Dodaj do ulubionych

który fotelik wygodny do zamocowania......(do36kg)

21.08.06, 10:53
Witam
Planuje kupić (w końcu) nastepny fotelik dla mojego maluszka. (15-36kg).
Przymierzałam sie wczesniej ale jak do tej pory nie wiem , który. Finanse
ograniczone - do 400-450zł.
Zalezy mi na tym aby był bezpieczny co oczywiste, jak równiez wygodny i
szybki do zamocowania.
Mam fiata uno. Codziennie rano zakładam fotelik. (co mnie wkurza ale niestety
tak bezpieczniej - nie mam garażu)
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 21.08.06, 11:30
      Mamodamianka, a może Cybex Solution Plus? Mieści się w kwocie, którą planujesz
      wydać, w testach Adac ma 4 gwiazdki ( testy z tego roku) jest w miarę lekki, ja
      bez trudu znosze w jednej ręce, bo jeden mamy w samochodzie, a drugi dopinamy w
      miarę potrzeby, jest mocowany pasami z auta, więc w bardzo prosty sposób. Już o
      tym pisałam, kupiłam najpierw dla 7 latka, a jak przymierzyłam drugiego synka 3
      latka to już nie chciał wysiąść, więc kupiliśmy drugi taki sam. Jesteśmy bardzo
      zadowoleni z zakupu. Fotelik ma odchylany zagłówek do spania, ale nawet z tego
      nie korzystamy, w pozycji bez odchylenia dzieci śpią wygodnie i głowa nie opada
      na boki. Tapicerka welurowa jest super, nie brudzi się szybko, a jak trzeba
      wyprać ( bo można) to łatwo ściąga się do prania.
      www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=563
    • fabiola10 Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 24.08.06, 10:06
      Ja mam kiddy life chyba nie ma szybszego w montażu bo się go tylko przekłada
      pasem samochodowym jak już dziecko siedzi w środku, a tak to jest luźno. Tylko
      że nowy kosztuje ok 800, ale może ktoś by używany taniej sprzedał
      • w-ella Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 24.08.06, 10:19
        a jak jest z widocznością na boki w kiddy life, przymierzam się do jego kupna
        dla mojego ciekawskiego synka (2lata), który musi widzieć wszystko. nie
        widziałam tego fotelika na żywo, a na zdjęciach wydaje się jakby miał bardzo
        zabudowane boki zagłówka. i jeszcze jedno pytanie - czy jak synek waży już
        15kg, czy jest sens kupować kiddy life plus z tą półeczką z przodu, czy
        wystarczy już wersja kiddy life?
        bedę bardzo wdzięczna za podpowiedź.
        ela
        • fabiola10 Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 24.08.06, 16:06
          Te boczki przy główce są myślę dla bezpieczenstwa takie zabudowane no i jak maly
          sie zdrzemnie to ma o co główke oprzec, jak chce cos zobaczyc z boku to
          wystarczy wychylic lekko glowke. Co do tej poduchy to ja narazie uzywam, moj tez
          ma prawie 2lata tyle ze wazy ok.12 ale poki bedzie mu wygodnie będę jej używać
          bo wydaje mi się że tak jest bezpieczniej, a ta osłonka jest chyba do 18kg.
          Kiedys zalowalam ze kupiłam ten fotelik bo jak byly protesty przy wsiadaniu do
          auta to i trudniej go było w foteliku zapiąć ale teraz jestem bardzo zadowolona.
          Najlepiej jakbys fotelik mogła od kogos pozyczyc i wyprobowac ale to pewnie nie
          realne skoro go nawet nie widzialas, ale jesli tez bedziesz miec sytuacje ze
          czesto wypinasz z auta fotelik to ten bedzie wygodny i jest lekki do przenoszenia.
          • w-ella Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 24.08.06, 16:22
            dzięki smile
        • euzebia500 Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 07.09.06, 01:33
          Jak już waży 15 kg to raczej wystarczy zwykły Life a nie Plus. Choć tę osłonkę
          możesz montowac do 18 kg a więc jeszcze z rok.
    • mama007 Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 07.09.06, 06:39
      a nie kazdy fotelik 15-36 montuje sie po prostu pasem jak juz dziecko siedzi w
      srodku...? jesli tak to pytanie srednio ma sens smile
      • jonaska Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 07.09.06, 06:56
        ja mam graco, koleżanka tez i jestesmy zadowolone, nie pamiętam pełniej nazwy,
        ale kosztuje ok 350zł na allegro nowy. jest fajny, lekki i bezpiecznysmile
        polecam.
        • iwek33 Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 07.09.06, 15:39
          Oj Graco to słabo w testach wychodzi ( prawie najgorzej) a i wygodny za bardzo
          nie jest. Jak dzieciak zaśnie to głowa opada na bokialbo leci do przodu. Miałam
          i z radością się pozbyłam.
          • iwek33 Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 07.09.06, 15:41
            Acha, miałam Graco Junior Plus.
        • euzebia500 Re: który fotelik wygodny do zamocowania......(do 15.10.06, 00:54
          No Graco to z bezpiecznym fotelikiem ma niewiele wspólnego. Taki miękki
          plastikowy bajerek.
    • piastka na pewno nie Casualplay 07.09.06, 10:51
      Niestety... Strasznie walczę z tym fotelikiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka