Dodaj do ulubionych

TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie?

28.04.04, 13:26
Jak to jest z budową tego TBSu? Może ktoś jest zorientowany? Bo w firmie
strasznie kręca i każdy mówi co innego.... a ja czekam
Obserwuj wątek
    • Gość: Pipi Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.14.* 28.04.04, 13:32
      Pewnie przetracili pieniądze i nici z budowy. A przecież w tamtym roku dostali
      kredyt na budowę tego tbsu na Okulickiego. I pewnie wszystkie pieniądze włożyli
      we własnościowe mieszkania, bo na tych lepiej zarobią niż na tbsach.
    • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 18:57
      korzystajac z okazji-a jakie masz ostatnie informacje na temat tej budowy
    • Gość: TomVoo Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 62.29.232.* 28.04.04, 22:45
      Czesc!
      Zerknij na strone: www.uzp.gov.pl/biulety/2004/29/29_11190.html

Troche to rozjasnia sytuacje, przynajmniej wiadomo, ze az do lipca nadal beda
      hodowali chwasty na placu budowy.

• taksoofka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 10.05.04, 12:43
      Maja, ja też czekam, może mogłybyśmy być w kontakcie, jako przyszłe
      sąsiadki :o), pisz na maila gazetowego

thx

• Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 11.05.04, 00:19
        poniewaz widze ze jest grupa osob zainteresowana tym tematem mam prosbe jesli
        ktos bedzie mial jakies strategiczne informacje np.ze nie rozpoczna budowy w
        lipcu to prosilbym o zamieszczanie informacji na forum
        • Gość: AGA Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 21:34
          JUZ PISALAM W INNYM WATKU ZE NARAZIE TO BUDREM MOZE STAWIAC TAM NAMIOTY!!WIEM
          TO OD KOGOS ZWIAZANEGOZ BUDREMEM!! NIE LICZCIE NA SZYBKA BUDOWE
          • Gość: gostek Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 01:08
            Nie chodzi o Budrem tylko o Południe. To przecież 2 różne TBSy.

pozdro

Gostek
            • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 13.05.04, 19:14
              dokladnie i bardzo bym prosil o czytanie postow
              • taksoofka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 19.05.04, 13:36
                Wiem, że zmienili prezesa w TBS Południe. Nowy prezes "się wdraża" więc
                uzyskanie jakichkolwiek informacji graniczy z cudem. Wg moich starych informacji
                nie mają jeszcze kredytu a jedynie promesę, mieli również kłopoty z okolicznymi
                mieszkańcami, przeciwnymi budowie naszego bloku. Ktos wie coś nowego?

T.
                • unterboot Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 20.05.04, 00:12
                  taksoofka napisał:

> Wiem, że zmienili prezesa w TBS Południe. Nowy prezes "się wdraża" więc
                  > uzyskanie jakichkolwiek informacji graniczy z cudem.

Nie bądzcie naiwni. Prezes zmieni się tam jeszcze 10 razy. I ten i kazdy
                  nastepny to tylko figuranci. Naprawde rządzi wlasciciel, ale to jest takie
                  wielkie panisko, ze nie bedzie z wami gadal. Od tego ma figurantów.
                  A ci nie powiedza nic wiecej niz pozwoli szef.
                  Kolko sie zamyka.
                  Sprawdzajcie deweloperow, czytajcie dokladnie umowy, korzystajcie z pomocy
                  prawnikow.
                  To są WASZE pieniądze !!!!
                  • Gość: :( Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.34.* 20.05.04, 08:41
                    Jestem wzruszony! Unterboot na prezydenta!

Człowieku, jak nie masz nic ciekawego do napisania, to osczędzaj palce i
                    klawiaturę a nie zaśmiecaj forum takimi marnymi wypocinami.
                    • Gość: Baska Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:43
                      Tbs południe już przegina- chyba trzeba się zwrócić do prawników!!!!!!!
                      • Gość: :( Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.34.* 20.05.04, 10:41
                        Ludzie! Wszystkie TBS mają ogromne opóźnienia, więc przestańcie wreszcie
                        kombinować i wymyślać niestworzone rzeczy. W tym chaosie informacji, który SAMI
                        tworzycie ciężko jest się już połapać. Poczekajcie do lipca (zgodnie z treścia
                        ogłoszenia o przetargu), a potem dopiero panikujcie. Taka atmosfera nie służy
                        nikomu, ani oczekującym na mieszkanie, ani firmom budowlanym,które mogą się
                        zniechęcić do współpracy z TBS Południe, a to jeszcze bardziej opóźni budowę.
                        Cierpliwości!
                        • unterboot Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 20.05.04, 20:18
                          Ludzie! Przestańcie kombinować bo wystraszycie klientów temu palantowi z kwaśną
                          miną :( , naganiaczowi z TBS Poludnie i nie dostanie premii od swojego
                          szefuńcia.
                          Ludzie! Jak będziecie źle pisać na forum to się firmy budowlane zniechecą do
                          TBS Poludnie! Dawno się tak nie uśmialem. Muszę twojemu szefowi pogratulować
                          wyjątkowo rozgarniętego pracownika!
                          • taksoofka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 20.05.04, 20:49
                            Sam jesteś palant, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia w sprawie TBS
                            Południe, to po prostu tu nie zaglądaj. A swoje debilne komentarze możesz sobie
                            wsadzić.
                            • unterboot Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 20.05.04, 22:08
                              Na temat tego TBS-u, jak również kilku innych, wiem tyle, że wystarczyloby na
                              grubą książkę, kretynko* (kretynie* - niepotrzebne skreślić).
                              Poza tym będę tu i gdzie indziej zaglądal ile razy zechcę, olewając twoje durne
                              uwagi.
                              • Gość: Anna Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 23:15
                                Skoro masz taką wiedzę to wiesz coś o tbs budostal 3.
                              • taksoofka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 07:38
                                Jakoś do tej pory nie napisałes nic ciekawego ani nan temat Południa ani na
                                temat jakiegokolwiek innego TBSu. Po prostu gówno wiesz a to co piszesz jest
                                wyssane z palca. A wyzywać to możesz sobie kogoś innego, jak ci pozwoli. Masz u
                                mnie "ignora" - jeśli wiesz co to znaczy...

T.
                              • Gość: :> Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.34.* 21.05.04, 09:29
                                Nic dodać, nic ująć. Właśnie dlatego, że w internecie przeważają ludzie pokroju
                                Unterboota, jest to jedyne forum na jakie zaglądam. Pozdrawiam wszystkich
                                naprawdę zaangażowanych w sprawę TBS Południe.
                                • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 15:42
                                  niemiecki właściciel firmy wymienił rzeczywiście całą załogę wierchuszki,
                                  poprzedni szefowie byli dość prężni, ale okulickiego sprzedawali jeszcze zanim
                                  mieli promesę kredytu i zezwolenie na budowę - o nowym szefostwie mógłbym pisać
                                  tylko źle, więc lepiej nic nie pisać...
                                  pewne jest, że sporo wody w wiśle upłynie zanim budowa się zacznie, a jeszcze
                                  więcej, zanim ktokolwiek się tam wprowadzi...
                                  • Gość: TomVoo Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.34.* 21.05.04, 15:52
                                    > pewne jest, że sporo wody w wiśle upłynie zanim budowa się zacznie, a jeszcze
                                    > więcej, zanim ktokolwiek się tam wprowadzi...

...co do tego, że wiele wody w Wiśle upłynie zanim ktoś się wprowadzi to się
                                    zgadzam - w końcu budowa troszkę trwa, ale czy mógłbyś sprecyzować, kiedy
                                    zacznie się budowa...
                                    ... czy ten przetarg, który TBS ogłosił to tylko tak - na uspokojenie dla
                                    oczekujących na mieszkanie?

Pozdrawiam
                                  • Gość: TomVoo Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.34.* 21.05.04, 16:08
                                    I jeszcze prośba do peteena:
                                    Jak widzisz na forum często pojawia się wątek TBS Południe.
                                    Czy mógłbyś więc podzielić się z forumowiczami całą wiedzą którą posiadasz nt.
                                    TBS Południe (np. czy w ogóle zbudują, czy może znów przerobią projekt, czy
                                    mają już promesę i pozwolenie na budowę). Wygląda na to, że jesteś chyba
                                    njbardziej zorientowany spośród osób, które dotąd wypowiadały się na forum.

Pozdrawiam
                                    • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 16:12
                                      nie, już nie jestem dobrze zorientowany...
                                      ale wiem, że jak zaczęła się sprzedaż okulickiego, to była jedna wielka
                                      ściema...
                                      • tomvoo Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 16:21
                                        ...czyli jest możliwe, że nie do końca masz rację ;) i jednak będą się trzymać
                                        daty (przynajmniej rozpoczęcia) podanej w ogłoszeniu o przetargu...

Pozdrawiam

P.S. Całkiem fajna stronka...
                                        • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 16:29
                                          a popatrz na stronkę tbsu rzeczonego, kiedyś było tam wszystko dziś nie ma
                                          nic...
                                          podstawski wypieprzył poprzednich szefuniów kiedy się kapnął, że robią go w
                                          bambuko na boku, dwa lata temu kazali oni sprzedawać ekipie mieszkania na
                                          okulickiego, borowinowej i wodnej, z czego komplet dokumentów mieli tylko na
                                          jedną budowę, druga z oporami też ruszyła po jakimś czasie, o tzreciej było
                                          cały czas cicho, za to z kasy tbsu zbudowali nieudana inwestycję przy ornej
                                          (własnościówka), z której sprzedażą niewąsko się bujali - moim zdaniem tam są
                                          wasze wpłaty na okulickiego...

sercem jestem z wami, ale czarno to widzę...

ps.dzięki, staramy się, zapraszamy do współpracy
                                          • tomvoo Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 16:35
                                            ...obyś nie miał racji...
                                            Ja wpłaciłem partycypację w grudniu 2003, już po zmianie projektu (7 piętrowy
                                            budynek), więc nie czekam aż tak długo jak niektórzy forumowicze. Nie znam też
                                            losów tej inwestycji. Może jestem niepoprawnym (i naiwnym) optymistą, ale w
                                            przyszłym roku chciałbym się już wprowadzić.

• taksoofka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 16:02
                                  > Unterboota, jest to jedyne forum na jakie zaglądam. Pozdrawiam wszystkich
                                  > naprawdę zaangażowanych w sprawę TBS Południe.

A ty myślisz że jak gość cie od palantów i kretynów zwyzywa to cos nowego w
                                  sprawe TBS Poludnie wnosi? Tak naprawde to nie powiedział nic nowego w tej
                                  sprawie, bo ze z budową sie ociagaja to wiem sama, czekam juz 2 lata na to
                                  mieszkanie, wiec mi nie mów nie sie nie angazuję. Ludzie pokroju "Unterboota,"
                                  niepotrzebnie zasmiecaja to forum, musze tracic czas i pieniadze na ściąganie
                                  tych jego wypocin i wyzwisk. Temat wątku jest konkretny i klarowny, jak ktoś
                                  coś wie, niech pisze, po co wogóle wchodzić, jeśli sie nie ma nic do
                                  powiedzenia?

T.
                                  • unterboot Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 21:05
                                    Mogę zrozumieć twoje podenerwowanie bo pewnie wtopilaś pieniądze w ten TBS.
                                    Nie ja zacząlem rzucać epitetami.
                                    Móglbym dorzucić trochę więcej szczególów do tego co byl uprzejmy napisać
                                    peteen ale zniechęca mnie twoje chamstwo.
                                    • tomvoo Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 21.05.04, 21:57
                                      ...a może dasz się przekonać i coś dodasz od siebie do tego tematu. Niezależnie
                                      od tego co napisał peteen i co (ewentualnie) napiszesz Ty, ja wciąż wierzę, że
                                      budowa rozpocznie się w lipcu.
                                      • Gość: Kamil Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 62.233.210.* 21.05.04, 23:09
                                        wiesz...jak zaczną budować teraz tzn. w lipcu to masz niewielkie szanse że wprowadzisz się na przełomie 2005/2006. Niestety takie są realia naszego budownictwa - wierz mi wolałbym aby było inaczej. Ja też czekam i pewnie jeszcze poczekam.
                                        • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:24
                                          na stronie activ investment jest oferta lokali uzytkowych na Okulickiego
                                          planowany termin oddania 4 kw.2005 i taka tez date slyszalem od poprzedniego
                                          (juz)prezesa -rozmowa jeszcze byla jesienia zeszlego roku- wydaje mi sie ze
                                          zakonczenie budowy na koniec 2005 to bedzie najwczesniejsza data a moze jeszcze
                                          pozniej
                                          • maja9991 Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 23.05.04, 15:32
                                            Gość portalu: jano napisał(a):

> na stronie activ investment jest oferta lokali uzytkowych na Okulickiego
                                            > planowany termin oddania 4 kw.2005 i taka tez date slyszalem od poprzedniego
                                            > (juz)prezesa -rozmowa jeszcze byla jesienia zeszlego roku- wydaje mi sie ze
                                            > zakonczenie budowy na koniec 2005 to bedzie najwczesniejsza data a moze
                                            jeszcze

Na jakiej stronie są takie informacje? Bo na www.activ.krakow.pl nic nie ma o
                                            tbsach.
                                            > pozniej
                        • Gość: realnie Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.zek.pl 17.03.05, 09:06
                          No ja nie jestem pewien czy wszystkie TBS maja opóźnienia...
                          W 10.2004 wpłaciłem kase na mieszkanko w KTBS , na miejscu bloków była łąka.
                          Teraz mamy 03.2005 a oni juz beda wylewać płyte na 2 blokach nad garażami i
                          piwnicami...

By tak dalej..

• Gość: gosc Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.zek.pl 18.05.05, 08:07
                          Nie wszystkie mają opóźnienie. Np KTBS. W listopadzie ludzie popisywali umowy, a
                          juz jest 1 pieto w 2 blokach....
                          Jak firma jest OK to i buduja...
        • Gość: Agnieszka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 07.06.04, 14:35
          Ja dzis dowiedzialam sie w TBS Południe,ze raczej na 100% nie bedzie
          rozpoczecia budowy w lipcu.
      • maja9991 Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 23.05.04, 15:20
        Cześć, bardzo chętnie nawiąże z Tobą kontakt. I z innymi osobami, które będą
        mieszkać na Okulickiego. Niestety nie podałaś maila, wiec podaje mój
        majkamo@wp.pl.
        Pozdrawiam
        Majka
        • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 23.05.04, 22:20
          o TBS nie ma informacji ale jest oferta lokali uzytkowych na Okulickiego
          jano66@idea.net.pl
          • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 24.05.04, 14:11
            to taka niby zabawa: activ i tbs mają tego samego właściciela (zawsze miały)
            herr podstawskiego, ale lepiej, żeby to funkcjonowało jako dwie odrębne firmy...
            • Gość: gosc Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 16:17
              nie zaczną budowy w lipcu... w lipcu spodziewaja sie dopiero dostac pozwolenie
              (klade nacisk na "spodziewaja sie")...
              • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 08.06.04, 13:40
                wychodzi na moje, niestety...
                :c(
                • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:45
                  taa...chyba faktycznie trzeba od poczatku zaczynac szukac sobie mieszkania
                  • Gość: gość Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.34.* 09.06.04, 09:15
                    ...i czekać następne parę lat, aż któryś TBS upora się z budową. Bo na
                    własnościowe chyba Cię nie stać, skoro interesujesz się TBSami...
                    • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 10.06.04, 00:50
                      w tej chwili to juz mysle o kredycie i kupieniu czegos poprzez agencje
                      nieruchomosci i chyba szybciej zamieszkam niz w TBS Poludnie
                      • Gość: agnieszka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 11.06.04, 13:37
                        zanim zaczniesz szukac zapoznaj sie z umowa partycypacyjna, nie mozesz od niej
                        odstapic, zanim TBS nie znajdzie partycypanta na Twoje miejsce,poza tym tracisz
                        ok 4 % wartosci lokalu..Z tego co wiem, TBS Poludnie znalazlo "zloty srodek" i
                        proponuje przelew dotychczasowego wladu na zakup mieszkania wlasnosciowe w
                        siostrzanej Activ Investment..i w ten sposob wilk systy i owca cala..tyle, ze z
                        masakrycznie dlugim kredytem
                        • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:13
                          a czy activ ma lub bedzie mial mieszkania gdzies w rejonie Okulickiego
                          bo zamieszkanie na drugim koncu miasta nie kazdemu odpowiada
                          • Gość: toya Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:41
                            nie dajcie się tak, przecież TBS też wiążą jakieś terminy po upływie których
                            możecie wypowiedzieć umowe, przecież nie może być tak abyście czekali na
                            wybudowanie bloku przez 10 lat, jak nie chca po dobroci to do sądu
                            skurczybyków. A i jeszcze jedno na Activ uważajcie, szczególnie na
                            pojęcie "mieszkanie o podwyższonym standradzie".
                            • Gość: tezja Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 15:24
                              >A i jeszcze jedno na Activ uważajcie, szczególnie na

>pojęcie "mieszkanie o podwyższonym standradzie".

Co masz na myśli???
                              • Gość: agnieszka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 14.06.04, 12:55
                                > >pojęcie "mieszkanie o podwyższonym standradzie".

mozesz sprecyzowac? ja juz wlasciwie sie zdecydowalam
                          • Gość: Agnieszka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 14.06.04, 12:58
                            > a czy activ ma lub bedzie mial mieszkania gdzies w rejonie Okulickiego

z tego co wiem, to na razie planuja inwestycje na Ruczaju, Huta nie wchodzi w
                            gre.Ja tez wolalabym te rejony niz odlegly Kurdwanow,ale chcialabym jak
                            najszybciej sie wprowadzic i w tym momencie mam noz na gardle, bo Okulickiego
                            na pewno nie bedzie oddane zgodnie z planami
                            • Gość: gosc Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 16:46
                              rusza ta budowa w lipcu czy nie?
    • Gość: gosc Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:17
      Z rozmowy z pania z tbs dowiedzialem sie co nastepuje:
      tbs prowadzi rozmowy na temat wykupu mieszkan na wlasnosc, ci ktorzy nie maja
      takiej kasy zeby zaplacic jak za mieszkanie hipoteczne musza sie wycofac.
      Reasumujac: tbsu tam nie bedzie :)
      Czy ktos moze zweryfikowac moje informacje?
      • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 27.07.04, 19:19
        nie bardzo rozumiem skoro rozmawiales z pania z tbs to kto ma to zweryfikowac
        ze mna na przyklad nikt nie rozmawial
        • Gość: gosc Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 20:00
          no wlasnie zweryfikowac ma ktos kto tez rozmawial.
          Z Toba nikt nie rozmawial wiec nie potwierdzisz tych informacji, czyli
          _nie_zweryfikujesz_.
          Co tu jest do rozumienia...?
          • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 27.07.04, 20:47
            -Z rozmowy z pania z tbs dowiedzialem sie co nastepuje-

z tego by wynikalo ze rozmawiales z pania z tbs tylko nie rozumiem czy
            zaproponowala Ci zmiane o ktorej piszesz czy nie
            pytam bo sam wybieram sie w najblizszym czasie do tbs na rozmowe nie bede
            czekal az mnie laskawie zaprosza

• Gość: gosc Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:05
              To znaczy rozmowa wygladala bardziej jak wyciaganie od tej pani informacji...
              Nie zaproponowala mi takiego "ukladu". Niestety nikogo kto bylby dedykowany dla
              tego tematu w tbs nie bylo. Dlatego wlasnie staralem sie uzyskac potwierdzenie
              tego co uslyszalem.
              Rozmowy przeprowadza prawdopodobnie prezes (nie udalo mi sie wyciagnac
              konkretow w tym zakresie).
              Na szczescie mam juz przygotowany plik przepisow dotyczacych dzialalnosci tbs-
              ow i finansowania ich z banku gospodarstwa krajowego, teraz tylko sobie
              poczekam az oficjalnie beda to mieszkania hipoteczne :) Przynajmniej nie strace
              pieniedzy i bede mial odsetki :) a moze nawet wiecej :))
              napisz jak przebiegla rozmowa, moze uda sie z nimi cos zrobic zanim uciekna do
              Wenezueli z naszymi pieniedzmi...
              • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 27.07.04, 23:10
                tzn.rozumiem ze spotkania z prezesem nie miales?bo ja z nikim innym poza
                prezesem nie zamierzam rozmawiac gdyby nie chcial no to trzeba bedzie chyba
                odwiedzic p.Podstawskiego
                druga sprawa to gdyby bylo tak jak piszesz i mialy to byc mieszkania hipoteczne
                to wyobrazam to sobie w ten sposob ze umowa z tbs zostaje rozwiazana pieniadze
                na ew.zadanie zwrocone i wtedy rozmawiamy na temat nowej umowy i wplat na
                mieszkanie hipoteczne oczywiscie jesli ktos bedzie mial na to pieniadze i
                jeszcze ochote sie w to bawic
                jednak po doswiadczeniach z tbs poludnie nie wiem czy nie chcieliby to zrobic w
                formie kolejnego aneksu do wczesniejszych umow
                a tak prawde mowiac to trzeba sie zastanowic jaki ew. mozna podjac dzialania
                prawne w celu odzyskania pieniedzy moze zlozenie w sadzie wniosku o ogloszenie
                upadlosci gdyby nie oddawali pieniedzy ? w ogole to trzeba by namiar na dobrego
                i uczciwego prawnika
                • Gość: Anna Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.strusia.comnet.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:06
                  Współczuję Wam , że nie wyszło nic z tych mieszkań. Ja właśnie wpłaciłam na
                  inny tbs i mam nadzieje że będzie wszystko w porządku i nie będą robić wałków.
                  A ciekawe dlaczego tbs południe tam nic nie wybudował, skoro chyba kredyt
                  dostali na tę budowę. O co więc poszło?
                  • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 29.07.04, 08:52
                    południe zrobiło solidnie halszki, wzięło się potem naraz za wodną, swoszowice
                    i okulickiego, a na tę ostatnią lokalizację nie mieli nawet pozwolenia na
                    budowę, pieniędzmi z tbs wspierali swą wtopę budowlaną (ul. orna) sygnowaną
                    przez eskont, kredytu nie mieli, jeno papiery złożone w bgk...
                    • Gość: ala23 Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.rodium.pl 18.08.04, 15:29
                      gość bredzi , wiadomosci wwyssane z palca
                      • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 25.08.04, 12:38
                        zgrabnie to, alu, ujęłaś, niestety to ty bredzisz, bo ja mogę każde moje słowo
                        udowodnić...
                        ty zaś, niezalogowana, jesteś tylko kiepskim pracownikiem kiepskiego już tbsu
                        południe...
                        • taksoofka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 25.08.04, 13:44
                          Bardzo mnie interesuje co masz do powiedzenia, jeśli nie tu to pisz na priv,
                          miałam tam zamieszkać i chciałbym wiedzieć na czym stoję.

T.
                          -nie mylić z kimkolwiek innym
                          • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 25.08.04, 14:48
                            co miałem powiedzieć - napisałem (trawestując nikodema dyzmę)...
                            • taksoofka Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 25.08.04, 21:38
                              Napisałes również, że możesz udowodnić to co piszesz... więc ?

T.
                              • Gość: ~ Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.34.* 26.08.04, 09:23
                                T. daj mu spokoj bo znow cos zmysli i nie dosc ze nie bedziesz wiedziala na czym
                                stoisz,to jeszcze sie wywrocisz.Poczekaj do polowy wrzesnia, wtedy wszystko sie
                                wyjasni.
                                Trzym sie!
                                • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 26.08.04, 10:45
                                  kolejny lojalny pracownik tbsu ?
                                  no, no, nie spodziewałem się...
                                  a może córeczka którejś z ważnych tam niegdyś osób ?
                                  • Gość: ni Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.strusia.comnet.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:48
                                    Ludzie kiedy wy się wreszcie otrząśniecie - tej budowy nigdy tam nie
                                    będzie!!!!!!!!!!!
                                    • Gość: Zizulaz Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 192.5.109.* 26.08.04, 20:31
                                      Witam,

mam to nieszczescie, ze rowniez wplacilam z nadzieja na mieszkanie na
                                      Okulickiego. Dzisiaj natrafilam na stronie dominium
                                      (www.dominium.pl/artykuly/?id=2&aid=167) na artykul, z ktorego tresci
                                      nie wynika nic dobrego dla nas czkajacych na TBS. Jezeli stanie sie cud i
                                      Poludnie jest w stanie cokolwiek wybudowac to mozemy liczyc na III kw 2006 :(.

Ponizej cytat ze wspomnianego artykulu z 18.08.04

Czy w Krakowie jakiś TBS dostał w tym roku kredyt na inwestycje?

Nie, nie ma takiego TBS-u. W zeszłym roku było kilka, jak choćby TBS Krak-
                                      System, TBS Złocień, Małopolskie TBS, ale w tym jak na razie wszyscy czekamy. W
                                      2004r. nic jeszcze się nie wydarzyło; jesteśmy pierwsi na liście oczekujących
                                      (CZY KTOS WIE GDZIE MOZNA ZOBACZYC TA LISTE????), a dopiero na koniec sierpnia
                                      bank i komitet kredytowy ustalą ostateczną listę i wtedy ewentualnie otrzymamy
                                      promesy.

Czyli kiedy realnie Państwa inwestycja przy ul. Padniewskiego mogłaby
                                      wystartować?

W tym tygodniu mamy otrzymać WZ-kę; do dwóch miesięcy - pozwolenie na budowę,
                                      mamy więc nadzieję, że w listopadzie będzie można zacząć prace. Przewidujemy
                                      termin realizacji na trzeci kwartał 2006r. i myślę, iż da się go utrzymać.
                            • Gość: mocny Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.crowley.pl 01.09.04, 07:32
                              witam
                              ja nie mam wiadomości dotyczących okulickiego, ale jestem najemcą mieszkania
                              tego TBSu na wodnej i chciałbym wszystkim zainteresowanym podać kilka BARDZO
                              CIEKAWYCH szczegółów z tego osiedla.
                              Po pierwsze mamy tu pod blokami takie całkowicie ZWYKŁE !!!! miejsca parkingowe
                              dla autek-pod chmurką, p.Podstawski wymyślił sobie że jeżeli nie ma kasy na
                              okulickiego to trzeba je jakoś zdobyć. Za parkowanie pod blokiem musimy płacić
                              62 zeta MIESIĘCZNIE i straszą nas że nam straż miejska odstawi pojazdy a one i
                              tak same giną, już 3 zginęły :(
                              Po drugie, to normalnie chyba nadaje się... sam nie wiem gdzie (tyleż tych
                              mediów) propozycja prezesa jest taka żebyśmy sobie kupili sami KOSIARKĘ DO TRAWY
                              !!! i kosili trawę wokół BLOKÓW !!!
                              Już nie wspomnę że klatki przez panią sprzątającą są czyszczone na "odwal się"
                              i jej nie zamierzają zmieniać :)
                              O tym, że tam w TBSie prezesi zmieniają się tak z częstotliwością jednego
                              miesiąca to chyba wiecie i nie musiałem tego pisać (ale może ktoś się dowie).
                              BARDZO OCZEKUJĘ TWEJ ODPOWIEDZI ALO27 CO MI NA TO POWIESZ -
                              - JA TU MIESZKAM - AUTENTYK
                              życzę NAM wszystkim powodzenia
                        • Gość: ala Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.rodium.pl 27.08.04, 14:05
                          znam pracowników tego tbsu po prostu , a jak coś nie wiesz
                          albo posługujesz sie jakimiś plotami to po prostu gosciu nie rozsiewaj bzdur po
                          sieci
                          • peteen Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 29.08.04, 13:33
                            kłamiesz, jestes tylko lojalnym pracownikiem firmy, która nie wywiązała się z
                            zobowiązań...
                            i dalej próbujesdz oszukiwać ludzi, których już raz ktoś oszukał - nie brnij
                            więcej w to bagno...
                  • Gość: maja9991 Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.udn.pl 01.08.04, 18:53
                    "Ja właśnie wpłaciłam na inny tbs".

Czy jeszcze gdzieś budują tbsy w Krakowie?
                    • Gość: dadgam Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.crowley.pl 29.08.04, 16:10
                      wyciagam
                      • m.in Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 31.08.04, 11:11
                        i jak tam - po miesiącu?
                        • Gość: mocny Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.crowley.pl 01.09.04, 07:35
                          witam
                          ja nie mam wiadomości dotyczących okulickiego, ale jestem najemcą mieszkania
                          tego TBSu na wodnej i chciałbym wszystkim zainteresowanym podać kilka BARDZO
                          CIEKAWYCH szczegółów z tego osiedla.
                          Po pierwsze mamy tu pod blokami takie całkowicie ZWYKŁE !!!! miejsca parkingowe
                          dla autek-pod chmurką, p.Podstawski wymyślił sobie że jeżeli nie ma kasy na
                          okulickiego to trzeba je jakoś zdobyć. Za parkowanie pod blokiem musimy płacić
                          62 zeta MIESIĘCZNIE i straszą nas że nam straż miejska odstawi pojazdy a one i
                          tak same giną, już 3 zginęły :(
                          Po drugie, to normalnie chyba nadaje się... sam nie wiem gdzie (tyleż tych
                          mediów) propozycja prezesa jest taka żebyśmy sobie kupili sami KOSIARKĘ DO TRAWY
                          !!! i kosili trawę wokół BLOKÓW !!!
                          Już nie wspomnę że klatki przez panią sprzątającą są czyszczone na "odwal się"
                          i jej nie zamierzają zmieniać :)
                          O tym, że tam w TBSie prezesi zmieniają się tak z częstotliwością jednego
                          miesiąca to chyba wiecie i nie musiałem tego pisać (ale może ktoś się dowie).
                          BARDZO OCZEKUJĘ TWEJ ODPOWIEDZI ALO27 CO MI NA TO POWIESZ -
                          - JA TU MIESZKAM - AUTENTYK
                          życzę NAM wszystkim powodzenia
                          • Gość: e&s Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 14:36
                            Marcinie, nie gadaj za dużo ;-) - wiesz dlaczego

E&S
                            • Gość: mocny Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.crowley.pl 01.09.04, 19:36
                              Ewo, Sławku
                              nie chce wam tak już mieszać ale ja też mam chyba czego żałować no bo do czego
                              to podobne ażeby samemu sobie kosić trawnik z jakiej racji że niby TU czynszu
                              nikt nie płaci to powinien pokrywać czynsz tak samo jak odśnieżanie którym
                              ubiegłej zimy zajęli się dopiero po 2 miesiącach naszego wygrzebywania się z zasp
    • Gość: Stanisława Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 13:57
      O - ZERO informacji na temat OKULICKIEGO - KASę mają
      • Gość: mocny Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.crowley.pl 02.09.04, 08:15
        ->stanisława
        może jesteś bardziej zorientowana jak wiesz że mają kasę, więc napisz kiedy
        zaczną budować przy Okulickiego
        dzięki
    • irus.b Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 06.09.04, 15:18
      pewnie wiecie już że Okulickiego nie będzie.
      Borowinowa to ostatnia inwestycja TBS Południe.
      Mam tam mieszkać więc mi się jeszcze udało.
      Ludziom z Okulickiego maja proponować Wysłouchów ale własnościówki.
      Tam budowa się posuwa, pewnie z waszych pieniędzy.
      To inwestycja Activu.
      Tak to już jest skoro prezes Activu (Podstawski) ma spore udziały w TBS
      Połudenie i jest tam prokurentem (decyduje o wszystkim tylko nieoficjalnie).
      Jaki piękny jest ten kraj - no nie.
      Mnie też trochę wyrolowali, ale budowę kończą.
      Nie dajcie się.
      Pozdrawiam.
      • Gość: mocny Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.crowley.pl 07.09.04, 16:36
        irus.b ->
        witam napisz proszę czy nie oddają przypadkiem tych mieszkań na borowinowej w
        tym również i twojego właśnie teraz, czy możesz mi podać swojego maila żeby
        wymienić doświadczenia - ja mieszkam na wodnej w TBS Południe
        pozdro
        • irus.b Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 09.09.04, 08:30
          Chętnie.
          Moje mieszkanie ma być oddane w tym miesiącu, więc chętnie pogadam.
          mój e-mail to
          b.ir@interia.pl
      • Gość: olga Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.ghnet.pl / 62.111.140.* 12.09.04, 23:06
        Czy jest to pewna informacja?? w firmie w dalszym ciągu mówią ze należy czekać
        do października i że wtedy będzie wiadomo. Więc jak to faktycznie jest? Nie
        wiem czy już wycofać wpłacone pieniądze, pomózcie podjąć decyzję. Czekam na
        odpowiedż

pozdrawiam
        Olga
        • irus.b Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 13.09.04, 08:15
          Ja mam mieszkanie na Borowinowej, więc mnie nie muszą bajerować.
          Informację tę mam nie z TBS-u tylko z Activu.
          W tej chwili prawdopodobnie nie ma i chyba nie będzie już żadnych nowych
          inwestycji TBS-owych w Krakowie.
          Jest to pewne na 95%. Spróbuj sie jeszcze jakoś dowiedzieć w Activie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: ~~ Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.visp.energis.pl 18.09.04, 14:37
            ja taz mam informacje z Activu, ze na Okulickiego nie moga sie uporac z
            lokalizacja podpiecia do sieci enegretycznej (wkolo sa prywatne dzialki, przez
            ktore nie da sie przeprowadzic kabla) wiec trzeba czekac, a szansa na to ze
            powstanie tam TBS jest barzdo mala, ale jest, wiec nie wycofuj pieniedzy,bo nie
            bedziesz co miala z nimi zrobic.
            • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 15:55
              no no prawde mowiac nie spodziewalem sie tego po wszystkich przejsciach z ta
              inwestycja i z sama firma ale TBS Poludnie zwrocilo mi pieniadze wplacone na
              Okulickiego chyba wiec nie jest tak zle z ta firma jak by sie wydawalo
              chociazby z lektury wiadomosci na forum
              • Gość: piotrek1234 Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 23:31
                Czy jak CI odalli kasę za wpłatę na mieszkanie , były to cała suma wypłacona?
                • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 19.09.04, 19:26
                  tak,oczywiscie na zadanie
                • Gość: piotrek1234 Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:11
                  Długo czekałeś na pieniądze?
                  • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 17:30
                    gdzies ponad miesiac od zlozenia pisma
                    • Gość: mary Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 21.09.04, 21:32
                      też mam tam wpłacone, ale postanowiłam ich nie wycofywać tylko czekać na
                      realizację budowy, bo popyt na mieszkania jest duży, a terenów coraz mniej.
                      mary
                      • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:05
                        tez bym nie wycofywal gdyby nie to ze calkiem przypadkowo trafila mi sie okazja
                        mieszkaniowa ktorej nie moglem przepuscic
    • irus.b Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 23.09.04, 07:24
      Wczoraj rozmawiałem z kierownikiem firmy Artbud (wykańczają mieszkania na
      Borowinowej). Powiedział, że z tego co on jest zorientowany to Okulickiego
      prawdopodobnie już nie będzie.
      • Gość: ~ Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.rol.ar.krakow.pl 23.09.04, 16:11
        ...ble ble ble.Ale pocieszyłeś ludzi czekających na Okulickiego.Daruj sobie
        takie rewelacje.No chyba, że to Cię bawi.
        • irus.b Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 24.09.04, 07:29
          Ja nie jestem od pocieszania.
          Jak mam jakieś informacje to się dzielę.
          Mam nadzieję że ta budowa ruszy i wszystko będzie OK.

• Gość: budowlaniec Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 08:28
            o czy m ty gadasz ? wszyscy juz wiedzą, że nie ruszy, a ty znów próbujesz dawać
            ludziom niczym nie uzasadnioną nadzieję
      • Gość: LUP Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 213.77.26.* 28.09.04, 09:30
        Podobno do polowy listopada ma się wszystko wyjaśnić (info od Sabały)Papiery do
        pozwolenia na budowe złozone,Czekaja na jakiś kredyt bo przepisy się zmieniły i
        promesa nie wystarczy.Wiadomości z przed kilku dni.
    • Gość: piotrek1234 Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 16:44
      Czy ktoś coś wie na temat TBS pOŁUDNIE - Okulickiego ?
      Czy udało się komuś odzyskać pieniądze wpłacone?
      Jeżeli tak to po jakim czasie?
      • Gość: LUP Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 213.77.26.* 03.12.04, 14:23
        Nie ma pozwolemia na budowe ale oczywiście "ma być najpóźniej do wiosny" i na
        wiosnę zaczną budować (he,he). Po pozwoleniu muszą jeszcze dostać kredyt na 70
        % wartości inwestycji.Jeżeli nie dostaną to będą proponować partycypantom
        rozwiązanie typowe czyli kupno mieszkań (gotówka,kredyt pod hipotekę itd.) ale
        tak czy inaczej "na pewno ruszy budowa" ;-).Info: "..." P.Cabała. Czyli ogólnie
        do dupy.Czekam na inne koment.
    • Gość: Jeden z naiwnych Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 22:17
      TBS POŁUDNIE to banda złodzieji, oszustów. Co druga osoba pracująca w TBS-ie
      Południe kłamie na czele z panią Prezes.
      • Gość: jano Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / 80.51.176.* 24.12.04, 17:48
        no tak do konca chyba nie jest bo mi pieniadze za okulickiego zwrocili
      • Gość: LUP Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 213.77.26.* 28.12.04, 08:02
        Jeden z naiwnych - rozwiń wątek, bo bez choćby zdania uzasadnienia wydaje sie
        niepoważny, a być może poważny jest.
    • Gość: gosc Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.01.05, 18:07
      wiadomo cos?
      • Gość: JA z KrK Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 02:33
        Tak wiadomo nie dostali kredytu z Banku i juz na 100% nie Bedzię TBS-su na
        okulickiego , teraz wysyłają zawiadomienia i propozycjie dopłaty do mieszkań
        własnościowych które maja zaczać teraz budowac . To jest juz pewne ja jestem
        zly bo jak mozna tak kłamac przez 2 lata :/ JAkby ktos chcial to by sobie juz
        dawno kupił mieszkania własnościowe a nie teraz kupował u nich niech sie ....
        • Gość: Zizulaz Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.agh.edu.pl 17.01.05, 21:05
          Witam Współtowarzyszy Niedoli,

Czy ktos z Was zdecydowal sie rozwiazac umowe z Poludniem ??

Jezeli tak, to jak interpretujecie nastepujacy zapis:
          "kwoty na rzecz TBS zostaną zwrócone partycypantowi sukcesywnie w miarę
          spieniężania majątku i możliwości finansowych TBS."
          Mi udzielono odpowiedzi, ze nasze pieniadze zostaly zainwestowane w projekt,
          obsluge administracyjna, etc i teraz aby je dostac z powrotem TBS musi najpierw
          ten projekt sprzedac Activowi i dopiero gdy Active sprzeda mieszkania moge
          dostac pieniadze z powrotem. Szacownany termin tego zwrotu to maj 2005.

Nie wiem jak mozna sledzic postępy tej sprzedaży a z dotychczasowych
          doswiadczen obawiam sie, ze rownie dobrze moze to byc maj jak blizej nie
          okreslona przyszlosc i ze moge pozegnac sie z pieniedzmi.

Czy ktos moze cos doradzic ?? HELP!!!!!!

• Gość: bolek nie-cienki Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.crowley.pl 18.01.05, 21:32
            sam odpowiedziałeś sobie na zapytanie: robią nas w ciula i myśla, że maja do
            czynienia z ciulami. Trzeba im pokazać, że za każdy taki przekręt trzeba
            zapłacić.
            Ja im tych moich pieniędzy nie popuszczę. Pani Prezes powinna zacząc się
            oglądać za siebie, czy kto jej za rogiem łba nie ukręci, bo takie przypadki już
            w Polsce były. Ale widocznie do tej pory nie wpadla na to jeszcze i mysli, ze
            bedzie tak chulac ile jej sie zachce. zobaczy sie. kase odda - tak czy inaczej.
            • Gość: dario Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:41
              Zamierzam domagac się odszkodowania od TBSu za to, że po 2 latach
              przetrzymywania pieniędzy - teraz bez żadnego obciachu informują, że mieszkań
              po prostu nie będzie. Gdybym zawarł umowę z inną firmą - już bym mieszkał w
              tbsowskim mieszkaniu, a teraz zostałem na lodzie.
              Osoby, które chcą tak jak ja - zwrócić się do prawnika, który zajmie się sprawą
              profesjonalnie proszę o kontakt na priva:

radwan5@gazeta.pl
              • Gość: JA z KrK Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:12
                dario masz racie i popieram Cię w 100%.
                !!! To jest defraudacja pieniędzy!!!
                Nie chciałem wierzyć w to ze TBS-Południe tak zrobi, lecz tak się stało
                niestety mieszkań nie będzie po tylu latach człowiek na prawdę może się
                poważnie zdenerwować i jeszcze teraz będą odwlekać wypłaty Naszych pieniędzy.
                !!! Paranoja!!!
                Aż żal pisać dalej, bo można było by używać samych epitetów, ale to i tak nic
                nie zmieni. Fakt jest jeden mieszkań nie będzie i łaskę zrobili „ dopłać a
                będziesz miał mieszkanie własnościowe” Prawda jest taka, że jakbyśmy mieli
                pieniądze to byśmy już dawno mieszkali we własnych mieszkaniach a nie czekali
                TYLE CZASU na cos, CZEGO nigdy nie BĘDZIE!!!
                TBS-Południe Dziękujemy !!!
                Na prawdę puknijcie się w głowę, co wy robicie i zanim coś będzie planować
                obejdźcie się wkuł siebie kopnijcie się nawzajem i pomyślcie czy dacie rade
                jakąś inwestycje zrealizować!!! I na prawdę dla mnie będzie już na zawsze
                tylko „ złodziejami „ i oszustami, którzy pięknie mówi tylko gorzej z czynami (
                podobnie jak politycy,ale jak widać nie tylko oni tak robią ciekawe, co by było
                jakby każdy Polak robił tak jak Wy ?? ) , Po co zaśmiecaliście nas jakimiś „
                śmieciami „ że budowa rozpocznie się za parę miesięcy. I tak wam nic nie
                zrobimy, ale wiedzcie, że nie różnicie się nic a nic w porównaniu to tych NAJ
                Większych oszustów III Rzecz Pospolitej lub Złodziei.
                Wiele ludzi ma nadzieje ja też, że wasza kariera nie będzie trwała tak jak
                nasza budowa
                „ wiecznie „ tylko na odwrót.

„ Oto nasza polska, Nowa Rzecz Pospolita „
                • Gość: doro Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 149.156.208.* 21.01.05, 15:16
                  Prosze o kontakt musimy wszyscy sie umowic i wspolnie walczyc podaje maila
                  dormusz@interia.pl
                  w poniedzialek jestem umowiona z pania prezes wiec prosze o kontakt
                  Irena
              • Gość: dario Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.garinet.pl 24.01.05, 18:17
                dopiero dzisiaj odkryłem pomyłkę w adresie, wielkie sorry

piszcie na

radwan1@gazeta.pl

będziemy się umawiać i decydować co z tym fantem zrobić
            • Gość: pdf Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:58
              hej bolek,
              popieram Cię. znajmoy pracuje w sądzie i znalazł mi w jakimś spisie TBS-ów na
              naszą Pania Prezes Binda eleganckie namiary (adres, nr dowodu itp.) Podjade
              sobie i obejrzę jej chatę, a przy okazji może rodzinkę...

Zobaczymy czy jak jej się dobierzemy do tyłka to będzie nam dalej wciskać
              ciemnotę. Wie że nas pozbawia dachu nad głową - my też możemy to zrobić.
              Poczuje wtedy jak to jest być w naszej skórze.
              pdf
              • Gość: Zainteresowany Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:45
                Witam .Czy ktoś juz spisał umowę na mieszkania własnosciowe przy ul. Okulickiego. Czy coś wiecej juz wiadomo , kiedy zaczynaja itp.?
                • Gość: LUP Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 213.77.26.* 02.03.05, 09:45
                  PODOBNO ZACZYNAJĄ POD KONIEC MARCA.Żadnych porozumień (ROZWIĄZANIA
                  POLUBOWNEGO ;-))) LUB PRZEJŚCIA NA WŁĄSNOŚCIOWE) nie podpisałem bo są tak
                  napisane że więcej człowiek może stracić niż zyskać.Mają wypowiadać umowy tbs-
                  owskie tym , którzy się nie zdeklarują.Lecz wtedy ryzykują, bo muszą udowodnić
                  że zrywają umowę nie z własnej winy A ICH WINA JEST OCZYWISTA.Wszelkie
                  porozumienia obwarowane są warunkiem zakupu przez Activ działki przy
                  Okulickiego od TBS POŁUDNIE.Poza tym w razie niepowodzenia inwestycji środki
                  zwracane będą - nie - sukcesywnie w miarę spieniężania majątku TBS lecz w
                  miarę możliwości;-))))))) czyli może nawet nigdy.Jeżeli activ odkupi działkę od
                  TBS POŁUDNIE (tj.zobaczę na własne oczy akt własnści) i jak cokolwiek tam sie
                  zacznie dziać to być może zdecyduję sie na M-własnościowe.Pozdrowienia.
                  • Gość: krakjacek Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 62.29.136.* 02.03.05, 12:32
                    Zapewne o tej budowie jeszcze długo będzie się mówić. Narazie bardziej wyglada
                    na to, że grają na zwłokę coraz to nowszymi obietnicami. Być może chodzi oto
                    abyśmy wszyscy naraz nie zażądali zwrotu pieniędzy. Fakt jest taki, że od
                    początku tej niedoszłej inwestycji są różnego rodzaju problemy, a przecież w
                    momencie podpisywania umów twierdzili, że wszystkie niezbędne formalności mają
                    załatwione. Myslę, że jeżeli do końca marca nie zostaną podjęte ostateczne
                    kroki w celu rozwiązania problemu z tą budową to najwyższy czas na zbiorowy
                    protest. Pozdrowienia dla wyjątkowo cierpliwych sąsiadów.
                  • Gość: jo Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.chello.pl 02.03.05, 16:00
                    Activ nie może nabyć dzialki od TBS Poludnie? Ale jaja !!
                    Widocznie Peter P. żąda za duzo i Peter P. nie moze mu tyle zapalcić.
            • Gość: kamil Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 02.03.05, 17:30
              www.podstawski.de/start.htm
              ciekawe :-)
              • Gość: krakjacek Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 62.29.136.* 17.03.05, 08:50
                nareszcie zaczęli budowę na
                okulickiego.....................................................................
                ................................................................................
                ...................................ale węzła komunikacyjnego.
                W miejscu ewentualnego bloku nadal rosną żale potencjalnych mieszkańców. I dla
                tych mieszkańców pozdrowienia.
    • amb25 Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? 18.03.05, 08:10
      a możecie mi wytłumaczyc dlaczego oni chcą partycypację przed rozpoczęciem
      budowy? Miałam mieszkanie w TBS-ie w Katowicach i płaciłam partycypację, ale
      przy odbiorze mieszkania. Teraz zasady sie tam nieco zmieniły i partycypacji
      już się nie płaci tylko kaucję (6-krotność czynszu o ile dobrze pamietam, może
      12 -krotność) ale też przy odbiorze mieszkania. Strasznie to wszystko
      podejrzane w tym Krakowie.
      Dlatego zamiast starać się o mieszkanie w TBS w Krakowie kupiłam własnościowe
      od dewelopera - ale już wybudowane. Miałam dużo mniejszy wybór, ale widziałam
      co kupuję i nie musiała czekać czy zaczną budować czy nie. dla mnie to było
      zbyt duże ryzyko.
      • Gość: LUP Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 213.77.26.* 04.04.05, 09:52
        CO WY NA TO, ŻE OKULICKIEGO STARTUJE 05.04.2005R.TJ. WE WTOREK.- OCZYWIŚCIE Z
        M- WŁASNOŚCIOWYMI.
        • Gość: Niewierny Tomasz Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.chemia.pk.edu.pl 04.04.05, 16:08
          Wbiją łopatę w ziemię i bedzie stała wbita przez kolejne dwa lata. Życze TBS
          Południe szybkiej budowy tego bloku, poniewaz dokąd ten blok nie powstanie to
          ja osobiście nie uwierzę.
        • Gość: krakjacek Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:36
          Start był imponujący - zero oznak budowy!!! Wizytacja w dniu 05.04.2005 godz.
          14.00
          • Gość: gdgfagf Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.05, 07:18
            7.04.podobno wycinaja drzewa pod budowe
            • Gość: LUP Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 213.77.26.* 10.04.05, 07:15
              9.04.2005 No i stało sie.Chaszcze wyciete,teren wyrównany.Osobiście to już
              traciłem nadzieje, a tu niespodzianka.Ciekawe czy to na poważnie?
              • Gość: . Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:58
                Witam. Czy ktoś juz podpisał umowe na zakup własnościowych mieszkań na Okulickiego ? Czy coś wiecej wiadomo? Jakie ceny za m2 zaproponowano wam?
                Pozdrawima, dzięki za wszelkie info
                • Gość: krakjacek Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 62.29.136.* 19.04.05, 12:28
                  Jak do tej pory umowy nie zostały podpisane. O ile wiem cena za m2 ma być taka
                  sama jak w umowie z TBS-em, tak zostałem poinformowany od przedstawiciela
                  firmy. Pozdrawiam.
    • Gość: Zainteresowany Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:08
      Witam.
      Czy ktos już podpisał umowę z Activem?
      Udało sie wynegocjowac lepsz ceny za m2?
      Prosze o wszelkie info.
      Z góry wielkie dzięki
      • Gość: Stefan Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: 195.150.92.* 13.05.05, 08:35
        Czy ktos byl ostatnio na budowie? Jak to tam teraz wyglada?
        • Gość: aaaaaaaa Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:31
          no budowa to za duzo powiedziane po ogrodzeniu terenu i polozeniu kilku plyt
          betonowych wszystko zamarlo a swoja droga po zapoznaniu sie z trescia umowy
          przedwstepnej to "wlosy staja deba" ciekawe co by na to powiedzial rzecznik
          ochrony konsumentow
          • Gość: Zainteresowany Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:00
            Niedługo będę podpisywał umowę przedstwstępna , prośba podpowiedzice mi na co mam zwrócić uwagę , co ewnetulanie zmienić w umowie , jeśli wogóle coś da się zmienić.
            Sadzicie że ta budowa wkońcu ruszy ?
            Czy jest ktos kto podpisał umowę, jak tak to na jakich warunkach?
            Z góry wielkie dzięki za wszelkie info.
    • Gość: ? Re: TBS Południe- Okulickiego- czy ktoś coś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 10:12
      ?????????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka