Dodaj do ulubionych

[Waterford] pomysł - klub dla mam?

30.04.07, 12:58
dzień dobry bardzo :-)

tytułem wstępu:
mieszkamy w Waterford, w IRL od pół roku
mama- Kaśka, tata- Tomek, syn- Igor 13 lat, córeczka Ruth- 3 miesiące

mam możliwość skorzystania z pomieszczeń /pokój z krzesłami i stołami, wyposażona kuchnia, oczywiście toalety/, znajdujących się w centrum miasta.
i mam pomysł, żeby zorganizowac tam spotkania dla dziewczyn, które siedzą w domu z dzieciaczkami i brakuje im towarzystwa i maja nadmiar energii.
dotyczyć to ma polskich mam, wiek mam i dzieci nieistotny :-)
myślę o spotkaniach raz w tygodniu /na razie/, w godzinach południowych /początek o 11? 12? 13?/, przez jakieś 3-4 godziny.
pomyślałam, o rozwieszeniu ogłoszeń w miejscach odzwiedzanych przez Polaków - polskie sklepy, tesco, lidl, knajpy, kościół.
chciałabym, żeby było to miejsce do spotykania się, zawierania nowych znajomości, pogadania. ale może z czasem ujawnią się nasze rozmaite talenty i umiejętności i uda sie zorganizować jakieś tematyczne zajęcia? marzą mi się plastyczne zajęcia dla dzieci, może jakiś klub czytelnika, może wspólny aerobik, szkółka języka, itp...
możemy sobie wzajemnie pomagac - zaopiekować się jedna drugiej czasem dzieckiem na parę godzin, wymienić się ciuszkami dla niemowląt, wymienić różnymi cennymi informacjami.

i teraz pytanie do Was, dziewczyny - gdyby coś takiego powstało w Waszym mieście - chciałybyście uczestniczyć?
a może macie jakiś pomysł na nazwę?
a może któras jest z Waterford i chce się dołączyć do inicjatywy?

idę za chwilę porozmawiać w sprawie lokalu...

pozdrawiam i czekam na odzew :-)
Obserwuj wątek
    • imszulc Re: [Waterford] pomysł - klub dla mam? 30.04.07, 13:20
      poproszę w Droghedzie coś takiego :-)
      • monika_irl Re: [Waterford] pomysł - klub dla mam? 30.04.07, 14:39
        bardzo fajny pomysl :)
    • prawdziwa_mada Re: [Waterford] pomysł - klub dla mam? 30.04.07, 16:02
      Rewelacja,zazdrosze mamusiom,ktore beda tam nalezec.pozdrawiam. nazwa jaka mi
      pierwsza przyszla do glowy,ale nie jest rewelacja to klub "MAMY czas"
    • zabelka24 Re: [Waterford] pomysł - klub dla mam? 30.04.07, 17:21
      Swietny pomysl :) powodzenia zycze :)
    • annie_pl Re: [Waterford] pomysł - klub dla mam? 30.04.07, 19:15
      Przylaczam sie do poklasku, rzeczywiscie swietny pomysl. Szkoda ze Waterford daleko od Enfield.

Pozdrawiam
      • olliesmum Re: [Waterford] pomysł - klub dla mam? 30.04.07, 23:03
        Ukryta vel Kasior :),
        Mysle, ze to oczywiscie swietny pomysl i godny nasladowania! :)))
        Nam sie udalo cos podobnego, tylko na mniejsza skale, stworzyc w Dublinie, mam
        nadzieje, ze w przyszlosci bedziemy organizowac jakies imprezy itp.

Mysle, ze jak sie ma checi, to wszystko mozna! Wiec, dziewczyny z innych
        miejscowosci, nie wzdychac, ze nie mieszkacie w Waterford, tylko do roboty!!
        • monika_irl Re: [Waterford] pomysł - klub dla mam? 30.04.07, 23:39
          olliesmum napisała:

> Mysle, ze jak sie ma checi, to wszystko mozna! Wiec, dziewczyny z innych
          > miejscowosci, nie wzdychac, ze nie mieszkacie w Waterford, tylko do roboty!!

bardzo chętnie ale moja praca ogranicza mnie czasowo niestety
    • ukryta Re: [Waterford] pomysł - klub dla mam? 01.05.07, 11:16
      hej :-)

dzięĸuję za słowa pełne zaczęty.
      traktując Was jako jakiś przekrój polskich mam w IRL - mój "klub dla mam" powinien zadziałać :-)
      a jak już zadziała - będę zdawać relację - co i jak :-)

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka