. > tu chodzi o raczej o krzywde wyborcow podatnikow i miasta. > > > > > > > > cos ci sie chyba wydaje. > > > > > > > nie wydaje mi sie. pani B. sama o tych kontaktach mowila. A w PO na > zywaja > > > > > ja "Bufetowa", "Dosia", albo "Gronkowiec" > > > > prosze prosze. bardzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec > > > > > > ciesze sie, ze moglem poglebic twa wiedze, choc ubolewam, ze tak nieznacznie. > coz. w kwestii przezwisk jestes prawdzimym znawca > > > > > > Wniosek trafił już do Trybunału Konstytucyjnego. > > > No to swietnie, Dlaczego w takim razie domagasz sie od Kaczora, by dublowal > wniosek? > domagam sie raczej by przed podjeciem daleko idacych dzialan (szkodliwych dla dzialalnoci wielu miast i gmin) zaczekal na opinie tk > > > > > > > > > > przeciwnie. kaczynski juz ustalil jaki jest stan prawny > > > > > > > > > > mowiac jednoczesnie, ze mozna to zaskarzyc do sadu, czego tvn juz n > ie pus > > cil. > > > > > > > > > slyszalem w rzadowym radiu co powiedzial > > > > nie slyszales calosci. puszczono tylko czesc jego wypowiedzi. > no prosze. nawet publiczne radio jest juz przeciw niemu. > > > > > > ejze. szacunek dla prawa powinien chyba obejmowac takze szacunek dl > a > > > > niezawislych sadow > > > > > > dla niezawislych - tak. > > > > > > > he he he. rozumiem ze to premier i jego zwolennicy maja tu zdanie > > rozstrzygajace? > > zle rozumiesz > no to jak mam rozumiec twoje okreslenie `zyczliwe lze-trybunaly'? kto rozstrzygnal ze sa stronnicza a nie niezawisle? > > > > > > > > niemniej punkt dla ciebie - kaczynski zlozyl te propozycje ty > lko dl > > atego > > > ze > > > > jest nie do przyjecia. stad moja teza o zaklamaniu gierkach i > intry > > gach > > > > > > > jest do przyjecia, ale Jarek bedac dobrym psychologiem wie, ze pani B. je nie > przyjmie. Jarek chce odeprzec zarzut, ze tylko swoich mianuje, co mu sie > skutecznie udaje. e tam. to tylko podkresla to jego widoczna hipokryzje i intryganctwo > > > > no coz, pani B. mogla "sprawdzic", jezeli tego nie zrobila, to niec > h ma d > > o > > > siebie pretensje i nie opowiada, ze jk chce jej odebrac zabawki. > > > > > > > > > niezaleznie od mandatu hgw - prawo jest zle i prawdopodnie niekonstytucyj > ne. > w > > dodatku karze w istocie miasto i jego mieszkancow > > > > karze? bez przesady. na mojego ulubionego JK moglbym glosowac nawet co > tydzien :-) > pewnie. to i tak bylaby zadna roznica dla wynikow pracy rzadu kaczynskiego. no ale niektorzy politycy moga chciec zrobic cos konkretnego i pozytecznego dla ludzi > > wolalbym, zeby sie dogadali - np. PO popiera lustracje majatkowa, > a PiS zgadza sie na "abolicje". > jeszcze niedawno krytykowales abolicje ze stanowisk pryncypialnych. zdecyduj sie na cos > > > > dobrze dobrze. doskonale pamietam ta gorszaca obstrukcje w wykonaniu radn > ych > > pis-u i nerwowe handle w sejmie zeby zdazyc z ustawa zanim pana prawnika > > szanujacego prawo - lecha k. uda sie oderwac z urzedu prezydenta warszawy > > > > > trudno wiec wierzyc w szczegolny szacunek dla prawa panow kaczynskich. > > conajwyzej w spryt w manipulacjach kruczkami prawnymi. a to spora roznica > > > > > Powtarzam po raz kolejny - tk nie zakwestionowal tych zmian. Moze ci sie to nie > > podobac, ale takie sa fakty. > kruczki okazaly sie dobrze przygotowane. mala to dla mnie pociecha ze szuler nie dal sie zlapac > > > > > A dzisiejsza historia to wylaczna wina pani B. i dobrze o tym wiesz > . > > > > > > hgw jest winna drobnego zaniedbania ktore rozdmuchano w wielka awanture > > > > "rozdmuchano" - dobre sobie. a kto rozdmuchal? elfy? krasnoludki? babcie > klozetowe? byc moze mozna ich i tak ich okreslic. kazde z tych okreslen jest zupelnie niezle > Do czasu gdy nie wyszlo, ze pani B. odznacza sie ospaloscia wywalono > w kosmos sporo radnych i burmistrzow na co nikt specjalnie nie zwracal uwagi. nie slyszalem by kogos wywalono. generalnie sprawa jest bardzo swieza Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Zastanawia mnie nieproporcjonalnie duża liczba 27.01.07, 21:33 fanów mega-oszołoma JKM na tym forum. oleg3 napisał: > Można J. Kaczyńskiego nie lubić (sam nie lubię socjalistów), Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Zastanawia mnie nieproporcjonalnie duża liczb 27.01.07, 22:35 podejrzewam, że za liczna grupę fanów robi sam Mikke (podobieństwo stylów i przywar jężykowych), no może czasami wyroczony przez której z dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
adam228 Wypowiedzi Kwaśniewskiego to było 27.01.07, 22:53 takie słodkie pierdzenie.Lubię słuchać Lecha Kaczyńskiego bo bez kartki i sama kwintesencja.Skutecznością Jarka jestem wprost zachwycony. Wykształciuchów wprost nie trawię.Na wymioty się wzbiera słuchając ich. 1,5 roku po wyborach wciąż się w bólach skręcacie.Nic nie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 owszem Oleg, masz racje 27.01.07, 23:01 to swietne posuniecie Kaczynskiego, calkowicie odbierarajace PO inicjatywe. Swoja droga, nie moge sie nadziwic, ze PO, skoro juz zdecydowala sie na "bezpardonowa" opozycje wobec PiSu, prowadzi az tak dyletancka polityke w nieuchronnych konfrontacjach z ta partia- zaczynam dochodzic do wniosku, ze nalezy dyletanctwo PO zaczac traktowac jako staly czynnik w polskiej scenie politycznej, a nie, jak to mialem zwyczaj traktowac do dzisiaj, odosobnionych "wypadkow przy pracy". Pare dni temu zalozylem tu watek o tym, ze HGW powinna zlozyc swoj mandat, co pozwoliloby zachowac PO pole do manewru; mogliby wystawic dowolnego kandydata do kolejnych wyborow (tym kandydatem moglalby byc tez HGW), prawdopodobnie postawiliby PiS przed koniecznoscia powolania komisarza dla Warszawy, przy czym, zakladajac, ze mialaby to byc HGW, nie przesadzaloby to w zadnym wypadku kandydatury, jaka do ponownych wyborow, wystawiloby PO- obecnie sytuacja jest taka, ze w przypadku przyjecia stanowiska komisarza przez HGW, to ona stanie sie automatycznie kandydatem PO w wyborach. Wychodzi na to, ze, to Kaczynski mianuje kandydata PO do wyborow i to mianuje kandydata, ktory jest zdecydowanie najgorszy z wszystkich mozliwych (HGW tak naprawde, w porownaniu do wynikow wyborow do Rady Miejskiej,wybory na prezydenta Warszawy przegrala zdecydowanie, a przynajmniej nie byla zdolna utrzymac sie w korzystnym dla PO trendzie) . Mniejsza o to jakim wynikiem skoncza sie wybory w Warszawie, to juz sam fakt, ze Platforma dopuscila do takiej sytuacji, swiadczy, ze faktycznie Kaczynski rozgrywa ich jak chce. Jesli natomiast HGW zlozy swoj mandat teraz, po propozycji Kaczynskiego, to raczej bedzie to calkowita rezygnacja, lacznie z deklaracja o nieprzystepowaniu do kolejnych wyborow, a PiS bedzie mogl spokojnie mianowac komisarzem kogos z wlasnych szeregow. Zysk dla PiSu moze niewielki, ale zamet zasiany wsrod PO i zwiazana z tym mozliwa utrata poparcia wsrod elektoratu, nie do przecenienia. PO zostanie po raz kolejny zaprezentowane, jako bezmyslna gromadka wzajemnie skloconych osob, niezdolna do jednorodnej i przekonujacej prezentacji na zewnatrz. oleg3 napisał: > Można J. Kaczyńskiego nie lubić (sam nie lubię socjalistów), ale zdolności > politycznych można mu pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie he he he 27.01.07, 23:07 w calej wypowiedzi zero odniesien do skutkow intryg i gierek kaczynskiego dla miasta warszawy. liczy sie tylko to zeby dolozyc po. esencja kaczyzmu :( ale za to bardzo wesolo to moze byc jak sady uznaja ze mandat hgw jest w porzadku. wtedy moze sie okazac ze jarek wyszedl na warchola szkodnika i tepego urzedasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: he he he 27.01.07, 23:29 bush_w_wodzie napisał: > w calej wypowiedzi zero odniesien do skutkow intryg i gierek kaczynskiego dla > miasta warszawy. liczy sie tylko to zeby dolozyc po. esencja kaczyzmu :( szczerze mowiac, to nie bardzo pojmuje Twoj argument o "potrzebach", czy inaczej "dobru" Warszawy. Rownie dobrze moglbym postulowac, powolujac sie na dobro Polski, zeby PiS zwrocil sie do PO o objecie urzedu premiera i polowy dowolnie wybranych ministerstw w koalicji PiS-PO, co, wedle mojego przekonania, rzeczywiscie sluzyloby Polsce, bo pozwoliloby z jednej strony odsunac od rzadow "prawicowcow" z SO i LPRu, a z drugiej strony umozliwilo wprowadzenie glebokich zmian w panstwie, lacznie ze zmianami w Konstytucji. Jakos jednak tego nie postuluje i co wiecej, nie zglaszam wobec PiSu pretensji z tego powodu. > > ale za to bardzo wesolo to moze byc jak sady uznaja ze mandat hgw jest w > porzadku. wtedy moze sie okazac ze jarek wyszedl na warchola szkodnika i tepego urzedasa :) nie bardzo widze dlaczego mialby akurat w tym wypadku wyjsc na warchola- prawo jakie jest takie jest i ma to do siebie, ze jesli obowiazuje, to nalezy go przestrzegac- okaze sie, ze mandat HGW jest wazny, to Kaczynski pierwszy i glosno uderzy w nute, ze musimy beznadziejne prawo zmieniac, wlasciwie, to juz moze w te tony uderzac. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: he he he 27.01.07, 23:37 institoris1 napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > w calej wypowiedzi zero odniesien do skutkow intryg i gierek kaczynskiego > dla > > miasta warszawy. liczy sie tylko to zeby dolozyc po. esencja kaczyzmu :( > > szczerze mowiac, to nie bardzo pojmuje Twoj argument o "potrzebach", > czy inaczej "dobru" Warszawy. no i wlasnie o tym pisze > > > > ale za to bardzo wesolo to moze byc jak sady uznaja ze mandat hgw jest w > > porzadku. wtedy moze sie okazac ze jarek wyszedl na warchola szkodnika i > tepego urzedasa :) > > nie bardzo widze dlaczego mialby akurat w tym wypadku wyjsc na warchola- > prawo jakie jest takie jest i ma to do siebie, ze jesli obowiazuje, > to nalezy go przestrzegac- okaze sie, ze mandat HGW jest wazny, > to Kaczynski pierwszy i glosno uderzy w nute, ze musimy beznadziejne > prawo zmieniac, wlasciwie, to juz moze w te tony uderzac. > sprawa jest bardzo prosta. sposob intepretacji prawa ktory przyjal kaczynski jest typowy dla ograniczonego i nieprzyjaznego ludziom urzednika z jakim chyba kazdy polak sie kiedys spotkal i zachowal po takim spotkaniu nieprzyjemne wspomnienia. polityczny kontekst calej awantury i emocjonale zaangazowanie kaczynskich w sprawe bylo widoczne w ich wypowiedziach w zeszlym tygodniu. jesli teraz tk (lub nsa czy wsa) przyznaja racje hgw - to wyjdzie na to ze kaczynski dla waskich celow politycznych zaklocil funcjonowanie smaorzadu miasta warszawy i sie w dodatku wyglupil ze swoja znajomoscia zasad prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: he he he 27.01.07, 23:50 bush_w_wodzie napisał: > > szczerze mowiac, to nie bardzo pojmuje Twoj argument o "potrzebach", > > czy inaczej "dobru" Warszawy. > > > no i wlasnie o tym pisze a ja o dyletanctwie PO- dla dobra Warszawy, patzrac z szerszej perspektywy, to rowniez sprawa nieobojetna:) > sprawa jest bardzo prosta. sposob intepretacji prawa ktory przyjal kaczynski > jest typowy dla ograniczonego i nieprzyjaznego ludziom urzednika z jakim chyba > kazdy polak sie kiedys spotkal i zachowal po takim spotkaniu nieprzyjemne > wspomnienia. mnie tam takie argumenty w odniesieniu do polityka na swieczniku, jakim jest HGW, w ogole nie przekonuja. Pomijajac juz sama tresc przepisow prawnych, mowiacych, "traci swoj mandat ten, kto..." gdzie tu jest pole do interpretzacji ze strony bezdusznego urzednika? Jesli juz pole, to ignoracji. > polityczny kontekst calej awantury i emocjonale zaangazowanie > kaczynskich w sprawe bylo widoczne w ich wypowiedziach w zeszlym tygodniu. hehe, przyganial kociol garnkowi, zapominajac o emocjonalnym zaangazowaniu czolowki PO w kazdy jeden kryzys rzadowy, kryzysow wydumanych nie pomijajac. > jesli teraz tk (lub nsa czy wsa) przyznaja racje hgw - to wyjdzie na to ze > kaczynski dla waskich celow politycznych zaklocil funcjonowanie smaorzadu > miasta warszawy i sie w dodatku wyglupil ze swoja znajomoscia zasad prawa. nie wykluczam, ze czesc spoleczenstwa moze tak to odebrac, ale co z tego- Kaczynscy maja wystarczajaca liczbe zaprzysiezonych wrogow, ktorym zadne preteksty niepotrzebne, by z gory wiedziec, ze to pieniacze. A ciekawe co bedzie, jak kandydat PiSu wygra kolejne wybory w Warszawie? Tez zakwalifikujesz jako wyglup? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: he he he 28.01.07, 00:08 institoris1 napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > > > szczerze mowiac, to nie bardzo pojmuje Twoj argument o "potrzebach" > , > > > czy inaczej "dobru" Warszawy. > > > > > > no i wlasnie o tym pisze > > a ja o dyletanctwie PO- dla dobra Warszawy, patzrac z szerszej > perspektywy, to rowniez sprawa nieobojetna:) > hgw zachowala sie nieprofesjonalnie - ale kaczynscy - jak zwykle - pazernie na wladze i agresywnie wobec opozycji. wazac co gorsze - nie mam watpliwosc > > > sprawa jest bardzo prosta. sposob intepretacji prawa ktory przyjal kaczyn > ski > > jest typowy dla ograniczonego i nieprzyjaznego ludziom urzednika z jakim > chyba > > kazdy polak sie kiedys spotkal i zachowal po takim spotkaniu nieprzyjemne > > > wspomnienia. > > mnie tam takie argumenty w odniesieniu do polityka na swieczniku, jakim > jest HGW, w ogole nie przekonuja. wazny jest szerszy odbior. a kazdy nieuprzedzony czlowiek widzi ze przepis jest zle skonstruowany jego naruszenie przez hgw nieistotne a snakcja - nieproporcjonalnz > Pomijajac juz sama tresc przepisow prawnych, mowiacy > ch, "traci swoj mandat ten, kto..." gdzie tu jest pole do interpretzacji ze str > ony bezdusznego urzednika? > Jesli juz pole, to ignoracji. prawo czyta sie calosciowo z konstytucja wlacznie - dlatego to nielatwa dyscyplina :). czytajac jeden artykul nie bedziesz miec raczej wlasciwego pojecia o faktycznym stanie prawnym > > > polityczny kontekst calej awantury i emocjonale zaangazowanie > > kaczynskich w sprawe bylo widoczne w ich wypowiedziach w zeszlym tygodniu > . > > hehe, przyganial kociol garnkowi, zapominajac o emocjonalnym zaangazowaniu czol > owki PO w kazdy jeden kryzys rzadowy, kryzysow wydumanych nie pomijajac. coz. zaangazowanie emocjonalne tego komu cos sie obiera jest dosyc zrozumiale natomiast postawa tego kto bardzo pragnie drugiemu cos zabrac jest juz dosyc brzydka > > > jesli teraz tk (lub nsa czy wsa) przyznaja racje hgw - to wyjdzie na to z > e > > kaczynski dla waskich celow politycznych zaklocil funcjonowanie smaorzadu > > > miasta warszawy i sie w dodatku wyglupil ze swoja znajomoscia zasad prawa > . > > nie wykluczam, ze czesc spoleczenstwa moze tak to odebrac, ale co z tego- Kaczy > nscy maja wystarczajaca liczbe zaprzysiezonych wrogow, ktorym zadne preteksty n > iepotrzebne, by z gory wiedziec, ze to pieniacze. zawsze to pare procentom ludzi oczy sie otworza :) > A ciekawe co bedzie, jak kandydat PiSu wygra kolejne wybory w Warszawie? > Tez zakwalifikujesz jako wyglup? o! to bylby szalenie ryzykowny krok obstawiac taki scenariusz. pozwolisz ze nie bede dyskutowal konsekwencji wariantu ktory uwazam za najmniej prawdopodobny? Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: he he he 28.01.07, 00:31 bush_w_wodzie napisał: > hgw zachowala sie nieprofesjonalnie - ale kaczynscy - jak zwykle - pazernie na > wladze i agresywnie wobec opozycji. wazac co gorsze - nie mam watpliwosc HGW dala plame z oswiadczeniami, a nieprofesjonalnie zachowala sie PO, ktora powinna HGW "przyblizyc" zlozenie mandatu. Kaczynscy zachowali sie profesjonalnie, a trudno stawiac im zarzut, ze opozycje maja marna. > wazny jest szerszy odbior. a kazdy nieuprzedzony czlowiek widzi ze przepis jest > zle skonstruowany jego naruszenie przez hgw nieistotne a snakcja - > nieproporcjonalnz w porzadku, tylko gdzie tu zarzut w strone Kaczynskiego? > prawo czyta sie calosciowo z konstytucja wlacznie - dlatego to nielatwa > dyscyplina :). czytajac jeden artykul nie bedziesz miec raczej wlasciwego > pojecia o faktycznym stanie prawnym wyzej powolywales sie na "kazdego nieuprzedzonego czlowieka, ktory widzi" (rozumien, ze z latwoscia), a teraz domagasz sie spojrzenia ogolnego z uwzglednieniem "ducha" konstytucji...dostrzegam pewna niekonsekwencje,a przynajmniej oslabienie argumentacji. > coz. zaangazowanie emocjonalne tego komu cos sie obiera jest dosyc zrozumiale > natomiast postawa tego kto bardzo pragnie drugiemu cos zabrac jest juz dosyc > brzydka w odniesieniu do polityki powyzsze nie ma zastosowania, badzmy realistami i przestanmy poslugiwac sie argumentacja swiatu polityki obca- jesli PO chce rzadzic, to niech sie nauczy robic polityke. > zawsze to pare procentom ludzi oczy sie otworza :) domyslam sie, ze zadnej konkretnej liczby nie zaryzykujesz:) > > > > A ciekawe co bedzie, jak kandydat PiSu wygra kolejne wybory w Warszawie? > > > Tez zakwalifikujesz jako wyglup? > > > o! to bylby szalenie ryzykowny krok obstawiac taki scenariusz. pozwolisz ze nie > bede dyskutowal konsekwencji wariantu ktory uwazam za najmniej prawdopodobny? zakladasz zatem, ze Kaczynski nie mysli w kategoriach maksymalnego zysku, zadawalajac sie drobnymi zwyciestwami w drugorzednych potyczkach i sianiem zametu wsrod konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Pólinteligentów rozdysponowali - dadzą ćwierciaka? 28.01.07, 01:40 Wygrzebią z kosza na odpadki kolejnego partyjnego fagasa? Upokorza to dumne miasto? Decyzja - tak naprawdę - nie należy ani do Kaczyńskich, ani do Tuska. Nawet nie do Waltzowej tylko do tych 400 tysięcy warszawiaków, którzy głosowali przeciwko PiSowi. Czy potrafią się jeszcze raz zmobilizować i namówić przyjaciół, znajomych i sąsiadów do oporu przeciw dyktaturze ciemnieków? Żeby jeszcze raz powstrzymać mściwy kontratak PiSu? Mam nadzieję, że Waltzowa swych wyborców nie zawiedzie, nie da sie skołować kruczkami na poziomie prowincjonalnych kauzzyperdów i nie przyjmie, nawet na dwa tygodnie, komisarycznego zarządu Warszawy z rąk I sekretarza PiS i tego jego protegowanego partyjnego pijaczka wojewódzkiego. Ma szansę stać sie nie tylko prezydentem stolicy, ale i przywódcą warszawiaków. Wbrew pozorom rozgrywajacymi w Warszawie nie są, a przynajmniej nie musza być - dwaj centralni aparatczycy o XIX wiecznej lewicowo-prawicowej (i XX wiecznej liberalno-solidarystycznej) mentalności - Kaczyński i Tusk. Warszawa może sie stać nowoczesnym miastem, wygodnym i przyjaznym dla swych mieszkańców. I mieć w d...pie rozgrywane jej kosztem ambicje polityczne politycznych graczy konkurujacych klik partyjno-rzadowych. A będzie, obawiam się - niestety, byle jak, jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 wszystko to piekne i gladkie 28.01.07, 10:48 co napisales, szczegolnie ujela mnie wizja apolitycznej Warszawy, fakty sa jednak bardziej przyziemne: PiS wybory na prezydenta Warszawy przegral, nastepne moze ponownie przegrac lub wygrac i to nie za cztery lata, ale juz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
arme Re: Świetne posunięcie premiera 28.01.07, 00:40 To zwykły polityczny bandyta. Równie dobrze możesz pozazdrościć politycznych zdolności Hitlerowi i Stalinow. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: Świetne posunięcie premiera 28.01.07, 01:48 Eeee tam, zaraz "bandyta". Mały cwaniaczek z politycznego półświatka, z gebą pełną moralizatorskich frazesów i bujd, a znajdujacy oparcie, z którego korzysta dla rzekomej "skuteczności" w przestepcach i najniższym sorcie politycznego menelstawa... --- Polska pod wodzą partii i rzadu zmierza w dobrym kierunku (to znaczy w PiS-du) Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Zawracanie głowy 28.01.07, 02:01 Zawracanie głowy. Na tyle mądry to premier nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Mądry - nie, ale spryciulek na te gapy, a i owszem 28.01.07, 02:18 Powiedział "sprawdzam" i czeka czy opozycja zagra va banque, czy wymięknie Odpowiedz Link Zgłoś