Dodaj do ulubionych

jak usunac wlasny temat/watek na forum??

• jan-w Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 22.08.08, 22:29
      Nie można.
      • james_bond007 Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 11:23
        jan-w napisał:

> Nie można.

Można. Wystarczy tak naśmiecić w wątku, że wyleci cały. ;)
        • giwi Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 12:11
          Jeśli pierwszy post jest zgodny z netykietą, wątku sie nie wyrzuca. To nie wina zakładającego wątek, że mu się dopisują idioci.
          • wanilinowa Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 12:14
            giwi napisała:

> Jeśli pierwszy post jest zgodny z netykietą, wątku sie nie wyrzuca.

różnie z tym bywa. jak wiadomo interpretacja netykiety przez adminów wolna jest
            od żelaznych zasad.
            • giwi Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 12:19
              To jest zasada żelazna. :-) Może się zdarzyć jakis szczególny przypadek, ale jest tak jak wcześniej napisałam.
              • wanilinowa Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 12:23
                > To jest zasada żelazna. :-) Może się zdarzyć jakis szczególny przypadek, ale je
                > st tak jak wcześniej napisałam.

widzisz, i znów wypowiadasz się jak admin zawodowy :)

ale do rzeczy, historia zna wiele przypadków usuwania wątków, tylko dlatego że
                "rozrosły się w niewłaściwą stronę". więc jeśli jest jakaś żelazna zasada to nie
                wszyscy ją znają bądź uznają.
                • drugie_wcielenie Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 25.08.08, 13:50
                  wanilinowa napisała:

> ale do rzeczy, historia zna wiele przypadków usuwania wątków, tylko dlatego że "rozrosły się w niewłaściwą stronę". więc jeśli jest jakaś żelazna zasada to nie wszyscy ją znają bądź uznają.

potwierdzam wersje giwi. napisalem dwa watki, ktore wisza nadal, pomimo udzielania sie 'idiotow' - jak giwi nazywa postronne osoby przeszkadzajace autorowi. dla zainteresowanych zamieszczam linki :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=83555070
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=83416896
          • james_bond007 Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 19:57
            giwi napisała:

> Jeśli pierwszy post jest zgodny z netykietą, wątku sie nie wyrzuca. To nie wina
            > zakładającego wątek, że mu się dopisują idioci.

Wystarczy zacząć dyskutować ze sobą pod róznymi nickami. Wtedy wyleci cały
            wątek, chocby wszystkie pojedyncze wypowiedzi były zgodne w netykietą.
            • giwi Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 21:49
              A tak, tu masz rację. :-)
    • dziunia2b Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 00:18
      Chyba że na forum prywatnym
      Można napisać do własciciela forum z prośba o usunięcie danego wątku
      Czy usunie to juz inna "para kaloszy'.....
    • wanilinowa Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 11:49
      bezpośrednio się nie da. można za to napisać do opiekuna/właściciela forum z
      uzasadnioną prośbą i mieć nadzieję że nie trafisz na zakutego formalistę
      • giwi Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 12:16
        Na forach redakcyjnych wątku zgodnego z netykietą nie usuwa się na życzenie. Musi być bardzo ważny powód i o tym decyduje administracja zawodowa.
        • wanilinowa Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 12:24
          giwi napisała:

> Na forach redakcyjnych wątku zgodnego z netykietą nie usuwa się na życzenie.

i właśnie dlatego wspomniałam o zakutych formalistach :)
          • giwi Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 12:41
            Zdecyduj się w końcu, czy mają być jakieś zasady na forum czy nie. Na razie jesteś zwolenniczką (i nie Ty jedna :-)) przestrzegania netykiety tylko wtedy, gdy Ci to pasuje.
            • wanilinowa Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 12:53
              > Zdecyduj się w końcu, czy mają być jakieś zasady na forum czy nie.

oczywiście że powinny być ogólnodostępne, jasno określone zasady i procedury ich
              przestrzegania. ale dopóki ich nie ma to mogę chyba zaproponować narzeczonej7
              skorzystanie z "szarej strefy"? a nie muszę chyba dodawać że to nie ja
              wymyśliłam miękkie pojmowanie tego co można/co mieści się w netykiecie.. zresztą
              nie proponuję nic zdrożnego, tylko kontakt z opiekunem forum.

> Na razie jesteś zwolenniczką (i nie Ty jedna :-)) przestrzegania netykiety
              tylko wtedy, gdy
              > Ci to pasuje.

potrafisz to uzasadnić, czy po prostu zabrakło argumentów?
              • giwi Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 13:29
                wanilinowa napisała:
                > potrafisz to uzasadnić, czy po prostu zabrakło argumentów?

Nie pamiętasz, co napisalas pół godziny wczesniej?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=83717989&a=83761235
                • wanilinowa Re: jak usunac wlasny temat/watek na forum?? 24.08.08, 13:35
                  a widzisz resztę mojego postu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka