kiniamum 08.01.07, 16:49 wlasnie lekarz rodzinny przed szczepieniem badal glowke mojego 5 mc synka i stwierdzil jw, co moze oznaczac taka diagnoza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koral777 Re: male ciemiaczko, miekka potylica co to?? 08.01.07, 20:57 np przedawkowanie D3 - za dużo przeciwny skutek do krzywicy , przy krzywicy tez może by miękka potylica. A lekarz nie dała skierowania na badania z krwi Ca, P i fosfataze alkaliczną i np oznaczenie Ca i Kreatyniny w moczu. Prosze popatrze na wątki gospodarka wapniowo- fosforanowa, jest trochę o tym tu napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: male ciemiaczko, miekka potylica co to?? 08.01.07, 21:08 o witaj! juz czytalam Twoje watki na ten temat ale byly zarchiwizowane i pomyslalam ze ju Cie nie ma na forum (nie wiem dlaczego? ).. nikt mi nie dal skierowania, lekarz rodzinny przy kontroli (szczepilam dzisiaj synka) stwierdzil male ciemiaczko a miekka potylice.. jutro sama ide zrobic malemu badanie krwi wapn, fosfor i fosfataze, ale niepokoje sie co to moze byc i jakie sa tego skutki ewentualnie czy wyleczalne i jak dlugo to trwa.. jesli mozesz odpowiedz mi.. dziekuje.. Odpowiedz Link Zgłoś