Dodaj do ulubionych

UJ akademiki - który?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:43
wybieram sie na UJ i chcialem zlozyc papiery o akademik a tam mi kaza wybrac
do ktorego chce isc... prosilbym wiec o rozne opinie na temat akademikow UJ.
Przy postach prosze podac nazwe komentowanego
Obserwuj wątek
    • Gość: meg Re: UJ akademiki - który? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:13
      zależy gdzie będziesz miec głównie zajęcia, bo akademiki są w różnych miejscach
      i czasem warto wybrać (jeśli ma się możliwość) te bliżej. Np. przy studiach
      filologicznych (Collegium Paderevianum) warto by powalczyć o Żaczka lub Nawojkę,
      bo na zajęcia jest 5 minut spacerkiem. Osobiście do mieszkania polecam "Bydgoską
      AB" - składy są różne od 1-osobowego (te zazwyczaj dostają małżeństwa) przez 2
      osobowe, do 2x3osobowe pokoje + kuchnia + łazienka. Piast to 2x2osobowe pokoje +
      łazienka (2 kuchnie na piętrze). Piast ma podobny standard do akademików na
      masteczku AGH. Jak jest w Nawojce i Żaczku to nie wiem bo nie mieszkałam. Poza
      tym czasem jest tak, ze co do Akademika to nie masz wyboru i bierze się co dają.

• Gość: Cepheus Re: UJ akademiki - który? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:19
        bede na wydziale fiz astro i inf. bylbym wdzieczny za info co trzeba miec
        swojego a co jest dostepne w akademikach. jeszcze info o Zaczku i Nawojce by
        sie przydaly. z gory dzieki
        • Gość: MEG Re: UJ akademiki - który? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:34
          W pokoju standardowo masz łózko stolik, krzesło i kawałek szafy na osobę. Czasem
          jakieś szafki wiszące na książki. Na stoliku z trudem mieści się komputer. W
          łazience - zasłonka pod prysznic... więc jakieś ewentualne pranie czy mycie
          podłogi - wtedy trzeba sonbie swoją miskę kupić. W akademiku zazwyczaj dostępny
          jest klucz do pralni - tylko trzeba uważać, żeby nikt pranych ciuchów ci nie
          zwinął.

w zasadzie ze sprzętów dostajesz tylko komplet pościeli (poduszka + kołdra lub
          dwa koce), co miesiąc bielizna pościelowa (którą też dostajesz) oddajesz do
          pralni i wymieniasz na nową. Dostajsz też zasłony, firanki, lampka nocna... to
          chyba tyle. Reszta we własnym zakresie (naczynia, środki czystości, sprzęt rtv.
          lodówka itp.). Aha, niektóre akademiki są okablowane (Piast na pewno, co do
          reszty to nie wiem). W Piaście, żaczku i Nawojce były stołówki (czy dalej są to
          nie wiem)

W sumie do Obserwatorium najgorszy jest dojazd, bo (linia 102 ma prystanek pod
          Piastem), a do przystanku linii 152 i 192 masz blisko z Żaczka (bo to okolice
          Błoń).
          • Gość: ja Re: UJ akademiki - który? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 22:10
            Takie rzeczy jak lampka moglabym sobie przywiezc ale lodowke to juz gorzej
            zalatwic.
            • Gość: meg Re: UJ akademiki - który? IP: 195.245.84.* 25.09.06, 10:56
              poszukaj ogłoszeń - studenci często sprzedają lodówki jak już nie potrzebują. A
              czasem trafi się współokator z lodówką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka