Gość: Wojtek Re: Jak konwertowac tekst z pdf na doc. Pilne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:05 ABBYY PDF Transformer Link Zgłoś
jolajola1 Re: Jak konwertowac tekst z pdf na doc. Pilne 25.11.04, 20:12 z pdf na doc jest proste, zaznaczasz w akrobacie, kopiujesz - i wklejasz do worda gorzej jest w druga stronę, z worda na pdf... Link Zgłoś
Gość: boss Re: Też mi problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:49 w 2-ga strone (z worda na pdf) to b.prosta sprawa: openoffice (jeden klik i po problemie!) Link Zgłoś
Gość: linux-bobas Re: Też mi problem. IP: *.crowley.pl 26.11.04, 12:23 zgadza się-nawet w pasku menu jest ikonka <eksportuj do pdf>,nie rozumiem dlaczego ludzie nie korzstają z tego świetnego oprogramowania(choć jeden powód jest-np.druki na stronach urzędowych są w formacie .doc Microsoftowego Office'a który po otwarciu w Open Office jest jakiś rozsypany-kwestia domyślnych ustawień strony,makr,rozmiaru czcionki czy czego nie wiem bo nie jestem specem od pracy na programach biurowych?) Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Też mi problem. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 23:31 szkoda tylko ze ma zerowa kompatybilnosc i dokumentami prawdziwego office'a i dlatego nie uzywam... zreszta nigdy tez nie zainstalouje dobrowolnie linukwsa - nie bede zasyfiac mojego kompa... Link Zgłoś
Gość: am Re: Jak konwertowac tekst z pdf na doc. Pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 12:26 Ale nadal masz obrazek a nie tekst który możesz zmienić. Link Zgłoś
Gość: jap Re: Jak konwertowac tekst z pdf na doc. Pilne IP: 195.136.36.* 26.11.04, 11:11 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > ABBYY PDF Transformer Tu jest wersja try & buy (ściągnij sobie): download.abby.com/content/default.aspx Link Zgłoś
Gość: jap Re: Jak konwertowac - sorry tu jest dobry adres!!! IP: 195.136.36.* 26.11.04, 11:15 Sorry za literówkę. Tu jest dobry adres: download.abbyy.com/content/default.aspx Link Zgłoś
Gość: zre Re: Jak konwertowac - sorry tu jest dobry adres!! IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 13.02.05, 20:33 wynalazłam ten wątek bo chiałam przekonwertować pliki ściągnęłam powyższy link i jak chciałam dokonać tej operacji to wyświetliło mi sie że ten plik jest jakimś hasłem chroniony i lipa nic mi sie z PDFa nie przekonwertowało na doc!!! Link Zgłoś
user0001 Re: Jak konwertowac tekst z pdf na doc. Pilne 26.11.04, 14:06 XPdf ten zestaw darmowych programów zawiera między innymi narzędzie pdftotext, daleko mu do możliwości komercyjnych programów, nic nie wie on o zmianie czcionek, tabelach, i temu podobnych, ale tekst potrafi z pliku wyeksportować. Ta wersja nie pozwala na wyplucie tekstu z pliku mającego ustawiony bit ochrony przed drukowaniem. Link Zgłoś
blekot Re: Xpdf - jak używać?? 01.12.04, 09:47 user0001 jak tego xpdf` a używać? używałeś go na XP? bo jak uruchamiam pdftotext.exe to na sekundę pojawia się okienko jakby-dosowe i znika i koniec p_em Link Zgłoś
user0001 Re: Xpdf - jak używać?? 01.12.04, 11:04 Ty klikaczu jeden, dokumentację byś poczytał a nie narzekał na swoją niewiedzę. Emulatora terminala nie potrafisz już nawet odpalić? Start->Uruchom... cmd.exe \scieżka\do\programu\pdftotext.exe -eol dos -enc latin2 plik.pdf plik.txt Link Zgłoś
blekot Re: Xpdf - jak używać?? 01.12.04, 11:26 a pewnie że jestem klikacz ale zanim klikłem to _przeczytałem_ "dokumentację" (w cholerę tego tam, znaczy się plików), dokumentacja jest skomp`a i skomp`likowana (jak dla mnie) emulatora rzeczywiscie nie umiem "nawet odpalić" a ostatnia linijka Twojego wpisu jest mniej więcej tak pomocna jak "dokumentacja" no ale chyba spróbuję fatalnie ze mną co? p_em Link Zgłoś
blekot Re: Xpdf - jak używać?? 01.12.04, 11:38 komunikat: "Nazwa "-eol" nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrze, program wykonywalny lub plik wsadowy" kaniec. p_em Link Zgłoś
user0001 Re: Xpdf - jak używać?? 01.12.04, 12:15 Widzę, że jesteś nieedukowalny. ogólnie format tego polecenia: Program do uruchomienia (z pełną ścieżką jeśli trzeba np:): \xpdf\pdftotext.exe opcja (tryb kodowania końca lini): -eol dos opcja (tryb kodowania znaków): -enc latin2 nazwa pliku źródłowego (ewentualnie z pełną ścieżką): plik.pdf nazwa pliku wynikowego (ewentualne z pełną ścieżką): plik.txt po złożeniu: \xpdf\pdftotext.exe -eol dos -enc latin2 plik.pdf plik.txt tylko podstaw takie nazwy jakie Ty używasz. Link Zgłoś
blekot Re: Xpdf - jak używać?? 01.12.04, 14:56 e no to że swoje mam podstawić to zgadłem tylko że wywala mi to co napisałem, chodzi o ten "-eol dos", nie wiem co innego mogę tu wpisać (jeśli wogóle) chyba dam sobie z tym spokój bo jakieś to ... no chyba nie dojrzałem jeszcze do tego typu programów ale dzięki za pomoc przynajmniej wiem co to to ten emulator czy tam emulgator :-) p_em Link Zgłoś