Gość: jok IP: *.zax.pl 10.10.07, 20:02 Jak było do przewidzenia, po tym jak super krak wypowiedział umowy, wznowił sprzedaż, ciekawe tylko ile drozej? Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adrian Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 00:45 Moim zdaniem na pewno ponad 6500 ;) Nie widzialem na zadnym portalu nieruchomosci ich ogloszen... Nikt nic nie wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: 57.66.195.* 11.10.07, 09:22 Okazało się więc, że super Krak to zwykli oszuści. Porozwiązywali z ludźmi umowy aby ponownie wrócić do gry po kilku miesiącach i sprzedawać mieszkania po wyższej cenie. Jestem jedną z takich osób którą Super Krak okłamał. Rozmawiałem wstępnie ze znajomym prawnikiem i powiedział, że można założyć sprawę w sądzie o odszkodowanie (w wysokości równej różnicy pomiędzy wartością mieszkanie wtedy i teraz). Jest szansa aby sprawę wygrać...Super Krak musiał wiedzieć o tym że będzie stawiał budynek jeszcze w tym roku skoro budowa trwa od kilkunastu tygodni. Prawdopodobnie rozwiązując umowy, okłamywał ludzi a tym samym naruszył prawo. Generalnie drodzy nabywcy uważajcie na tą firmę.Skoro już raz oszukali to prawdopodobnie zrobią to kolejny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.autocom.pl 11.10.07, 18:09 raczej budują od maja i oszukali wszystkich wcześniejszych klientów blisko dwieście osósb :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:48 A gdzie Jaworowicz, prokuratura, UOKiK, Miejski Rzecznik Konsumentów - czy wy wszyscy śpicie? Walczcie o swoje prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 17:44 Gość portalu: remek napisał(a): > A gdzie Jaworowicz, prokuratura, UOKiK, Miejski Rzecznik > Konsumentów - czy wy wszyscy śpicie? Walczcie o swoje prawa! nie znasz sie to nie bredz popdpisywali tylko umowy rezerwacyjne a to co innego niz przedwstepne i nie było tam zobowiazan superkraka jak ktos podpisywał taką umowę to jego wina salwator orżnął klientów z umowami przedwstepnymi a to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.ghnet.pl 11.10.07, 23:49 Z tego co wiem ta firma ma niezłe długi......ciekawe co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.zax.pl 13.10.07, 00:06 a do mnie zadzwonli, ze wznowili sprzedaz, i powiedzieli ze cey od 7 do 8 tys za metr... a zaczynali od 4200, dziwny "zbieg okolicznosci", ze przeszkody prawne znikły, gdy ceny na rynku nieruchomosci sie ustabilzowaly i przestaly rosnac... Oszusci... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.ghnet.pl 14.10.07, 10:49 Kolejna firma która swój kapitał buduje na oszustwie.Najpier zmusili ludzi do podpisania aneksów w związku ze wzrostem ceny za m2, następnie rozwiązali umowy zasłaniając się problemami natury administracyjnej a w końcu po kilkunastu tygodniach ruszyli z budową...Nie zdziwię się jak za parę miesięcy wymyślą coś jeszcze aby wyciągnąć od ludzi dodatkowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: 57.66.195.* 06.11.07, 13:53 Ceny mieszkań 7800-9300 za m2. W miejscu gdzie aż huczy od przejazdu pociągów, w sytuacji spadku cen na rynku nieruchomosci jest to cena chyba mocno przeszacowana.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak ale nie super Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.chello.pl 06.11.07, 20:44 Gość portalu: Wladek napisał(a): > Ceny mieszkań 7800-9300 za m2. W miejscu gdzie aż huczy od przejazdu > pociągów, w sytuacji spadku cen na rynku nieruchomosci jest to cena > chyba mocno przeszacowana.... Nie ma obowiązku kupować. Nie chcę bronić tej akurat firmy, ale z drugiej strony trudno się dziwić, że chcą sprzedać mieszkania drożej, jeśli są tacy którzy chcą więcej zaplacić. Materialy i fachowcy też stale drożeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:03 O chorych cenach swiadczy popyt na te mieszkania... wystarczy popatrzec na ogloszenia na dominium - mieszkania leza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuznica Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.telnet.krakow.pl 07.11.07, 20:10 Gość portalu: Wladek napisał(a): > W miejscu gdzie aż huczy od przejazdu > pociągów, w sytuacji spadku cen na rynku nieruchomosci jest to cena > chyba mocno przeszacowana. Osiedle wbite miedzy tory a w przyszłości arterię wielkosci Opolskiej, z drugiej strony szybki tramwaj. S-Krak chyba spadł z księzyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagna chciałem kupić ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 22:49 Chciałem kupić ale ktoś kto mieszka niedaleko powiedział, że tam jakieś bagna były czy moczary i podobno z tego powodu ten okraglak koło tego jest znacznie nizszy niż miał być pierwotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly klient Re: chciałem kupić ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 09:18 teraz sprzedają po 9 500/m2 !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
korek37 Mozecie sprawdzic ile teraz kosztuje 08.11.07, 16:52 wasze niedoszle mieszkanie. Juz oglaszaja sie na dominium www.dominium.pl/inwestycje/?id=2&inw=956 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI SZU Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.tpnet.pl 16.11.07, 19:12 Ja kupiłem, u notariusza, umowa OK, cena wcale nie taka zła jak na bardzo ładne mieszkanie, nie znalazłem lepszego mimo tysiąca reklam. Duży balkon, jasna kuchnia, miejsce na szafę wbudowaną, przyzwoita łazienka, południowe. Stoi kilka dźwigów, budowa jak na razie w tempie bdb (zaczeli w maju!). Z uzyskaniem kredytu nie ma problemu, zweryfikowali w tydzień. Jak mnie wystrychną na dudka to wtedy napiszę, że są do bani i oszuści. Czemu chcecie mieeszkań za 4 tysiaki jak takich nie ma............????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.autocom.pl 16.11.07, 20:10 bo po tyle sprzedawali rok temu a pożniej wszystkie umowy rozwiązali :) a za 4 miesiace zaczeli budować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łucja Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: *.ists.pl 09.02.08, 19:07 Mam prośbę,zamierzam kupić tam mieszkanie i czy do chwili obecnej nie było problemów z inwestorem i czy wiesz coś na temat lokalizacji linii szybkiego tramwaju, stacji przekaźnikowej i alternatywnej ulicy 29-tego Listopada. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: super krak wznowil sprzedaż - jakie ceny? IP: 217.98.20.* 24.11.07, 13:21 Od 5997-7928 brutto m2. Szukam opinii i sąsiadów, ale nie interesuje mnie opisany wyżej temat sprzed roku, ceny rosły wszędzie. Wiecie coś więcej o budowie? Spisali u notariusza więc chyba z Bocianim formalnie wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Ceny całkiem niezłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 11:12 Ja kupuję mieszkanie za 6800 PLN/m2 na 4 pietrze. W cenie mam taraz wielkości 20m2. W porównaniu do innych inwestycji w Krakowie, ta prezentuje się naprawdę ciekawie. Podziemne miejsce postojowe nie kosztuje 30 000 PLN jak wszedzie tylko 20 000PLN. Jak zrobią szybki tramwaj to tylko się cieszyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korek37 Re: Ceny całkiem niezłe 25.01.08, 15:26 Lokalizacja nie jest az tak wymazona. Blisko do srodmiescia to fakt, ale te tory za oknem i pociagi Krakow-Warszawa z jednej strony, dwupasmowka z drugiej. Za kupnem przemawiala do mnie cena, ktora swego czasu byla atrakcyjna. Niestety czas pokazal, ze to byla czysta przewalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ceny całkiem niezłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 13:20 pociągi - dużo, samoloty - dużo, samochody - bardzo dużo, cena - bardzo duża. i jakoś straciłem zaufanie po wcześniejszych przygodach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Ceny całkiem niezłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 11:35 Pociągów dużo od wschodniej strony, samochodów na razie nie dużo, a jeśli zrobią trasę galicyjską to będzie ich dużo ale też od wschodniej strony. Jeśli więc macie mieszkanie od środka, lub zachodu to hałas wam nie grozi. Samoloty latają nad całą okolicą, a cena w porównaniu do innych wcale nie jest wygórowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps czy tak tanio? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 18:34 przez nich staciłem kikadziesiat tysiecy czekając na podpisanie umowy. po drugim przesunięciu terminu i liście w stylu że za jakiś czas okaze się czy możemy w ogóle podpisać umowę dałem sobie spokój. jednak ceny w tym czasie poszły o 30% i za podobne mieszkanie musiałem już zapłacić o 50000 zł wiecej nie mówiąc już o kupie straconego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy tak tanio? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 18:40 Tam ceny przynajmniej 2 razy szły w górę nawet dla osób które miały zarezerwowane mieszkania (umowy rezerwacyjne)!!!!!! Podwyżki o kilkanaście a nawet kilkadziesiąt tysiecy!!!! Ja dziękuje!!!! Na początku było coś koło 4000 zł/m.kw a teraz ile jest??? Dwa razy tego samego błędu nie zrobię!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaa Re: czy tak tanio? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 22:15 Czy wy nie wiecie o co tu wszystko chodzi? W umowach rezerwacyjnych dawaliśćie im zaliczkowo pieniądze, za które budowali budynek. Jak już kończą,pomału sprzedają za 2 x więcej,więc rozwiązują umowy bo im już wasze pieniądze nie są potrzebne. To Cwaniacy -wszyscy. Ja zostałem oszukany przez nich na wielkie pieniądze, tez przy pomocy cwanych posunięć ze strony firmy.Była też umowa,zatem legalnie przekręcili. Ja proponuję SĄD. Do 3-ch lat spokojnie można domagać się swoich racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janos99 Re: czy tak tanio? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 10:12 Ech, nie ma to jak czarny. Umowy rozwiązali od razu, kwoty rezerwacji nie były duze, więc nie da się mówić o tym, iż budowali za pieniądze ludzi. Może do etycznych ich zachowanie nie należało, ale na papierze są coś mi się zdaje czyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: czy tak tanio? IP: *.chello.pl 01.07.08, 11:27 Ja kupiłam tam mieszkanie w maju tego roku na ostatnim pietrze umowa spisana notarialnie u mojego notariusza co prawda firma tą inwestycje spłaca bo jest na kredyt i to nie bardzo duzy jak na taka inwestycje bo 30mil zł ale to wszysko mają do wglądu dla klientów ale ludzie trzeba pytać i zasięgać porad to kosztuje ale nie miejcie póżniej pretensjii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne widze pewne plusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 17:36 zainteresowałam się niedawno S Krakiem i powiem tyle: ładne osiedle, budują równo wszystkie budynki, więc nie grozi przyszłym mieszkańcom plac budowy przez lata, standard mieszkań niezły(parapety z konglomeratu marmurowego, TV i internet w każdym pokoju, dobre drzwi antywłamaniowe- to elementy nie spotykane u każdego dewelop.)a do tego autobus przelotowy z połnocy Krakowa na południe jeżdżący co 15 min, wyjazd samochodem obleci- korki na 10-15 min i już można hulać. Zastanawiam się tylko nad tymi bagnami z przeszłaści...musieli robić palowanie terenu, co słono kosztuje... gorzej jeśli tego nie zrobili.... W sumie Salwator też podobno powstał na bagnach i żyłach wodnych, jak doniósł mi pewien radiesceta. Jedno wiem z doświadczenia- że na żyle wodnej lubi spać kot. Muszę się w takiego uzbroić, żeby wiedzieć, gdzie nie spać:P Odpowiedz Link Zgłoś