Gość: Rodzice IP: *.oaza-dd.com 08.11.04, 21:43 Czy może ktoś z Państwa mógłby polecić jakieś dobre przedszkole w okolicach Bitwy Warszawskiej / Białobrzeskiej / Rokossowskiej / Opaczewskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kita Re: Przedszkole na Ochocie IP: 217.79.145.* 19.11.04, 16:57 podobno jest fajne przedszkole integracyjne na Siewierskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Przedszkole na Ochocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:41 polecam z calego serca przedszkole na koncu ul korotynskiego, coreczka mojej siostry tam chodzi, super opieka, reszta tez, naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Re: Przedszkole na Ochocie 30.11.04, 09:08 A ja jestem zadowolona z przedszkola integracyjnego na Białobrzeskiej - małe, kameralne, po dwie panie + pomoc w każdej małej grupie. Moje dziecko przyjaźnie zachowało do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzice Re: Przedszkole na Ochocie IP: *.oaza-dd.com 01.12.04, 22:25 W którym to jest miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Re: Przedszkole na Ochocie 04.12.04, 10:07 Mieści się na dole zwykłego budynku mieszkaniowego, sąsiaduje z domem kultury i bodajże vis a vis Surmy. Jest to przedszkole bodajże nr 404. Na pierwszy rzut oka nie robi świetnego wrażenia(wygląda skromnie) , ale naprawdę dzieci je lubią. Może dlatego, że przedszkole jest integracyjne a może dlatego, że nie wygląda na bogate "z super ofertą" przychodzą tam świetne dzieci świetnych rodziców. (Przez "superofertę" rozumiem fajerwerki marktingowe typu przedszkole ekologiczno-teatralne czy matematyczno-informatyczne - lepy na niektórych rodziców). Mam porównanie z innym przeszkolem, gdzie chodziło moje starsze dziecko i ze "stosuneczkami" panującymi w szkole. Co do integracji - uważam, że jest to doskonałe dla dziecka. Ma zakodowane, że na świecie są różni ludzie: w okularach, grubi, na wózkach, nieraz o zniekształconych ciałach i traktuje to normalnie tak jak to, że jeden jest blondyn a drugi ciemny , jeden Krzysio a drugi Jasio. Z pozycji szkoły oceniam, że taka akceptacja dla inności jest bardzo ważna, bo np. w klasie mojego starszego dziecka dzieci wstydzą się nosic okulary, bo inni im bardzo dokuczają.:( Odpowiedz Link Zgłoś
mamamiski Re: Przedszkole na Ochocie 01.12.04, 21:58 Mój synek właśnie chodz do zerówki do przedszkola integracyjnego na ul. Rokossowskiej 70 (przy Placu Baśniowym). W zasadzie nie chodzi tylko biega i to od pierwszej grupy. Atmosfera przyjazna i dla rodziców i dla dzieci, dużo zajęć, wycieczki itp. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam MamaMiśki z rodzinką Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_ochotnikiem Re: Przedszkole na Ochocie 06.12.04, 12:54 Ja tez polecam, to naprawde fajne przedszkole, bardzo przyjazna opieka, ciekawe zajecia. Szkoda ze w moich czasach takich przedszkoli nie bylo... ;) ------------------------------------ Korepetycje z matmy? Na Ochocie? Nic prostszego! jestem_ochotnikiem@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Przedszkole na Ochocie IP: *.pata.pl 16.12.04, 08:34 Polecam Przedszkole przy ul. Bobrowskiego. Znajduje się w starym, cichym, odizolowanym od ruchu ulicznego, osiedlu w kwadracie Bobrowskiego, Opaczewska, Skarżyńskiego i Dickensa. Wszystkie panie są bardzo życzliwe i opiekuńcze. Jest też niezastąpiona pani Róża, która otrze każdą łzę i zna wszystkie dzieci włącznie z całymi rodzinami (do 3 pokolenia). Również pani Dyrektor jest osobą niezwykle zaangażowaną i życzliwą. Sale są świetnie wyposażone, jest również sala gimnastyczna. Teren jest duży i bardzo zielony. Chcę nadmienić również, że dzieci uczestniczą w licznych zajęciach dodatkowych, zerówka korzysta z zajęć na basenie, są liczne teatrzyki, zajęcia poza przedszkolem i wycieczki. Przedszkole od wielu lat bierze udział w Przedszkolnej Olimpiadzie i przez ponad 10 lat zdobywało 1 miejsce ( na pewno do 2001 r.)To przedszkole ukończyło moich 3 dzieci - najstarszy w 1990 r., a najmłodszy w 2001r. Córka i synowie dużym sentymentem dażą nasze przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iv. Re: Przedszkole na Ochocie - gdzie na Rakowcu? IP: *.chello.pl 02.02.05, 14:54 A czy ktos ma jakieś rozeznanie w przedszkolach na Rakowcu? Wiem, że w okolicy są 2 - na Trojdena i na Pruszkowskiej, jednak nie mam bladego pojęcia jak jest w którymkolwiek z nich :-((( Może macie znajomych, któych dzieci chodzą do któregoś z nich, bądź możecie mi polecić coś jeszcze innego...? Z góry dziękuję! Iv. Odpowiedz Link Zgłoś
sp2005 Re: Przedszkole na Ochocie - gdzie na Rakowcu? 02.02.05, 15:25 Polecam dwa przedszkola, na Trojdena i na Okińskiego. Odradzam Pruszkowską. Dore jest też przedszkole na Korotyńskiego. Dobrego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Przedszkole na Ochocie - gdzie na Rakowcu? IP: *.bci.net.pl 26.04.05, 14:24 Gość portalu: Iv. napisał(a): > A czy ktos ma jakieś rozeznanie w przedszkolach na Rakowcu? Wiem, że w okolicy > są 2 - na Trojdena i na Pruszkowskiej, jednak nie mam bladego pojęcia jak jest > w którymkolwiek z nich :-((( > Może macie znajomych, któych dzieci chodzą do któregoś z nich, bądź możecie mi > polecić coś jeszcze innego...? > Z góry dziękuję! > Iv. Moim zdaniem najlepsze przedszkole w tej okolicy jest na Korotyńskiego. O Trojdena słyszałem różne opinie: od negatywnych do bardzo dobrych. O Dickensa podobnie. O Pruszkowskiej nie słyszałem żadnych negatywnych, ale jakoś nieciekawie to przedszkole wygląda - brzydkie, wybetonowane podwórko...itd. Dobre opinie słyszałem też o przedszkolu na Grzeszczyka. Słyszałem też dobrze o Okińskiego, ale zawsze z drugiej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssia Re: Przedszkole na Ochocie IP: *.aster.pl 18.04.05, 19:45 Co myślicie o przedszkolu na 3 Budrysów,słyszałam różne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
antysia30 Re: Przedszkole na Ochocie 20.04.05, 19:35 bardzo, bardzo polecam to na Okińskiego. jest świetne. naprawde. Integracyjne w dodatku. Ciocie świetne. moj synek bardzo lubi tam chodzic - jest w 1 grupie i wogole nie bylo problemu! przed wakacjami byly dni adaptacyjne - swietny pomysl!!! polecam naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przedszkole na Ochocie IP: *.tele2.pl 06.05.05, 16:50 A czy ktoś ma jakieś konkretne informacje o przedszkolu na Pruszkowskiej? Mój synek niedługo pójdzie tam do zerówki. Kiedyś chodził tam do przedszkola, mamy blisko i nigdy nie zastanawiałam się żeby coś zmieniać. Miałam tylko jedną nieprzyjemną sytuację z panią dyrektor. Z powodów finansowych wypisaliśmy synka z przedszkola (mąż nie pracował), a jak posłaliśmy go później to nasłuchałam się stękania że znowu... i niestety po kilku miesiącach synek chorował a mąż miał "wolne" i w tej chwili siedzą razem w domu... Ale ja się nie przejmuję takimi sprawami, synek był zawsze zadowolony, więc nie sądzę żeby to miało jakieś znaczenie. Tak tylko chciałam się pożalić na mój biedny los ;) Odpowiedz Link Zgłoś