mamab26 04.11.07, 23:43 No właśnie .ezworkowy czy może tradycyjny ? Co polecacie? Czy filtry w odkurzaczu bezworkowym trzeba czyścić po każdym sprzątaniu? Zastanawiam się właśnie jaki model odkurzacza wybrać ,bo stary mi zdechł ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 00:03 Ja tez mam taki "dylemat". Długo sie zastanawiałam i padło na Dysona. Cena okrutna ale wiem, że warto. To jedyny taki odkurzacz! www.dyson.pl/range/range.asp?base=CYLINDER Na Ceneo mają niższe ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamab26 Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 00:06 Mnie właśnie mąż namawia na Dysona ,ale jak pomyślę ,że mam tyle kasy wybulić na odkurzacz ,to mnie skręca... I co dziwne ,ja do tych sknerowatych nie należę ,ale na odkurzacz ? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 00:16 Oglądaliśmy program o wynalazcy i mąż powiedział: tylko ten! Ja tylko wybrałam model. Ale stary jeszcze działa i kupię w przyszłym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamab26 Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 14:52 To chyba ten sam program oglądaliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 00:12 co to jest "czwórkowy" odkurzacz?????? Odpowiedz Link Zgłoś
mamab26 nie czwórkowy ,tylko 05.11.07, 14:51 bezworkowy miało być .poprostu nie wcisnęła mi się litera "b" Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 09:08 Wyjęłaś mi z klawiatury to pytanie, też mnie nurtuje Niedawno w czasie remontu rozpękł się nam stary Predom nabyty kieedyś za talony z makulatury czy w inny dziwny sposób. Pojechałam i kupiłam bezworkowy, bo mąż taki zadysponował, no to chyba wie, co gada. Electrolux to był. I on, jak dla mnie się okazał taki... hrabiowski. Nawet po wywaleniu śmieci słabo ciągnął, taki na salony raczej, a ja przy psie potrzebuję czegoś, co porządnie zbierze te cholerne kudły. Wyprałam filtr a facet w sklepie powiedział nam, że trzeba uważać, żeby pojemnik był szczelnie zamknięty. No i rzeczywiście jest lepiej, ale gdybym wiedziała wcześniej, że z takim gadem jest tyle zachodu, to kupiłabym odkurzacz z workiem, który można po prostu wyrzucić i tyle. Ciekawa jestem opinii innych, może trafiłam akurat na taki model ? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 09:23 zdaje się, że to miał byc "bezworkowy" a Dyson robi serię Animal i podobno wciąga wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 09:59 No, bezworkowy, a ja chyba tak napisałam ? Ech, teraz to już muszę go po prostu pokochać, ale dzięki za info o Dysonie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 10:07 no ale jak bezworkowy?? to gdzie smieci lecą??? przypuszczam, ze chodzi o taki worek wielorazowego użytku.. przeciez takie były w latach 80 tych i zostały wyszydzone jako zbiorowisko brudu, kurzu, alergenów, insektów i tych ...małych co to ich nie widac, no zapomniałam. wtedy tez zaserwowano nam odkurzacze z workami papierowymi, jednorazowymi. przecież jak sobie przypomnę ten worek-filtr to fuj. juz wole mój z workiem i na nic go nie zamienie-nie no zamierzam kupic jakis cichy, ten zelmer działa juz 10 lat i nie chce sie zepsuć. marzy mi sie cichy odkurzacz.. a co to są te filtry hepa?? moze mi któraś tak łopatologicznie wyjasnić Odpowiedz Link Zgłoś
mamab26 beatko 05.11.07, 14:50 beata985 napisała: > no ale jak bezworkowy?? to gdzie smieci lecą??? > przypuszczam, ze chodzi o taki worek wielorazowego użytku.. niezupełnie miałam na myśli taki z plastikowym ,wyjmowanym pojemnikiem ( do którego lecą śmieci ) ,zamiast worków Odpowiedz Link Zgłoś
bea116 Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 23:21 flltry hepa są to filtry które zatrzymują dużo więcej niż zwykłe i powietrze które wylatuje z odkurzacza jest w teorii czystsze... poza tym pierze się te filtry i są wielokrotnego uzytku - ważne bo są dużo droższe od zwykłych w moim codziennym odczuciu bez większej róznicy ale moze ja za rzadko piorę ten filtr... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: jaki odkurzacz wybrać? 05.11.07, 10:08 ten "bezworkowy" to był do "czwórkowy" )) Odpowiedz Link Zgłoś
mamab26 to się podepnę :P 05.11.07, 14:54 Właśnie słyszałam ostatnio ,że te bezworkowe ( poza dysonem) słabiej ciągną ( boszeeee ,ale to brzmi ) Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: jaki odkurzacz wybrać? 06.11.07, 11:12 Ten Dyson to ma cenę z kosmosu. 2000 za odkurzacz to chyba przesada. Lubię rzeczy porządne, ale w granicach rozsądku. Za te peniądze wolałąbym porządny ekspres do kwa, no ale ja kawoszka jestem Jak kupowałam lodówkę facet w serwisie powiedział mi, że odkurzacz to tylko zelmer jupiter. No i taki kupiliśmy. Nie żałuję wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: jaki odkurzacz wybrać? 06.11.07, 14:10 No trochę drogi Ale ceny zaczynają się od 900 zł, 1700 to taki super "wypasiony". Ja kawy nie piję ale ekspres znalazłam cudny! Występował w wielu filmach, no dzieło sztuki, no! Ale droższy od odkurzacza)) Odpowiedz Link Zgłoś