teufel 13.04.06, 12:37 kmlodz.pl/content/view/63/1/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Remont torowiska na Włókniarzy IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.04.06, 12:49 Ta. Super. Tak na wszelki wypadek, żeby radni nie zdążyli przegłosować torowiska dla "7" ze Srebrzyńskiej we Włókniarzy...? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 13:49 Czy remont wyskoczył nagle, czy może był planowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Remont torowiska na Włókniarzy IP: 195.69.82.* 13.04.06, 16:21 yarro napisał: > Czy remont wyskoczył nagle, czy może był planowany? Byl Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 12:58 Linia tramwajowa Z1? A komu ona będzie potrzebna na tej trasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Remont torowiska na Włókniarzy IP: *.intersoft.pl 13.04.06, 13:05 Też nie mam pojęcia. Przecież ona w praktyce dubluje 2 i 5. A komunikację zastępczą powinno się zapewnić na Al. Włókniarzy a nie na Limanowskiego. Przecież stamtąd tramwajów nie wycofują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska Re: Remont torowiska na Włókniarzy IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 13:42 tylko przejazd będzie wymieniony , czy tak jak miałoby być odcinek od srebrzyńskiej do długosza. Nie za wcześnie ten remont , nie lepiej poczekać na decyzje w sprawie "7" jeśli teraz nie zrobią odbicia w srebrzyńską, to nici pozostaną ws. przedłużenia "7" na Teofilów bo dwa razy nie będą w krótkim czasie robić tego samego odcinka Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 14:03 Owszem, to bez sensu, ale nie mozna powiedziec, ze nie zrobia drugiego remontu w krotkim czasie, bo skoro beda pieniadze i decyzje to dlaczego nie? Przy okazji, czy mozna wykorzystac usuniete nowe szyny w innym miejscu? Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Remont torowiska na Włókniarzy IP: *.lodz.msk.pl 15.04.06, 10:51 > Owszem, to bez sensu, ale nie mozna powiedziec, ze nie zrobia drugiego > remontu w krotkim czasie, bo skoro beda pieniadze i decyzje to dlaczego nie? Przy budowie skrętu korekta dotyczyłaby może 4-5 metrów toru. Tyle co nic. > Przy okazji, czy mozna wykorzystac usuniete nowe szyny w innym miejscu? Na zdrowy rozum - można (no, chyba, że pochodzą z łuku). Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 13:43 Odpowiedź jest banalna - MPK nie ma tyli autobusów by zapewnić dwie zetki o dużej czestotliwości, wiec wybierają mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 13:47 no tak, ale Z jest potrzebna na trasie Limanowskiego-Włókniarzy, a nie Limanowskiego-Zachodnia Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 14:07 No, tak, ale jak chcesz tam puścić tramwaj?? Na Włókniarzy masz Z8 i niestety to musi wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 15:57 Ja bym ujął to inaczej: Czy Z1 będzie naprawdę potrzebne i czy mamy tyle pieniędzy żeby płacić za nonsensowne wozokilometry? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 16:31 Chcesz, żeby 2 i 5 zastąpiły 4 linie tramwajowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Remont torowiska na Włókniarzy 13.04.06, 17:47 2 i 5 mogą co najwyżej zastapić dwie linie tramwajowe. Okej, będzie mniej linii, ale czy obecni pasażerowie, jadący do celu znajdującego się wzdłuż Włókniarzy/do Dworca Kaliskiego/Placu Barliskiego będą korzystać z tej linii? Albno inaczej: jaki procent pasażerów linii 8 i 13 wsiądzie w linie jadącą w zupełnie inny fragment miasta? Oczywiście- brak taboru autobusowego. Ale jest bardzo prawdopodobne, że na 96 będzie jeszcze ciaśniej, 83 też przybędzie pasażerów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G Re: Remont torowiska na Włókniarzy IP: *.toya.net.pl 14.04.06, 17:37 jestem przekonany gdyby taka wymiana odbywala sie w Poznaniu na takim samym długim odcinku to wprowadziliby tam zetke tramwajową w postaci wahadła Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Remont torowiska na Włókniarzy 14.04.06, 23:38 tak wiem, ale oni chyba mają tylko jedno wahadło, wiec mysle ze na dużo by sie nie zdało. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Remont torowiska na Włókniarzy 15.04.06, 13:39 Conajmniej 2 wahadła z przerobionych stopiątek i 6 dwukierunkowych wersji GT8 czyli wagonów "O". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G Re: Remont torowiska na Włókniarzy IP: *.toya.net.pl 15.04.06, 00:58 teufel napisał: > tak wiem, ale oni chyba mają tylko jedno wahadło, wiec mysle ze na dużo by sie > nie zdało. no nie koniecznie maja wahadła ze 105 tek tzw mumunki i wahadła z helmutów wpare brygad by sie znalazło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Remont torowiska na Włókniarzy 15.04.06, 12:59 Dlatego mówię, że powinno się kupować nowy tabor dwukierunkowy... Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Remont torowiska na Włókniarzy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.06, 14:28 Albo wręcz używany - do używania przede wszystkim w sytuacjach awaryjnych Odpowiedz Link Zgłoś