Dodaj do ulubionych

pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!!!!!!!

27.02.07, 09:32
www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.pc.p.Pieluszki_Maxi2

Polecam!
Obserwuj wątek
    • alcarin Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 27.02.07, 09:42
      Probowalam pieluch z Lidla, tez firmy Cien i tez 7-18kg, ale w malych (chyba po
      16szt.) zielonych paczkach - takie z niebieskimi rybkami na pasku. To te same?
      Tamte sa niezle.
      • egis1 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 27.02.07, 10:09
        oj nie wiem ja je kupiłam pierwszy raz i jestem mile zaskoczona bo odczułam wrażenie jakby były ściągnięte z pampersa praktycznie są identyczne a nawet mają pasek który wzkazuje czy pieluszka jest przesikana a tego nie ma pampers.
    • aniadukat Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 27.02.07, 10:23
      no to Wam zazdroszcze. ja próbowałam tańszych i wszystko uczula mojego synka,
      tylko Pampers i Huggies nie.

--
      foto.onet.pl/dkkee,oammccacg4cc,u.html
      • optymistk-a Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 27.02.07, 10:35
        Te z Lidla są super. Wypróbowałam zupełnie niedawno, jakieś 2 tygodnie temu.
        Wcześniej używałam Pampersów, ale mały non-stop przesikiwał w nocy, potem Dada,
        które są b. dobre(z Biedronki), a których rozmiar jest zawsze ciut większy od
        innych pieluch w swojej wadze. Skończyły się Dady i mieliśmy kupić nowe, ale
        niedawno u nas otwarł się Lidl i postanowiłam spróbować, gdyż czytałam na forum
        wiele pochlebnych opini na ich temat. I stały się u nas hitem! Oprócz paska,
        który zmienia kolor pod wpływem wilgoci dużym plusem jest gumka z tyłu
        trzymająca zawartość w pieluszce;00, grubszy wkład wsiąkający mocz oraz
        antybakteryjny wyciąg z zielonej herbaty, którym pokryta jest pieluszka. Poza
        tym wykonanie świetne, a ładne rysunki też cieszą oko przewijających. Polecam
    • prisilla Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 27.02.07, 13:01
      ja tez ostatnio zamaiast pampersów zaczęłam uzywac tych pieluszek z biedronki,
      dla mnie roznicy nie ma!
      • benignusia Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 10:35
        tyle ze te z biedrony wychodzą drożej
        • delfina77 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 11:46
          U mnie Dada wychodzą taniej niż Pampersy a w dodatku mają delikatniejsze i
          bardziej miękkie brzegi, po Pampersach córcia miała obtarte udka
    • zuziazosia Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 27.02.07, 14:30
      A czy te z Lidla są w rozm.5 i czy one są "ceratkowe" czy może przepuszczające
      powietrze???
      • nat10 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 27.02.07, 14:59
        a są takie dla newbornów?
      • egis1 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 09:37
        są w rozmiarze 5 w strukturze są identyczne jak pampers, używamy ich od 3 dni i nie odparzają
        • marcelkowamama Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 09:48
          a nie sa takie grube i zbite?
          • kamerak Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 09:59
            Alcarin - te w małych zielonych paczkach są fajne, też ich używaliśmy, ale te w
            dużych czerwonych o niebo lepsze, niedawno spróbowaliśmy i już przy nich
            zostaniemy. Nie robią się twarde, są mięciutkie jak pampersy i całe kolorowe,
            nie tylko na pasku.
            Właśnie jest na nie ta promocja w Lidlu i ja już się zaopatrzyłam w cztery
            pakismilesmilesmile
            • kokardka_80 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 10:07
              a jak wagowo, od ilu kilogramów one?
            • alcarin Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 10:37
              Dzieki za info, kamerak smile W takim razie wyprobujemy. Teraz uzywam Hugiesow na
              zmiane z tymi zielonymi z lidla (w dzien). Bo odkad w pampkach pojawil sie ten
              zielony wklad, mala miala ciagle zaczerwieniona pupe sad
              • sabka22 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 10:55
                dzieki ze o tym napisałas!własnie szukałam pieluszek podobnych do pampersa
                tylko tanszych i traz bede wiedziała gdzie po nie isc!twraz kupiłam happy i
                stwierdzam ze te pieluchy są okropne,twarde,sztywne i wogole mały miał
                zaczerwienioną pupe po nich.Takze dzieki napewno ich wyprubuje!pozdr.
                • optymistk-a Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 16:07
                  Nie wiem jakim cudem pieluszki z Biedronki wychodzą drożej, przeliczaliśmy. Może
                  pomyliłaś rozmiary? Jeśli chodzi zaś o pieluchy z Lidla, to mają warstwę
                  przepuszczającą powietrze, pupa malucha w niej "oddycha", podobnie jak we
                  wszystkich markowych pieluchach. To jest wyrób dla Lidla klasy premium, czyli
                  najwyższej, z tzw. górnej półki, produkowany w Niemczech. Ceratkowe pieluchy u
                  nas nie przejdą, ale pewnie wiele mam je lubi i sobie chwali. Niestety często
                  uczulają. Pozdrawiam i pędzę po pieluszki, bo w tej niższej cenie są chyba tylko
                  tydzień. Pozdrawiam.
                  • sabka22 mam pytanie! 28.02.07, 20:20
                    a napiszcie ile one kosztują bez promocji?bede wdzięczna.
                    • optymistk-a Re: mam pytanie! 28.02.07, 20:32
                      Właśnie wróciłam z Lidla. Bez promocji kosztują 29,90, czyli 60 groszy za sztukę
                      pieluszek maxi (od 11-25kg), a rozmiar mniejsze 53 grosze (od 4-9kg). Pozdrawiam!
    • afrodyta190 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 21:06
      A ja wole pampers 1 sztuka kosztuje mnie 53 grosze.
      • plusiak822 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 22:35
        czy ktos wie do kiedy jest promocja?i jedno pytanie do mam ktore uzywaly
        pieluch "zielonych "''''''''''''''''''''z lidla i tych ktore sa teraz w
        promocji.czy te firmy cien sa lepsze od tych zielonych(jak dla mnie te zielone
        byly ok,tylko za szydko pecznialy-robily sie takie duze)
        • alcarin Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 22:46
          Hm, te "zielone" to w zielonym opakowaniu, tak? W takich malych paczkach
          (przynajmniej w rozmiarze 4)? Jesli to te, to one rowniez sa produkowane przez
          firme Cien.
          • plusiak822 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 22:52
            tak,o te chodzi.czy jednak te duze czerwone sa lepsze?
            • optymistk-a Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 28.02.07, 23:27
              Te czerwone właśnie mają te wszystkie bajery, o których wyżej wspominałam. Te w
              mniejszych paczkach są pod tym względem nieco uboższe. I kosztują jeszcze
              taniej, bo 33 grosze. Jeśli chodzi o pieluszki Cien czerwone przewyższają
              jakością Pampersy, spróbuj, bo ja już się do nich przekonałam, choć z dużą
              ostrożnością podchodzę do takich nowości. Nie wiem skąd ten przesąd, że Pampers
              jest najlepszy, wg mnie to gruba przesada. No ale nie przekonam tych, którzy są
              z nich zadowoleni. Gdyby mój mały nie przemaczał w nocy Pampersów na pewno
              zostałabym dalej przy nich...
    • kowalikm Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 01.03.07, 07:32
      Ja wczoraj się zaopatrzyłam w duże i małe opakowanie. Mój brzdąc ma 10 kg i
      brałam mniej więcej w przedziale 8-15 kg. Te rewelacyjne to chyba w dużym
      opakowaniu. Zaczęłam od małego opakowania (nie wiem czy nie ma innego
      producenta), z pewnością nie miało na opakowaniu napisu, że jest z Cienia. Ma 15
      pieluszek i kosztuje poniżej 6 zł. Niestety pieluszki są CERATKOWE - tak więc
      uwaga. Te małe nie są z serii Maxi Plus Cienia, ale mają jakiś duży napis
      NAPIES...Z dużych za pewne będę zadowolona smile
      • alcarin Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 01.03.07, 11:17
        Te male musialas wziac inne - bo te Cienia maja napis Cien na opakowaniu
        (zielone opakowanie i chyba niebieskie napisy). te ceratkowe, hyba w
        pomaranczowym opakowaniu sa polskie (mimo, ze wszystkie napiosy sa po angielsku)
        - moj maz je kiedys kupil niechcacy, bo nie wiedzial , o ktore mi chodzi - cala
        paczka poszla po otwarciu do smieci, nawet ich nie wyjelam z opakownia, tylko po
        rozdarciu i zobaczeniu, ze to zywy plastik, wywalilam.
        • optymistk-a Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 01.03.07, 11:40
          Dokładnie, zgadzam się z przedmówczynią. Te bardzo tanie, w małych opakowaniach
          są dużo gorszej jakości. Hitem są zaś pieluchy Lidla w opakowaniach po
          kilkadziesiąt sztuk, produkowane w Niemczech. Mięciutkie, przewiewne, z
          świetnymi rysunkami. Też zwracam baczną uwagę przede wszystkim na jakość
          produktu, a dopiero póżniej na cenę. Szczególnie jak chodzi o mojego
          niemowlaczkasmile)
        • lankal84 Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 01.03.07, 11:44
          ja uzywalam tych malych zielonych cieni dobre ale w porównaniu do hagisow
          grubsze i bardziej twarde i mniej wydajne od hagisow
          teraz w achuanie kupilam hagissy za 30zl za 70 sztuk
          teraz jak nie bedzie ich to zakupie te w zcerwonej paczce z lidla
          moim zdaniam trzeba polowac na promocje
    • dreamo Ja również polecam pileluchy z Lidla są b.dobre 01.03.07, 12:21

• zuziazosia Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 01.03.07, 21:36
      Dziś kupiłam w Lidlu pieluchy CIEN junior 44 szt.za 26,90 rozm.5(normalnie
      kosztują 29,90)-więc nadal promocja trwa...
      • arubaa Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 02.03.07, 09:34
        A ja kupiłam w Realu Pampersy nr 4 - Jumbopack w cenie 39,95, czyli wychodzi
        ok. 52 gr za sztukę. Wystarczy poszukać promocji i okaże się, ze markowe
        pieluszki wcale nie wychodzą dużo drożej, a często nawet są tańsze od innych.
      • agakbs Re:taniej niż pampres??? 06.03.07, 17:50
        nie wiem dlaczego piszecie że są takie dużo tańsze od pampresów jeżeli na
        promocji np w realu można kupić pampresy 68 szt za 42 zł a te 44 szt za 27 zł,
        dla mnie to żadna różnica w cenie jeśli weźmie się pod uwagę ilość sztuk.
    • hipopotamama Re: pieluszki niczym pampers a dużo taniej!!!!!!! 02.03.07, 11:33
      Przeczytaliśmy, pobiegliśmy, kupiliśmy smile
      • deela MIDI zielone po 26 zl! 02.03.07, 13:38
        kupilam dzisiaj, te z przedzialy 5-9 kg bardzo fajne a dzisiaj poszlam po zapas
        do domu i do zlobka i byly zdaje sie po 26 zl czyli jeszcze taniej niz zwykle ja
        tam wszystkim polecam
        • dsylwia Re: MIDI zielone po 26 zl! 02.03.07, 14:58
          A ile jest w paczce pieluszek z przedziału 4-9 kg i czy są tej samej jakości co
          większe?
          • czkawkaa Re: MIDI zielone po 26 zl! 04.03.07, 08:28

wlasnie je kupiłam i nie jestem zachwycona, kosztuja mnie tyle samo co pampersy, a sa duzo gorsze, twarde i sztywne
            • marcelkowamama kupiłam czerwone 4 06.03.07, 19:50
              i w dzien ok ale nocki calej nie przetrwają, mały rano ma mokry bok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka