Dodaj do ulubionych

Młot na spammerów

29.03.04, 16:53
Oto taka propozycja, ku której się skłaniamy.

Chcemy dodać do Regulaminu zapis, zgodnie z którym będzie można żwawiej
usuwać spam. Otóż jeśli jakiś osobnik będzie jak spamer się zachowywał, tzn.
przykładowo podbije x wątków nie wpisując treści, założy z wątków bez
treści itp. to jego działalność z tego dnia - np. na podstawie IP zostanie
całkowicie i bezapelacyjnie usunięta.
Nawet gdyby w międzyczasie coś napisał mądrego, jakiś dziwnym zbiegiem
okoliczności.

Przykro mi to pisać, ale uważam, że zarzucanie jakiegokolwiek forum śmieciem
jest działalnością niegrzeczną a z niegrzecznością należy postępować w miarę
bezlitośnie.

Zapraszam do zabawy, tj. dyskusji pytań i podobnych.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niech Re: Młot na spammerów 29.03.04, 16:58
      Itp. To mnie interesuje.
      • hepik1 Re: Młot na spammerów 29.03.04, 17:01
        A jak ktoś tylko mądre rzeczy pisze -czy to też może za spam byc uznane,w końcu
        to nudne,tak ciągle mądrze pisać...?
        • gini Re:Tebe zamiast kontynuowac zabawe 29.03.04, 17:08
          W coby tu jeszcze wyciac, moze skierujcie swe umysly na to jak poprawic prace
          serwera .Zaczyna mnie lekko swedziec, gdy mam swiadomosc, ze ktos bez przerwy
          patrzy mi na rece, co chwila sprawdza co napisalam.Czy te panie nie maja
          ciekawszego zajecia?
          Podobno to sa forumowiczki, wiec moze do cholery niech zaczna pisac cos brac
          udzial w dyskusjach a nie jak kapo pilnowac innych.
          To juz sie robi zalosne.
          • niech Re:Tebe zamiast kontynuowac zabawe 29.03.04, 17:14
            Tu sie z kolezanka zgadzam. Ostatnio admini maja nam cos do powiedzenia glownie
            na temat wycinania cudzymi lub wlasnymi rekami.
            • tebe Re:Tebe zamiast kontynuowac zabawe 29.03.04, 17:28
              Całkiem niechętnie, najwięcej jest o to pytań.
              • niech Re:Tebe zamiast kontynuowac zabawe 29.03.04, 17:30
                Ja wlasnie takie zadalem. Co to znaczy itp. Czy jak szanowny admin wytnie
                dwadziescia moich watkow o psich kupach to zablokuje mi login do polnocy?
                • tebe Re:Tebe zamiast kontynuowac zabawe 29.03.04, 17:38
                  Nie.
                  • niech Re:Tebe zamiast kontynuowac zabawe 29.03.04, 17:46
                    O raju! A do kiedy???!!!
              • patience Tebe, zrobiliscie portal bez cenzury to... 29.03.04, 17:39
                ... teraz cierpcie. Dzieki brakowi cenzury udalo sie wam zrobic bezdyskusyjnie
                najlepsze forum w necie w jezyku polskim. Portal przyciagnal ludzi, dla ktorych
                wolnosc slowa jest wartoscia sama w sobie. Politycznie rozne poglady
                reprezentuja, ale tu jest zgoda... Zawsze beda klotnie o cenzurowanie. Z
                pragmatycznych powodow m ozna sie ewentualnie pogodzic z losem, ze pewne posty
                trzeba wycinac. Ale chodzi o to, zeby ingerencja nozyczek odbywala sie jak
                najrzadziej. Na FA jest tylko jeden zawodnik, ktorego posty kwalifikuja sie do
                wyciecia, gdyz nawoluje do bezposredniej przemocy i poza tym nic. Nie do
                banowania, tylko do wyrzucania postow. I tylko tych, ktore bezposrednio
                nawoluja do przemocy. Jak napisze co innego, to niech sobie bedzie.
                • niech Re: Tebe, zrobiliscie portal bez cenzury to... 29.03.04, 17:48
                  Onet tez jest bez cenzury. Nie widzialem tam zadnego ocenzurowanego postu.
                  PS. Nie udalo mi sie tam zreszta ani jednego umiescic - choc probowalem.
                  PS2. Na WP tez ocenzurowanych nie widzialem. Ale tam w ogole malo co widac.
                  • patience Re: Tebe, zrobiliscie portal bez cenzury to... 29.03.04, 17:54
                    niech napisała:

> Onet tez jest bez cenzury. Nie widzialem tam zadnego ocenzurowanego postu.
                    > PS. Nie udalo mi sie tam zreszta ani jednego umiescic - choc probowalem.
                    > PS2. Na WP tez ocenzurowanych nie widzialem. Ale tam w ogole malo co widac.

Ano wlasnie. Dlatego tu jest najlepiej. Ale nawet najlepiej mozna zrobic
                    jeszcze lepiej. No nie?

:)))))))))
    • aniela Re: Młot na spammerów 29.03.04, 17:20
      potrzebujecie rak do obliczania ile to x a ile z? trzecia zostani mi do pisania.

ps. w moim pytaniu chodzi o wszystko poza odpowiedzia, uprzedzam.
    • patience Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 17:20
      Z Zawackimi idzie sie dogadac. Albo przetlumaczyc. Pollak to juz robi za
      ciebie:)))) W pojedynke jest skuteczniejszey niz banowanie, nawet jednodniowe.

ZAWADZKIE NIE DADZOM SIE WYTNAC NAWET NA 5 SEKUND, SAM WIESZ. ONE TERAS ROBIOM
      REWOLUCJEM MARCOWOM ANTYGIWIOWOM. HODZI O AMUNICJEM. PODRZUCANIE WONTKOW Z
      FSZYSKIMI POMYLKAMI GIWI JES NIESKUTECZNE BO ONA JE TESZ WYCINA. ORAZ PYTANIA O
      WYCINANIE. TO CO ROBIC?

MOZE MASZ JAKIS POMYS NA NARZENDZIA REWOLUCYJNE?
      • aniela Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 17:22
        proch i dynamit. zwykle sa skuteczne
        • patience Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 17:27
          aniela napisała:

> proch i dynamit. zwykle sa skuteczne

A co jest prochem i dynamitem w virtualu na nozyczkownice?

Smiecie...

Jak nozyczkownica sie ograniczy do Mlota Na Telusia, to Zawackiem nie bedzie
          sie chcialo robic rewolucji. Proste...
          • gini Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 17:39
            patience napisała:

> aniela napisała:
            >
            > > proch i dynamit. zwykle sa skuteczne
            >
            > A co jest prochem i dynamitem w virtualu na nozyczkownice?
            >
            > Smiecie...
            >
            > Jak nozyczkownica sie ograniczy do Mlota Na Telusia, to Zawackiem nie bedzie
            > sie chcialo robic rewolucji. Proste...

Fajnie wyciac tego kogo pani Hela nie lubi, dzis Telus, jutro gini .
            Dla mnie to sobie rob pacyniaro spamerko te rewolucje, twoje metody swiadcza o
            tobie.Zyskalas juz cala mase zwolennikow.
            Nikt cie nie zmusza do czytania telusia.
            • aniela Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 17:41
              o. nie lubicie sie, dziewczeta?
              • patience Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 17:46
                Gini to nie dziewczę tylko rozwielitka. Jej głowne zajęcie na portalu polega na
                kopiowaniu na twardziel wszystkich moich postow. Potem robi z nich wycinanki i
                proponuje rozmaitym forumowiczom, ze im na privie wytłumaczy co ja myslę
                naprawdę. Hihi. Chodząca kopia Urzędu Cenzury na Mysiej. Oni też wiedzieli
                lepiej, co autor miał na myśli. I też autora nie potrzebowali żeby powiedział
                co ma na myśli:))) Ale niech sobie żyje, w ramach demokracji:)))))
                • Gość: Jureek Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) IP: 212.20.131.* 29.03.04, 17:47
                  Nie pomyliłaś Gini z Hiacyntem archiwistą?
                  Jura
                  • patience Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 18:00
                    Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Nie pomyliłaś Gini z Hiacyntem archiwistą?
                    > Jura

Nie... To ona ma problemy z tozsamoscia:)))))))
                    Dzisiaj rano znalazlam na fof jej proppozycje pod nie pamietam czyim adresem,
                    ze na privie wytlumaczy co ja mysle. I zalaczy sliczna wycinanke z moich
                    postow, ktorych na portalu juz nie ma, bo Giwi wyciela. Tak sie tym
                    rozweselilam, ze zapomnialam pogratulowac :))))) To takie niemęczące. Nie musze
                    sie wysilać z tłumaczeniem co mam na myśli. Urząd Cenzury sam za mną biega i
                    tłumaczy:))))))
                    • aniela Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 18:13
                      aha ja bym prosila o sposob na to, jak nie wysilac sie z mysleniem.

ps. pisanie na forum nie wchodzi w gre. jest zbyt czasochlonne (o ile czyta sie
                      posty przed odpowiadaniem na nie. ja jestem czasooszczedna)
                      • patience Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 18:16
                        aniela napisała:

> aha ja bym prosila o sposob na to, jak nie wysilac sie z mysleniem.
                        >
                        > ps. pisanie na forum nie wchodzi w gre. jest zbyt czasochlonne (o ile czyta
                        sie
                        >
                        > posty przed odpowiadaniem na nie. ja jestem czasooszczedna)

Zdenerwuj Gini. Na razie swietnie ci idzie, bo widziałam, ze juz raz sie z nia
                        nie zgodzilas. Nie zgodz sie jeszcze ze dwa razy, a zacznie pisac za ciebie. To
                        prawdziwa oszczednosc czasu:))))))
              • gini Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 18:12
                aniela napisała:

> o. nie lubicie sie, dziewczeta?

Hela to nie dziewczyna, to obojniak.
                • aniela Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 18:13
                  yhyh jestes, Gini :) to ja pojde po kole i popkorn ;)
      • Gość: pollak Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:14
        patience napisała:

> MOZE MASZ JAKIS POMYS NA NARZENDZIA REWOLUCYJNE?

Ja mam. Zabanować na tydzień całą klasę adresową, powiadamiając o spamie
        administratorów sieci z której spam jest wysyłany. Raz, drugi i trzeci,
        a do tyłka dobiorą sie wam, spamerska chołoto, wasi lokalni admini. Oni
        nie bedą wyrozumiali. :)
        • aniela Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 18:16
          czy beda wysysac im mozgi przez slonke oraz wciskac wroble do gardla tak zeby
          dzioby brzuchami im wyszly?
          • Gość: pollak Będą im kazali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:20
            gryźć wełniane swetry. (spróbuj kiedyś ;))
        • patience Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 18:20
          Gość portalu: pollak napisał(a):

> patience napisała:
          >
          > > MOZE MASZ JAKIS POMYS NA NARZENDZIA REWOLUCYJNE?
          >
          > Ja mam. Zabanować na tydzień całą klasę adresową, powiadamiając o spamie
          > administratorów sieci z której spam jest wysyłany. Raz, drugi i trzeci,
          > a do tyłka dobiorą sie wam, spamerska chołoto, wasi lokalni admini. Oni
          > nie bedą wyrozumiali. :)

TY POLLAKU SIEDZ LEPIEJ CIHO. NEGOCJACJE SIEM TOCZOM SKOMPLIKOWANEJ NATóRY.
          MORZE TE NORZYCZKI PSZYTEMPIM?
          TOJES REWOLÓCJA MARCOWA A NIE LISTOPADOWA.
          • gini Re:Zsypek capslock ci sie zacial N/t 29.03.04, 18:22
          • Gość: pollak Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:23
            Ze spamerami, jak z terrorystami, nie negocjuje się. Tu stoję po stronie
            adminów.
            • patience Re: Tebe, o dynamic IP zapomniales chyba:)))) 29.03.04, 18:29

> Ze spamerami, jak z terrorystami, nie negocjuje się. Tu stoję po stronie
              > adminów.

SPAMEZY SAMI SPAMU NIE LUBIEJOM.
              ALE GIWI NIE LUBIEJOM BARDZIEJ.
              TO CO ROBIC?

ATENY. AGORA. OBYWATELE. KAPUJESZ?
              MY SOM OBYWATELE I HCEMY AGORY NIE WIENZIENIA.
    • Gość: Jureek Re: Już miałem nadzieję... IP: 212.20.131.* 29.03.04, 17:30
      ...czytając tytuł wątku, że wzięliście sobie do serca propozycję automatu
      antyspamowego, ale widzę, że nadal wolicie pozostawiać dowolnemu uznaniu
      adminów, czy to społecznych, czy zawodowych rozróżnianie, co jest spamem, a co nie.
      No tak, w końcu jak powołaliście tylu społecznych, to musicie im teraz dać zajęcie.
      Jura
      • tebe Re: Już miałem nadzieję... 29.03.04, 17:36
        Masowo posty będziemy wysyłać tylko my.
        Bo narzędzia są tylko po naszej stronie.
        • niech Re: Już miałem nadzieję... 29.03.04, 17:38
          "Masowo posty będziemy wysyłać tylko my."
          O Boshe! Przeciez was wytna i zabanuja! I co my wtedy zrobimy?
          • tebe Re: Już miałem nadzieję... 29.03.04, 17:42
            No ładnie. Wysyłać w kosmos - tak powiedzmy.
            • niech Re: Już miałem nadzieję... 29.03.04, 17:47
              Zeby i Gagarin mogl sobie poczytac. To sie nazywa solidarnosc adminska.
        • Gość: Jureek Re: Już miałem nadzieję... IP: 212.20.131.* 29.03.04, 17:45
          Może to zmiana czasu na letni spowodowała moją ociężałość umysłową, ale przyznam
          się, że nie bardzo zrozumiałem Twoją odpowiedź.
          Jura
          • aniela Re: Już miałem nadzieję... 29.03.04, 17:47
            ja natomiast zrozumialam doslownie a wiec opacznie. a to z powodu uprzedzen.
          • tebe Re: Już miałem nadzieję... 29.03.04, 17:48
            Masowo mogą usuwać tylko "zawodowi".
            • Gość: pollak Re: Już miałem nadzieję... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:18
              Jeśli społeczni widzą cały adres IP piszących, nie ma problemu aby takie
              narzędzie sobie sami skonstruowali.

(Jestem chyba cholernie monotematyczny).
        • patience Re: O kurczę. Będziesz nam spamował skrzynki? 29.03.04, 17:52
          tebe napisał:

> Masowo posty będziemy wysyłać tylko my.
          > Bo narzędzia są tylko po naszej stronie.

Mmmmmmmmmm. Pod groźbą przemocy fizycznej składam propozycje negocjacyjną.
          Okrągły stół. Przytępienie nożyczek w zamian za schowanie koszy na śmieci pod
          biurkami. No?
        • Gość: pollak Re: Już miałem nadzieję... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:12
          Tebe, też mam takie narzędzie. Do wysyłania postów, tyle że nie w kosmos ;)
          • patience Re: Już miałem nadzieję... 29.03.04, 18:25

> Tebe, też mam takie narzędzie. Do wysyłania postów, tyle że nie w kosmos ;)

JAJESZCZE NIEMAM. ALE MOGEM MIEC. DYSTRYBóCJE POWSZEHNOM TESZ óMIEM. ALE MOGEM
            SIEM óGIONC POD PRESJOM SIL KONTRREWOLóCJI TYLKO NIEK ONE POŁORZOM NA STUŁ
            PSZYTEMPIENIE NORZYCZEK.
    • Gość: pollak Re: Młot na spammerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:32
      > Przykro mi to pisać, ale uważam, że zarzucanie jakiegokolwiek forum śmieciem
      > jest działalnością niegrzeczną a z niegrzecznością należy postępować w miarę
      > bezlitośnie.

Jeśli idzie o spam, to róbcie inaczej. Od razu banujcie (za pierwsze wykroczenie
      na krótko, np. na tydzień). Inaczej Wy bedziecie tylko sprzątać, a ktoś będzie z
      uśmiechem cały czas smiecił. Z tym że Was jest ograniczona ilość, a spamerów
      może być dużo więcej przecież. Mowa oczywiście o spamie, a nie zwykłym
      wyszacikowaniu postów które według piesry czy innej giwi nie 'trzymają fasonu'.
      • patience Re: Młot na spammerów 29.03.04, 18:38

> Z tym że Was jest ograniczona ilość, a spamerów
        > może być dużo więcej przecież. Mowa oczywiście o spamie, a nie zwykłym
        > wyszacikowaniu postów które według piesry czy innej giwi nie 'trzymają
        fasonu'.

BO JES WIENCEJ. ALE MORZEM ZROBIC ZAWIESZENIE BRONI NA ZNAK DOBREJ WOLI. I
        POCZEKAC NA ZNAK DOBREJ WOLI W SPRAWIE CENZóRY. ATY POLLAKU PSZESTAN NATYHMIAS
        PODPOWIADAC!
        • Gość: pollak Re: Młot na spammerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:45
          > Gość portalu: pollak napisał(a):
          >
          > BO JES WIENCEJ. ALE MORZEM ZROBIC ZAWIESZENIE BRONI NA ZNAK DOBREJ WOLI. I
          > POCZEKAC NA ZNAK DOBREJ WOLI W SPRAWIE CENZóRY.

Jeżeli wy, spamerska brać walczycie w ten sposób z CENZÓROM to ja staje po
          stronie Giwi, ok?

> ATY POLLAKU PSZESTAN NATYHMIAS> PODPOWIADAC!

A niby dlaczego? Ja walcze z wyszacikowywaniem postwów, a przy wyszacikowaniu
          spamerów chętnie pomogę.
          • patience Re: Heh, ok. Na powaznie. 29.03.04, 19:03
            Zostawmy na boku sprawy techniczne (nawiasem mowiac, niew tylko ty jestes w
            nich dobry:))). Chodzi o systemowa sprzecznosc. Zalozenia ideowe. Jesli
            budujesz portal wyraznie zorientowany na przyciaganie ludzi, ktorym wolnosc
            slowa jest droga sama w sobie, to musisz dzialac konsekwentnie. Nie wypowiadam
            sie tu czy system moderatorow spolecznych jest zly czy dobry. O sam
            termin 'spoleczny' chodzi. Portal jest wlasnoscia prywatna. Co wymysli
            wlasciciel, to robi, i juz. Natomiast przy wprowadzaniu czynnika spolecznego do
            zarzadzania, trzeba pamietec, ze tu juz inne mechanizmy obowiazuja. Demokracja.
            Jesli sa mechanizmy powolywania, to musza istniec mechanizmy odwolywania. Jesli
            istnieja mechanizmy, ze czynnik spoleczny przejmuje czesc odpowiedzialnosci w
            zarzadzaniu jakims fragmentem portalu, to musza byc rowniez jasne - i
            skuteczne - mechanizmy odwolywania sie od tych decyzji. Termin 'spoleczny'
            oznacza, ze wkraczamy na teren ... no wlasnie. Agory:)))

Innymi slowy, na 'czynniki spoleczne' zrzucono kompetencje, ale nie
            odpowiedzialnosc. I to jest problem. Jeszcze inaczej. Wlasciciel ma interes,
            zeby wszystko na portalu gralo. Zeby przylazili ludzie, itd. I to jest taki
            mechanizm rynkowy, ktory powoduje, ze wlasciciel we wlasnym biznesie stara sie
            nie szalec. 'Czynniki spoleczne' moga sie kierowac innymi motywacjami. Dlatego
            wlasnie jakies mechanizmy demokratyczne, o ktorych wyzej wspomnialam, sa
            niezbedne. One tylko wyrownuja to, ze 'spolecznik' wcale nie musi sie kierowac
            dobrem portalu.
            • sceptyk Re: Heh, ok. Na powaznie. 29.03.04, 19:20
              "Wolnosc slowa droga sama w sobie." To nie o to chodzi. Chodzi o wolnosc
              dyskusji, wolnosc wypowiedzi. A nie o wolnosc publicznego puszczenia baka. Jak
              Cie, Pacjentko, nie bylo to taki jeden potrafil napisac i po 20-30 postow
              wieczorem (na jednym forum): "Sram kobitom w cipy", "Rucham dzieci i psy" itp.
              Po kiego grzyba mi taka wolnosc slowa? Jaka to ma wartosc? Prosze mi nie robic
              wody z mozgu.

Spamerow, swirow i temu podobnych trzeba wywalac. I to nie na chwile, ale
              banowac, niech spier... tam gdzie pieprz rosnie.
              • niech Re: Heh, ok. Na powaznie. 29.03.04, 19:29
                Akurat ten wymieniony spotkal sie z aplauzem i zdobyl na forum grono
                wielbicielek. Pewnie tez zwolenniczek wolnosci baka. Uuups, slowa, znaczy sie.
              • patience Re: Heh, ok. Na powaznie. 29.03.04, 19:41
                sceptyk napisała:

> "Wolnosc slowa droga sama w sobie." To nie o to chodzi. Chodzi o wolnosc
                > dyskusji, wolnosc wypowiedzi. A nie o wolnosc publicznego puszczenia baka.
                Jak
                > Cie, Pacjentko, nie bylo to taki jeden potrafil napisac i po 20-30 postow
                > wieczorem (na jednym forum): "Sram kobitom w cipy", "Rucham dzieci i psy"
                itp.
                > Po kiego grzyba mi taka wolnosc slowa? Jaka to ma wartosc? Prosze mi nie
                > robic wody z mozgu.
                > Spamerow, swirow i temu podobnych trzeba wywalac. I to nie na chwile, ale
                > banowac, niech spier... tam gdzie pieprz rosnie.

No tak... Trudno polemizowac z tym co napisales. To roznica miedzy rzadami
                motlochu a demokracja. Wlasciwie moglabym sie pod tym powyzej podpisac. Ale
                jest racja i w tym, co ja mowie. Nie ma ludzi nieomylnych. W tym sensie
                rzeczywiscie wymienianie jednego czynnika spolecznego na inny nic nie daje,
                jesli mechanizmy pozostaja te same. Czegos tu wyraznie brakuje. Mmmm.
                Minimalizm Adama Smitha - rynek, jako czynnik ograniczajacy szalenstwo, ktore
                tkwi w kazdym czlowieku. Demokracja jest byc moze kulawa, jesli chodzi o
                organizowanie zycia spolecznego, ale jeszcze nic lepszego nikt nie wymyslil.
                Moze wiec to nie chodzi o odwolywanie giwi, tylko o wprowadzenie jakiegos
                mechanizmu konsultacji z obywatelami w przypadkach kontrowersyjnych? W
                starozytnych Atenach tez nie wszyscy byli obywatelami. Aktualny system
                odwolawczy polegajacy na awanturach na fof z adminami nie podoba mi sie.
                Przynajmniej jako JEDYNY wariant odwolawczy. Przy niczym sie nie upieram,
                wydaje mi sie, ze trzeba cos wymyslic.
            • pollak Re: Heh, ok. Na powaznie. 29.03.04, 19:27
              patience napisała:

> Zostawmy na boku sprawy techniczne (nawiasem mowiac, niew tylko ty jestes w
              > nich dobry:))).

Straszysz MIE? ;) hehe, nie jestem dobry :)

[.....]
              > Innymi slowy, na 'czynniki spoleczne' zrzucono kompetencje, ale nie
              > odpowiedzialnosc. I to jest problem. Jeszcze inaczej. Wlasciciel ma interes,
              > zeby wszystko na portalu gralo. Zeby przylazili ludzie, itd. I to jest taki
              > mechanizm rynkowy, ktory powoduje, ze wlasciciel we wlasnym biznesie stara sie
              > nie szalec. 'Czynniki spoleczne' moga sie kierowac innymi motywacjami. Dlatego
              > wlasnie jakies mechanizmy demokratyczne, o ktorych wyzej wspomnialam, sa
              > niezbedne. One tylko wyrownuja to, ze 'spolecznik' wcale nie musi sie kierowac
              > dobrem portalu.

Ale problem społecznych wałkujemy tutaj już od kilku miesięcy. Robiliśmy wiele,
              w końcu z FA zdjęto szacika. Przyznaję, z naszej strony wychodziły też całkiem
              nieładne prowokacje, ale nie zalewaliśmy forum dzień w dzień dziesiątkami nowych
              wątków o ciekawie brzmiącym temacie '@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@'
              (AQUANET-u nie liczę, bo to 'Dąb Bartek' na FA). I teraz my, znaleźliśmy (a
              prznajmniej ja, będe mówił za siebie) się po tej samej stronie co sfiksowani
              spamerzy. A ja ostatecznie byłbym w stanie zaakceptować giwi jako osobe
              usuwającą spam (niestety giwi ciacha dużo więcej niż powinna). Więc.......
              • patience Re: Heh, ok. Na powaznie. 29.03.04, 19:55
                pollak napisał:

> Straszysz MIE? ;) hehe, nie jestem dobry :)

WIEM. Jestes ZNAKOMITY. Ale...

[...]

;)))))))

> Ale problem społecznych wałkujemy tutaj już od kilku miesięcy. Robiliśmy
                wiele,
                > w końcu z FA zdjęto szacika. Przyznaję, z naszej strony wychodziły też
                > całkiem nieładne prowokacje, ale nie zalewaliśmy forum dzień w dzień
                > dziesiątkami nowych
                > wątków o ciekawie brzmiącym temacie '@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@'
                > (AQUANET-u nie liczę, bo to 'Dąb Bartek' na FA). I teraz my, znaleźliśmy (a
                > prznajmniej ja, będe mówił za siebie) się po tej samej stronie co sfiksowani
                > spamerzy. A ja ostatecznie byłbym w stanie zaakceptować giwi jako osobe
                > usuwającą spam (niestety giwi ciacha dużo więcej niż powinna). Więc.......

Heheh, z watkow o ciekawie brzmiacych tematach mozna zrezygnowac. Why not? :)))
                Giwi ciachajaca spamy tez moglabym zaakceptowac, pod warunkiem, ze sie bedzie
                starala samoograniczac. Telus nawolujacy do przerabiania ludzi na mydlo - do
                kosza od razu. W przypadkach kontrowersyjnych lub niepewnych - czasem lepiej
                poczekac, az ktos sie zacznie awanturowac, ze giwi sie leni, niz ciachac z
                gory. A zreszta, spoleczenstwo jakie jest, kazdy widzi po sukcesach Leppera.
                Nie nalezy zywic zludzen, ze na forum raptem wszyscy wysokiej kultury nabiora.
                Bez zludzen...
    • pejsaty Re: Młot na spammerów 29.03.04, 18:49
      tebe napisał:

> Oto taka propozycja, ku której się skłaniamy.
      >
      >Otóż jeśli jakiś osobnik będzie jak spamer się zachowywał, tzn.
      > przykładowo podbije x wątków nie wpisując treści, założy z wątków bez
      > treści itp.

a ile wynosi to "x" albo "z"?
    • basia Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:14
      Jestem za. Nie będzie spamu, to i społeczni nie będą potrzebni.
      • niech Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:15
        Nie bedzie postow to nie bedzie spamu.
        • basia Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:31
          Ja nie młotem, to kowadłem?

Ps. a sierp? sierp ciało jak się chciało?
          • niech Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:32
            Nie bedzie forum to nie bedzie postow.
            • basia Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:40
              Siedem lat tłustych, siedem postnych.
              • niech Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:42
                Nie bedzie portalu nie bedzie forum.
                • basia Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:46
                  Nie będzie nas, nie będzie maas (pasowało do rymu)

Ps, jak uważsz, ile jeszcze postow musimy napisać, żeby zmieścić się w itp?
                  • niech Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:48
                    To idiotyczne bo im wiecej napiszemy tym krotszy bedzie okres zabanowania
                    (chyba ze jeszcze nie przestawili zegarkow).
                    • basia Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:52
                      Właśnie, jak to zostało napisane? na dzień, czy do końca dnia?,czy na cały dzień? Zmierzch już.
                      • niech Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:54
                        Inaczej sobie to umyslili. Cala tworczosc z danego dnia zostanie usunieta.
                        Czyli nas usuna o polnocy.
                        • basia Re: Młot na spammerów 29.03.04, 19:58
                          może usną?

• niech Re: Młot na spammerów 29.03.04, 20:09
                            Nastawia automat.
                            PS. Zmieniam IP i login. Chce zyyyyyyyc!!!
    • Gość: czerwony.kapturek ......a co z panami z Rakowieckiej ? IP: 69.111.52.* 30.03.04, 01:00
      Czy macie zamiar zabanowac ich blok IP, czy tez nadal tolerowac rozbijanie Forum
      Polonia ?

Kiedys w przyplywie uniesienia po negocjacjach w Kopenhadze pisali nawet jawnie
      z wlasnego IP, niestety wszelkie slady owego watku jak rowniez odniesienia do
      niego zostaly starannie wymazane z archiwum ---> pewnie to w ramach dbalosci o
      usuwanie spamu z Forow :-> ?
    • patience Re: Spamy na czarownice 30.03.04, 06:48
      I kto powie, ze te tytuly sa pozbawione znaczenia? Czyz nie jest prawda, ze
      Giwi spamuje Osla Lawke? I co na to Mlot na czarownice, tj. Spam na Mloty,
      Czarownice na spamy, tj, uffff. Wiadomo kto.
      TytuLy z Oslej Lawki (niektore):

Giwi to koza zjada wszystko - gosc - nawet watki

Giwi to kombajn chwastu od zboza rozpoznac - gosc - nie moze

Giwi spamuje oska lawe - gosc - helga to wykumala

Sloneczko nasze prosimy cie - gosc - nie pij juz giwi

Zawadzki zapowiada 8145 ataków na f.Aktualnosci - gosc - hawaian

MAMY_DWIE_GLUPIE_KOZY--gIWI_I_gINI--zA_CO_TAKA_ Gość: OKRUTNA_KARA?

GIWI_ODDAJ_WATEK_ALBO_ZAKOPIE_CIE_W_SMIECIACH (2) bezwacka

PROSZE_ZMUSIC_GIWI_DO_ZAPOZNANIA_SIE_Z_REGULAMINEM Gość: ON GO NIE ZNA!

giwi do pisać do listy kretynów Gość: karo

GIWI_ZNOWU_WYCIELAS_WATEK_NIEWINNY_TO_JUZ_BEDZIE_ Gość: WOJNA_NUKLERANA

Giwi wycięła mi wątek,bo zadałem pytanie: co to za Gość: sfinx

Zawadzki, nożyczki i .... Gosc: zawacki

Pozdrowienia dla wszystkich Józefów Zawadzkich (40) Gość: Jozef Zawadzki

A_MOZE_PIESNA_ZAMIAST_GIWI_NA_FA???????????? Gość: DOBRY POMYSL

Panie Jozef Zawadzki Gość: Doradca

GIWI_NIE_WIE_GDZIE_JEST_REGULAMIN_I_DLATEGO Gość: BLADZI!

Wiem, dlaczego giwi tak tnie Gość: Kolega Zawadzkiego

ZNIKNIJ_JUZ_GIWI_GLUPIA_KOZO-ALBO_PRZECZYTAJ_ Gość: REGULAMIN

MODERATOR_KTORY_NIE_ZNA_REGULAMINU_TO_NASZA_GIWI Gość: UPARTA_KOZA

GIWI_IDZ_JUZ_GDZIES_GDZIE_ZYJA_GLUPIE_OSOBy Gość: pO CO TY NAM?

wysłałem maila do abuse@gazeta.pl Gosc jozef_zawadzkij

& micro;& micro;& micro;& micro;& micro;& micro;& Gość: %%%%%%%%%%%%%%%%%%

ZmIeNiAmY MODERATORA forum A- precz z Giwi Gość: Smutny

kobieto, gdzie oni Cię znaleźli ? ...(pracodawcy) Gość: karo

GIWI ŚWIĘTUJE, ALE NIEBAWEM PRZYJDZIE TU smutne_wiadomosci

Pasja giwi - to tu teraz oglądamy wredna2004

PRZERWA!!!GIWI_DO_SPRZATANIA! Gość: PISSEDOFFjozek

GIWI+TEPA_GLOWO_OD_DZISIAJ_BEDZIESZ_TYLKO_SPAM Gość: SPRZATALA

GIWI_TO_SIE_DOPIERO_ZACZYNA_--RADZE_ODDAC_WATEK_ Gość: ALBO ODEJSC!

WSTYD_ZEBY_GW_MIALO_MODERATORA_Z_EPOKI_BREZNIEWA!! Gość: GLUPIA GIWI!

ZA_CO_GW_KARA_NAS_TAKIM_GLUPIM_MODERATOREM?@@@@ Gość: @@@@@@@@@@@@@@@@@@

ZA_CO_NAS_BOZE_POKARALES_TAKIM_GLUPIM_BABSZTYLEM Gość: zzzzzzzzzzaaaaaaaa

ZA_NASZE_GRZECHY_DOSTALISMY_GIWI-OKROPNA TO KARA!! Gość: GINI GLUPIA JEST

GINI_NIE_WIE_GDZIE_ZNALEZC_REGULAMIN_FORUM_A_MOZE Gość: NIE ZROZUMIALA

CZEMU_INNE_FORA_MAJA_LUDZI_NA_ADMINA_A_MY_MAMY Gość: GLUPIA GIWI?

moderowanie, czy nożyczki ... (4) jozef_zawadzkij

GIWI_JEST_ZA_GLUPIA_NA_MODERATORA-CZYTAC_REGULAMIN (3) Gość: NIE_POTRAFI-GLUPIA

GIWI_NIE_ODDALA_NIEWINEGO_WATYKU-WRACAM_DO_SMIECI (3) Gość: jOZEF zAWADZKI

ZYWCEM_NA_STOS_Z_GIWI___ONA_GROZNA_DLA_WOLNEGO____ Gość: SPOLECZENSTWA JEST

PRZERWA-SPRZATAJGIWI_WRACAM_ZA_CHWILE (1) Gość: ODDAJ_WATEK_GLUPOL

GIWI_ZA_GLUPIA_NA_MODERATORA-REGULAMINU NIE WIE (1) Gość: JAK pRZECZYTAC

ZA_BEZPODSTAWNE_WYCIECIE_WATKU_SKAZUJE_GIWI_NA_ (1) Gość: SMIECIE!

PRZERWA_GIWI_ALE_WEEKEND_BEDZIE_DLUGI_STEPIE TWOJE (1) Gość: NOZYCE!

GIWI___GDZIEJEST MOj WATEK???????????????????????? (3) Gość: Jozef Zawadzki

GIWI_ODDAJ_WATEK_ALBO_ZAKOPIE_CIE_W_SMIECIACH (3) Gość: @@@@@@

Pozdrowienia dla wszystkich Józefów Zawadzkich (14) Gość: Jozef Zawadzki

PRZERWA-WRACAM_POZNIEJ_JESLI_GIWI_WATKU_NIE_ODDA- (1) Gość: jOZEF_zAWADZKI

GIWI_ODDaJ_NIEWINNY_WATEK_WYCIETY_Z_TWOJEJ_GLUPOTy (1) Gość: jOZEF_zAWADZKI

WOJNY CI SIE ZACHCIALO? HAHA!KRUSZYNKO (2) bezwacka

GIWI__WE__TAKE___NO___PRISONERS_ (2) Gość: Jozef Zawadzki

GIWI_DAWAJ_MOJ_WATEK_O_ZAWADZKICH!!! (1) Gość: @@@@@@

JESZCZE_JEDNO--ODDAJ_WATEK_JESLI_SMIECI_NIE_LUBISZ (1) Gość: TO_TYLKO_POCZATEK

PRZERWA_GIWI--POSPRZATAJ_FORUM--BEDE MIAL GDZIE (1) Gość: ZNOWU SMIECIC

GIWI WYMODERUJ ZAWARTOSC SWOJEJ GLOWYYYY (1) bezwacka

JESZCZE_TYLKO_3_WATKI_I_CALA_STRONA_BEDZIE_PELNA (1) Gość: SMIECI_DLA_GIWI

TO WTEDY SOBIE ODPOCZNIEMY (1) bezwacka

NIECH GIWI POPRACUJE MIOTLA (1) bezwacka

JUZ_CALA_STRONA_SMIECI_DLA_GIWI-STICK IT UP YOUR (1) Gość: ASS GIWI

A_MOGLAS_PO_PROSTU_ODDAC_WATEK_ALE_NIE_TO (1) Gość: SMIECIE_MASZ

GIWI_WE_ARE_THECHAMPIONES_MY_FRIEND-
    • fdj Pytanie 30.03.04, 07:43
      Czy według tych zasad, jako spam traktowane i usuwane będą posty Bronka?
      • Gość: pollak Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 09:39
        Ponoć jako spam traktowane i usuwane będą posty eFDeJota. Ale nie martw się,
        całe FA będzie protestować.
        • fdj Re: Pytanie 30.03.04, 09:48
          Autografy będę rozdawać tylko na gipsach, powstałych w związku z protestem na
          połamanych kończynach protestujących ;-)
    • Gość: jacek#jw Re: Młot na moderatorów IP: 213.25.190.* 30.03.04, 09:10
      Kilka pytań:

Czy to prawo działa wstecz???????
      Czy temat wpisu może być wystarczający do podniesienia wątku?
      Czy jeden wyraz może być już wystarczającą treścią?
      Ile wątków decyduje o tym, że zachowanie zostanie potraktowane jako działanie
      spamerskie?
      W jaki sposób reagować na niegrzeczne zachowanie moderatora społecznego a w
      jaki na admina zawodowego?
      Po co wprowadzać zasadę, która już obowiązuje i nikt jej tzn usuwaniu spamu nie
      sprzeciwia się?
      Czy pod zaśmiecanie forum podciągniecie inne wpisy, np jednozdaniowe posty typu
      ładna pogoda dziś czy też wpis bez tekstu z tematem typu 334 post?
      Wiele pytań i jak zwykle zero odpowiedzi??

Pozdr / Jacek
      • tebe Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:17
        Nie podam wszystkich cech spamu ale zwykle nam się udawało go identyfikować.
        Nowością jest to, że nie będziemy sprawdzać, czy czasem jeden z postów spammera
        jest cenną wypowiedzą. Po prostu od kiedy się załapie do tej kategorii, to
        jego działalność z danego okresu znika. Choćby sobie normalnie gawędził a na
        boku tylko spamował.
        Pozdrawiam
        • Gość: jacek#jw Re: Młot na moderatorów IP: 213.25.190.* 30.03.04, 09:25
          Czy w związku z tym rezygnujecie z funkcji moderatora społecznego polegającej
          na "odpowiednim ustawieniu forum"?

Pozdr / Jacek
          • misiania Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:33
            aha. znaczy doceniam kurtuazję adminów, że się pytają co forumowicze sądzą o
            decyzji, która, jak rozumiem, została już podjęta. z tej piany, co ją w tym
            wątku ubito, można upiec kilka blach bezów, hyhy :)))
            • Gość: jacek#jw Re: Młot na moderatorów IP: 213.25.190.* 30.03.04, 09:38
              Słusznie prawisz Misianio. Mam nadzieję, że się mylisz :)).

Pozdr / Jacek
              • misiania Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:41
                enie. nie mylę się. kilka blach na pewno ;)
              • basia Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:42
                słuszność Misi ze smutkiem przyklepuję.

Ps. hmmm, te wszystkie wątki z "zaproszeniem do dyskusji" są w tamim razie spamem Administracji.
                • misiania Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:43
                  hmmmm.... wyciąć czy zabanować? ;DDDDDDDDD
        • jureek Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:41
          tebe napisał:

> Nie podam wszystkich cech spamu ale zwykle nam się udawało go identyfikować.

Nieprawda. Przeprowadziłem pod nikiem ormo.precz na forum kobieta egzamin dla
          admina, czy potrafi rozpoznać spam i admini ten egzamin oblali. Wycięli w pień
          wszystkie wypowiedzi, z których żadna, podkreślam żadna, nie była sprzeczna z
          regulaminem.
          Jura
          • fdj Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:46
            jureek napisał:

> Przeprowadziłem pod nikiem ormo.precz na forum kobieta egzamin dla
            > admina, czy potrafi rozpoznać spam

To prawda, Jureek przeprowadził egzamin. Przetestował Was jak nic.

> z których żadna, podkreślam żadna, nie była sprzeczna z regulaminem.

Chciałbym podkreślić obiektywizm tej wypowiedzi.
            • Gość: jacek#jw Re: Młot na moderatorów IP: 213.25.190.* 30.03.04, 09:49
              fdj napisał:

> jureek napisał:
              >
              > > Przeprowadziłem pod nikiem ormo.precz na forum kobieta egzamin dla
              > > admina, czy potrafi rozpoznać spam
              >
              > To prawda, Jureek przeprowadził egzamin. Przetestował Was jak nic.
              >
              > > z których żadna, podkreślam żadna, nie była sprzeczna z regulaminem.
              >
              > Chciałbym podkreślić obiektywizm tej wypowiedzi.

Wreszcie rozsądna wypowiedź fdj. To rzadkość, co należy podkreślić.

Pozdr / Jacek
              • fdj Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:59
                Gość portalu: jacek#jw napisał(a):

(coś tam nabazgrał)

Przepraszam Jacku#Joo-Woo, z chęcią bym Ci odpowiedział, ale nie mogę, bo nie
                znam koreańskiego.
                • Gość: jacek#jw Re: Młot na moderatorów IP: 213.25.190.* 30.03.04, 10:31
                  Na niewiele Cię stać dresiarzu.

Pozdr / Jacek
            • jureek Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 09:54
              fdj napisał:

> > z których żadna, podkreślam żadna, nie była sprzeczna z regulaminem.
              >
              > Chciałbym podkreślić obiektywizm tej wypowiedzi.

Dziękuję. Wydaje mi się jednak, że nie bardzo potrafisz ocenić obiektywizm mojej
              wypowiedzi, a to z tego prostego powodu, że nie znasz treści postów które
              zostały wycięte.
              Natomiast admin, który treść wycinanych postów znał, sam uznał, że popełnił
              błąd, ponieważ po raz drugi już ich nie wyciął.
              Jura
              • Gość: hepik Re: Młot na moderatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:04

Czy według tych zasad, jako spam traktowane i usuwane będą posty Bronka?

Czy powtarzanie tego pytanie ,jeśli nie będzie na nie odpowiedzi będzie spamem?
                Miało być jedno pytanie a zrobiły się dwa.
              • jureek Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 10:09
                jureek napisał:

> Dziękuję. Wydaje mi się jednak, że nie bardzo potrafisz ocenić obiektywizm moje
                > j
                > wypowiedzi, a to z tego prostego powodu, że nie znasz treści postów które
                > zostały wycięte.

O cholera. Dopiero teraz mi przyszło do głowy, że może jednak masz kompetencje,
                żeby oceniać obiektywizm mojej wypowiedzi. Admin_kobieta kobieta znała przecież
                treść wyciętych postów, a jeśli admin_kobieta to Ty?
                Jura
                • fdj Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 10:14
                  A tak, tak. Skończyły się argumenty ad meritum, zaczynamy uszczypliwości ad
                  personam. Wiesz Jureek, już wolę jak "rżniesz*"... przepraszam, robisz z
                  siebie... przepraszam... jesteś(?) "głupem*".

*/ cytaty za TeBe.
                  • jureek Re: Młot na moderatorów 30.03.04, 10:19
                    fdj napisał:

> A tak, tak. Skończyły się argumenty ad meritum, zaczynamy uszczypliwości ad
                    > personam.

Uszczypliwości ad personam zaczęły się w tym miejscu:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11670585&a=11683716Jura
    • basia Hasło na baner 30.03.04, 10:53
      Nowa na forum era
      młot na spamera.

podpisano -młota polska-
      • basia Re: Hasło na baner 30.03.04, 10:55
        Unikniesz spotkania z młotem
        pisząc krótko i z polotem

Ps. administracji wyjaśniam, że tymi głupimi rymami przekonuję - po dobroci- do niespamowania.
        • pejsaty Re: Hasło na baner 30.03.04, 10:59
          piszac rymy chcesz zadymy. :)
          • basia Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:01
            z rymem nie zginiem!
            • misiania Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:02
              nie spamuj, nie spamuj, bo cię młot zatrzyyyyyma

(to na melodię folklorystyczną trzeba nucić)
              • basia Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:18
                Jagienka : Mój ci on, mój ci on..
                Zbyszko: nie spamuj

-kurtyna-
                • fdj Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:20
                  Hehe, doooooobre.

Adam Michnik:
                  - A a aja ja, a ja ja...
                  Sąd:
                  - proszę nie spamować, tylko odpowiadać na pytania
                  ;-)
                  • misiania Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:23
                    hyhy, albo:

- Co czytasz, Hamlecie?
                    - Słowa, słowa, słowa...
                    - Nie spamuj.
                    • misiania Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:24
                      Nie spamuj, bo oślepniesz :DDDDDDDD
                      • basia Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:46
                        młoty zostały rzucone.

Ps. pasuje do niedawnej reklamy skrzynki bezspamowej.
                        • fdj Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:49
                          Skrzynka bezspamowa?
                          Piep...enie kotka przy pomocy młotka ;-)
        • fdj Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:08
          A w podkładzie pod forum powinien lecieć utwór
          "Sledgehammer" Petera Gabriela.
          ;-)
          • misiania Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:10
            yhy. albo stara pieśń robotnicza "młoty w dłoń, kujmy broń, miotnie stal
            czerwone iskry w dal" (też ładne;)
            • fdj Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:13
              Albo "Hej naprzód marsz" Proletaryatu.
              • misiania Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:15
                hyhy, czuję, że osobiście zwiększam liczbę bezów, które mogłyby powstać z tego
                wątku. tak czuję, że zwiększam :))
                • misiania Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:16
                  nikt nie jest zainteresowany?
                  • misiania Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:16
                    no to setka :)))
                • fdj Re: Hasło na baner 30.03.04, 11:16
                  Aha, a jak bezy stwardnieją to się je młotkiem roz...
                  ;-)
    • fdj 100 30.03.04, 11:17

• aniela 100 30.03.04, 11:17
      • misiania Re: 100 30.03.04, 11:18
        ciulejt :))
        • aniela Re: 100 30.03.04, 11:20
          aha stalam za niewlasciwym winklem
          • fdj Re: 100 30.03.04, 11:21
            Aha, jakiś młotek zdążył przede mną
            ;-)
            • fdj Re: 100 30.03.04, 11:21
              P.S.
              rozbić flaszkę oczywiście
            • misiania Re: 100 30.03.04, 11:22
              a wiecie, że dopiero teraz zauważyłam, jak ładnie admini napisali "spammer"? bo
              ja to bym napisała "spamer", niedouczona jestem znaczy.
              • fdj Re: 100 30.03.04, 11:23
                To drugie "M" to na cześć "Młotka".
              • aniela Re: 100 30.03.04, 11:24
                aha wole o sobie myslec :kontestatorka (na znak mojej niezaleznosci i wiary w
                wolnosc jednostki uzywam jednego m)
                • fdj Re: 100 30.03.04, 11:25
                  "M jak Młot"
                  Nowy serial w TVP.
                  • pejsaty Re: 100 30.03.04, 11:30
                    emblematem akcji rekin mlot winien byc!
                    (spamuj siostro, spamuj bracie, a rekina napuszcze na cie)
                    • fdj Re: 100 30.03.04, 11:31
                      Jak na syna Wikingów przystało, Młot Thora już mi na piersi zwisa ;-)
                      • pejsaty Re: 100 30.03.04, 11:35
                        wolnospadowy mlot hydrauliczny
                        zbije spam w sposob sliczny!
                        www.wamet.pl/palhyram.html
                        • fdj Re: 100 30.03.04, 11:37
                          W imię Boga i króla Karola Młota - poczynajcie!
                          (walkę ze spamem oczywista)
                          • misiania Re: 100 30.03.04, 11:40
                            Młocie, narzędzie bólu, jak mawia przysłowie,
                            Jak się ciebie bać trzeba ten tylko się dowie,
                            Kto cię spotkał...
                            Dziś ciężar twój, ciężar kajdana, czuję i opisuję.
                            Bom zabanowana.
                            • fdj Re: 100 30.03.04, 11:42
                              Poezja też jest be.
                              Nie dość, że spamujesz, to jeszcze rymujesz.
                              Zabrać jej nicka!!!
                              • misiania Re: 100 30.03.04, 11:43
                                hyhy, faktycznie zapomniałam o zakazie fraszkowania ;))
                                • pejsaty Re: 100 30.03.04, 11:43
                                  jesli wode leje "spammer"
                                  znajdzie sie na niego "hammer"!
                                  www.fuw.edu.pl/~rosiek/photo/chorwacja/wybrzeze/mloty.html
        • Gość: jacek#jw Ciekawe, czy tebe rozpozna? IP: 213.25.190.* 30.03.04, 11:21
          To spam jest, czy też nie? Bardzo chwalił wszystkie młoty, że potrafią odróżnić?
          • Gość: jacek#jw Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata IP: 213.25.190.* 30.03.04, 11:23

> odróżnić?

Winno być: odróżnić.
            • aniela Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata 30.03.04, 11:25
              ódrożnić (noco
              • fdj Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata 30.03.04, 11:26
                Ówzględniając óprzdnie ówagi: ópróżnić.
                • Gość: jacek#jw Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata IP: 213.25.190.* 30.03.04, 11:31
                  Ópróżni czy nie ópróżni? O to jest pytanie.
              • Gość: jacek#jw Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata IP: 213.25.190.* 30.03.04, 11:27
                aniela napisała:

> ódrożnić (noco

Do tego nie potrzeba erraty.
              • misiania Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata 30.03.04, 11:27
                pytanie mam i to w dodatku merytoryczne. zauważyliście na pewno, że podczas
                wypowiedzi po wielekroć używa się tych samych liter (głównie "e", "i", "y").
                czy nie sądzicie, że należy się temu przyjrzeć, bo coś tu spamem pachnie!
                • fdj Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata 30.03.04, 11:30
                  W Finlandii to dopiero spamują. Tam są bardzo popularne zbitki samogłoskowe,
                  typu "aa", "ee", "ii", "yy", "oo". W jednym wyrazie potrafi ich być kilka.

Mż pszm bz smgłsk? *

*/ Może piszmy bez samogłosek?
                  • misiania Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata 30.03.04, 11:33
                    żwsz z dż "s"

(używasz za dużo "s") ;))
                    • fdj Re: Ciekawe, czy tebe rozpozna? errata 30.03.04, 11:34

;-)))
    • Gość: jacek#jw tebe, co z Tobą? IP: 213.25.190.* 30.03.04, 11:39
      Na Twoim własnym wątku spamują, zaśmiecają go. Gdzie ten młot?

Pozdr / Jacek
      • fdj Re: tebe, co z Tobą? 30.03.04, 11:39
        Kapuś.
        • Gość: jacek#jw Re: tebe, co z Tobą? IP: 213.25.190.* 30.03.04, 11:43
          To mój forumiarski obowiązek dresiarzu.
          • aniela Re: tebe, co z Tobą? 30.03.04, 11:52
            to ja pojde pospamować pracą. moze mnie ktos zakabluje u przełożonych
            • pejsaty wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 11:59
              Dwunastu braci, wierząc w sny, zbadało mur od marzeń strony,
              A poza murem płakał głos, dziewczęcy głos zaprzepaszczony.

I pokochali głosu dźwięk i chętny domysł o Dziewczynie,
              I zgadywali kształty ust po tym, jak śpiew od żalu ginie...

Mówili o niej: "Łka, więc jest!" - I nic innego nie mówili,
              I przeżegnali cały świat - i świat zadumał się w tej chwili...

Porwali młoty w twardą dłoń i jęli w mury tłuc z łoskotem!
              I nie wiedziała ślepa noc, kto jest człowiekiem, a kto młotem?

"O, prędzej skruszmy zimny głaz, nim śmierć Dziewczynę rdzą powlecze!" -
              Tak, waląc w mur, dwunasty brat do jedenastu innych rzecze.

Ale daremny był ich trud, daremny ramion sprzęg i usił!
              Oddali ciała swe na strwon owemu snowi, co ich kusił!

Łamią się piersi, trzeszczy kość, próchnieją dłonie, twarze bledną...
              I wszyscy w jednym zmarli dniu i noc wieczystą mieli jedną!

Lecz cienie zmarłych - Boże mój! - nie wypuściły młotów z dłoni!
              I tylko inny płynie czas - i tylko młot inaczej dzwoni...

I dzwoni w przód! I dzwoni wspak! I wzwyż za każdym grzmi nawrotem!
              I nie wiedziała ślepa noc, kto tu jest cieniem, a kto młotem?

Tak, waląc w mur, dwunasty cień do jedenastu innych rzecze.

Lecz cieniom zbrakło nagle sił, a cień się mrokom nie opiera!
              I powymarły jeszcze raz, bo nigdy dość się nie umiera...

I nigdy dość, i nigdy tak, jak pragnie tego ów, co kona!...
              I znikła treść - i zginął ślad - i powieść o nich już skończona!

Lecz dzielne młoty - Boże mój - mdłej nie poddały się żałobie!
              I same przez się biły w mur, huczały śpiżem same w sobie!

Huczały w mrok, huczały w blask i ociekały ludzkim potem!
              I nie wiedziała ślepa noc, czym bywa młot, gdy nie jest młotem?

Tak, waląc w mur, dwunasty młot do jedenastu innych rzecze.

I runął mur, tysiącem ech wstrząsając wzgórza i doliny!
              Lecz poza murem - nic i nic! Ni żywej duszy, ni Dziewczyny!

Niczyich oczu ani ust! I niczyjego w kwiatach losu!
              Bo to był głos i tylko - głos, i nic nie było oprócz głosu!

Nic - tylko płacz i żal i mrok i niewiadomość i zatrata!
              Takiż to świat! Niedobry świat! Czemuż innego nie ma świata?

Wobec kłamliwych jawnie snów, wobec zmarniałych w nicość cudów,
              Potężne młoty legły w rząd, na znak spełnionych godnie trudów.

I była zgroza nagłych cisz. I była próżnia w całym niebie!
              A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebie?
              • fdj Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:07
                Pejsaty, jesteś oskarżony o herezję. Rymujesz i spamujesz. To podwójna herezja.
                Przyznajesz się?
                • Gość: jacek#jw do fdj pytanie IP: 213.25.190.* 30.03.04, 12:15
                  Właśnie na aktualnościach młot wyciął wpisy w wątkach, które zawierały
                  wypowiedzi Giwi. Uważasz, że to w porządku jest?

Pozdr / Jacek
                  • gawronka Re: do fdj pytanie 30.03.04, 12:18

> Właśnie na aktualnościach młot wyciął wpisy w wątkach, które zawierały
                    > wypowiedzi Giwi. Uważasz, że to w porządku jest?
                    >
                    > Pozdr / Jacek

Fdj, awansowałeś na eksperta :))))
                    • fdj Re: do fdj pytanie 30.03.04, 12:20
                      Kucze, gdzie ja te niebieskie ptaki pomieszczę ;-)
                      • gawronka Re: do fdj pytanie 30.03.04, 12:23
                        fdj napisał:

> Kucze, gdzie ja te niebieskie ptaki pomieszczę ;-)
                        >

Spójrzcie na ptaki niebieskie - nie sieją i nie przędą, a jednak Pan troszczy
                        się o nie ;) (czy jakoś tak to szło)
                    • Gość: jacek#jw Re: do fdj pytanie IP: 213.25.190.* 30.03.04, 12:20
                      Jeszcze nie, nie ma niebieskiego ptaszka, niestety. To tylko pytanie o opinię
                      jest.
                      • gawronka Re: do fdj pytanie 30.03.04, 12:21

> Jeszcze nie, nie ma niebieskiego ptaszka, niestety. To tylko pytanie o opinię
                        > jest.

Wszystko w swoim czasie...
                        • Gość: jacek#jw Re: do fdj pytanie IP: 213.25.190.* 30.03.04, 12:24
                          gawronka napisała:

> Wszystko w swoim czasie...

Byle by mu czerwonego w tym swoim czasie nie przykleili :))))))). Młot różne
                          efekty działania mieć może.

• Gość: Jureek Re: do fdj pytanie IP: 212.20.131.* 30.03.04, 12:32

> Jeszcze nie, nie ma niebieskiego ptaszka, niestety. To tylko pytanie o opinię
                        > jest.

Pytanie okazało się chyba zbyt trudne, bo merytoryczne. Gdyby to była osobista
                        zaczepka miałbyś natychmiast odpowiedź Efdejota.
                        Jura
                        • fdj Re: do fdj pytanie 30.03.04, 12:38
                          Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Pytanie okazało się chyba zbyt trudne, bo merytoryczne. Gdyby to była osobista
                          > zaczepka miałbyś natychmiast odpowiedź Efdejota.

Jurkuu, przypomnę Ci Twoje własne słowa: to nie jest czat!
                          Potrzebowałem chwili, aby spróbować dowiedzieć się o co chodzi.
                          A odpowiedź jest tu:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11670585&a=11687729

Daj sobie spokój z tymi złośliwościami, nie do twarzy Ci.
                  • fdj Re: do fdj pytanie 30.03.04, 12:37
                    Jacku,

Nie wiem. Myślę, że pytanie nie powinno być do mnie skierowane. Myślę też, że
                    celowo je do mnie kierujesz, w sobie znanym celu.

To, że mam w kilku kwestiach odmienne zdanie od kilkoro z Was nie oznacza
                    jeszcze, że zawsze będę miał odmienne. Być może nawet w tym przypadku masz
                    rację. Ale nie wiem, bo akurat tego przypadku jeszcze nie znam i nie wiem, o co
                    chodzi (patrzyłem przed chwilą na FA i na OŁ i nic nie znalazłem - nie wiem, o
                    co chodzi).
                    • Gość: jacek#jw Re: do fdj pytanie IP: 213.25.190.* 30.03.04, 12:42
                      fdj napisał:

> Jacku,
                      >
                      > Nie wiem. Myślę, że pytanie nie powinno być do mnie skierowane. Myślę też, że
                      > celowo je do mnie kierujesz, w sobie znanym celu.

Przepraszam ale mylisz się.

>
                      > To, że mam w kilku kwestiach odmienne zdanie od kilkoro z Was nie oznacza
                      > jeszcze, że zawsze będę miał odmienne. Być może nawet w tym przypadku masz
                      > rację. Ale nie wiem, bo akurat tego przypadku jeszcze nie znam i nie wiem, o
                      co
                      >
                      > chodzi (patrzyłem przed chwilą na FA i na OŁ i nic nie znalazłem - nie wiem,
                      o
                      > co chodzi).

Wpisy usuwane są bez śladu. To nie są wątki i bez tekstu [...] wiadomość
                      usunięto ze....

pozdr / Jacek

• pejsaty mlot juz dziala! 30.03.04, 12:47
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11687147&a=11687818
                • pejsaty Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:23
                  a wiesz mam nawet pomysl na zabawe. poczekam az sie automatyzacja wycinania
                  rozwinie (juz teraz sie nie da napisac w temacie watku np. "zakochuje", bo
                  automat dopatruje sie w tym okropnego slowa) i ktoregos pinknego dnia wejde na
                  rozne fora i pozakladam wiele intersujacych watkow na temat filmu, sportu czy
                  ksiazek. wciagne sie w wiele dyskusji na wielu roznych forach. rozni ludzie mi
                  odpowiedza, ja im tez i kiedy tamte watki ladnie sie rozwina, wtedy wejde na
                  jakies inne forum i powyciagam x starych watkow piszac magiczne "watek up".
                  automat oczywiscie to zauwazy i wytnie caly moj dzienny dorobek, a ja bede
                  obserwowal jak na roznych forach dyskutanci sie zastanawiaja "ale o so chozi,
                  czemu usunieto ciekawe posty pejsatego". takie dzialanie sie nazywa
                  naukowo "fleszmob" i jest to zabawa propagowana m.in. przez redakcje gazety
                  wsrod ludzi ktorzy nie maja nic lepszego do roboty poza robieniem z siebie
                  pajaca (z nie do konca poznanych powodow).
                  • fdj Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:33
                    To jeszcze najpierw zostań admienm i napisz coś przy okazji na Forum dla
                    Adminów. Porusz jakiś ważki problem, wciągnij adminów w dyskusję, a potem wątek
                    zniknie ;-)
                    • pejsaty Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:36
                      a nene podpuszczasz fdj. zaden admin nie odpowiedzialby mi wiecej na pytanie po
                      czyms takim. :)
                      • fdj Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:41
                        Etam. Pół roku porządnego zachowania na Forum i zapomną ;-)
                        • pejsaty Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:49
                          etam zaloze nowe konto i odetne sie gruba kreska od poprzedniego. ;)
                          • fdj Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:52
                            Aha. Tylko sobie czegoś nie przytnij przy okazji.
                            O! Abo weź taki stary login na G.
                            Noten nieużywany od 01 stycznia 2004 r. ;-)
                            • pejsaty Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:55
                              wmawiasz mi cos moze? ja jestem przeciez alteregiem ignatza...
                              • fdj Re: wiersz lesmiana - ladny i (nie) na temat 30.03.04, 12:57
                                Kopernik też była kobietą.
                                • hepik1 ile na abuse trzeba pisać? 30.03.04, 14:04
                                  SPAM
                                  Ło Małopolsce: -forum Ruda Śl i Zakopane
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=10359994
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=10359994
                                  Slonski słownik-forum Ruda Śl
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8707774
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=8714272
                                  na Tarnowskich Górach Bronkanotgelda słownik ślonski
                                  Ło Wielkopolsce-Ruda Śl i Poznań
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=10225394&a=10225436
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=10225862
                                  na dzisiaj tyle
                                  Według mnie to abuse nie działa a co dopiero jakis młot automat
    • rycho7 paragraf 22 z cyrku dla kretynow 30.03.04, 14:20
      tebe napisał:

> Chcemy dodać do Regulaminu zapis, zgodnie z którym będzie można żwawiej
      > usuwać spam. Otóż jeśli jakiś osobnik będzie jak spamer się zachowywał, tzn.
      > przykładowo podbije x wątków nie wpisując treści, założy z wątków bez
      > treści itp. to jego działalność z tego dnia - np. na podstawie IP zostanie
      > całkowicie i bezapelacyjnie usunięta.

Fajnie dzis przecwiczyles to ludku na mnie. Podbilem x watkow wpisujac jak
      najbardziej tresci dotyczace postow do ktorych sie ustosunkowywalem. NIe
      zalozylem zadnego watku bez tresci itp. Ludki usunely se moje posty na
      podstawie IP. No i co z tego niby ma wynikac? Teksty byly spamem bo w zasadzie
      sie nie podobaly. Pisalem teksty nie specjalnie agresywne. Ot tak aby troche
      pograc na nerwach urzedasom cenzorom. I co, to byl spam? To moze Wasza Wysokosc
      Waadza zdefiniuje co to jest, ze "osobnik będzie jak spamer się zachowywał".
      Czy Ty ludku masz pojecie co to jest prawo i praworzadnosc? Czy tez taki bzdety
      sie nie licza. Wazna jest jedynie waadza i koszernosc.
      • patience Re: paragraf 22 z cyrku dla kretynow 30.03.04, 15:12
        Albo spotkania autorskie Urzedu Cenzury z samymi soba... Rycho, ty madry facet
        jestes. Pamietam, jak mi na starcie powiedziales o lepperiadzie. Ze skoro
        zrobilam watek o Rzeczpospolitej Gangsterskiej, to nie powinnam oczekiwac
        czegos innego w wirtualu. Psucie demokracji. Zamiast rozwiazac problem lepiej
        zaostrzyc cenzure. A na tym wyplywaja glownie tacy Lepperzy, bo im to nie
        przeszkadza. Wrecz przeciwnie. Ech, ojczyzno moja, gdziezes ty zawedrowala...

Pozdrawiam
        • rycho7 Helgus, nie podyskutujemy 30.03.04, 15:56
          Calkowicie sie z Toba zgadzam. Tu nawet nie prowadze zadnej wojny. Tak sobie
          pobrzdakalem. A nozyce jak zwykle.
      • tebe Re: paragraf 22 z cyrku dla kretynow 30.03.04, 15:18
        Przepraszam, ale nie mogę z Tobą podjąć dyskusji o praworządności.
        Nie tylko ze względu na to, że świadomie podbijając wczoraj i dziś ileś tam
        wątków zachowywałeś się jak zwykły spamer. Dziś już oczywiście udawałeś, że coś
        piszesz a nie dopisujesz tylko posty bez treści i z cyferkami w tytule.
        Nie mogę też dlatego, że na radosne dyskusje, w których wyrażam swoje osobiste
        poglądy pozwalam sobie jedynie poza godzinami pracy.
        Pozdrawiam
        • basia uuu... 30.03.04, 15:33
          Tebe brzytewka, fajnie, fajnie.

:)
        • Gość: jacek#jw Propozycja dla Tebe plus pytanie. IP: 213.25.190.* 30.03.04, 15:44
          Mam propozycję. Twój wątek jest nad wyraz ciekawym wątkiem, wybijającym się
          spośród całej gromady innych pozakładanych wszędzie gdzie popadnie. Dopiszcie
          go do listy najbardziej interesujących wątków na forum. Co prawda, gdyby usunąć
          bez śladu wszystkie wpisy bez treści i te mające charakter spamu według waszej
          definicji byłby on ciekawszy ale i tak jest on jednym z najlepszych.

I pytanie. Czy Giwi pozostanie moderatorem Aktualności.

Pozdr / Jacek
          • tebe Re: Propozycja dla Tebe plus pytanie. 30.03.04, 15:48
            Giwi zostaje.
            • Gość: jOZEF zAWADZKI Re: Propozycja dla Tebe plus pytanie. IP: 218.108.43.* 30.03.04, 17:29
              Niech zostaje ale moze by wypadalo zeby Giwi przynajmnie przeczytala regulamin
              tego forum? Wycinanie na podstawie "moje widzi mi sie" to juz nawet nie cenzura
              tylko msciwosc.
        • rycho7 CBDO 30.03.04, 15:54
          tebe napisał:

> Przepraszam, ale nie mogę z Tobą podjąć dyskusji o praworządności.
          > Nie tylko ze względu na to, że świadomie podbijając wczoraj i dziś ileś tam
          > wątków zachowywałeś się jak zwykły spamer. Dziś już oczywiście udawałeś, że
          coś
          > piszesz a nie dopisujesz tylko posty bez treści i z cyferkami w tytule.
          > Nie mogę też dlatego, że na radosne dyskusje, w których wyrażam swoje
          osobiste
          > poglądy pozwalam sobie jedynie poza godzinami pracy.
          > Pozdrawiam

Serdecznie dziekuje za szczera do bolu wypowiedz. Czy Szanownemu Panu podsunac
          jeszcze guziczek od wywolywania wojny jadrowej? To by byla dopiero WAADZA.
          Fragmencik "udawałeś, że coś piszesz" to wprost cymes. A jaka podstawe ma
          Szanowny Pan do tego typu ocen? W godzinach pracy informuje Szanownego Pana, ze
          obywatel moze robic to co nie zakazane prawem, a urzednik (czyli Szanowny Pan)
          moze robic tylko to na co mu prawo pozwala. I to by bylo w zasadzie na tyle.
          Mam nadzieje, ze nie porzekracza to mozliwosci adresata. Myslec mozna takze w
          czasie wolnym.
        • rycho7 Pytanie o intencje Tebe 31.03.04, 08:20
          Czy ja dobrze rozumiem, ze na napisana przeze mnie kwestie:
          > Czy Ty ludku masz pojecie co to jest prawo i praworzadnosc? Czy tez taki
          bzdety
          > sie nie licza. Wazna jest jedynie waadza i koszernosc.

Ty, Tebe odpowiadasz nastepujaco:
          > Przepraszam, ale nie mogę z Tobą podjąć dyskusji o praworządności.
          > ...
          > Nie mogę też dlatego, że na radosne dyskusje, w których wyrażam swoje
          osobiste
          > poglądy pozwalam sobie jedynie poza godzinami pracy.

Rodzi to u mnie pytanie zasadnicze, czy Ty w ogole rozumiesz swoja role jako
          cenzora? Moim zdaniem jestes calkowicie zagubiony.
          • rycho7 odwoluje 31.03.04, 09:57
            Ustalilem, ze TeBe jest informatykiem. Wiecej pytan nie mam.
    • Gość: jOZEF zAWADZKI @_______Oświadczenie Komitetu Rewolucyjnego______@ IP: 218.108.43.* 30.03.04, 16:53
      Pomimo tego ze w ostatnich dniach została przez nas podjęta akcja zaśmiecania
      FA, my również nienawidzimy spamu i wulgarności. Tak jak wy nie mamy nic
      przeciwko temu żeby wycinać posty które są po prostu wulgarne, namawiające do
      przemocy lub po prostu naruszające regulamin tego forum. Problem jest jednak
      w
      tym ze Giwi wycina posty które nie powinny być wycinane. Posty które jej się
      nie podobają lądują na Oślej Lawie. Spytana dlaczego, ona za zwyczaj milczy
      albo daje odpowiedz godna człowieka z rozdwojona jaźnią. Nie jest w stanie
      wskazać konkretnej cześć regulaminu która była przez ten post naruszona.

Jeśli Giwi zakończy żniwa i zaprzestanie wycinanie postów które zgodnie z
      regulamin tego nie wymagają to i my przestaniemy zaśmiecanie
      @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ tego forum.

I wybijcie sobie tez z głowy blokowanie naszej rewolucji. To jest niemożliwe:-
      ) Mamy tysiące IPs i zmieniamy je częściej niż wy zmieniacie swoje majtki.
      Dzisiaj pisze z Chin, wczoraj z Wietnamu.

Z należytym szacunkiem
      jOZEF zAWADZKI.

• fdj Panowie Rewolucjoniści 30.03.04, 16:59
        Przedwczoraj Brazylia, wczoraj Wietnam, dziś Chiny.
        Polećcie jakieś tanie linie lotnicze.
        • Gość: jOZEF zAWADZKI Re: Panowie Rewolucjoniści IP: 218.108.43.* 30.03.04, 17:22
          No to w droge:

204.60.65.164 8080 USA
          212.253.31.88 80 Turcja
          193.251.63.65 8080 Francja
          • fdj Re: Panowie Rewolucjoniści 30.03.04, 17:24
            A które to numer lotu, a które godzina odlotu?
            • misiania Re: Panowie Rewolucjoniści 30.03.04, 17:26
              i czy to może tanie linie są? ceny biletu nie widzę...
              • Gość: jOZEF zAWADZKI Tak sie leci tytm samolotem: IP: 218.108.43.* 30.03.04, 17:48

Tools
                Internet option
                Connection
                Settings
                Wpisac Numer Proxy I port
                OK

Zycze milej anonimowosci.

Na NECIE ZNAJDZIESZ tysiecE Proxy Serwerow, wystraczy poszukac na Google
                Pod : anonymous Surfing or server
                www.google.com/search?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=anonymous+Surfing+or+server&btnG=Google+Search
        • Gość: pollak To nie są 'panowie rewolucjoniści' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 09:45
          To są spamerzy - debile. Trzeba rzeczy nazywać po imieniu. Uuups, przepraszam,
          efdejoty nie przywykły do tego. ;)
          • fdj Re: To nie są 'panowie rewolucjoniści' 31.03.04, 12:38
            Nawykły Pollak, nawykły. Dlatego niktórych spośród Twoich kolegów,
            nazywałem "po imieniu" chamami, a nie "kulturalnymi inaczej" ;-P

A "Panowie rewolucjoniści" - cóż, chciałem tylko tanie bilety.
          • Gość: Czytelnik Re: To nie są 'panowie rewolucjoniści' IP: *.mad.east.verizon.net 31.03.04, 17:26
            Debilem jestes ty POllaku. To co Giwi wyprawiala na FA bylo nie do przyjecia i
            nie wiem czy zauwazyles ale od wczoraj juz tego nie ma.
            • pollak Re: To nie są 'panowie rewolucjoniści' 31.03.04, 19:37
              Gość portalu: Czytelnik napisał(a):

> Debilem jestes ty POllaku.

Bardzo nietrafna ocena, zwłaszcza płynąca od zwolenników spamerkiego nasienia.

> To co Giwi wyprawiala na FA bylo nie do przyjecia i nie wiem czy zauwazyles
              > ale od wczoraj juz tego nie ma.

Czego nie ma? Giwi nie ma? Może to twoja zasługa, spamerze? A może twoich
              kolegów i koleżanek spamerów? Won z forum.
              • Gość: jOZEF zAWADZKI Oczywiscie Pollakowi wolno Spamowac jak jemu IP: 218.108.43.* 01.04.04, 15:51
                watki wycinaja. Twoje wyciete watki sa tak bardzo wazne ze twoj Spam jest ok a
                a nasz nie.
                Stuknij sie w glowe, pomysl i zdecyduje sie w koncu co naprawde myuslisz o
                cenzurze.

Panie Pollak
                Autor: giwi
                Data: 11.02.2004 23:46 + dodaj do ulubionych wątków

Proszę przestać przenosić wątek z Oslej Ławki.

Re: Panie Pollak
                Autor: pollak
                Data: 11.02.2004 23:51 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
                Nie ma mowy. Zostaw w spokoju ten wątek. Idź sobie!

Masz szczęscie ze nie mam czasu przysiąść, ale jak Boga kocham, usiąde i
                napisze cos takiego co bedzie co 5 minut sprawdzało czy ten wątek jest tutaj,
                jeśli nie bedzie to samo go załozy.

• patience Pollak spamer:))))))) 01.04.04, 16:45
                  Gość portalu: jOZEF zAWADZKI napisał(a):

> Re: Panie Pollak
                  > Autor: pollak
                  > Data: 11.02.2004 23:51
                  > -
                  > Nie ma mowy. Zostaw w spokoju ten wątek. Idź sobie!
                  >
                  > Masz szczęscie ze nie mam czasu przysiąść, ale jak Boga kocham, usiąde i
                  > napisze cos takiego co bedzie co 5 minut sprawdzało czy ten wątek jest tutaj,
                  > jeśli nie bedzie to samo go załozy.

To juz wiem, skad masz ten skrypt. A jednak czas znalazles, spamerze:))))
                  • Gość: jOZEF zAWADZKI JAK MZOESZ HELGO!?????????????? IP: 218.108.43.* 01.04.04, 17:05
                    To nie moze byc nazwane SpamEM w przypadku Pollaka. W jego przypadku to jest
                    walka o wolnosc!!!!!!! On jest tak wybitnym forumowiczem i pisze tak
                    niesamowicie wartosciowe i "glebokie" posty ze walka o te posty spemmem nazywac
                    sie nie moze. Tylko posty takich szeregowcow jak ja, ty i reszta
                    forumowej "dyspory" nie ma prawa protestu.

JAK SMIESZ NAZAWAC TAK WARTOSCIOWEGO CZLOWIEKA, KTORY NA WLASNYCH PLECACH
                    DZWIGA INTELEKTUALNY POZIOM TEGO PORTALU, NAZWAC SPAMARZEM??? OPANUJ SIE
                    KOBIETO!
                    • Gość: lacki Re: JAK MZOESZ HELGO!?????????????? IP: *.mad.east.verizon.net 01.04.04, 18:17
                      Masz racje. On sie zachowuje jakby jego gowno nie smierdzialo.
                    • patience Spam to spam, no nie? 01.04.04, 18:26
                      Ciekawe czy to co napisal Pollak to juz jest grozba karalna, czy jeszcze nie?
                      Bo Giwi wlasnie wyciela watek Krzysia, w ktorym grozil katolikom, ze bedzie ich
                      upominal za wulgaryzmy w dni powszednie. Mysle ze Giwi Gini broni w ten sposob,
                      hihi.

Skoro wiec wycieli Krzysia prewencyjnie, to Pollaka chyba tez powinni, nie?

:)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka