Gość: crac.87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:52 super!oto niezwykły kraków! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amen Urodzinowa symfonia na najpiękniej brzmiące dzwon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:45 i tak to przetopią - jak nie radni to złomiarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 co pare godzin mam symfonię z kościoła IP: 195.150.112.* 26.09.06, 04:59 powinni tego zabronić ! hałasują dranie bez jakichkolwiek zezwoleń i przyzwoleń społeczności lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Urodzinowa symfonia na najpiękniej brzmiące d 26.09.06, 08:55 Mam ogromną ochotę, żeby to wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Urodzinowa symfonia na najpiękniej brzmiące dzwon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:31 Witam. Kościoły dość oddalone od siebie. Dźwięk nie rozchodzi się w powietrzu błyskawicznie. Właściwy utwór będą mieli szansę usłyszeć ludzie zgromadzeni w konkretnym i jedynym okręgu o średnicy zaledwie 100m. Pozostali usłyszą mniejszy lub większy bezład dźwiękowy. Duża praca dla wąskiej grupy słuchaczy... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euterpe@vp.pl Przecież coś takiego juz w Krakowie było!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:29 Pamiętam, jak kilka lat temu biegałam po Starym Miscie i słuchałam - to się chyba nazywało "Symfonia dzwonów", a moi koledzy z akademii byli dumni ogromnie, że mogli ciagac przez chyba godzinę krakowskie dzwony, zwlaszcza te wawelskie. Nie pamietam, kto ten utwór napisal, ale na pewno to nie byl POlak. ... więc jeśli wtedy się udało, to dlaczego teraz taki 'hocki-klocki' i czajenie się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Tak, tylko że odwalili wtedy amatorszczyzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:21 Było i do niektórych kościołów radosne towarzystwo przylazło wybitnie nie przygotowane. Czytałam potem reportaż w "Dzienniku Polskim" jak to chcieli dzwonić u Bożego Ciała. Zamiast przyjść do proboszcza czy przeora zakonu, przyleźli - do brata w zakrystii! Oraz lekkie zdziwko, że nie ma założonych lin do dzwonienia, tylko trzeba przyjśc z własnym sprzętem, bo dzwony mają od dawna napęd elektroniczny. Oraz z ubezpieczeniem w ząbkach, bo dzwoni sie stojąc na kracie, jeden zły ruch i lot... kilkanaście metrów w dół. Matolizm i brak profesjonalizmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek kiedy o której? IP: *.autocom.pl 26.09.06, 13:16 kiedy i o której ma być? W tekście nie ma info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka Re: kiedy o której? IP: *.krakow.agora.pl 26.09.06, 14:49 Witam, poniewaz do imprezy pare miesiecy, nie ustalono jeszcze dokladnej godziny, dzwony zagraja prawdopodobnie 10 czerwca, o dokladnej dacie i godzinie oczywiscie napiszemy, pozdrawiam, Renata Radlowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Tylko naprawde pouzgadniajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:55 Bo nie mam ochoty potem czytac biadolenia, że gdzies ktoś na was wywalił gały "o co chodzi"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha No np. u Bożego Ciała was wpuuuuszczą :))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:26 Zwłaszcza, jak poprzednio odstawiliście amatorszczyzne!!!!!!!!!!!!!! Dzwony u kanoników od dawna mają napęd elektroniczny, więc sobie liny weźcie i sie ubezpieczcie, bo sie dzwoni, stojąc na kracie! A Dziwisz u kanoników to se może napozwalać :)) Do prowincjała, proboszcza i przeora, a nie wywijać papierkiem z kurii... I uzgodnić, żeby nie było akurat w trakcie jakiegoś nabożeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ Urodzinowa symfonia na najpiękniej brzmiące dzwon IP: *.237.spine.pl 27.09.06, 10:32 TO JEST CUDOWNY POMYSł ALE DATA KONCERTU POWINNA BYC 02.04.2007 NIEMUSZE TłUMACZYć DLA CZEGO. Odpowiedz Link Zgłoś