Dodaj do ulubionych

Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetyczki?

17.09.05, 08:33
Pytam bo nie wiem.
Do tej pory chodziłam tylko na robienie brwi, paznokci a nigdy nie
oczyszczałam twarzy u kosmetyczki.Mozna mówić że nie było po co- cerę mam
bezproblemową, bez pryszczy, przebarwień itp, no ale uważam że trochę
oczyszczania by się przydało i postanowiłam pójśc. Tylko że. U kosmetyczki
będę wieczorem, jak się wygląda na drugi dzień?
Da rade wyjść do ludzi, do pracy?
Obserwuj wątek
    • anias29 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 08:35
      U kosmetyczki byłam raz w życiu. Na drugi dzień wyglądałam tak fatalnie (ślady
      na całej twarzy), że więcej się na to nie zdecydowałam. Ale może źle trafiłam.
      • 18_lipcowa Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 08:42
        anias29 napisała:

> U kosmetyczki byłam raz w życiu. Na drugi dzień wyglądałam tak fatalnie
        (ślady
        > na całej twarzy), że więcej się na to nie zdecydowałam. Ale może źle trafiłam.

Bo mi kosmetyczka mówiła że to zalezy od zanieczyszczenia cery.
        Jesli jest strasznie to się i strasznie wygląda, jak jest średnio to idzie
        podkładem zamaskować.
        • andaba Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 08:46
          Moja koleżanka, posiadaczka ładnej cery, nie wiadomo po co wybrała się do
          kosmetyczki na taki zabieg. Przez tydzień starała się potem ludziom na oczy nie
          pokaywać... Nos jak truskawa i cała w kropki...
        • anias29 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 08:46
          Być może. Z tym, że w życiu nie używałam podkładu. Jak się jeszcze kiedyś
          wybiorę do kosmetyczki, to na wszelki wypadek w piątek...
          • 18_lipcowa Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 08:59
            anias29 napisała:

> Być może. Z tym, że w życiu nie używałam podkładu. Jak się jeszcze kiedyś
            > wybiorę do kosmetyczki, to na wszelki wypadek w piątek...

taa tylko ja w sobote tez pracuje....
            • maxim31 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 09:27
              18_lipcowa napisała:
              >
              >
              > taa tylko ja w sobote tez pracuje....
              >
              >
              Gratulujęsmile Że sie udałosmile
              • 18_lipcowa Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 15:53
                maxim31 napisała:

> 18_lipcowa napisała:
                > >
                > >
                > > taa tylko ja w sobote tez pracuje....
                > >
                > >
                > Gratulujęsmile Że sie udałosmile

za drugim podejściem ale sie udało...wink
                >
    • lola211 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 08:51
      Po tradycyjnym oczyszczaniu slady beda, dzien , dwa, widac bedzie.Ale w
      niektorych gabinetach maja specjalne urzadzenie do oczyszczania skory, ktore
      robi to lagodnie i nie zostawia sladów.
    • sofi84 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 08:55
      bylam u nie jednej kosmetyczki wygladalam koszmarnie przez kilka dni.
      nigdy nie mialam takich problemow z cera jak teraz po tych kosmetyczkach.
      po kazdej wizycie wyskakiwalo mi wiecej pryszczy i łojotok sprawiał wiecej
      problemow niz wczesniej.
      ostatnio zaczelam myc twarz pielucha tetrowa (zamiast peelingow) i jakims
      mydlem od czasu do czasu (rzadko) klade jakas maseczke albo ziaji ogorkowa albo
      blotna taka avonu i moja cera powoli wraca do normy. ale wczesniej zanim
      odkrylam ta tetre to byla masakra na tej buzi
      ksiezniczko w ktorym zamku straszysz.
      w zyciu nie pojde wiecej do rzadnej kosmetyczki na oczyszczanie!
      zona mojego brata ciotecznego miala sliczna cere i jak zazela chodzic to potem
      juz chodzila regularnie wzielam z niej przyklad juz wiem dlaczego byla
      taka "rozrzutna" na gabinety przez jakis czas jak pdraznenia zejda wygladalam
      tez ladnie ale po paru dniach problem zaczynal sie od poczatku do tego
      narastal sad
      • lola211 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 09:00
        Mam inne doswiadczenia.Pamietam, ze 10 lat temu mialam problemy z cera, nie byl
        to jakis nasilony tradzik, ale wyskakiwaly mi niespodzianki.Poszlam do
        kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, bylam 2 razy i moje problemy zniknely
        bezpowrotnie.
        • 18_lipcowa Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 09:14
          lola211 napisała:

> Mam inne doswiadczenia.Pamietam, ze 10 lat temu mialam problemy z cera, nie
          byl
          >
          > to jakis nasilony tradzik, ale wyskakiwaly mi niespodzianki.Poszlam do
          > kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, bylam 2 razy i moje problemy zniknely
          > bezpowrotnie.

Ja mam jakiś wyprysk raz, dwa w miesiącu. tez nie mam problemów ale po tym co
          tu przeczytalam narazie sie wstrzymam z kosmetyczką...
          • maxim31 E tam, Lipcowa. 17.09.05, 09:25
            Zależy jaka kosmetyczka.
            Ja mam cerę skłonna do przetłuszczania się - siłą rzeczy musze sie raz na jakis
            czas oczyścic. I to wcale nie dlatego, że mam syfy - bo nie mam.

W ten sam dzień cera wygląda tak sobie. Ale wiesz - jak ma się przetłuszczająca
            cerę - to wydaje mi się, że tez ona szybciej sie regeneruje aniżeli cera np.
            normalna. U mnie na następny dzień cera jest już w normiesmile

Jeżeli nie masz zanieczyszczeń - nie idź. Po co?
            • 18_lipcowa Re: E tam, Lipcowa. 17.09.05, 15:53
              maxim31 napisała:

> Zależy jaka kosmetyczka.
              > Ja mam cerę skłonna do przetłuszczania się - siłą rzeczy musze sie raz na
              jakis
              >
              > czas oczyścic. I to wcale nie dlatego, że mam syfy - bo nie mam.
              >
              > W ten sam dzień cera wygląda tak sobie. Ale wiesz - jak ma się
              przetłuszczająca
              >
              > cerę - to wydaje mi się, że tez ona szybciej sie regeneruje aniżeli cera np.
              > normalna. U mnie na następny dzień cera jest już w normiesmile
              >
              > Jeżeli nie masz zanieczyszczeń - nie idź. Po co?

no troche zanieczyszczen widze
    • kruszynka301 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 10:07
      najlepszy zabieg dla twojej cery doradzi ci kosmetyczka po dokładnym obejrzeniu - mnie np zamiast oczyszczania twarzy doradziła kurację kwasami - efekt utrzymuje się kilka miesięcy (jednak jest chyba za wcześnie na kwasy, zwykle robi je się zimą). Oczyszczanie twarzy natomiast ma wielu przeciwników.
      Może zamiast tego peeling, masaż, maseczka z alg lub czekolady?
      Podstawą jest dobra kosmetyczka, a nie dziewczyna po kursie, jakie najczęściej spotyka się na terenie Chrzanów-Krzeszowice. Raz leczyłam się po takiej kosmetyczce 2 miesiące (zdarta skóra po depilacji), więcej eksperymentować nie zamierzam.
    • gepart_czester Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 10:33
      Bylam kilka razy. Rowniez mam bezproblemowa twarz, jednak uwazam, ze raz na
      jakis czas powinno sie taki zabieg przeprowadzic.
      Mi tego typu zabieg naprawde sie podoba. Najfajniej gdy puszczaja ci pare na
      twarzbig_grin.
      Ja wcale nie wygladalam tak tragicznie. Oczywiscie zaraz po bylam troszke
      spuchnieta i miejscami bylam czerwona. Wszystko wrocilo do normy na drugi
      dzien.
      PS
      Na twoim miejscu od razu nie nakladalabym pudru lub podkladow. Daj skorze
      odpoczac, pooddychac. Zwlaszcza po takim zabiegu. Lepiej idz w piatek wieczorem
      tak zeby w sobote w razie czego nie musiec isc do pracy.
      • ledzeppelin3 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 11:34
        Lipcowa nie chodź na żadne wyciskanie, zwane pięknie "oczyszczaniem", nie będę
        Ci tu truć, jak to dziewczęta mają we zwyczaju, że "cerę mam idealną i
        bezproblemową, ale zupełnie przypadkiem chodze na oczyszczanie i wiem jak to
        jest", tylko powiem, że dermatolodzy zdecydowanie odradzają mechaniczne
        usuwanie zaskórników, a na tzw zachodzie już dawno od tego kosmetologia
        odeszła. Polecam piling jakimś kwasem, glikolowym na przykład, w dobrym
        gabinecie dermatologicznym, ostatecznie u kosmetyczki. Wyciskanie powoduje, że
        zaskórniki pojawią sie znowu- to jest mechaniczne podrażnianie guczołów
        łojowych, które powoduje, że one pracują ze zdwojoną siłą, produkując
        wydzielinę łojową od nowa. Piling spłyca pory i "wycisza" gruczoły łojowe.
        • anusiamilusia Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 15:50
          Byłam raz i nigdy więcej nie pójdę, strata czasu i pieniędzy. Zaraz po zabiegu
          miałam opuchniętą twarz a następnego dnia plamki kropki z których po paru
          dniach zaczęły się robić pryszcze, czyli niezbyt uroczo wyglądałam. Sama pani
          kosmetyczka po zakończeniu całego zabiegu stwierdziła że nie powinna była mi w
          ogóle tego robić bo mam za delikatną cerę. Także ja nie polecam
        • iwoniaw Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 17.09.05, 16:00
          Zgadzam się w pełni, ledzeppelin3 prawdę mówi. A jeśli masz jakieś
          zanieczyszczenia, to już lepiej piling jakiś. Polecam ci piling-maseczkę AA
          (taką w białej tubce z pomarańczowym AA), nakładasz na 10-15 minut - u mnie
          widać efekty. Nie szkodzi nawet wrażliwej skórze, no a już na pewno nie będziesz
          wyglądała jak zmasakrowana.
          • kasik751 Jesli nie wyciskac to jak sie pozbyc uciazliwych.. 17.09.05, 16:18
            .. wagrow bo nie rozumiem. Przeciez po peelingu nie znikna, jesli ktos ma
            tlusta cere albo mieszana czyli np. ja. Chodze raz w roku i oczywiscie
            zaskorniki wracaja, ale jak to zrobic, zeby ich wcale nie bylo?
            Wydaje mi sie ze stan twarzy po zabiegu zalezy glownie tak jak dziewczyny mowia
            od kwalifikacji kosmetyczki (nawet w gabinecie eris widzialam efekt totalnej
            masakry), nastepnie od poslugiwania sie igla i ilosci nakluc, no i na koncu od
            rodzaju cery i jej stanu. Tak wiec sporo czynnikow sie naklada.
            Pozdrawiam.
            • ledzeppelin3 Re: Jesli nie wyciskac to jak sie pozbyc uciazliw 17.09.05, 16:30
              Pilingi u kosmetyczki (regularne!) + w domu kosmetyki z substancjami lekko
              złuszczającymi naskórek: kwasem glikolowym (Avene coś ma)czy kwasami owocowymi.
              Dobre są kosmetyki SVR do cery trądzikowej, ale na jednorazową kurację. Przy
              takiej kuracji złuszczającej trzeba pamiętać o kremach z wysokim filtrem
              UVA/UVB. Pory się spłycają, a zaskórniki dosłownie "wysuszają" i same
              wykruszają, aby już się nie pojawiać. Mechaniczne usuwanie zaskórników pobudza
              do pracy komórki znajdujące się na obrzeżach gruczołu łojowego, i tworzy się
              szybko kolejny zaskórnik.
              • kasik751 Re: Jesli nie wyciskac to jak sie pozbyc uciazliw 17.09.05, 16:51
                Mnie od takich zluszczajacych i owocowych stosowanych regularnie zaczyna
                schodzic skora i odstaja takie skrawki ktore odrywam i od razu powstaja ranki.
                Do bani. Tradzika nie mam w ogole, wiec przeciwpryszczowe preparaty odpadaja.
                No dobra - ja robie peeling, ale po 3 dniach zaskorniki sa znowu na swoich
                miejscach, a peeling mozna robic co jakis czas tylko. To po jakim czasie
                regularnych peelingow wagry wyschna i odpadna, bo mnie to bardzo interesuje?
                • ledzeppelin3 Re: Jesli nie wyciskac to jak sie pozbyc uciazliw 17.09.05, 16:59
                  To zależy od grubości skóry właściwej, jej reakcji na piling, tego, czy się
                  opalałaś w lecie (słońce bardzo wzmaga pracę gruczołów łojowych). Ja mam spokój
                  po 4-miesięcznym stosowaniu kremu Avenu z kwasami, ze 4 lata temu go użyłam
                  dosłownie jednorazowo, teraz codziennie przecieram twarz tonikiem z kwasami
                  owocow. Jeśli Twoja skóre reaguje tak gwałtownie na złuszczanie, proponuję
                  odwiedzić gabinet dermatologii kosmetycznej- są bardzo fajne delikate pilingi
                  wykonywane w gabinetach. Acha, kosmetyki z retinolem też spłycają pory.
    • agatkaros Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 18.09.05, 19:09
      Moja twarz wygląda jak pupcia mojego dwumiesięcznego synka smile) Po czyszczeniu
      kosmetyczka wykonuje masaż, nakłada kilka maseczek, więc nie ma żadnych
      zaczerwień, no chyba że masz bardzo duże problemy z cerą.
    • mynia_pynia Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 18.09.05, 21:33
      Koleżanka jak ostatnio wróciła to facet jej powiedział że wygląda jak
      trendowata wink
      Ja widziałam ją 3 dni później i już oki.
      Ja nigdy nie byłam i jeśli się wybiorę to tylko na jakieś zabiegi poprawiające
      kolotyr skóry itp.
      Mam b. delikatną cerę, pryszczy brak - ale każda zmiana kremu = pieczenie i
      zaczerwienienia, dlatego jak kupuje cokolwiek to 30 min czytam skład itp.
      A pilingi, maseczki, i takie tam cuda robię sama w domu - uwielbiam to.
    • nunia01 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 19.09.05, 06:58
      Byłam 2 razy w życiu. Po pierwszym razie nie wychodziłam z domu przez tydzień -
      dobrze, że były ferie. Po drugim razie, bezpośrednio po zabiegu na upartego
      mogłabym iść wszędzie po zrobieniu lekkiego makijażu - niewielkie
      zaczerwienienia. Następnego dnia rano wyglądalam super. Wg mnie wszystko zależy
      od kosmetyczki. Acha - cerę mam raczej problemową i wrażliwą.
      • marzenawl Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 25.09.05, 23:08
        Oczywiście, że wszytstko zależy od kosmetyczki.
        Ja zawsze miałam problem z cerą, trafiłam w końcu na dobry gabinet, po
        zabiegach eks-foliacji, problem ze strasznym przetłuszczaniem zniknął, raz na
        jakieś 2-3 mies. pojawiam sie na oczyszczanie i maseczki i po oczyszczaniu mogę
        wsiąśc do autobusu i nikt się na mnie nie gapi... w gabinecie wykonują po
        zabiegu maseczki łagodzące, w ogóle wszytko opiera się na ziołach (dermika),
        osobiście polecam, a też swojego czasu miałam przykre doświadczenia. Uważam że
        jeżeli następnego dnia jest gorzej niż przed zabiegiem to tylko i wyłącznie
        wina kosmetyzki.
    • marta76 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 25.09.05, 23:50

Ja jestem właśnie trzeci dzien po oczyszczaniu.Twarz gładka,miękka i wreszcie
      bez zaskórników.Chodze na czyszczenie co pol roku i widać drobne zmiany tego
      samego dnia.Potem jest juz ok.Pewnie zalezy od skory,ilosci zaskórnikow i
      fachowosci kosmetyczkismile
    • sowa545 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 28.09.17, 22:39
      To jak wygląda twarz na następny dzień po oczyszczaniu zależy od tego, jaki był wykonywany zabieg i od tego jaką masz cerę i jak reaguje na takie zabiegi. Ja na następny dzień prawie nie mam śladu, ale znam osoby, których buzia regeneruje się kilka dni. Jeśli chodzi o klinikę to mogę polecić Ci SCM estetic w Krakowie.
    • ol.ciaa98 Re: Jak wyglada twarz po oczyszczaniu u kosmetycz 09.12.25, 15:45
      Oczyszczanie wodorowe to delikatny zabieg pielęgnacyjny usuwający zanieczyszczenia i poprawiający świeżość cery. W Lublinie procedurę tę można wykonać w annaclinic.pl/oczyszczanie-wodorowe-6-w-1/, w ramach usług z zakresu kosmetologii i medycyny estetycznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka