Dodaj do ulubionych

Czemu giwi wyciela ten watek?

27.03.04, 16:15
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=11633961

Ponizej cytuje co w nim napisalam. Czy ktos moglby wskazac, co w tym poscie
skazuje go na wyladowanie na oslej lawce? Giwi Piessny nie lubi czy co?

Re: moderowanie, czy nożyczki ...
Autor: patience
Data: 27.03.2004 15:58

No wlasnie, moderowanie czy cenzura?

Uwazam ze wolnosc slowa to wartosc sama w sobie. Mamy forum, na ktorym
logowani i nielogowani moga napisac co chca, wkliknac i zawiesic. Jestem tu
prawie od samych poczatkow - i dlatego wracam mimo czasowych nieobecnosci. To
niewatpliwie najlepsze forum w jezyku polskim. Ze wzgledu na brak cenzury
oraz ciekawych uczestnikow, ktorzy tu sie pojawiaja z tych samych wzgledow co
ja...

Moderowanie jest jednak potrzebne. Z pragmatycznych powodow. Jesli chcemy
zachowac forum zupelnie otwarte, to musimy sie pogodzic z tym, ze zawsze
znajdzie sie jakis Telus z propozycjami przerabiania ludzi na abazury czy
mydlo. Takie posty trzeba usuwac. Inaczej albo sie to skonczy procesami
przeciwko Agorze i zamknieciem forum, albo wpadna na pomysl z ograniczeniem
dostepu, albo czyms rownie nieprzyjemnym.

Moim zdaniem pomysl na moderatora spolecznego wcale nie jest zly. Pod
warunkiem, jak sie rozumie jego/jej role. Po pierwsze nozyczki powinny byc
uzywane jak najrzadziej. Najlepszy moderator to taki, ktory nozyczek
nienawidzi. Moderator musi sie trzymac regulaminu forum, a nie wlasnego
widzimisie.

Po drugie, nozyczki to ostatecznosc a nie podstawowe narzedzie moderatora.
Jozef Zawadzkij trafil w samo sedno: "Ale jest mi bardzo przykro, że
moderator forum (patrz giwi), który powinien rozluzowywać atmosferę (jeżeli
staje ona się zbyt gorąca) - swoim wdziękiem, talentem i właśnie poczuciem
humoru jest sam powodem konfliktu ("złej krwi")" - wlasnie o to chodzi.
Moderowanie, czyli lagodzenie obyczajow. Do tego sluzy wdziek, a nie nozyce.
Z przyjemnoscia przygladam sie jak to robi Piessna na Forum Swiat. Potrafi
ciachnac, jak uzna ze trzeba. Ale potrafi rowniez wejsc do jakiegos watku i
rozladowac atmosfere usmiechami. Na wlasne oczy widzialam watki, w ktorych
nawet uzytkownicy ciachnieci po postach usilowali Piessne poderwac:) Jak im
Piessna ciachnie, to oczywiscie burcza. Ale nie podskakuja, ggdyz kazdy na
ogol wie, kiedy przegrzewa, i nie jest zdziwiony, ze jego post na Osla Lawe
trafia. Takiego moderowania brakuje na FA. Zamiast tego mamy bezmyslny czolg
i arogancje.
Dlatego uwazam, ze Giwi powinna odejsc. Nie nadaje sie.

Obserwuj wątek
    • gini Piessna moderator idealny wg Helgi 27.03.04, 16:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10376571&a=10382618
      Punkt 1 Forumowiczu nie pisz w jezykach obcych bo watki obcojezyczne sa
      kasowane.
      To jest podobno zgodne z regulaminem, wg Heli naturalnie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11161265&a=11161265
      tu mamy nastepny kwiatek, piessna pisze, pisze a potem lup na osla.
      Tez regulaminowo.

tu jest watek pociety w artystycznym nastroju .
      Wielce Szanowni i Drodzy :-)
      Autor: piessna
      Data: 12.03.2004 16:51 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

------------------------------------------------------------------------------
      --
      Uprzejmie informuję szanownych Państwa, ze od dziś będę wywalać
      wszystkie "radosne" wątki i posty na temat tragedii w Hiszpanii lub
      gdziekolwiek indziej. Powód? Bo w niektórych sytuacjach nie wypada się śmiać.
      Możecie mi wywmyślać od cenzorów, ormowców i innych, możecie się skarżyć na
      FoF i gdzie chcecie. Nic nie pomoże. Będę wywalać.

Będę również wyrzucać wątki z samotnym linkiem, bez słowa komentarza.
      Będą wywalane wątki i posty (bez czytania) z niektórych IP, co to ja wiem, a
      Wy też. Koniec przerwy, panowie.
      pozdrawiam serdecznie

A tu jest oswiadczenie pani Piessny jak to ona bedzie ciala posty.
      Ciecie watkow i postow bez czytania za samo niesluszne IP jest jak najbardziej
      regulaminowe.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11330365&a=11330365
      Wiec drodzy forumowicze z FA zazadajcie odwolania Giwi poproscie o piessne .
      Helga dala juz piessnie blogoslawienstwo, no jak nie sama piessna to ktos taki
      przynajmniej .
      • patience Acha. Czyli to za Piessne wyladowalam na Oslej 27.03.04, 16:51
        Lawie. To chyba troche chore?
    • gini Re: Czemu giwi wyciela ten watek? 27.03.04, 16:51
      Moderowanie jest jednak potrzebne. Z pragmatycznych powodow. Jesli chcemy
      zachowac forum zupelnie otwarte, to musimy sie pogodzic z tym, ze zawsze
      znajdzie sie jakis Telus z propozycjami przerabiania ludzi na abazury czy
      mydlo. Takie posty trzeba usuwac. Inaczej albo sie to skonczy procesami
      przeciwko Agorze i zamknieciem forum, albo wpadna na pomysl z ograniczeniem
      dostepu, albo czyms rownie nieprzyjemnym.

Odniose sie jeszcze do tego.Ja uwazam, ze moderowanie jest niepotrzebne.Jest
      forum abuse , jest kosz, w ktory mozna klikac , wiec po co moderator?
      Jak ci sie nie podobaja posty telusia , to pisz na abuse, beda je wycinac.
      Jak Ci sie podoba piessna, to w czym problem?Idz pisac na swiat jako zsypek i
      podrywaj piessne kto Ci broni.
      • patience Acha.Tak uwazasz. I dlatego moj post sie w koszu 27.03.04, 16:53
        znalazl? Bo mam inne zdanie?
        • gini Re: Acha.Tak uwazasz. I dlatego moj post sie w ko 27.03.04, 16:57
          patience napisała:

> znalazl? Bo mam inne zdanie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11634546&a=11634697
          Tu mialas wytlumaczone Hela dlaczego.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11635125
          A tu rada dla ciebie.

• patience A przez kolejna pomylke juz nie wrocil/nt 27.03.04, 16:59

• gini Re: A przez kolejna pomylke juz nie wrocil/nt 27.03.04, 17:01
              patience napisała:

>
              Oddaja watki na drugi dzien, .
              • patience Z góry dziekuję za swobodę wypowiadania się.../nt 27.03.04, 17:23

• gini Re: Z góry dziekuję za swobodę wypowiadania się.. 27.03.04, 17:30
                  • @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ (1) Gość:
                  @@@@@@@@@@@@@@@@@@ 27.03.04, 17:28
                  • @@@ZA_CO_GW_KARA_NAS_TAKIM_GLUPIM_MODERATOREM?@@@@ (1) Gość:
                  @@@@@@@@@@@@@@@@@@ 27.03.04, 17:27
                  • @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@GIWI_MORDUJE_FORUM@@@@@@@@@@@@ (1) Gość:
                  qqqqqqqqqqqqqqqqqq 27.03.04, 17:26
                  • QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ (1) Gość:
                  @@@@@@@@@@@@@@@@@@ 27.03.04, 17:25
                  • MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM (1) Gość:
                  <<<<<<<<<<<<<<<<<< 27.03.04, 17:25
                  • WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW (1) Gość:
                  WWWWWWWWWWWWWWWWWW 27.03.04, 17:24
                  • @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ (1) Gość:
                  @@@@@@@@@@@@@@@@@@ 27.03.04, 17:23
                  • GIWI_ODDAJ_WATEK_USUNIETY_BEZPODSTAWNIE_@@@@@@@@@@ (1) Gość:
                  @@@@@@@@@@@@@@@@@@

Duzo masz do powiedzenia , bardzo duzo .......
                  • gini Dla forumowiczow z FA 27.03.04, 17:54
                    DLACZEGO_FS_MA_DOBEGO_ADMINA_A_MY_MAMY_GLUPIA_GIWI
                    Autor: Gość: @@@@@@@@@@@@@@@@@@ IP: 5.5.* / 80.58.5.*
                    Data: 27.03.2004 17:32 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------

Zobaczcie kim was chce uszczesliwic teraz Hela.

• patience Dla gini z fa link na Osla Lawke 28.03.04, 03:22
                      Bezposredni link na Osla Lawke. Bedziesz bardziej na biezaco...

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396
                      • gini Re: Dla gini z fa link na Osla Lawke 28.03.04, 08:37
                        Hela , wiem, ze kochasz osla lawke dlatego tak spamujesz,no coz, moje
                        gratulacje.Pokazalas sie w calej krasie.Spamerka, pacyniara, milosniczka
                        cenzury i to najgorszej cenzury...
                        Sympatykow nabije ci ta akcja , napewno bardzo duzo.
                        • jenisiej Gini, oczywiście masz dowody... 29.03.04, 21:52
                          ...że to wszystko Helga?
                          Kilka dni temu twierdziłaś, że Mosze=Fredek54.

gini napisała:

> Hela , wiem, ze kochasz osla lawke dlatego tak spamujesz,no coz, moje
                          > gratulacje.Pokazalas sie w calej krasie.Spamerka, pacyniara, milosniczka
                          > cenzury i to najgorszej cenzury...
                          > Sympatykow nabije ci ta akcja , napewno bardzo duzo.
                          • gini Re: Gini, oczywiście masz dowody... 29.03.04, 22:01
                            jenisiej napisał:

> ...że to wszystko Helga?
                            > Kilka dni temu twierdziłaś, że Mosze=Fredek54.
                            >
                            > gini napisała:
                            >
                            > > Hela , wiem, ze kochasz osla lawke dlatego tak spamujesz,no coz, moje
                            > > gratulacje.Pokazalas sie w calej krasie.Spamerka, pacyniara, milosniczka
                            > > cenzury i to najgorszej cenzury...
                            > > Sympatykow nabije ci ta akcja , napewno bardzo duzo.
                            >

Nie twierdzilam jeniseju , ze Mosze to Fredzio, mialam jak kilka osob
                            uzasadnione watpliwosci, Wikul ma je do dzis.Mnie jest ciezko wyrobic sobie
                            zdanie bo ja sie na szachrajstwach nie znam.Poczytaj sobie wypowiedzi zsypka w
                            innych watkach, wyciagniesz moze odpowiednie wnioski.Zsypek wcale nie ukrywa,
                            ze jest autorem spamu, proponuje nawet GW zawieszenie broni i cos w tym
                            stylu.Coz milosc jest slepa, panie jenisiej, wiec bron pan dalej obojniaka.
                            Tylko bez czepiania sie do mnie, bez zarzucania mi manipulacji itd....
                            Adieu.
                            • jenisiej Zuzka, Ty mniej pisz, i poczytaj - swoje posty też 30.03.04, 01:51
                              gini napisała:

> Nie twierdzilam jeniseju , ze Mosze to Fredzio, mialam jak kilka osob
                              > uzasadnione watpliwosci, Wikul ma je do dzis.Mnie jest ciezko wyrobic sobie
                              > zdanie bo ja sie na szachrajstwach nie znam.

A kto np. to napisał?

> Sprawa sie rypla panie Mosze vel Fredzio

Ja się nie dziwię, że się gubisz nawet we własnej twórczości - przy tej
                              ilości.

> Poczytaj sobie wypowiedzi zsypka w
                              > innych watkach, wyciagniesz moze odpowiednie wnioski.Zsypek wcale nie ukrywa,
                              > ze jest autorem spamu, proponuje nawet GW zawieszenie broni i cos w tym
                              > stylu.Coz milosc jest slepa, panie jenisiej, wiec bron pan dalej obojniaka.
                              > Tylko bez czepiania sie do mnie, bez zarzucania mi manipulacji itd....

Bla, bla. Bredzisz znowu. I obrażasz Helgę wiedząc, że Ci nie bluznę.
                              Rób tak dalej.

> Adieu.

Adieu
                              • gini Re:Jenisiejowi na zakonczenie 30.03.04, 08:15
                                Jak widzisz Wikul do dzis twierdzi, ze Mosze i Fredzio to jedna i ta sama
                                osoba.Ja jak pisalam juz nie znam sie, czytam co pisza inni.Cobys nie mowil, za
                                kazdym razem adres jest ten sam.
                                Niewazne.
                                Co do zsypka ,oczywiscie , mozesz twierdzic, ze to tylko zbieg okolicznosci, ze
                                gdy zsypek napisal, ze "ludnosc" bedzie spamowac spam sie pojawil.
                                Kto sie kryje za ludnoscia?Przeciez na apel do kaszalota nikt sie nie
                                odezwal.Na Fa zsypek pisuje przewaznie z toba, wiec kto?.
                                Pojawilo sie mnostwo nowych nickow, jakis desant nz FA,?
                                To juz przerabialismy wczesniej, w czasach wojny byly rozne pacyny.kocham
                                Hiacynta, rozowe, aksamitne i cala masa innych.Wszystko to zniknelo wraz z
                                odejsciem zsypka z FA.Owszem kolocilismy sie na FA ale pacyn nie bylo.
                                Co mamy teraz:
                                spam, z dynamicznego IP i cala mas nowych nickow, atakujacych mnie, i
                                wspierajacych zsypka.

Nie obrazam zadnej Helgi, bede sie zwracala pod pierwszym nickiem pod jakim to
                                indywiduum pojawilo sie na forum czyli zsypek.Strasznie to kobiecy nick,.

Na zakonczenie polecam strasznie romantyczny kobiecy , zsypkowy watek .
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=1067059&a=1068255
                                • gini Re:Jenisiejowi na zakonczenie 30.03.04, 08:26
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11670585&a=11681461
                                  Podeslij zsypkowi jakies pastylki nasenne.Niezbyt to normalne by spedzic cala
                                  noc przed komputerem na produkowaniu spamu.
                                  Chyba, ze zechcesz wmowic wszystkim, ze ten spam jest dzielem roznych osob,
                                  wielbicieli zsypka.
                                  Mienisz sie przyjacielem , zsypka wic zrob cos i zaprowadz do jakiegos
                                  psychiatry.
                    • gini Re: Dla forumowiczow z FA 28.03.04, 08:34
                      A_MOZE_PIESNA_ZAMIAST_GIWI_NA_FA?????????????????? (1) Gość: DOBRY POMYSL
                      28.03.04, 06:42
                      • .
                      Hela to ty sie przenies do piessny na swiat, jak ja tak lubisz.
    • Gość: Jureek Re: Czemu giwi wyciela ten watek? IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 17:35
      patience napisała:

> Uwazam ze wolnosc slowa to wartosc sama w sobie. Mamy forum, na ktorym
      > logowani i nielogowani moga napisac co chca, wkliknac i zawiesic. Jestem tu
      > prawie od samych poczatkow - i dlatego wracam mimo czasowych nieobecnosci. To
      > niewatpliwie najlepsze forum w jezyku polskim. Ze wzgledu na brak cenzury
      > oraz ciekawych uczestnikow, ktorzy tu sie pojawiaja z tych samych wzgledow co
      > ja...

Pelna zgoda. Wlasnie wolnosc wypowiedzi odrozniala pozytywnie forum Gazety od
      innych forow. Niestety, czyjes pochopne decyzje zepsuly ten stan.

> Moderowanie jest jednak potrzebne. Z pragmatycznych powodow. Jesli chcemy
      > zachowac forum zupelnie otwarte, to musimy sie pogodzic z tym, ze zawsze
      > znajdzie sie jakis Telus z propozycjami przerabiania ludzi na abazury czy
      > mydlo. Takie posty trzeba usuwac. Inaczej albo sie to skonczy procesami
      > przeciwko Agorze i zamknieciem forum, albo wpadna na pomysl z ograniczeniem
      > dostepu, albo czyms rownie nieprzyjemnym.

A tutaj nie zgadzam sie. Moderowanie nie jest potrzebne. Niestety, taki jest
      ten nasz swiat, ze zyja na nim i Telusie. Usuwanie jego postow to tylko
      zamiatanie smieci pod dywan i budowanie wiosek potiomkinowskich. Jesli Telus
      swoimi wpisami naruszyl prawo, to nic nie stoi na przeszkodzie, zeby zglosic to
      odpowiednim organom.
      Czytalas na stronie glownej forum, ze "Agora SA nie ponosi odpowiedzialnosci za
      tresc wpisow na forum". Twoje straszenie procesami przeciw Agorze jest wiec
      bezprzedmiotowe. Polska to dzieki Bogu nie Szwecja, gdzie takie procesy mialy
      miejsce.

> Moim zdaniem pomysl na moderatora spolecznego wcale nie jest zly. Pod
      > warunkiem, jak sie rozumie jego/jej role. Po pierwsze nozyczki powinny byc
      > uzywane jak najrzadziej. Najlepszy moderator to taki, ktory nozyczek
      > nienawidzi. Moderator musi sie trzymac regulaminu forum, a nie wlasnego
      > widzimisie.

Pomysl na moderatora spolecznego jest zly, bo utopijny. A dlaczego utopijny,
      wyjasnilas sobie sama. Dobry moderator to taki, ktory nienawidzi nozyczek, a
      taki przeciez nie zglosi sie do tej funkcji. Natomiast samo zgloszenie sie do
      funkcji cenzora dyskwalifikuje zglaszajacego sie. Tak wiec koleczko sie zamyka
      i nie ma szans na dobrego moderatora-ochotnika.

> Po drugie, nozyczki to ostatecznosc a nie podstawowe narzedzie moderatora.
      > Jozef Zawadzkij trafil w samo sedno: "Ale jest mi bardzo przykro, że
      > moderator forum (patrz giwi), który powinien rozluzowywać atmosferę (jeżeli
      > staje ona się zbyt gorąca) - swoim wdziękiem, talentem i właśnie poczuciem
      > humoru jest sam powodem konfliktu ("złej krwi")" - wlasnie o to chodzi.
      > Moderowanie, czyli lagodzenie obyczajow. Do tego sluzy wdziek, a nie nozyce.

Zdecydowanie protestuje. Forum ma byc takie, jak jego uczestnicy, a nie
      ksztaltowane przez moderatora, chocby najsympatyczniejszego. Ksztaltowanie
      charakteru forum przez moderatora to nic innego jak zafalszowywanie jego obrazu.

> Z przyjemnoscia przygladam sie jak to robi Piessna na Forum Swiat. Potrafi
      > ciachnac, jak uzna ze trzeba. Ale potrafi rowniez wejsc do jakiegos watku i
      > rozladowac atmosfere usmiechami. Na wlasne oczy widzialam watki, w ktorych
      > nawet uzytkownicy ciachnieci po postach usilowali Piessne poderwac:) Jak im
      > Piessna ciachnie, to oczywiscie burcza. Ale nie podskakuja, ggdyz kazdy na
      > ogol wie, kiedy przegrzewa, i nie jest zdziwiony, ze jego post na Osla Lawe
      > trafia. Takiego moderowania brakuje na FA. Zamiast tego mamy bezmyslny czolg
      > i arogancje.

Nie przylacze sie do peanow pochwalnych, bo widzialem i jej woluntarystyczne
      ciecia i bezczelne odpowiedzi tu na FoF.

> Dlatego uwazam, ze Giwi powinna odejsc. Nie nadaje sie.

Tak, Giwi musi odejsc, a wraz z nia wszyscy ormowcy.
      Pozdrawiam
      Jura
      • patience Pojde na kazde ustepstwa... 28.03.04, 17:39
        ... zeby sie tylkko Giwi pozbyc.
        Wsrod wycietych przez nia watkow znalazlam np. jeden o "Zamku" Kafki oraz watek
        artystyczny xiazeluki o topowym zespole nowej fali. Ona tnie wszystko, co
        przekracza jej zdolnosci pojmowania.
        • gini Re: Pojde na kazde ustepstwa... 28.03.04, 17:45
          Wszystko rozumiem, tylko nie wiem o jakich ustepstwach mowisz?Czy moze
          uswiadomisz sobie wreszcie, ze twoje zdnie jest tylko jednym z wielu a swoim
          spamem przeszkadzasz tylko innym?
          Walczymy tu od grudnia, wywalczylismy zmiane szacika, ale nikt po chamsku nie
          spamowal.Dyskutowalismy, wyklocalismy sie ale nie kosztem innych forumowiczow.
          • gini Helga czy ty jestes opozniona? 28.03.04, 17:48
            My sie tu bujamy od grudnia.Wyciagnelas dzis watek Luki z 25 -go lutego, a w
            lutym na forum juz bylas, niedawno gdy pisalam tu do Tebe, w sprawie Piessny,
            napisalas Gini skarzypyta.Wiec cenzura nie obchodzila Cie w ogole.Ani na FA ani
            na FS.Cenzure bezmyslna na FS wrecz zachwalasz.
            O co tak naprawde ci chodzi?
          • Gość: Jureek Re: Pojde na kazde ustepstwa... IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 17:53
            gini napisała:

> Wszystko rozumiem, tylko nie wiem o jakich ustepstwach mowisz?Czy moze
            > uswiadomisz sobie wreszcie, ze twoje zdnie jest tylko jednym z wielu a swoim
            > spamem przeszkadzasz tylko innym?
            > Walczymy tu od grudnia, wywalczylismy zmiane szacika, ale nikt po chamsku nie
            > spamowal.Dyskutowalismy, wyklocalismy sie ale nie kosztem innych forumowiczow.

Gini, dobrze wiesz, ze ja tez nie lubie spamu. Mysle jednak, ze spamowanie
            Helgi moze przyniesc cos pozytecznego, a mianowicie, ze admini (zawodowi)
            jeszcze raz podejma pomysl chyba Jacka z automatem antyspamowym.
            Pamietam z poczatkow forum rywalizacje na ilosc postow miedzy Wroclawiem a
            Warszawa. Bylo to strasznie denerwujace, bo zeby tylko nabic licznik ludzie
            pisali puste posty i spamowali najzwyczajniej. Ci ktorzy chcieli normalnie
            podyskutowac nie mogli doprosic sie adminow, zeby przestac podawac na stronie
            glownej forum liczniki, bo ich publikacja nakrecala tylko niezdrowa konkurencje
            na ilosc postow. Prosby nie odnosily skutkow, dopiero gdy jeden z wroclawskich
            forumowiczow zaprogramowal automat do generowania postow (o wydajnosci
            kilkunastu postow na minute) i zastosowal ten automat w praktyce, admini
            zareagowali i zdjeli kiczniki z glownej strony forum.
            Pozdrawiam
            Jura
            • bezwacka Re: Pojde na kazde ustepstwa... 28.03.04, 17:56
              Koniec spamu w zamian za koniec Giwi...
              • Gość: Jureek Re: Pojde na kazde ustepstwa... IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 17:59
                bezwacka napisała:

> Koniec spamu w zamian za koniec Giwi...

A jak Giwi zostanie zastapiona przez szacika?
                Jura
                • bezwacka Re: Pojde na kazde ustepstwa... 28.03.04, 18:02
                  Gość portalu: Jureek napisał(a):

> bezwacka napisała:
                  >
                  > > Koniec spamu w zamian za koniec Giwi...
                  > A jak Giwi zostanie zastapiona przez szacika?
                  > Jura

Bez testu na inteligencje zaden nie przejdzie.
                  • gini Re: Helga dla mnie mozesz spamowac 28.03.04, 18:06
                    Dla adminow pewnie tez.Spam posprataja w minute hurtem.
                    Prymitywna jestes i tyle.
                    Kto bedzie te testy na inteligencje przeprowadzal?Ty moze?To na bank wybierzesz
                    nam kogos takiego jak piessna .
                    Trzym sie prymitywie bezwacka.
                  • jureek Re: Pojde na kazde ustepstwa... 29.03.04, 09:31
                    bezwacka napisała:

> Bez testu na inteligencje zaden nie przejdzie.

Odpada. Ja nie chcę żadnego inteligentnego admina, zamiast tego wolę, żeby jego
                    miejsce zajął głupi, nieinteligentny automat, bez ambicji wpływania na kształt
                    forum, ale za to z precyzyjnie określoną definicją spamu.
                    Jura
                    • patience Re: Pojde na kazde ustepstwa... 29.03.04, 22:27
                      jureek napisał:

> bezwacka napisała:
                      >
                      > > Bez testu na inteligencje zaden nie przejdzie.
                      >
                      > Odpada. Ja nie chcę żadnego inteligentnego admina, zamiast tego wolę, żeby
                      jego
                      > miejsce zajął głupi, nieinteligentny automat, bez ambicji wpływania na kształt
                      > forum, ale za to z precyzyjnie określoną definicją spamu.
                      > Jura
                      >

To byly pomysl, gdyby nie to, ze ludzie sa pomyslowi. Robisz maszynke do
                      wysylania postow, w ktorych losowo zmieniasz jedna literke w temacie. I kazdy
                      automat to lyknie. A czlowiek nie.
            • gini Re: Pojde na kazde ustepstwa... 28.03.04, 18:03

> gini napisała:
              >
              > > Wszystko rozumiem, tylko nie wiem o jakich ustepstwach mowisz?Czy moze
              > > uswiadomisz sobie wreszcie, ze twoje zdnie jest tylko jednym z wielu a swo
              > im
              > > spamem przeszkadzasz tylko innym?
              > > Walczymy tu od grudnia, wywalczylismy zmiane szacika, ale nikt po chamsku
              > nie
              > > spamowal.Dyskutowalismy, wyklocalismy sie ale nie kosztem innych forumowic
              > zow.
              >
              > Gini, dobrze wiesz, ze ja tez nie lubie spamu. Mysle jednak, ze spamowanie
              > Helgi moze przyniesc cos pozytecznego, a mianowicie, ze admini (zawodowi)
              > jeszcze raz podejma pomysl chyba Jacka z automatem antyspamowym.
              > Pamietam z poczatkow forum rywalizacje na ilosc postow miedzy Wroclawiem a
              > Warszawa. Bylo to strasznie denerwujace, bo zeby tylko nabic licznik ludzie
              > pisali puste posty i spamowali najzwyczajniej. Ci ktorzy chcieli normalnie
              > podyskutowac nie mogli doprosic sie adminow, zeby przestac podawac na stronie
              > glownej forum liczniki, bo ich publikacja nakrecala tylko niezdrowa
              konkurencje
              >
              > na ilosc postow. Prosby nie odnosily skutkow, dopiero gdy jeden z
              wroclawskich
              > forumowiczow zaprogramowal automat do generowania postow (o wydajnosci
              > kilkunastu postow na minute) i zastosowal ten automat w praktyce, admini
              > zareagowali i zdjeli kiczniki z glownej strony forum.
              > Pozdrawiam
              > Jura

Jurku, nie zalapales.Ja Helge znam dosc dobrze.Jak sam widzisz, Hela obudzila
              sie dopiero teraz , ze jej cenzura nie pasuje.Hela nigdzie nie proponuje by
              wywalic cenzora precz, ona chce swojego cenzora.Jak widzisz promowala pessne, o
              ktorej juz wyrazac sie nie vede.
              Co do spamu, czy GW zalozy automat?A poco?Wygodniej im dac nozyczki aesom , a
              kazdy spam tylko uzasadnia, ze sa potrzebni, czytales Betty?
              Owszem mozemy jeszcze powalczyc o wywalenie cenzora z FA W Ogole z tym sie
              zgodze.Ale jak bedziemy walczyc spamem potraktuja nas jak gowniarzy.
              Drugie , uwazam to za metode dresiarska, a z uslug dresiarzy korzuystac nie
              chce.Poza tym utrudnia to zycie innym.
              Jeszcze jedno Helga jest tak jak krzys.Gdy cieto inne watki siedziala cicho,
              ciecia na FS wrecz zachwala, gdy wycieto jej jeden watek zaczyna robic za
              bojownika walki z cenzura, przy czym chce upiec wlasna pieczen.Najpierw chciala
              kaszaloty na cenzorow, pozniej piessne, brzydko mi to pachnie i tyle.
              ¨Pozdrawiam
              • Gość: Jureek Re: Pojde na kazde ustepstwa... IP: 212.20.131.* 29.03.04, 09:22
                gini napisała:

> Jurku, nie zalapales.Ja Helge znam dosc dobrze.Jak sam widzisz, Hela obudzila
                > sie dopiero teraz , ze jej cenzura nie pasuje.Hela nigdzie nie proponuje by
                > wywalic cenzora precz, ona chce swojego cenzora.Jak widzisz promowala pessne, o
                >
                > ktorej juz wyrazac sie nie vede.

Ależ załapałem, załapałem. Na to, że postawa Helgi wobec cenzury nie jest
                konsekwentna zwróciłem już uwagę w innym miejscu. Tutaj, wyraziłem tylko płonną
                nadzieję, że być może akcja Helgi, której nie popieram, przyniesie jako skutek
                uboczny coś pozytywnego w postaci automatu antyspamowego. Nie robię sobie
                złudzeń, że na pewno tak będzie, ale może chociaż sa to coś do myślenia adminom
                zawodowym.

> Co do spamu, czy GW zalozy automat?A poco?Wygodniej im dac nozyczki aesom , a
                > kazdy spam tylko uzasadnia, ze sa potrzebni, czytales Betty?

Obawiam się, że masz rację. Taki automat antyspamowy musiałby działać na
                podstawie precyzyjnych kryteriów, podczas gdy aesy kwalifikują spam według
                kryteriów bardzo płynnych, żeby nie powiedzieć żadnych. Wygląda na to, że Agorze
                zależy właśnie na tym, żeby te kryteria były jak najbardziej gumowe, bo to tak
                wygodniej i przy okazji można pod spam podciągnąć wypowiedzi z innych powodów
                niepożądane.

> Owszem mozemy jeszcze powalczyc o wywalenie cenzora z FA W Ogole z tym sie
                > zgodze.Ale jak bedziemy walczyc spamem potraktuja nas jak gowniarzy.
                > Drugie , uwazam to za metode dresiarska, a z uslug dresiarzy korzuystac nie
                > chce.Poza tym utrudnia to zycie innym.
                > Jeszcze jedno Helga jest tak jak krzys.Gdy cieto inne watki siedziala cicho,
                > ciecia na FS wrecz zachwala, gdy wycieto jej jeden watek zaczyna robic za
                > bojownika walki z cenzura, przy czym chce upiec wlasna pieczen.Najpierw chciala
                >
                > kaszaloty na cenzorow, pozniej piessne, brzydko mi to pachnie i tyle.

Pozdrawiam
                Jura
      • jenisiej Zgadzam się 29.03.04, 21:57

> Tak, Giwi musi odejsc, a wraz z nia wszyscy ormowcy.

Wystarczy tylko przekonać do tego Agorę SA. Masz jakiś pomysł?

> Pozdrawiam
        > Jura

pozdro
    • Gość: I-szy sekretarz KM Re: Bo jej sie tak podobało, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 17:41
      Jasne, do qrwy nędzy ???
      • gini Re: Jureek *************************************** 28.03.04, 18:15
        Czego tak naprawde chce Helga .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11650353&a=11651447
        Postaraj jej sie wybic ten pomysl z glowy .Ja musze znikac, wieczorem wysle Ci
        cos na priwe.
        Pozdrawiam.
        • jureek Re: Mam pecha 29.03.04, 09:28
          gini napisała:

> Czego tak naprawde chce Helga .
          >
          > <a
          href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11650353&a=11651447"target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11650353&a=11651447</a>
          > Postaraj jej sie wybic ten pomysl z glowy .Ja musze znikac, wieczorem wysle Ci
          >
          > cos na priwe.

Nie zdążyłem przeczytać, bo wątek usunięto, a i w poczcie niczego nie ma :(
          Jura
        • jenisiej Czego tak naprawde chce Helga, a czego Gini 29.03.04, 22:03
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11631402
          • gini Re: Dlaczego jenisiej manipuluje? 29.03.04, 22:20
            jenisiej napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11631402

Zarzuciles mi manipulacje , przytoczylam ci wypowiedzi zsypka, ktore dowodza,
            ze nie manipuluje, tu i nie tylko tu masz wypowiedzi zsypka, w ktorych wszedzie
            zachwala cenzure, a cenzure piessny w szczegolnosci .
            Wiec jak na dloni widac, ze zsypek chce cenzury tylko, ze takiej jaka odpowiada
            jemu osobiscie, cenzor ma ciac tych, ktorych zsypek nie lubi .
            Przykro mi jenisieju, ze koledzy z kaszalota wypieli sie na zsypka i na jego
            propozycje .
            • jenisiej Bla, bla 30.03.04, 01:56
              Link jest - daj chętnym poczytać i ocenić.
              Nie będę 10 razy tłumaczył.

Adieu
              • jureek Re: Bla, bla 30.03.04, 09:19
                jenisiej napisał:

> Link jest - daj chętnym poczytać i ocenić.
                > Nie będę 10 razy tłumaczył.

Poczytałem i bardzo mi się nie spodobała sugestia Helgi, jakoby jej kandydaci na
                ormowców nie chcieli nożyczek, dlatego, że Gini ich tak zastraszyła i
                przekabaciła. Poczułem się wręcz dotknięty takim postawieniem sprawy.
                Oświadczam więc raz jeszcze, że jestem przeciw cenzurze na publicznym forum,
                obojętne, czy w wykonaniu społecznym, państwowym czy kaszalotowym i to
                przekonanie powoduje, że nie chcę nożyczek.
                Jura
                • gini Re: Bla, bla 30.03.04, 10:26
                  Fajnie boja sie mnie .
                  hihihihihi
                  • Gość: Jureek Re: Bla, bla IP: 212.20.131.* 30.03.04, 10:41
                    gini napisała:

> Fajnie boja sie mnie .
                    > hihihihihi

Ja się nie boję :)
                    Jura
                    • gini Re: Bla, bla 30.03.04, 10:49

> gini napisała:
                      >
                      > > Fajnie boja sie mnie .
                      > > hihihihihi
                      >
                      > Ja się nie boję :)
                      > Jura

Jurku bo Ty jestes wyjatek, ktory potwierdza regule.

Pozdrawiam
    • tebe Re: Czemu giwi wyciela ten watek? 30.03.04, 08:46
      Nieładnie się mówi RTFM.
      Powodem posłania wątku na oślą ławkę jest 1szy post. Nie dopisuj się do
      spamerów to Twoje błyskotliwe posty nie będą trafiać na OŁ.
      Cobyś mądrego nie napisała pod spamem, to nie przestanie on być spamem.
      Proste.
      • jureek Re: Czemu giwi wyciela ten watek? 30.03.04, 09:08
        tebe napisał:

> Nieładnie się mówi RTFM.
        > Powodem posłania wątku na oślą ławkę jest 1szy post. Nie dopisuj się do
        > spamerów to Twoje błyskotliwe posty nie będą trafiać na OŁ.
        > Cobyś mądrego nie napisała pod spamem, to nie przestanie on być spamem.
        > Proste.

A potem Betty ma pretensje do forumowiczów, że zaprzestali merytorycznych
        dyskusji. A jak tu dyskutować w takich warunkach? Wysilę się, odpiszę coś
        merytorycznie i mądrze dajmy na to takiemu oszołomowi z RM, a tu ciach i moja
        wypowiedź wyląduje na oślej, bo ktoś uzna według gumowych kryteriów, że oszołom
        to spamer i wszyscy odpowiadający mu lądują razem z nim na oślej.
        Czyli co mi pozostaje? Dyskusja z ludźmi o bliskich mi poglądach?
        Pięknie, coraz piękniej, kochani admini.
        Jura
        • tebe Re: Czemu giwi wyciela ten watek? 30.03.04, 09:21
          Piękna demagogia, naprawdę Ci wyszło.
          Gdyby taki człowiek przyszedł i wyraził swój kontrowersyjny pogląd to
          przecież będziesz się mógł z nim poprztykać na argumenty.
          Ale nie, misją Jurka jest codziennie udowadniać tej samej osobie, że nie ma
          racji codziennie w takich samych wątkach i w każdym takim samym wątku.
          Jurku nie rżnij głupa :-)
          • jureek Re: Czemu giwi wyciela ten watek? 30.03.04, 10:02
            tebe napisał:

> Jurku nie rżnij głupa :-)

Proszę mi nie obrażać żony :-)
            Jura
    • patience 1 post nie byl spamem. Tebe, ja juz blagam! 30.03.04, 15:33
      Autor najpierw cytuje w nim inny watek, liczacy sobie sporo postow zreszta,a
      potem pisze co na ten temat mysli. Prosze, tez zalaczam.

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=11599781
      > Pozdrowienia dla wszystkich Józefów Zawadzkich
      > Autor: jozef_zawadzkij
      > Data: 25.03.2004 22:57
      >
      > dobre z nas chłopiny.

Ja utworzyłem ten wątek - jozef_zawadzkij. Jest mi bardzo miło, że na FA
      został uznany przez wspaniałych i sympatycznych ludzi z dużą dozą poczucia
      humoru.
      Ale jest mi bardzo przykro, że moderator forum (patrz giwi), który powinien
      rozluzowywać atmosferę (jeżeli staje ona się zbyt gorąca) - swoim wdziękiem,
      talentem i właśnie poczuciem humoru jest sam powodem konfliktu ("złej krwi")
      na tym forum.
      Coś tu jest nie tak z predyspozycjami zawodowymi. Gdzieś zniknęły cechy
      moderatora, które wymieniłem wyżej. Ostrym narzędziem (nozyczki cenzora) tu
      niczego się nie załatwi. Pozdrawiam wszystkich Przyjaciół (i oczywiście
      Zawadzkich).
      ================
      Tebe,
      To sie w zadnym wypadku nie kwalifikuje jako spam. Macie we mnie wiernego
      uzytkownika forum, towarzyszylam jego rozwojowi prawie od poczatku. Uzytkownika
      raczej niedokuczliwego, ktory wam przez ten czas glow nie zawracal. Ty wiesz i
      ja wiem ze to cenzura a nie wyciety spam. Na dokladke glupia cenzura.
      Uniemozliwiajaca dyskusje ludziom, ktorzy najbardziej sie identyfikuja z
      portalem. O to wam chodzilo? Taki efekt? Chyba nie...

Cholera, za przeproszeniem. Wszystko sie w Polsce psuje. Tylko czekac na
      premiera Leppera i jego porzadki. Ten portal byl ostatnim miejscem, gdzie
      obowiazywala jakas kindersztuba. Pomysl co nas moze czekac z Lepperem w
      charakterze wodza. Problem cenzury wtedy moze nabrac zupelnie innego wymiaru.
      Troche wyobrazni, prosze:((((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka