lidqa 23.10.03, 12:39 kuba ma wodniak w przestrzeni podtwardówkowej mózgu. ma on 5mm. powiedzcie czy ktos to przechodzil, jak to wyglada, bo bardzo panikuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiowa5 Re: wodniak podtwardowkowy 23.10.03, 12:55 Cześć. Nie panikuj. Nic złego z tego nie będzie. No chyba, że bedziesz mieć strasznego pecha. Myslę, że taki wodniaczek sie wchlonie. Doświadczeni lekarze uważaja to nawet za wariant normy. Inni moze Cię będą straszyc i wysyłać co miesiąc na USG. Jasne kontrola jest ważna ,ale naprawdę rzadko wodniaki się powiększają i stwarzaja problem. Moja córeczka miała kilka wodniaków ok. 4-6 mm śr. Na własna odpowiedzialnośc przestałam ja męczyc badaniami i jak się ikazało słusznie. Wszystki jest OK. Nie zachęcam Cię oczywiście do braku kontroli, ale spokojnie: potraktuj to jak katar, który czasem daje powikłania, ale zazwyczaj jest niegrożny. Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: wodniak podtwardowkowy 23.10.03, 15:28 bede chodzic na te kontrole dla spokoju sumienia, ale juz mi lepiej troszke Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: wodniak podtwardowkowy 26.10.03, 21:32 a czy brak objawu zachodzacego slonca to dobry znak? Odpowiedz Link Zgłoś
obitex Re: wodniak podtwardowkowy 28.10.03, 13:46 To dobrze, objaw zachodzacego slonca to w polaczeniu z duzym obwodem glowki i duzym ciemieniem przeslanka do wodoglowia. U mojego malego szukali wodniakow wlasnie ze wzgledu na olbrzymie ciemiaczko, ale wodniakow nie bylo. Powiedzieli mi wtedy, ze nawet jakby byly to zwykle same sie wchlaniaja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś